- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- Mobil flották
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Byk01
őstag
válasz
ricsko72 #51732 üzenetére
Bedobok én is egy objektívet, bár elég ritka, nem is olcsó, és nem tudom, hogy újonnan meg lehet-e még kapni: Tamron 35-150/2.8-4. Ha ezt egy FF vázra teszed, lesz valamennyi nagylátód is, teléd is, és még a háttérmosás sem elképzelhetetlen. Persze ez sokmindenen múlik, például a hozott képeidnél a téma meg a háttér közt volt akkora távolság, hogy szinte az egész futsalpálya odaférne közéjük ... hosszában.
-
válasz
ricsko72 #51727 üzenetére
Nikon D3500 + Tamron 18-200 4.5-6.3. Túl nagy mosás nem lesz, de én használtam ezt a kombót, és 200-as végén is teljesen rendben volt, ennyiért szerintem nem kapsz jobbat adott célra. Ha pedig van rá 600-700 között, akkor irány a FF, D750 + Tamron 70-200 2.8 G2. Ez minden igényedre elég lesz, szvsz, és mivel sokan váltanak MILC-re, ki lehet fogni szép darabokat. Esetleg, Tamron 70-210 F4 obival is meg lehetne próbálni, lényegesen olcsóbb a nagytesónál, tesztekkel meg tele a net, ha nem portrézol, az is elég lehet.
-
Roachy
senior tag
válasz
ricsko72 #51706 üzenetére
A legköltséghatékonyabb amivel valamennyit előre lépsz, ha egy tükrös DX vázat veszel egy 18-200 ultrazoommal. Akkor van nagylátó és tele is. De csodát ne várj egy ilyen szettől sem. Sajnos a wow élményt azt csak FX rendszeren fényerős obival kapod meg. Jó vázat már egész olcsón lehet venni használtan, és optika is akad már a megfizethető kategóriában (persze kinek mi számít megfizethetőnek, nem írtad mennyi lenne a kb keret). Viszont a nagylátó-tele váltást nem fogod megúszni kompromisszum mentesen. Valamelyik irányba áldoznod kell. Fx-re is van 28-300 ultrazoom, de ott fényerőből és minőségből kell áldoznod, a 70-200 esetén nagylátód nem lesz, a 24-70-nél teléd, köztes megoldás lehet a 24-120 ott egy kicsit vesztesz fényerőben és telében, vagy még a Sigma 50-150 ami fényerős, de nagylátód ott sem lesz. Erre a feladatra nincsen tökéletes megoldás olcsón. Vagy 2 optika, de az meg nem életszerű hogy egy meccs közben cserélgetsz, az ideális megoldás a 2 váz 2 obi lenne, ami nem éppen költséghatékony.
-
matumik
csendes tag
válasz
ricsko72 #51712 üzenetére
Szia! Állva fotózol? Próbáld meg földön ülve, vagy alacsony sámliról. Hátteret nem mossa
, de jobban fog kinézni a végeredmény. 4 vagy 5,6-os rekesznél nem tudom, hogy érdemes-e lejjebb menned (gondolok itt 2,8-ra) , nagyon kicsi lesz a mélységélesség. Én full amatőr vagyok, nekem a legfontosabb az volt, hogy a gépem bírja a magas iso-t. Az FF vagy milc is lehet akár. A milc obik viszon brutál drágák!
-
HThomas
őstag
válasz
ricsko72 #51708 üzenetére
Háát, ehhez egy FF váz és egy 2.8-as zoom lenne az igazi. Esetleg APS-C, ha olcsóbban akarod megúszni. Alternatíva lehet, hogy kipróbálsz egy 2.8-as zoomot a mostani vázadra, és megnézed, hogy azzal már elfogadhatóak-e számodra a képek. Ha igen, akkor talán ez a költséghatékonyabb, és onnan később lehet jobb vázra váltani, ha van keret / igény.
-
HThomas
őstag
válasz
ricsko72 #51706 üzenetére
Szerintem abban az egy esetben lehet értelme visszaváltani DSLR-re, ha nagyon jó áron meg tudsz csípni valami komolyabb szettet, modern vázzal és jó obikkal... (D7500, D500, D780, D850). Ezek még ma is jól használható, relatíve modern vázak, és komolyabbak mint a GX80.
Ellenkező esetben inkább egy modern mirrorless, viszont az nem lesz olcsó.
De igazából a fő kérdés, hogy mi a baj a mostani szettel? Miben szeretnél előrelépést? -
Roachy
senior tag
válasz
ricsko72 #51703 üzenetére
Szerintem az optikához válassz gépet. Neked egy valamilyen 70-200 f2.8 optika kéne egy valamilyen FF vázon. Vagy egy ehhez legközelebbi egyéb rendszer, de a fényerős tele zoom-on van a hangsúly. Így tudod a legjobban leválasztani a témát. Sajnos a kompromisszummentes sportfotózás a lehető legjobb technikát kívánja.
-
A Zéé
addikt
válasz
ricsko72 #51701 üzenetére
Szia!
Mi a cél? Dokumentálás, vagy művészkedés?
Ha az a lényeg, hogy legyen minden meccsről pár kép, amin látja magát a csapat, akkor oda bármelyik gép jó egy rövid telével. Ezt nem kell nagyon túlgondolni. F5.6 vagy F8, legalább 1/100 záridő, auto ISO, aztán had menjenek a rövid sorozatok. Évekig fotóztuk a mi meccseinket is egy D3100+18-105 kombóval hasonló beállításokkal.
Ha meccs közbeni "portrézás" a cél, akkor van értelme lemenni valami FF váz és egy-két fényerős obi irányába. Ez jóval látványosabb végeredményt ad, de nem olyan móka, amit 2-300k-ból összehozol.
Persze ez csak akkor érvényes, ha ott vagy a pálya mellett. Lelátóról fotózni felesleges, mert vehetsz bármit, azok úgyis csak emlékképnek lesznek jók. Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest