Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- iPhone topik
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Yettel topik
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Touch
csendes tag
Hali!
Érdeklődnék szerintetek ASUS színekben lehet-e kapni GTX 260-at 216 shader-el (nem jelölik, ASUS oldalán se találtam infót róla) vagy érdemesebb BFG Tech, XFX, Zotac közül választani?
Illetve mennyin kell járatni egy i7 920-at, hogy kihajtson egy GTX 260-at 1680*1050-ben?
Válaszokat előre is köszönöm! -
Qru
MODERÁTOR
Neem, Te érted félre főnök.
"Ezen csak a cpu használat látszik, olyan progit kéne keresni aminél valószínüsíthető, hogy tekeri a gpu-t. Ööö nem látok ilyet."
Tehát nem látok olyan futó alk.-ást ami tekerné a gpu-t ezért valószínűleg a driver nem minden esetben veszi vissza a 3D-ből a vasat. Bár én még arra sem teljesen jöttem rá, hogy mi alapján váltogat LowPower 2D meg sima 2D között. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5
üzenetére
Ezen csak a cpu használat látszik, olyan progit kéne keresni aminél valószínüsíthető, hogy tekeri a gpu-t. Ööö nem látok ilyet.
Akkor val'szeg a driver hibájára írható. Bár nem tudom, mert nálam mindig visszaveszi az órajelet. 
Sifre: Win 7 64bit tökéletes, nem is kell külön driver, integrálva van bele a vga drivert leszámítva minden. Ha még sem, akkor a Vista 64bit-es driverk is megeszi, mi több működnek is vele a cuccok.
-
AirBooms
addikt
Megpróbálok... Már ha egyáltalán leszedem róla a hűtést. Lehet, hogy meghirdetem jó olcsón, s veszek egy tuti 65 nm-est...

Laraxior: tudom, már említetted ezt a dolgot a múltkor, de nekem úgy tűnik, hogy nagyon ugyanott vannak a csavarok, mint a blokkon. Persze ettől még lehetnek meglepetések a nagy hűtő alatt. Tuti ez a dolog? Próbálta már valaki?

-
AirBooms
addikt
Amúgy újra itt vagyok a csapatban, megjöt a vadiúj Gigabyte GTX260 OC 216-om gariból, a másik elhalálozott három hete.
Viszont az a gyanúm, hogy ez már egy másik rev. A hűtő már nem borítja a nyák hátlapját (s a FarCry 2-őt is kihagyták a csomagból
) Ez utóbbi nem izgat, de abban nem vagyok biztos, hogy erre rámegy az EK vízesblokk. Szerintetek? 
-
Zájec
veterán
válasz
AirBooms
üzenetére
elnézésedet kérem a nyelvtani hibáért, tudod és nem magyar születésü vagyok és elég nehéz volt még igy is megtanulni a nyelvet, amikor 1980-ban "átjöttünk" és rögtön 1.osztályban kezdem az általános iskolát, semmi magyar nyelvtudás nélkül.... gondolhatod milyen egyszerü volt az életem "gyerekfejjel"....
mégegyszer elnézést, de gondolom a közölnivaló tartalom érthetö volt...
-
Zájec
veterán
gondolom hogy u.annyi lenne a külömbség nagyjából....
szerintem tök reális,,, ha mindkét karit "alapon nézzük" akkor a 280-s kb 15-20%-al jobban teljesit, ez meg szerintem tök reális.... hangrobbanásokat nem várjunk egy családon belüli VGA-tül,,, pláne ha azt nézzük hogy a "család" váltásnál sincsenek egetveröen nagy külömbségek... -
Zájec
veterán
jó , akkor a 260-s órjelét húznák fel a 280-as gyári órajelére, az eredmény u.az lenne....
"Kb mint ha a 920-at és a 940-et összeveted 2 gigán."
ez rossz megközelités... mert abban a procis példában tényleg nincs külömbség, de a VGA-k-nál több dolog van még ..
opsz: egy kicsit nagy lett a kép... itt a teljes :: [link]
-
Zájec
veterán
én föleg arra lettem volna kiváncsi még hogy hogyan változik az eredmény a GPU/memory/shader emelés hatására.... mondjuk 700 feletti GPU 1200-1300mhz közötti ram és 1500 shader beállitásoknál...
nekem valahogy nem szimpi ez a túl sok spórolás a GTX260(216sp) terén...
akár rövidtávon is hamarabb kinyulhatnak azok a karik...én körültekintöen átolvastam a topikot a keresö segitségével , beirtam hogy "192" és "216" és elovastam a hozzá tartozó h.sz-et, és ez alapján kreáltam magamnak véleményt, nem pedig feltéve a kérdést hogy "192 vs 216".. ilyen esetben rögtönözve sokszor kaphat az ember egyoldalú választ...
-
Zájec
veterán
VGA teszt: GTX260+ vs GTX280 , azonos órajelen..
( schwartz kolléga linkelte be a másik topikba, gondoltam itt is elfér
) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Használj Evga Precision-t inkább. (guru3d.com
).Sifre: Teljesen jó, nekem is ilyen van, igaz nekem még régebbi nyákos, ezek meg már lehet az olcsosított nyákos cuccra épülnek. Tuningban is szépen megy 730/2400-on elég jól karcol a kicsike.

-
Sifre
senior tag
Erről mi a véleményetek:
Elvileg sp216 a gyártó oldala szerint, de az ára már-már gyanúsan alacsony, pláne hogy márkás.
-
pigatt
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Vagy ne rivatunert használj!

-
Sziszifeca
őstag
srácok!
A 185.85-ös driver-nél a rivatuner nem működik, a driver settings üres marad! Mi a megoldás? (gondolom tegyem vissza a régit
) 
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
GabN73
üzenetére
Nem bíznék már egy 10 éves tápban akkor sem ha pl mint esetemben Seasonic beles Corsair. Bár az legalább nem nyírja ki a gépet ha kipukkan, ha meg vmi noname eléggé esélyes (abban mondjuk 0 évesen sem bíznék
)... Feszt meg sztem újkorában sem adta le pontosan ha rendesen megterhelted. Nem arról híresek a Codegen-ek. Az egy ipari hulladék kategória de ezt te is tudod sztem.
Arról nem is beszélve, hogy vajon ha a memók kapnak élettartam gart akkor a tápok vajon miért nem?!
Ez csak az én véleményem term. Cseréltem az 550-es Chifi-met is 4 év után, nem azért mert hangos volt vagy vmi baja volt (a feszeket is pontosan adta).rup1u5:
Jó majd lőjj SS-ot.
Yorkot kihagyom, ahol kevés lesz már a 3,6GHz-es Q6600-om ott már a York se csinál nagy csodát. Szóval i7 lesz majd ha leesik az ára és szükségem lesz nagyobb procira.
-
rup1u5
nagyúr
Na majd ha megint csinálja akkor készítek screenshot-ot róla és az összes futó alkalmazás listájáról. Hátha te megmondod mi okozza.
Én ngyon elégedett vagyok az enermaxommal! 4-5 éves és egyáltalán nem hangosodott be, mindíg tökéletesen működött és röhögve viszi a mostani konfigomat is. Kiváncsi vagyok hány évig fog még szolgálni. Ha bővitek a jövőben akkor mindenképpen úgy fogom csinálni, hogy a mostani összfogyasztás alatt maradjak. Azt hiszem talán egy DX11-es ATI lesz a következő és ha már kevés lesz a 2 mag akkor befigyel egy Yorkfield is mellé.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
GabN73
üzenetére
Minek 1000-es táp? Már egy TX750-es Corsairt sem fogsz meg semmivel kb (sőt talán még a 650-es TX-et sem), felesleges pénzkidobás. Főleg hogy a gyártási csíkszélesség csökkenésnek hála egyre kevesebbet esznek majd a mainstream kártyák, procik stb.
10 évig nem cserélsz tápot?! Szted a bennelévő kondik kibírnak annyit (főleg hogy nem is szilárd elektrolitosak)? És a venti sem lesz ám csapágyas 10 év után...
mod:
rup1u5: Sztem akkor is marad vmi progi ami hajtja a gpu-t. De elképzelhető, hogy a driver csinálja. Majd kiderül ha másik driverrel is ezt csinálja akkor jó eséllyel nem a driver lesz a ludas.
-
GabN73
addikt
én még mindig azt mondom,hogyha van rá pénz és egy kicsit áldoztok rá akkor érdemes egy 1000-s tápit venni.Azt biztos nem fogod cserélni 10 évig...
szerk: válasznak ment csak nem úgy sikerült

-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pigatt
üzenetére
Egyáltaán nem veszi vissza magát 3D-ből vagy csak low-power 2D-re nem vált le 2D-ből?
3D-ben marad akkor vmi még használja a gpu-t. Pl GTA 4-nél a Szociális klubból ha nem lépsz ki, akkor sem veszi vissza magát a kártya rendesen. (Szegény Rup1u5 mennyit kutakodott mire erre rájött...
) -
pigatt
őstag
Üdv.!
Srácok az mitől van, hogy néhány játék után visszaveszi magát a kártya néhány után meg nem? Én physx-re gyanakodtam, de ha kikapcsolom akkor is ugyanilyen.
-
Sifre
senior tag
Köszi, inkább átmászok a tápos topicba, nem offolom szét jobban ezt a topicot

Ami ebbe a témába vág: Gainward GTX260GS-t néztem ki, tesztben azt olvastam hogy nagyon jó az a két ventis hűtés, bár itt visszaolvasva kissé elbizonytalanodtam... megéri ilyet venni, vagy inkább szánjak rá néhány ezer plusszt egy MSI-re v. Asusra? Gyanúsan olcsó a Gainward...
-
Qru
MODERÁTOR
Elég sarlatán módszer nem mondom!
Ezt a tápostopikba is bekéne linkelni. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
VX450 azért drága mert nagyon jó. De mondom ha találsz Corsair CX400-at az is bőven többet tud mint amekkora teljesítményre szükséged van.
-
Sifre
senior tag
3.5 éves táp, újkorában csináltunk rajta egy stress-testet: rákötöttünk egy csokor halogén izzót és hajszárítoval melegítettük
bírta
(tudom, kissé sarlatán módszer
)Mondjuk a tuning miatt inkább valami erősebb tápot veszek akkor...
-
CoolMan
MODERÁTOR
Hi all!
Igen a VX450-es böven elég. (konfig adatlapomnál)
-
Sifre
senior tag
Köszi a választ. Nem hittem volna hogy egy gyenge táp tönkreteheti a gépet. Tehát akkor ajánlott egy 450-500W-os táp... A tesómnak egy 480w-os codegen táp van a gépében (e8500+9800gt). Nincs vele gond, de gondolom ti márkásabbat ajánlotok (chieftec, corsair).
-
g@bo
nagyúr
és mennyit zabál a 260-as, pl egy 9800gt hez képes?

-
Qru
MODERÁTOR
Noname táp mellé nem ajánlom.
Jobb esetben csak instabill lesz a gép, rosszabb esetben meg is sül a géped. Nem erőltetném ezzel a táppal a dolgot.Henker2: Kevesebbet eszik vmivel de a gyakorlatban nem hűvösebb az 55nm-es mint a 65nm-es. A gyártó profitál belőle a legtöbbet, mert olcsóbban gyártható. Kevesebb "anyag" kell hozzá.
-
Sifre
senior tag
válasz
rup1u5
üzenetére
Sziasztok!
A közeljövőben tervezem egy új konfig összeállítását és annyit töprengtem a videokártyán (9800gtx vs. gts250) hogy elérhető árba került a gtx260.Nekem is a tápellátással kapcsolatban lenne kérdésem: jelenleg egy 450W-os noname táp van a gépben és arra gondoltam ha ez is elviszi az új gépet akkor nem költök feleslegesen tápra. A kérdés az lenne hogy milyen hiba formájában jelentkezik hogyha gyenge a táp? Tuningolni egyelőre nem tervezem, max a procit (e8400 kb. 3.2 gHz-en).
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Henker2
üzenetére
Memória nekem is kevésnek tűnik de ha 2200-ra teszem már fagy.
Átpasztázás attól függ, hogyan van rögzítve a matrica a kártyád hátulján és hogy mennyi garancia van még rá.
Nem tettem rá olyan sok MX-2-t. Eloszlattam egyenletesen az egész felületen. A gyári pasztából sokkal több volt rajta. A fölösleget meg úgyis kinyomja a hűtő.Nálam egy 420W-os Enermax Noisetaker viszi az egész konfigomat ami szép teljesítmény így tuningal együtt. Azért is gondoltam arra, hogy talán a táp miatt nem megy a további tuning a vga-val. Lehet, hogy itt már elfogynak a stabil feszek.

Az a Corsair VX450 nálad bőven elég!
Kiváncsi lennék, jobban menne-e a tuning nálam egy ilyen táppal. -
Henker2
addikt
Hy!
Ha megnézed, az én tápom is 450-es.
Elviszi simán, de ha 450-est veszel, egy jobb félét vásárolj. Codegen meg ilyenek, nem a legjobbak hozzá!
Elvileg az 55nm-es zabálna kevesebbet, meg az 55nm-es hűvösebb elvileg.
Bár úgy tudom ez már megbukott. De majd hozzáértők biztosan irnak neked.
Szerintem a 260-as még mindig megéri, ha jó árban tudsz szerezni.
Üdv -
Henker2
addikt
válasz
rup1u5
üzenetére
Üdv! Nekem is EVGA GeForce GTX 260 Core 192 Superclocked -65nm 448bit 896MB GDDR3 verziójú karim van!
Gondolkodtam már én is pasztacserén!
Amint látod a képen, nekem sem sikerült 710/2300-nál nagyobbra húznom. Szerintem ennyi a vége a karinak. Bár a memória órajelének húzása, nekem "kevésnek" tűnik. Persze ngyon szép eredmény már ez is, de olvastam már nem egy tuningman-tól, hogy 2400,2500-as órajelet elért vele.
Szerinted átpasztázzam én is MX-2-re?
Nem tettél túl sokat a GPU-ra?
szeva -
g@bo
nagyúr
üdv urak
450 es táp elvisz egy 260- ast?
melyik széria zabál kevesebbet, azaz .55 mikronos?
érdemes beruházni rám v inkább gts 250?

-
rup1u5
nagyúr
Sziasztok!
Sikerült garivesztés nélkül leszednem a hűtőt!
Kapott MX-2 pasztát a GPU és megigazítottam a csálé hővezető párnákat is.
Nagyon elégedett vagyok az EVGA-val!
Ez már a második kártyám tőlük amivel megcsináltam ezt a műveletet.
Az első egy 8800GTS volt amit később garanciában cseréltettem is.
Arról nem is beszélve, hogy alap GTX 260-at vettem és Superclocked példányt kaptam.
Szóval karácsony van mindíg ha EVGA-t vásárolok!
Remélem hamarosan elkezdenek ATI kártyákat is forgalmazni, mert nem szeretnék elpártolni tőlük.
Az új pasztázással most már megvan stabilan a 700/1509/2160 ami egyáltalán nem nagy szám de nekem megfelel. 710-es GPU-nál már fagy és kékhalálozik. Lehet hogy a tápom kevés neki komolyabb tuninghoz?
-
GabN73
addikt
válasz
TOTAL LOKI
üzenetére
szerintem érdemes lenne mielőtt belépsz a játékba. (szabályozni a ventit xy %-ra)
Nekem pl okozott galibát a hőmérséklet
Grid közben elmegy a kép csak egy barna kép stb stb...
Sokat segít rajta
-
TTomax
félisten
válasz
TOTAL LOKI
üzenetére
Semmi gond nincs vele,76fok az üzemi hömérséklet... 80fokig nem kell aggódni,ha a kártya stabil akkor nincs több teendö,ha esetleg téged zavar akkor RivaTunerral tudod szabályozni ahogy szeretnéd...
-
TOTAL LOKI
tag
Hali!
Olyasmi gondom lenne, hogy ha játszok pl. Stalkerrel, akkor a vgam hűtője nem kapcsol fel automatikusan. És amikor visszalépek a rendszerbe - egy órányi játék után - akkor a everest szerint 76fokos a kártya. De a hűtő ez alatt az óra alatt se kapcsol fentebb.
Mi lehet a probléma??
Köszi a választ előre is!
-
AirBooms
addikt
válasz
Casanova*
üzenetére
Irkálni nem, értelmes dolgokról eszmét cserélni, valamint nem teleszemetelni a topikokat azt lehet, és az Off topic gombot is lehet használni!
Lassan akármelyik topikba nézek be, mindenhol te siránkozol hülyeségekkel. Állj le, olvasd el az Alapelveket, majd menj át a Kezdőknek, szájbarágósan topikba és ott kérdezz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple MacBook
- Július 9-én jön az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- gerner1
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- E-book olvasók
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- További aktív témák...
- XFX RX 9070 XT 16GB GDDR6 SWIFT Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- ASRock RX 9070 XT 16GB GDDR6 TAICHI OC - Új, 2 év gari - Eladó!
- Nvidia p104 4gb VGA
- XFX RX 9070 16GB GDDR6 Swift OC Triple Fan Gaming Edition - Új, 2 év gari - Eladó!
- GIGABYTE RTX 4080 Super 16GB GDDR6X WindForce V2 - Gari 2027.11.20. -ig - Eladó!
- Dell Latitude 5290, 2 az 1 ben,12.5",FHD,i5-8350U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- GAMING PC! ULTRA 5 225 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe / 550W Gold 80 Plus!
- Apple iPhone 14 Plus 128GB sárga használt, karcmentes 97% akku 6 hónap garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G10 - i5-1335U I 16GB I 512SSD I 14,1" WUXGA I Cam I W11 I Gar!
- HP Zbook 17 G2 Workstation,17.3"FHD,i7-4810MQ,16GB,256GB SSD,K3100M 4GB VGA,DVD,WIN10
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Főleg a tuner kártyától féltem, de megnéztem és van hozzá 64bit-es driver úgyhogy zöld az út. Gondolom 32bit-ről 64bit-re nem lehet frissíteni a Wint-t, kell a reinstall 

) Ez utóbbi nem izgat, de abban nem vagyok biztos, hogy erre rámegy az EK vízesblokk. Szerintetek?

Egyszer belövöd a rivatunert és az életbe többet nem kell vele foglalkozni.