-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zoltn
senior tag
-
Zoltn
senior tag
-
Zoltn
senior tag
Aha, de új korától fullcover vízbokk volt a kártyán max 55-60fokkal, most raktam vissza rá a gyári FE hűtést 2 hete, ami 0km es volt.
Még nem volt érkezésem megnézni mit visz, hétvégén letesztelem. 1400on már nem indult el a Firestike 3. tesztje, akkor levettem gyári órajelekre és azóta nem csináltam vele semmit.
-
Cirkaloo
tag
+50 core clock | +100 Mhz Memory clock.
Sajnos ez felett a Seasonic G-450 tápom közölte, hogy menjek a p.csába, szóval ebből új táp lesz.
Alap órajelen 14.5k graph score. OC eredmények később!~63k forintnyi fontért szerintem ajándék volt.
-
Cs1csó
titán
Jó kérdés, én sem értem. Engem sosem motivált az SLI de azért a hardvergyártók és a játékfejlesztők is jobban foglalkozhatnának vele. Ennyire kevesen akartak SLI-t építeni? Vagy túl nehéz rá játékot optimalizálni?
2db 1080Ti azért 4K HDR 60Hz feletti képfrissítéses monitornál simán haszna lehetne.
-
pengwin
addikt
Ja igen... volt egy driver frissítés, szerintem az oldotta meg a problémát.
Gyanítom a PowerMizer (az nVidia linux driver tuning része) nem megfelelően kommunikálta a VRAM-órajel emelést a kártya felé.
Más magyarázatot nem találok.Szerk.: de írtam is, igaz nem fejtettem ki: most driver frissítés után ismét megpróbáltam a tuningot. Szóval csak elsiklottál felette.
-
gergo197
csendes tag
köszi az értelmes választ !
megértek én mindenkit, hogy ebben a gépben nem tudja kihajtani magát a kártya ... én ezzel tisztában vagyok, csak xeonos tesztet szerettem volna csinálni, egy másik fórumtémához .. és mivel a CPU tuninghoz értek nem pedig a GPU-hoz, így itt szerettem volna segítséget kapni, hogy mégis mi merre hány méter
tényleg köszi a választ ... nekem ez csak egy netezős gép, és leginkább a COD2 vel játszom .. nincsenek játékokhoz kitűzött céljaim, szimplán érdekel mit takar a forrasztás és hogyan, honnan tudok BIOST beszerezni ... frissíteni
\\ erre még mindig szeretnék választ kapni ha valakinek van feleslegesen 5 perce
vagy csak egy linket ahol le van írva és tudok letölteni .... az se baj ha angol !
D
-
DeathAdder
veterán
Memtest lefutott, LinX lefutott, Heaven vagy 30x lefutott az utóbbi hetekben, furmark lefutott, és játék alatt is rendesen izzasztottam.
Tápot kedden cseréltem, de persze attól még lehet hibás.
Mondjuk ha visszatenném a régit.. de nem igazán szeretnémWin10-et újratelepítettem a múlt héten amikor a régi táppal szívtam és még nem tudtam hogy vele van gond, sőt akkor még egy beta driverrel is kísérleteztem: 382.19 , de nem jártam sikerrel és tápot cseréltem.
És bakker most látom hogy még mindig az a driver van fent. DDU és most leszedtem a geforce oldaláról a 382.05 WHQL-t, remélem ez volt a gond, hogyha nem.... azt nem szeretném megtudni
-
DeathAdder
veterán
Hát itt komolyabb a gond mint elsőre hittem, mert hogy CPU limit nincs az 100%
Gyári, 2.67ghz -n ment a CPU és gurított egy ilyet Heavenbe
minden gyárin volt, még a TDP is.
Íme játék közben (az a piros vastag csík végig 1418 mhz amikor játszottam)
És hogy mit csináltam? Semmit tudatosat az ég világon... Lekapcsoltam a gépet, levettem a ház oldalát, kihúztam a ház oldalára rögzített ventilátor csatiját az alaplapból, lekapcsoltam a tápot, kivettem a kártyát és tüzetesen átvizsgáltam lámpa alatt, hogy van-e nyoma tákolásnak, vagy bios kapcsolónak, vagy elmerjem-e küldeni gariztatni... avagy már a végső tanácstalanság utolsó reménytelen mozzanatai.
kb. fél óra után beteszem a gépbe és bekapcsolom. Kétségbeesésembe biosban is csináltam egy gyári beállítást (tegnap húzott procival süvített a kártya, tehát nem hinném hogy annak volt köze, ráadásul 2009 óta 4ghz-n hajt a proci a nap 24 órájában)
Futtatom a heavent és a fenti eredményt kapom, bemegyek játékba és stabilan fut 1418 mhz-n..
Miafranc?
Asszem holnap sem fogok unatkozni....
-
DeathAdder
veterán
De ha cpu limitem van, akkor tegnap miért állt fixen 1418 mhz-en perceken keresztül amikor svensson kérdezte hogy nézzem meg hogy játék közben mennyire boostol?
Egyébként össze vissza mutat az AB ha beállítom hogy monitorozza a CPU-t, van hogy 7% van hogy 90%..
De a GPU usage végig 99% és 100%-on van, úgy hogy heaven minden extreme és a felbontást is feltolom 1440p-re (1080p a monitorom).Szépen fut amúgy, de a GPU boost ilyen 900-1000-1100
általában betöltés közben szokott egy pillanatra felugrani 1400+ mhz-re.
A windows PCI-E energiagazdálkodás KI volt kapcsolva, majd áttettem mérsékeltre, de semmi változás.
Driverben a képbeállításoknál azon van alapból, hogy a "A 3d alkalmazás határozza meg", de ha áttolom teljesítmény orientáltra akkor sem történik semmi.
Memória órajal stabilan a legmagasbb értéken.
EVGA-t letöröltem, AB-ben is már miden Defaulton van, a power limit is.
LOW-on több mhz-n megy, de ott sem 1400+ stabilan ahogy tegnap
Itt egy kép, minden maxon, és natív felbontáson:
ilyen értékek mellett:
//////////////////////
Újból fetettem Precisiont, KBOOST-ot bekapcsoltam, íme:
Ekkor fogtam és futattam Heavent:
Végén vissza GPUZ-hez, ahol látszik hogy a KBOOST-olva végig 1417.5 mhz, kivéve amikor a heaven futott, mert akkor ilyen 900-1100 mhz körül ment
Ha gyenge lenne a CPU akkor a GPU usage miért van 100%-on mindig? Gyenge lenne egy i7-920 4 ghz-en?
Haveromnak van egy i5-3570k konfigja, érdemes lehet azton kipróbálni? -
DeathAdder
veterán
100%-on van a gpu usage, ebből gondolom hogy a CPU bírja
Am tegnap amikor bepattintottam az új kártyát 1418-on ment a játék folyamatosan, most meg ilyen 1000-1200 között.
Amikor KBOOST-ot bekapcsolom precisionban akkor mindig maximális booston megy, de amikor elindítom a Heavent, vagy egy játékot akkor azonnal visszavesz ilyen 1000-1200 mhz körüli értékre és azon megyTDP csúszka jól áll, illetve adtam +50 és +495 mhz tuningot
de defaulton sem megy 1200 fölé legfeljebb játék loadingolás közben...
-
rup1u5
nagyúr
EK univerzális GPU blokkom van. Amúgy elég nekem a 970 egyelőre csak gondoltam ha már itt a blokk akkor kipróbálnám. De nem fogok vele vesződni mert nincs kedvem szétbontani a frissen összerakot vizemet. Majd egy év múlva lecserélem egy 1070-re és majd az megkapja a blokkot. Gondolkoztam én is egy 980ti-n de ahhoz kevés lenne már az 525w-os tápom.
-
rup1u5
nagyúr
Nálam az ASIC 70.4% de hiába tolom ki Afterburnerben 125%-ig a tdp limitet +100Mhz a GPU-n és +290Mhz a MEM-en sem stabil.
Állandóan eldobálja a drivert és utána beragad 540Mhz-re játékok alatt aztán csak egy restart segít. Maga a kártya egy jól szellöző házban van és 65 fok fölé így sem nagyon megy a GPU.
Ezért gondoltam, hogy feszt buherálnék rajta BIOSból és kitolnám a szemit is.Hővel nem lenne gond mert hamarosan le akarnám vizezni.
-
laychi
veterán
Én amit lehet tuningolok,de nyilván nem a maximumon járatom,hanem azért alatta
Legyen az CPU/VGA/RAMASIC sem mindig mérvadó,pl 750Ti és 960 esetében is volt olyan kártyám,ami magasabb asiccal rendelkezett,mint más felhasználóé,hűvösebb is volt,alacsonyabb volt az alapfeszem,mégis a másiknak jobban ment,mind a gpu,mind a vram.
-
-
SoulReaver
veterán
Nem hiszem, hogy gond lenne, mert nálam a Call of Duty Infinite Warfare 3600-3700 mb ramokat eszik és nem akadozik.
Talán még az lehet a gond, hogy HDD-n fut és már töredezett lehet.
Meg eleve egy olyan játékkal próbálja, ami alapból 256mb Vramot kér és dx9-et. Nem hiszem, hogy elfogyna.
-
-
cyberkind
félisten
Jajj, hogy te azt is feszelésnek veszed, így már értem, de ezekkel se füstöl el, nálam a tdp 130-ra van kitolva, pici pluszfesz meg nincs adva mert 1501 felett behal a kártya.
Nálam a TI agyonhúzva 60fokos egy Gta 5-ben 99% terhelésen, és a hűtés nem hangos, szerinted van ennél jobb gyári hűtés?
Giga Xtreme-ről van szó.Ezen még van LN2 bios is, ami 1.27-et ad a gpu-nak, és ez tényleg annyit ad, amit észre is lehet venni de még ezzel sincs baj, igaz 60 helyett 70fok lenne a Gta-ban de már az 1600-at se tudja, tehát abszolút nem kell félteni, a 480 meg egy teljesen más kategória, az annyit tud majdnemhogy minden téren mint a 970 2 éve, na nekem ez nem tetszik abban.
(#39024) +SoulRiever-
Tud de nagyon minimális, az ilyen moddolt biosos és talán nyákos(ha egyáltalán moddolt ez) kártyák tudják mint az Xtreme, de nem sok értelme van ha a gpu nem bírja. -
SoulReaver
veterán
-
Cs1csó
titán
Üdv, a 970 és a még újabb nagyobb társai mind bivalyerős kártyák, tehát ha mégegy hardveres gyorsítású böngészőt is futtatsz pl. Chrome, vagy szövegetszerkesztessz, zenét hallgatsz, vagy csak simán bekapcsolt gépen fut háttérben a torrent, ezeknek a folyamatoknak összességében elenyésző a hatása egy ilyen erős GPU-ra (van egy notim core2duo 3gbram 256Mb 8600M GT vidikari - az bizony megérzi ha fut rajta a chrome)
Ezért van gondolom ilyen ventiprofil bizonyos kártyákon, plusz ami vasat ráraknak a kártyára egy gyenge passzívnak is elmegy. Persze ez mind egy jól szellőző házban és egy alapjáraton de folyamatosan üzemelő házventik (legalább egy elől és hátul) mellett.
Kb. 60 celsiusnál bekapcsol majd 50-nél ki.Nálam az ASUS strix gtx 970 egy hűvösebb napon (22 celsius fok szobahőmérséket) kb. 36 fok celsius - vram pár fokkal több. 26-28 celsius foknál mondjuk 40-41 . De nagyobb melegnél manuálisan van hogy feljebb veszem a házventiket.
Azt, hogy az álló ventik miatt estleg kiszáradnak a kondik vagy egyéb probléma lehet hosszútávon nem tudom.
A lélektani határ nalam is kb. 70 celsiusnál van és én sem szeretem ha a felé kúszik.
-
msgt.fubar
senior tag
Mindent megnéztünk, amit lehetett, 4 órán át keresztül távsegítettem neki. A PCIe slot x16 sebességen megy, tápcsatiból többet is nézett, megpróbálta a x4-es slotban is. Tápja biztos elég, alig 1 éves FSP Raider 550W, ami 42 ampert ad le a 12V-os ágon.
A GPU-Z képeken egyértelműen látszik, hogy x16-os sebességen megy, és a PerfCap reason PWRThrottle, tehát nem kapja meg az elegendő naftát.
BIOS-t frissített az alaplapon, visszaállította a BIOS-t defaultra, DDU-val legyalulta a drivert, majd újratette. A kártyához adott GPU Tweak is fenn volt a gépen. Néztük, nem melegszik túl a kártya sem, ami miatt lassulhatna. Tényleg mindent megnéztünk, amit lehet. Teljesen értetlenül állok a dolog előtt én is, de külföldi fórumok szerint ilyenkor a kártyát kell gariztatni.
Az egyébként meg szerintem tévhit, hogy a PCIe slot sebessége ennyire befolyásolná a teljesítményt. Igaz, hogy GTX 480-as teszt, de 4x-es, 8x-os és 16x-os sebességen nézték meg a PCIe slot-ot:
Elképzelhető, hogy ez másként alakul 3 generációval később, este fogok tesztet csinálni erről, nagyon kíváncsi vagyok mit produkál 4x-es slotban például.
-
F e Z o
veterán
-
Peak
addikt
megcsináltad már a failsafe Windows inditást? (bootoláskor F8 nyomogatás, VGA inditás)
hogy a videodrivert 640x480on töltse be?
onnan lépésenként lehet felkonfigolni a monitort, megfelelő frekit, felbontást, szinmélységet.
továbbá van olyan is, hogy monitor firmware... öreg monitor amire ráakarod dugni? -
Peak
addikt
általában DVI I és DVI D kimenet van fizikailag a kártyákon.
ennek megfelelő DVI - DSUB adapter is kell, nem csak DSUB kábel.
továbbá DVI kábelből is olyat vegyél, aminek DVI - D Dual csatlakozói vannak mind a két oldalon!https://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface
tehát korántsem biztos az, hogy hibás lenne, inkább az adaptert/kábelt kéne normálisra cserélni.
egy profi DVI kábel 4-5000 forint, aminek mind a két vége DVI-D Dual csatlakozós, ujjnyi vastag, és mindkét végén van bumszli/ferritgyűrű.nem szoktak ilyen hibát csinálni ezek a kártyák, inkább júzererrort.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyűjtögeti a Xiaomi 16 az engedélyeket
- Milyen légkondit a lakásba?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Házimozi belépő szinten
- Nyáron jönnek a gyártói DGX Spark verziók
- Yettel topik
- További aktív témák...
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest