- Légies iPhone halvány színei
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xperia 1 VII csereprogramot hirdetett a Sony
- MuziX blog: Kipróbáltuk a GGMM multiroom rendszerét
- Írországban lezárult, az USA-ban csak most indul az Apple dráma
- Xiaomi Smart Band 10 - a hetedik napon megpihen
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
randras_83
addikt
válasz
kilozsul #28874 üzenetére
Nékem pont ez a bajom, hogy jobban szeretem fotózni a kölköt a fix 50essel, de nincs vakum (még) és pl most délután is lesz összeröffenés vaku nélkül necces lesz hiába kapcsolok fel minden lámpát akkor is min 800 kell szóval ja kellene egy vaku a 18-105-tel nem is próbálkozom
-
*Ropi*
félisten
válasz
kilozsul #23572 üzenetére
A KATA addig jó, amíg nem mész évi 6M bevétel fölé (Lehetne Eszti mondjuk 10M határral meg Julcsi 15-tel...
).
A régebbi "fényképész és fotótermék kereskedő" tanfolyást szétválasztották "fotográfus"-ra és "fotótermék kereskedő"-re. Vannak érdekes dolgok...Például nem lenne baj szakrajz oktatással a fotós képzés keretein belül, ha valóban színvonalas lenne: így viszont a ráfordított idő eléggé elvesztegetett, mert így a napi munkában használható tárgyakra (pl. digitális utómunka, világítástechnika, marketing ismeretek, stb.) jut kevesebb idő...
-
matyi012345
őstag
válasz
kilozsul #23555 üzenetére
Ha egyszer ingyen vállalsz akkor aláraktál a szakmádnak. El kell kérni mindennek az árát, ha meg valaki nem tud olyan minőséget előállítani mert mondjuk nem tud komolyan világítani akkor ne vállaljon el semmit. Majd ha kinőtt a kezdő szintről mint sátor, tárgyasztal, két vakuval bummafejbe, és tud világítani akkor vállaljon munkát de kérje el a pénzt is érte. Hidd el, ha minőséget csinálsz akkor meglesz a vevőkör, nem kell olcsójánosost játszani meg álszerénykedni, hanem alázattal meg kell tanulni, rászánni az időt és pénzt és utána vállalni.
-
Colonel993
senior tag
válasz
kilozsul #23552 üzenetére
Igazából nyáron kevesebb a panaszos fotós, annál több szar ömlik be képek formájában...
Illetve a "milyen gépet vegyek" topik is tele van mert látta a Pistit a Józsi, hogy milyen képet durrantott a D3000 csattogtató-nyüszitővel és Űűűű... meg különben is elfogja adni a képeit mert fotografi akar lenni !
Télen a punnyadás van, meg mások stúdiójába való bekéredzkedés...
[így húztam fel egy kisbarátomnak egy tucat IKEÁS cumóból egy épkézláb világítást meg hátteret... mert itthon itt költözés és amúgy is stúdió építés közben mindig összeakadtunk és nem tudtam csinálni azt amit akartam...bár még így is lenyúlta 2 vakum... a korábbi dolgot viszont bárki összedobhatja magának otthon potom pénzből]
-
JohnyBlue
addikt
válasz
kilozsul #21881 üzenetére
én este direkt fent maradtam, hogy na majd én ma este megveszem kilóra a' edigitá'lt.
00:15 körül betudtam lépni az akciós listákhoz, ahol egyből a fotós részlegre cummantam rá. Számomra tök gagyis sz@r dolgok voltak beakciózva. Volt egy csomó Oly milc de drágábban mint a MM ban
Az ilyen, olyan kompakt gépek nem hoztak lázba. Voltak ilyen táskák is de azokat meg se néztem. Ezek után átugrottam egy másik kategóriába de ott is kb. ez a nesze semmi akciózva vegyed megfele mert ócsó de amúgy minek is veszem meg kategória.
Hót idegesen már majdnem kinyomtam a gépnek a szemét amikor eszembe jutitt az Advesphoto ódala és akciója... na gyorsan klikk klikk platty platty begyütt az ódal hoppá! Na mondom magamban kisgenyák megveszem az összes obitokat áfanékül oszt 1 hónap múlva csilliomos leszek ! Olvasgatom az oldalt háth a dögök csak a "kínai" dolgokra adnak 27% kedvezményt
A számomra értelmes dolgokra meg nem
Így már második körben bamm kinyomtam a gép szemét öntöttem egy kis piros bort egy koszos vizespohárba amit húzóra megittam
és eltettem magam aznapra
-
imyourfriend
őstag
válasz
kilozsul #21280 üzenetére
Javítják igen, ráadásul az enyém nem is hazai garis darab. Szürkeimport és így is megcsinálják, állítólag ha hazai vétel akkor Ők maguk futárral viszik+hozzák a vázat. Aztán öröm és bódottá, vettem 350-ért annó egy 7ezer expós vázat amit egyszer kellett elvigyek+ megpucoljak aztán használható ráadásul élvezhető dolgot nyújt számomra.
-
törölt tag
válasz
kilozsul #21274 üzenetére
Én most 100x is újragondolnám, mit vennék. Az agyam eltekeregne a tökéletlen Nikon FX-ek és csúnyácska Nikkor bokeh-k után Canon irányba, ahol kapnék sokkal szebb bokeh-kat, sokkal szarabb szenzorokkal és "műanyag" vázakkal (idézőjelben), ezután elkalandoznék Pentax irányba, ja igen, ott nincs semmi érdekes, megállt az idő, jó, menjünk Sony-ra, oops, hülye obipark + semmi extra tükrösök, oké, legyen milc, Sony fullframe milcek között az A7/A7S taláááán, de az obipark szegényes hozzá - mondjuk ami van, az meg elfogadható élességű és gyönyörű bokeh-jú üvegek, de a vázak még kiforratlanok, oké, leadok az FX-ből és menjünk lentebb, m4/3 szintre, itt rahedli jó gép, de a nagy iso-ban már annyira nem bajnokok + a bokeh hát jó jó, van, persze, de .. ki tudja..
Gondban lennék, kiadjak-e egy nem innovatív, későn kapcsoló Nikonnak 700+ -ezer Forintot csak azért, mert a D750-ben végre feltalálta a spanyol viaszt, amit a Canon már korábban meglépett az ödémahárommal - de tovább megyek, fókuszkorrekció téren a Nikon vázak mind siralmasak és pont a napokban beszélgettem egy itteni fórumtárssal erről, hogy őszintén, mennyibe kerülne beletenni azokba az istenverte firmware-ekbe egy tisztességes fázisalapú AF offset kézi kalibrációt, urambocsá, esetleg focus shift-re is kitérve (rekeszre is)..
Szóval én el vagyok keseredve. 50 1.8D és 85 1.D-ken kívül a teljes 50-es és 85-ös paletta konstrukcióból adódóan focus shift-es, zoom üvegekhez pedig képtelen a Nikon kiadni a vázaira egy olyan firmware-t, ami LEGALÁBB mint a Canon könyörgöm, a két végálláshoz enged megadni 1-1 AF offset korrekciót, közte meg átlagolva számol egy értéket magának a köztes gyutávokra..
És ilyen ratyi fókuszú üvegekre, ilyen gyengén kalibrálható vázakkal fossa ki magából a vadállat istenkirály szenzorokat és az AA filter nélküli 36 megapixelt, ahol elvárhatóan pixel peeper mindenki, de ez hagyján, mert fullhd-re lehozva is látszik egy focus shift effekt, hát őszintén, wtf van Nikonnál ?
No, szóval én tanácstalan vagyok teljesen mostanság. A Nikon a fókuszon alszik, a Canon a szenzoron, a Pentax úgy az egész fotózáson
, a Sony a minőségen (lásd nemrég linkelt bajonett téma az A7 szérián, vagy az A7R mechanikus első redőnye), a Sigma halvány lila gőzöm sincs, mit csinál, de ő is alkothatna valami ütősebb vázat, nyomja ezt a Foveont mióta Sigma a Sigma, de egy tisztességes FX-et még nem tudtak összerakni Bayerrel (se)...
.. és eljutottam oda, hogy nézegetem ezerrel az m4/3 rendszert, vagy bajonettcserével lenyelem a Sony A7 széria békáját (legalább ez korrigálható) és nézegetem azt is.
A D800-amon most válok meg minden üvegemtől, jön egy Sigma 105 OS, mert amit próbáltam, megtetszett, megnézek még rajta pár üveget (85 1.8D-t is) aztán ha továbbra is úgy érzem, hogy nagyobb méretben vállalhatatlanok a képek, kihajítom a tükrös tankot az ablakon...
Bocs, ha kicsit off lett az első egyharmad után a maradék..
-
imyourfriend
őstag
válasz
kilozsul #21274 üzenetére
D600-am van és a mizéria közepette vettem meg ezen vázat, egyszer járt a fóti úton meg egyszer pucoltam aztán rendbe szedte magát. Én örültem neki hogy nem szeretik az emberek hisz olcsó lett, mert közben mindenki azt szajkózta hogy olajozódik sz*r stb.. így leverték az árát. Holott bőven megvehető váz az, ha problémás akkor meg beküldöd fóti útra és ingyen s bérmentve megpucolják/zárat cserélnek benne. Van amúgy reláció abban hogy még lejjebb megy az ára, de mondták már ezt D700-ra is. Aztán még mindig tartja az árát pedig nem mai csirke.
-
Kleroo
veterán
válasz
kilozsul #21272 üzenetére
Őm. Jól olvastad amit írtam, nem értem a reakciód.
A probléma egyébként az, hogy több irányból lehet elindulni, hogy mi mennyit ér, és erősen eltérő árak jönnek ki. Ha a D700 árából indulunk ki, akkor minden rohadt drága. Ha egy 400ért árult strapás D800 árából indulunk ki, akkor minden szuperolcsó. Ha a D600 akkori árából indulunk ki, amikor alja áron mentek a hypeolt olajhiba miatt, akkor megint nagyon olcsó irányba megyünk el. És még sorolhatnám.
Egyetemes tendenciát nem lehetne felállítani. Jó vételek vannak olykor, ezekre kell lecsapni. -
imyourfriend
őstag
válasz
kilozsul #21272 üzenetére
50k expoval szerintem is sok a nettó ár feletti árképzés, de személy szerint saját vázamat nézve 12k expoval 2akksi+portrémarkolat 380-390 környékére tippelem az árat, másrészt nincs mi lenyomja most a D600/D610 árát, a D750-et aranyáron fogják mérni még vagy fél évig legalább, de utána is a D800 ára felett fog maradni szerintem.
-
Kleroo
veterán
válasz
kilozsul #21270 üzenetére
Hááát, ez most darázsfészek, nincs egyetemes "igazság". Sok-sok FX váz van már, mindnél van pro-kontra. Mindnél bejátszik, hogy milyen állapot, és mindegyiknél benne van az a faktor is, hogy mennyire gyorsan akarja az illető eladni.
Viszont ilyen gyors akciók nem nagyon szoktak kihatni a használt árra. -
Real_Necro
veterán
válasz
kilozsul #19628 üzenetére
Ebay-t szerintem Tami esetében felejtsd el. Ilyen obit csakis letesztelve szabad venni, hogy ne fogj ki esetleg fókuszbajosat, vagy zoom gyűrű hibásat... egyébként meg okkal nincs annyi eladó (de azért szokott lenni), mint ahogy az 50-es f1,8-as G fixből sincs sok. Olcsó és jó obik.
-
Real_Necro
veterán
válasz
kilozsul #19209 üzenetére
Van Táskás topic. Én az ilyen repi cuccokért nem vagyok oda, inkább valami Lowepro, Vanguard, Kata... hogy a nagyobb márkákat említsem.
-
Kleroo
veterán
válasz
kilozsul #15601 üzenetére
Szia!
Én Nikon vakut ajánlanék azért, mert az 10/10 expo ügyileg. Tehát vakut a plafonra irányítod, és ész nélkül lőhetsz ttl-ben, minden kép helyesen exponált lesz. 3rd party cuccokkal ez lutribb. Alá-fölé lőhet random.
Igazából ez nem is nagy baj, de rendezvényen szerintem nagy előny, hogy bármilyen helyzetbe kerülsz, a nikon vaku nem hagy cserben.Tárgyfotózásnál, stúdió jellegű képeknél nincs sok értelmük, de itt szvsz megéri a felárat. 50milis obi van, de az dx rendezvényre igencsak szűk, 1-1 embert tudnál csak kiemelni vele. A 35milis beépített motoros jobb mindenes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó ANDROID TV box 4/64GB tárhely / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest