Hirdetés
- Microsoft Rewards
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- iPhone topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
norbert1998
nagyúr
Ezek az árak elég extrémek.
Kuplungtot keveslem viszont. Az anyagod lesz kb 150.
Első lengéscsillapító csere szerintem 60-80 ezer lehet.
Vezérlés 60-80 ezer lehet
Turbó csere szerintem szintén több, de nem hiszem, hogy azzal gond lehet. Kell egy diag, hogy tölt-e annyit, amennyit a kocsi ker. Sejtem, hogy igen, mivel nem mondtad, hogy hibakódot dobál.
Hajtókar csapágy csere max 50-ből.
Ha 16 éves, akkor 2008-as. Akkor nem lehet 106 lovas szerintem, vagy legalábbis biztosan nem lehet a hajtókar csapágy zabalo fajta.Hirtelen max a vezérlés miatt fog beszarni. A turbo elhalálozás nem egyik percről a másikra van, a kuplung szintén, a lengéscsillapító meg pláne.
Melyik motort nézted ki az újba?
-
den89
tag
Megane II Limousine, 1.5 dci 106 le, 16 éves, 270e km. Újkora óta a családban van, én 4 éves kora óta használom. Szép, kényelmes, praktikus, keveset fogyaszt, nyomatékos (bár már nem annyira, mint régen, hogy ez az öregedő turbó miatt, vagy mi miatt, nem nagyon értek hozzá). Na mindegy, szóval szeretjük, és nagyon sajnálnék megválni tőle. Viszont az autó árát rákölthetném.
Kíváncsiságból, jól sejtem az alábbi árakat (munkadíjjal együtt, nyilván nem márkakereskedés áraival számolva)?
- Kuplung csere (200 k)
- Első lengéscsillapító csere (100 k)
- Vezérlés csere (150-200k)
- Turbó csere (100 k)Plusszként még pont most olvastam, hogy nem ártott volna 150-200k km környékén a hajtókar csapágyat lecserélni. Gondolom az is minimum 100-150k lenne.
Na szóval már macera, és előbb-utóbb valami be fog rajta sz.rni. Bár soha nem hagyott cserben, és komoly probléma soha nem volt vele. De lassan le kellene cserélni,2 gyerek mellett főleg nem kockáztathatom meg, hogy pl. Horvátországba menet, vagy visszafelé beszarjon alattunk az autó. Tetszenek az új megane-k (értsd nem feltétlen új, inkább max 3-4 éves, 50k km-ig). Benzines 140 le biztos jól megy, nyomatékos. Csak a mostani 5,5 literes fogyasztás után kicsit fája a 7,5-8. Meg az a fránya kicsi csomagtartónyílás néha megszívatott, és az újban is a "sedan"/grandcoupe tetszik.
-
AMD Power
titán
Új Dáciaknán mennyire problémás a márkaszerviz? Gondolok itt az árakra, garanciás ügyintézés?!
-
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Nagyon csúnya hang. 🤣 (Bocs)
Sztetoszkóppal lokalizálni kell a hang forrását, de görgő, vagy vízpumpa szerintem.
-
MasterMark
titán
Ez mi szerintetek: [videó]
-
troll81
addikt
Sziasztok ehhez a hő védő lemezhez keresek valami cikkszámot.
A hátsó dob felett volt. [kép] leesett a reggel folyamán
Alany Twingo 2003 58ps
Köszönöm a segítséget
-
den89
tag
Sziasztok!
Megane II Limousine-on (2007-es, facelift utáni) cserélnék multifunkciós kijelzőt, "befolyt" a mostani. Kb, mint itt, csak sokkal durvábban: [link]
Szétszedtem a felső konzolt, ez a cikkszám van a kijelző hátulján: 8200722450. De ilyen cikkszámra keresve csak külföldi oldalakat dob ki. Viszont én úgy nézem, gondolom, hogy a 8200290542/8200290542C cikkszámú jó lenne, pl: [link] [link] [link]
Nem vágna földhöz, ha nem jót vennék. De azért, ha segítetek, megnyugtattok, hogy ez jó lesz, megköszönöm!

-
molnarpeter
nagyúr
válasz
domper2015
üzenetére
Nem lehet kábel törés átvezetőben?
-
rob210
Topikgazda
válasz
domper2015
üzenetére
Tudtommal a laguna ledes a megane izzós.
Csomagtérajtó felől cserélhető. -
domper2015
senior tag
Sziasztok, ma reggelre feladta a Megane 3 kombi középső és bal féklámpája.. A bal oldalon izzó cserélve, a középső ledes és eldobós?
-
domper2015
senior tag
-
Morales72
csendes tag
A cimborám Megane 4 Grandtourja megérkezett.
Hát, fotón is szép autó, élőben meg még szebb.
-
rob210
Topikgazda
válasz
domper2015
üzenetére
Szűkebb a 4es a 3as után. Igen ezért ,meg a csere ára miatt
-
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark
üzenetére
Hát van ahol maga a szalag cső vagy mi abfrancnak nevezzem füstöl el, mert rossz a hőelvezetése.
Lásd 4es megane menetfény. -
AMD Power
titán
válasz
MasterMark
üzenetére
Nekem az ilyen és ehhez hasonló autók miatt is van fóliázva a b oszloptól hátra az ablakok.
-
MasterMark
titán
válasz
Morales72
üzenetére
A led nagyon ritkán ég ki. Ha tönkremegy, általában a probléma a meghajtó elektronikával van, ezért drága, és ezért nem lehet cserélni csak a ledet külön, mert semmi értelme.
Egyébként tényleg k*rva zavaróak a ledes és xenon izzók, főleg hogy lapos autóval megyek, és jön a suv mögöttem és kiég a szemem.
-
Morales72
csendes tag
válasz
Gombinyó
üzenetére
Értem, amit mondasz, és nem kötekedni akarok, csak egy dolgon érdemes elgondolkodni. Ha a halogén, ami a ledhez képest árban mogyoró, kiég, és nem cserélik ki, akkor mi lesz, ha minden autóban ledes fényszóró lesz, aminek a cseréje százezrekbe kerül? Azokat fogják cserélni?
De téma elengedve. Engem vakítanak a ledes fényszórók, de elfogadom, hogy egyéni szoc probléma és ebbe az irányba mennek a dolgok. Csak legyen tényleg rendesen szabályozva a történet!

-
norbert1998
nagyúr
Szereléseink története az elmúlt napokból.
Végül kiderült, hogy azért nem tudtam visszarakni ősszel a katalizátort rendesen a turbóra, mert annak az L alakú tartófüle valahogy akadályozta a jó összerakást. Levágtam a fenébe a katalizátorról azt a fület és elsőre jó lett. A beleszakadt csavarokra anyákat kellett hegeszteni és azokkal kihajtani a turbóból.
Ahogy írtam, a turbó tengelynek az axiális lógása idegesít. Vajon elköszönhet hamarosan?
Eddig folyt a turbó olajvisszaengedőjénél is az olaj, most az is új tömítést kapott.
Ja meg a turbó és a motor közötti leömlőt összekötő 3 anyából kettőt elhagytam az elmúlt fél évben

Kapott új csavarokat, új anyákat, szintén a szett része volt az is.
Ha még egyszer le kell szedni, lesz equal lenght header
100 euró.
Új motor és váltóolaj is lett. -
Gombinyó
őstag
válasz
Morales72
üzenetére
Azért ez elég erős kijelentés így ebben a formában.
Halogén után ég és föld, amit este látsz a ledes fényszórókkal. Soha nem térnék már vissza halogénre (mondjuk erről a gyártók tesznek is, mert mást jóformán nem is kapsz már). A jó ledes fényszóró pedig nem vakít jobban, mint bármelyik hagyományos. -
AMD Power
titán
-
Morales72
csendes tag
Parasztvakítás a szó minden értelmében a LED fényszóró.
-
angyalpc2
aktív tag
válasz
forceberg
üzenetére
Szerintem még túl is kalkuláltad jó lesz az 50 dolcsinak is. Értem én hogy a munkást és a cégvezető mercijét is ki kell fizetni (idehaza is van gyártó)de ez már a közröhej ár még német fizetés mellett is.
Itt már kemény hasra ütések és kartellek mennek. mert ha nettó 200-250e a gyári oké drága, de egy suzukiba alsó közép kategória kocsi 800e mikozben a vadi új kocsi se kerül többe 8 milliónál...ez meg egy fröcsöntött műanyag. -
angyalpc2
aktív tag
Utóbbi hónapokban észrevettem, hogy hideg motornál a rádió be krepeg.
Tudjátok, mint mikor egy sárkány repülő elrepül és az adásba behallatszik a gyújtás kattogása szaggatása. Nem erősen csak pont hallod.Nem foglakoztma vele... mert mindig csak a munkahelyi parkolótól csinálta, gondoltam gyenge a jel, de most már egyre zavaróbb, és már a garázstól indulva is ilyen...
nem mindig, de be hallatszik...
Gond lenne valamivel? gyertya hézag? kábel? vagy valami szűrkondi vagy?
Egyébként semmi gondot nem tapasztalok.
100-200m után már nem hallani. Nagyon furi -
válasz
rob210
üzenetére
Á, sajnos látjuk ezt mi is. Pl. miért annyi a kötelező?
Mert ilyen lámpákat számláznak ki egy-egy kis kocc után...
Az más, hogy ráadásul még xar is ez a lámpa.
Ennyiért mondjuk magamnak megpróbálnám meghebregálni(a menetfényt, mert ha ilyen kitakarós stb. exra a tompított is, akkor az necces), de nem egyszerű lehet, mert tuti még a LED-ek is öntöttek a panelra. -
Jimmy8
senior tag
válasz
zsola400
üzenetére
1def-re kattintva adta ki a második képet
.
Kicseréltem a gyertyákat, vásárlás óta az NGK bkr6ez-t használom. Az volt benne akkor is, majd arra is lett cserélve most harmadszorra is. Amit most kiszereltem: gyönyörűen le volt tisztulva mind a négy gyertya, csak a hézag volt már 1mm. Annyi, hogy a "gyári" hézag az új NGK-n 0,85-0,90mm (nem volt egységes), de mindet 0,9mm-re állítottam, bár ez a V-line sorozat (középelektódon V bevágás van). Legközelebb gyárira cserélem.
Sajna CLIP-pel egyik szervíz sem rendelkezett akinél jártam, a márkaszervízt még nem kerestem fel... -
-
Morales72
csendes tag
Nagyon jó sufni kellene hozzá, mert ahogy látom, ezek azért elég bonyolult holmik. De az kétségtelen, hogy a magyar leleményesség szinte határtalan, úgyhogy még akármi is lehet. Bár én nem vagyok az "50 ezerért kiütjük" híve, jobban szeretem, ha a gyári állapot van visszaállítva stb.
Amúgy meg nem fordult volna a fejemben, hogy ezek ilyen retek drágák lehetnek.

-
törölt tag
Vett egy ismerősöm pár hete egy kettes Szeniket 370-ért, 450k Km-rel, 106/240 1.5dci. Hát mondom egészségedre, ennyiért az egyesekből kapni olyat ami működőképes, nem a kettesekből.
Aztán végignézve igazából egész jó állapotban van az a szar, még ha lesz is valami baja megérte.
Mondtam neki mik a típushibái amire emlékeztem régről, de azok rendben vannak, gumi, akku, fékek, futóművön látni sok minden cserélve volt, nem úgy néz ki mint amire szartak rá. Nem lehetetlen fillérekből jó autót venni, világ életemben ezt csináltam én is, csak ugye minél többször jön össze annál nagyobb a rizikója, hogy na a következővel tuti szopás lesz.
-
Jimmy8
senior tag
-
zsola400
senior tag
válasz
Jimmy8
üzenetére
A menet közben villogó motorhiba lampa égéskimaradásra utal 1 v. több hengerben, hibakód is ezt írja, ebbe az irányba kéne keresni. Gyertya, trafó miatt lehet, felső holtponti jeladó nem. Az égéskimaradás hiba nem csak a gyújtás kör hibája miatt lehet, mechanikus hibák, szelepek nem zárnak, befecskendezés stb.
-
Jimmy8
senior tag
Sziasztok!
A héten elvégezték a kuplung+szerkezet+kinyomócs. cserét az autón. A kuplung, mint a vaj, de sajna történt valami, és nem tudom hogy vélelen, vagy a szereléskori esetleges elektromos csatlakozó bontások eredménye:
Az elmúlt 8 év alatt soha nem volt hibajelzés az autón, de a mai nap felmentem az autópályára és kb 10 perc 4000 ezres fordulatos sebesség után elkezdett villogni a motorhiba ikon a műszerfalon, majd kb 10mp múlva világított a "villáskulcs"
is. Visszavettem a sebességből, éppen egy kihajtónál voltam, mikor letértem és üresben raktam a váltót, a motor le is állt. Legurultam a főútra, majd félrehúzódva próbáltam újra indítani, és hiba nélkül indult is. Utána vissza a pályára és 120-szal szépen el is értem a célig, majd később haza is.
Itthon gyorsan hibakódolvasás, melynek eredménye: DF436, viszont a hibába belekattintva nem látok semmi továbbit (lehet az egyszerű diag miatt):

Lehet gyertya hiba (kb 30 ezer km van bennük), vagy esetleg a felső holtponti jeladó vagy annak csatija szórakozhat?
Esetleg ezt meg kellett volna csinálniuk és én tudatlanul is, de elvégeztem a pályán? :
[link] -
rob210
Topikgazda
És a másik.
Ez ugyan az a vezérlés.
[link] -
rob210
Topikgazda
[link]
Az egyik ígért video -
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998
üzenetére
Hajrá, hajrá.
-
norbert1998
nagyúr
Na kérem. Turbó kiszerelve. Teljesen ki kellett sajnos. De minden kapott szépen új tömítést, ahogy illik.
El kellett vinni a turbot apámhoz haza, hogy a betört csavarokat kiszedje. Rá kellett hegeszteni eggyel nagyobb anyát és azzal lehajtani. Az egyik elsőre kijött, a másik másodikra. Melegítés nem segített. Utána kis menet simogatás, illeszkedő felület simogatás, és most ott hagytuk abba, hogy a turbo a helyén, a levegő cső még nem került be, illetve a bölcső, a jobb oldali féltengely és a katalizátor az autó alatt a földön van. Az majd holnap, még egy másfél óra.
Viszont sajnos van egy érzésre 7-8 tized mm axialis lógás a turbón. Ez gondolom baj. Radialisan is van benne lógás...
De a motorolaj már friss a kocsiban, váltó olaj is szép új megy be holnap.
Levegő szűrő 8 ezer km után már koszos volt. Vagy nem cseréltem ezelőtt, és akkor 18 ezer km. Akárhogy is, most jónak kell lennie mindennek

-
rob210
Topikgazda
válasz
molnarpeter
üzenetére
A halogénnél?
Annál sok 0-ával drágább.
De a xenonhoz képest is drágább. -
Gombinyó
őstag
-
rob210
Topikgazda
Na ma megint gyöngyszemet fogtam.
Szerelő úr kezeit "csonkolom."
Csináltam egy videót is, majd megpróbálom feltölteni, ha lesz időm. A két stiftet ugye be kéne akasztani a hornyokba és a fix. Ághoz feszíted a vezérlés mozgó jelét. Na hát itt nem ez történt. Rossz helyre akasztotta be és addig feszítette amíg csak tudta.
eredmény autó erőtlen 2000ig nem húz. Konkrétan negatív irányba elfokolta a fix ékes tengelyeket.
Hogy lehet ezt elrontani én nem is értem!
-
Morales72
csendes tag
válasz
molnarpeter
üzenetére
Kérdés, milyen logika alapján számol a számítógép?
Tervezett avulás és szerviz üzletág.
Elnézést a negatív hozzáállásért, de gyárban / gyárnak dolgozok, és látok ezt-azt. Pénz beszél stb.Én azt mondom, hogy a megbízható szerelőre kell hallgatni, aki éveken át bizonyított. Aki azt mondja, hogy ezt és ezt tanácsolta X-nek, és az autójával már kiment a világból 10-15 év alatt, és hibátlanul működik a motor. És aki azt mondja, hogy Y viszont nem hallgatott rá, és 3-4 év alatt ment is a motor a levesbe.
-
AMD Power
titán
Az új Ledes Sanderoban ha tönkre megy a led, akkor lehet cserélni vagy itt is komplett fényszórót kell cserélni?
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
Sirus86
üzenetére
BMW Service Inclusive miatt a gyártó minél kevesebb, ritkább olajcserében érdekelt. Másrészről utóbbi években terjednek a dinamikus periódust számoló autók, szerintem az a legjobb megoldás - ha autópályán meg egész nap, futhat hosszabb cserét, de ha rövid utakat megy, ami miatt hamarabb romlik az olaj, akkor le tudja magának rövidíteni a periódust az autó.
-
troll81
addikt
Ma kellemes meglepetés ért a Twingo val kapcsolatban..
Első ülésben a jobb 1 Ben van isofix...
az smax családból meg kisportola a Ford...
A Twingo meg öregebb is 2003..Ez mindegyikben van?
-
A minap egy 3-as szeria BMW reklamja jott elo. Ott 3ev/30000 km volt a reklamban,mint olajcsere esd karbantartasi periodus. Durva, hogy meg mindig itt tartunk.
-
Morales72
csendes tag
-
Dyno
veterán
-
-
rob210
Topikgazda
válasz
diablo1984
üzenetére
Nem bizony 1.5 évente volt cserélve akkor lett meg 19-20 e közti táv.
-
diablo1984
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- sziku69: Szólánc.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- TETKÓS/KOZMETIKUS lámpa eladó
- ÚJ VEZETÉK NÉLKÜLI ROBOTFŰNYÍRÓ GOATBOT H1 RTK GPS AI VISION
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- 27% - ASUS Prime 850W 80 PLUS Gold ATX 3.1 Táp!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700KF 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 Ti 8GB Cooler MasterCM 690 III 550W
- Xiaomi Redmi Note 14 / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPad 2025 (A16) 128GB & 256GB Wi-fi Bontatlan Összes Szín / 27% áfás ár
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nem nagyon kapni így.

100 euró.

Szerintem meg kepzest is indithatnal

mycso