- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okosórát?
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sword
őstag
válasz
Sword #105296 üzenetére
Egyébként hozzá kell tennem, hogy a Yettel-es ügyintézők sokkal jobb hozzállást képviselnek, mint akikkel eddig találkoztam Telekom / UPC (talán itt még nem) - Vodafone vonalon. Utóbbinál borzalmasan fárasztó volt a tört magyarsággal beszélő nénikével megértetni, hogy nem kéne úgy kezdeni mindent, hogy inditsam újra a modemet, amikor 3 nap alatt 10x telefonálok be, hogy elmegy a net, mire felveszik a telefont, helyreáll és akkor az a válasz, hogy minden jó, jelszintek rendben, de gőzük sincs mi volt 2 perce és még sorolhatnám.
Szóval, ha valakikről el tudnám képzelni, hogy tényleg meg akarnak érteni egy problémát és érdekli is őket, az egyelőre a Yettel -
Sword
őstag
válasz
RoyalAirForc #105295 üzenetére
Ezért lenne jó, mert nincs
Van egy tippem, hogy egy átlag user azt sem tudja, hogy van ennek az eszköznek egy BT vezérlése, felrakják oda, aztán ott van. Lehet épp ez okozza a problémát, de lehet erről érdemes lenne tudnia a szolgáltatónak is. Mert ha nem, akkor jön a hsz-ed kiegészítése;
Harmadrészt ők sem értik mi a probléma és nem is akarják megérteni -
RoyalAirForc
aktív tag
válasz
Sword #105294 üzenetére
"Mindenesetre tök jó lenne, a hibabejelentés után lehetne interaktiv fázisba váltani, hogy megbeszélje ezt az ember egy szagértővel..."
Szerintem ilyen a világon nincs, nem hogy itthon. Egyrészt ennyire mélyen nem kell értenie a dolgokat az usernek, másrészt nem is akarják, hogy értsed.
-
Sword
őstag
válasz
Sword #105256 üzenetére
Ööööö... a bentről indított reset után (jelentsen bármit is ez, de nem egyenértékű az eszközön végzett reset funkcióval az biztosnak tűnik), ma nem indult újra modem hajnal 2-4 között és persze előtte és utána sem...
Fura egy hiba. Mindenesetre tök jó lenne, a hibabejelentés után lehetne interaktiv fázisba váltani, hogy megbeszélje ezt az ember egy szagértővel...
Mindenesetre leadom hibabejelentő üzenetben, hogy egyelőre megszűnt a hiba, gondolom össze tudják kötni a régivel és mehet a historyba. -
zoli62
addikt
Mit jelent a program catchup not enabled? A Szuper TV2-n akartam újraindítani egy filmet tegnap este, és ekkor kaptam ezt a hibaüzenetet.
-
Zsadi
őstag
válasz
vizibolha #105272 üzenetére
Szia!
Hasonló cipőben járok én is Invitel/digi féle nettel (100/8), annyi különbséggel, hogy nálam az állandó packet loss-al (8-38% mikor hogy) nem tudtak, nem akartak foglalkozni. Minden jó volt részükről, nálam van a hiba szerintük.
Hét eleje óta van meg az OtthonNet, gondoltam egy tesztet megér, most már nincs packet loss, nyugalom van (nem hisztiznek a fiaim a konzolos laggok miatt) és a sebesség is jobb lett. Szerintem egy próbát megér.
-
4Grider
nagyúr
-
vizibolha
tag
válasz
donjohnson #105280 üzenetére
Ennyi infó van, más cell nincs és 865 méter a légvonal távolsága nagyjából. -
lutyes
csendes tag
válasz
csaszi75 #105271 üzenetére
Szia!
Én egy ilyet vettem csak 10m kábellel.https://www.antennak.hu/index.php?atklog_alp_5g_mimo_2x2_antenna_6983800mhz_5m_kabel_sma_dugasz&kat=216&id=1814
Nem tudom hogy ez mennyire számít jó antennának. Antenna boltban ajánlották, de nyílván neki az a lényeg hogy eladja. Ha a router a lakásban van belső antánnával, akkor szinte csak 4G van, mert sok a fal abba az irányba amerre a torony van és nagyon változó 30 és 80 Mbps letöltési sebességgel. Ha a routert felvittem a padlásra ott már volt 5G és kb 300 M volt a letöltési sebesség, de egy beltéri routernek az nem igazán jó hely télen, így beruháztam erre. Most ezzel átlagban 500 le és 130 fel. Napközben csúcsban 300 körül mozog a letöltés.
Annyi még, hogy a torony kb. 1 km-re van tőlem és szabad rálátásom van így a tetőről, semmi nem zavar be elvileg.
-
Sword
őstag
válasz
lutyes #105269 üzenetére
+ pourri
Ezek szerint van még pár őrült, aki észreveszi, ha hajnal 2-kor elmegy a net
Én Budapest belvárosa. Azt gondolom, ha karbantartás lett volna (3. napja jelentgetem be a hibát minden nap), mondták volna, hogy az van, pihizzek vissza, befejezik x nap múlva.
Más.
Vagy a szemem romlik vagy egyre rosszabb a Spiler 1, bár a feleségem is megjegyezte, hogy tudom nézni ezt a homályos sz.rt... Szó szerint idéztem... -
vizibolha
tag
Sziasztok!
Fontolgatom az otthon net kipróbálását, agglomerációban élek (Dunavarsány), 30 mbps invitel\digi csomaggal....stabil, de legalább lassú mint állat.Érdemes váltanom? -
lutyes
csendes tag
válasz
Sword #105259 üzenetére
Hello!
Nem tudom hogy van-e köze a te hibádhoz, de 16-án hajnalban 2 óra után kb. fél négyig 10-15 percenként az én routerem is folyamatosan bontotta a kapcsolatot és újraindult. Nálam egy beltéri Tp-link NX510V van és van rá kötve két 5G-s antenna a tetőn kívülre. Próbáltam a routeren beül állítani szinte minden kombinációt 5G, csak 4G, külső antenna, csak belső antenna de sehogy nem volt jó. A net ment, de bármit állítottam be 10-15 perc után bontott és újraindult a router. Csináltam a routernek egy gyári visszaállítást is, de az sem volt megoldás, így fél négykor én feladtam. Reggel miután belapcsoltam mintha mi sem történt volna, külső antánnával 5G simán megy. Helyileg ez Nyíregyházán van. -
jose999
senior tag
-
qltsar
veterán
válasz
Viktor0610 #105266 üzenetére
Koszi mindkettotoknek. Termeszetesen a VoLTE aktiv, es mukodik is.
Kiprobaltam ezt az Airplane mpde-os hivasos modszert, csak a Telekom mukodik, nem ajanlotta fel, hogy a Yettellel is tudnek hivni, szoval meg varnom kell valoszinuleg.
A preferencia alapbol a WiFi Preferred volt allitva a Samsung tarcsazoban, bar nem ezt hasznalom, hanem a Google felet alapertelmezetten.
-
-
-
csaszi75
senior tag
válasz
qltsar #105262 üzenetére
Be kell állítanod a hívási preferenciát.. alapból sztem VoLTE a preferált.. és ha nem lenne VoLTE csakis akkor megy át VoWiFi-re..
Ezt egyszerűen tesztelheted.. Airplane mód.. és csakis a Wifi bekapcsolása.. s akkor fel fog menni VoWiFi-re..
Samsung telefonon: elindítod a tárcsázót.. majd a három pötty.. és beállítások.. ott pedig Wifi hívások.. Ennyi -
-
qltsar
veterán
Sziasztok!
A mai nap kertem a VoWIFI szolgaltatast, es nemreg jott az SMS, hogy aktivaltak. Volt eSIM ki/bekapcs is de nem el az opcio.
Esetleg van meg valami atfutasi ido amit meg kell varni?
Termeszetesen az alapfeltetelek adottak, tamogatott telefon - S23+, WiFi halozat es elofizetes.
Koszonom
!
-
Moonline.
aktív tag
válasz
donjohnson #105202 üzenetére
Köszi a tippet, de nem sikerült működésre bírni. Az Android TV változatból nem találtam olyan verziót ami jó lenne, a mobilos az feltelepült rendesen, de a főképernyőn nem tudtam sehova sem lépni a távkapccsal a bejelentkezéshez.
Valaki használja esetleg az Android TV változatot? pontosan melyik verzió kell erre a boxra?
-
Sword
őstag
válasz
Viktor0610 #105258 üzenetére
Mindenképpen beszámolok a továbbiakról, köszi.
-
-
Sword
őstag
válasz
Viktor0610 #105254 üzenetére
Úgy is leadtam már a hibát. Látta is a telefonos srác, látta is, hogy az a válasz, hogy passz, cseréljük ki az ügyfél eszközét egy másikra, mindezt úgy, hogy nem nézték meg, hogy csak nálam van-e gond vagy másnál is a torony esetében, csak annyi volt a válasz, hogy más nem panaszkodott.
Nincs már kültéris, szóval itt még lehet lesz gond, mert én nem a másikra szerződtem. Meglátjuk mi sül ki belőle... -
Sword
őstag
válasz
donjohnson #105253 üzenetére
Ez aranyos volt
Csak annak a toronynak a felhasználói lettek volna érdekesek.Persze, ha Az V. kerületi Bajcsy x Markó u. sarkán lévő tornyon van, akkor viszont hasznos infó, hogy Neked nem bontja!
Azt nem feltételezem, hogy szándékosan bontagatják a kapcsolatot, hogy szivassanak
Szóval 2 lehetséges hiba amit kéne vizsgálni:
1. Torony
- 2-4 óra között mi történik? Potyognak-e le a userek és connectálnak ugyanazok vissza, ha igen, akkor bizony gond van, maguktól nem csinálnának ilyet tömegesen. Oké, ügyfélszolgálat nem látja, oké technikus sem látja. Eszkalálni kéne akkor. Vagy lehet az ügyfelet is izgatni eszközcserével, de ha ott a gond vagy nem oldódik meg a probléma (hányszor cserélt modemet a Vodafone vagy fogták rá az én eszközeimre, amikor hetekkel később kiderült, hogy az egyik külső optikai központjukban volt a hiba...)
- Esetleg valami frissités nem megy rá egy eszközre, próbálkozik, újraindulgat, és ha a frissitési ablaka lejárt, nyugdton marad. De ezt is ki lehetne deriteni, ha illetékesek kezébe kerülne az ügy.
2. Külső antenna gond
- BT kapcsolat miatt (van sérülékenységi issue rá egyébként, de nem gondolnám, hogy köze lehet hozzá, de az ördög nem alszik)
- Szintén valami frissités keresési automatizmus, amit nem látok, de távoli reset után nem csinálja egy darabig
- Valaki itthon kapcsolgatja le az áramot az eszköz alatt, 2-4 között kb. ugyanolyan periódusban (kezére verek, ha megtalálom).
Az első komolyabb teszt ma meglesz (holnap), ma megvolt a bentről küldött reset, ez után eddig mindig megjavult (ha most is, akkor ez kizárhatja pl. a torony gondját is), akkor tuti a kültéri antenna makkan meg egy idő után, amit ez helyrehoz (vagy épp a BT kapcsolódásmentessége). Szóval kérdésedre válaszolva: de, simán lehet a kültéri eszközzel van gond, de jó lenne először a többit kizárni.
Lehet ha rászánnám magam, hogy egy éjszaka fentmaradok és megcsinálnám, de amikor mindenki alszik, ott nyitogassam az ablakot és szerelgessem, kicsit eltántorít, délután meg nem tudom, mert nincs másik 5G-s modemem és itthon megrágnak, ha elveszem a netet -
RoyalAirForc
aktív tag
válasz
donjohnson #105253 üzenetére
Nekem pro van, de a log nálam se mutat megszakadást....
-
-
donjohnson
addikt
válasz
Sword #105252 üzenetére
nekem is otthonnetem van és az asus rt-ac86u részletes system log-jában (erre van kötve a mobilnet router), nem látszik semmi megszakadás hajnali 2 és 4 között.
meg miért szakítanák meg szándékosan?
nem lehet, hogy tényleg azzal a nokia kültéri eszközöddel van valami baj?
ezért lenne jó ha ki tudnád próbálni legalább 1 éjszaka másik mobilnetes eszközzel (telefon wifi hotspot / usb c tethering / usb c ethernet módban, vagy másik mobilnet routerrel). -
Sword
őstag
válasz
Sword #105237 üzenetére
Saját reset nem működött, másnap pontban hajnali 2-kor megint szakadt és 4-ig billegett.
Most kértem technikustól megint egy bentről indított resetet és megnézem mi lesz holnap.Elmondásuk szerint nem tudják megmondani, hogy egy adott toronyban lévő eszközre csatlakozott otthonnetesek mind leszakadtak-e kettőkor az elmúlt napokban vagy csak én (mobilosok nyilván jönnek mennek, mittumoné...).
Utóbbi esetén nagyot szűkülhetne a lehetséges hibaforrások száma. Azt mondta (nem igen hiszem el), hogy idézem "adatvédelmi okok miatt nem látnak rá a technikusok".
Mivel a srác végtelen ciklusba keveredett a kérdéseim során, mindig ugyanazt a választ adta (írásban tegyem meg a panaszbejelentést, ahol írjam le... ) , így nem láttam értelmét ezt tovább boncolgatni. Egészen biztos vagyok benne, hogy van monitorozási lehetőség és nem csak onnan tudják meg, hogy gond van, ha bejelenti az ügyfél. Mert ezt mondta először, hogy azért nincs probléma a toronynál, mert más nem jelentette be
Van egy tippem, hogy még egy ilyen marha nincs a környéken, aki észreveszi, ha hajnal 2-4 között esik kel a net. Tojik rá, hogy más az IP, és esett kelt 3-4 órával ezelőtt, ha jön reggel a p*na.hu a telón... -
yanna
addikt
válasz
aprokaroka87 #105245 üzenetére
Azt hittem, kicsit többet ittam, de ezek szerint nem.
Új hozzászólás Aktív témák
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - VADONATÚJ (1.)
- ASUS TUF GAMING B760M-BTF WIFI D4 (Wifis DDR4 alaplap)
- XBOX Series S 512GB, 2026.12.10-ig gyári garanciával, dobozában, makulátlan állapotban eladó!
- 8/16BIT ISA Kártyák
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- AKCIÓ! Gigabyte A620M R5 7500F 16GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB InWin 301 Erazer CM 650W
- Gamer / irodai szék noblechairs ICON TX
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest