Hirdetés
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Yettel topik
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
salieri.
őstag
Sziasztok!
Valaki meg tudná mondani, hogy a H4MD738 motor miben más ,mint a K4M812D?
Megbízható, hasonlóan,mint a K4M? -
rob210
Topikgazda
válasz
Mezga Aladár
üzenetére
Én attól tartok, hogy kb volt egy gyertyája és berakta próbaképpen.
Az, hogy a trafó alja ki volt nyílva már nem haladta meg a képességeit.
Ez egy wind 1.2 turbó.
Motorra ugyan az mint az enyém, csak a twingó cabrió változata.
Mindegy trafó csere megvolt, gyertyacsere megvolt, most megint száguldozik a kis bunker.
-
rob210
Topikgazda
No akkor a 4 es hengerben volt egy db beru a többiben 3 db ngk.
A lényeg nem ez, hanem hogy az ngk gyertyák be vannak rozsdásodva!!!
Konkrétan beszartam úgy recsegtek amikor szedtem ki.
Fel kellett menetelnem a hengerfejet, (menettisztítás) és porszívó kompresszor kombóval kitakarítani utána.
-
rob210
Topikgazda
válasz
gixxergabi
üzenetére
Is.
-
rob210
Topikgazda
Ezt itt hagyom gondolkozni.
-
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998
üzenetére
Szerinted?
Ipari hulladék mind.
Most a Toyota, mert ők ezt nem engedhetik meg maguknak ezt, tervezett szíjat bele .
Módosított anyagokkal.
Kíváncsi leszek. -
norbert1998
nagyúr
válasz
rob210
üzenetére
Ajjaj, már megint az olajban futó szíj téma

Voltunk az Opelban még egyetem alatt gyakorlaton, ott is elő lett adva, hogy ez mekkora királyság, mert ötvözi a láncos és a szíjas előnyeit!
-Ő, oké. Az mi is? Nem kap be dolgokat a szíj, ha hiányos a burkolat, meg nem nyúlik meg csörög a lánc?
-Hát kb igen.
-Oké, és az olaj nem öli meg a gumit? Mert meg szokta.
-Hááát... Rá kell nézni minden olajcsere esetén a szíj állapotára!
-Hmm. És akkor mennyi ideig bírja a szíj, ha ilyen gyakran nézni kell? Lehet kuka két olajcsere alatti időnél?
-Háát, nem kizáárt, ezért kell ellenőrizni.
-Okéé. És azt hogy lehet? Benézel az olajbetöltőn?
-Hát nem egészen, mert messze van egymástól. Spéci szerszámmal kell benyúlni és mérni vagy bontani kell burkolatot.
-Oké. Tehát ez egy szar, ami a 20-40 ezer km alatt tönkremehet, elszakad a fenébe, és még csak jelet se kapsz csörgés formájában az állapot romlásáról. A lehulló darabkákat meg megeszi az olajpumpa szűrője. Miért jó ez a hülyeség? [ekkor már egy egész terem mérnökhallgató röhögött az idióta érvélseken]
-Csak higgyétek el hogy jó.Riiiiight.

Valami ilyesmi beszélgetés ment le ott, tényleg totálisan hülyének néztük őket, és sajnos igazunk is lett, hogy f@szság. Ez kb 2020-ban volt, amikor már bőven kellett legyen tapasztalat ezekről a szemetekről.
-
rob210
Topikgazda
válasz
LamerGyuri
üzenetére
helyes -
rob210
Topikgazda
Az olaj |s a vezérműszíj nem barátok.
Ezt itt hagyom nektek olvasgatni.
[link] -
LamerGyuri
senior tag
Még 30.-án jártam Robinál:
és ezért nagyon kikaptam:
Ma orvosoltam a bajt
-
glx
csendes tag
Üdv Márkatársak, régen jártam itt de most kérdeznék:
1. 2004 - 04 forg.ba helyezésű Scenic Megan 1,6-os benzinesem 239599 km-ó állással felújításán gondolkoznom, ill . a döntéshez miket kellene vizsgálnom - mérnem? (ha szükséges bővebb infót adok.) A Röncsa nekem megfelel, elég, kivéve a 2. kérdés?
2. Lehet-e valahogy tempomatosítani ? kezd a jobb térdem 80 ~ 100 km pály után "bemacskásodni"
+1. Bontott-e le valaki tetőtérkárpitot? hol / hogy kell? bolhák vagy rugóskapcsok stb, ?? vannak benne? a kárpitozást megcsinálják, de melódömping miatt a szakadtat kérik szedjem le.
köszönöm a segítséget
-
rob210
Topikgazda
válasz
sarkany01
üzenetére
Ha találsz benne ki lehet, de max. A csomagtartóban lesz.
Elektromos fojtószelep van benne, az szabályozza az alapjáratot is. Magyarán a fojtót kell kitakarítani, mert nagyon mocskos.
Utána viszont adaptálni kell (feltanítani) vagy menni vele kb. 10-50km-ert mire jó lesz. Addig magasabb lesz az alapjárat és rángatni fogja össze vissza. -
sarkany01
tag
Rendben. Köszönöm. És ezekben az 1.8-asokban az alapjárati motort ki lehet takarítani? Vagy mi okozhatja hogy az alapjáratot annyira leengedi néha, hogy már remeg benne a motor? Vagy hogyan lehet ezt megoldani?
-
-
sarkany01
tag
Sziasztok. Adott egy 2004-es Laguna 2-es(1.8 16v), amiben fönt fog a kuplung. Viszont ismerősömnek is van egy ilyen autó, csak más motorral, azon is fönt fog a kuplung, pedig neki nem rég volt cserélve. Ez gyárilag ilyen konstrukció? Vagy lehet rajta állítani esetleg valahol?
-
janez89
csendes tag
válasz
rob210
üzenetére
Kb 3-4 éve lett a vezérlés cserélve, akkor már írtam ebben a témában ide, csak nem kaptam rá választ. De mentségemre szóljon hosszú ideje nem én hanem drága feleségem vezeti az autót, én nagyon ritkán. Nekem most tűnt fel "újra" ez a dolog. Egy helyi szaki szerelte vezérlést. Mi van akkor, ha elbacarintotta és e-miatt van ez? Meg lehet javítani?
-
atosan
veterán
Üdv,
Műszerfal csere esetén mire kell figyelni? Keresek bontottat a Megane kombi, 2000 évjárat, 1,6 16v, K4M A7 autómhoz (nem hirdetés akar lenni).
Mindenképp kombiból legyen, ugyan ilyen motorral? Vagy elég, hogy a második generációból legyen és benzines? -
janez89
csendes tag
válasz
rob210
üzenetére
Fújkálás meg volt! Szigorúan hidegen! Semmi nem történt. Körbefújtam teljesen, de semmi! Olvasgattam egy kicsit még a témába, és azt szeretném megkérdezni, hogy esetleg vezérlés nem okozhatja? Mármint, hogy nem helyesen, nem jól van a vezérlés. Most úgy csináltam teljesen hidegen, hogy kicsikét egy pöccintést 1-2mm-t nyomtam a gázpedálon és egyből leesett a fordulat 500-550-re beremegett, de le nem fulladt. Felengedés után visszaállt. Ha beljebb nyomom akkor jelentkezik a hullámzás amit már Gyuri is írt. Nincs több ötletem, nem tudom mi lehet.
-
Directors
senior tag
válasz
LamerGyuri
üzenetére
Helyesbítek,2009-es.
Esetleg online újonnan ?
A netet böngészem már egy ideje de szinte semmi. Megnéztem a zsu.hu , kovácsékat. -
atosan
veterán
Sziasztok,
Hasonló probléma mint fentebb. Megane 1/2, 2000 évjarat, kombi, 1,6 16v K4M A7 motor.
Alapjáraton ritkán 1-2 milimétert mozdul az alapjárat, kicsit érezni is. Normál/egyenletes gázadásnál/gyorsításnál normál működés. 2500-as fordulat alatt gyakoribb intenzívebb gyorsításnál, 3-4-5 szaggatás. Magasabb fordulatnál esetleg hirtelen padlózásnál jön elő, de akkor is csak 1-2 szaggatás.
Itt is fals levegő lehet? Ha igen, mi a megoldás? -
LamerGyuri
senior tag
válasz
rob210
üzenetére
12-20%-os ki-megtartott gázpedál lenyomásnál jelentkezik a dolog, és a szonda értékének változásával hullámzik a fordulatszám. Nagyobb mértékű (30-40%) pedálnyomásra a hullámzás megszűnik, felengedve a gázt majdnem leáll az autó, de gazda szerint néha le is áll.
Saccra félmeleg motor, 10-12 perces járó motor során hibát nem dobott semmit. Motortérben én nem füleltem, belülről pedig nem hallatszott semmi
-
lsebestyen
addikt
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Deszkát szoktak alátenni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Josi
senior tag
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Mert 175mm magas akkut vettél a 190mm magas helyett.
Annyit én nem emelnék rajta.
Ezeknél az újabb autóknál erre is figyelni kell. Régen ráment a 2 kábel, ott mindegy volt a magasság. -
kcsa
veterán
válasz
tothjozsi96
üzenetére
Ha két centi hiányzik, akkor 190 magas akkut kellett volna venned, nem 175-öst. Szerintem. De majd a rutinosabbak megcáfolnak, vagy sem

-
Sziasztok!
Megejtettem az akku cserét, [kép]
Jónak tűnt a dolog, de.. Az akkumulátor nincs elég magas hogy a szorító ráfogjon, és ilyen hungarocell darabokkal volt kirakva korábban is a szorító alatt. Nekem ez annyira nem tetszik. Az akku alatt eddig is volt egy kb 2 centis EPS szigetelés, gondolom azzal emeltek a magasságán. Gondolkodom hogy tennék be inkább egy 4-5 centis XPS-t, ami kemény, és akkor a szorító rendesen lefogná.Vélemény erről? Másnál is így van?
-
janez89
csendes tag
Sziasztok!
Alany:Megane 2, 2004, 1.6 benzin, K4M , automata.
Jelenség: Kis gázadásra hullámzó fordulatszám.
Élő diaggal hiba kód nincs, kiolvasott adatoknál első lambda szonda feszültsége 60mv és 800mv között ingadozik, 10-12%-kos gázpedál nyomásra. Pedál felengedése után 550-600-ra esik a fordulat a lambdaszonda feszültsége ugyan úgy ugrál.
Mi lehet a probléma?
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
-
creed33
aktív tag
válasz
rob210
üzenetére
Üdv!
Tágas ,kényelmes, komfortos, jól pakolható autót szeretnék vásárolni.Nem azon van a hangsúly hány ember fog benne ülni rendszeresen. Egyszerűen vásárlás után pár évvel nem akarom folyamatosan szervizbe cipelni az autót mert nem bírja a rendszeres rövidtávú utakat. Az általad felsoroltak nekem "kisautók". Először városi Suvokat,crossovereket nézegettem. Ha van bármilyen más tipp szívesen veszem.
-
creed33
aktív tag
Üdvözletem!
Főleg kisebb távokra (városi használat) keresek autót.Több fórumon ajánlották hogy erre a célra a részecskeszűrő,illetve turbó nélküli motor lenne a legalkalmasabb.A probléma hogy az egyre szigorodó euro-norma korlátozások miatt egyre nehezebb ilyen elvárásokkal megfelelő újabb autót találni.
Nagyon megtetszett a 2016 után kijött benzines (automata) Grand Scenic, ezért
szeretném megtudakolni ebből a szempontból mi a helyzet az autóval. Megfelelhet-e a gyakori városi használatra számomra. -
rob210
Topikgazda
Nem is fog csak amikor már megdöglött a töltés vezérlés.
De , ha az "equalizer" nem állítódott el akkor ez pipa, nem itt keresendő a bibi.
A másik lehetőség a párásodás.
Ezt viszont úgy tudod tesztelni, hogy fűtött garázs vagy egy melegítő a csomiba felügyelet mellett!!! Aztán , ha szárad változik-e a dolog.
Ellenkező esetben végfok ami a mélydobozban van. -
rob210
Topikgazda
-
nt92
tag
Ha a magas es mely hang beallitasokra gondolsz, akkor nem. Mas beallitas lehetseges egyaltalan? Nem hiszem hogy gynegelkedik. Startstoppos, de indull szepen. Nem is ad semmilyen hibat ki.
-
Morales72
csendes tag
Köszi szépen, @Jaded! Átadom az infót.
-
norbert1998
nagyúr
válasz
forceberg
üzenetére
17-től elvileg felbővítették a dugattyúkban az olajvisszafolyó furatokat, ezáltal a hosszú olajcserével és rövid távokkal szarabbá váló olaj nem szorul meg a lefolyás előtt, nem kokszolja be a lehúzógyűrűket, amivel televeri a olajjal az égésteret is, elcsámcsogva az amőgy is kicsi olajtöltetet. Ezen kívül volt egy szoftvermódosítás is, aminek köszönhetően elvileg nem csökken le annyira az égéstérben a szívás alatt a nyomás, ezáltal szintén nem szippantja úgy fel a motorolajat a dugattyú felől, elcsámcsogva azt.
Volt valami karternyomás szituáció is, ez talán a lekokszolt olajgyűrűk miatt csökkenő kompresszió hozománya, amitől megnőtt a kartergáz mennyisége, valamint a karter olajgőz mennyisége is, ami ráégett a szívó szelepekre a közvetlen befecskendezés hátránya miatt (nem mossa a szelepeket a benzin). A ráégett koksztól a szelepek egyszercsak eltörtek, berobbantak az égéstérbe.
Jellemzően a városban használt autókon történik ez, amikor felmennek autópályára, kb 50 és 70 ezer km között.
Valamint a hirtelen megnőtt olajfogyasztás miatt a vezérlés is képes bekotlani.Egyébként a kokszosodásra egy olajlecsapató jó megoldás lehet, de a fogyást akkor is nagyon figyelni kell. Mikor a számítógép jelzi a digitális szintmérőn, hogy kevés a szint, akkor már túl késő. És szigorúan tízezer.
-
válasz
norbert1998
üzenetére
'17-től amúgy tuti jó, mi volt az érdemi változtatás?
Robi az 1.2TCe esetén a régebbi blokkos ~100LE-s verzióra gondol '10 környékéről.
-
Zol01
tag
válasz
norbert1998
üzenetére
Nekem is annak tűnt, pedig sok dolog ki lett rajta cserélve.
salieri.#90622 Persze tisztában vagyok vele, de nagyon sok negatív behatás ért a megane miatt. Tényleg szó szerint parázok minden autótól. De tudom ezen túl kell esni.rob210#90624 Most picit összezavartál az 1.2 tce-vel hogy szabad e vagy sem.
Amúgy köszönöm a lehetőséget nagyon rendes tőled, ha közelebb laknék lehet élnék is vele. Egyébként a megane-nál nem szeretnék kisebbet, nagyobbat inkább. De persze majd ahogy a helyzet hozza. Amúgy két gyerkőc van, meg néha valamelyik családtag. -
nt92
tag
Sziasztok
Hatha tud valaki segiteni.
Adott egy 2016os Scenic bose edition.
Az a gondom, hogy egy par napja eltuntek a mely hangok. Nem teljesen de sokkal kevesebb melyet kapok. Ugyanaz a telefon, ugyanugy BT kapcsolat. Semmi nem valtozott. Ha felnyitom a csomagtartot, hallatszik, hogy mukodik a sub, nem is torz, csak sokkal halkabb mint volt.
Mi lehet a gond? Nem volt tul nagy hangeron hasznalva soha, nem hajtottam szet.Elore is koszonom.
Udv.
Tamas -
rob210
Topikgazda
Tce motorost ne akarj ha az nem egy 1.6/1.8/2.0 tce.
Vagy, de erre nincs kereted 1.33 tce.
Az 1.2/0.9 tce felejtős.
Az 1.4tce vállalható 200ezerig. Itt rendszerint hengerfejesednek és nagyon költséges a javítása.Mekkora kocsi kell?
1 vagy 2 gyerek van/lesz?
Ha gondolod gyere el próbáld ki a clióm.
(Nem nem eladó!
)
Csak hogy elfértek-e benne elég tágas-e élhetőnek érzed-e.
Mert ebből az 1.2 tce ből egy grandtour szerintem ideális kompromisszum.Pl. [link]
-
norbert1998
nagyúr
Turbócsere utáni első padló. Persze még nem volt elég meleg a motor, de ezt már csak az idő előtti leszabályzáskor vettem észre

Szerencse, hogy az autó okosabb, mint én. -
Zol01
tag
válasz
salieri.
üzenetére
Ez a 250k a megane után aprópénz lenne, ez bele is van kalkulálva. Meg azt gondolom ez egy vállalható összeg ha utána nem kell azon rettegnek hogy haza jutok e vagy sem.
rob210#90617 Azt hiszem meggyőztél. Keresgélek még akkor.Nem akarlak zaklatni titeket ezzel, de még ezt megérdeklődném. Összegben ez lenne a teteje. Nem lenne rossz ha vissza ülhetnék, mert nagyon imádtam. Bár ezt asszonnyal előtte le kell boxolnom. Nem lesz könnyű meggyőzni hogy visszaüljünk egy ilyenbe.
https://www.hasznaltauto.hu/szemelyauto/renault/megane/renault_megane_grandtour_1.4_tce_dynamique-19893546 -
rob210
Topikgazda
Ebből egy 2.0 benzin gáz lenne a tuti.
Azok fenntarthatóak és mennek is ha kell.
Az 1.6 gyenge ehhez főleg egy családdal megpakolva.
Nagyon jól elfértek benne, de 5 fővel ez inkább csapatszállító mint autó.
Értsd úgy, hogy forgalmi akadály leszel a pályán.
Fogyasztása 8-11 közé tehető. -
salieri.
őstag
Hali,ehhez a karosszeriahoz nagyon gyenge a motor,8-9 l körül fog fogyasztani.Alapvetoen jó konstrukcio.Kormanymu, futómű a gyenge pontja.Elso szerviz elég sok lesz, vezérlés szett,hosszbordasszij készlet,szolenoid,okoskerek,összes folyadék,váltó,fék,fagyallo vagy 250 k összesen.Hatso féktárcsa egyben van a kerekcsapaggyal.Termosztat meg a gyenge pontja ,ami elég drága.Ha elektromos kézifék az is nagyobb koltseg.Nekem a hűtő kilyukadt ennyi évesen benne.Ez nem privilege,borules,borkormany tempomat hol vannak.
-
gabor9991
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
2019-ben még 170ezer volt csak benne.
Azóta kapott rendesen, és ekkora futással nem lesz könnyű dolga az eladónak.Pedig műszakilag valószínűleg rendben van mert aki ennyire sokat ment vele az gondolom hogy költött is rá mert muszáj volt.De ezt is csak innen a fotelból gondolom, oda kellene menni és megnézni az lenne a tuti
Viszont valahol kezd a fejekben helyreállni a rend az árakkal kapcsolatban, mert egy ilyen autót tényleg valahol ezen az áron kellene hirdetni és még ebből jön majd az alkudozás
-
norbert1998
nagyúr
válasz
gabor9991
üzenetére
És tudod mit? Ezt lehet, hogy megvenném

Bár azért az 508 ezer igen sok, de ez biztos nem városi
Munkatársam is így vett Focus-t 2015-ből pár éve, flottás volt, 280 ezer km-rel, és gyakorlatilag amúgy hibátlan az autó. Nem zörög, nem rozsdás, nem kopott se belül, se kívül, motorikusan is patika. Ők is hosszú távokra járnak vele. Hétközben Szombathelyen belül csak, de majdnem minden hétvégén mennek Vácra vele. Évi 2-3 olajcseréjük van.
-
Gombinyó
őstag
válasz
norbert1998
üzenetére
Itthon az autók nagy része 200 alatt futott. A 3 éves flottás meg a 15-20 éves behozott csodák is.
-
norbert1998
nagyúr
-
gabor9991
addikt
válasz
norbert1998
üzenetére
210 ezer km annyira irreálisan kevés azt gondolod?
Nálunk az egyik 2007-es kocsiban most van 204000.
Egy 2005-ös másikban pedig 187000.
De van egy 4 éves is abban van 227000.
Nem ugyanarra használnak minden autót így kijelenteni egyértelműen hogy biztosan tekerve volt így képről én biztosan nem tudnám.
Új hozzászólás Aktív témák
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Interactive Brokers társalgó
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gumi és felni topik
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen házat vegyek?
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 16GB RAM 512GB SSD
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 Pro (256 GB) (rendelhető)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

helyes

mycso