Hirdetés
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- MIUI / HyperOS topik
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Boha
tag
Napokba le jár a hűségem a Galaxy S9-ről, ha kérem a függetlenítést mennyi idő mire az lesz ? Kell hozzá valami készülék beállítás utána, vagy csinálnom a készülékkel valamit még ?
-
natë
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Örök hála!!
-
natë
nagyúr
Sziasztok, EQ flotta tagként smsben kapom a számlaértesítőm, egy linkkel, amin be tudom fizetni.
Sajnos készülék cserénél ez az sms elveszett, hogyan tudom újrakérni?
Köszönöm! -
tomp
félisten
válasz
simpley
üzenetére
Korábban mikor még nem volt hivatalosan támogatott az Apple akkor is maradt 4G-n mivel 4G-n indítottad a hívást de a szerverkapcsolat miatt már 3G-n épült fel a hívás.
Az iPhone sok mindent nem mutat pontosan.
Ezt akkor úgy teszteltem, hogy hívás közben futtattam egy speedtestet. -
-
tomp
félisten
Telenor 2021-es fejlesztés: most már nem csak a telenoros rövid számok hanem semmilyen rövidszám nem hívható VoLTE-n és tiltották az EVS kodeket.

-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszi, akkor nem az én készülékem-ben van a hiba. :)
-
válasz
aprokaroka87
üzenetére
-
-
aprokaroka87
nagyúr
Az Android Mytelenor app csak nekem " rosszalkodik" ?
5.3 verzió ( legfrissebb )
Adat törlés megvolt.
-
totopad
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
BBC Earth, Ozone Network, M5, Spiler 2. amit végigtoltam, mindenhol csúszik, érdekes, hogy telón most jó, de Chromecast-on nem
-
-
totopad
senior tag
Kár volt dicsérnem a mytv-t, megint szinte minden csatornán késik a kép a hanghoz képest... gáz
-
bigdady
nagyúr
válasz
bigdady
üzenetére
"Minden lakossági és üzleti ügyfél számára díjmentesen biztosítjuk a hálózati korlátozás feloldását, amennyiben a készüléket igazolható módon a Telenornál vásárolták, és (már) nem kapcsolódik hozzá élő hűségszerződés.
A készülékek hálózati korlátozásának feloldási folyamatát lakossági és üzleti ügyfelek (nem tömeges igény esetén) kizárólag személyesen, a Telenor üzleteiben kezdeményezhetik. Kollégáink ellenőrzik, hogy a készüléket a Telenornál vásárolta-e, és ha megfelel az azonosítás követelményeinek, elindítják a folyamatot.
Apple készülékek esetén nincs szükség feloldó kódra, így a függetlenítés folyamatának indításától számított 24 órán belül a készülék újraaktiválást követően már használható más szolgáltató SIM kártyájával is.
A függetlenítéshez kérjük az alábbiakat vigye magával:- Az azonosításhoz szükséges dokumentumok.- Szerviz által végzett készülékcsere esetén a cseréről kapott igazolás vagy jótállási jegy bemutatása, amennyiben a készülék IMEI számában módosítás történt.- Meghatalmazás vagy ügyfélszintű jelszó, amennyiben nem a tulajdonos végzi a függetlenítést.- Az érintett készülék." -
TODI1111
veterán
Sziasztok. Volna egy kis tarifacsomag váltás problémám. Tavaly tavasszal meghosszabbítottam a hűségemet és ezzel egyidejűleg készüléket is vásároltam hozzá ( egyösszegű készpénzes vásárlás) hiper M net tarifacsomaggal. Úgy alakult, hogy most tarifát váltanék hiper L+-ra. Tényleg csak olyan lehetőség van, hogy készülékkel újabb 2 év hűséggel? Nincs szükségem új készülékre. Én azt gondoltam, hogy simán lehet felfelé váltani és természetesen a már folyamatban lévő hűségidő marad.
-
Landsmann
addikt
válasz
Ice&Lime
üzenetére
Lépj be a My Telenor oldalra és a szolgáltatásoknálé ott vannak felsorolva az aktív és megrendelhető szolgáltatások. DE ha felrakod a MyTelenor appot, ott is tudsz rendelni internetet. Közvetlen linket senki sem fog tudni adni, mert a szolgáltatások köre az adott SIM-hez kapcsolódnak.
-
simpley
őstag
Mit takar a telenornál az hogy háttércsoport?
-
DS39
nagyúr
Van újabb infó a névváltásról? Ha jól emlékszem, most márciusban jár le a Telenor név használat joga.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
bedibazsa
üzenetére
Megint a segítségedet szeetném kérni, ugyan ezzel kapcsoaltban.
Nem találok megfelelő opciót a telenor oldalán.
Szóval van nekem már egy meglévő feltöltőkártyás nem előfizetéses telenor kártyám, ami már régóta használok telefonálásra. Erre szeretnék körülbelül 2 hónapra mobil internetet kérni. Légy szíves linkeld be a telenoron azt az oldalt és pontot, ahol ilyen opció van!
Nem szeretnék külön sim kártyát venni, sem előfizetést, sem eszközt, sem hűségidőt, csak 2 havi mobil internetet a kártyámra. Hogy lehet befizetni? És a fel nem használt adatforgalom a hónap végével elveszik ugye?
Most nézegetem és találtam egy olyat, hogy hiper tarifa hűség nélkül, megrendelésnél a második lépésnél ilyet kér, hogy Válaszd ki az új telefonszámod! vagy Áthozom a számomat más szolgáltatótól. Egyiket sem szeretném. Szóval nem találom a megfelelő opciót úgy néz ki.
Remélem van ilyen opció? (bocsi, én nem találtam) -
-
bozsozso
őstag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Bocs nem ez volt a kérdés, hanem ez
-
-
bozsozso
őstag
1220-at lehet hívni
-
Landsmann
addikt
válasz
bozsozso
üzenetére
Ez érdekes kérdés. Régen volt egy telefonszám, ahol a kártyás számokat lehetett aktiválni. Azt kellett felhívni. Azon kívül semmi mást nem lehetett híni míg nem lett aktiválva. Ez alapján nyilván felengedte a hálózat. De szerintem nincs már ilyen aktiválós telefonszám. Nagyon régen a Praktikum kártyák idejében volt ilyen. Talán a 172, de nem vagyok benne biztos.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Azt nem tudjátok ha egy még aktiválatlan simet rakok a telefonba akkor felkapcsolódik a hálózatra csak nem tudok hívást indítani? Annyira lennék kíváncsi, hogy az észlelhető-e ha pl. ledob a hálózatról.
-
bociusz
aktív tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Igen, azzal még lehet nyerni egy picit, de ha terhelt a cella, akkor sok nem múlik már rajta.
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
bociusz
üzenetére
Ettől tartottam én is. Kültérre van téve a jelenlegi eszköz, beépített, de nem a router alaplapra szerelt két nagyobb panel antennával, elvileg bőven jobbnak kéne lennie, mint ami pl egy stick-ben van. akkor talán még a tájolással lehet érdemes szórakoznom (mely falra tegyem, vagy milyen magasra), ha jól gondolom
-
bociusz
aktív tag
válasz
E.Kaufmann
üzenetére
Ha csak B20 van, akkor nincs. Maximum az picit segíthet, ha jobb nyereségű az antennája.
-
E.Kaufmann
veterán
Sziasztok. Vidéken, Band20-as lefedettségű területen van értelme CAT12-es eszköznek, ha 50 mbit-nél nagyobb feltöltési sebességet szeretnénk Telenor előfizetéssel?
-
radio100jozs
őstag
válasz
radio100jozs
üzenetére
A linkelt anyagból látható, hogy tényleg az 1800 MHz-es sávot is átrendezték 2013-ban, és akkor utána a 900-at is.
-
radio100jozs
őstag
válasz
radio100jozs
üzenetére
Meg is találtam, teljesen ON, mert a Telenor mutatja be, hogyan történt a 900 MHz-es sávátrendezés, hogy egybefüggőek legyenek a mobilszolgáltatóknak a frekvencia használataik.
[link] -
radio100jozs
őstag
válasz
üzenetére
Nem biztos a Digi sávja sem ott, mivel az NMHH kezdeményezhet frekvencia átrendezést (van ennek hivatalos neve, de most nem ugrik be). Ekkor minden használóval összeülnek, és megállapodhatnak, hogy pont az ilyen hézagok miatt ne legyen töredezett a frekvencia használat. Ezt a cserét egy előre eltervezett ütemben lehet végrehajtani, és nem példa nélküli hazánkban, mert volt már ilyen, az 1800-as vagy a 900-as blokkban. Akkor került a Telenor az un. E-GSM sávba teljesen a 900-as készletben, és még készülék cserék is voltak, akiknek csak a klasszikus 890 MHz felett tudta a GSM-et használni a telefonja. Az E-GSM sáv az a 880-890/915-925 MHz. Tehát a Digi is változhat, és technikailag ez nem egy nagy történet, nem kell semmit sem átszerelni, az íróasztal előtt a képernyőn meg a számítógépnél ülve távolról végrehajtható.
-
bedibazsa
senior tag
válasz
Ice&Lime
üzenetére
Lehet online és személyesen is.
Lemondani pedig a 1220-on is le tudod, ha számlás csomagot veszel, akkor egyhavi előleget kell befizetni, de ez valószínűleg az utolsó számládat fedezni is fogja. Ha a 1220-on szeretnéd lemondani, mindenképpen állíttass be egy jelszót az ügyintézéshez. Természetesen üzletben is le tudod mondani, de szerintem egyszerűbb a CC. -
Ice&Lime
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszi!
Annyit még tudnál segíteni, hogy ezt lehet-e online vagy személyesen kell bemenni telenorhoz, illetve lemondani majd hogyan kell. -
-
Ice&Lime
veterán
Sziasztok!
Most kb. 2 hónapra internet nélkül leszek. Van telenornál olyan, hogy a mobiltelefon kártyára lehet kérni csak 2 hónapra mobil internetet, aztán már nem fog kelleni. Köszi a válaszokat! -
bociusz
aktív tag
válasz
üzenetére
Még nem került fel az NMHH oldalára a határozat, abból fog kiderülni.
-
törölt tag
válasz
radio100jozs
üzenetére
Azt lehet tudni, hogy ki nyerte a "darabolt" 1800-as sávot? Arra gondolok, hogy a digi pozíciója fix (1725-1730) azt nem tolják 5MHz-cel feljebb azért hogy valakinek egyben legyen a 20MHz-es blokkja, és a digi sávja alatt 15MHz van. Vagyis valaki két darabban kapja meg a 20MHz-et 1800-on.
Eddig a voda sávja volt a digi alatt. -
bociusz
aktív tag
válasz
radio100jozs
üzenetére
Minél alacsonyabb a frekvencia, annál drágább. Már a kikiáltási ára is duplája volt a 900-nak, mint az 1800-nak. (dokumentáció 14. oldal 2.2.1)
-
radio100jozs
őstag
Még egy dolog kiderült a cégek saját közleményeikből, hogy Telekom 44,28 milliárdot, a Vodafone 49,1 milliárdot, a Telenor meg (NMHH szumma 150,2 milliárd) 56,82 milliárdot fizet. Ez újabb kérdés, hogy ennyiért megérte a kicsivel több 900 MHz-es blokk?
Amúgy érdekes, hogy ugyan annyi frekvenciakészletért a Vodafone többet fizetett 600 millióval, mint a Telekom.A telenor az egyedüli, aki nem adott ki még sajtóközleményt.
-
4Grider
félisten
válasz
radio100jozs
üzenetére
Nem is kötik az orrunkra. A meglévő spektrumban azonban még maradnak tartalékok ezután is (ahogy eddig is bőven voltak).
-
4Grider
félisten
válasz
radio100jozs
üzenetére
Maximum marketing értéke lehet annak, hogy egy szolgáltató az előfizetések számát tekintve hanyadik egy országban, annak sokkal nagyobb szerepe van, hogy mekkora profitot tud letenni az asztalra. Engem befektetőként nem érdekel az, hogy hány emberen keletkezik a profitom, csak az érdekel, hogy a banki kamatok hányszorosát és milyen stabilitással termeli a befektetésem.
-
bociusz
aktív tag
válasz
radio100jozs
üzenetére
700-on amúgy az borította meg az egyensúlyt, hogy a 30 MHz duplexből csak 25 MHz-et bocsátott árverésre 5 MHz-es egységekben az NMHH, márpedig az nem osztható egyenlően 3 felé, törvényszerűen tehát valakinek a három közül el kellett engednie. Hogy ezt az erősebb licitkényszer vagy más okok miatt lépte meg a hatóság, csak találgatni lehet.
-
radio100jozs
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Lényegében befagy a piac, ami érthető is, mert a népesség is adott, sőt csökken, így már egy telített piacon maximum egymástól lehet elszipkázni. Persze kérdés, hogy akkor a Telenor belenyugodott abba, hogy a Voda miatt lecsúszik a 3. helyre? A Digi még aprópénz csak, és az is marad még jó darabig, így ez nem sok vizet zavar. A Telekom meg szintén stabilan tartja magát. De a majdani kitalált, mire jó 5G kérdés megválaszolása után lehet még sok sok tízmilliónyi gépezet a mobilhálózatra, na ott lesz majd nem mindegy mennyi a frekvenciakészlet. Így érthető a jobb terjedés, okán miért pályázott ennyire a Telenor a 900-as sávra, de ez számomra továbbra is inkább a 700-ason megszerzett legkisebb szelet miatt van.
-
4Grider
félisten
válasz
radio100jozs
üzenetére
A 700-as sávra tudjuk melyik hazai szolgáltatónak van igazán szüksége, ők be is vásároltak belőle.
-
4Grider
félisten
válasz
radio100jozs
üzenetére
Így van. A hazai piacon nem sok profitot hoz a növekedés, a konkurencia is a drágább flat csomagokra alapoz.
-
radio100jozs
őstag
válasz
radio100jozs
üzenetére
Amúgy ez egyértelmű lecsúszás a Telenornak, ha azt is számba vesszük, hogy a 2020 tavaszán tartott árverésen a legkevesebb 2*5 MHz-nyi lett a 700-as frekvenciából, és a 2100 MHz-es sávban meg semmit nem vásárolt meg. Ezzel a frekvenciakészlettel a Telenor lett a legutolsó a 3 nagy versenyében. Látszik, hogy a jelenlegi tulajdonos a maximális profit megszerzésére és a költségek minél nagyobb lefaragására helyezi a hangsúlyt, és nem számol érdemi növekedéssel a társaságnál.
-
4Grider
félisten
válasz
radio100jozs
üzenetére
Mivel nem változik az általa használt 4G blokk mérete, így semmi sebességbeli változás nem lesz. A 900 MHz-ért nem véletlenül fizetett.
-
bociusz
aktív tag
Lezárult a 900 és 1800 MHz-es frekipályázat
A Telenor 1800 MHz-en a jelenlegi 2x30 MHz-ből csak 2x20 MHz-et tarthat meg (tehát pl. a tavaly a Balatonon bekapcsolt kiegészítő B3 cellákat le kell majd kapcsolnia), 900 MHz-en viszont a jövőre lejáró 2x9.8 MHz után 2x13 MHz frekivel tud majd gazdálkodni. -
-
leslien
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
nem mivel vártam,h visszahívjanak a logisztikai osztályról vki adjanak egy csomagszámot... hivtak mint te engem....mert a Posta csak akkor tud utána nézni... szóval Telenor lesz a hibás... miért csináltak még egy számlát?
-
-
-
Tomi0703
addikt
válasz
Viktor0610
üzenetére
Koszi.
Valami elallasi nyilatkozatot vagy ilyesmit kell vinnem? -
leslien
nagyúr
válasz
leslien
üzenetére
na folytatódik a story... sajnos szépen át lettem b@szva..
Telenor szemét módon belehazudik a pofámba..
azt mondták,h Ők kiküldték a telefont biztos,. és ma megint csináltak egy számlát ugyanarról a telefonról .. minden stimmel a számlán csak a kiállítási dátum és számlaszám nem..
szóval háttér csoportól várok visszahívást és ügyfél megtartása címen vmit... 16 éve van ott édesanyám én meg 21.. de mind2 öregek vagyunk bohócnak...
ja és még mindig nincs hír a telóról viszont már van 2 db számlám...vicc -
-
d.beni
aktív tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Holnap után. Mert holnap még elő lehet rendelni

-
-
d.beni
aktív tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Pontosat akartam
Mert Hardveraprón el vannak szállva az árak, ezért gondolkodóba estem, hogy jobban járok ha megveszem a telenortól. -
-
-
d.beni
aktív tag
Sziasztok!
Valaki nem tudja megmondani mennyibe lehet előrendelni a Samsung Galaxy S21 Ultrát dolgozói flottás előfizetésre? Telefonon nem tudják megmondani, csak személyes ügyfélszolgálaton... Oda viszont csak akkor mennék be ha tényleg érdemes áron van. -
adam1400
tag
a telenoros barion felület sem jó. nem lehet fizetni online, így be kell menni telenorba. otp visásnál van ez a gond, de ahogy hallom nem egyedi: mávnál, kajás oldalaknál sem müködik. nálam be van állítva a 2 lépcsőzés, telekód. az otp csak annyit mond, hogy nem náluk van a hiba....
-
-
Tomi0703
addikt
Sziasztok!
Akarhogy keresem a Telenor oldalan nem talalom a 14 napos elallast. Csak 14 napos cseregarit. Igazabol arra lennek kivancsi, hogy netrol rendelt termeket uzletbe visszavihetem-e? Valamint ott vissza is adjak a penzt?
Telefonrol van amugy szo, egy osszegben fizetett, feltoltokartyasan vasarolt. -
4Grider
félisten
-
szabonagyur
félisten
válasz
bigdady
üzenetére
Elvben nem lehet belőle gond, mivel ha nem tudja levonni akkor nem kapod meg a kedvezményt sem amit ez a 1000 Ft időszaki díj jelentene.
Telenornál nem tudom lehet e neten indítani a függetlenítést vagy sem, ez az oldalukon fent kell, hogy legyen.
Egy jó tokkal amúgy simán bevállalnám ha kéne most teló ilyen áron. Előlapon talán a touch id-nál látszik, hogy arany ha jól tudom máshol semmi ilyen jel.
-
bigdady
nagyúr
válasz
szabonagyur
üzenetére
Igen csak az. Vagyis ha nem töltöm fel nincs is időszaki díj sem és függetleníthetem is? És azt hogy?
Igen az volt csak de kislánynak lesz
és el is fogyott pár darab lehetett csak -
bigdady
nagyúr
Hali
Vettem online egy iphone-t Hello Kártyás 2in1 S perc + net kártyával hűség nélkül.
Két kérdésem van:
1. Hogyan miből vonják a havi 1000 Ft-ot? Számlát kapok ilyesmi? Hogy lehet megszüntetni, ne is aktiváljam majd? Havi díjas nélkül akartam csak félre nyomtam
2. Hogyan tudom kérni a függetlenítést? Nem lesz gond az első pont?

-
szabonagyur
félisten
válasz
Viktor0610
üzenetére
Email címre is írtam nekik amit megadtak csak sajnos nem érvényes
-
viktorhu
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Mondjuk ha a feladáskor a vevő kap értesítést a tracking számról, az már elég jó alap ahhoz, hogy legalább tudja, mi történik a csomagjával.
Nekem üzleti flottánál valamelyik futár hozta, talán DPD vagy ExpressOne, de mintha csak a futárszolgálat sms-ét kaptam volna, hogy hozzák a csomagot, de pl. a logisztikai ticketben nem volt benne a szám.
Nemzetközi webáruházak csinálják, hogy megjelenik a rendelésben a nyomkövetési szám, szerintem ez sok terhet levehet az ügyfélszolgálatokról, és a vevők jó részét is megnyugtatja, ha látják, hogy úton van az a csomag, csak várni kell még egy kicsit.
-
4Grider
félisten
válasz
leslien
üzenetére
Mert a legolcsóbb és legdrágább logisztikai szolgáltatók között nagyjából kétszeres árdifferencia van. Tehát aki havonta milliókat költ az olcsóbbikra, kétszeresét fogja költeni ugyanazokkal a csomagokkal a jobbakra. Mi webáruházakat üzemeltetünk, ahol az egyik legnagyobb költségtényező a logisztika. Komoly versenyhátrányt okoz tehát a minőségibb logisztikai partner használata. Mindamellett bevezettük prémium (tehát fizetős) szolgáltatásként a drágább logisztikai partner kiválaszthatóságát a webáruházban (egyébként nálunk 20e Ft vásárlás felett (a vásárlónak) ingyenes a házhozszállítás MPL-el vagy Express One-al), a plusz 1000 Ft-ért a vásárlók 0.1%-a, tehát egy ezreléke választotta ezek helyett inkább a prémium szállítót. Ezek után nem volt érdemes vele a szerződést fenntartani. A mi tapasztalatunk (napi 1-200 csomag feladása mellett) az volt, hogy a két három betűs (nem MPL) logisztikai partner volt a legmegbízhatóbb Magyarországon, velük kapcsolatban volt a legkevesebb panasz. És igen, volt olyan ügyfél, aki helyettük is mást kért...
Új hozzászólás Aktív témák
- Eredeti játékok OFF topik
- VGA kibeszélő offtopik
- Autós topik
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Milyen SSD-t vegyek?
- Samsung kuponkunyeráló
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Suzuki topik
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6750 XT 12GB Zalman T4 Plus GIGABYTE 750W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)