- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
válasz
bandigno #32427 üzenetére
Konkretan errol van szo: [link]? Amit linkeltel kepet, az nekem nagyon tetszik! Multkor nagyon kellett volna a zoom, gyerekek szinpadon, es a kolcson 16-85 igencsak keves volt
De egyelore tanulok, es tul sokat nem is invesztaltam a dologba, de lassan latom, mi kellene...
-
nasinas
tag
válasz
bandigno #30816 üzenetére
Hát, ami igaz az igaz, Ashampoo Photo Optimizer-t használtam, először egykattintásos optimizálás - jó az ha van alapon - aztán élesítés.
Vagyis gány a köbön, gondolom vannak kifinomultabb megoldások is.
Bízom benne, hogy most,hogy a gépen belül erősítettem az élesítést és egy fokkal feljebb vettem a színtelítettséget,mindezt a tájkép módban, már nem is kell utómunka a ki/levágásokon kívül.
Mint a Loudness volt egykor a HiFi-ben....Még rá kell vennem a kezem, hogy ha mégis élesítenék, akkor azért ne essek túlzásba.
És ha vannak is lehetőségek a programokban, nem kell mindegyikkel élni is....Az aura szerű , radírozáshoz hasonló fakulás nem tudom minek a következménye, ha valaki tudja, szóljon, fogalmam sincs. Bár így - lévén keresztek meg a madár - lett egy kis misztikuma a dolognak (jó jó megyek már )
-
Borg76
tag
válasz
bandigno #30348 üzenetére
Én is maximálisan elégedett vagyok vele
, csupán felmerült az ötlet, hogy van-e értelme tovább lépni, vagy szinte észre se fogom venni a különbséget.
aleister
Erre nem gondoltam, hogy a "gyári" objektív ennyivel gyorsabb, bár ez gondolom a gyakorlatban érezhető igazán. Akkor marad a jól bevált D3300. Még egyszer köszönöm a segítséget -
glaci
őstag
válasz
bandigno #30190 üzenetére
Nem, direkte kicsit távolodtam tőle, hogy ne járjak úgy.
Ill, akkor ugye mögötte lenne, nem előtte.
Meg rekeszeltem is egy picit.
Érdekes, hogy a 18-105 ugyanabban a helyzetben, gyutávon, beállításokkal, távolságból meg jó.
Jövő héten csinálok normális tesztet, aztán feltöltöm és megmondjátok a tutit.
Azt hiszem, nem küldöm vissza, hanem "ülök rajta" 2 hetet, aztán ha együtt tudunk élni, max. elviszem a szervizbe, ha nem akkor meg elállás lesz belőle.(#30193) szilu7:
Nekem a 18-105 járt ugyanígy.
Fogtam a meleg ragasztó pisztolyt nyomtam 3 - 4 apró pöttyöt, rányomtam vissza a helyére, vártam pár percet míg visszahűlt és azóta is tökéletes! -
válasz
bandigno #29800 üzenetére
Na végre nem nekem kell beírni.
Mondjuk 70mm alá keresett, szóval a tele részét nem biztos, hogy fogja tudni értékelni... plusz 5.6 alatt FF széleken taknyol azért... plusz csavaros AF miatt nem is egy halk jószág... plusz 28 az nem 24...
Viszont pl. ha ezt még nem vitték el, és tényleg OK (esetleg el tud menni személyesen kipróbálni), akkor ez ennyiért még akkor is megérhet egy próbát, ha a filmes vázat bedobja a fiókba.
-
válasz
bandigno #28801 üzenetére
Akad. Még a D40-en manuálozva meg a D90-en is használtam (mielőtt hülye fejjel elajándékoztam az utóbbival együtt). (pl. 1, 2, 3, 4, 5 (erős crop)).
Szerencsére elég sokat gyártottak belőle, így nem olyan ritka meg drága - viszont DX-en 5.6-nál már király, ha inkább a normál-tele irányba mennél akkor jó a zoom tartomány és makrózni is lehet vele elég jól... vázmotoros gépekre normális fényviszonyoknál szerintem nincs párja.
-
Komgeri
csendes tag
válasz
bandigno #28726 üzenetére
Mi a véleményed erről az elméletről?
Venni egy 35mm 1.8-t (60-40%-ban ezt mondják jobbnak utazáshoz), majd ha olyan helyzet adódik ahová az 50mm-t kívánnám, átállítom DX formátumról 1,3X képterületre?
Ez működhet? van valami hátulütője?
Pár hónapja vettem egy D7200-t 18-105mm kittel, így nem tervezek FF-re váltani egy ideig
-
aleister
veterán
válasz
bandigno #28610 üzenetére
Könnyedén kiszámolhatod, ha összeadod a NEF-ek méretét. Mi azt nem tudjuk megmondani, hogy mekkora állományokat akartál írni.
A kártyákon szereplő sebesség adat mindig névleges. A gyakorlatban sosem bírnak annyit. Jó esetben megközelítik. Természetesen az is benne van a pakliban, hogy hamis a kártya. Próbáld meg másnál is lemérni. -
Rent
senior tag
válasz
bandigno #28112 üzenetére
Mennyire vagy vele megelégedve?
Én is nagylátót keresek d600-hoz. Természetesen egy 15-30 2.8-nak, vagy 14-24 2.8-nak örülnék a leginkább, de mivel nem ebből élek, nekem sok pénz, amit kérnek értük.
14 2.8 samyang-on gondolkozom még, viszont az csábító a 17-35 tamiban (az ára mellett), hogy az elején 2.8, zoom, valamint nem manuál. -
aleister
veterán
válasz
bandigno #27527 üzenetére
Nagyon várósak!
A külcsínen én erős Sigma hatást érzek. A fókuszgyűrű egy az egyben koppintás, a tubus pedig a C szériára hajaz.
Ettől függetlenül ütős specifikációval érkeznek majd. Ha hozza a Nikkor szintű képminőséget, akkor a 9 lamellával, VC-vel bizony nagyon meg fogja szorongatni a piac többi résztvevőjét.A Tamron palettáján hiánypótló ez a két obi.
-
*Ropi*
félisten
válasz
bandigno #27118 üzenetére
Elképzeltem, amint a figura megpróbál életszerű helyzetben fotózni ezzel a cuccal és az első mozdulattal, ahogy az arcához emeli, rögtön ki is böki vele a saját szemét...
Ráadásul az a powerbank minimum olyan nehéz, mint a váz + kitobi.
Zárójelben mondom, hogy a fénymásolós vázak tápja 8.1 és 8.4 voltos: a 9 voltot már nem annyira komálják...
-
80hun
addikt
válasz
bandigno #27118 üzenetére
Itt van ugyanez nikonhoz. Akku helyére és batterypack.
Az a fajta powerbank kell mert nem csak 5V-ot tud hanem 9 és 12V ot is.
-
kellcucc
aktív tag
válasz
bandigno #26191 üzenetére
Na ne idegesíts...Hajól értem akkor egy 50 1.8G és raynox dcr-250 előtéttel lőtted ezt? Nekem kezdőként több nem kell. 18-105 kit obin az előtét lencse gondolom azért már nem lenne ennyire tetszetős?
Mindegy, úgy is akarok venni egy fényerőset majd, ha sok pénzem lesz
szerk: Gyorsan utána néztem....azonnal!! kell nekem egy ilyen előtét, a kittel is tetszik amit művel, szerintem vállalható.
-
Viperator
őstag
válasz
bandigno #26042 üzenetére
Szia! Most már érthető, jobbra-balra és fel-le gombbal visszaállítottam (persze tetszőlegesen is választható fókuszpont)... Köszi!
@hotkar (#26045): először azzal a kapcsolóval próbálkoztam és nem csinált semmi. A másik gombbal (lásd fenn) tudtam kezelni.
Amúgy: Tamron objektívról van szó - ott helyben megtisztítják az objektívet garanciálisan (pár porszem bekerült a tubus belsejébe)? (mivel nem vagyok budapesti és nem akarok kétszer utazni meg szabadságot kivenni).
Üdv!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz
bandigno #25802 üzenetére
Komolyan hihetetlen, hogy még mindig sokakban a 15 évvel ezelőtti NiMH-s 3210-es korszak van gondolatban. Ami még durvább, amikor a telóboltos/szolgáltatós személy mondja, hogy 16 órára hagyjuk fenn elsőre a mostani okostelókat is. Többször is belefutottam már ilyenbe.
-
Larry303
addikt
válasz
bandigno #25656 üzenetére
nem kell keresned, múltkor iso 6400 f1,8 1/40 és huntolt, néha még a középső is, (50 1,8g, mert ez is kurva fontos ha már fokuszról beszélünk) de ez már nagyon low light szitu egy fokuszrendszernek. egy sima mezei 10w e takarékos lámpa mellett múltkor gond nélkül fotoztam a gyerkőcöket, ott is iso 6400 f1,8 csak ott volt 1/100 fény
-
A Zéé
addikt
válasz
bandigno #25607 üzenetére
a kérdés leginkább az, hogy ennek egyáltalán van-e értelme?
Mert ha használsz live view-et, netalántán csinálsz is úgy képet, vagy videózol már mind-mind változtatják a zárnyitás számot, de nem biztos, hogy ugyanolyan mértékben, mint ahány képet csináltál...
szerk: biztos, hogy nem ugyanolyan mértékben. Egy live view kép 2 zárnyitás + egy amikor belépsz. Innentől kezdve az egész "a kép sorszáma a zárnyitások számát mutassa" dolog bukott. -
Krisz79
őstag
válasz
bandigno #25596 üzenetére
Mindenképpen szeretnék feljebb lépni,igaz még nem olvastam utána a témának,hogy mivel fog többet nyújtani
az újabb ,modernebb váz.
Hobby felhasználóként nem is tudom milyen irányba induljak el. Egy biztos: csakis Nikon vázzal tervezek "dolgozni". (összeghatár: 250e.-ig)
Jelenleg D3100 és 18-105 Vr obim van. -
aleister
veterán
válasz
bandigno #25190 üzenetére
"épületekhez a nagylátó nagy előny"
Régebben én is ezt hittem, de időközben átértékeltem kissé az álláspontom. Az igazság az, hogy eléggé tudnak a falak dőlni nagylátóval. Ha van rá mód, akkor én inkább ekv 50 körül panorámával lövök épületeket. A nagylátó ebben az esetben inkább b-terv. No persze, ha direkt a furcsa látásmód a cél, akkor jól jön az uwa.
-
Mottie
őstag
válasz
bandigno #25188 üzenetére
Pénztárca változik
Barátnőmé a masina, építészhallgató. Elsősorban épületeket fotóz hol közelebbről, hol messzebbről (Kívül-belül) illetve állatokat szabadtéren. Ez utóbbihoz szeretne ha tudna kicsivel "távolabbra" fotózni. Egyébként meg így ahogy most van a gép is fényévekkel jobb, mint bármi amivel eddig fotózott, úgyhogy nincs olyan amivel nincs megelégedve.
De ha már megvan a gép én szívesen meglepem ilyen "upgrade"-ekkel, ami ugye mint te is mondtad pénztárca függő. Csak mivel nem vagyok szakértő nem tudom hogy mit is kell nézni, az obi mely tulajdonsága miben jelent fejlődést a többihez képest.
-
kellcucc
aktív tag
válasz
bandigno #25145 üzenetére
Sajnos az emberekre ilyet már nem bízok (legutóbb az autómat adtam kölcsön, erre jön a telefon, hogy bocs bocs de ez és ez történt, na remek), inkább most már azt se engedem meg, hogy másnak kelljen figyelni arra, hogy nekem ne okozzon kárt, inkább én magam előzöm meg a potenciális bajt és nem adok lehetőséget a kártevésre. UV szűrő fent van, viszont azt nem tudom elképzelni, hogy nagyobb ütődésnél is véd, amikor betörik az üveg (szűrő). Kisebb ütések (ami repedést okoz) ellen biztos tök jó, de ha betörik a szűrő, akkor valószínű a lencse is fog (legalább) karcolódni. Ilyenre remélem nem lesz precedens, szóval ez annyira nem is érdekel, úgyse tudok mit tenni a szűrő felhelyezésen és a figyelmes használat mellett. Részegen sose fogom használni, tekintve, hogy az utóbbi időben 3-4 havonta iszok a haverokkal. (antialkesz vagyok)
Szerintem nem tudna leesni az ilyen tartóról, elvégre ebben a buckleban is láttam menetet, olyan úgy pattan be, mint az obidra, arról se tudok soha leszedni, ha nem akarod. Nekem D3300 18-105 van amúgy, viszont nem tervezem, hogy hordjam annyi időt kézben, általában ha megyek valahova, akkor a kezemre is szükségem vanKirándulok vagy akármi. A nyakba akasztós téma a sírba kerget, borzalmasan kényelmetlen a konstrukció. Se nem vízszintesen, se nem függőlegesen nem áll/lóg, a gép alsó éle mindig a hasamat csapkodja, ezzel még nem tudom mit kezdjek, ha egy napos kirándulásra megyek és egész nap rajtam lesz a gép.
Szerk: Még annyit,hogy a manfrotto amica 40-es táska elég kicsinek tűnik, az oldalsó zsebek ráfeszülnek a táskára, nehéz használni őket, mélyre dugni a sapkát meg egyenesen kínszenvedés, nem hogy elővenni...ha meg nem teszem mélyre akkor meg akár ki is eshet, ergo jobb szerintem, ha a pánton van rögzítve
-
Mézes B Ödön
csendes tag
válasz
bandigno #24657 üzenetére
Makrozásnál nem volt gondom a homállyal. Illetve volt, csak a bénaságomat ott nem próbáltam rákenni a rendszerre
. Ott ugye eleve vártam, hogy penge vékony lesz a DoF, így nem akasztott meg sok lett a béna kép. Amúgy, hogy a kérdésre is válaszoljak, a makrónál F16 + plafonról derített vakut használtam, és kézből lövöldöztem. Viszont a makrónál segítség, hogy az előtét lencse miatt a teljes fókusz tartomány (a közelponttól a végtelenig) 3-4 cm-en belül van, azaz szinte mindig van valami ami éles, csak esetleg nem ott, ahol akartam. A vaku miatt pedig mindegy, hogy mennyire remeg a kezem.
A homályos képek portrénál jelentek meg. f2-n, 1/100s záridővel használtam kb 1 méteres tárgytávolságban, kézből tartva, vaku nélkül, nem túl kooperatív alannyal
Az, is lehet, hogy kép stabi és vaku nélkül, az 1/100 85 mm-en az én kezemből egyszerűen kevés. Vagy annak elégnek kéne lennie?
-
aleister
veterán
válasz
bandigno #24155 üzenetére
Én ilyet használok.
Valamit ér, de csodára egyiktől se számíts. Ha tudod, hogy mit kell nézni az elkészült fotón, akkor felfedezhető a várt hatás.
Nekem azért van bent a táskában, mert ha bármi történik a rendszervakuval (azon van mobil szoftbox), akkor ne legyek tejesen meglőve, hanem legyen egy vészmegoldás.Összességében ennyit megér.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
bandigno #23426 üzenetére
A Camera kft webshopjában megtalálható és csak 7600 pénz. Jelenleg nincsen készleten, de gondolom csak tudnak neked szerezni
-
-
aleister
veterán
válasz
bandigno #22794 üzenetére
Ha olcsón akarsz tűrhető alapzúmot FX-re, akkor próbáld ki a Tamron 28-75 f2.8-at.
Pite jókat mondott róla. Optikailag olyan, mint a legendás 17-50, csak az alap látószög tartomány módosul full framere.
Bár ritkán találni használtan, de akkor 100 alatt megvehető. Ez baráti ár ebben a kategóriában. -
törölt tag
válasz
bandigno #22789 üzenetére
és az ötleted vesd is el. Jó a fullframe váz, jó áron hozzá lehet jutni, de a fullframe üvegek árban más liga és sokan nem számolnak ezzel, utána pedig szívják a fogukat, hogy mi van.. ha nem teheted meg (vagy nem akarsz rá költeni), hogy fullframe vázad ellásd rendesen azokkal az üvegekkel, amire szükséged van, felejtős a téma, vagy nézhetsz régebbi üvegeket, esetleg őskövület manuálokat meg mindenféle vadhajtás-útvonalat.. de én ilyen DX az FX-en dolgon nem is agyalnék. Van 1-2 DX üveg, ami ha nem is töknagylátón, de valamivel felette már kirajzolja az FX-et, de ez inkább kényszerzubbony-megoldás, mint tényleg értelmes dolog, képszél minősége, stb.
-
imyourfriend
őstag
válasz
bandigno #22342 üzenetére
Örülj neki hogy túlragozzák ezt az olajhibát, így legalább olcsóbban lehet a vázhoz jutni.
Személy szerint én akkor vettem, amikor jött ez az olaj mizéria és elég sokan szidták.. de ha tudsz jobb szenzorral bíró gépet ennyi pénzért hasonló fícsörökkel akkor vedd azt.
-
imyourfriend
őstag
válasz
bandigno #22338 üzenetére
Ha megfelelően működik, akkor miért ne érne meg annyit? Jó áron van, ha max 2-3-szor be kell küldjed szervizbe az sem túl nagy érvágás. Annak tekintetében hogy kicserélik benne a zárat és nagy valószínűséggel elmúlik a hiba. Személy szerint ~8k expoval vettem a vázam torzo-tól és egyszer volt szervizbe (mert egy műveletet végeztek a belsejében aztán rosszul gumírozták a hátsó részt). Ekkor megpucolták a szenzort aztán azóta már közel 6k expo belekerült plusz egyszer az elején 9000 körül megpucoltam s ennyi.
Csapj le rá míg más el nem viszi, ennyit tudok mondani.
-
torzo
őstag
válasz
bandigno #22338 üzenetére
Pont a riszkis exposzámnál tart, az enyém is annakidején ekkor köpte le először rendesen a szenzort. Az ára korrekt, de a zárcserét szinte biztosan be kell kalkulálni. A Nikon művek ezek szerint gariidőn túl is cseréli a zárat. Zárcsere után már nem lesz vele bajod. A váz amúgy nagyon király.
-
Horbal
őstag
válasz
bandigno #18601 üzenetére
Nekem is 70-300 VC Tamron van. Nagyon szeretem csak nagyon keveset használom - mert közben rájöttem, hogy nem érdekel a telézés illetve azok a témák amihez tele kellene.
Mondjuk lehet vele jó kis tárgyfotókat is csinálni
A stabija valami baromi, szinte már ijesztő főleg a hangja
-
nesa
veterán
válasz
bandigno #18607 üzenetére
Az a baj hogy ezek a tesztek csak egy bizonyos targy tavot neznek a nikon 70-300VR minnel kozelebb fotozol ugy gyengul, viszont 8-10 meter korul egesz jo, nekem ezert nemvaloszinu hogy kene a nikon mert ott gyenge mint a harmat ahol hasznalnam, aki 20-30-40 meterre lovoldozik annak lehet megfelelo.
-
-
yxcv
tag
válasz
bandigno #16019 üzenetére
Amikor először töltöttem, nem merítettem le teljesen. Mármint beletettem a fényképezőbe és megnéztem, hogy volt még rajta, mert bekapcsolt, és jelezte, hogy töltsem. Ekkor tettem fel, és amint abbahagyta a töltő a villogást (~2 óra után), kihúztam és betettem a gépbe. Ezt elvileg jól csináltam?
Most fordult viszont először, azaz ma, hogy a gép be sem kapcsolt, annyira le volt merülve.
Sajnos senkitől se tudok kölcsön kérni másik akksit, de remélem, hogy csak az akksi a gond. Nem szeretném szervizeltetni a pár napos, vadiúj vázamat. :/ A vázzal amúgy mi probléma lehet, ami ilyeneket okoz? Nem jól érzékeli a töltöttséget? Annyira, hogy be sem kapcsol? -
A Zéé
addikt
válasz
bandigno #13529 üzenetére
volna... ha lenne értelmes funkciója. De így csak kvázi hasztalan műanyag tégla, amitől bazi nagy lesz a váz... Használni nem tudod rendesen, mert ahogy mondod nincs tárcsa, nincsenek gombok, ergó folytonos fogásváltás kell, ha állítani akarsz valamit, ami szerintem hosszú távon lassabb, és megterhelőbb, mint kicsit kitekert csuklóval portrézni. Van egy expó gomb amit madzag nélkül nem tudsz használni... A madzag meg ott lifeg, elakad, kicsúszik, a vázon az a gumi ajtó kinyúlik, ha nincs a helyén, 1 hónap után esélytelen lesz visszarakni.
Egyedüli nyeresége talán a kicsit jobb fogás, meg a +1 akku hely, bár utóbbi azért nem olyan komoly előny szerintem.Na meg persze az elmaradhatatlan, portrémarkolattal már komoly fotografinak néznek érzés(#13530) indigo
Ez van, ezen nem kell csodálkozni szerintem, egy professzionális felhasználásra szánt kiegészítőt (mert egy portrémarkolat az, bárki bármit is mondd) persze, hogy nem készítenek el egy amatőröknek szánt vázra.(#13531) -Valinas-
Ugyan miért lenne baj? Maximum mókás lehet kicsit, de hogy nagy bajt nem csinál vele, pláne neked, az is biztos -
indigo
aktív tag
válasz
bandigno #13529 üzenetére
Én is nemrég akartam a D5300 vázhoz egy portrémarkolatot és a Nikon a következőket írta: "A D5300-as készülékhez sajnos nem létezik Nikon által gyártott portrémarkolat és utólag nem is fognak hozzá gyártani, mivel a belépő szintű digitális tükörreflexes fényképezőgépek esetében a fő cél az, hogy a termék felhasználóbarát legyen: tehát minél könnyebb és egyszerűen kezelhető."
Ezek szerint a belépő váz az egyszerűségre törekszik. Nem is értem, hogy akkor miért van a módválasztó tárcsán automata módon kívül másmilyen is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest