- iOS alkalmazások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Magisk
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Google Pixel topik
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Egy óra, két rendszer
-
Mobilarena
nVidia GeForce GTX 970 / 980 (GM204)
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
válasz
demmer123 #35997 üzenetére
Ha most veszel, azon valószínűleg csak bukni fogsz. (persze függ attól, milyen áron mit tud az új generáció)
Inkább tarts meg az 1db 970-et, várd meg a Pascal-t, pár hónapon belül csak jön, és akkor majd el tudod dönteni, mit veszel.
De ha most költesz +100ezret egy 970-re vagy egy 980Ti cserére, elmondásod szerint az ára esni fog, és ez a Te zsebedből fog kiesni.
De ahogy érzed.
Ha addig kevésnek találod a 970-et (szerintem FullHD-ban bőven több, mint elég), akkor úgysem lehet lebeszélni arról, hogy költs. -
nagy.matyika
aktív tag
válasz
demmer123 #35997 üzenetére
A Ti ára 250 körül volt, amikor megjelent a TX pedig, ha jól rémlik 380 táján. Ezek után esélymentesnek látom, hogy a mostani 200 körüli árhoz hasonló módon majd ennél jobb kártya legyen, na mindegy a próféta szóljon belőled.
Hogy ne legyen off én is azt mondom, hogy inkább egy GPU, mint SLI.
-
nagy.matyika
aktív tag
válasz
demmer123 #35687 üzenetére
Egyenlőre nem izgulnám túl a dolgot. Nagyon sok pénzt nem tennék bele, ahogy mondtad egy használt 980 Ti lenne a megfelelő megoldás. A Pascal annyiban fog előnyt jelenteni, hogy az már valószínűleg tisztán hardveresen DX12 támogatott lesz, nem csak szoftveresen, mint a mostani széria. Ez annyit fog tenni, hogy valószínűleg, amint beindul a DX12 normális támogatása úgy fogják butítani a mostani generációt.
Én ezért nem tennék bele sok pénzt, amennyiben számít, hogy mekkora buktával lehet majd eladni.
-
schray
tag
válasz
demmer123 #35684 üzenetére
Ha jól emlékszem 91 fok a tetőpont, ott talán le is kapcsol, de szak oldalak azt mondják, hogy 83 fok felett már nagyon nem egészséges.
Szerintem 70-75 fok még belefér, 75 fölé én se szívesen engedném... ezért is aggaszt mi lesz nyáron, amikor 5-10 fokkal melegebb van a szobámban mint most... Az a baj, hogy hamarabb vennék egy pár 980Ti-t, mint légkondit -
balint107
aktív tag
válasz
demmer123 #35599 üzenetére
Ritka mozzanatokkor ki lehet vadászni, de elenyésző (i5 4690 sima).Néha viszont engem is idegesít, ezért gondolkodom I7 4790 simába, talán az megoldaná ezt a problémát. Egyébként simán elég egy I5 4460 is pl GTX 970-980-hoz. Az általad említett játékok pont nem olyanok, amiben jelen lenne ilyesmi, így nem csoda, hogy nem találkoztál ilyennel. A Rise Of The Tomb Raider-be pl állandóan jelen van a laggoknál. Bár ez szerintem a csodás optimalizálás eredménye.
-
Dr. Student
senior tag
válasz
demmer123 #35571 üzenetére
Köszönöm szépen!
Igen, valóban lejeb kellett kapcsolni a dolgokat. Kicsit elkeserítő, még nem találkoztam játékkal ami problémát okoz volna a gépemnek. A 16GB ramot beszerzem a napokban. Ezen kívül nem hiszem, hogy szükséges lenne Skylake váltani..vagy mégis?
GTX 970 eddig szépen teljesített.
-
-
balint107
aktív tag
válasz
demmer123 #35182 üzenetére
Én már régóta ezt szajkózom, de erre olyan válaszokat kapok, hogy a 970 elég WQHD-re is, szóval ne nekem bizonyítsd ezeket
.. Tény, ami tény ettől még a Divison-ról ordít, hogy egy ronda optimalizálatlan kuka lett (amit itt-ott azért próbálnak fényezni, lehet nem ingyen, hogy csak zárójelbe megemlítik, jó nem lett olyan szép mint ígérték, meg ez meg az.)
A Tomb Raider meg szép lett, viszont az optimalizálása szintén kuka, minden eddiginél kirívóbban. -
Abu85
HÁZIGAZDA
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
demmer123 #35075 üzenetére
Valójában a kártyák erősek, de nagyon messze vannak a programok attól, hogy ezt az erőt még csak felületesen is kihasználják. Egyszerűen a hardver és a motor között van egy rakás olyan réteg, amely jelentősen lelassítja a feldolgozást. Az, hogy ezeket a rétegeket csak még vastagabbá tesszük különböző middleware-ekkel még jobban csökkenti a hardver kihasználhatóságát. Bár a Rise of The Tomb Raider nem egy ideális port, tehát ott azért nem az volt eredetileg tervezve, hogy a Nixxes rakja össze a PC-t az Xbox 360-as verzióból. Már csak azért sem, mert a Nixxes marhára le van terhelve az új Hitmannel és az új Deus Exszel. De valamiért az Xbox One port nem működött PC-n, így be kellett tervezni egy alternatívát.
-
-
FLATRONW
őstag
válasz
demmer123 #35057 üzenetére
A lényeg annyi, hogy fullhd-s monitoron a GPU 4k felbontást fog számolni, de a végén leskálázza fullhd-ra.
Az előnye az, hogy a nagyobb számolt felbontásnak köszönhetően kevésbé lesznek recések az élek. A Tomb Raider esetében lehet használni az SSAA-t is, lényegében ugyanazt csinálja mint a DSR.
DSR esetén nem vagy muszáj használni a 4k felbontást, mert fullhd és 4k között néhány más felbontást is beállíthatsz.
Hogyha kíváncsi vagy, hogy egyes játékokban milyen sebesség vesztést okoz a 4k-s DSR, akkor nézd meg tesztekben hogy 4k felbontáson hogyan teljesítenek a kártyák, mert ugyanúgy fog teljesíteni a DSR is.
Azonban vedd azt is figyelembe, hogy a vram igénye is megfog ugrani a játéknak. -
Erdei88
veterán
válasz
demmer123 #35055 üzenetére
"A Dynamic Super Resolution lehetővé teszi az új GPU-k számára, hogy 4K-szintű grafikát jelenítsenek meg egy Full HD-s kijelzőn. A processzor valójában 4K-s felbontást renderel, majd egy szűrő segítségével 1080p-re skálázza le a képet, amikor az a monitorhoz eljut. A GeForce Experience eszközben a funkció alapesetben be van kapcsolva, és szükség szerint a felbontás akár 5K-ra is emelhető. "
-
Erdei88
veterán
válasz
demmer123 #35049 üzenetére
A DSR az Dynamic Super Resolution.
-
zalman90
őstag
válasz
demmer123 #35002 üzenetére
feleslegesen kínzod azt a kártyát
inkább játék alatt teszteld mint szintetikus programokkal
különben sincs olyan hogy "meddig kell futtatni" , lehet 1-2 óráig fasza majd pár órával később elszarja magát
majd ha 24/7 ben is stabil akkor lesz jó , de mint többen is megjegyeztünk Felesleges
-
zalman90
őstag
válasz
demmer123 #34991 üzenetére
én nem
csak megnéztem hol a kártya vége alapfeszen.. 1541mhz
jelenleg 1441mhz en használom de még ez is felesleges mert nem igen van ami megfogja a kártyát
(#34988) Nem biztos, csináld úgy hogy ne lehessen észre venni
gondolom zárjegy vagy ilyesmi nincs
ne baszd szét a csavarokat és nem fog feltűnni senkinek
(#34992) blu79 : biztos ugrik ?
miből veszik észre hogy cserélted a pasztát ?
-
dergander
addikt
válasz
demmer123 #34923 üzenetére
De,ez a játék egy cefet konzol port. De hát min is csodálkozunk,amibe az Nvidia beleteszi a kezét ott van gépigény. Az előd játékot az AMD sponzorálta és érdekes minden gépen jól futott. A Bugokról ne is beszéljünk jópárszor kellet reloadolni mert beakadtam majd volt olyan hogy beestem a pályába. Röhejes!
-
-
válasz
demmer123 #26039 üzenetére
Hat azt neked kell eldonteni, hogy mennyire zavar. Ha nagyon, akkor kuld vissza, ha nem annyira, akkor megszokod. Ezert teptem a szamat, hogy ne allitsa a bontatlan kartyarol, hogy nem cicereg es meg en lettem majdnem szankcionalva.
A gta5 topikban megtalalod a nevemre keresve nalam hogy van beallitva. Nekem 69 fok fole meg nem ment, valoszinu nem szellozik megfeleloen a hazad.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
demmer123 #26036 üzenetére
Normális. Zárt gépházban ventizaj mellett ha alig hallható (fülesben meg mondjuk 0%-ban) akkor nincs problem. Persze ha nagyon hangos, akkor elállás (mivel meglehet, hogy ezért nem garizzák), nincs mit tenni.
(#26039) demmer123: Simán jó szerintem a hőfok... de lehet profilozni is igények szerint. azért 80 fok fölé nem tanácsos engedni - de amúgy gondot nem okozna, meghalni nem fog tőle.
Ja és igen, szellőzés ez fontos... próbáld ki levett házoldallal pl. Vagy tegyél be még házventiket okosan... de ez még nem probléma.
-
balint107
aktív tag
válasz
demmer123 #25841 üzenetére
Állítólag jövőre jönnek. Ami időszerű, tekintve, hogy már tavaly ősszel jött a 970/980. 1,5-2 évnél biztosan nem húzzák tovább, eddig is ezt volt a tendencia. Szerintem akinek régebbi kártyája van, az ne várjon 970, vagy 980, ha lejebb megy az ára (bár ezt nem tudni mikor). Hardverapró remek lehetőségeket nyújt arra, hogy ne bukjunk maximum nagyon keveset, ha sűrűbben váltunk kártyákat. Pl ha tavaly ilyenkor vettél itt egy GTX 770-et, azt kb 5 ezer buktával ismét el tudod adni, hasonló árkategóriában. De aki most vesz egy használt 970-et 80-90 ezerért, jövőre még biztos jó árban tudja eladni.
-
Pisti_91
csendes tag
válasz
demmer123 #25462 üzenetére
Én Asus 980 Strixről tudok nyilatkozni. 0% ventivel 31 fokos idle-ben. Full terhelésen 40%ventivel 64-65 fokos. De végülis ugyanaz mert a Black a 980 Strix nyákát kapta meg. Még annyi,hogy Blacknél nem áll le a venti idle-ban. Szerintem nem zavaró. Bármelyiket választod nem fogsz mellényúlni..
-
Ren Hoek
veterán
válasz
demmer123 #25431 üzenetére
Ha a Giga G1-et azért nem vennéd, mert csak 1500 RPM a minimum, akkor lehet BIOS moddal segíteni rajta, akár 0%-ra is:
Amúgy most ezt akarom feltenni rá, de azért megkérdem a szakikat, hogy ez jó? Vagy van valami frissebb...
Nem akarom teljesen kinullázni, elég lenne 800 RPM is... Van valami minimuma a ventiknek fizikailag? (Nem tudom ezek PWM-esek-e) -
ffodi
veterán
válasz
demmer123 #25426 üzenetére
Miért pont 1354 MHz?
Szerintem alapvetően mindegy melyiket veszed.
A blacknél nem áll le a venti idleben (mint a strix-nél) ha jól tudom, így az nem lehet előny, hűtési teljesítményben szerintem kb. egyformák, méretben a giga nagyobb valamivel, továbbá a gigának lehet tolni +feszt és magasabb a gyári TDP limitje, az asusnak nem (vagyis lehet de nem ér semmit), így ha nem fogsz ki jó példányt, akkor az asus-on kevésbé lehet segíteni, emellett az asus-on ha ugyan az a CHil controller van mint a strixen, akkor lehet monitorozni a VRM paramétereit, míg a gigán nem. Röviden ennyi jutott eszembe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sorozatok
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- Házimozi belépő szinten
- LEGO klub
- Bluetooth hangszórók
- iOS alkalmazások
- Simbin topic (GTR, Race07, GTR Evolution, RaceRoom Racing Experience, stb.)
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- Apple MacBook
- Autós topik
- További aktív témák...
- Google Pixel 8A 128GB 12 hónap garanciával
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest