- Mobil flották
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roachy
senior tag
válasz
gatesz #35398 üzenetére
Szia!
A legegyszerűbb, hogy kipróbálod másik kártyával, ha az nincs, akkor kérj egyet kölcsön. Vagy menj be egy fotós boltba, mondd el a problémád és segítenek tesztelni. De tesztelheted számítógépen is a kártya sebességét, pl a CrystalDiskMark nevű programmal.
Ebay-el meg tényleg óvatosan. Nincsenek csodák, az irreálisan alacsony áraknak oka van. -
fanti
addikt
válasz
gatesz #29254 üzenetére
Igen, SSD-t mindenképpen, mert a HDD egy ilyen gépet visszarepít a kőbaltás korszakba......
Lehetőleg olyan SSD-t, ami nem "röptömörítős", azaz nem sandforce vezérlős, mert az pont a tömöríthető adatokkal domborít jól, a film/kép meg ugye nem igen tömöríthető, így ott lelassulhatnak.
Adata SP-920, vagy még inkább a Samsung 850 EVO ami jó lenne a céljaidnak. Talán a Samsung lenne a legjobb, mert az a 3DVNAND technológia miatt még kevesebbet is eszik, így tovább tart a noti ha aksiról dolgozol.
-
fireman123
őstag
válasz
gatesz #28862 üzenetére
Szia!
"Gyárit" nem rendeltem, éppen amiatt, hogy a franc se tudja eredeti-e vagy sem (nagy eséllyel nem az 4-5e-ért, de a Nikon felirat jól mutat rajta
) ..., helyette rendeltem az itt fórumozók tanácsára dekódolt utángyártottat ezt, ettől az eladótól, én D5300-ban használom fél éve, eddig jól működik, kb. annyit bír mint a gyári, ideért USA-ból kb. 2 hét alatt ha jól emlékszem, ...ettől az eladótól már többen is rendeltek, szerintem tartaléknak tökéletes (kopp-kopp)
-
Byk01
őstag
válasz
gatesz #23509 üzenetére
Ja, és aki azt írta, hogy innentől elkap a gépszíj, és jönnek a méregdrága obik, meg a fullframe-es gépek. Hát igen be kell vallani nézelődtem, és ha fotósként dolgoznék, akkor biztosan beruháznék egy-két fényerős obiba, meg egy ff gépbe, de azért ne felejtsük el, hogy újonnan milliókról beszélünk, és átlag felhasználóknak azért nagyon messze van
Bármilyen hobbid van, ha elkap a gépszíj, akkor a világ pénze nem elég
Ésszel azért lehet viszonylag kis pénzből is fejlődni. Egy-egy fényerős fix 40-50 ezer Ft környékén elérhető. A Tami 17-50-e se sokkal drágább. Egy 85/1.8 már 100 ezer fölött van.
Az igazi gond akkor jön, amikor a milliméterek is megszaporodnak a beengedett fénnyel együtt, mert ez a forintokat is szipkázza, onnan igazzá válik a milliós tétel -
-
Horbal
őstag
válasz
gatesz #22457 üzenetére
Adobe Lightroom-ot használok mert 1xűbb feladatokra bőven elég nem zabál annyi erőforrást.
PS-t akkor veszem elő ha valamit agyon akarok effektezni vagy nagyon retusálni kell.
Amúgy ha mégis a pixel rádiós kioldója mellett döntesz az is van Ebay-en olcsóbban, meg 1000 más hasonló megoldás.
-
válasz
gatesz #22436 üzenetére
Én Ebayon vettem ML-L3-ast, kis tokkal, NIKON felírat van rajta, Nikonos dobozban érkezett!
3-4 méterről simán veszi a D7000Kb 500 forint volt, meg 2-3 hét várakozás mire megjött!
7000 ft-ért felesleges!
Ha annyit akarsz rá költeni, akkor én 5000ért odaadom az enyémet, postát is én állom! -
t_a_m_a_s
addikt
válasz
gatesz #22415 üzenetére
Én olyan 5-10 méter közé saccolnám a hatótávot, bár mostanában nem használtam... Ha nagyon szeretnéd és este 6 köröl rámírsz egy privátot, akkor már otthon leszek, kipróbálom neked mit bír
Akkor a gyógyszertári körtepumpa sem olcsóbb...
Mindenesetre nem kell túllihegni azt sem, annyit nem fogod használni azért. Nekem kb 5 éve van egy noname (mint a távkioldóból), teljesen jól működik még.
-
Colonel993
senior tag
válasz
gatesz #22420 üzenetére
A működésük relatív...
Vak sötétben kb 40m-ről is eltudtam sütni...
fényes nappal max 5-8 méter... ha verőfényes szembenap a szenzor irányába akkor sehogy se...Ez IR alapú.. tehát fény, "gondolkodj a fény elvén
"
Ha a szenzor nem látja az IR sávon érkező adatot, akkor nem old ki... de amúgy nem katasztrófa... nyugodtan vegyél egyet.
Max ugyanannyiért eladod (talán épp pont nekem)Eperkutyus;
Nincs...
Bármelyik márkától már vannak "normális" markolatok...
Nagyobb hátrány, hogy ez ilyen MINDENES, emegy az összes többire is (mint pl D3xxx széria) és külső kábellel a bal oldalán csatlakozik a vertikális Expo gomb a távkioldó csatlakozójával. -
t_a_m_a_s
addikt
válasz
gatesz #22383 üzenetére
Az UV szűrő hasznosságáról-károsságáról-szükségességéről megoszlanak a vélemények. Én ajándékba kaptam az obijaimhoz ezért vannak, pénzt nem adnék érte. Fizikai védelem=napellenző, az objektívek frontlencséje meg nem karcolódik olyan könnyen mint azt gondolná az ember.
A kijelzővédőnek semmi értelmét nem látom, azért sem adnék pénzt.
A lenspen és a körtepumpa kötelező kellék, lenspen annyi amennyi, körtepumpa ebayról gombokért lőhető, gondolom még a gyógyszertári is olcsóbb mint a fotós kellékként árult.
-
masterful87
senior tag
válasz
gatesz #22383 üzenetére
http://www.220volt.hu/Teszt/UV+Szuro
Azt hiszem leveszem a Polaroidot az obimről...
És be kell szereznem egy JYC-t. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
gatesz #22251 üzenetére
Gondolom erről van szó, ha 2500huf akkor vedd meg, sehol nincs ilyen olcsón.
Az akksi csak valóban elméletileg eredeti, mint a Jozsón a Rolex.
Vannak hazai megbizható források, ne vedd meg az olcsó vacak no name akksikat, mert csak szívni fogsz vele.Privátba adok forrást, ott szinte minden van, ami neked kellhet.
-
A Zéé
addikt
válasz
gatesz #22251 üzenetére
fotós biszb.szok olcsó forrása az ebay, de okosan kell vásárolni ott is.
Távkioldóból az infrás párszáz forintért is van, de én rádióst mondanék inkább pár ezerért (nekem pl ilyen van)
Körtepumpát lehet venni akár ebayról is, akár gyógyszertárból is, de lenspent, ilyen-olyan folyadékokat ebayról nem nem célszerű (utóbbit máshonnan se nagyon), mert ugyan olcsó, de általában pont a lényeg hiányzik belőlük.
Akksit majd használat közben derítsd ki, hogy egyáltalán kell-e, elég sokat kibírnak ezek az akkuk. 6-700 kép alatt csak sikerül töltened valahol nap végén. A nem chippes nem fog működni a vázaddal, meg talán a D3200 csak a gyárit eszi meg, Kínából töredék áron meg tuti nem azt kapsz, csak az van rászitálva
Szűrőből ha mindenképp akarsz rá védőt, akkor a Hoya HMC jó, több rétegű bevonatos, de azt ne az ebayről vegyél, mert ott nagyon sok a hamis. -
masterful87
senior tag
-
Lassú Víz
addikt
-
Freddy76
addikt
válasz
gatesz #22177 üzenetére
Vedd a 18-105-tel a d3200-at. Jobb obi, mint a 18-55, az átfogása bőven jó. Innentől kezdve ugyanis úgyis csak három út nyílik előtted:
1. Belebuzulsz a fotózás, a technózós részébe. Ekkor elkezded belé önteni a pénzt, erre spórolsz, hazudsz az asszonynak, stb. Úgyis vázcsere lesz, valami félprofi cuccra, előbb-utóbb, addig jó a d3200.
2. Belebuzulsz a fotózás fotózós részébe. D3200-zal ugyanazokat a képeket meg tudod lőni, amit a d5200-zal, nem fog visszafogni semmiben.
3. Éled a világod, semmi fakszni, auto mód, néha p, és örülsz a szép képeknek. Ekkor is elég lesz a d3200.Viszont a 18-55 hamar kinőhető, hiányozni fog a tele tartomány. A váz nem hiszem, hogy bármiben szűk keresztmetszet lenne, ellenben az obi az lehet.
És ami a legfontosabb! Keresd meg a klavitúrán a pontot! Annyi felkiáltójelet használsz egy hozzászólásban, amennyi Marquez össze regényében nincs!!!!! Ez olyan, mintha kiabálnál!!!4!!44!!!
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
gatesz #22177 üzenetére
Figy, ha ennyire feszes a ktsgvetés ne vajúdj, vedd meg a 3200-t 18-105-el, csalódni nem fogsz, fasza képeket fogsz lőni azzal is, korlátozni még jódarabig nem fog semmiben. Aztán majd veszel rá jó üvegeket ha lesz pénz. Ha nem lesz, akkor a 18-105-el el lehet lenni a végtelenségig
-
aleister
veterán
válasz
gatesz #22155 üzenetére
Nincs pesti rokon/cimbora, aki rá tudna nézni?
Nekem anno Freddy tesztelte a Tamit Mondta is, hogy jó szar, és ő nem venné meg.Megértem az álláspontod, de egy jó értékelésű (tehát korrekt) eladóban meg lehet bízni. Garis cumót kell nézni, friss képekkel és számláló adatokkal!
Tudom téged nem nyugtat meg, de itt sokan külföldi eladóktól is rendeltek már fotós cumót, és a lehető legnagyobb megelégedéssel használják a mai napig.
-
masterful87
senior tag
válasz
gatesz #22163 üzenetére
Én leírtam a tapasztalataimat, tényeket, gondoltam rád bízom a választást.
De a helyedben D3200-at vennék 18-105-tel.
Ha nem vagy egy istenadta tehetség, akkor akár évekig is te lehetsz a szűk keresztmetszet a rendszerben! (ha a D3200 mellett döntesz, akkor le kell mondanod a következőkről:
- hajtogatható kijelző
- time lapse
- 60p-s fullHD
- beépített, gagyi HDR
- "csak" 11 AF pont
- és attól tartok az auto expó sorozatról is, így már nehezebb a HDR-hez 3 képet lőni
neked kell tudnod, hogy vállalhatóak ezek a kompromisszumok, vagy sem)D3200 + 18-55VR2 edigital 100 ezer
D3200 + 18-105 = 3 év garival újonnan 150 ezer
18-55VR2 újonnan 40 ezer
18-105 újonnan 65 ezerMegveszed az edigitalban az első opciót, eladod az obit 30-ért bontatlanul, 65-ért megveszed a 18-105-t, így a D3200 és a 18-105 kijön 100-30+65=135-ből, ez is egy lehetőség!
-
LW
őstag
-
-
A Zéé
addikt
válasz
gatesz #22162 üzenetére
ezt neked kell eldönteni, itt már senki nem tud újat írni, ha ismered a gépek és az obik előnyeit-hátrányait, akkor csak a te döntésed, hogy miben kötsz kompromisszumot.
Én annó D3100-D5100 viszonylatban a váznál kötöttem, hogy beleférjen a 18-105, mert én úgy álltam hozzá, hogy hosszabb távra veszem az obit, mint a vázat, és emiatt feláldoztam azt a kb 2/3 fé-vel jobb isot, és a hajtogatható kijelzőt, és én a mai napig úgy érzem, hogy nem a váz korlátoz. De ez az én szempontrendszeremnek megfelelő választás volt, neked lehet más fontosabb, de ezt tényleg csak te döntheted már csak el. -
-
masterful87
senior tag
válasz
gatesz #22152 üzenetére
Én is vacilláltam a D3000-esek, meg D5000-esek között, de aztán D5100-at vettem 18-105-tel jó pénzért MM night shoppingban.
A 18-105 50mm-en f5, 70mm-en meg f5.3-at tud.
Nekem nagyon bejött a nagyobb gyutáv, 55mm piszok kevés, a legkisebb kompaktok is már 5x zommal vannak, hasonló gyutáv tartományban, aztán az is semmi.
Azért is döntöttem a D5100 mellett, mert kihajtható kijelző, hááááát. Még egyszer nem használtam, de ha kéne, akkor ott a lehetőség!
A D5200 beépített HDR-jét felejtsd el, ha tényleg HDR-t akarsz, akkor EV sorozat, aztán gépen összerakod, és finomhangolod.
A sztereó mikrofon jó dolog, de el kell keserítselek, sz@rt sem ér a beépített! Simán behallatszik a fókuszmotor hangja, szóval ha kicsit normálisabb filmfelvételt akarsz, akkor kell a külső iránymikrofon!
A sok fókuszpont viszont jó dolog, de ahogy te is írtad, nem biztos hogy kihasználnád, szükséged lenne rá. Na meg amatőr szinten szerintem még belefér a középen élességet fogok, félig lenyomva tartom az expógombot, aztán komponálok, így nem kell vesződni a fókuszpont választással. (persze az eredmény kevésbé tökéletes) -
matyi012345
őstag
válasz
gatesz #22152 üzenetére
Vedd meg a D5200-as szettet, pár hónap múlva meg újitasz obit, addig kihúzósra jó a 18-55. Amúgy a VRII-nek jó rajza van, csak ugye rövidebb és ha úgy nézzük sötétebb kicsit, de kihúzósra jó. Ezeket a kitobikat pár nap alatt elviszik index fórumon vagy OLX-en. Vázcsere szerintem bonyolultabb, mint az obi, ha meg megveszed a D3200-at akkor minden használatkor úgy fogod kézbevenni, hogy milyen lett volna a másik. Ha meg kéne a kihajható LCD akkor szintén az fog eszedbejutni..Azt a plusz 50mm-et meg kivágod ha nagyon kell. Vedd meg azt a vázat aztán majd veszel obit. Én így csinálnám. Ha nem akarsz rá többet költeni a jövőben akkor viszont 18-105, de ennyit még rászánhatnál majd szerintem.
Obit meg tudsz küldeni futárral és hozatni is. Váz szintén neccesebb ha váltasz majd, nagyobb érték. Tudom miről beszélsz egyébként, Zalaegerszegen éltem életem első 20 évét
-
matyi012345
őstag
válasz
gatesz #22087 üzenetére
Nikonokba jobb a szenzor, ez az egy oka van. DXO szenzort vizsgál, ha egybe nézzük akkor nem olyan nagy a különbség. Sok objektív is van mindkét oldalról, vannak érvek, ellenérvek. Nikonnak pl. nincs egy értelmes árú 70-200-a, sok a shiftes obi, motor nélküli vázak nem hajtják az AF és AF-D obikat, AF finomhangolást nem lehet két végpontra állítani, cserébe van pár üveg ami nagyon jó ár/értéket képvisel és a Canonnál nincs meg, jobbak szenzorban, több a tartalékuk alulról, (szerintem) jobb expogombot raknak már az alsó kategóriába is, stb. Lehetne még sorolni de flame lesz ez már így is úgy érzem.
-
matyi012345
őstag
válasz
gatesz #22079 üzenetére
Én inkább a D5200-at venném meg, később meg obit veszel hozzá, az egyszerűbb mint a vázcsere. Kihúzósnak jó az a 18-55, de azért az AF rendszere sokkal jobb, kihajható LCD is mellette szól. Képe elvileg dinamikában és iso-ban is jobb, de szerintem a gyakorlatban észrevehetetlen eltérés lenne. Videó ha érint akkor szintén D5200. Kérdés hogy mennyire kell az AF, a kihajtható LCD, a 60FPS FullHD videó. Snapsorton egyébként egymás mellé tudod tenni a kettőt.
-
-
Anubis_9
addikt
válasz
gatesz #21891 üzenetére
Nekem D3200-es van és szeretem használni, igaz ez az első DSLR-em. Egy barátom a közelmúltban vett D3300-ast, kifejezetten azért nem D3200-est, mert ez már 60p-vel veszi fel a FullHD videót. Hát nem tudom, volt a kezemben a gépe, de nem győzött meg az, valahogy az enyém jobban tetszik. De ezt neked kell tudni, hasonlítsd össze a Nikon oldalán és te döntsd el, ér-e 30.000-rel többet az a pár többlet, ami a D3300 javára szolgál.
Más: Én pont a D7100-essel vetettem össze az enyém és a Vakuszinkron sebessége sorban azt láttam, hogy a D3200-eshez ez van írva: X=1/200 mp; 1/200 mp vagy hosszabb záridővel tud szinkronizálni. Nekem 1/60-adnál rövidebb záridőt sosem produkált eddig a gép és annak idején azt mondta itt egy kolléga a fórumon, hogy ezt tudja. Így viszont akkor ezt nem értem, hogy hogy is van ez?
-
hemaka
nagyúr
válasz
gatesz #21634 üzenetére
Nekem es asszonynak is 3200-a van, igaz en a 18-105-tol mar megszabadultam, mert ki sem bontottam a dobozabol.
Egyebkent imadjuk a gepet, jol birja a magas iso-t es a 24MP miatt a croppot is. Kicsit hw igenyesebb pc fronton a feldolgozas, de ez legyen a legnagyobb problema. -
vrbst
tag
válasz
gatesz #21634 üzenetére
Szia!
Bar nem en hasznalom, hanem a baratnom, de neha kattintgatok az o D3200-asaval (18-55 VRII obival). Szerintem zsenialis kis vaz, borzaszto jo szenzorral (irigylem is a zajtureset a D200-asombol
). Ha azzal meg tudsz baratkozni, hogy a legtobb parameter nincs kivezetve a vazra, es csak menubol allithato (ez az D5x00 szeriara is igaz), akkor nagyon boldog leszel vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z390 i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest