- iOS alkalmazások
- Kína vezeti az okosórapiacot, a Huawei az első helyen
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Színpompás Galaxy S25 széria érkezik
- Mobvoi TicWatch Atlas - üzemidő ultra
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
adika4444
addikt
Hali!
Azthiszem panaszra semmi okom sincs. ZyXEL Wah7706-tal készült
mérésA mérések 120/40 és 140/45 között ingadoztak, kb. 3-at mértem...
Budapest, XIII. kerület...
üdv, adika4444
-
azbest
félisten
Igazából arra lennék kíváncsi, hogy bárki van-e akinek megy a 4g kinn (2017 augusztustól o2de-vel). Mert csak arról hallani, hogy van akinek nem megy
Egy érdekességet már láttam, hogy egyikőnkenk eplus hálók nem látszanak, másikunknak meg az o2 nem látszik. A poén, hogy eplus és o2 közösködik a hálózaton, mint itthon a telekom és telenor, szóval esélyes, hogy mindkettőnek kellene lennie (volt már rá példa, hogy láttam, kapcsolódtam eplus-ra, de amikor direkt manuálisan akartam választani, akkor a listán sem látszott)
Mondjuk erősen gondolkodom, hogy kéne új telefon. Meg van pár teszt készülék is melóhelyen, csak azok már mind nano simesek, nekem meg a főkártya még nem az, szóval minimum vágatni, vágni kell, hogy bemenjen.
A 3g tényleg vállalható, csak néhány zsúfolt helyen dugul be, mert sokan kapcsolódnak rá. Meg mintha 3g-ve l hamarabb merülne a mostani teló.
[ Szerkesztve ]
-
PBA
aktív tag
válasz azbest #60177 üzenetére
Anno én is bejelentettem, csináltak az égvilágon mindent, frissítést küldtek a SIM kártyákra, stb, ennek ellenére az elmúlt 1 évben semmi nem változott, nincs 4G roaming egyik német hálózaton sem. 10 db céges előfizunk van, adatkártya, voice + adat, egyiken sem megy azóta se. Szóval én sokat nem remélek, legalábbis nem túl gyorsan. Ellenben a 3G roaming az műxik, viszonylag elfogadhatóan.
-
asdf_
veterán
válasz aprokaroka87 #60193 üzenetére
Mar hogyne lenne. Mobilnetrol be tud azonositani majd authentikalni is (itt lesz a lenyeg), wifirol nem, ott csak max szamot tud kiolvasni.
-
Somatom
veterán
Sztem ez a része teljesen rendben van. Az előbb frissítettem és be kellett jelentkeznem. Automatikusan felajánlotta az 1 -es slot számát. Módosítottam a számot a 2 -es slotéra, küldte a kódot (roamingban), beillesztette és már bent is voltam. A kód a biztonságunkat szolgálja, a beillesztős megoldás pedig sztem kifejezetten innovatív. Az más téma, hogy újra kellett indítanom, mert egy "adventi naptár" nevű, fehér activity -vel akart indulni, de beleragadt. Másodszorra már bejött a helyes nyitóoldal.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Black_Raven
veterán
válasz aprokaroka87 #60193 üzenetére
Ezt a helyi guruk tudják hogyan működik. Én félórája töltöttem le az appot, eddig nem is volt a telefonomon.
.Someone I never forget..Cs&E..nice trip my dears.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz Black_Raven #60192 üzenetére
Szerintem ennek semmi köze nem kellene hogy legyen ahhoz hogy valaki wifiről vagy mobilnetről csatlakozik.
Első induláskor eleve tudja a telefonszámot az app, azt pedig valahonnan kitudja "nyerni"
-
Black_Raven
veterán
válasz aprokaroka87 #60191 üzenetére
Igen, de én ahogy snooze fórumtárs írta, wifiről tolom. sőt még 1 másodpercre sem kapott mobilnetet az app/telefon.
[ Szerkesztve ]
-
asdf_
veterán
válasz aprokaroka87 #60186 üzenetére
Ha volt mobilnetrol login, akkor egy ideig nem ker wifirol kodot, ha jol remlik (gondolom pl. amig fut az app hatterben, es valami nem lovi ki a memoriabol/nem volt reboot). Bar tavalyelott hasznaltam utoljara az appot, ha jol remlik, azota sokminden tortenhetett
-
Black_Raven
veterán
válasz Viktor0610 #60185 üzenetére
Ja hogy mobilnetnél egyáltalán nem kér kódot. Bocs félreértettem, azt hittem akkor is kér, csak nem küldi mindig. Nekem beirta magától az sms kódot. Köszi a segitséget. Hat éve voltam telenoros, kicsit változott a rendszer..
[ Szerkesztve ]
-
snooze
veterán
válasz aprokaroka87 #60186 üzenetére
Wifinél máshogy nem tud beazonositani,de ott sem mindig küld,csak ha lejárt egy bizonyos biztonsági idö..de több appnál is van ilyen,hogy egy bizonyos idö után kiléptet..
GO Gunners!!!
-
snooze
veterán
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz Viktor0610 #60185 üzenetére
Én wifinél se emlékszek ilyen mindig küldik a kódot dologra.
-
MODERÁTOR
válasz Black_Raven #60184 üzenetére
Ezek egyszerhasználatos kódok.
Ahogy fentebb írta snooze, mobilnetnél nincs kódkérés.Egyébként az app egy ideje -ha megadod neki az SMS-olvasási jogot- magától bemásolja a kódot a helyére.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
Black_Raven
veterán
-
snooze
veterán
válasz Black_Raven #60181 üzenetére
Használd mobilnetröl,akkor nem küld,csak wifiröl..
GO Gunners!!!
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Black_Raven #60181 üzenetére
Ez ilyen...
" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
Black_Raven
veterán
A Mytelenor appba ahányszor belépek, annyiszor küld smsben belépési kódot? kétszer beléptem és küldött. bocs a hülye kérdésért, vagy öt éve használtam utoljára az appot.
-
DrBubo77
veterán
-
Bferibörs
addikt
válasz HUTCHDB #60159 üzenetére
axeleros,westel időszakban kezdtem náluk,2 évente ( hűség váltás,meghosszabítás) szinte mindíg szívtam . Ma csak egy Dominó m van náluk.A kezdeti bonyodalmak megoldódtak ( nem volt 4G) , na nem a Telekom által oldódott meg hanem itt a topikjában találtuk ki mi a gond. ( engedélyezd az mms- t mert különben nincs 4G-d.)
Nem azt mondom,hogy itt nem fodrul elő probléma,mint írtam minden szolgáltatónál jelentkezik.
bocs az offért![ Szerkesztve ]
Pixel 8 Pro,Galaxy S23 ultra, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual
-
azbest
félisten
Nocsak, a hipernet home csomag mostmár 2g-vel is tud kommunikáln. Korábban mintha nem lett volna vele forgalom, hanem csak 3-4G.
Úgy merült fel bennem, hogy roaming kapcsán is rácsodálkoztam, hogy a németeknél ment 2g alatt a forgalom. S most rápróbáltam itthon is megy. Egyébként a telenor teljesen korrektül áll a német roaming 4g hiányára szóló bejelentésemhez. Kértek, hogy gyűjtsek időpontokat, ezt meg is tettem, a megbeszélt időben vissza is hívtak, vizsgálják.
-
Somatom
veterán
válasz snooze #60172 üzenetére
Csak a "sunyiskodás" miértjét nem értem, hiszen lehetne ezt korrektül is csinálni.
"Új rendszert vezetünk be. Az eddigi, 3000Ft -os csomag helyett, ugyanez a csatorna kínálat 2000Ft lesz, max. 540p -ben, vagy 4000Ft, max. 1080p -ben."
Ennyi.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Cry0
őstag
Sziasztok!
flottásként mennék a telenorhoz (3500ft) kérdésem az lenne hogy flottásoknak is előrendelhető-e a Samsung Galaxy Note 9 kb milyen áron ? illetve részletfizetés esetén milyen letéti dijjal kellene számolnom?Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
Somatom
veterán
válasz snooze #60172 üzenetére
Telenor MyTV v.:1.3.0022.
A telómról mentettem, úgyhogy valószínűleg nem vírusos.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
asdf_
veterán
válasz Somatom #60160 üzenetére
O, futottam en mar bele olyan kisebb hibajavitasba, hogy onnantol kezdve kaptal egy feher kepernyot, amin kozoltek, hogy bocsi, ez a program nem mukodik tobbet Toltam is vissza a backupot persze azonnal, de aztan par honap mulva kilottek mogule a kiszolgalo reszt, es onnantol tenylegesen nem mukodott tovabb.
-
válasz Viktor0610 #60167 üzenetére
Nem úgy van, hogy itt telesírjuk a fórumot, panaszkodunk neked és erre varázsütésszerűen megoldódik a probléma?
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Most lehet hülyeséget kérdezek.
De olyat lehet hogy én a jelenlegi praktikum+net csomagomról hello datára váltsak úgy hogy a sim kártya megmaradjon?
Vagy mindenképp új sim kártya kell hozzá? -
MODERÁTOR
-
snooze
veterán
válasz Viktor0610 #60151 üzenetére
Mert én irtam..amugy a juniusi mytv rtlmost adatbakit sem irták jóvá..pedig elismerték..erre mit válaszolsz?meddig tart egy ilyen jováirás?
GO Gunners!!!
-
Somatom
veterán
A hír igaz. Kipróbáltam. V.1.3.0022 -vel 1080p az M4 Sport, 1.3.0023 -ra frissítés után 720p. Mentésből visszarakva az 1.3.0022 -t újra 1080p.
Ez nem "kis hibajavítás".Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
aprokaroka87
nagyúr
-
Somatom
veterán
válasz Viktor0610 #60162 üzenetére
Szokásom szerint félig-meddig viccelek. Sztem az nincs rendben, hogy a fejlesztők nem adnak korrekt infókat egy-egy új verzió változásairól. Ezt nem csak a MyTV -re értem, hanem általában a Playes alkalmazásokra.
-
MODERÁTOR
-
8
senior tag
válasz HUTCHDB #60159 üzenetére
Ha már egyéni tapasztalatok - amiből semmilyen következtetést nem lehet levonni -, én kb 9 hónapja vagyok (újra) ügyfelük, ennyi folyamatos problémám még soha semmilyen szolgáltatóval nem volt mint a telekommal (beleértve közműveket is)
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. REVOLUT regisztrációhoz 8.500Ft! Curve regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
Somatom
veterán
válasz aprokaroka87 #60157 üzenetére
Én nem kapkodom el azt a frissítést. Az minden esetre beszédes, hogy a Telenor kisebb hibának tartja azt, hogy eddig 1080p -ben lehetett nézni néhány adást. Az új verzióhoz ugyanis az van írva a Playen, hogy "kisebb hibajavítások".
-
8
senior tag
válasz aprokaroka87 #60146 üzenetére
[ Szerkesztve ]
52.000Ft jóváírás Gránit bank kétperces okostelefonos számlanyitáshoz, feltétel nélküli 0Ft/hó számlával. Mastercard Platinum bankkártya 2+ évig ingyen. Raiffeisen kisvállalati ajánlókód. REVOLUT regisztrációhoz 8.500Ft! Curve regisztrációhoz 8.000Ft! Privát üzenetben küldöm
-
szaboi6512
őstag
Pc-n 1080p,csak mobilon 720p, nálam is.
ASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
Somatom
veterán
válasz aprokaroka87 #60154 üzenetére
Akkor a Telenor elég fura logika alapján próbál terhelést csökkenteni. Miért fáj nekik, ha valaki az 1080p -s adással terheli az ac -s Wifijét, vagy a Gigabites Digi netét?
Hozzáteszem, hogy az alap gondolattal egyetértek, csak nem ilyen megvalósításban. Sztem legyen egy olcsóbb csomag, max. 540p -vel, és felárral a HD. Nekem elég lenne az 540p is. A roaming miatt úgyis vissza szoktam venni a felbontást és nem látom nagy hátrányát (főleg ezeknél a kutyaütő műsoroknál). De, előbb a teljes mobilnet sávszélességét kéne korlátozni.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
vond
MODERÁTOR
Az app-ban nálam is 720p a max., de böngészőben elvileg megy az 1080p is.
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
8
senior tag
válasz aprokaroka87 #60150 üzenetére
A hatályos MyTV ÁSZF: [link]
-
MODERÁTOR
-
snooze
veterán
válasz Viktor0610 #60147 üzenetére
A mytelenor tv csomag elöfizetési dijait ilyenkor miért nem csökkenti?
GO Gunners!!!
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz Viktor0610 #60147 üzenetére
Ha majd a 720p is túl terheli a dolgokat akkor azt is kiveszik majd vajon?.
-
MODERÁTOR
Nálam is ez van.
Gondolom, a hálózat terhelésének csökkentése miatt vették vissza a max. felbontást.Xiaomi 13T
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
A legfrisebb mytv applikáció esetén csak nekem nincs 1080p felbontás, ott ahol eddig volt?m4 sport esetében is 720p a max, de pl sport 1,sport 2 esetében is,spiler tv esetében is.
Nekem 720p-s a telefon kijelzője, szóval nem jelent sokat, de furcsa.
Mert eddig meg ment az 1080p is.Androidos telefon, meizu m6
-
Bferibörs
addikt
válasz HUTCHDB #60143 üzenetére
Bocs nem vitázni akarok, a Telekomos ításodon jót mosolyogtam, úgy harmadik újra telefonálásnál talán sikerült több esetben elérnem,hogy azt kapjam amit kértem szerződéskötésnél.Egyik rendszer sem tökéletes.
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 Pro,Galaxy S23 ultra, Blackview Tab 18, Lenovo P2 dual
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Viktor0610 #60142 üzenetére
Akkor sem ertem.
Ez egy program hiba.
Ha en ezt kerem maganak a szerzodes megkotesekor, akkor ezt hogy nem lehet beallitani?
Telekomnal nincs ilyen, azt allitanak be, amit kerek, de miert is ne tenne, hiszen tobb penzt szeretnek fizetni..." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
MODERÁTOR
válasz HUTCHDB #60140 üzenetére
Sajnos, vannak limitációi a rendszernek.
Ez is egy ilyen.
Azért lehet csak számlazárással módosítani, mert akkor mindkettő csomag teljes havidíja felszámolásra kerülne, a másik gond pedig, hogy a beépítettől eltérő netet csak később, az előbb említett feladattal tudunk manipulálni.
Ami jó hír, hogy a számlazárás elvileg 1-3 nappal a szerződés megkötése után szokott lenni, tehát csak pár napot kell várj, nem egy hónapot.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
törölt tag
válasz Viktor0610 #60137 üzenetére
A kérdőíven már jeleztem nekik, hogy bekaphatják. Van 111 HUF a kártyámon, de gyanítom 10 hónap múlva ennyivel is fog lejárni.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz Viktor0610 #60139 üzenetére
De miert?
En nem utolag gondolom meg magam, hanem mar a szerzodeskoteskor igy kerem, vagyis az ajanlaukban szereplo net egyikevel." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
MODERÁTOR
-
Tutu7030
veterán
válasz HUTCHDB #60135 üzenetére
Ez sok évvel ezelőtt is így volt, csak akkor még talán a 3 vagy az 5GB volt a legnagyobb választható. Velem is eljátszották, amikor lemondtam a 2000Ft-os korlátlan wapot. Csak akkor talán 150MB volt az alap csomag.
(#60139) Viktor0610
Erre szoktak valami fél évi/évi meetinget tartani, ahol azon ötletelnek, hogy hogyan szopassák az ügyfeleket? Nem is értem, hogy kinek pattanhatott ki a szikra az agyából, hogy csak így lehet nagyobb csomagot választani.
[ Szerkesztve ]
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
MODERÁTOR
válasz #65675776 #60134 üzenetére
Tehát online végezted el?
Mindegy, a végeredmény az, hogy egy úgynevezett tulajdonjog tisztázásra futott a dolog.
Elvileg erre figyelmeztetett is, de most már ugye mindegy.
A lényeg, hogy az a pénz jóváírásra kerülhet, csak jelezned kell nekik pl. telefonon.Nehéz ügy ez az online adategyeztetés, mert annyira nem okos a rendszer, hogy ha korábban x módon lett rögzítve egy adatod, akkor a másik okiraton (vagy akár ugyanazon) y módon rögzítettet adod meg, akkor azt tudja, hogy a kettő ugyanaz, csak az írásmód más.
Nem tudom, érthetően fogalmaztam-e.Xiaomi 13T
-
HUTCHDB
nagyúr
Az miert van, hogy egy flottas elofizetesnel, csak az alap internetcsomagot allitjak be a szerzodes megkotesekor? (400 Mb)
Hiaba kertem mar elso pillanatban, hogy hipernet 21-el kotok szerodest, egyszeruen nem lehet.
Majd fordulonapon lehet a masik csomagra valtani.
Mar hivtam az ugyfelszolgalatot is, de nem leptem elore, igertek fut, fat, de nincs netcsere...varhatok 1 honapot." Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -
-
törölt tag
válasz Viktor0610 #60133 üzenetére
3 éve írattam a saját nevemre. Ugyan azokat az adatokat adtam meg most is. Elsőre szólt is, hogy pontosan úgy adjam meg az adatokat, ahogy az okmányokon szerepelne. Mert elsőre nem írtam kerületet és országot a születési helyhez, és kihagytam egy (egyébként anyakönyvileg nem létező) kötőjelet anyám nevéből.
-
MODERÁTOR
válasz #65675776 #60132 üzenetére
Utolsó tipp látatlanban. Nagyon régi számoknál sok esetben sajnos, csak így (átírással) lehet elvégezni az adategyeztetést. Jövőre természetesen már menne rendben, ez egyszeri alkalom.
Te tudod, hogy döntesz, de egy telefont szerintem megérhet.[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
törölt tag
válasz Viktor0610 #60131 üzenetére
Pedig de, az én nevemen volt. Ezek után még azon is elgondolkodom, hogy költsek-e még náluk pénzt.
-
MODERÁTOR
-
veterán
-
törölt tag
Tök jó. Megcsináltam az adategyeztetést, erre pár perc múlva jön az SMS, hogy az adatcsomagomat törölték. Úgy, hogy az adatkeret harmada még rajta volt. Aztán meg jön az e-mail, hogy nincs-e kedvem kitölteni egy kérdőívet. Már hogyne lenne. Az egyéb szekcióban meg is köszöntem nekik, és gondolom kompenzáció az nem fog járni utána.
Digi mobil mikor indul?
-
MODERÁTOR
-
DonMaster
addikt
az mennyire igaz, hogy megjelenő és következő LG -et nem forgalmaz a telenor csak a még kínálatban levőket?
LG V30-> Iphone 12 Pro Max
-
tylerddd
veterán
válasz Viktor0610 #60124 üzenetére
Remek! Pont a soron következő lesz a 7.
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
MODERÁTOR
-
tylerddd
veterán
Hello Data Startot mennyi ideig kell használni, hogy hozhassak ki telefont részletre?! A Telenor már függetlenül adja a telefonokat?! Köszi!
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
veterán
válasz Viktor0610 #60112 üzenetére
Tesómnak akarnám megrendelni a Note 9-et, de csak felbasz az egész komolyan mondom. 3. napja hogy nem tudom megrendelni. Kértem visszahívást, tegnap hívtak a megadott időponton kívül de 1 csörgés után mire eljutottam oda hogy felvegyem bontott is a vonal. Szánalom a négyzeten komolyan mondom.
Hívtam az ügyfélszolgálatot de mondták hogy online kell előrendelnem vagy telefonon. Hát ebből egyik se akar összejönni.[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
-
Zeki
nagyúr
válasz radio100jozs #60116 üzenetére
AZ lenne a funkciója, hogy amíg van rendes neted, addig ha CSAK böngészed a statikus weboldalakat, az nem eszi az adatkereted.
-
radio100jozs
őstag
ÁSZF 3.1.8.
Amennyiben a szolgáltatás aktív az előfizetésen, úgy a tarifacsomagba foglalt
adatforgalmi kvóta felhasználását követően is a tarifacsomagnak megfelelő kínált
sávszélességgel lehet a kiemelt típusba sorolható adatforgalmazást bonyolítani.
Ugyanakkor e szolgáltatás a tarifacsomagba foglalt adatforgalmi kvótát, illetve
esetlegesen megrendelt adatjegy kvótáját fogyasztja (kivéve Telenor Light és Telenor
Blue tarifacsomagok).Tehát nem úgy van, ahogy írtad.
-
Takato
csendes tag
Sziasztok Hipernet Home S csomagon gondolkozok hűség nélkül.A kérdésem az lenne hogy ha elérem a 25GB adatkeretet persze ez lehetetlen de ha mégis akkor a böngészés ugyan olyan sebességgel menne? A másik hogy ha adatmegosztót rendelek arra is érvényes a korlátlan böngészés illetve a lassítás? köszönöm a válaszokat
-
Dave1984
őstag
Másnál is akadozik a mobilnet?4g hálózat van,de nincs adatforgalom.Szekszárd.
Nekem a tudat nem ad szabad utat
-
MODERÁTOR
-
veterán
Tegnap óta próbálok egy telefont megrendelni, de nem lehetséges. Részletfizetést kiválasztva hiába próbálok rámenni a "Megrendelem"-re rámenni semmit sem csinál. Ügyfélszolgálatot már tegnap felhívtam, tudnak a hibáról. Más is találkozott ezzel a hibával amúgy, vagy csak néhány embernél jön elő?
iPhone 13 Pro Max
-
viharhozo
addikt
válasz #31816946 #60016 üzenetére
Az elsore igy megkesve is valaszolnek, a tobbire mar masok megtettek.
Bongeszesre, YT-ra teljesen jo. Mondjuk ez eleg egyertelmu, de azert leirom, mert talan ket eve az UPC-fele korlatlan 2 mbitet villamgyorsan kukaztam, mivel az hasznalhatatlan volt.
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
4Grider
nagyúr
válasz Viktor0610 #60107 üzenetére
Az elévülés viszonylag egyszerű, bár volt 2015-ben ptk változás. 2015-ig évente történő felszólítással meghosszabbítható volt egy-egy évvel. 2015 óta már nem, egy éven belül jogi útra kell terelni a követelést, különben elévül.
Fontos tudni, hogy az elévüléssel maga a követelés nem szűnik meg, de azt bíróság vagy más hatóság előtt már érvényesíteni nem lehet. Az Intrum nem hatóság, csak egy cég, aki a követelést megvásárolta. Cégként, a saját befektetése érdekében igyekszik behajtani a követelést, amit viszont közjegyző/bíróság elé csak akkor érdemes neki vinni, ha az még nem évült el. Többnyire itt viszont elévült követelésekről van szó, amik behajtására is megvannak a módszerei. Sokan megunják ui. az Intrum jelentkezéseit, és előbb-utóbb fizetnek. Zaklatásnak meg nem minősül, ha egy követeléskezelő liheg az ember nyakában, hiszen jogot érvényesít.
Az én véleményem az, hogy a Telenor üzleti érdekei nem írhatják felül a tájékoztatási és 8 éves számlamegőrzési kötelezettségét, a nála érdeklődő régi előfizetői számára minimum számlamásolatot kötelesek biztosítani az ügyfél által vitatott követeléssel kapcsolatban. -
MODERÁTOR
válasz szabogabor10 #60106 üzenetére
Ezt még a korábbi tulaj indította.
Fontos, hogy mind olyan tartozás, ami ténylegesen fennálló volt akkor, mikor keletkezett. Általában megszüntetés, átírás, elhordozás, kártyásra áttérés utáni végső, lezáró számláról van szó.
A továbbiakról azért nem írok, mert azt az utasítást kaptuk, hogy minden egyéb kérdést a behajtó cég tud megválaszolni.Az elévülésre hivatkozott több panaszos ügyfél is. Ebben a témában nem vagyok otthon, így nem folynék bele mélyebben.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 13T
-
veterán
-
dkovizoli
addikt
[link] a múltkor volt a behajtásokról szó
[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
Na végre kiderűlt mi a gond.
A hbo go-t prepaidos ügyfelek nem tudják igénybe venni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető
- Akció Új IPAD MINI 6 64GB WI-Fi VAGY 5G LTE , Minden Színben BONTATLAN AZONNAL ÁTVEHETŐ DEÁK TÉRNÉL
- Apple Watch Series SE 2024 40mm Stairlight ÚJ BONTATLAN Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Gara
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- iPhone 16 Pro Max 256GB desert/sivatagi titán új, bontatlan, gyári független
- Dell Precision 5560 patika állapot Core i7 11850H 32GB DDR4 512GB SSD T1200 4GB GDDR6 VGA több db!
- Alkuképes - Használt - Samsung - Galaxy - A5 - 2017 - 32GB - Fekete
- Samsung M7 Smart Monitor TV - 32" 4K UHD Type-C Wifi/Bt. AirPlay / Mac kompatibilis - ÚJ, Ár alatt
- XBOX Series S akár 2 kontrollerrel.
- Akciós - Lenovo Billentyűzet - Magyar - Vezetékes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest