- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Djukics
friss újonc
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Laguna II 1.8 88kw benzines autóm indítás után kb.fél perc múlva “dízelesén” kezd járni alapjáraton , kisebb gázadásra teljesen kisimultan jár, a dízeles hang eltűnik . Gáz elvétel után alapjáraton újra jön a kellemetlen hang. Találkozott valaki hasonló jelenséggel, ha igen mi a probléma ? Előre is köszi a segítséget
-
tycon
tag
Na, nekem is bejött a kéttömegű kuplunghiba! Szét van szakadva, közepén jó nagy luk. Lesett. A pedálgumi. De Bárdinál volt, Tökölön. Már ki is cseréltem. Van tapasztalata valakinek a részecskeszűrő előtti befújó habbal? Mindjárt fújom.
-
Szoszo94
őstag
Én már meg is kéne rendeljem, mert nemsokára nem fogok elindulni az autóval
A 2.0dCi is gatya, de a Lexusba is már 5 éve vételkor volt 1-2 éves akku, az is gyengélkedik (két hetente volt az utóbbi időben elindítva, még elindult de nagyon nehezen, sokat tekert). Illetve kell új gumi is a Mégane-ra, csak télit kaptam hozzá, úgyhogy drága hónapnap nézünk elébe 😅 -
t.imi
addikt
Ma beraktam a hangszórókat. Vagy tucatszor lekapcsolta a feszt az autó, start/stoppal én vissza.
Legvégén motor indít, "battery charger" felirat fogadott, most először.
Lement egészséges fesz alá, vagy készüljek lassan új akkura?
Energy Smart Management nincs kikapcsolva, 2019.05 havi Exide prémium akku. -
Benir8
senior tag
Megane 2 tulajdonosokat kérdezem, vagy más kocsiban is ugyanez lehet. Nektek is motortéren váltó tetején a váltókarnak van ekkora holtjátéka? Üresen kapcsolva mozgatva.
[Youtube videófelvétel] -
Josi
aktív tag
Sziasztok!
2011 évi 1.5 90LE dci Fluenceben van kettőstömegű?
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
molnarpeter #91958 üzenetére
Scenic 2 saga: légzsák átvezető hiba, villogó műszerfal. Ács Márton javította, gyors, profi, stb
-
rob210
Topikgazda
válasz
South Velen #92379 üzenetére
Nincs
-
rob210
Topikgazda
válasz
South Velen #92376 üzenetére
Más lesz ott a baj, nem akarlak elkeseríteni, de ha most volt fékcsere, akkor erős a gyanúm, hogy ott inkább abs vagy esp hiba lesz. De gépre kell tenni és kiderül mire fáj az autó foga.
-
South Velen
addikt
válasz
MasterMark #92375 üzenetére
Fékfolyadék OK, első fékbetét most volt cserélve, hátsónak mintha hangja is lenne, lehet az lesz. Bár most volt hátsó rugó és hátsó gátló cserén, nem említette a szerelő, hogy cserélni kéne.
Laguna 3 Black Editionben van elektronikus kopásjelző (visszajelző) hátul?
-
MasterMark
titán
válasz
South Velen #92374 üzenetére
Kopásjelző? Fékfolyadék szint?
-
South Velen
addikt
Felvillant a "Check Braking System"
Mégcsak nem is fékezés közben, a pályán 120-nál.
Nem érzek problémát a fékkel.
Mi lehet ez?
Neten is alig találni valamit.
Manuális kézifék van. -
Plero
aktív tag
F4R motorban létezett okoskerék nélküli?
-
mycso
Topikgazda
válasz
norbert1998 #92370 üzenetére
Jajj nem, rosszul fogalmaztam, a megane2-nél kopott a hátsó fék és több alkatrészmárkát kipróbálva is, ilyen volt.
-
creed33
aktív tag
válasz
diablo1984 #92367 üzenetére
Köszönöm!
-
creed33
aktív tag
Sziasztok!
2011 es 1.6 os benzines scenikben van kettős tömegű lendkerék? -
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998 #92364 üzenetére
M2 nyereg sajnos hamar berohad.
-
Morales72
csendes tag
Köszi!
"Rohadni nem szokása, az 1.6benzines motor strapabíró."
Nekem ez most a legfontosabb. Az elektromos hibák javítása csak nem olyan költséges és reménytelen, mint a rozsdával való harc. Majd átolvasom a fórumot, és összegyűjtöm az infókat. Beletelik egy kis időbe, mire összerakom a pénzt a gépjárműre.
-
mycso
Topikgazda
válasz
Morales72 #92346 üzenetére
Szia, bár már többen leírták, megosztom a saját véleményemet is:
Ahogyan rob írta, PH2-t érdemes belőle nézni (2006 utáni). Amit az alap dolgokon felül érdemes tüzetesebben megnézni, az az összes elektromos berendezése: világítás, irányjelzők (tud vicces dolgokat csinálni), ablakemelők, klíma, fűtés ventilátor, stb. ...
Rohadni nem szokása, az 1.6benzines motor strapabíró.
Futómű:
Nekem 1,5dci volt, bő 100.000 km-t használtam, 16-os kerékkel, 4cm ültetéssel. Nálam a stabpálcák voltak, amik fogyóalkatrészek voltak...
A futómű többi részével nem volt bajom. (amikor mevettem, a trapézgömbfejeket + toronycsapágyakat cseréltettem, utána nem volt azzal sem baj)Ja igen: FÉK --> valamiért nagyon gyakran kellett hátsó féket cserélnem (tárcsát is, mert elkopott). Több márkánál is ugyanez volt a jelenség...
-
Morales72
csendes tag
A francia gyártmány miatt még mindig köpködni kezd pár "szakember" errefelé, ahol lakom, de szerencsére a mostani szerelőm már nem ilyen.
"Sógoromék vettek kb 3 éve 370-ért egy 1.6-os, full bőrös, full extrás verziót és eddig csak kopó alkatrészeket cseréltek."
Ehhez viszont nyilván nagyon kell érteni az autóhoz, különben csúnány be lehet nézni egy ilyen lépést. A hozzértő látja, hogy min kell majd dolgozni és mennyibe fog fájni. Ehhez én biztos, hogy kevés lennék.
-
Sirus86
aktív tag
válasz
norbert1998 #92358 üzenetére
Az en Modusom is 1000 Euro volt. Az elejen nem is kellett ralocsolni. Azota csak fekek, fektarcsa cserek es hatso rugostag tort el. Meg korbehyugyoztak olajjal a motorteret a nemetek egy olajcserenel. Na az okozott galibat, de megoldottam.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
Morales72 #92356 üzenetére
Ár/érték bajnok verda. Ne felejtsük el, hogy H Astra, Golf 5, E12 Corolla, Focus 2 ellenfélként jelent meg, de a francia mivolta és a facelift előtti bajok miatt töredék áron kapható.
Sógoromék vettek kb 3 éve 370-ért egy 1.6-os, full bőrös, full extrás verziót és eddig csak kopó alkatrészeket cseréltek. -
norbert1998
nagyúr
válasz
Sirus86 #92352 üzenetére
Pedig belemásztunk az olcsón megvesz, majd vételár ráburít körbe pároméval
Mondjuk szerintem még nincs 850-be az autó, és szinte az egész futómű új, klíma rendszer új, 17-es gyári alufelni fent. Még tetőkárpit, bölcső szilent és fékek vannak hátra idén szépen elosztva. És gyakorlatilag kész. Egyelőre -
rob210
Topikgazda
válasz
Morales72 #92351 üzenetére
M2 nél 2005.05. utánit azaz ph2es verziót keress!
Ott kevesebb az elektromos hiba.
A többi része javítható .
Javaslom a kombit , a sedan kerülendő, a ferdehátú meg kicsi.
Motorral nem nagyon van baj, a kasztni kifejezetten rohadás mentes. A futóműbe gyenge ezt tartom.
A toronyszilentek, a lengőkarok, stabpálcák hullanak rendesen. De szerencsére egyik se egy ökör ára. -
valaki_xy
tag
Szia!
Nekem az alap bluetooth nélküli rádiós van 4 hangszóróval. Nekem is be volt kábelezve a műszerfali tweeter, egy pár twingoból bontottat gond nélkül bele tudtam tenni, és szólnak is.
-
Sirus86
aktív tag
válasz
Morales72 #92351 üzenetére
szebe pedig finom volt, en az arat felretennem javitasra. 1.2 misi alatt kezedben ne is kezd neki semminek. Es ez egy nagyon olcso auto a mai viszonylatban. Az olcso autok korszakanak vege, minden alkatresz dragult. Csak egy uj gumiszett kb 120 ezer. Vezerles csere sincsen ingyen, az olaj sem. A forint meg egyenesen vacak. En a riziko miatt 1.2 misi ala nem mennek. Ha nincsen ra penz, inkabb nem rizikoznek egy tragacs megvasarlasal es aztan az osszes penz kidobasaval.
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
M3 tulajokat kérdezném.
Kifingott a négyből kettő gyári hangszóró.
Gyári leírás szerint 6 hangszórós a vas, de nincs tweeter. Ergo a hat az négy.
Kábel, csatlakozó a műszerfalban.
Ha rendelek egy pár 281480007R cikkszámút - már ha az megy bele - bepattintom és szól, vagy kötögetni kell még valamit?
Szerviz szerint alváz, motorszámra nem hoz magassugárzót, a megadott cikkszám Capturé.
Külföldi oldalak megane 3-hoz is hozzák. -
Sirus86
aktív tag
válasz
Morales72 #92343 üzenetére
Az 1.6 motor atombiztos, ha olajat megkapta mindig idoben (10 ezer km nalam). Igazabol vezerles 6 ev vagy -120 ezer, es a gyujtotrafo szokott lehasalni, de az egy torx es 10-es kulcs tarsasagban cserelheto 10 perc alatt es nem draga hozza. Allapotot nezz, ne arat...
-
Bass
addikt
válasz
Morales72 #92343 üzenetére
Szia simán élhető nagyon jo kos kocsi,tögas és az 1.6 benzin is jo moci ,igaz én 950-ért adtam el 1,5 hónapja de lényegépen költségmentes gyönyörű állapotban volt 2005-s.Azért a szépek inkább 1 misi felé/fölé mennek árban.Rozsda ha nem volt törve kb nincs,nálam eéektromos anomália sem volt igaz nem voot benne semmi kötögetve,babrálva és 1 tulajtol vettem.Ha találsz szépet szerintem nyugodtan megveheted,közuton 5,8-6,5 liter a fogyasztása,városban 9-10 között,aki 7 litert mond nenhodd el😊 Futoműve bírta a nap használatot,vidéki és pécsi utalat is.Olcson javítható.Ha kérdésed van szivesen válaszolok
-
Morales72
csendes tag
Sziasztok!
Arra lennék kíváncsi, hogy egy Renault Mégane II Grandtour 1.6 16V mennyire élhető választás így 2024-ben?
Emlékszem, hogy Rob írta, hogy alulméretezett a futóműve, és az elektromos problémákról is olvastam itt, de utóbbiakat talán 2024-re már minden ilyen autón javíttották, ha jól logikázok / remélem.
Leginkább a rozsda érdekelne és az 1.6 motor várható élettartama (amennyiben sikerül találni rendesen karbantartott példányt, amibe rendes időközönként került megfelelő olaj stb.).
A motor azért érdekel, mert korábbi Astrám 1.6-os motorja lefüstölt, a jelenlegi 1-es Focusomra (1.4 benzin, 2003) pedig bejelentkezett a rozsda
, és vannak félelmeim...
A keret 600-700 ezer pezó lenne. Igazából az lenne a kérdés, hogy van-e egy ilyen választásnak értelme 2024-ben, vagy pedig kezdjek el túlórázni, és inkább egy Mégane III irányába gondolkodjak? Ez az autó milyen ártól érdemes a megvásárlásra?
Előre is köszi a válaszokat!
-
gabor9991
őstag
Később már láttam hogy leírtam ugyanazt amit te csak akkor nem olvastam végig amikor írtam
Szoktam én is osan kúton tankolni, nincs rossz tapasztalatom azzal sem és legalább nem kell az automata kúton megvárni amíg elkészül a hotdog és a kávé is a tankolás után az előttem lévőnek -
kcsa
veterán
válasz
gabor9991 #92338 üzenetére
Ezt írtam később én is. De szubjektív, nem mérhető, nem alátámasztható véleményeknek elég nehéz érvényt adnom magam részéről. Fogyasztással szoktak még példálózni, "meraz auszták ÖMWvel fele annyit fogyasztés 2*szeres a teljesitménye", de én ezt sem tapasztaltam ilyen egyértelműen. A fűnyíróba se való auchanos üzemanyaggal nem állok rosszul spritmonitoron sem, és idáig nem kellett két köbméter vizet se leereszteni a tankból, pedig mindenki tudja hogy ott vizezik *vállvonogatósemoji*
-
Bass
addikt
válasz
forceberg #92324 üzenetére
Még nem regenerált ,nem tudom mikor kellene neki majd megpróbálom elcsípni eddig 250km-t mentem vele a regeneráció óta.Kollégám 2008-s lagesza(2.0 dci 150le) 30 grammnál járt és 0,60 óra telt el az utolso regenerálás óta a korom tömege 8,80 gramm regenerálás után,ez is érdekes adat.Ahogy, olvasom ömv gázolajat érdemes bele rakni,mit tud ez az üzemanyag?
-
mycso
Topikgazda
válasz
norbert1998 #92311 üzenetére
Közben eladtam az autót, így sajnos nem derült ki, hogy ezt mi okozta.
-
válasz
vzsryl #92326 üzenetére
Lassan, de biztosan haladásra képes.
110LE/240Nm.
Én próbálom kímélni, így ha lehet 2000 alatt én nem nagyon használom gyorsításra, max. 3-as fokozatig.
Szóval 2-3000 között használom. Nyilván tudni kell, hogy nem egy erőgép az 1,5 tonnás kombihoz.
Cserébe tényleg 5l alá lehet menni fogyasztásban. -
kcsa
veterán
válasz
vzsryl #92326 üzenetére
Nekem ugyan Megane4 van 1.5 dci-vel, de 2k alatt hát.... nem egy erőgép, valahol ott kezd el tölteni a turbó is érezhetően. Az én ízlésemhez képest erősen kell pörgetni a motort/csúsztatni a kuplungot elinduláshoz is, de rob210 személyes ítélete szerint ez ilyen, és csak én vagyok béna
-
vzsryl
nagyúr
válasz
forceberg #92324 üzenetére
Hány lovas a motorod? Gyári szoftver, vagy írva van?
Mennyire dinamikus a verda 2000 alatt, illetve 2000-3000 között?Kérlek próbálj objektíven nyilatkozni.
Viszonylag kis köbcentis, commonrail dízelből eddig csak Golf 7 1.6 CRTDI-t próbáltam, de az 2000 alatt borzasztó gyenge volt a 2.0-hoz képest. Az előbbi paciban és nyomatékban hasonló az 1.5dCi-hez, de tömegben kevesebb a Lagunánál. Kíváncsi vagyok, hogy a lageszban mit tud egy kis motor. Természetesen az 1.6 szívó benzin nem érdekel, mert az lábbal hajtós biztosan. -
Most hány km van a kocsiban? A képen ott az utolsó regen ideje: 200940. A fordítás nem a legjobb
4,26 óra, ugye az 4 óra 15,6 perc. Ez a motor üzemidejére vonatkozik az utolsó regen óta. Ennyi idő alatt én a 20g-ot sokallom. El kellene kapnod menet közben, amikor regenerál, hogy mennyire tud lemenni, nekem kb. 3g-ra megy le, akkor ér véget a regen, amikor megy lefelé, majd egyszercsak 0-t ír. Majd 18-20g körül kezdi újra. Lehet van jobb megoldás is erre, de én pyclippel így találtam megoldást a megnézésére.Sok mindentől függhet. Nekem mondjuk L3 és 1.5-ös a motor.
Tehát ha jó volt az üzemanyag, jó volt az időjárás, alig keletkezett korom..
Most pl. tankolásig alig lett korom (8+ óra alatt 3g), azóta tankoltam, na az új tanktól jóval gyorsabban felment 15g-ra. Lassan jön a köv. regen.
Ez a mostani, de tankolás előtti állapot. (8+ óra alatt 3g.)
Mostanában Ósannál tankolok + Mannol Ester dízel adalékot tolok bele.(az összefolyt szöveg azért van, mert nagyobbra vettem a betűméretet, a számokat így látom messzebbről
)
-
kisgyerek85
senior tag
válasz
forceberg #92321 üzenetére
Láttam egyiknèl nekem válaszoltál. Azóta 240e km van benne. Egyszer ott öntöttem bele xado üzemanyagtisztítót. Majd mostanában olyan 10-15e km-rel ezelőtt. Szèpen indul, nem ingadozik az alapjárat. Tankolás utóbbi időbe szinte csak ès kizárólag Metro kúthálózatán törtènik.
Ebbe is ès a sajátba is minden második alkalommal cserèl a szerelőm üzemanyagszűrőt (30e km) -
-
Diag kell hozzá. Akár egy kis műklödő ELM327 adapter meg jó kis pyren.
Diaggal látod mikor regenerál, a DPF-ben lévő korom mennyiségét, regeneráláskor hány g-ig megy le.
Lehet következtetni, hogy pl. hány km-enként regenerál, de ez sem biztos, mert én úgy látom, hogy talkolások után tud fordulni a kocka, azaz bizony változékony a gázolaj minősége. Azért általánosságban, ha 500 km-nél rövidebbek a két regen közti idők, akkor már gyanakodnék, főleg hosszú utakon használt autónál. -
Bass
addikt
Sziasztok
Ne nevesset ki de nem volt még saját dizel autóm,most egy 163le-s 2.0 dci Megane 3 tulajdonosa vagyok.Az érdekelne hogy ezt a dpf tisztito adalékot,kell/szabad,van értelme használni? Nem látni hogy mikor regenerál,nem tudom milyen sűrűn kellene ezt megtennie.A másik h szokás/kell érdemes e ezt pl dióhéjas tisztitásra vinni,egr,szivócsatorn stb? 200e km van a kocsiban ,eddig autopályán mozgott.Köszönöm -
vigyorgó
tag
Sziasztok!
A 3. Gen benzinmotoros Scenic esetén pontosan mikortól tettek bele részecskeszűrőt? Részecskeszűrő nélküli benzinmotorost szeretnék vásárolni csak azért kérdezem. -
rob210
Topikgazda
válasz
MasterMark #92312 üzenetére
Nem mindegyiknél van fékbetét vezető lemez
-
-
mycso
Topikgazda
válasz
norbert1998 #92291 üzenetére
Szia, ahogy rob is írja, így az általad elmondottak alapján, tipikus bölcső szilent probléma.
Viszont,
annó én a lagunával beszopt@am, mert ilyen volt a tünet, kicseréltük a bölcső szilenteket jó nagy szívás árán és ugyan így megmaradt a jelenség.
Szintén, ahogy írod nálam is minden ki lett cserélve az első futóműben...gátló, rugó, stabpálcák, komplett lengőkarok szilentekkel, toronycsapágyak....és mégis valami tompa-fémes koppanó-kottyanó hang jött az úthibákon.(ez még saját tipp: esetleg külső-belső kormányösszekötők, ha még azok nem voltak cserélve???)
-
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998 #92304 üzenetére
Nem. Más a hossza.
-
valaki_xy
tag
Sziasztok!
Erről az autóról mi a véleményetek? A leírtakon túl elvileg az akksi cserés, esztétikailag nem a legszebb, mert használták földúton is, illetve a hátsó fékre valamilyen hibát ír ki.
Érdemes lehet megnézni? Ha igen, mire érdemes odafigyelni? Igaz "rokon" autóm van (M3 coupe, 1.6 benzin), de a dci is és a scenic is idegen számomra.
Illetve bátyám felhasználásához mennyire lenne életképes a dízel? Többnyire városban jár, de 2-3 hetente kb 2x100 km országút is van mellette.
Köszönöm a segítséget!
-
Benir8
senior tag
Megane 2 váltóban lévő váltókar alkatrészt cserélt már valaki? Ezzel megszűne a lógása? 328905083R
-
rob210
Topikgazda
válasz
norbert1998 #92299 üzenetére
Rosszul tudod majdnem "ugyanaz" a kormányműve.
2es megane is elektromos.
De még a csere is lehet feleseges, a jobb oldali műanyag persely szokott kikopni.
Amúgy mielőtt leveszed a bölcsőt, nézd egy feszítővassal mennyit mozdul előre hátra. Feleslegesen ne cseréld.
A hűtőtartó és a bölcső közé feszítsd elsőnek. -
rob210
Topikgazda
válasz
Directors #92298 üzenetére
Dot4 2 liter bőven elég. (1 szokott elég lenni)
Át lehet, de géppel az igazi.
Akkor az ABS kocka dolgozik.
Ha nincs gép akkor érdemes kipumpálni a régit, miközben folyamatosan kapja a frisset! Levegő nem kerülhet a rendszerbe. Csere után pedig meg kell daráltatni párazor az ABS-t. Csak, hogy abban is megmozduljon a lé
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Android 4K TV okosítók / új állapotban / 12 hónap garanciával
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest