Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
Új hozzászólás Aktív témák
-
pigatt
őstag
válasz
Beowulf_78
üzenetére
powerplay is minden lejátszónál?
-
pigatt
őstag
Új WHQL-t próbáltátok?
-
-
rup1u5
nagyúr
válasz
TTomax
üzenetére
Ez nekem is eszembe juthatott volna.
Így már föltelepült, viszont ez a következő meglepi:
Hiába megyek a riva mappájának tulajdonság lapjára és hiába szedem ki az írásvédettséget, alkalmazásra klikkelés után ha újra megnézem megint írásvédett a mappa.
Sehol sem engedi megszüntetni az írásvédettséget ez a mocsok vista pedig rendszergazda vagyok. Maga a rivatuner64.sys nem írásvédett. -
Laraxior
titán
válasz
sakal83
üzenetére
hát... előfordulhat... Crysis alatt eléggé izzad a gép.. ott minden hardver járatva van. Az a 450W meg annyira ki van centizve.... próbáld alapon, aztán kezd el tuningolni...de igen elképzelhető hogy táp
ha egy q6600 lenne mellette akkor egyből rávágnám,hogy táp, de igy azt mondom hogy 90%
nekem a 410es chieftec egy Q6600@3.6GHz és egy szénné rántott 8800 GTS-t hajtott... de mihelyst feljebb vettem a procit mindjárt behalt... egy 650es Corsair megoldotta a gondot...
-
Laraxior
titán
válasz
sakal83
üzenetére
VGAtól nemigen restartol...legalábbis ha melegedés problémája van.. először elkezd szemetelni aztán utána ha nem megy lejjebb a hőfok akkor restart.
de a 3dmark nem veszi annyira igénybe a VGA-t mint egy Crysis.... van egy órajel ami teszt stabil,de azt nem tudod game-re használni... kicsit vissza kell venni...vagy nem árt a ventit is feljebb tekerni, hogy ne izzadjon szegény
-
sakal83
addikt
Kérdésem lenne a tuningolással kapcsolatban (gtx 260).
Amikor tuningolom, a tesztek szépen lefutnak. Majd játék(Crysis) alatt egy 10 perc után restartot nyom a gép.
A tuning érték amin játszottam 700/1400/2300. A venti 70%-on
Lehetséges, hogy a Chieftech 450W-os tápom nem bírja? Vagy túl van húzva, esetleg magasabbb venti fordulat kellene?
Konfig az adatlapomon.
-
Qru
MODERÁTOR
Új drivert (182.50 WHQL) próbálta már vki?
-
Qru
MODERÁTOR
A címebe beírhatnánk a GTX275 öt is...

-
Zé_Mester
őstag
válasz
Laraxior
üzenetére
azt sajna nem fog már menni
az a helyzet, hogy most valami baj van az agyába, mert nem hajlandó bekapcsolni.
gondoltam felteszek egy win7-et, már megnézem miféle.
és telepítés közbe egyszer csak elsötétült a kép. azt hittem csak a drivert rakja fel és azért, de nem, azóta se kapcsol be
de a legjobb hogy a ventije se moccan meg.
multiméterrel méregettem, hogy hol lehet a baj és a legszebb, hogy már magából a PCI-E csatiból se vesz fel áramot, mivel a ventinek onnan kell kapnia az áramot, és csak utána kapja meg a 2x6 PCI-E csatiból a 12V-ot.úgyhogy érdekes, mindenesetre most átnézek mindent rajta, kiméregetem, hogy hol lehet a hiba, de gyanus hogy az egész VRM megfeküdt
csak azt nem tom mitől, a teszt óta alapon megy az egész gép, ez meg rá 2 órára történt 
-
Zé_Mester
őstag
üdv emberek.
ma szórakoztam egy kicsit ezzel a Gigabyte GTX260 OC csodával.
karin gyári hűtés volt fent, venti maxra tekerve, de semmi más extraCore i7 920 + GTX260 OC -->> 3DMark06 : 21733 pötty

kép a konfigról
lesz ez még sokkal jobb is, csak szedjem le ezt a dágvány gyári hűtést
-
Sonja
nagyúr
"New in Release 182.50:
* Optimized single GPU and SLI support for upcoming PC games.
* Numerous bug fixes. Refer to the release documentation notes." -
schwartz
addikt
válasz
HoReSz1975
üzenetére
Feszemeles nelkul, gyakorlatilag nem jelent rizikot a tuning. Az meg, hogy meddig lehet meghuzni, szerencse dolga. Olyan 700/1400 korul illene menjen a GPU egy 280-on.
-
HoReSz1975
őstag
-
Baga1983
senior tag
Sziasztok! Nemsokára tulaja leszek egy Leadtek GTX260 Extreme-nek, van valakinek esetleg tapasztalata vele?
-
Svájcinéger
őstag
Megvan a "kicsike" ! XFX GTX260 Black Edition. Gyönyörű ! Mikor először megláttam, mondom ez nem fog beférni, de egy kis winyóátrendezgetés után befért. Tápból Chieftec-650-14CS-t tudtam szerezni. Irány hentelni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Fletch
csendes tag
Sziasztok. Most vettem új VGA-t XFX 9800GT helyett 50-ért egy Gigabyte GTX 260-ra esett a választásom, ezelőtt nem volt vga-m csak az alaplapi 9300.Full referenciakártya.
A hűtője nagyon halk hálisten, ez egy fő szempont volt, még nem teszteltem, ha valakit érdekel írok eredményeket.
Más: Tudom hogy alaplapos kérdés, de lehet tudtok segíteni.
Alaplapom: Asus P5N7A VM
Nem tudom húzni a procit. (E5200) Benn a Biosban nem tudom átállítani sehogy az FSB-t, akármit nyomok nem reagál rá. Tudtok rá valami megoldást?
Válaszokat ismét előre is köszönöm -
Rusher
őstag
válasz
boogie84
üzenetére
Assasin's Creed vs Far Cry2

Már GTX260-ból is van XFX Core Edition ez mivel lehet másabb a gyárinál vajon..?
-
-
rup1u5
nagyúr
Nem vagyok benne biztos, hogy a kártya volt de egyszer hallottam valami furcsa sípolást GTA indítása után. Másodszorra nem. Viszont még mindíg kifagy a Mirrors Edge és a Crysis is. Közben cseréltem drivert és az sem segített. Nem értem. GTA hibátlanúl megy, pedig annál háklisabb programot én még nem láttam. Lehet, hogy újra kéne húznom s Vistát? Még a Radeonos Vista van fent. Valamikor átvinném hozzád a kártyát, hogy megnézzük mit megy a te tápoddal tuningban. Nálam 700-on csak a GTA szemetel, így most 690-en hajtom. Az is furcsa, hogy a gyári spec 576Mhz-et ír, miközben alapból 626.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rejewski
üzenetére
Rivatunert használok, azzal mind a három érték külön állítható.
rup1u5: Akkor ezek szerint nem csak Gigáéknál vannak hangoskodó tekercsek. Nem zavaró sztem, legalábbis engem nem zavar csak érdekes na.

Valty: 730/1574/2400, itt még futott a 3DMák (link) de a ram már kicsit bizonytalan volt. Ha tovább húztam a gpu-t már csökkent a pontszámom (735-nél) és 740-nél meg kifagyott a 3DMák.
Úgy tűnik 1500-1600 között hasalnak el a shaderek. Egy kis aszinkronos húzást kell még alkalmazni, hátha többre is jutok. -
HSM
félisten
válasz
sakal83
üzenetére
Akkor refi 65nm.
Szerencséd van akkor, gagyi kari áron kaptál egy frankót. 
(#15147) schwartz: Lehet, pár refit is kiszórtak sinergy edition néven.... Jól meg fog lepődni, ha később valaki refit vár, de valami más lesz a dobozban... (Az a kéknyákos csoda, a Zotac galériájából...)
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#15148) Zájec: Nem panaszkodom, nagyot néztem, mikor húzom a memória csúszkát, 1250 megy, 1280 megy, 1300 megy, (Itt közben már az járt a fejemben, miaf*szez, ddr4 titokban? A GDDR4-es 3870-em is kinyúlt anno 1300-on...
) 1320 megy, 1340 megy, 1360 szemetel.... Aztán egy egészséges mozdulattal visszahúztam 1350-re, vígan ment....
A 750-es GPU se rossz, bár a shadertől nem szép, hogy 1540 magasságában egyből hibázzon, de 1530-on úgy tűnt hiba nélkül ment.
Szóval ezzel a karival igencsak elégedett vagyok, jól jött nekem, hogy a régi jóminőségű karikat diszkont áron kiszórják.... Aztán majd jön a későnjövőknek a hidegzuhany az új refikkel....
-
boogie84
veterán
tudja valaki h mi a különbség a két karesz között?
XFX 260 GTX 896MB DDR3 Black GX-260N-ADB9
XFX 260 GTX 896MB DDR3 Black GX-260N-ADBF
xfx oldalán összehasonlítva sincs semmi különbség... -
HSM
félisten
válasz
sakal83
üzenetére
Ez fura... Ipon szerint a kari típusa [link] "ZOTAC ZT-X26E3KA-FDR" A Zotac szerint ez a kari így néz ki: [link] Viszont ez nem a 65nm-es referenciakártya, amit a GPU-Z kép sejtet, hanem valami más... De akkor micsoda? Neked így néz ki a kari? (A hátulja ilyen csupasz, kék színű [link], vagy egy plussz fémlemez van rajta [link]?
Ahogy nézem itt a galériát, a sima Zotac a régi 65nm-es refi, az picivel drágább, meg van ez a Sinergy 45-ért...
Meg hát az AMP! de az más világ....
Hmmm..... -
HSM
félisten
válasz
schwartz
üzenetére
Az bizony.
Sima Asus. Baromi jól néz ki...
(Terepmintás matricával, meg a csajszival...)
Fesz állítás nem volt, a gyári tökéletesen be van lőve, 1,063V. Több fesszel lehal, kevesebbel hibázik.
Amúgy az EVGA progijával próbálgattam a feszeket.(#15138) Laraxior: Hát, 24 fok volt a szobában (radiátor mellett, ahol a gép is van...), vizem nincs, süket se akarok lenni, úgyhogy ez lesz a max...
A VRM hűtésével és feszállítással lehetne talán picit még nyerni, de így is már nagyon határon volt a kari.... Sajnos a 65nm-es GTX280 5 fázisos tápját 3-ra redukálták a GTX260-ra.... Így is igencsak jó, de hamar elfogy alapfesz felett, tuningolva. A 65nm-es 216sp-s GTX260-nál ezzel kell ügyesen gazdálkodni a sikeres OC-hoz...
Nekem szerencsémre tökéletesen lőtték be gyárilag.... 
-
rejewski
tag
sakal83: Egy rakat helyen néztem meg, és ne vedd sértésnek, de kicsit szkeptikus vagyok ezzel a 216sp dologgal szemben. Mindenhol azt irják róla, hogy 192sp-s. Nem értem a logikát, hogyha úgy reklámoznák ezerrel, hogy 216sp-s[hamár tényleg az] szerintem mindenki tucat számra venné[direkt túlzás]. Az egy elég érdekes üzletpolitika lenne, ha kevesebbnek mondanák mint ami. Én is várnék egy shotot a GPU-z - ről.
Ja és nehogy azt hidd, hogy ezzel azt mondom nem mondasz igazat, de már hallottam egy-kétszer olyat, hogy fura dolgok jöttek a gpu-z-vel.
-
Valty
aktív tag
-
sakal83
addikt
Ha valakit érdekel megosztom veletek az eddigi tapasztalatomat az újonnan 45 K-ért vásárolt Zotac Synegy Edition gtx 260-ról.
1. A dobozban csak a szokásos kábelek + 1 driver cd van, játék nincs.
2. A hűtője elég csendes (alapon 49C), halkabb, mint az eddigi gainward 8800gt-m
2 slotos hűtője.3. Meglepetésként ért, hogy a dobozra 192 sp-s változatnak van írva,
azonban a gpu-z szerint 216 shader processzorral rendelkezik.4. Tuningot első röfre 700/1400/2300-on próbáltam sikeresen.
5. Összehasonlításképpen a Gainward 8800gt 1024Mb-osomhoz képest
Crysis Warhead(1680*1050, Gamer grafika)
8800gt: 27 fps
gtx260 alapon: 42fps
gtx260 tuning: 47 fpsAhogy nézem megérte a kb. 20k a 8800gt-ről való váltásra
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rejewski
üzenetére
Akkor úgy látszik "széria hiba" lehet. Bár ettől nagyobb baj soha ne legyen egy vga-val sem.
Küldd meg kicsit, kíváncsi vagyok mennyit megy a tiéd!
Az enyém 730-on még jól elvan, 735-nél már csökken a pontszám 3DMák-ban, 740-nél már elhasal a gpu.HSM: Egy próbát megér azért, hátha... Persze ha nem alapon hajtod akkor sztem nem kell ezzel szőrözni.

-
rejewski
tag
Hail!
Megvettem ma a kártyát. Végülis gigabyte oc gtx 260 - ra esett a választásom mert a sima gtx 260 gigámmal is nagyon jól elvoltam, és megbizható kártyának tartom. Levitték 54e-re és ez egy elég jó ár érte. Úgygondolom.
Qru: az új is ezt csinálja

-
sakal83
addikt
Lenne egy kérdésem.
Most vettem egy Zotac gtx260-at. Gyorsan beraktam, telepítés és kipróbálni a Crysis Warheadet.
Benchmarkot elindítottam. Elsőre szépen fut 1650*1080-ban gamer grafikán 42 fps, következőre 20fps. Kikapcsolom restart, újra benchmark 3-4 fps.
Mi lehet a probléma?
-
HSM
félisten
Nem gerjed, hanem igen halk, de nagyon fülelve fülessel hallható zajt szedett össze.... [link] Valamiért üresben, 133-as BCLK-val pont olyan frekvenciák vannak, ami átjutnak a hangkarim szűrésén... (4 hónapos X-fi extreme music) Picit magasabb BCLK-n vagy C1E nélkül, vagy terhelve tökéletes.
(A két kép közvetlen egymás után készült, csak az egyik alatt futott a prime, a másik üres volt.... Jól látszanak a tüskék 2-10Khz között.) -
Qru
MODERÁTOR
+ rejewski:
Nekem is marha halkan csinálja, amíg nem vettem le az oldallapot addig nem is hallotam egyszer sem. És érdekes csak mikor átvált 3d-be és utánna rögtön el is hallgat (pontosabban utánna olyan tartományban "zizereg" ami már nem hallok).
Hangkarid gerjed vele?
Lekéne akkor árnyékolnod vmi fémlappal. Bár inkább húzd az egyszerűbb. 
más:
Most olvasok tesztet a PC wörd-ben a GTX260 GS-ről eléggé dícsérik...
-
rejewski
tag
Igen, és nekem is gigabyte volt csak a 192-es.
-
HSM
félisten
Sok cucc csinálja, nekem mondjuk a GTX csak nagyon halkan. A legviccesebb, nekem az I7 cicereg, relatíve hangosan, de csak alapórajelen és terhelés nélkül, C1E-vel. 133-ról felhúzom a BCLK-ját (kb. az FSB) 165-re, és síri kussban van.... A vicces, hogy még a hangkarimban is gyártott némi zajt alapórajelen....

-
Qru
MODERÁTOR
Van akinek sípol a GTX260-a? Most hogy tuningolgattam levettem a ház oldallapját. Mikor 2d-ből meg át 3d-be akkor sípol vmelyik tekercs. De csak amikor vált, amúgy totálcsendben van végig.
-
JONAS77
aktív tag

-
politomi
tag
Köszönöm a válaszokat.
-
politomi
tag
Sziasztok. Hogy lehet megállapítani egy gtx260-ról vásárlás előtt hogy 216sp verzió? Konkrétan erre gondolok [link]
Mert ha vásárlásra kerül a sor akkor nem szeretnék régi verziót venni. -
De jó kis vita kerekedett ebből a kártyavételből. Szvsz a gainward biztos nem ad ki egy olyan hűtést, ami melegebb és hangosabb a gyárinál, mert mi értelme volna?

-
keIdor
titán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
A tesztek 90%-nak nem lehet hinni, és ez most igaz elég sok mindenre, nem csak a hőmérsékletre. Mondjuk ImI87-nek én is, és más is mondta, hogy ne vegye meg azt a szart, mégis megvette.
Nekem a 7900GTX ref. hűtése volt eddig az etalon, a ref. a legjobb mostanában.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Milyen routert?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- További aktív témák...
- 27% - Samsung S49CG954SU OLED Monitor! 5120x1440 / 240Hz / 0.03ms / FreeSync
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Precision 7550,15.6,FHD,i7-10850H,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro T2000 4GB VGA,WIN11,LTE
- Dell Precision 5530 15,6" UHD touch, i7 8850H, 16GB RAM, 4GB VGA, 512GB SSD, jó akku, számla, gar
- Keresünk Galaxy S24/24+/S24 Ultra/S24 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ha egy q6600 lenne mellette akkor egyből rávágnám,hogy táp, de igy azt mondom hogy 90%

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

huhh..érdekes... ennyitől nem kellene hogy baja legyen