- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One UI 8: a kis fejlődés is lehet hangos
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- A felső kategóriában is megy az átnevezés a MediaTeknek
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz
KicsiRegő #79648 üzenetére
Köszi! Ez bonyolult, most nincs kedvem végig szopatni rajta magam. Majd kipróbálom. Bepötyögtem azt az e-mail címet, ami az átírásnál meg lett adva a számlaküldéshez, meg a kártya szintű, négyjegyű jelszót, amivel telefonon tudtam ügyintézni, de szte az nem jó. Fogalmam sincs, hogy milyen e-mail -t és jelszót akar tőlem.
-
KicsiRegő
tag
válasz
Somatom #79647 üzenetére
A weboldalon szolgáltatások módosítása - beállítás menüpont
-
Somatom
veterán
Hogyan lehet tiltani a roaming üdvözlő SMS -eket?
-
eisento
addikt
válasz
Viktor0610 #79643 üzenetére
Szia. Atiras tunik a legegyszerubb megoldas. Mondom nekik elvileg az anyukaja az ismerosnek. irnak meghatalmazast, es atirja a nevere meg gondolom akkor mar kerjen egy uj simet is... Lehet meg a regi fekete van benne :) koszonom. Tovabbitom nekik
-
-
eisento
addikt
válasz
Viktor0610 #79637 üzenetére
Sajnos az nem kivitelezheto. Szegeny mamika menni nem bir....
Esetleg sim kartya csere? beviszik a telefont kartyastol meg a mamika okmanyat (szemelyi igazolvany fenymasolat vagy ha makjuk van akkor eredetit)
szerk: Koszi az eddigi segitseget illetve otleteket
tovabbitom felejuk, de sztem eselytelen (foleg covid idejen) , hogy elvigyek a mamit is barhova meg ahogy tudom nincs is olyan allapotban. Eleg hulye helyzet...
-
válasz
Bferibörs #79640 üzenetére
Ha telefonszámot SMS-sel adtad hozzá a fiókodhoz vagy Egyszeri SMS-kóddal lépsz be, akkor az adott számmal kapcsolatban korlátozottan tudsz ügyet intézni:
Számlabefizetés
Számlamegtekintés, de csak a telefonszámodra vonatkozó forgalmakkal
Egyenlegfeltöltés
Egyenleg és forgalmi adatok
Aktív szolgáltatások megtekintése -
Bferibörs
addikt
válasz
Viktor0610 #79639 üzenetére
Oppá,erre nem gondoltam, sms kóddal sem megy valahogy?
-
-
válasz
eisento #79635 üzenetére
Ha nem a tulaj megy be, akkor erre nemigen van egyszerű megoldás.
Mert a kódot értelemszerűen nem adják ki, csak a tulajnak, vagy a jelszó ismeretében kérhető le, pl. telefonon.Talán megoldás lehet, ha meghatalmazással átírjátok személyesen valakinek a nevére, utána már kideríthető a PIN- és a PUK-kód.
-
eisento
addikt
Sziasztok.
Segitseget szeretnek kerni.A tortenet: Egy kedves ismerosom ma hivott, hogy gondja van. Az anyukaja (80 eves) kikapcsolta a telefonjat,bekapcsolasnal elrontotta a pin kodot haromszor, most keri neki a puk kodot viszont nem tudjak, felhivtak ufsz-t ott azt mondtak adjak meg a titkos kodot, fogalmuk nincs mi az, igy nem tudnak nekik segiteni.
Ilyenkor mivan? szuntesse meg az elofizetest?
Szegeny mamika idosek otthonaba van o ugye nem tud bemenni telenorhoz illetve nem tud ugyet intezni.
Van valamifele lehetoseg ilyenkor? Beviszi a telefont az ismerosom a mami (o az elofizeto) szemelyi igazolvany masolataval (allitolag a szemelyi az az idos otthonnal van) Vagy emailen leirja a problemat mellekeli az adatokat nev szul hely datum telszam szerzodes szam es mondjuk a szemelyi igazolvany masolatat?
"Ügyintézéshez szükséges:
- korábban (pl. szerződéskötéskor) megadott telefonos jelszó,
- elfelejtett jelszó esetén az alábbi személyes adatok: név, állandó lakcím, édesanyja neve, születési dátum, születési hely"
osszefoglaloban ezt talaltam. Ha ez igy van akkor a telefonban miert nem mondtak, hogy diktalja be az adatait az azonositashoz? Miert mondtak, hogy vagy titkos jelszo vagy nem tudnak segiteni?
Elore is koszonom a segitseget. -
kinder93
aktív tag
Lehetséges még az, hogy mondjuk egy 10 ezer forintos számla esetében befizetek 4 ezret, pár nappal később pedig egy másik bankkártyával a maradékot is? Korábban létezett, hogy tetszőleges összeget be lehetett fizetni. Ilyen működik még?
-
bociusz
aktív tag
Nem világos a helyzet, mert tegnap sikeresen felcsatlakoztam Törökbálinton a Telenor 5G-re egy egy Xiaomi-val, amin minden bizonnyal nem volt még meg a profil. Igaz, az állapotsorban végig 4G felirat maradt, de az Android CellInfo API-n lejött, hogy felépült a LTE+NR NSA kapcsolat. Sajnos NSA 5G módban a jelerősségen kívül más infót nem ír az Android, így az már nem tudtam megnézni, hogy melyik sávon jött a jel. Mivel technikailag a torony a 4G kapcsolaton keresztül jelzi, hogy 5G-képes is, ezért elvi akadálya nincs annak, hogy profil nélkül is tudjon később működni (persze csak ha azonos siteon üzemel mindkét technológia).
Az eddigi hazai tapasztalatok alapján inkább a DSS megoldások (amikor egy sávot folyamatosan oszt 4G/5G között a torony) nem mentek profil nélkül, mint az említett Vodafone 700 és Telekom 2100 MHz.
-
kinder93
aktív tag
válasz
Viktor0610 #79623 üzenetére
Telekomnál bármi gond nélkül megy egy itthon hivatalosan nem is forgalmazott, szürke importos készüléken. Na de reméljük a legjobbakat.
-
malnabokor
senior tag
válasz
4Grider #79626 üzenetére
Bocsi, a linkelt Mandiner cikkben csak azt olvastam, hogy 2021-ben tervezik az esim szolgáltatást, és arra utaltam, hogy előbb érkezik, mint később; a sajtótájékoztatót nem hallgattam, így elnézést kérek. Arról is volt szó, hogy elvileg először csak okosórákkal és viselhető eszközökkel fog működni?
-
4Grider
nagyúr
válasz
malnabokor #79625 üzenetére
Nem csak te, ha egyszer a sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a közeljövőben lesz...
-
viktorhu
veterán
válasz
kinder93 #79622 üzenetére
Ahhoz a telefonodban is kell lennie egy Telenor HU 5G profilnak, hogy menjen, szóval amíg a xiaomi részéről nincs meg a támogatás, teljesen mindegy. A vodás topicon is nemrég írta még valaki, hogy nincs is 5G a vodával, nyilván a telefonja még nem kapta meg. Az egyik frissítésben biztosan benne lesz majd.
-
-
kinder93
aktív tag
válasz
Viktor0610 #79619 üzenetére
Tipikus Telenoros hozzáállás.... Rendkívül unszimpatikus részükről, hogy "csak a támogatott készülékek". Telekom egyszer sem mondta nekem, hogy ja neked Poco-d van? Bocsi mondj le a VoLTE-ről, mondj le az 5G-ről... De ha valóban így lesz, és eljátsszák ezt az 5G esetében, akkor gondolkodás nélkül lépek le tőlük.
-
válasz
#08176384 #79612 üzenetére
Többször volt szó róla sok helyen, hogy hiába van 5G-lefedettséged, és 5G-képes készüléked, ha a szolgáltató nem tesztelte le az adott készüléket a saját 5G-hálózatán, akkor nem fogja felengedni az 5G-re.
Az 5G induláskor jellemzően Samsung, Xiaomi telók érik majd el a megfelelő hálózatokat, de ezen márkákon belül sem minden 5G-s eszköz.
-
-
viktorhu
veterán
válasz
4Grider #79603 üzenetére
Én ma kétszer úgy kaptam hívást, hogy érzésre közel egy percen keresztül a telefonon nem jelent meg semmilyen jele a bejövő hívásnak, csak az órám jelezte. Szerencsére mindkét hívó kitartó volt, így mégis volt időm felvenni. Múltkor anyu panaszkodott ilyenről, hogy csak ment a csengetési hang, de nem jelent meg a hívás, amit felvehetett volna. Nem tudom, hogy ez most a telenoros volte vagy a xiaomi miatt van (vagy a kettő együtt)
-
törölt tag
válasz
MadMancs #79613 üzenetére
Ezt nem tudjuk azért biztosan, de nagyon egybe esett az első IOS 14.5 bétával a bekapcsolása/használata. Ami biztos, hogy a carrier bundle 46 már a béta esetén, a Telenor alatt is, de nincs 5G kapcsoló benne. Most ezt a dual SIM 5G probálgattam és teljesen jól működik. Megszűntek ezek a kimaradt hívások, stb. Igaz Telekom/Vodafone verzióban teszteltem csak és mindkét SIM 5G képes is.
-
-
-
törölt tag
válasz
kinder93 #79606 üzenetére
Egy cseh pénzügyi befektető nem nevezhető egy Telekom vagy Vodafone típusú igazi telco cégnek, komoly a területen szerzett tapasztalattal. Őket a nyereség érdekli és amíg van profit az elvárt színten. Amennyiben nem jön ki a matek, azonnal eladásra fogják hirdetni újra a Telenort. De ne legyen igazam. Egyszerű példa, hogy még a névváltást sem lépték meg, mert sok járulékos költség lett volna. Helyette vettek névhasználati jogot újfent. Mindenki várta újra a Pannon nevet és lett volna benne ráció, ha jött volna a régi design kicsit felújítva és a név, de ez mind költség befektetői szemmel és a pénzügyi befektetők sajátossága, hogy max középtávon eredményt akar kivenni az adott cégből.
-
bociusz
aktív tag
Igen, ezt tegnap elfelejtettem írni, hogy iPhoneról nem ment Törökbálinton az 5G, minden bizonnyal Carrier Bundle frissítés kell majd, ahogy azt HWSW is megemlítette)
Ill. azóta felkerült a mérésem nPerf-re
Közben Érden és Mohácson is felbukkant egy-egy 700 MHz-es torony, nem tudom ezek mekkora átfedésben lesznek a várható 5G lefedettséggel. -
törölt tag
Jó ez a marketing cikk. Egyenlőre nem hiszek ebben a nagy Telenor 5G indulásban. Most fut pl az IOS 14.5 béta tesztelése és változatlan nincs semmilyen Telenor 5G kiválasztás lehetőség sem (tegnap ránéztem). Ha a VOLTE bevezetéséből számolok, akkor majd egy év múlva lesz valami. Egy demo cella valóban van a székháznál Törökbálinton és pont ennyi az 5G náluk. A Vodafone is évek óta ígéri az esim bevezetését és még náluk sincs a fasorban sem. Nem hinnem, hogy egy nem nemzetközi multicég hamarabb fogja ezt megcsinálni. Ha a Telenor valódi Telenor lenne, akkor már lenne 5G és esim is. A hipernet home egy kivételesen jó szolgáltatásuk(nem natolt internet). Rendes 3600 5G alatt valószínű időnként a MYTV sem dugulna be.
-
4Grider
nagyúr
válasz
plömplöm #79602 üzenetére
Sok értelme nem lenne. Már csak azért sem, mert általuk kompatibilisnek jelölt és felengedett telefonoknál is rengeteg hibajelenség van, a hívásátirányítások pl. csak bekapcsolás irányba működnek, státusz és leállítás lehetőség csak látszólag van, gyakorlatilag se kóddal, se menüből nem történik semmi. Vagy pl. x hívás után egyszer csak nagy csönd van és hívott oldalon nem fogadott hívásról jön sms értesítés, ki kell kapcsolni a VoLTE-t, hogy megjavuljanak kifelé/befelé a hívások. És még lehetne sorolni, hogy kompatibilis készülékeken milyen hibajelenségek vannak immáron évek óta...
-
plömplöm
őstag
válasz
4Grider #79601 üzenetére
ha belinkelem nekik a prohardveres volte topik összefoglalójából a google sheet-et, az vajon meghatja-e őket?
de viccen kívül annyira nem is érdekel. nem is tudom, miért tartottam meg a privát telenoros kártyámat a céges mellé. -
4Grider
nagyúr
válasz
plömplöm #79598 üzenetére
Mert rengeteg ügyfélszolgálati hívást generál az, hogy a hálózat szempontjából nem kompatibilis telefonokon mindenféle meghatározhatatlan hibajelenségek jelentkeznek. A Telenor hálózatmenedzsmentje pedig fapados, egy csomó ilyen jelenséget nem lát, tehát nem is tud rájuk reagálni, azaz az inkompatibilis készülékek veszélyeztetik a hálózat rendelkezésre állását.
Anno nekünk VoLTE képes Energizer butatelefonokkal sikerült 4G cellákat kiakasztanunk úgy, hogy a cellán lévő egyetlen más telefon sem tudott hívást fogadni és indítani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Apple IPhone 14 Black gyári független
- Victus 16-d0004nq 16" FHD IPS i7-11800H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe SSD gar
- Gainward GeForce RTX 4080 SUPER Phoenix GS Újszerű, garanciális, dobozával és tartozékaival
- ÚJ /// ASUS ROG 5800x/32Gb/1+2Tb/RTX3070 -- BeszámítOK!
- XBOX Series S 512GB // Újszerű // Számla // Garancia //
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Lejárt a gyártói garancia? Mi tovább támogatjuk az IT infrádat!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest