- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz 4Grider #61697 üzenetére
De ha Telenornál fizetsz elő, akkor regisztrációkor és belépéskor is ki kell választani a Telenort a szolgáltatók közül, tehát elméletileg monitorozva van hogy kit honnan szalajtottak. De én csak örülök neki hogy ilyen figyelmetlenek
Persze van ennek másik oldala is, későbbi tárgyalásoknál több felhasználót mutathat fel a Telenor, akik kihasználják náluk az ingyen adatot, így jobb alkupozícióba kerülhetnek.
-
4Grider
nagyúr
válasz #42308056 #61694 üzenetére
Én is közvetlen HBO Go előfizető vagyok, és nekem sem csökkenti az adategyenlegem. Mivel az HBO Go szoftverre nem a Telenor adatbázisán keresztül jelentkezel be, így elég nehéz lenne megoldani csak a Telenoron keresztül előfizetők esetében a méretlenséget. Pl. meg kellene adni azokat a Telenoros számokat, amiken az adott HBO előfizetést használni akarod.
-
törölt tag
válasz Viktor0610 #61695 üzenetére
Érdekes, azt hittem figyelik hogy csak a Telenoron keresztüli előfizetéssel járjon ingyen adat. Köszi a választ!
-
MODERÁTOR
válasz #42308056 #61694 üzenetére
tomp hozzászólásából kiindulva akkor sem.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
törölt tag
válasz Viktor0610 #61693 üzenetére
Akárhonnan? Tehát ha közvetlenül HBO-nál fizetek elő akkor is?
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
Sziasztok!
Telenoron keresztül befizettem egy hónap HBO GO-ra, viszont telefonon Kodi addonnal használom a szolgáltatást. Ilyenkor is van korlátlan adatforgalom rá?
Plusz 1: közben le is mondtam, hogy tuti ne újítsa meg magától még egy hónapra, ilyenkor vajon vége az adatforgalmi kedvezménynek is?
-
PistiSan
addikt
válasz Viktor0610 #61687 üzenetére
Flottában vettem egy Huawei P Smartot 1 simes telefon, kérdeztem hogy független e, annyit mondtak, hogy a régebbi telefonok még nem azok, de a 2018 as modellek jó része már az. Részletre vettem a készüléket, ki vettek egyet a fiókból, független.
-
MODERÁTOR
válasz PistiSan #61686 üzenetére
Nein-nein-NEIN!
Vannak független készülékek, jellemzően a dual SIM-esek, kivéve a Samsungok.
Ha feltöltőkártyával, Hello Data mellé vagy listaáron veszel telefont, akkor lehet kérni azonnal a függetlenítést.
Ezen kívül a telefonok nagyrésze továbbra is függő.Xiaomi 13T
-
MODERÁTOR
válasz 7Heads Drago #61682 üzenetére
Az utolsó törlesztőt tartalmazó számlán szerepel, hogy nincs további fizetendője.
Xiaomi 13T
-
hunluigi
senior tag
Imei alapján szerintem telenórinál is lekérhető
A kezdetek kezdetén... XT 8Mhz; 640Kb ram; HERCULES monitor (papirfehér) és csatoló (256k ram); 20Mb MFM HDD 5,25''; 1.2Mb 5.25'' FDD; PC Speaker Hová szalad a világ...
-
malor
aktív tag
Mondjuk együtt bementek egy ügyfélszolgálatra
-
7Heads Drago
veterán
Üdv
Telot szeretnék venni. A kiszemelt használt telo telenoros részletre vásárolt. Az eladó az állítja kifizette már mindet, viszont nem kapott róla semmilyen papírt, se emailt... Ez tényleg így megy a telenornál?
Mivel tudja bizonyítani hogy tehermentes a telo?
KöszikeÚgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
gyalu 1
aktív tag
válasz viharhozo #61674 üzenetére
Én is jártam így, csak nekem ráadásul tiltották az adatot, hívást is amíg be nem fizetem. Aztán vissza kapcsolták, de olyan jól sikerült hogy romingba nem ment az adat. Egy hónapos levelezés, telefonálgatás után sikerült csak megoldani a problémát. Elengedtek egy havidíjat kárpótlásul.
-
törölt tag
válasz viktorhu #61677 üzenetére
Másrészt meg ott van a maradék 1%, akik egy 800MHz-es cellában maguk is leterhelhetik a hálózatot.
Ha lenne normális hálózatmanagement ezen a világ egyik legjobb hálózatán, akkor ilyen nem fordulhatna elő, akkor a szoftver beavatkozás nélkül intézné, hogy pár heavy user ne hasaltathassa le a hálózatot. Hogy ilyen előfordult az azt jelenti, hogy vagy nincs normális szoftverük erre, vagy üzemeltetni nem tudják.
Azért van jópár országban itt a környéken korlátlan mobilnet és mégsem omlanak össze a hálózatok folyamatosan. Sőt még 450MHzes 4g is van 5mhz sávszélességgel, korlálan nettel és nem omlik össze naponta. -
azbest
félisten
-
viktorhu
veterán
válasz aprokaroka87 #61672 üzenetére
Egyrészt sok, mert túl olcsó volt, tehát csábító volt otthoni netnek használni - ahol nincs értelmes alternatíva, sorban váltottak volna át az emberek, és el is kezdett lehalni a hálózat. Másrészt meg ott van a maradék 1%, akik egy 800MHz-es cellában maguk is leterhelhetik a hálózatot.
Most a változás megoldás arra az 1%-ra is, meg azokra is, akik nem is erről a simről telefonáltak, csak az olcsó mobilnetet akarták lefölözni az ajánlatból.
-
8
senior tag
Lehet méltányosságot kérni, én több esetről tudok mostanában, ahol részleges jóvásírást adtak utólag (annyival majd kevesebb lesz a következő havi számla). De először be kell fizetni.
(#61675) azbest v
Nem tavaly kapcsolták be a magasforgalmi limitet, talán kb 10 éve van.52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. REVOLUT regisztrációhoz 8.500Ft! Curve regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
azbest
félisten
Kérni bármit lehet. Érdemes szépen kérni.
Azért csak 14 ezer, mert a roaming változásokkor tavaly nyáron mindenkinek bekapcsoltak egy ilyen biztonsági övet, ami megfogja az elszálló roaming költésget, ha a felhasználó nem nézett utána és nem figyelt arra, hogy bizony léteznek más országok is a térképen. Enélkül több százezres számát is összejátszhatna a figyelmetlen ügyfél. Egyébként sms-t is kapott valószínűleg arról, hogy elkalandozott és számlázzák. Igaz, pár másodperc is elég, hogy összeszedje a 14 ezret. Bár lehet még a keret elérése előtt észrevette, mert 16 körül van a limit [link]
Hosszabb távon erősen javaslom, hogy a webes felületen vagy az ügyfélszolgálat segítségével kapcsold be a 2 és nagyobb számú roaming zónák tiltását. Úgy csak az eu 1-es zónákban tud netezni és nem fog magának 14 ezres számlákat generálni.
my.telenor.hu oldalon a számhoz belépve, szolgáltatások -> szolgáltatások módosítása -> külföld
[ Szerkesztve ]
-
viharhozo
addikt
Anyamnak kiszamlazott ez a kivalo ceg 14000 forintot 7 megabajtnyi kulfoldi internetezesert. O nem jart az EU-n kivul, Romaniaban volt, valoszinuleg a telefon roamingolt at Szerbiaba, mast nem tudok elkepzelni.
Van vkinek ilyennel tapasztalata, lehet ilyenkor vmi meltanyossagot kerni vagy akarmit, mert ez azert megis rohej.
[ Szerkesztve ]
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
Mr X
veterán
válasz jociolaszi #61670 üzenetére
Ezt a kristálygömbben láttad?
-
jociolaszi
tag
kb 4 év mire közlik hogy válts nyugi
-
viktorhu
veterán
válasz 4Grider #61662 üzenetére
Volt egy csomó kihasználatlan hálózati kapacitásuk, amit az adók miatt is nagyon drága fenntartani. Szóval fizető felhasználókat kellett szerezni. Látható volt, hogy ez a történet hamar telítődni fog, mert a hd felhasználók kevés pénzt és ahhoz képest nagy hálózati forgalmat hoztak, ami akkor jobb volt a semminél, de a felesleges kapacitást így el is fogyasztották.
-
viktorhu
veterán
válasz #71835392 #61656 üzenetére
Elég sokat fejlesztették a hálózatot, nem véletlenül az egyik legjobb a világon. A 2600 MHz alkalmas forgalmas csomópontok lefedésére, de a falun olcsóbb végigvinni az optikát, mint hogy három házanként bázisállomást telepítsenek, hogy 5500 forintért lehessen korlátlanul netezni - és még úgy is jóval kisebb kapacitást jelentett volna, mint az optika be a házakba.
-
darvinya
titán
válasz 4Grider #61662 üzenetére
Ez azért nem így megy, hogy mutató alapján vásárolnak.
Te sem azért veszel műszaki terméket, mert boltban kirakják termékre, hogy ebből 1000 vásárló vett előtted.
Ára és beltartalom teljesen mellékesen apró betűvel, legutolsó mellékletben van feltüntetve.Itt kemény tárgyi tételeket kell kimutatni, s ebből a vásárló ki tudja értékelni hogyan is áll a cég.
[ Szerkesztve ]
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz Viktor0610 #61657 üzenetére
értékesítési, pénzügyi, üzletfejlesztési vagy technikai szakemberre gondolsz?
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
válasz 4Grider #61653 üzenetére
Azért azt is érdemes hozzátenni, hogy láthaótan a Telenornak nincs normális hálózatmenedzsmentje, valamint elfelejtették fejleszteni a 4G hálózatukat, egyszerűbb volt kukázni a korlátlan netet. Ugyanis kisebb városokban még mindig csak 800as hálójuk van, valamint a 2600as hálót kb sehol nem használják. A tehelt helyeken az 1800/2600as hálózat indításával és a normális hálózat managementtel mindjárt megoldható lett volna, hogy ne hasaljon le a 4G.
-
Dhampir
félisten
válasz Dhampir #61644 üzenetére
Ezzel a tanáccsal már sikerült parancssorból telepíteni. Viszont a KIES futtatásakor az USB kábeles kapcsolatot már nem lehet létrehozni, mert letiltja a Windows 10.
-
4Grider
nagyúr
válasz qltsar #61650 üzenetére
Nagy gázt kell okozzon ahhoz a publikus korlátlan net, hogy egy éven belül fel akarják mondani a szerződéseket.
Azt látom, hogy itt nálunk Dél-Budán az elmúlt két évben 80-100 Mbps-ról lement 30-40 Mbps-ra a letöltési sebesség, miközben összefogásra került az 1800 MHz-es 4G háló a 800 MHz-essel (LTE-A) és még kaptunk egy tornyot (most már 4 toronyra és sok cellára látok rá). Alapból évről-évre emelkedik a mobilnet használat, ezt még fenékbe billenti a publikus (és relatíve olcsó) korlátlan mobilnet és a Telenor MyTV adatforgalma is. Ez előbb-utóbb mindenütt problémákat okozott volna, szerintem ezért történt a HD megszüntetése. Az országban van már most is több tucat olyan hely, ahol csúcsidőben jó, ha 2-5 Mbps-ot el lehet érni lefelé. Ez pedig nem 4G hálózathoz való élmény, arról nem is beszélve, hogy a jó áron eladott MyTV használhatóságát is veszélyezteti. -
natë
nagyúr
Tök jó egyébként, megkötöm a szerződést, aztán 1 napra rá megszűnik a csomag. Már “várom” mikor hívnak fel, hogy váltsak drágábbra/sz@rabbra
-
MODERÁTOR
válasz tothjozsi96 #61636 üzenetére
A titkosítási szint módosításával kapcsolható ki ez is a MyTelenoron. Ha nen menne, akkor hívd a 1220-at vagy keress fel egy üzletet.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
Somatom
veterán
válasz tothjozsi96 #61636 üzenetére
Sanszos, hogy ez olyan, mint a roaming üdvözlő SMS. Kártyánként külön. Dual SIM -es telóval van olyan nap, hogy hat ilyen SMS -kapok.
Bár, úgy rémlik, hogy a marketinges megkereséseket le lehet tiltani.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
tothjozsi96
addikt
Sziasztok!
A Telenor állandóan küldi öcsémnek az ilyen ajánlataival kapcsolatos SMS-eket.
A kérdésem az, hogy ezt valahogy kilehet kapcsolni online ügyfélkapuból?
Köszi. -
darvinya
titán
válasz Dhampir #61632 üzenetére
Nem ismerem ezt a telot, és hol van APN, de régi készüléknél ez csak kapcsolati pont elnevezése, ezen belül van az APN.
Samu honlapján valamilyen segéd programot ajánlj fel internethez, és fw frissítéséhez. [link]
-
natë
nagyúr
Hi! Telenor Hello Data-nál az egy közelező hanghívás 1 mp is lehet?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
attis71
tag
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy valaki tudja-e, hogy a Telenor-nál lesz-e e-sim kártya elérhetőség a a közeljövőben.
Köszi,
Üdv,
attis71 -
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Klasszikus S5610 mobiltelefonomon az adott webhely felkeresése valamint a levelezés beállítása során az alábbi hibaüzeneteket kaptam:
A TárgyCN nem felel meg a tartománynévnek
Nem található a kiállító tanúsítványa
Sikertelen kérés
Nem érhető el a szerverA Google-kereső bejön, keresni is lehet rajta, de az onnan kiválasztott webhely nem nyitható meg, a már jól ismert üzenetablak bukkan fel:
A TárgyCN nem felel meg a tartománynévnekLekértem a mobilinternet eléréséhez szükséges adatokat SMS-ben a Telenor oldaláról és telepítettem, de ennek ellenére változatlanul fennáll a probléma.
Okostelefonon külön beállítások nélkül is működött az Internet ugyanezzel a SIM-kártyával.
Esetleg van tippetek arra vonatkozóan, hogy mit kell még beállítani az Internetbeállításoknál?
-
MODERÁTOR
válasz szaboi6512 #61625 üzenetére
Köszönöm válaszod!
Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Ha a mytv Telenort ma pl előfizetem, tört hónapot számláznak vagy teljeset.
Köszönöm!Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!
-
4Grider
nagyúr
válasz tothjozsi96 #61621 üzenetére
Jellemzően nem.
-
tothjozsi96
addikt
Nem rég kérdeztem hogy hűségidő alatt nagyobb csomagra lehet-e váltani, és kaptam is választ.
Viszont, az érdekelne hogy a jelenlegi csomagom amire hűséget vállaltam, abból áttudok lépni flottás csomagba?
Munkahelyi csomagról van szó. -
darvinya
titán
válasz radio100jozs #61615 üzenetére
Ha készüléked preferált 4G-s, de 3G(nincs preferált jelzés)-re állítod, akkor érhető a szakadás.
Mert neki elsősorban 3G-t kell tartania, s mivel csak ezután keres torony kapcsolatokat Segélyhívásra.Nekem is magas, érthetőbben:
4G preferált alatt, figyeli milyen szolgáltatói torony áll rendelkezésre (4G, 3G, 2G, stb).3G alatt, csak 3G szolgáltatói tornyot figyeli, ha nincs, akkor rákeres közeli tornyokra szolgáltatótól függetlenül, de ha talál szolgáltatói tornyot ami csak 2G, akkor kapcsolódik s folytatja szolgáltatás(hívás megszakad), de ha csak idegen torony van, akkor csak Segélyhívást enged.
[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
Metrónál hol tapasztaltad? Nálam nem szakad meg ha megyek le vagy fel. Gond nélkül átvált a metró saját cellájáról az utcaira és fordítva is.
Se a 3G se a 4G nem megy el. -
törölt tag
Csak halkan jegyzem meg: telekommal ugyanez a gondom...
Vodával nem vilt ilyen panaszom....
A szolgáltató váltást csak a "maraton" miatt tettem, de az a pár 100 Ft-os spórlás nem éri meg. -
radio100jozs
őstag
Ez a középkori módszer, hogy a 3G-2G hálózat között sem tud a Telenor hálózaton a készülék váltani, hogy ne szakadjon meg a hívás.
Ahol dolgozom, az asztalomnál 3G-n van a telefon (alapból 2G/3G-re van állítva, nem netezek rajta, felesleges a 4G), felveszem a hívást, beszélek, semmi gond, elindulok közben az irodaházban középre az előterekbe, ahol van felszerelve a Telenornak saját 2G antennái, na ott meg is szakad a hívás, mert a 3G elfogy, de nem vált át a 2G-re. Csak a megszakadás után, amikor már fulra lesz 2G térerő.
A metró ugyan ez, a föld feleti állomásokból a felszínre kiérve szintén évek óta megszakad, és ez készülék független. Említettem a kollégának, ugyan ez neki is a tapasztalata a metrónál.
A telekomnál bezzeg nincs ilyen gondom a metróban, bár most már 4G hanggal beszélek a Telekomnál. -
tylerddd
veterán
Ez érdekes. A wifi adathasználatot néztem a Go esetében és 285MB-ot írt az elmúlt hónapban, ami kizárt ahhoz képest, amennyit használtam. Szóval ezek szerint valóban nem eszi az adatot. De akkor sem értem, hogy ez a Telenornak miért jó?!
ui: azért a wifit néztem, mert ugye a hotspottot annak veszi a teló, amiről a Go-t használom.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
tomp
félisten
válasz Genova1983 #61612 üzenetére
Nem fogyasztja az HBO Go az adatot. Kártyás számomon van 300MB és ha megy a Go akkor sem csökken. Pedig a Go fiókom a upc által van.
-
DrBubo77
veterán
válasz Viktor0610 #61609 üzenetére
Az nem gond, mert készülékcsere is történne egyúttal.
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
hunluigi
senior tag
válasz Genova1983 #61606 üzenetére
Én ebben nem vagyok biztos... forrás?
A kezdetek kezdetén... XT 8Mhz; 640Kb ram; HERCULES monitor (papirfehér) és csatoló (256k ram); 20Mb MFM HDD 5,25''; 1.2Mb 5.25'' FDD; PC Speaker Hová szalad a világ...
-
MODERÁTOR
-
DrBubo77
veterán
válasz Viktor0610 #61605 üzenetére
Köszi a gyors választ, ha van hűség még, akkor is át lehet írni?
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
tylerddd
veterán
válasz Genova1983 #61606 üzenetére
??? És az a Telenornak miért jó, hogy a UPC Direct előfizumból kifolyólag kapott HBO Go hozzáférésemnek ők korlátlan netet biztosítanak?!
-
MODERÁTOR
-
DrBubo77
veterán
Flottás előfizetést családon belül át lehet írni? És mennyibe kerül?
Nem találtam az oldalon.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
tylerddd
veterán
Köszi mindenkinek az ajánlásokat az adatmérős app-re! Most túrtam a telót és tényleg méri alapból, 63GB-ot használtam az ott megadott 1 hónapos intervallumban. Ez nem is volt pl. sorozatban gazdag időszak, viszonylag kevés volt az HBO Go és mégis összejött. Szerintem necces lenne néha a 100GB-os keret.
-
Somatom
veterán
válasz tylerddd #61593 üzenetére
Én a 3G Watchdog pro -t használom. Régebben azért, mert kivételeket lehet hozzáadni (MyTV), amiket kihagyott a mérésből. Most már hazai hálón korlátlan netem van, viszont a roaming használatot is tudja, ami nekem fontos infó.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
erzol
őstag
válasz tothjozsi96 #61597 üzenetére
Minden további nélkül válthatsz nagyobb csomagra.
A hűségidő nem változik és + költség sincs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 16 Pro Max 256GB desert/sivatagi titán új, bontatlan, gyári független
- Nagyon jó ár Új állapot 100% akksi apple gari 2025.01.31-ig 55k értékű kiegészítő.
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- Apple Watch Series 7 45mm Midnight Aluminium Case, GPS
- Dell Latitude 5400 / i5-8365u / 16Gb DDR4 / 256Gb SSD / FHD IPS / újszerű állapot / Excellent akku
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest