Hirdetés
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
donjohnson
addikt
válasz
darvinya
üzenetére
akkor meg próbáld meg xiaomi helyett más márkájú telefonnal. egyszer volt egy mi a1-em és a samsung a40 ugyanott a lakásban kétszer akkora sebességet mért, a sim kártyát átrakva. hiába veszi meg a xiaomi a legdrágább chipset-eket a qualcomm-tól, mediatektől, ha nem tudnak normális antennarendszert építeni a telefonba. ezért sajnálom, hogy elkaszálták a huawei-t, akik jók voltak ilyen szempontból.
-
-
4Grider
félisten
válasz
darvinya
üzenetére
VPN használata esetén a sávszélességet leggyakrabban az igénybe vett vpn szolgáltató feléd és felőled biztosított sávszélessége határozza meg. A vpn szolgáltatásnak az esetek többségében nincs köze a megjelenő reklámok számához és a telefonodra érkező tartalmakhoz, leginkább a reklámok tartalmát befolyásolja.
-
-
tomp
félisten
válasz
darvinya
üzenetére
A fenti 5G ikonon kívül mi a bizonyíték, hogy 5G-n vagy? Mert az az 5G ikon nem jelenti mindig azt, hogy valóban aktív a kapcsolat. Attól még simán lehet "Not Restricted"!
Azaz a telefon valójában 4G-n de folyamatosan próbál 5G-re kapcsolódni emiatt a net gyakorlatilag megáll. -
PBA
aktív tag
válasz
darvinya
üzenetére
Elárulnád, milyen másik sávon megy a TV az internethez képest?

A hibakeresést nagyban megkönnyítené, ha VPN nélkül is kipróbálnád ezeken a helyeken. Nem azt mondom, hogy tutira nem hibás a Yettel hálózati infrája. Viszont nem mindegy, hogy a cella terhelt fullra, vagy a VPN forgalmat kezeli rosszul. Esetleg maga a VPN szolgáltató bénázik.
Ha TV esetében a Yettel MyTV-re gondolsz és az jól működik ott, akkor nem a cella terhelt.
-
-
válasz
darvinya
üzenetére
Több készülékkel tapasztaltam olyat, ha az APN protokollja IPv4/IPv6 vagy IPv6 volt, akkor a különböző appok (vagy a net egyáltalán) nem működött.
IPv4-re állítva nem volt gond.
Szóval egy próbát tehetnél ezzel.
Persze, szidhatod a Yettelt is, csak annak itt, a topikban nincs sok értelme.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
darvinya
üzenetére
Ahol én lakom, nemrég volt egy olyan bug, vagy feature, hogy a 4G hálózaton a sebesség lényegében valami 4-700kbit/sec lett, semmi nem segített, átraktam 3G-re ott minden oké volt.
Aztán amikor talán 3 óra múlva vissza kapcsoltam 4G-re már minden a régi volt.
Ez nem tartós dolog volt, simán lehet hogy nem is hiba volt, hanem valamit konfiguráltak.Egyébként meg ha tartós a probléma, akkor az már gyanús hogy tényleg hiba.
-
-
-
-
MadMancs
veterán
válasz
darvinya
üzenetére
Nem egészen.
Közép Dunántúl (Veszprém megye) csapnivaló a Telenor. Érdekes módon Telekom szuper B20 is pedig Telenor tornyok vannak. Voda is teljesen használható ahol van lefedettség (Fő kártyám Voda), de az tény hogy lefedettségben nem a legacélosabb, erre még digi is jobb lefedettséget nyújt.
-
MadMancs
veterán
válasz
darvinya
üzenetére
Szegény Leica lencse is LeiOa lett

Na ezek azok a telefonok aminél már annak is örülni kell ha esetleg be lehet kapcsolni és jó esetben lesz egy Android 7 maximum 3G vel (természetesen szoftverben átírva 5G re kijelzés
Sok ilyen teszt van, illetve valamelyik topicban egy fórumtárs is vett egyet. 
-
Somatom
veterán
válasz
darvinya
üzenetére
Ma azt mondta a telefonos ÜFSZ, hogy szó sincs megszűnésről, technikai probléma van.
Nekem tulképp mindegy, mert azért hívtam őket, hogy fordulóval lemondjam a MyTV -t. A konkurencia számomra most előnyösebb, ennyi, viszlát MyTV. Majd ha megint jobb lesz, akkor fizetek érte. -
válasz
darvinya
üzenetére
Mint már írtam, nem értek ehhez a részéhez, hogy mikor, mennyi idő után kell kötbért fizetnie a Telenornak.
Fel szoktak tűnni itt nálamnál hozzáértőbbek, akik leírják.

Ajánlom figyelmedbe a mai MA!gazin adást, én nagyon sokszor csak bőszen bólogattam az elhangzottak után.

-
-
válasz
darvinya
üzenetére
Pont, hogy ő használja 2G-n.
Minek kérném arra, ahogy éppen használja a telót?
Leírtam a megoldást.
Attól még, hogy a Telenor VoLTE nem tökéletes, mint a mellékelt ábra mutatja, kell hozzá a Xiaomi is, hogy ne működjön jól a szolgáltatás egybadott készüléken (gyártó több készülékén). -
-
-
-
-
simpley
őstag
válasz
darvinya
üzenetére
Kétlem, hogy a kettőnek köze lenne egymáshoz... (mármint az átalakításnak és a romlásnak) a MyTV úgy tudom külön szerveren fut, ráaldásul nem is magyar szerveren... Én ehhez kötném a hibát.

UP:
csak egy megjegyzés, hogy engem sosem enged be a belépéskor, mindig hibás jelszót ír pedig jól van megadva a jelszó., ilyenkor csak az új jelszó megadása a megoldás....
-
-
Somatom
veterán
válasz
darvinya
üzenetére
Nem. Sorváltósnál 25fps -hez 50 félkép tartozik. Az adat ugyanannyi, csak a dekódoló nem egyszerre dolgozza fel. A probléma az, hogy a két félkép időben is eltolódik, ezért a deinterlacing során romlik a minőség. De, manapság már tök fölösleges interlaced módon rögzíteni, mivel nem nagyon vannak már sorváltós megjelenítők.
-
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
darvinya
üzenetére
Arra mi a garancia hogy nem terhelés esetén vissza is kapja az user? :)
Lehet hogy eleve burkolt módon az userek többsége kap egy kb max sávszélt, Adott cellában meg mondjuk 10 user többet kap mindig.
Az hogy ez mi alapján történhet nem tudni, de nem biztos hogy minden lassulás mögött az van hogy valakik torrenteznek a cellában.
Itt pl délután szinte mindig belassul a 4g hálozat, vajon miért?Lehet elkezdenek rajta torrentezni, meg streamingelni, de mindenki délután csinálja?
Bár a délután is van hogy délelőtt lesz.
Ha én reklamálni kezdenék, és pl követelném azt hogy a szolgáltató egyértelműen azért lassabb nekem a netem, mert túl van terhelve, bizonyitaná a dolgot?
-
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
darvinya
üzenetére
Kifizeti a 30 ezret, és a többi usernek jobb lesz a netje? :)
Azért nekem vannak kétségeim affelől is hogy a sávszélesség normálisan van kezelve.
Pl lehet hogy a " felszaduló " sávszélességet nem úgy osztja szét.
Igazából nem nagyon tudjuk hogy mi és hogy van beállítva a hálozati kezelő részen.
-
FistXL
senior tag
válasz
darvinya
üzenetére
Amúgy már 100 szál is megterhelő, maradjon max. 10 szálnál, és 10Mbps le/fel.
De még ekkor is fizessen havi 30eFt-ot.Nem értem a logikádat, ha valaki normálisan beállítja a klienst - írtam is, hogy 25 szál bőven elég mobilnethez is - akkor semmivel nem terheli jobban a hálózatot, mintha yt-t nézne az ember.
-
FistXL
senior tag
válasz
darvinya
üzenetére
Aki mobilneten torrentezik, halál fia legyen!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Hogy valami konstruktív is legyen itt...
A torrentezést is lehet viszonylag "mobilnetbarát" módon csinálni. Például, hogy a le/feltöltési szálakat amiket a kliens elképesztően pazarol, limitáljuk. Pl. a qBittorrent alapjáraton 100 szálat ad egy torrentnek, de még olyan helyeken is elég ennek a negyede, ahol viszonylag gyors a net, mondjuk ~80mbps. A feltöltést meg korlátozod 100kb/s-re, aminek 5 szál is elég..
És bumm, a torrent által generált terhelés máris a tizedére csökkent. -
tomp
félisten
válasz
darvinya
üzenetére
Majdnem. Mert a telenor nem továbbít semmit. Nem ők tolják ki a "netre" hanem az üzemeltető. Telenor csak a nevét adja és a korlátlan adatot. Megkapják a kiszolgáló szerver IP tartományát amit beraknak free-be.
De az üzemeltető olyan codecet állít be amit a Telenor kér. -
4Grider
félisten
válasz
darvinya
üzenetére
EU-n belüli hívásra jelen pillanatban két szabályozás van, a kettőt kevered. Az egyik az EU-s roaming, ott már él most is a hazai hálózaton kívüli percdíj.
Csak épp te most nem ezt, hanem az EU-s nemzetközi hívások ármódosulását citáltad, ami szintén szabályozott, de mivel EUR-ban van maximalizálva, így a közel 350 Ft-os EUR, ilyen ármódosítást tesz lehetővé a szolgáltatók számára. Jövőre és azután ez újból csökkenni fog...
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 7 265KF 20-Core - használt, garancia: 2028.11.17 Firstshop
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 256GB 13.3" FHD 1 év garancia
- HP EliteOne 800 G5 All-in-One i5-8500 32GB 1000GB 23.8" Érintőkijelző!! 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Viszont az ipari park felé majdnem 160-180 megabit a Telekom és a Telenor is. Tegnap pont arra tárgyaltam.

Sok ilyen teszt van, illetve valamelyik topicban egy fórumtárs is vett egyet.