- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iGO Primo
- Yettel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
ittakary #40702 üzenetére
Igen, megvolt.
Laychi: próbáltam de sok változás nincs a hőmérsékletben. Most a Vcore-t állítom a CPU-nál. Szerintem nem a hőmérséklettel lesz gond.
Érdekes
- A FIFA17 ingame szaggatás mentesen megy
- Shadowplayel történtő rögzítés és premiere proval történő vágás után nagyon rosszul néz ki az ami alapvetően szaggatás és lagmentesen ment a gépen [link]
- A gépemnek elméletileg nagyon lazán kéne vinnie ultra beállításokkal 100% resolution mellett a dead by daylightot. Ezzel szemben 40-45-re lazán beesik az fps. -
Pixx96
aktív tag
válasz
ittakary #40643 üzenetére
akkor úgy mondom hogy úgy nézzen ki mint ami kijött agyárból de még se gyári de azért hasonlít rá
ha teszek rá valami alternatív cuccot utána nehéz lesz eladni ha elszeretném valamikor az még belefér hogy máshogy néznek ki a lapátok mert msi a ventilátor nem asus ezért szeretném viszonylag a kártya gyári kinézetét megtartani.
Egyébként 45 500ft volt 1 darab hibás ventillátorral ami kb 7 ezer ebay-en ami jó is lett volna de így hogy mind 2 kukás 59 00 ezerbe állna meg 2 ventilátorral ami nagyon nem érte meg mivel ennyiért még garisat is fogtam volna...Na mindegy ez van ezt kell szeretni
-
törölt tag
válasz
ittakary #40515 üzenetére
Én azt szeretném megtudni, hogy régen mit állíthattam be, hogy fixen 120 fps-en volt a frame korlát
Tudom, hogy létezik a rivatuner-ben ilyen beállítás de erre nem emlékszek. Az nvidia paneljén belül állítgattam csak a cuccokat és egyszer csak azt vettem észre, hogy a resident evil 7 nagyon lazán megy csíkozódás nélkül 120 fpsel (drop mentesen). -
DeathAdder
veterán
válasz
ittakary #40465 üzenetére
Tehát heaven -ben a cpu kizárva, és akkor mostmár teljesen tanácstalan vagyok.
DDU-val eltávolítottam, sőt már kétszer újraraktam a drivert, sőt már újra is húztam a windowst a teljes rendszerpartíció újraformázásával. Továbbra is 1000-1200 mhz-en hajlandó menni, tegnap meg stabilan ment 1418-on, játék közben. A heavent akkor nem figyeltem.
Tehát mindenkinek full booston megy a kártya? Úgy kell hogy menjen állandóan?
Ez hihetetlen, a fél délelőttöm és az egész délutánom ráment, és csak még tanácstalanabb vagyok
Amúgy csak a számok miatt aggódok, mert sokkal jobban viszi a játékokat mint az előbbi GTX 770-em. Tehát ha valóban ilyen 950 meg 1100 mhz-n menne, akkor inkább teljesítene gtx 770 szinten, mint sokkal jobban, nem?
-
NFree
addikt
válasz
ittakary #40437 üzenetére
Nem feltétlen , az asic érték némi tuningképeségekről árulkodik de az sem igazán helytálló.
5 fok az semmi ha nagyobb lenne a diferencia akkor kezdenék agódni , ez lehet szenzor , vagy szoftver nem ugy olvassa mint a másikat stb ne agódj.
sli teszteltünk legutóbb 2db 780 classit az enyém magas asic os az haveré alacsony ,az volt felül 80+ fok enyém 55 fok . de mondom ha külön volt tesztelve akkor sem számotevő , de ha sli be hajtod akkor a melegebbet ragd alulra .
Egyébként milyen a 2 kari én is szerettem volna de lebeszéltek , meg nem is jött össze anyagilag. -
válasz
ittakary #32965 üzenetére
most 2 db GTX 980 van nálam (ASUS STRIX)
miért lehet az hogy az egyik 71% a másik 75% ASIC és a magasabb ASIC melegebb kb 5°Ckal?
miért?!
DeathAdder: volt már vagy 3-4 db Phantom kártyám: egy nagy szar az összes, fillért nem ér az a hűtés... nem is értem hogy maradhattak eddig életben. Be kéne tiltani kb őket.
-
BiP
nagyúr
válasz
ittakary #35925 üzenetére
Innen indult.
"Gondolkodom egy GTX 970 vásárlásán, egy R9 280X-ről váltanék."Szóval volt létjogosultsága a dolognak, csak időközben kanyarodott el "mégsem lesz belőle 970" irányba.
(#35924) geckowize: Ha mindkét helyen szükségét érzed az erős PC-nek, akkor kb. nincs mit tenni, vagy cipekedsz vagy a zsebedbe nyúlsz.
-
schray
tag
válasz
ittakary #35617 üzenetére
Kösz a tippet! Írok majd mi volt!
Viszont ha az OC-Guru törlését javaslod (amit hidd el, nagyon szívesen megtennék) akkor mondj már egy másik megoldást a LED színének vezérlésére! Tényleg érdekel, hogy lehetne valami barkács módszerrel akár, de az OCGn kívül vezérelni, de semmit se találok sajnos.
Heaven Benchmark fenn van, az is jó tesztelni?
Mekkora extra feszültség nem gáz még?
@tepenzed Valóban remek kártya, eddig nagyon tetszik, csak szoftveres oldalról ratyi... nálad nem volt olyan, hogy ha kilépsz egy játékból, amikor később újra elindítod (s közben nem indítottad újra a gépet) akkor a kártya nem vált vissza magasabb órajelre eco módból, és szaggat az egész meg csak 30%-ra használja ki? Velem nagyritkán megcsinálja, ilyenkor egy újraindítás megoldja. Szoftveres probléma lehet, sanszos hogy formáznom kellene az egészet, tele van hülyeségekkel a gépem...
-
balint107
aktív tag
válasz
ittakary #35600 üzenetére
Mikor megy folyamat 60 fps-sel és hirtelen látom, hogy belaggol a játék. Ránézek a számlálóra és azt látom, hogy 55 fps-re csökkent
És ebben a sorrendben, mert be tudnak magyarázni mindent. Jaj észre se vennéd, csak a számlálót figyeled folyton, azért. A nagy francot
.. Nem tudom, hogy a búbánatos francba nem lehet érzékelni, azt mikor 60-ról csak ennyire is leesik. Bár ennek a megkoronázása még mindig az, hogy 30 és 60 fps között nincs különbség.
-
Pala
veterán
válasz
ittakary #34027 üzenetére
Igen, ezzel tisztában vagyok, bár nekem egy tök alap 970 teljesítménye is megfelelne. Bár lehet, akkor hozzádobok még egy kicsit, és veszek valami komolyabbat.
(Igazából ha létezne valami NV-kártya 960 és 970 között, az lenne az ideális, nem is értem, miért van ott ekkora tátongó űr, mármint teljesítményben!)
-
GeneraL_XTX
veterán
-
castiels
addikt
válasz
ittakary #33561 üzenetére
játékokban, és miért veszi az ember valamelyik gyártó csúcskártyáját, általában azért hogy játszon..
De persze sokan használják munkára is. Tehát lehet hogy a 970 kevés meg miegymás, de a 390 is az.. Sőt ég a 390 X is... Pontosam azért amit már leírtam. Lehet lehúzni a 970 et csak ebben az árszegmensben, sőt ugyanabban majdnem mint az AMD sokkal jobban teljesít.
-
zeee
senior tag
válasz
ittakary #33399 üzenetére
Igen! Le ragadok! Te nem érted meg ezt. Neked van ehhez türelmed és energiád, lehet még élvezed is. Én más dolgokba fektetek időt és energiát. Már nem játszok annyit mint régen. Valószínűleg idősebb is vagyok nálatok, de ez most lényegtelen. De ha leülök, akkor szeretem megadni a módját és nem azzal kínlódni hogy szaggat, mit vegyek még vissza. Viszont nem nézlek le emiatt, hogy mennyi időt töltesz itt és lekezelően adsz tanácsokat számodra ismeretlen embereknek. Te ilyen vagy. Én nem! Én más vagyok
Miután szeretném megköszönni az eddig segítséged, a továbbiakban nincs szükségem Rád és a tanácsaidra.
-
zeee
senior tag
válasz
ittakary #33393 üzenetére
Nekem ez most nagy dilemma. Tegnap még a 970-nél tartottam. Ma már 980, de már a 980Ti. Gyűlölöm ezt a fejlesztősdit, pont ezért mert mindig van jobb, mindig lesz jövőre jobb, meg akkor már ha 20-al megpótolnám akkor az csak jobb lenne, de attól van még egy jobb de az + 10eft. Egy nagy agyrém az egész.
Komolyan bánom ilyenkor, hogy miért nem maradtam meg konzolnál a 360 után, áttértem volna ONE-ra és kész, nincs ez a kínlódás.
Most hogy ismét rávettem magam, szeretnék egy olyan kártyát amivel vígan el leszek 2-3 évig. Meg tudnám venni a Titaniumot is, de félek hogy nagy butaság lenne annyi pénzt kiadni. De ha 3 évig el leszek vele, abból is az első fele 1080p-ben mondhatni kompromisszumok nélküli lesz, akkor inkább kiadok annyit. De nem akarok jövőre is ugyanezzel a kérdéssel foglalkozni.
-
zeee
senior tag
válasz
ittakary #33391 üzenetére
Te pedig ne legyél lekezelő... Tehát azt akarod mondani Te is a kollegával (köszönöm neki is a tanácsot, el gondolkozok rajta, hiszen ezért fordultam hozzátok) egyetemben azt akarod mondani, hogy nem éri meg most egy msi 980 sem 980Ti-ra beruházni? 1080p-ben nem fog kiszolgálni 3 évig? Jó ezzel nem akartam cinikus lenni, de tényleg csak 1080p.ben lesz használva. Nekem nem opció az e feletti felbontás, ugyanis tv-n játszok, s a következő tv-m is 1080p lesz.. Ha csak nem le nem megy az UHD 200-ra, de azt nem hinném.
Veszek egy msi 970-et 110-ért mondjuk. Jövőre nagy kínlódva talán el tudom adni 80-ért, de kötve hiszem. Nem tudom milyen új generációs kártyák lesznek jövőre, de nekem jövőre is 1080p lesz, meg azután is. Most nem magamat akarom rábeszélni, csak azért írom most már körbe hogy megértsetek. 1080p és OR, nekem ennyi kell most 2-3 évig.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
ittakary #33337 üzenetére
Azért nagyon nem, legalábbis a 390 nem igazán úgy viselkedett.
Mivel 1080p-n nem terheli le a GPU-t annyira a játék, így jóval melegebb és hangosabb is volt.Pl Wot 1080p alatt kussban volt végig a kártya kb 70fokos gpu-val, 1440p-n meg full terhelés alatt üvőltő ventikkel 80fokos gpu-val ment szinte végig (még a garázsban is).
szóval azért nagyon nem mind1
-
Dictator^
veterán
válasz
ittakary #33155 üzenetére
Értem köszi.
Már csak egy probléma van, de akkor az nem a VGAhoz köthető...
Se az alaplapi (i7 vga) se a GTX970-el nincs kép nála.
A memóriákat felcseréltettem vele, de nem akar képet adni...
Giga Z97N gaming 5, 4790k, HyperX 16GB Savage DDR3 2400MHz CL11 KIT HX324C11SRK2/16 -
Mauddip
aktív tag
válasz
Amúgy én sose értettem, h mire mondják annyira , h hangos... Elég háklis vagyok a zajra, lévén, h C2D gépembe néha már cicergett a 12 centis venti, és valami berezonáltatta a gépházam, de ez a kártya, h hangos legyen? Kizárt. Simán szélzaj van akkor is, ha 100%ra nyomom a ventiket.
Egy átlagos GTA5/StarCraft2/AC:Syndicate alatt is olyan maximum 60-70% körül mentek fel a ventik a kártyán, ha meg valaki nem hang nélkül játszik valamivel, ez észre se vehető. Igaz nekem a lábamnál van a gép, nem a fülemre rakom, de egyáltalán nem zavaró a hangja.Szerk. Volt már 1 ventis 460GTX-em, és előtte pedig egy 8800GTS ami "laptopproci-hűtős"-fajta ventillátoros is, na hát az hangos rendesen ehhez képest!
Nem is értem minek csinálnak ilyen hűtést manapság!
-
balint107
aktív tag
válasz
Szerintem teljességgel darab függő. Sajnos nem sikerülnek egyformán (jóra) a kártyák.
Nekem az első gigabyte WF3-am 62 fok 62%-on ment alapon 1342 mhz-en. Utána az első G1 gamingem 60-60 volt 1380 mhz-en. A kettő közül inkább a G1 gaming tűnt halkabbnak fülre is, ha volt különbség egyáltalán. A keret anyagától eltekintve szerintem azonos a szélzaj a WF 3 és a G1-es ventinél. Általában 70%-nál lehetett kihallani a kártyát, amit manuális tesztekkel néztem, mert nem ment annyira.Volt másik G1 gamingem is, ami olyan rossz darab volt, hogy 72-73%-on dolgozott a venti, és a hőfok is felment bőven 70 fok fölé alapon. De ha MSI Afterburnerrel levettem ilyen 1320 mhz-re is az alap OC-t még úgy is szinte ugyanolyan meleg volt, és a nagyobb furdulat számmal együtt hangos is.
-
Racecam
nagyúr
-
Eletke
csendes tag
válasz
ittakary #32768 üzenetére
Engem pölö rohadtul zavart a g1 1560-on susugo ventije. Meg is szabadultam tole. Elarulnad milyen vga az Ami alapbol 50-60fokos? Komolyan erdekelne!
Egyebkent meg be lehet allitani normalis ventiprofilt. A giganal csak azt nem ertem miert nem dontheti el a felhasznalo, hogy akar-e ventilator surrogast hallgatni alapon vagy nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Google Chrome
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Reklámblokkolók topikja
- Mac vagy Windows? Az egér nem ugyanúgy működik… – Tech Percek #17
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest