Hirdetés
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
chopin42
üzenetére
En nem vennek Peugeot, ott a futomu lehet nyugos meg. Ez a renault motor szvsz atombiztos, de rob210 megmondja ugyis. A csaladban, es ismeros korben van tobb is. Kb csak a gyujtotrafo hal meg benne. En 5 liter ala tudtam menni varosban (nem Pesten igaz
, hanem Nemetben, de igaz 1.6 k4m-mel is 6 ala megyek,ha kell) Nagyapamnak is van ilyen, baratnak is, es csak mennek ,ha megkapjak 10k-kent az olajcseret. Inkabb ezt, mint Peuogeot
Allapot a lenyeg, nem a km
-
angyalpc2
aktív tag
Clio 2 1.2 8v cserélve volt az olajteknő, márkaszerviz által.(régen nagyon jó volt, most már face-n is khm fújolnak rá, ráadásul drága is lett) Sérült volt a csavar menet, és nem akartam szilósan eladni..használni macerás volt kenegetni.
Olyan jól sikerült hogy folyik a bölcső felé vagy is kirügyezik(gondolom nem várták meg a száradási időt és rátöltötték az olajat.). Vagy is már folyt nyáron is. akkor még gariban kértem nézzenek rá.. gondolom megfújkálták letörölték, hú de fasza.
Nem annyira.
Szóval szerintetek sérülés nélkül lelehet szedni vagy kuka és vegyek másik teknőt.
Ha igen melyik márkát?
(karácsonykor megcsinálnám) -
chopin42
őstag
Üdv!
Páromnak szeretnénk autót és a kritériumok: városi használat, lehetőleg benzin, vagy legalábbis kis fogyasztás és olcsó karbantartás. keret 800k+kötelező dolgok.
Így jött a képbe a Clio II, 2004-től.
Milyen motorokkal vehető, az 1.5 dci városra is megteszi-e, illetve mik az általános előnyök, hátrányok a típussal kapcsolatban?
Nagyon köszönöm!
Ezt pl nemrég találtam, jó vétel lehet? -
Joe.36
addikt
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Nem volt sok időm, ez a kép sikerült, de ki kellet vennem valamit a csomagtartóból, hátúl a résen ahogy tudtam bemásztam, zseblámpával, a hátsó rész több cm be van nyomva, a szőnyeg vége meg lelóg valami mélyedésbe....
.

-
Joe.36
addikt
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Az egész szép pénz !
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Dacia Dokker világításkapcsoló cserével kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Egyszer már volt cserélve gariban (60e km körül), de úgy tűnik, hogy 110e km környékén megint megadja magát, nem mindig működik a világítás. Mit érdemes választani, utángyártottal mennyire van tapasztalat?
Javítani ezeket lehet esetleg, vagy mindenképpen új kell?
Csere, ha jól láttam, nem túl bonyolult, 2*2 torxot kell kitekerni, meg a kábelkötegeket lehúzni.
-
A hetvegen voltam egy Modust nezni a nejemnek Nemetorszagban. Mivel nem tologatos a hatso ulese (ez sajnos kizaro ok volt), igy nem vittuk el, pedig elvittem volna. Lenyegeben elso tulajos, nem dohanyzo, 10000-kent olajcseres. 1.2 75 LE. Magyaroktol. Alul csak a potkerek felnije rozsdas, nem csopog belole semmi, nincsen diag hiba, valto pontos, garazsban tartott. Auto hidegen pocc-roff, semmi csunyasag a kipufogobol. Klima es hute elozo evben cserelve. Minositett hatso folias. Nem nepperek, kozel nyugdijas koruak. Hatso ulessorban soha nem ult gyerek, elol is makulatlan. Odaadjak 1500-ert. Hatha valakit erdekel: https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/renault-modus-baujahr-2009/2594936297-223-6526 Vagy irjatok es megadom a szamukat es van ezernyi kep, amit csinaltam a kocsirol. Ja es van hozza gyari alufelni gumival.
-
Joe.36
addikt
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Tehát ha Totálkárra veszik nem éri meg megcsináltatni ezek szerint, mert a következő esemény esetén már nem nagyon fizetnek ?
.
-
Joe.36
addikt
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
450 ezert adtak?
Világosban is csináltam képeket.
.
-
FerNandor
őstag
Sziasztok,
Tudja valaki, hogy mi lenne alapjáraton (800rpm) a légtömegmérő alapértéke?
2013 Espace 2.0dCi 110kW -
Mezga Aladár
veterán
válasz
Joe.36
üzenetére
Mielőtt teljesen kétségbeesel.
Nekem a 20 éves Megane 1/2 (14, 16) 450 forintot számoltak, és a roncsértéket 40 e forintban határozták meg.
A kijelölt roncskereskedőnek kötelező ennyiért megvenni az autót.
Ha totálkárra veszik, akkor ha megcsináltatod és idegenhibásan összetörik szinte semmit nem fizet a biztosító.
+ Bár a biztosítók ezt nem reklámozzák, ha a roncskereskedő elviszi az autót és te veszel egy másikat akkor adott kategóriáig fizetik az átírás költségét is.
Előzmény. -
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998
üzenetére
Csak vigyázz vele, nehogy meglepjen.
Sok coupé veszett már oda a nyúlmókusok miatt.
-
norbert1998
nagyúr
Tegnap délután megkapta a kocsi a chiptuningot. ~245 lóerő lett.

Nagyon durva. Olyan előrelépés, mint az 1.5 dci után a 2.0 tce.
És nincs bug, nincs fura dolog, egyszerűen működik és kegyetlen erős. M3/1 coupe testhez ez egy 650-es túra motor két fővel egyenértékű súly lóerő arány. Ami motor 3,5 alatt van százon egy emberrel.
-
gabor9991
addikt
Van számlás és egyezségi ajanlata is a biztosítónak
A számlás értelemszerűen úgy működik hogy a szervíz megjavítja az autót és a biztosító fizeti a számlát ( nem ennyire egyszerű mert a javítás előtt a biztosító hozzájárulása kell ahhoz hogy megkezdhetik a javítást a megadott áron)
Az egyezségi ajanlat esetén pedig kifizetik az áfa összegével csökkentett kárösszeget mert a tulajdonos nem számlával és szervizben javíttatja az autót hanem például bontott alkatrészekkel megjavítja otthon maga.
Ilyen esetben lehet talán a legkevesebbet bukni egy baleseten egy idős autó esetén. -
t.imi
addikt
válasz
gabor9991
üzenetére
Ez fura. Nekem 2 éve márkaszervizen kívül nem volt lakatos, aki hozzányúlt volna. A patentról is számla kellett.
Kötelezőre ment, 1.4 mil, abból 10%-ot én fizettem új kombi csomagtér ajtó + komplett hátsó lökhárító és apróságok miatt 8 éves autónál.
Aztán simán lehet hogy még lettem vezetve. -
gabor9991
addikt
válasz
hz0917
üzenetére
Akkor igazán veszteséges ha totálkárra veszik.
Megadnak egy jó alacsony kárkori értéket amiből levonják a roncsérrtéket a különbözetet meg kifizetik plusz ha vesz a tulaj egy másik autót akkor annak a papírozását is lehet utólag igényelni.Ha nem lesz gtk akkor meg kifizetik az új alkatrészekkel történő számlás javítás költségét amiből levonják az értékemelkedést.
Viszont a valódi költségekről nem kell számla így a bontott 20 ezres csomagtérfedél és a 20 ezres lökhárító biztosan kijön a kifizetett összegből.
Ha sérült a nyúlvány vagy a fenéklemez akkor biztosan gtk lesz. -
Joe.36
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Sajnos lehetetlen kinyitni a csomagtartót, annyira eldeformálódót minden.
Kulccsal se lehet kinyitni.
A csomagtartó hátsó része felment majdnem a hátsó szélvédőig.
Nagy a rés is, szerintem be fog ázni.
Be kellet másznom, hátulról ahogy lehetett, mert a belső világítás folyamatosan ég. Hogy kivegyem az izzót. -
rob210
Topikgazda
válasz
Joe.36
üzenetére
Ez nem beléd csúszott, ez belédállt.
Csomagtartót belül fotózd le, ott van a lényeg.
A lámpa lökős filléres dolog.
De ha a hossznyúlvány elment (ne legyen igazam de képről kapott) akkor bizony zsebbenyúlós lesz, ha egyáltalán javítható.
Ezek azok a deformációk ami javítás után úgy néz ki jó lett. Aztán fogy a gumi folyamatosan hátul, mert oda a geometria.
-
Joe.36
addikt
Sziasztok!
Ma este a 2 Kapy uton megáltam a zebránál hogy átengedjem a gyalogosokat ( nagyon meredek utca ) pár másodperc múlva egy Toyota Yaris hátúlról belém jött.
Van betétlap meg minden, a képek alapján mekkora a kár.
Riasztó, központi zár, belső és csomagtartó világítás meghibásodott.
Hátsó lámpák is sérültek. -
Joe.36
addikt
válasz
rob210
üzenetére
Szia
A hiba az volt hogy a 4 izzitó gyertyábol csak 2 ment. Most hogy hideg lett nehezen is indult.
Kapott 4 uj Bosch izzító gyertyát és a hibát törölték.
Renault Thálián direkt rakták az elektromos szervot oda !?
Mert így elég körülményes utántölteni, mert azt is kellet. -
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984
üzenetére
Csak a dayco
-
rob210
Topikgazda
A pofám leszakad srácok.
Megane 4 azaz nem öreg autó, de már "gányék" megkaparintották.
Rég láttam ilyen szemét trehány módon felrakott vezérlést.
Nem megy be a csap annyira nincs jelen.
Diag szerint vezérmű koherencia.
A végeredmény pedig sírógörcs.
Ez a cooler csöve. Igen a cooleré. -
Gombinyó
őstag
válasz
norbert1998
üzenetére
Kissé fura a kerékdőlési szög.
-
norbert1998
nagyúr
Vettem kerekeket barátnőnek

Meg vettem lökhárítót magamnak

-
Joe.36
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Hát ez nem hangzik jól... De köszönöm
-
Joe.36
addikt
Sziasztok!
Renault Thalia 1.5 DCI . 2005. Országúton menet közben kigyulladt az izzitás vissza jelző, és folyamatosan ég. Az autó működik. Mi lehet ez a hiba ?
Köszi. Joe
-
norbert1998
nagyúr
Na, brutális gyomorrontással, de azért volt ma is szerelgetés

Havernak toronycsapágyat kellett a kettes Lagunában kidobni, nekem motortartó kellett felül (az új is egy szar, sajna az egész konstrukció rossz, de csak kibontás után láttam meg). Majd kb. egy év múlva, ha elromlik, lesz véve a kínálat másik végéről egy. Konkrétan nincs a gumi a külső házzal össze galvanizálva, gyakorlatilag lötyög benne.
Jobb oldali új stab pálcát is kidobtam, Febi helyett bement egy Monroe, végre csend van a kocsiban a kormány tekerésekor. -
vzsryl
nagyúr
A M4R-ika pedig gázadáskor enyhén kerepel, de ezt melegben, illetve meleg motorral nem csinálja. Aggódjak esetleg?
-
erx470
csendes tag
Sziasztok,
ez egy ismerősömé, 2012-es Lodgy, egy ideig Ausztriában járt, gondolom kapott a sótól. Ha jól látom az talán a bölcső egy része ami korrodált (jön is le az az alvázvédő réteg, a másik oldal is hasonló).
Ez mennyire lesz foglalkozós hamarosan, mit lehetne vele tenni?Köszi
. -
atosan
veterán
válasz
rob210
üzenetére
Gondolom autó elektromossági szakit kell keresnem? Egyébként a hőgomba csatlakozója jobb oldalt van? Két vastagabb tömlő megy az utastér felé. Ideiglenes megoldásnak megpróbálnám a csatlakozót kontakt sprayvel lefújni. Holnap kb 350 kilómétert kellene mennem. Lehet így?
-
rob210
Topikgazda
válasz
atosan
üzenetére
Túlhűt a venti.
Meg ne kérdezd miért csinálja, de nem levegő.
Ha levegős lenne akkor forrna a víz nem lefelé menne a hőfok mutató.
Valószínű a termosztát összef@sta magát és korábban nyit a kelleténél.
Vagy a hőgomba dobta be az unalmast és korábban kapcsolja a ventit mint kéne.
Ezeket meg kell vizsgálni.
-
atosan
veterán
Üdv,
K4M A7 motor légtelenítésének hogy álljak neki? Mit kell tudni? Hideg indítás után szépen felmegy a vízhőfok mutató a feléig, majd egy-másfél beosztást visszaesik. Ezeket egyenletesen csinálja, nem marad lejjebb, máris megy vissza. Olyan 2-3 alkalom és beáll a közepére. Viszont nem fúj olyan meleg levegőt mint szokott.
Előre is köszönöm a segítséget
-
zeon.hu
nagyúr
Grand Scenic leállításkor kiírja, hogy "Auto light function".
Ezt miért írja ki vagy eddig miért nem?
-
PofaJenö
senior tag
Köszönöm szépen,
-
rob210
Topikgazda
Amikor már semmi nem segít.
csak a puszta erőszak. -
norbert1998
nagyúr
válasz
PofaJenö
üzenetére
Ott a jobb oldali lemeznek az elmászása kissé kellemetlen, azt vissza kell egyengetni, az nem cserélhető darabja az autónak, viszont ha jól látom, nem is épp egy struktúrális, biztonságtechnikai elem, hanem csak egy tartóvas. Vissza kell egyengetni, lökhárító, lámpacsere, kb 100 ezer alatt meg kell álljon, továbbra is azt mondom így a fotelból.
-
PofaJenö
senior tag
Nappali képek
-
PofaJenö
senior tag
Csinálok még képeket csak 14 órázom emiatt csak este vagy reggel tudok képeket lőni.
-
rob210
Topikgazda
válasz
Sirus86
üzenetére
Ez nem fedi a valóságot. Azért mert neked rossz tapasztalatod van, ez a hiba ezekből a képekből simán gyári állapotra hozható.
Ezért kár donor autót venni!
Gombokért van hozzá minden itthon.
8ezer egy lámpa 20e egy színazonos lökős meg egy sárvédő 12e.
Ha még kellenek patentok ez az akkor is bőven 100e alatt van.
De újra leírom távolabbi képek kellenének . -
norbert1998
nagyúr
válasz
PofaJenö
üzenetére
Sok nem látszik, de ha jól értem a képeket, ezen néhány műanyag alkatrészed ment csak el. Merevítő, motorháztető maradt, így a bontóplázán nézz színben passzoló lökharítót meg lámpát, talán más nem is kell. Ha szerencséd van, bőven 100 ezer alatt megúszod. De az első pár szavamra ismét felhívnám a figyelmed.
-
válasz
PofaJenö
üzenetére
En a helyedbe kimennek Nemetbe es piros rendszammal , labon behoznerk egy masikat.. 1000 Eurotol mar van ertelmezehto ajanlat. 3000-ert lattam egy 40 ezer korul hajtott 3-as Cliot, vagy akar egy ilyet: https://www.kleinanzeigen.de/s-anzeige/renault-clio-authentique-1-2-16v-48kw-authentique/2594198064-216-6482 (szomszedban van)
Piros rendszam 50 euro, plusz az idod, meg az atiras kb 20 Euro.Vagy Magyarorszagon szinten a csere.
En nem javittatnam, mert valahol mindig zorogni fog, vagy valami soha sem lesz vele rendben, es a kasztni merevesege sem ua. mar. Nekem volt ilyesmi csattom, es a kocsi igazabol nem lett jo, pedig gyari muhelyben javitottak. -- Igaz a kepekbol nem sokat latni, igy nehez barmi okosat mondani a szekembol.
-
PofaJenö
senior tag
Sziasztok
Sajnos megvolt az első űtközésem ,nem folyik sehol, hűtő ép,megy saját lábán ,mire számítsak, ( költségek ,stb ..)
Bocsánat a nagy képek miatt. -
válasz
norbert1998
üzenetére
Modusban 2m-es sogor is elfer hatul. En 175cm vagyok es pl Polestar2-ben nem ferek el hatul. Durva ez a modern-oreg auto viszonylat amugy: Sok oreg autoban kenyelemsen elvagy, mig az ujak meg deginban is hulladekok.
-
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998
üzenetére
ja ok én 190/100
-
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998
üzenetére
Uhh nem tudom mekkora vagy én alig bírok beszállni.
Ha már bent vagyok nincs gond.
Nagyon jópofa kis vas, de tényleg nehéz kilátni belőle!
Új hozzászólás Aktív témák
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Interactive Brokers társalgó
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gumi és felni topik
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- Huawei Freebuds 6 fülhallgató
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - Már 12.52 FW-s PS4-ek is!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4248,100% Akksi
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
, hanem Nemetben, de igaz 1.6 k4m-mel is 6 ala megyek,ha kell) Nagyapamnak is van ilyen, baratnak is, es csak mennek ,ha megkapjak 10k-kent az olajcseret. Inkabb ezt, mint Peuogeot
Allapot a lenyeg, nem a km

pedig minden felület nagy rajta: hátsó szélvédő, lámpák, csomagtartófedél, lökös....Hm.

Mert így elég körülményes utántölteni, mert azt is kellet.
Nem megy be a csap annyira nincs jelen.
Ez a cooler csöve. Igen a cooleré.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

csak a puszta erőszak.
mycso