- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Letiltás - hogy is van ez?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Garmin Forerunner 255 Music - nem csak futóknak
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
Srácok, próbáltam visszaolvasni, de nincs sok időm. Szóval milyen telefonokra kapcsolja be a Telenor a VoLTE-t, és ha olyan telefonom van, kell-e kérnem vagy automatikus?
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
4Grider
nagyúr
válasz zmtTom #62992 üzenetére
Anno működött ez a megoldás, nem tudom, azóta javították-e:
Fogsz egy sim-et és elérhetetlenség esetére átirányítod a hívásokat róla a saját számodra (tehát feltételes hívásátirányítással és nem feltétel nélkülivel). Ezután kiveszed ezt a sim-et a telefonból (vagy csak natúr repülő módba teszed/kikapcsolod a telefonját).
Amikor azt akarod, hogy foglalt legyél, minden hívást átirányítasz erre a feltöltősre.
Egy megjegyzés: Csak nagyon rövid ideig dőlt be anno a főnökség, kifejezetten idegesítette őket ha sokáig foglalt voltam. Megkértek, majd követelték, hogy 5-10 percen belül fejezzem be az ügyfeles hívásokat és utána azonnal hívjam őket vissza. Szóval hosszabb távon nem jött be. -
zmtTom
aktív tag
Hello Mindenki!
Van egy telenoros céges előfizetés. De vannak időszakok amikor nem szeretném hogy elérjenek de csak akkor jó ha éppen foglaltat jelez. Létezik e arra megoldás pl egy telenoros szám amire ilyenkor átirányítva akárhányszor felhívják mindig foglaltat fog jelezni (és nem az asszony száma )? Vagy más ötlet?
-
Somatom
veterán
válasz 4Grider #62990 üzenetére
Nekem a feltöltősömhöz van társítva a MyTV, amin egy deka adat sincs. A MyTV előfizetési díjának feltöltésével (vagyis, plusz költség nélkül) is életben lehet tartani a kártyát anélkül, hogy bármilyen készülékbe betennénk. Szvsz. szükségtelen a flottán keresztül intézni a MyTV -t. Egyébként az EQ -val változatlanul elégedett vagyok, ami nem nagy kunszt, hiszen a net megy, más okom meg nincs arra, hogy kommunikáljak velük.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
-
sagesz93
addikt
válasz lugosi #62988 üzenetére
Köszönöm neked és a többieknek is az infókat.
Eddigi infók alapján a legjobban ami bejön az vagy az appletv vagy a xiaomi mibox megoldás.
Már csak az a kérdés, hogy érdemes a telenoros netet beszerezni. Flottás csomaggal (IQPRO 3800 ft korlátlan), vagy egyenesen a telenortól(akkor ugye olcsóbb a TV előfizetés), kicsit utánaolvastam az IQpro-nak, hát mostanában inkább negatív dolgokat írnak a felhasználók
Érdemes inkább a telenortól együtt a net+TV-t kérni, hogy tuti legyen a dolog? -
azbest
félisten
-
Somatom
veterán
válasz Viktor0610 #62982 üzenetére
A Remix, és a tabom sem "kompatibilis". Gyanítom, hogy a MI Boxon AndroidTV rendszer fut. Nekem "tabletes" Androidom van és nem is szeretnék helyette AndroidTV -t.
-
MODERÁTOR
-
Somatom
veterán
válasz sagesz93 #62978 üzenetére
Bármilyen Androidos miniPC -re telepíthető (több ilyet használtam már). Most (két éve) egy Vorke V1 -em van. Ezen Android 6 alapú RemixOS az alapértelmezett oprendszerem. Nem a natív klienst használom, mert az nem tölti ki teljesen a kijelzőt. Egy fórumtársunk készített Kodi alá MyTV plugin -t, azt használom. Évek óta nincs is más TV előfizetésem. Mivel a Kodi több platformra is telepíthető, így tulképp "bármilyen" eszközzel nézhető a MyTV.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
félisten
-
sagesz93
addikt
sziasztok
Olyan helyre költözünk ahol egyelőre semmilyen szolgáltató nem tud adni semmit, nincs behúzva semmilyen kábel, csak majd tavasz-nyár körül lesz. Addig is keresnék egy átmeneti megoldást főként a net, de ha van lehetőség TV nézésre is.
A telenornál látom van 4G hipernet csomag és MYTV is. Kérdés: ez a kettő egybe kombinálva mennyire használható napi szinten? Mennyire stabil a dolog stb. A MYTV milyen eszközön működik a legjobban? (appletv vagy egy android box is jó?)Ha valaki hasonló módon használ ilyet ahogy én is szeretnék, attól minden tanácsot-tapasztalatot elfogadnék.
(#62979) szabonagyur - rendes TV-n használod esetleg? Nekem onnan kéne releváns infó.
[ Szerkesztve ]
-
-
tomp
félisten
válasz viktorhu #62971 üzenetére
Igazából 3 VoLTE profil van a piacon. EU-ban az "India-VoLTE-Vodafone" profillal minden szolgáltatónál megy. Vodánál csak ezzel megy. E mellett van még a "Telefonica_UK_Commercial" profil. Ez minden EU-s nem voda szolgánál megy. Végül van a most bevezetett "VoLTE OEM". Gondolom az utóbbit használja a Digi 4G.
-
tomp
félisten
válasz viktorhu #62969 üzenetére
Pont most jön az a VoLTE ami már független. Ha a szolgáltatónál megy és a telefon tudja akkor alapból ott lesz a kapcsoló.
pl a Digi 4G teszt hálózatán egy teljesen gyári vegytiszta androidon bekapcsoljuk a VoLTE kapcsolót akkor megy is. Android One rendszer. Ott csak 1 fw van amit a gyártó kiad.
Én a OnePlus 5-ön konkrétan a Vodafone India VoLTE profiljával használom a Magyar Telekom VoLTE szolgáltatását. QPST programmal root és minden nélkül egyszerűen engedélyeztem a profilt és rögtön kapcsolódott is a telekom rendszeréhez. -
MODERÁTOR
-
tomp
félisten
Telefon tudja, be is van kapcsolva de amíg a telenor rendszerében nincs aktiválva a VoLTE szolgáltatás az előfizetőnél addig nem fog menni. Max a bázis fog tőle lepusztulni.
Másik T-nél is kérni kell a bekapcsolását. Alapértelmezetten nincs aktiválva.
Gondolom most a kezdési teszt időszakban IMEI alapján a 3 modell egyikével rendelkező ügyfeleknél automatikusan bekapcsolták.Viktor0610
Személyesen még nem lehet kérni a VoLTE bekapcsolást? A SIM csere csak tipp vagy konkrét info, hogy némelyik ügyfélnél KELL csere? -
Kronk
őstag
válasz Viktor0610 #62963 üzenetére
Remek, akkor van egy hangyányi esélyem, hogy szintén a telenortól vásárolt htc u12+ dual simes készülékemen is talán menni fog valamikor...
http://totesz.myminicity.com/
-
MODERÁTOR
-
Kronk
őstag
válasz 4Grider #62958 üzenetére
Nyilván ezt olvastam, de ezek szerint imei alapján működik csak?
Tehát hiába tudja a készülék, szoftveresen be is van kapcsolva, akkor sem fog működni.
Nem úgy mint a másik T-nél, hogyha a készülék tudja, menni fog, hiába nincsen a támogatott készülékek listáján?http://totesz.myminicity.com/
-
MODERÁTOR
válasz radio100jozs #62960 üzenetére
Ha jól értem, ebbe az ország van benne. Amibe persze, beleszámít a Telenor is, de nem hiszem, hogy a Hello Data miatt annyit csökkent volna a sebesség, hogy ennyire lehúzza az egész ország átlagát.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
radio100jozs
őstag
Úgy néz ki, lehet kicsit betett a mobilnet sebesség ranglista poziccíó lecsúszásunknak ez a Telenor mobilnet korlátlansága, mert már nem vagyunk sem a TOP3-ban, de a TOP5-re sem fértünk már fel.
-
MODERÁTOR
-
Kronk
őstag
Sziasztok,
Huawei P20 (dual simes, telenortól vásárolva) be van kapcsolva a VOLTE kapcsoló, üzleti előfizetés, 4G kapcsolat, de híváskor nem aktiválódik a VOLTE, visszavált 3G-re, jobb esetben.
Van valakinek ötlete mi lehet a baj, vagy tényleg csak a single sim-es verzión működik csak?http://totesz.myminicity.com/
-
-
hunluigi
senior tag
Elég nagy káosz van szerintem odabent... A sol meg az ica rendszerük meg egy kalap szar (nem nem vagyok benfentes csak végül az ügyintézővel nekünk kellett bug elhárítást végezni így betekintést nyertem a cég csodás informatikai kuplerájba...) Sima netes rendelésnek indult, aztán másfél órát töltöttem egy üzletben, amire rájöttünk hol a hiba a rendszerben... a vicc az egészben, ha nem figyelünk kihozok egy készüléket bónuszra úgy, hogy nem kell érte egy petákot sem fizetnem...
A telenórival és a szolgáltatásokkal semmi gondom, de humán, it, back office, support szinten kurv@ nagy gondok vannak. Lehet karácsonyi roham miatt vannak ennyire széthullva, de ez akkor is gáz... Nagyon sok türelem, és megértés kell hozzájuk!
A kezdetek kezdetén... XT 8Mhz; 640Kb ram; HERCULES monitor (papirfehér) és csatoló (256k ram); 20Mb MFM HDD 5,25''; 1.2Mb 5.25'' FDD; PC Speaker Hová szalad a világ...
-
4Grider
nagyúr
válasz Viktor0610 #62950 üzenetére
Mi mindannyiszor találkozunk a jelenséggel, amikor a flotta paramétereit megváltoztatjuk. Jellemzően ez nálunk két évente történik, és még soha nem történt olyan az elmúlt 10 évben, hogy minden paramétert sikerült a Telenornál a szerződésnek megfelelően és határidőre beállítani. Szerződés szerint mindig a következő fordulónappal vállalják (mindig minimum 10 munkanappal előtte aláírva a szerződést) az új paraméterek beállítását, de legutóbb (tavaly nyár végén) két hónapot kellett várjunk arra, hogy mindent jól beállítsanak. Utána még napokig szórakozott velünk egy munkatársuk, hogy a jóváírást ki tudják számolni...
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
válasz Viktor0610 #62945 üzenetére
Akkor nem kell sok ilyen előfizetőre számítani. Nem hiszem hogy a nyomógombos-non-netes réteg rohanna 11k-ért mobilnetet kötni.
-
dunc
nagyúr
Nagyon balf@sz egy cég 12.13. óta nem képesek a tarifámba lévő mobilnetem biztosítani.......többször hívtam őket, de csak szerencsétlenkednek, meg panaszt rögzítenek......a megvásárolt egyszeri adatjegyek működnek....érdekes hozzáállás....
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
tomp
félisten
Telenor SZIP Mobil tarifa
2év hűséggel korlátlan* tarifa 10.990Ft/hó
* Amennyiben az előfizető a Telenor SZIP tarifacsomag igénybevétele esetén napi 30 GB-ot meghaladó adatforgalmat generál, akkor az internet sebesség csökkentésre kerül (1000/500 Kbps).
Jogosultak listáját itt lehet megtalálni a telenor szerint. Én nem találom... -
MODERÁTOR
Kipróbáltam a mytv-t apple tv-n, a következők a tapasztalatok:
- nagyon jó a képminőség
- gyorsan tölti be a csatornákat, gyors a csatornaváltás
- jó a kezelőfelület, tetszik az app
- a hang késése zavaró tud lenni. -
muszi0521
aktív tag
Most a megrendelésnél a három napot tudják tartani ?
-
tomp
félisten
válasz #08176384 #62935 üzenetére
Na akkor komoly hálózatfejlesztés volt a balatonon.
Tomas86
Közben már én is erre gondoltam mert ha elhagyom a Keleti pu. környékét akkor mintha rendbe jönne a hálózat. 70-140Mbit lazán megvan.
karikán belüli bázisok lassúak.
Ahogy megfigyeltem a 31-es bázissal össze van kötve mikróval a 463, 5911, 965, 801-es. A 173-as meg a 965-el. Így ha a 31-es kapcsolatnál lag van akkor borul az összes...[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz #08176384 #62926 üzenetére
Alapesetben nincs hatással a VoLTE a hálózatra. Gond nélkül megy 4G+ hálóval is.
Szerda óta nálam viszont a telenor csak szenved. Szomszéd bázison 4G+ megy(nálam a bázison csak sima 4G) de az is negyed sebességgel megy magas ping értékekkel.
Siófok mármint a balaton az meg érdekes hely. Tavaly előtt telenor 4G csak dísznek volt. Ha ment akkor 1-2Mbittel. Siófok, füred ugyan az volt. -
yanna
addikt
válasz Viktor0610 #62927 üzenetére
Megértettem. Az esetemben viszont volt.
-
törölt tag
válasz 4Grider #62929 üzenetére
Akkor adott tornyon ezért lehet eltérő a sebesség. Érdekes, hogy az általam említett torony pár hónapos és Siófok Aranypart van. Előtte szinte nem is volt 4G a Balaton parti épületekben, közvetlen a part mellett. Azóta full a térerő. Vodafone meg ugyanolyan gyenge, mint a beígért hálózat fejlesztés előtt. A nem messze levő kisfaluban 4G+ adnak, az Aranyparton meg a parti sávban alig van térerő, ami tele van turistával. Ennyit pl a Vodafone-ról
-
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
Nemrég írtam már VOLTE témában. Ugyanazon a tornyon pl többször észrevenni, hogy a telenor 4g+, míg a Telekom sima 4g ad. Jellemzően a sebesség is lassabb. Lehet a VOLTE gondot okoz esetleg 4g+ kapcsolat esetén a ZTE tornyokon? Telenor nagyon sok helyen bekapcsolta a 4G+t anno, Telekom meg lehet ezért nem? Ez a közös tornyokra is igaz, pl nálunk is ilyen van.Telekom 40-60 a sebesség, Telenor 120-140. iPhone XS Max-om van, Telenor VOLTE sajnos nem tudom tesztelni, gondolom majd egy szoftverfrissítés után működik majd, Telekomnál is kellett egy Carrier beállítás frissítés, amit az alma leküldött.
[ Szerkesztve ]
-
atosan
veterán
Sziasztok,
Van 2 számom a Telenornál, egyéni vállalkozói. Az egyiket egy hónapja átváltottam feltöltőkártyásra, lakossági. Azt át szeretném vinni a konkurenciához. Most kaptam sms-t, hogy a jelenlegi szolgáltatóm (Telenor) elutasította a számhordozást. Egy kártyás számnál mi lehet a gond?Maine coon
-
tomp
félisten
válasz Diák66 #62921 üzenetére
Tegnap óta rossz. Nincs köze a "helyzethez" mivel napközben is beállt nálam a hálózat. Délelőtt, délután este is. Ping mérés is szépen kiugrik. 17-734ms között minden van. Böngésző is szenved.
Ha kikapcsolom a VoLTE-t akkor 10-ből 9x helyrejön csak hát SIM váltással még ezt is ki-be kapcsolgassam...
Magentánál semmi hiba nincsen. Megy a hanghívás 4G-n közben 17-23ms között van a ping úgy, hogy gyengébb a térerő. -
Diák66
őstag
Biztos sokan közvetítenek a facebookon éppen , vagy youtube-on élőznek stb..... van ilyen. Fontos közlendőik vannak az embereknek.
Amúgy gyanítom a mérés hibás, kimaradhatnak egyes csomagok és ennek eredményét látod. Pingelésnél ezt le tudod ellenőrizni, vagy Wireshark....
-
tomp
félisten
válasz Viktor0610 #62915 üzenetére
Jelenleg a 4G(150/50-es cella)
Vagy 34/1,2Mbps 400ms-al, vagy 11/0,03Mbps 20ms-al.
Komoly lag van valahol a szisztemben. -
tomp
félisten
válasz Viktor0610 #62915 üzenetére
Inkább megírom nekik. Telefonon csak zenét hallgatok.
De egy érdekesség: VoLTE kapcsoló bekapcsolva, speedtest mérés elindítva, családtag telefonján hívásindítás. "Hívás indítás" állapotban volt a telefonja mind addig amíg nem kapcsoltam ki a VoLTE kapcsolót. Ha nem indítom el a mérést csak aktív az opció akkor nem volt gondja. De ha aktív+sebességet is mérek akkor a másik telefon nem váltott le 3G-re. Na ez eléggé durva. Én magam megfektetem a bázist? Érdekes lenne...
Aréna pláza ma: max 40Mbit/s. Tegnap előttig mindig megvolt a 200Mbit. Valami nagyon nem okés a VoLTE-vel. -
MODERÁTOR
-
tomp
félisten
Ha bekapcsolva hagyom a VoLTE kapcsolót a telefonon(telekom miatt) akkor belassul a 4G! Ha kikapcsolom akkor újra normálisan megy.
Próbálna a telefon kapcsolódni a VoLTE rendszerre de előfizetés oldali inaktív állapot miatt nem tud ezért leterheli a bázist?
Tegnap óta van ez a jelenség. -
atala
addikt
December 10-én volt a számlám fizetési határideje. Csoportos beszedéssel le is vonták, de még mindig úgy szerepel, hogy lejárt tartozás. Ilyen sok idő míg lekönyvelik?
-
janeszgol
félisten
válasz radio100jozs #62910 üzenetére
Helyettesítői a kábeles hálózatoknak. Valahol lehet, de amúgy krvára nem.
-
snooze
veterán
-
radio100jozs
őstag
Úgy látszik a Telenor továbbra is nyomja a mantrát, miközben már így is becsigul a hálózata 4G-n a sok mobilnet használat miatt.
"Kőrösi Gábor, a Telenor Magyarország Zrt. szabályozási és kormányzati kapcsolatokért felelős igazgatója arról beszélt, hogy a magyar mobilhálózatok nem csak Európában, hanem világszinten is a legjobbak, akár helyettesítői is a fix hálózatoknak."
[ Szerkesztve ]
-
tothjozsi96
addikt
---
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz 4Grider #62894 üzenetére
"A konkurenciánál az idei évben - területtől függően - 20-30 nap között volt kiesés a VoLTE szolgáltatásban. Ez szerinted rendben lévő rendelkezésre állás?"
Szerintem? Ez kb. évi 335-345 nappal jobb volte rendelkezésre állás, mint a telenornál.
"Ilyen rendelkezésre állással valószínűleg bárki tudna szolgáltatni."
Nem úgy tűnik.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mazda topik
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Ukrajnai háború
- Tesla topik
- Feltörték a PROHARDVER!-es regisztrációmat! (vagy elvesztettem a belépési emailcímet, 2FA-t)
- Robotporszívók
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Xerox 106R04349 Dualpack fekete
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Gamer Pc eladó! 32GB RAM/Ryzen 5 5600/ 1TB SSD/ 5700XT/ RGB-s ház
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
- Minőségi GARANCIÁS Gamer PC! Ryzen 7 5700X/RX 6700XT/16GB RAM/1,25TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest