Hirdetés
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
troll81
addikt
Sziasztok 2003 Renault Twingo 1.2 58 hp motor olaj specifikáció és feltöltési mennyiség érdekelne
És hol keressek könyvet hozzá? -
balint130
csendes tag
Mert néhol van van irányjelző meg ablaktörlő néhol viszont nincs. De a szervízbe azt mondták, hogy ez a p8200234045 kódnak egyeznie kell és csak ilyet vehetek bele és azt majd felprogramozzák ők. Csak ezzel a gyáriszámmal nem találtam sehol csak spanyolországba és franciaországba jóval drágábban mintha itthon vennék más gyáriszámút. De holnap akkor megkérdezem, mi ment pontosan benne tönkre és miért csak az a gyáriszámú felel meg.
-
Plero
aktív tag
válasz
balint130
üzenetére
Nem egyszerű a dolog. Miért kell cserélni a tiédet? Van benne egy eprom abban van minden fontos információ. Ha a tiéden az jó akkor ki kell cserélni (kivenne a sajátodat és a vásároltba átteni) és kész is. Vagy amit veszel azt kell szűz tartalommal feltölteni és utána a Te kocsidhoz programozni. N2 sok portálon lehet venni.
-
gergo5991
őstag
milyen új lengéscsillapító ajánlott renault megane 3 2010be? mindkettő elkezdte engedni az olajat..
az első lengéscsillapítóról van szóvégig nyikorog a bal első oldal, mintha gumi nyikorogna, vagy gumis hangja van
ha kiszállok a kocsiból égett gumi szaga is van
kézzel lenyomva is gumi nyöszörgős hangja van -
balint130
csendes tag
Sziasztok, adott egy 2003-as 1.4-es Clio aminek tönkrement a komfort elektronikája. A szervízben azt mondták, hogy nekem kell beszereznem a bontott alkatrészt és a gyáriszámnak stimmelnie kell az eredetivel. Valaki egy fórumon viszont azt írta, hogy elég ha UCH-N2 jelzés stimmel. Mi az igazság, valaki esetleg megtudja mondani?
Kép az eszközről:
[link] -
válasz
plömplöm
üzenetére
Ha osszejon a tervem, akkor a 2009-es Kangoomat cserelnem le. Ahol doglozom nemetben meg olyan 18%-os kedvezmenyt is rakhatnek hozza az uj ara ala. Ugy meg mar a Kangoo dizel kiesne a kepletbol. Mas meg nincsen, mint alternativ, nagy puttyonos, megbizhato motoru gepezet. Update- Mai eu/forint arfolyammal 8.2 millioert elvhietnem a felpimplet extreme felszereltsegut autot + raktam bele par nyalanksagot.
-
plömplöm
őstag
válasz
Sirus86
üzenetére
várom, mint a messiást, de itthon nem elérhető még. szerintem a h4m van benne.
szerk: és ha már írogatok: 2019 lodgy 1.6, nemrég voltam a 140e km-es szervizen, külön kértem, hogy a fékekre / futóműre nagyon nézzenek rá, nos, a gyári fékek + bontatlan futómű nem igényel semmiféle hozzányúlást, majd 160ezernél megint megnézzük

-
Jol ertesultem, hogy a Jogger hirbird az K4M-el jott ki? Vannak mar fent erdekes fogyasztasi adatok. 4,5-6,5 litering, ami nem rossz egy ekkora bodegatol. Van esetleg mar valakinek tapasztalata vele?
-
norbert1998
nagyúr
Sokat segít, ha bőven 6000 felett kezdődik a piros

Bizony bizony. Egyszer én is szeretnék egy jó háromhengerest
Még OFF-abb OFF:
2 ütemű 3 henger
Egyik abszolút kedvenc hangom, de ez már sor6, nagyon magas redline mellett
Egy ilyennel is nagyon széles mosolyom lenne, hiába gyenge a kis lökettérfogat miatt
[link 2] -
Dyno
veterán
válasz
norbert1998
üzenetére
Nagyon jó hangja is tud lenni egy 3 hengeresnek..... [link]
-
Benir8
senior tag
válasz
salieri.
üzenetére
Nem található ilyen márka, az olcsóbbik kamoka, qwp stb., drágábbik TRW,spidan(tartósabb?).
Nekem is volt cserélve műanyag perselyt a jobb oldali kormányműban ha jól emlékszem másfél éve.
Attól tartom, most ha újra kicserélem a perselyt nem lesz jobb, ugye belül a fogasléc ennyi futason 300 ezer km-en elkopik, ezért gondoltam a cserét. -
rob210
Topikgazda
válasz
angyalpc2
üzenetére
A 2es meganenak van egy tengely perselye a jobb oldalon.
Azért kopog mert ez a persely elporlad, értsd szó szerint. A vicc az, hogy valami 8e talán a persely ami egy szaros műanyag. És ki se kell venni hozzá a kormányművet a helyén megjavítható. Csak ezt ugye a sok lehúzós műhely nem reklámozza így lehet érte kérni 80-100e -t. -
Benir8
senior tag
Sziasztok!
Renault Mégane 2 1.6 16V kombihoz cseréltetnék egy kormányművet, lóg, 300 ezer km futott, gyári alkatrész. Összekötök, gumiharangok jó állapotban vannak(voltak cserélve 1-2 éve) .
Újat vagy felújítottat érdemes berakni? Ha újat milyen márka ajánlott? Cseredarab mit takar? -
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998
üzenetére
Na végre eljutottál a lényeghez.
Nem csak a mennyiség számít, hanem a technika is.
Mert ugye hiába van sok olaj egy autóban, ha az idióta német mérnök az olajteknő alá tervezi a katalizátort.
Hiába van kevés olaj, ha van külön aktív hűtőköre az olajnak. Meg még elég sokminden befolyásolja ezt, többek közt a felhasználás is.De ott a SAAB az élő példának, hogy nagyon el lehet kúrni egy olajzórendszert. Kevés olaj, rommá égetve, szuper konstrukció. 🤣
-
norbert1998
nagyúr
válasz
vzsryl
üzenetére
Huh, belekeveredtem (m9r-rel kevertem). Most megnéztem, melyik az. 2,0 szívó. Azért az nincs agyon hegyezve 😁
Jó. Na. Nem előny a kevés olaj, de meg lehet csinálni jól is ezt. Sokkal komplikáltabb a dolog annál, minthogy kevés olaj=szar motor.
Osztán akkor a fenti hülyeségeket meg visszavonom ☠️ -
vzsryl
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Az M4R erősen benzin motor. Legalábbis a Lagunámba azt töltöm már 11 hónapja, és nagyon szereti, meg is eszi vegyesben a 9 litert.
-
válasz
norbert1998
üzenetére
Szerintem az olajnál akár fontosabb, hogy valaki mennyire és hogyan tapossa ki a belét a technikának. Főleg, ha valaki a lenti magas nyomatékokat gyakran ki is használja. Vagy akár a hegymenetben is hagyatkozik valaki a váltás-asszisztensre, aztán a hegyre feléréskor azonnal le is állítja a motort.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
norbert1998
üzenetére
Akkor most a 2.0 M4R-ba tölthető 4,4 liter, vagy a 2.0 CFFB-be a 4,3 liter extrém kevésnek tűnik? Ez azért fura, mert mindkettő a maga kategóriájában nagyon megbízhatónak számít.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
diablo1984
üzenetére
Valamelyikre valamennyi leírás biztos igaz, a lényeg, hogy a kevés olajtöltet csak papíron jó a körnezetbarátság miatt, a gyakorlatban pedig rossz dolog

Tegnap lemostam az autót, szóval a napokban olyan idő lesz, hogy tiszta kosz legyen mindenkié

-
angyalpc2
aktív tag
válasz
rob210
üzenetére
Jut eszembe, ennek a G12 löttynek mi értelme? Létezik olyan kocsi, amiben nem réz a fűtőradiátor?
mert spec szerint Ajánlott alkalmazás:
- VW TL 774 D
- Audi G 012 A8D A1
- Opel 19 40 663 S1 | 19 40 650 S1
- Seat G 012 A8D A1
- ©koda G 012 A8D A1
- Vauxhall 9 40 663 S1
- Volkswagen G 012 A8D A1fujj de gáz

-
angyalpc2
aktív tag
válasz
rob210
üzenetére
Hello Robi,
Lehet nekem szántad a választ, face-n is beszéltünk a Clio csoportbanhttps://prohardver.hu/tema/nagy_renault_topic/hsz_91338-91338.html
A héten már full szar volt, langyi időben is 2 csíkkal mentem kilométereket.
Hát képzeld...megbontottuk, csak a kiegyenlítő tartályban, annak tetején volt rózsaszín..nem tudom miért. Anno volt vízpumpa csere..vagy 8 éve akkor a LÁNG-ban adtak löttyöt (5 vagy 10 liter) Még meg van az egyik 5 literes kanna félig. Tehát nagy eséllyel az lett beletöltve. A szervizben.
Aztán emlékszem valamiért meg lett bontva vagy 3 éve...és akkor zöldes is lett a löttyi. Gondolom ott Renult type -d-t töltöttek bele a márkaszervizben.
Szóval most megbontottuk és a termosztát szintjén zöld volt. Hoppá.
Szóval a D7F-nél nem átfolyós a tartály, emiatt egy kisebb pár decis rátöltés nem keveredik a lentebbi rétegekkel.
A zöld sárgás leengedett lötyi patika tiszta volt.El kellett ugorni Rendes type-d löttyért Végül Swag FEBI FEBI BILSTEIN 26580
https://partsfinder.bilsteingroup.com/hu/article/febi/26581 ment bele G11 ha minden igazkérdés: régi használt vagy éppen felbontott de nem használt fagyállóval(G12) mit kezdjek? Hol lehet leadni?
A termosztát tuti szar volt(már kitudja mióta), most csak akkor nyit, ha tényleg elérte a nyitási hőt. 89fok
Ennyit arról, hogy nem elég azt nézni, hogy mit mutat a diagnosztika (vagy 3-5 éve is kértem már a szervizben "óóó minden jó") Persze a hőfok jeladó 89 fokot mutat, csak közben szivárog ki a melegvíz a hűtőre, mert 1/3-ad állapotban nyitott. Nyáron még nem is gond(sőt 40 fokban), de télen. És ugye végül is fűtés volt, mert az mindig nyitott(műszerfal meleg állásban). Remélem jön egy kis hideg még és akkor jobban meg lehet tapasztalni, hogy javult e. Kíváncsi vagyok javul e a fogyasztás. -
zeon.hu
nagyúr
Lenne 1-2 keresetlen szavam ahhoz, aki a fékfolyadék tartály elhelyezését kitalálta.
Nem hogy nem férek hozzá, de bakker még csak nem is látom rendesen... -
diablo1984
veterán
válasz
norbert1998
üzenetére
Amit én linkeltem az az online letölthető(mert papír alapon csak gyors útmutatót adnak) szűk 500 oldalas kezelési könyvéből van az enyémnek. Erre biztosan ez érvényes(3 hengeres ecoboost 2019től)
De nem akarom szétoffolni a topicot. -
norbert1998
nagyúr
válasz
diablo1984
üzenetére
Tehát akkor a linkelt gyári manual nem igaz egyikre sem?

-
diablo1984
veterán
válasz
norbert1998
üzenetére
2019től gyártott a 3 hengeres ecoboost, arra az én táblázatom érvényes. Előtte a 4 hengeres ecoboost volt, annak 4,85+0,3l volt a töltője a net szerint.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
diablo1984
üzenetére
Úgy fest, mindkettő igaz lehet, évjárat függő információ lehet.
[link] -
diablo1984
veterán
válasz
norbert1998
üzenetére
Itt van, ehhez még az olajszűrő + 0,5litert vesz fel: [kép]
-
norbert1998
nagyúr
válasz
diablo1984
üzenetére
A hangjával nem volt semmi bajom, tud jó hangja lenni a három hengernek is, lásd Triumph.
Az olaj mennyiség meglepett. Nincs már meg a forrásom.
-
diablo1984
veterán
válasz
norbert1998
üzenetére
A 3 hengeres 1,5 ecoboostba 5,55 liter olaj megy. Kuga ezzel a motorral elég türhetően megy, nem sportgép a maga 1500kg önsúlyával, de az a 150 ló elég jól mozgatja.
Tudom, mert pár napja vettem át egy példányt belőle, féltem a 3 hengeres mivoltától, de alig hallani a motort, de nem tapasztaltam barkas hangot egyáltalán.mycso: gariban az rendben van, akkor az új lesz, hátha sikerül jól összerakni.
-
rob210
Topikgazda
válasz
salieri.
üzenetére
Igen az olajok elveszítik ezt hívják elnyíródásnak.
De ez 10ezer előtt nem következik be!!!
Csak, ha nagyon keményen rúgod neki, kijársz pályanapokra tartós 5000 nél tartod.
Szóval a 10e előtti csere csak pazarlás.
De igen ésszerű a gyári 30ezres ciklusokat erősen elfelejteni, mert azt csak nagyon ideális körülmények között képesek kiszolgálni. -
rob210
Topikgazda
válasz
kisgyerek85
üzenetére
Huha itt valami félrement, (lehet nálam) de ez nem jó bele!
Neked G12+ kell, nem sima G12!!!
A sima G12 eszi a rezet és itt a fűtőradiátor rézből van!!!!!!!! -
kisgyerek85
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
Na végre megrendeltem a vezérlésszettet. Felhívtam őket, vízpumpával együtt szettbe nem is volt dayco csak külön. 21e+16e ft a vízumpa, dayco márka lett. Ezt megrendelte nekem, a többit én szedtem össze a honlapjukon.
Végül ez a fagyálló lett, amit akkor is belinkeltem neked [link]
amire azt írtad "Ez koncentrátum ahhoz kell fagyálló 1:1 arányba keverd."
Ezt nem tudom értelmezni. Ha alapból -40 fokig fagyvédelmet biztosít, akkor miért kellene 1:1 be keverni.
Mondjuk van még náluk [link] ilyen mannol amihez oda is van írva, hogy készre kevert,
de ez AF12+ ami nem tudom mit jelent
-
norbert1998
nagyúr
Én is így gondolom. Egy rugdalt <1.4 turbó 3 hengeres a maga kis 2,5-3 liter olajtöltetével (márkafüggetlenül) érhető, hogy kéri 8000-nél, hogy ne pusztuljon rá az első tulajra. De egy nagyobb motor, dupla ennyi olajjal talán nem ennyire érzékeny.
Igaz, az 1.8 tCe-be se megy sok olaj - forrástól függően 4,1-4,5 liter. Ez régen az 1.2-es szívómotorok, majd 1.5 dCi territóriuma volt nagyjából
Az 1.5 EcoBoost Ford "motor" a maga 2,7 literes olajtöltetével mondjuk tényleg egy hulladék, 10 ezer kilóméter alatt meg is eszi a 3 liter olajató nem túl öreg formában. Vezetni sem jó - erről van saját tapasztalatom, az előbbi állításról nincs.
Összehasonlítva az egyforma súlyú 2.0 tCe és 1.5 EcoBoost ég és föld. Lóerőben alig van különbség (Ford 184, Renault 178), nyomatékban már más a helyzet (Ford 260, Renault 300), de valahogy egyszerűen nem olyan. Tök karaktertelen, olyan tök semmilyen az egész. És jelentősen rosszabb a menése is, sehol sem húz jól. Sokkal többnek tűnik a különbség a nyomatékban. Igaz, a Ford-ban 7 sebességes DCT volt, bár ez szerintem előny kéne legyen, nem hátrány - max a vesztesége nagyobb annak? -
mycso
Topikgazda
válasz
diablo1984
üzenetére
Igen új motor. Ja azt lehet nem írtam, de gariban cserélik, tehát nincs teendőm a régi motorral.
salieri.: ez természetes és nincs is ezzel baj, ezért is feleztem a gyári előírást. A 8.000km, már picit elrugaszkodott, talán a "sportolásra" is használt RS esetében lehet életszerű.
-
salieri.
őstag
válasz
norbert1998
üzenetére
Mert az olajok elveszítik kenokepesseguket.Aki ilyet vesz tisztában van a koltsegvonzattal.
-
válasz
zeon.hu
üzenetére
Én ezen az irányon indulnék tovább, ha reseteli az ablakokat illetve minden elmegy, ott valami elektromos gubanc lesz. Akksi mikori? Ránéznék arra is, nem csak nyugalmi feszt, hanem terhelés alatti viselkedést is. Generátor úgyszintén, hátha van pár tüske ami miatt elszáll minden egy pillanatra (haldokló generátorral jártam már így, 15,6-16V közé ugrott menet közben és az autó elvette a töltést, lekapcsolta a fogyasztókat pár mp-re, amíg helyre nem állt a rend). De nem vagyok szerelő, csak pár tipp ami eszembe jutott
Testpontokat esetleg átnézni. -
mezis
félisten
válasz
norbert1998
üzenetére
Nekem a Citroen C3 rugói törtek sorozatban. (300ekM). Általában álló helyben leltük roggyant állapotban. Van egy olyan hipotézisem, hogy már menet közben eltört, de a parkoláskor mocorgott roggyant helyzetbe.
Kovács ismerősöm kis Ford autójával járt ugyanígy.(1000 azaz egyezer km/és sima úton!).
A technológiát hibáztatta: olcsóbb a hidegen hengerlés, kovácsolás, de az eredmény a törékenység. -
diablo1984
veterán
Hú, eladni biztosan nem adnám el, ilyenkor a legnagyobb a bukta. Szerintem a régi motor is költséghatékonyan felújítható, érdemes azt donornak eladni, bár gondolom ez nem vígasztal.
Ha nem az olaj minősége, akkor az olajnyomás gyengesége is tud ilyet okozni, de akkor a turbód is a végét járná, igaz elhasználódott olajnál is. -
mycso
Topikgazda
salieri: 15k km-enként olajcsere (gyári előírás felezve), hidegen normálisan volt hajtva, illetve amire jelenleg használom nagyobbrészt (munkába járás) nem igazán volt alkalmam extrém mód kihasználni, így tényleg értetlenül állok előtte.
diablo1984: főtengely is, tehát szinte minden a blokkban. Előttem és nálam is 15.000 - enként volt olajcsere. Ami különös, hogy ebben az állapotában sem volt semmilyen külső tényező, amiből észlelhető lett volna: olajat nem ette, nem füstölt, szépen indult, szépen járt, a hangja sem volt furcsa, erős volt, tehát tényleg semmi jele nem volt.
rob210: persze sok tényezős. Ezzel csak azt szerettem volna leírni, hogy hiába 'elvileg' golyóálló valami, az is tönkre mehet. Én ezek alapján valamelyik alkatrész gyári hibájára gondolnék, nem user error-ra.
Nyilván, amit mondasz annak örülök (részben), hiszen lesz egy 0 kilóméteres motorom.
Azért csak részben, mert ettől a kis tortúrától megingott némileg a bizalmam (hogy ez most miért és mi/ki miatt, az ebből a szempontból lényegtelen), így ha visszakapom, erősen elgondolkodom az eladáson, még ha bukóval szállok is ki belőle.
-
norbert1998
nagyúr
Párom autója tegnap délutánra lecsüccsent a földre. A parkolóban napközben eltört a bal első rugója. 🫨 Ráadásul a padka felőli oldalon

De még mekkora szerencse, hogy nem az autópályán mondjuk. -
rob210
Topikgazda
Azért azt szögezzük le, hogy nem szalonból vetted.
A motor jó, de van egy két user aki bármit el tud pusztítani. (És itt nem rád gondolok) Én ezt ugye már egyszer mondtam neked, hogy a kálvária végén lesz egy nullkilométeres autód amit te járatsz be. Csak ezt nézd, a többit engedd el. -
mycso
Topikgazda
válasz
Kornelius07
üzenetére
Igen.
forceberg: igen, ezért is választottam ezt a motort, mert állítólag örök darab. Hát ez rácáfolt
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Kornelius07
üzenetére
Lehet jobb is, mint ha felújítás közben néznének be valamit. Mindenesetre elszomorító, hogy a mai autóipar hova jutott...
-
mycso
Topikgazda
válasz
diablo1984
üzenetére
Igen, ez egy roppant jó kérdés, hogy mitől?
Ha minden jólmegy, jövőhét végére elkészül, nyilván majd rákérdezek, hogy megtalálták-e a hiba okát. -
válasz
zeon.hu
üzenetére
Akkusaru lett nézve, hogy meg van-e húzva? Off autón jártam úgy, hogy le volt lazulva kicsit és volt, hogy elment menet közben a zene, illetve addig fajult, hogy egy kirándulás alkalmával még lezárt, de már nem nyitott. Ott vettem észre, hogy laza volt a negatív saru, meghúztam és azóta sem volt hasonló tünet

-
zeon.hu
nagyúr
Grand Scenic, 2005, 1.6 benzin
Eddig csak leállításkor csinálta néha, de ma asszonykámnál egyszer menet közben is:
Indító gombbal leállítva minden eltűnik a kijelzőről (aminek ugye nem kéne, amíg bent a kártya) egy pillanatra, de utána vissza is kapcsol.
Ma ugyanez történt menet közben, tehát még a gomb se volt benyomva.
(Egyetlen maradványa annyi szokott lenni, hogy ezután 1-2 ablakot nem lehet lehúzni, csak szakaszosan, de ezt a szokásos reset megoldja.)
Mi lehet a gond? -
mycso
Topikgazda
Régen írtam már az autómról, ennek meg is van az oka...
Utóbbi kb. félévem, egy montázsban
De már látom a fényt az alagút végén.
#Talisman, 1.8tce, 94.000km
-
rob210
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Ex taxi már pár éve nem az.
-
MM
őstag
válasz
vzsryl
üzenetére
Nálunk volt a cégnél pár ilyen kombi Laguna, 2011-ben érkeztek, talán "Balck Edition", vagy valami hasonló felszereltséggel. Az elpusztíthatatlan és k. jól menő 2.0 dCi-vel, volt, amelyikbe 400.000 is beleszaladt...

Azoknál mind megvolt ez a feature, aminek mondjuk értelmét nem nagyon látom, de "csomagban" volt, mert ilyet külön biztosan nem rendeltek volna, szóval nem egyedi extra. -
vzsryl
nagyúr
[link]
2. képen a hátsó ajtónál a külön nyitható üveges rész az egyedi felszereltség? Nekem megvan a verda lassan 1 éve, de erről nem tudok nyilatkozni.
-
gabor9991
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Ne értsd félre a dolgot, nem oda akartam kilyukadni hogy szarfranciázzak én is vagy fikázzam a dci motort, egyszerűen ezt csak egy poénnak szántam ezen a videón keresztül hogy a BMW-s műhelyben azért nem buták a srácok, van tudásuk is az autókkal kapcsolatban de egy ilyen egyszerű probléma már nekik is feladta a leckét és rönó specifikus szerviz lett a megoldás.
-
rob210
Topikgazda
válasz
gabor9991
üzenetére
Mert ahhoz nem értenek.
Szeretem az ilyen kijelentéseket és bocs , de ebbe most bele fogok állni!
Mi az, hogy itt értenek az autókhoz?
A renault mi?
Nem az autókhoz értenek, hanem pár gyártó autóihoz értenek. Ez így rendben is van, sőt így kéne lennie, hogy egy egy szervíz csak 1-2-max.3 típust javít.
Én pl. Nem nyúlok bmw hez, mercihez.
Nem is értek hozzá, de azért mert nem értek hozzá nem degradálom le, hogy az nem autó.Viszont amivel egyetértek a videoban elhangzottakkal: gyári diaggal szakmai ismeretekkel helyre állítható minden.
(Nem mellesleg olcsóbban mint egy bmw-n
) -
mycso
Topikgazda
Face csopiból, magyar megane 3, 1.5dci

-
molnarpeter
nagyúr
válasz
rob210
üzenetére
Ha jól láttam, hogy az egyik fajta a szelepfedélbe van építve, akkor ezen a másik változat van
Felmerült, hogy próba erejéig ki kéne vezetni a kartergázt, a szívó oldalon pedig ledugózni addig is a helyét... Ez a fajta is elromlós? (A kompresszió mérő felszerelés hiányában megpróbálnánk ezt is kizárni még.)
-
rob210
Topikgazda
válasz
molnarpeter
üzenetére
Szelepfedélben van a pvc át szokott szakadni.
Már ha ez az a motorkód, mert fejből most nem megy.
De egy kompressziómérés és azonnal kiderül mizu. -
molnarpeter
nagyúr
K9K 728 eszi az olajat, füstöl is. Turbó felújítás és szelepszár szimering csere történt. Van még valami amit érdemes megnézni gyűrűzésen innen?

-
válasz
Kroni1
üzenetére
Be-be
Sajnos nem volt ilyen itt a közelben, egyébként nekem is ez lett volna a cél. Ideiglenesen bandázst kapott, 4k RPM fél percig volt a gyorsteszt, nem ugrott szét. Ezzel így már el lehet robogni szerelőhöz, ma kerültem egy karikát (bevásárlás, ilyesmik) és egyelőre OK. Ha kész a fehér, akkor ezt Robhoz akarom elvinni, hogy nézze át
Meg hát nyilván javítsa is meg amiket talál rajta, nézni én is tudom 
-
Kroni1
veterán
válasz
Szoszo94
üzenetére
Hibakódot is bedobta?? Nekem is ez volt, végül egy javitokészletet vettem hozzá tavaly és nem masik bontott csövet..
-
Vajon hová szökhetett el a turbónyomás?
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gumi és felni topik
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen házat vegyek?
- iPhone topik
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 12/128GB Fekete / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060 (ELKELT)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest