Hirdetés
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Főhajtás a Moto 360 előtt Polar funkciókkal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
kpal
nagyúr
A gtx26 216sp-s verziok mérik a VRM hőfokot vagy csak a régiek ?
-
Henk
veterán
válasz
laragirl83
üzenetére
Valóban sokat javult,ezért mondtam,hogy a gyártó is simán adhatott volna rá egy vastagabb bordát.Arra azért kiváncsi vagyok még mindig,hogy mekkora hely van a nyák és a borda alja között.Megtudnád mérni majd?

Qru: már régóta tervezem,de eddig nem ment.Most újabb reménycsillag villant fel,addig titok.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
rup1u5
üzenetére
Látod, ezért mondtam öreg barátom. Én már kiteszteltem anno.
Stock vrm fűrészes akciód nem gyenge! 
Henk: Na mesélj! Vagy meglepi lesz? Örülök, hogy egyre több általam is látogatott fórumban futok össze veled.

laragirl83: Kingmaxra hajazok én is.
Kikéne próbálni mennek-e Tri-ben, nem kockáztatok. Meg jó lenne mekkora fesz kell ezeknek az 1600-hoz... de ez itt off. 
On: Szép darab vas! Remélhetőleg a VRM-eket is kellően hűvösre tudod tenni.
Képet nyomjál róla ha tudsz közelről. -
-
Henk
veterán
Nekem arra is megvolt az ötlet és semmi sufni.Van rá rendes borda csak nem tudtam szerezni az egész világon.Illetve Kanadában és Ausztráliában igen,de az horror áron,drágább a posta mint maga a hűtő.
laragirl83: csinálhattál volna olyan szögből képet amin belátni a nagy borda alá,hogy mit takar,esetleg fényképezővel.
Meg ha azt megtudnád mérni,hogy mekkora hely van a nyák és a borda alja között.Új projekt van születőben.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
laragirl83
üzenetére
Annó én is stock hűtő szétfűrészelését választottam 4850-nél mikor kellett valami VRM borda a twin turbo alá.
[kép]. Elég jó megoldás volt.Egyébként szerintem is stock vagy víz.

Más:
Toltam ma is egy kis gémelést ugyanazokkal a frekikkel mint tegnap csak 70%-os ventivel. Míg 100%-on tegnap 67-68 volt a legtöbb, addig ma 70%-on 70-72 fokig ment föl.
Annyival nem melegebb, mint amennyivel halkabb ugyhogy azt hiszem ez lesz a jó, középutas, játszós beállítás.
17690: Kár hogy nem látunk be a hűtő alá, hogy milyen lett e lefűrészelt VRM rész.
-
Qru
MODERÁTOR
Jó ötlet! Már csak a fránya VRM-re kéne vmi jó hűtés ami nem is barkács megoldás. Bár van aki nem irtózik az ilyesmitől persze. Laraxior kolléga véleményét osztom vagy stock cooler vagy víz. A többi nem tökéletes megoldás. Vagy meleg vagy gányolni kell hozzá.
Ettől függetlenül nekem a HD4850-re elég volt a VRM részre rakni sima ram sünit (kicsit sufnituning ez is) de végülis stabil volt a kari. (Kép) -
Qru
MODERÁTOR
válasz
laragirl83
üzenetére
Hát én is kíváncsi vok mi lesz ebből a "sufni-tuning" cooler megoldásból.
Gyárival összeházasítva talán nem izzik majd a VRM, de így akkor nem sok értelme maradt az AC megvételének... szvsz. 
-
Henk
veterán
válasz
laragirl83
üzenetére
Nem gond,hogy ezzel tönretettétek a gyári hűtőt?Az a fém hátlap is sz@rul hűt ráadásul,a ram sünik többet érnek szerintem.
A képekre viszont kiváncsi vagyok.
-
Laraxior
titán
válasz
Sziszifeca
üzenetére
10%különbség..kb. semmi több.
és az is meleg eléggé. -
Sziszifeca
őstag
Srácok!
XFX 260 XXX 192sp(740/1516/1265) után a Gigabyte 285 mennyivel lenne ütősebb?
A 285-nek milyen a hűtése? Az is forró? -
Henk
veterán
válasz
laragirl83
üzenetére
Ez valóban megoldás,de gari esetén probléma lehet.Vagy veszel hozzá mégegy hűtőt ha sikerül.Amúgy nekem a 260-on volt a TR hűtő és az melegedett annyira amit említettem.Mondjuk én 100 fok fölé nem engedtem mert azt is sokalltam.
-
laragirl83
őstag
-
laragirl83
őstag
Közben olvasgattam review-kat és a helyzet az, hogy a fórumos emberek akiknek gond volt VRM hőfokkal, kivétel nélkül mind 280-as vagy 285-ös GTX-ekkel nézték! Ez azért fontos mert a VRM melegedését nagyon nagy mértékben befolyásolja a GPU fesz, 3D fesz!!
Ez a 280-asoknál 1.1875V!
Egy srác tecpowerup!on levette 1.1250V-ra feszt, és kapsából csökkent VRM hő 15 fokkal, így már csak 105-110 körül mozgott.
Ehhez képest a GTX260-ok 3Dben is csak 1.06V-ot kapnak, lehet fejben számolni.
Plusz ezeknek csak 5VRM-je van a nagytestvérek 7-vel szemben, vagyis alapból hűvösebb! -
Henk
veterán
válasz
laragirl83
üzenetére
Ha 70 fok körül tartja load akkor én is veszek a 285-re.Valahogy ráfabrikálom mert gondolkodtam én is hűtőcserében,de ebben a házban a TR már nem fér el.Az AC-tól meg idegenkedtem a 3 venti hangja és a már említett alu lemez miatt.
Halkan jegyzem meg,hogy nem lennél egyáltalán meglepve ha az AC dokumentációjával ellentétben sokkal melegebb lenne a vrm hőfok. -
Laraxior
titán
válasz
laragirl83
üzenetére
Remélem nem lesz logout,hanem egyszerre idepublikálod az eredményt

-
Laraxior
titán
válasz
laragirl83
üzenetére
Én nagyon kiváncsi leszek...ha beválik a hűtő akkor én leszek az első aki gratulál

-
Laraxior
titán
Tehát róla lenne szó,100% ventivel Amit szét is szedtem pár napja és megnézhettük a kártyát és a hűtőjét. A képen látszik minden
sajnos bioscsere lesz... mert elég sokmindent nem lát. Se VRM hőfok, se ventifordulatszám, se 2D-3D.... 
-
Qru
MODERÁTOR
Kb azt tudja mint a ref hűtés. Ugyan halkabb vmivel de mivel nem fújja ki a házból a meleget előbb-utóbb fel kell tekerni a ventit rajta (SB-t is jobban melegíti meg mindent a környezetében) akkor meg már nem halkabb mint a ref semmivel (sőtt a táp/proci hűtő is többet kell hogy pörögjön azonos hőfok tartásához), főleg hogy két venti kelt zajt nem csak egy... Szvsz felárat nem ér a ref darabokhoz képest. Érted a GPU-d hűvösebb pár fokkal de kb minden más a gépedben melegebb lesz.

mod:
old gray: Hallgass Lara-ára, itt tényleg ref vagy víz ami fet-et is hűt. A többi nem jobb viszont drágább általában.
Lásd fenti kollégának címzett kis szösszenetem. 
-
Laraxior
titán
válasz
laragirl83
üzenetére
biztos jót tesz a gépnek ha belevágsz egy 120fokos VGA-t
főleg hog a déli hid is ott van a közelben
Ezeknél a VGA-knál vagy víz vagy origi hűtő. Én pl Scythe Musashival próbáltam. a GPU-t megfogta meg a ramokat is szintén hangtalanul, de hiába tettem rá 3x12cm-es ventit,semmit nem tudott kezdeni a VRMel.és ez alapórajeles GTX280 volt
esetlegesen valami fabrikált léghűtést tudnék rá elképzelni,de semmi más hűtővel nem leszel előrébb. Az első Furmark alatt szét fogja izzadni magát a kártya

-
old gray
addikt
Üdv.
Először is: noob vagyok nvidia karik terén, utoljára 8800GTX-em volt nv termék. A Sapphire 4870 1GB toxic kártyámtól hamarosan megszabadulok és a kérdésem az lenne, hogy mit is érdemes venni helyette?
GTX260/275/280...ezek közül szeretnék választani. Ár/teljesítmény arányban melyik lenne a megfelelő? A 275 csak annyiban különbözik specifikációk terén a 260-tól, hogy magasabb órajeleken jár? A GTX 275 magasabb órajelei tudják kompenzálni a kisebb mem.sávszélességből fakadó hátrányokat a GTX 280-al szemben?

-
Henk
veterán
válasz
laragirl83
üzenetére
Ezen a képen látható az AC hűtőjéhez járó vrm borda.Középen aminek a szélei felvannak hajlítva.Ezen a TR hűtője van.Mint látszik szinte egyforma 1mm vanstagságú alu lemez.
Itt pedig a gyári hűtő.Mondjuk nem a legszerencsésebb kamera állás mert nem látszik mennyire vastag a hűtő,de nem találtam most olyat.De az egész egy nagy borda ami elvezeti a hőt és legalább 4-5mm vastag.1000x jobban hűti a vrm-et a gyári megoldás.
Nem is lenne gond sem az AC sem a TR hűtőjével mert a gpu-t tökéletesen lehűtik,még a ramokra is elég a süni amit adnak.De,hogy miért ilyen sz@r vékony lemezből gyártják a vrm hűtőt nem értem meg.Adnának arra is egy olyan vastagságú blokkot mint mondjuk a ramokra és kész. -
kpal
nagyúr
A gainwardoknak jó a dupla ventis hütése ?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
laragirl83
üzenetére
Ott szívja be a friss levegőt a venti, totál friss kereszthuzatban van a VRM. Nekem gyárival olyan meleg mint maga a GPU. Szvsz nV rendes ref hűtőket csinál, nem érdemes ezeken cserélgetni nem igazán nyersz vele semmit (nem úgy mint ATi-nál). Vagy ha kicsit halkabb akkor jóval melegebb is lesz. Gyárit belövöd 65%-ra halk és hűt is.
-
rup1u5
nagyúr
182.50-es driver-el nem tud Ambient Occlusion-t a GTX ugye?
-
laragirl83
őstag
gyári hűtőnek is az a része fedi a VRM-eket ahol a venti van, be is lehet nézni a lapátok között, egy vékony takaró rész van ott is csak... nem értem az hogy tudja annyival jobban hűteni mint egy nagyobb összfelületű rendesebb légáramot kapó borda... mind1, ma-holnap felapplikálom accelerót aztán majd írom a tényeket

-
Henk
veterán
válasz
Zoli1222
üzenetére
Igen erre gondoltam.Mivel nézted load?Mert nálam a fánkkal kb 3 perc alatt elérte a 100 fokot aztán nem nagyon mertem tovább engedni.Rátettem +1 ventit akkor 5 perc után érte el a 100 fokot,ennyit javított kb.Pont ez volt a gondom ezekkel az after market hűtőkkel.
laragirl83: az AC-hez is ugyanolyan pics@ alu lemezt adnak a vrm-re így szerintem hasonlóan fog melegedni mint a TR-el.Csak abban van felette közvetlenül egy venti,de ez sem fog szerintem érdemi javulást hozni.
Én azon gondolkodtam,hogy egy rendes alu bordát kéne ráfaragni csak nem volt ennyire egyszerű mert pár alkatrész jobban kiállt mint a vrm-ek.Aztán hagytam az egészet. -
laragirl83
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
De írja is manual:
"For GTX260, the maximum temperature tolerance of its voltage regulators and RAMs is 140C-105C respectively. Due to high airflow generated by the Accelero GTX280 cooler, the voltage regulators remain at around 80C and RAMs at around 70C at full loads. As a result, the use of heatsink is optional."
Én természetesen fel fogom tenni a bordát VRM-ekre és RAMokra is, elég kell legyen....
Be is rendeltem tegnap ipon-nál, lehet már ma kézhez veszem
-
laragirl83
őstag
Szokott valaki ebayezni közületek?
Kéne nekem ebből 3db: [link]Ha esetleg vki regisztrált meg tud/van pay-pal-ozni akkor nem rendelné meg nekem?
Esetleg ha tudtok valami itteni helyet/usert akitől lehet ilyet venni, ez az 1mmes vastagságú kellene. -
Zoli1222
addikt
Load már 1 kicsit több. 115C.

-
Henk
veterán
válasz
Zoli1222
üzenetére
Megnyitod a riva tuner-t,a main-ben van olyan,hogy target adapter.Abban jobb oldalt egy jobbra mutató kis nyíl.Ha arra kattintassz akkor kijön pár újabb menüpont.Abban a hardware monitoring ablakra katt.Ennek a jobb alsó sarkában setup.Újabb ablak aminek a bal alsó sarkában plugins-ra katt.Ebben alul van egy pár dll,pipáld be mindet majd ok.Ezután a hardware monitoring setup ablakban a data sources felirat alatt betudod pipálni,hogy mit monitorozzon a riva.Kiválasztod,hogy neked mi kell belőle majd apply.Ezután már tudod monitorozni amiket kiválasztottál.Gondolom jó egyértelmű volt.

-
Laraxior
titán
válasz
laragirl83
üzenetére
VRMeknek nem nagyon fog jót tenni

-
Zoli1222
addikt
válasz
laragirl83
üzenetére
Nekem van.

-
Henk
veterán
válasz
laragirl83
üzenetére
Nekem volt.
Miért is?
-
laragirl83
őstag
válasz
laragirl83
üzenetére
Vagy Accelero Xtreme GTX 280? Ez utóbbival szemezek, szvsz ilyet rakok 260-amra

-
laragirl83
őstag
Van vkinek HR-03 GTX-e?
-
Laraxior
titán
megnéznétek mennyi a hőfok 100%on? mondjuk az órajelek nem egyformák..de nekem "alap"órajelekkel megy.

-
-
-
Xeonit
csendes tag
Sziasztok
Úgy néz ki sikerült beszereznem egy ZOTAC 280 GTX.-et. Tudnátok mondani róla valamit, jó .-e vagy sem. Mit tud-?
-
Chalez
őstag
válasz
Sziszifeca
üzenetére
Én is, mert 4870 Toxic-ról térek át. Remélem nem csalódom majd az nV-ben, mert csalódtam az ATI-ban. rFactor alatt nem hozta amit elvártam volna tőle... Így aztán dx10.1 meg a társainak is lőttek, de legalább lesz egy megbízható karim. (REMÉLEM!)
-
Laraxior
titán
válasz
Sziszifeca
üzenetére
az a legkevesebb... fel lehet azt tornászni az egekig

-
Laraxior
titán
válasz
Sziszifeca
üzenetére
ráfizetéssel? Én nem cserélném el az tuti
max ha 1920ban tolod és van alatta minimum 4.2GHz-es proci 
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Bittorrent topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Okos Otthon / Smart Home
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Honor 90 /12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- Vállalom Xianomi Okos kamerák, szoftveres javíttását
- Samsung Galaxy Tab A9+ 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4077
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Kikéne próbálni mennek-e Tri-ben, nem kockáztatok. Meg jó lenne mekkora fesz kell ezeknek az 1600-hoz... de ez itt off.
![[link] [link]](http://img195.imageshack.us/img195/1162/gtx260w.th.jpg)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
![[link] [link]](http://img35.imageshack.us/img35/5021/p2009091636.th.jpg)

![[link] [link]](http://img34.imageshack.us/img34/4016/img1401ih.th.jpg)