Hirdetés
- Helio Core néven újabb kijelző nélküli Amazfit kiegészítő jött
- Headset, ami hangszóró is, AI nyaklánc, rúddal izélgethető porszívó... - CES
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
Új hozzászólás Aktív témák
-
boogie84
veterán
válasz
Dare2Live
üzenetére
ez jó lesz nekünk?? tehát nem fog a minőség romlására menni?? ugyan egyre erősebb lesz a fejlesztés iránti kötelességük,de nem lesznek azok úgymond teszteletlen példányok?? míg most fejlesztgetnek (inkább ATI) , tesztelgetnek, és nyilvánosságra kerül a karesz. a következőkben nem fog ez egy kicsit felgyorsulni??
-
juliabrilke
veterán
Na erre kiváncsi leszek, hogy mit akar csinálni az XFX és az EVGA, ill. mivel próbálja őket marasztalni az NV.
-
Dare2Live
félisten
válasz
boogie84
üzenetére
szerintem annyi van, hogy 2(3)évig kissé/jóval jobb volt az NV, most meg majd hacsak NV nem csinál csodát(ami nem elképzelhetetlen de valószínűtlen) ATI lesz. Fognak emberek GTt venni ezután is anno is elég sok 2900et adtak el és az NV-ATI arány a korábbi 70%-30%al ról megváltozik. És ezt látja Gainward, XFX, EVGA és lép. Nomeg amit NV csinált ezekkel a cégekel az olyan mint amit a játékpiacon csinál. Mondhatni nem túl korrekt.
Ennyi. Aztán majd fordít NV.Az más kérdés, hogy eközben jön a Lara, Fusion és az sanszosan forradalom lesz és nem tudom NVnek oszt(ad) e Intel/AMD lapot....
Apropó ha NV nem a VGA kari bizniszből akar megélni hanem 70%ban másból akkor mi másból? Oké APX/TIGRA de azt elég kevésnek érzem.
-
biggamer
veterán
-
keIdor
titán
válasz
boogie84
üzenetére
Cegléden úgy hívják, hogy "hagyma"
. Egyébként fogalmunk sincs, de szerintem az XFX és az EVGA többet tud, mint mi és nem hiába menekülnek, mint "patkányok a sűllyedő hajóról".
Másfél éve a nVidia lehet nem véletlen mondta azt, hogy többé nem az asztali GPU piac lesz a fő célpontjuk... -
boogie84
veterán
azt mondjátok ez olyan mint az aquaparkban az a csúszda ami bedob egy tölcsérszerűbe és onnan csk lefelé van az út, és marha nagyot csobbansz?? ez lenne most az nv pályája??
nem tudom hogy sikerült 2× sorry
-
boogie84
veterán
azt mondjátok ez olyan mint az aquaparkban az a csúszda ami bedob egy tölcsérszerűbe és onnan csk lefelé van az út, és marha nagyot csobbansz?? ez lenne most az nv pályája??
-
keIdor
titán
válasz
juliabrilke
üzenetére
-
boogie84
veterán
szerintem ők nem véletlenül dobták fel a cash back-et, maradni akarnak az nv-vel
-
dokar
addikt
rossz hír az nvidiások részére:
"Like Gainward before them, two of the largest ones, XFX and EVGA have defected. Want to bet Nvidia doesn't know yet? In any case, partners leaving a company like rats leaving a sinking ship is never a good sign, lets see what happens in the coming months when the pain really piles on at NV."
-
schwartz
addikt
válasz
Bluegene
üzenetére
Egyetertek janos666 -al. Ez a CF vagy SLI kib@szott driverfuggo. Keveset jatszom, de ha igazan erdekel egy uj jatek, megveszem s akkor akarom jatszani amikor megjelent. Nem egy honap mulva ha mar van CF-t tamogato driver. Mert, mi van ha a GPU gyartok gondolnak egyet es ezentul tobb kisebb, onmagaban relativ gyenge teljesitmenyu GPU-t "heggesztenek ossze"? Varjuk a drivert minden uj jatek utan? Es addig eldocog egy ratyi GPU teljesitmenyevel...
-
Henk
veterán
-
biggamer
veterán
válasz
boogie84
üzenetére
Azért " háborított " fel ez a dolog, mert 9800 GTX-et nem vennék most már.

Viszont egy 280-asnál megkockáztatnám, mert ez a márka naggyon jó és én inkább bebíztosítanám magam vele vagy 5 évre.
És jobb a doboz felszereltsége is tudtommal, sokszor adnak játékot is a kareszhoz. -
Bluegene
addikt
válasz
janos666
üzenetére
Naigen, most épp jó passzban van az ATI, erre átesik a ló másik oldalára. Nem hogy ismét megdupláznák az SP-ket, és akkor azzal a 40nm-el még mindíg kissebb lehetne valamivel a chip mint az RV770-es. Nem, inkább csak miniatürizálnak, és így már csak a dual-chipes szarságait (vagy rögtön egy tucatnyi kis kártyát) éri majd meg hazahozni 4870 helyett is, nemhogy az nv új kártyája helyett. lehet h az R870 lényegében az r770 lesz miniatűrizálva és olcsóér, és csupán +25% lesz benne, gondolom órajelben
viszont olcsón tud majd 5850X2-est és 5870X2-est kiadni, mivel felépítésben a 4870X2-eshez hasonlóak lesznek addigra driverben is jók lesznek, tehát fél év múlva olcsón ütőset kapsz(4870X2+25%), sztem baromi jó
persze az nvidia ellen lehet teljesítményben alul maradnak de ár/értékben győzhetnek(aztán kiadják a mégújabb chipet 2000sp-vel vagy mittommén)
-
boogie84
veterán
válasz
biggamer
üzenetére
hát ez az ár akkor is iggen iggen durva!! még ha 55nmes is,de még nem valószínű!!
[EVGA 9800GTX 512MB DDR3]
akár 10év gar ennyit tutti nem adnék érte!!!

-
boogie84
veterán
-
janos666
nagyúr
válasz
boogie84
üzenetére
Igen, részemről a DX 10.1 volt az egyetlen érv a 4870 mellett GTX-260 helyett. Előbbin gyengébb a gyári hűtés, és hűtőcsere meg voltmod után is kissebb a tuningpotenciál mint utóbbin gyári állapotban. (és azt is lehet még vmodolni, mert annak a gyári hűtőjét is meg lehet butítani egy nagy ventilátorral, nincsenek lezárva a lamellák felülről mint a radeonon) ÉS nem kell 1 hónapot várni ha egy driverben nem klappol valami.
-
biggamer
veterán
ATI (AMD) and NVIDIA Fix Prices in the US, Class Action Slapped Against them[link]
-
biggamer
veterán
Taktikai FPS egyes MSI videokártyákhoz (GTX 280/260 stb.) [link]
-
slappy
csendes tag
sziasztok
Olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek miért olcsóbb sokkal a Gigabyte gtx 260 a többi gyártónál?
Komolyan szeretnék venni egy gtx 260-at, de igazából Gainward karit látnék szívesen a gépben
De az még 67 körül mozog.Milyen lehet a Giga? Mármint megbízható jó márka? Sosem volt még Giga karim
Esetleg MSI? Az is olcsóbb a Gainward-nál.
Thx
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
boogie84
üzenetére
Mindíg légy következetes, és a jövőbe tekints. Éppen most mozgolódik a játékipar ezen a téren, nem véletlenül.

Ha kellő mennyiségű 10.1-es kártya kerül ki a piacra, és ezáltal a userek PC-ibe, akkor a már a komolyabb játékfejlesztő cégeknek számolniuk kell a DrirectX10.1-el is. Az üzlet az üzlet.

-
boogie84
veterán
-
janos666
nagyúr
válasz
tzsolesz
üzenetére
CPU-nál pont a presscott volt az ahol megfeneklettek és már csak 2 maggal tudtak továbbmenni. De ne feledd hogy jobb esetben (mikor a program is maradéktalanul többszálúsítható és úgy is írták meg) is ~80%-al gyorsabb a 2x2Ghz-es magpáros mintha lekapcsolnád az egyik magot és a másik 4Ghz-en futna. És ma már egy peryn proci egyik magja is gyorsabb mint egy presscott (főleg tuningolva).
Az nem tetszik hogy pont most állnak át minimálchipek összefoltozgatására mikor ekkorát ugornak a csíkszéllel hogy nem lenne rá szükség. Most ~250mm2 méret mellett maradnának, aztán amíg nincs hova tovább a csíkszéllel addig az azt követő generációk már több magra alapoznának. Mondjuk úgy hogy akkor csinálnának 150mm2 körüli magot (addigra tovább finomítva a belső felépítést) és abból szerelnének össze 2-t.Nameg azt se kár észben tartani hogy az AFR-t erőltetik, ami nem túlzottan DX 10 barát technika, pedig már DX 10.1 miatt veszünk Radeont. Szóval épp a leg rizikósabb időszakban kényszerítik ki az átállást dualchipre mielőtt maradéktalanul kiforranák magukat a CF tecnikák. + a előző bekezdés, hogy még nem lenne muszály.
Ha már CPU: olyan ez mint a Core2Quad. Felőlem elférnek a Qx9xxx procik is 100k feletti áron, sőtt, 2 CPU foglalatos alaplapok is, akinek kell és van rá pénze vegye meg, de legyen mellette magas órajelő 2 magos is amit én is hajlandó vagyok megfizetni és az árához mérten még kielégít engem is.
-
boogie84
veterán
csak CF-nél van szerepe h tudja e a lap vagy sem!!
(már írtam h nekem stabil tuning lap kell = gigabyte (asus nem megbízható még lehet h a memókat sem ismeri fel!! a többi pro alaplap EVGA, XFX = dárgaaaa , EVGA NF680, vagy XFX 680 SLI-t pedig szinte lehetetlen venni...
) -
no meg a mobil chipek, ha az nVidia reményei beválnak.
tzsolesz: CPU fronton már sokkal előrébb tart a folyamat, és ráadásul nincsen igazi egymagos alternatíva. Nem is igazán lehet amúgy, mert a GPU-knál a chipméret-különbségek sokban a párhuzamos egységek számának és szerkezetének variálásából jönnek, ami a CPU-knál nem nyitott irány.
De ha pl. lenne 1 magos C2D gyárilag 4GHz-en, hasonló áron, mint az E6750, akkor azon el lehetne gondolkodni... -
tzsolesz
nagyúr
válasz
janos666
üzenetére
Nem értelek. Akkor most adjam el a 2magos CPU-mat, és vegyek helyette egy többet fogysztó 1 magos prescott-ot? Mert a több magos megoldások nem jók? Ez a jövő?

VGA fronton is ez az út véleményem szerint. Mármint a több mag, egy lapon. De látszik is a teljesítményfölény. Nézd meg a 9800GX2-őt, nem kicsit erős, a GTX280 alig éri be.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666
üzenetére
Ne feledd a másfél évvel ezelőtti nV konferenciát ... Az ott bemutatott tervezett szerint a Desktop PC-s High-End GPU üzletág gyakorlatilag megszűnik. A bevételek 30%-a fog a PC-s VGA piacból származni (főleg az alsó és középkategóriás Desktop chipek és a Notebook chipekből).
-
Dare2Live
félisten
válasz
janos666
üzenetére
Gondold végig amit leírtam. Olcsobban tud így ATI gyorsabb karikat csinálni? Akkor mért ne ezt az utat járná?
Ha NV a rummor szerinti GT300at csinálja 576mmes 55nmes maggal akkor vagy veszteségesen árulja vagy senki sem veszi. És AMD bármikor alá tud és fog is menni árban ha az lesz amivel számolok a köv bestbuy kari teljesítmény/ár arányra 199$-599$ig mindenhol ATI lesz.
És nem csak ár/teljestményben hanem olyan kevésbé fontos dolgokban mint, hogy a GT300 még mindig DX10es lesz és ezse mind1 + az új ATIkon ha jól hírlik 2Dben 1 magon kívül a többi kikapcsol azaz idle hangban/fogyasztában is sanszosan verni fogja az 576mmes GTt.
Ettől még persze vehetsz GT300at.
GT260at is vettek sokan 100Kért hiába mondtuk nekik/tudták, hogy 4870 csak 55K.Amit leírtam elöző hszben elég logikus szvsz, persze lehet nem ez lesz, hanem az általad vázolt 270mm es 40nmes ATI jön.
Meglátjuk. -
janos666
nagyúr
válasz
Dare2Live
üzenetére
Az is túlzás és erőlködés amit az nv csinál 500mm2 feletti méretekel, de az RV770-et azért nem lehet túl nagynak nevezni, bőven lehetne ~250-270mm2-es a következő GPU-juk is, minden fontosabb elem számát vagy teljesítményét duplázva. Akkor megint lenne egy fasza 1GPU-s kártyájuk ami még mindíg elég olcsón adható nyereség mellett is (50-60k körül).
Rendben hogy nem járható az az út amit most játszik az nv hogy mindenáron beletömi a tranzisztort a chipbe, kerül amibe kerül, lesz amekkora lesz és fogyaszt amennyit nem szégyenl, az egy dolog hogy nem kéne 300mm2 fölé menni, de amíg nem muszály addig nem kéne előgyártott darabokból kirakni a monolitikusan is elkészíthető chipeket. Erre mondtam hogy átesnek a ló másik oldalára. Azt mondják milyen jó lesz hogy ők öszetokoznak 2-4 kis magot egy bazinagy helyett, de amíg korlátok közt tarthatnák a méretet a csíkszélesség-faragással és hatékonyabb egybe kinyomni (mármint teljesítményben nem kell CF) addig nem kéne ezt erőltetni.
Nekem nem fekszik az az ötlet hogy ha valami ételmesebb VGA-t akarok majd venni 60+/-10k környékén akkor vagy dual/quadchipes megoldások közt kéne keresgélnem vagy lemondok az olyan featurekről amit, ha nem lenne geforce akkor 1, így hogy van meg 3 újabb generáció múlva használ majd valami (ala tesszelátor). Ha tényleg ezt a minimál-chip dolgot lövik el a következő VGA-m megint Geforce lesz, akkor is ha ~10k-val drágábban viszi ugyanazt 1 chippel mint a konkurens radeon 2-vel és 2x annyit fogyaszt mellé.Nade mindegy, majd meglátjuk.
-
biggamer
veterán
XFX Geforce GTX 260 640M at 640MHz out of the box [link]biggamer

-
Dare2Live
félisten
válasz
janos666
üzenetére
Szerintem ATI most tökéletesen csinálja. Ha jól gondolom akkor:
ugye +20% + teljesítmény az jön az "spböl".
És ebből lesz egy új "4850" ahol az mhz emelkedik még +15-20%ot, ebből összesen össze is jön a +40-50% a korábbi 4850hez képest azaz kb mint a jelenlegi 4870. Ez a 199$ os szint.
és biza jön a tokon belül 2mag. ez lesz a nevezzük 4870nek. mhz itt is emelkedik +10-15%ot, ez a kari jó 35-40%ot fog verni a jelenlegi 4870X2re. Ez a verseny függően 299-399$ os szint.
A felső kategória pedig az 4870X2 lesz, ahol már csak egy +5%mhz nővekedés lesz de még így is jóval gyorsabb lesz az az egy kártya mint a jelenlegi 2db 4870X2. És a legszebb, hogy ez a 4*5870mag egy kártyán jóval kevesebbe fog kerülni AMDnek mint a rummor GT300 ami 576mm magmérettel jön ha jön. Teljesítményben pedig hát őőőőő....
(Ez lesz a 499-599$ os szint.) És akkor ez csak a magméret arrol nem volt szó, hogy nem 3féle magot kell megtervezni/tape outolni/gyártani.... hanem csak egyet.
Na és adigra a 48x0 driverek is kiforrnak és ugye ez köv gen lényegében egy 48x0 rev2.2(3)évig NV volt a nyerő én ahogy látom most lehet fordul a kocka.
-
biggamer
veterán
válasz
boogie84
üzenetére
Hogyne lenne, van vagy 5-6 márka fajta.
A nagy listát nézted meg ?"
BFG Tech GeForce GTX 260 OC nVidia GTX260 896MB PCIe 70 056 Ft 5 év
XFX PCIe GTX260 576M 896MB DDR3 63 756 Ft 2 év
XFX PCIe GTX260 640M 896MB DDR3 XXX 69 741 Ft 2 év
MSI PCIe N260GTX-T2D896-OC 66 389 Ft 3 év
Gainward 9368 GF 260GTX 896MB DDR3 DVI 67 347 Ft 3 év
EVGA GeForce GTX260 896Mb GDDR3 448bit PCI-Express DVI HDTV Dx10 78 775 Ft 10 év
Asus PCIe ENGTX260/HTDP/896MB 69 325 Ft 3 év
LEADTEK GTX260 (GeForce 260 GTX,1.0ns,2-slot FAN) 74 743 Ft 2 ÉV " -
janos666
nagyúr
Naigen, most épp jó passzban van az ATI, erre átesik a ló másik oldalára. Nem hogy ismét megdupláznák az SP-ket, és akkor azzal a 40nm-el még mindíg kissebb lehetne valamivel a chip mint az RV770-es. Nem, inkább csak miniatürizálnak, és így már csak a dual-chipes szarságait (vagy rögtön egy tucatnyi kis kártyát) éri majd meg hazahozni 4870 helyett is, nemhogy az nv új kártyája helyett.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
janos666
üzenetére
A Cuda támogatja a Multisample Access-t, de csak a G200-on működik, és annyira kevés a G200 eladás, hogy nem fognak spec GPGPU-s kódot írni csak az nv szép mosolyáért. Ezért mondták az E3-on páran, hogy az AA miatt szükséges a DX10.1 használata.
Az úgynevezett Deferred Supersampling meg szart sem ér. Közel 200FPS kell ahhoz, hogy a 64tap beállítás mellett legyen stabil 30 FPS-ed.
Jó ha Tri-SLI-vel, vagy Quad Crossfire-vel bekapcsolhatod. 
-
janos666
nagyúr
GT-200al is lehet AA-t csinálni defferend renderingre, nem? Csak nem DX10.1 alól hanem egyénileg, de ezzel nem lesz gond ha ott ülnek az nv programozói a játékfejlesztők mellett. Sőtt, én úgy sejtem ugyanaz lesz a módja csak nem az API-n megy át hanem közvetlen a drivernek adja ki a játék hogy AA-t kér.

-
Zin
őstag
-
kormi0312
senior tag
sziasztok,
azt szeretném kérdezni, hogy ezekre a kártyákra rátehető-e a VF700-as zalman, vagy egyáltalán érdemes-e?
üdv. -
korcsi
veterán
válasz
boogie84
üzenetére
Szélsőségeket figyelmbe véve:
1. Várok 10 évet, gyüjtöm a játékokat, 1000Ft-ért veszek egy gépet és lejátszok mindent teljes grafikai beállításokkal
2. Állandóan elköltöm a minden pénzem gépre és a mai naptól élvezhetek mindent teljes pompájában.A többi a kettő között van, az hogy kinek mi az optimális egyéni megitélés ls lehetőségek kérdése, persze szereti mindenki úgy érezni, hogy jó boltot csinált vagy csinálni fog, és ezt megosztjál másokkal.
Én vettem pl. a 8800GT-met hatvanért, szar vétel volt de legalább már régóta nyomhatok mindent ahogy kell, nem sajnálom, sajnáltam érte a pénzt nekem megért ennyit."de gondolom te örülnél a legjobban mikor megveszed a saját géped, és minél hamarabb elértéktelenedik!"
Én örülnék annak, hogy jó gépem van és nem érdeklne, hogy más mit vesz most mennyiért... Amit az ember gépre költ, az "kidobott pénz", nem nehéz vele elszámolni
Ha havi fél millát keresek, nem számít mennyit költök ilyesmire, ha minimálbérből kell kigazdálkodni, az megint más helyzet.Ha az ember nagyon költséghatékony akar lenni vegyen konzolt.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Interactive Brokers társalgó
- E-roller topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Alkoholista nevelde
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 Pro Max 64GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- Huawei P30 Lite / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7670 i9-12950HX 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 12GB 1 év gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

. Egyébként fogalmunk sincs, de szerintem az XFX és az EVGA többet tud, mint mi és nem hiába menekülnek, mint "patkányok a sűllyedő hajóról".

türelmesen várunk egy kareszra az év vége közeledtével