- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
8nemesis8
veterán
válasz
Horbal #22532 üzenetére
Hozzá lehet szokni biztosan. Amit én eddig nyomtattam vagyis rendeltem, szigorúan családi fotók, tehát 13*18 nálam a fő célpont, bár pont most szeretnénk pár nagyobb méretű képet is előhívni.
Jah lehet, hogy 1 hete te ajánlottad a 700-ast
Este ha tudsz nekem küldeni képet, azt nagyon megköszönném!Freddy76: Azóta vakut mennyire használod?
Tetszik nagyon a kép. Utómunkánál egyessével dolgozol vagy tömegesen?
Nyilván a zajszűrés vagy hasonlót még tömegesen meg lehet valamennyire oldani. -
8nemesis8
veterán
válasz
Horbal #22524 üzenetére
Ez normális szerintem, vagyis minden gyártónál előfordulhat garanciális gond. Az elején derült ez ki vagyis jött elő?
Ha megveszem cipelem, mindenképpen. Szabadtéren gondolom nincs akkora hátránya a 70-200hoz képest, beltéren, már inkább.
A stabi hangja rettenet? Videón néztem az USD-t, de az baromi halk
Kültéren nincs is gond, beltéren, ahol kevés a fény, ott jön zavarba a 18-105 és elkezd 1-1szer végtelen és vissza között mozogni. Gondolom a kevés fény az oka. Milyen vakut is használsz? Szerintem nekem is megoldaná szobában a gondomat, ha falakról kapna egy kicsit több fényt. 1600 körüli ISO fölé nem szeretek menni. Nem tudom e fölé vagy e körülre gondoltad e!?Köszi a képeket, utóbbit már láttam is korábbi hozzászólásodból, amikor végigolvastam rákeresve az obira.
Freddy76: Dehogynem, csak ez egy ilyen nap... Köszi az infót, ma lehet megyek átvenni vagy holnap! Hétvégén meg lehet is tesztelni majd!
Te mit ajánlanál még, hogy beltéren ne legyen gondom a 18-105-tel? Egy vakut vagy egy fényerős 17-50-est?
Kíváncsi vagyok. -
8nemesis8
veterán
válasz
Horbal #22479 üzenetére
Első mondatoddal rám ijesztettél kicsit. Azt hittem már van aki nem ajánlja!
Van egy 50es fiem 1.8, illetve 18-105 kitobi. Utóbbi gyenge fénynél lassú szerintem eléggé és nem vágom földhöz ettől még, tehát ezzel együtt tudok élni, bár őszintén megmondom kicsit többet várok tőle.Decenter, AF gond vagy bármi volt?
Szeretek a természetben fotózni, csarnokban is használnám alkalmanként ahol nem tudok közelebb menni, jó pár méternél. Imádok hegyekbe járni. Eredetileg 70-200/f2.8-akat kezdtem nézni, de rájöttem, hogy nincs rá szükségem, mert nem fotózok annyira sötétben vagy nem sportot fotózok, persze biztosan jó lenne, de az már túl van a "lelki" keretemen. Így kezdem nézelődni nem fix fényerősökben, elsőként a Nikon aztán jutottam ide.
Hátizsákban hordom a cuccaim, ha túrázni megyünk és nem gond, ha van a hátamon jó pár kilóKi tudja, hogy mennyi használom majd ki, inkább az idő dönti el, most azt mondom, hogy szeretném, de függ az időtől/mindentől majd ez. Most viszont jó feltételekkel tudok vásárolni 1-2 dolgot, így ki kell ezt használnom.
A másik amin még gondolkoztam egy fix fényerős alapzoom. Esetleg csak veszek egy jobb vakut és máris könnyebb a dolga a 18-105nek. Sajnos nem tudok dönteni, mert külső vakut még soha nem volt lehetőségem használni! Ellenben a fix fényerős 50-est nagyon komálom.
A 18-105 nem tudom nálatok milyen, de nálam elég lomha, hangos, bár ha talál fókuszt utána már öröm van! -
8nemesis8
veterán
válasz
Horbal #22277 üzenetére
Szia!
Köszönöm a válaszodat, sikerült megkavarnod
SB-700 tetszik, meg ha tehetek mindenből inkább veszek márkásat, magasabb minőségűt, hogy utána sokáig kiszolgáljon és annak megfelelő minőségben tegye ezt, de úgy gondolom, hogy én szerintem havi rendszerességgel venném kb elő, nem sokkal sűrűbben. Így talán drága lenne ez a Nikon, bár ahogyan néztem egészen jól tartják az áraikat is.565 és 568 között árban kb 16 ezer van, vajon megéri?
Abbahagytam itt a vakus hozzászólást, de ha már segítettetek ide válaszolok
-
8nemesis8
veterán
válasz
Horbal #22273 üzenetére
Engedjétek meg, hogy vaku kérdésem még válaszoljak!
aleister: Nem csak költség a kérdés, hanem áfás vagyok, így nem egyszerű a téma most.
Akkor ezek szerint nem is kell, hogy Meike 910-nél ez bezavarjon? Igen azt gondoltam, hogy senkit nem vakuzunk telibe, de ha messzebb van aki fotózunk, akkor sem lesz vörösszem vagy utómunkával is jól eltávolható esetleg?
Ed Parker: Írod, hogy "asszonykádnak" vetted a 400-ast, miért nem nagyobbat már akkor, mondjuk 700?
Megvan vele elégedve?
Templomnál gondoltam, hogy nem tudom bevillantani az egészet, így majd olyan helyen és olyankor próbálom elkapni, ahol vagy alacsonyabb a belmagasság vagy megpróbálok a fehér fallal játszani és kihasználni azt! -
CsendesMark
aktív tag
válasz
Horbal #22124 üzenetére
A Nikon 55-200mm beltérbe semmiképp nem jó a magas f-érték miatt, szerintem.
Bár mondjuk a városban egy crop-os 200mm-t nem tudom milyen gyakran használsz, mert az effektív 300-as gyútáv már nagyon szűk, hacsak nem a szomszéd panel ablakát fotózod ahol az a nagymellű csaj lakik -
Freddy76
addikt
válasz
Horbal #19436 üzenetére
Ha ez igaz lenne, akkor júzer error lett volna az 50/1.8-cal is, vagy éppen a Tamron 17-50/2.8-cal, melyet sokat használtam nyitva. De nem volt, ezekkel pöpec volt a cucc, csak a 35 nem volt jó. De ez sem igaz mindenkinél. De ha valakit nem érdekel ez az obi, akkor nem is kell foglalkoznia vele, a d7000 nagyon jó váz. Ergonómiai telitalálat, masszív, pazar képminőséggel, jó és gyors af-fel (leszámítva a jelzett problémákat, amelyek nálam csak egy obival jelentkeztek). Ha kijön a d7200, és jó olcsó lesz, lehet, hogy veszek is egyet
Érdekes módon nekem a fogása is jobban bejön, mint a d7100-nak. A d7100 burkolata más, kicsit gagyibbnak éreztem.
-
-
csacsi77
senior tag
Én is elgondolkodtam egyébként egy ilyenen, amikor a feleségem Samsung NX1000-t fogdostam. Fából szépen kiesztergáltatni egy szakival és lelakkozni. Mehet a közepébe egy csavar oszt' jó napot!
Mindenki a fogás könnyítését emeli ki markolatnál. Igaz, hogy megemeli a váz magasságát, de a vastagságát nem. Olyan markolat kéne, mint az Olynál (vagy Pana?), ahol a vastagságot is lehet növelni egy kiegészítő elemmel.
Sosem értettem, hogy ha egy gép nem közép vagy felső kategóriás, akkor automatikusan csak nők és gyerekek veszik meg, akiknek kisebb a kezük, rövidebb az ujjuk? -
aleister
veterán
-
-
törölt tag
Noise Ninja is klassz volt, most Topaz DeNoise-t használok, ez sem rossz. A ninja kisebb legenda (még könyvben is olvastam, persze ez semmit nem jelent, de Kelby is említette már)
Most már Photo Ninja a pakk neve, és sok más cuccal együtt kapható csak, külön zaj-nindzsa nem
Gondoltam megírom, +1.
-
Receptor
csendes tag
Egyelőre még igazán nincs is vele elkészült képem, csak a teszt kattingatások. Nem is biztos, hogy hozzányúlok, inkább csak "fókusztesztet" akarok csinálni. Ha nem fog mellémenni, akkor biztos nem nyúlok hozzá.
Abban tud valaki segiteni, hogy melyik gripet érdemes venni? Ahogy néztem itt a fórumon Meike és Pixel Vertax amit sokan ajánlottak, van köztük különbség? Mert árban kb ugyanazok.
Előre is köszi -
törölt tag
Ezert mondom azt, hogy inkabb varni kell, valoban a D7100-rol eddig meg nem erkezett tomegesen negativ beszamolo, es remeljuk nem is lesz ilyen. Illetve en a D7000-ben is remenykedek meg, hogy esetleg kijon ra egy ujabb FW ami sokmindent megold.
Tokeletes nyilvan egyik sem lesz soha, de mas az amikor olyan mertekben jelentkeznek csak hibak amik meg elfogadhatoak/konnyen javithatoak, stb, mint az amikor valami tomegesen jelentkezik, vagy megrosszabb ha megoldas sincs az adott dologra. Illetve ezen felul meg en amellet sem tuok elmenni szo nelkul, hogy mi az hogy a 35mm 1.8 objektiv nem mukodik rendesen a vazakkal, olyan szinten, hogy el kell inkabb adni?? Ezt azert mar enyhe tulzasnak ereztem es azota sem tudom lenyelni, es ezen a ponton kezdtem kiabrandulni a Nikon-bol. Amikor a D50-em volt, ilyesmirol meg csak nem is hallottam, hogy ilyen egyatalan elofordulhat. Akarmit csavartam fel ra, mindennel hibatlanul mukodott, a 35 1.8-al is.
Hogy lehetseges az, hogy egy ekkora tapasztalattal rendelkezo ceg mint a Nikon nem tudja megoldani, hogy a sajat maguk altal gyartott vaz az oaltaluk gyartott objektivvel hibatlanul mukodjon, es ugyan legyen mar kompatibilis vele? Ez szamomra kiabrandito, es nevetseges is egyben. Termeszetesen ezek a kerdesek nem neked szolnak konkretan, csak ebben a hozzaszolasban merultek fel bennem. -
törölt tag
Nem tudok. Mint ahogy mar montam is, meg fiatal. Meglatjuk nehany honap mulva. Ha nem lesznek problemak akkor pedig csak orulni kell. Amugy nem tudom te hogy vagy vele, de en nem csak ezen a forumon informalodok, hanem mindenhol a neten. Eleg csak a firefox google keresobe beirni, hogy "d7000 f" es mar az automatikus talalatokban is az elso 3-ba kerul a "d7000 focus issues", de magyarul is kiboki.
De ott van pl a D600 esete, amikor megjelent semmi problemarol nem lehetett hallani nehany hetig, most meg tele van a net vele, hogy olaj szivarog a mechanikabol a szenzorra. Ilyen dolgokrol beszelek en. Inkabb varok, semmint hogy (ismet) kemenyen mellenyuljak.
imyourfriend az FX mar onmagaban is egy kivalo dolog, foleg hogyha 3x annyit akarsz kolteni ezentul objektivekre.
-
barbaron99
tag
Köszi a sok választ és instrukciót. A közgyűrűkről akkor leteszek inkább, mert bogarakat virágokat úgy hallottam 90mm alatt felesleges fotózni, olyan 1.4 - 2.8 közötti lencsém meg nem mostanában lesz, ha ekkora fényveszteséget okoznak a gyűrűk. Szerinted a szűrőmenetre feltehető makró előtétekből van ami használható esetleg? Ha találnék egy jó SB-600-at, bár kevesen kínálnak, az mennyiben lenne hátrányos a 700-hoz mérten?
-
Crow
tag
Elnézést, ha nyugalom megzavarására alkalmas dolgokat írtam
Nekem eredetileg annyi volt a célom, hogy leírom (1HSZ-ban) hogy mit szeretnék. Ha valaki hajlandó segíteni mert pl. ő is ilyen gépet venne, ezért érdekli a probléma, vagy mert szimplán mert jó fej, akkor ír egy privátot, ha nem, akkor így jártam...
De ha a topicban a fórumtársak elkezdenek érdeklődni a téma iránt, és kérdéseket feltenni, akkor nyilván illik válaszolnom. Ezeket elolvasni viszont már senkinek sem kötelező...
-
sundorgo123
csendes tag
-
imyourfriend
őstag
Én komolyan nem értem mi a probléma. Bár ha kitobival nem éles a kép akkor ott már valami brutális dolognak kellett történnie. 18mm-en szinte minden éles, 55 f/5.6-on is élesnek kell lennie a tesztábrának. Viszont ha már egy kitobjektív életlen és nem működik jól egy vázon ott vagy user error vagy fatális hiba a gépben vagy működésképtelen 18-55VR van a dologban.
Krisz jártál már a fóti úton, vagy mutattad már a fórumról valakinek a gépet?
-
Sequoyah
tag
Logikusan ez a távkioldó nem más, mint egy infralámpa, ami egy bizonyos patterns szerint villogtat, mintha morzézna. Szóval egyrészt ez a majd 2$ közel is áll a reális árához, másrészt ha a pattern nem változott (és ha minden kompatibilis akkor nyilvánvalóan nem), akkor minden jó hozzá ami eddig.
-
Én örülök, hogy a D90-et D7k-ra cseréltem!
Persze nem mindenkinek ér meg 70-80k-t egy ilyen csere.(#2310) Throme : Ez a DX vs. FX sok esetben csak a megtehetem, miért ne vegyem meg dologról szól?!
Néhányan hátast dobnak egy FX géptől, vagy csak szeretik az új kütyüket, meg a DX lemeze már lejáróban van. -
törölt tag
A forgathatok altalaban nem faszak, nem szurnek egyeletesen a kep minden pontjan, foleg a nagyon hosszu zaridoknel kritikus dolog ez...
Kleroo hat ez a baj pont, rajzrol en is azonnal megertenem, de igy annyira bonyolultnak tunik, hogy el sem kezdtem meg gondolkodni rajta
-
*Ropi*
félisten
Direkt fellöki az állványt, majd utána olyan óvatosan állítja fel, mintha attól romolhatna el...
Bár lehet csak az állványt féltette, mert valami HAMA-szerű volt...
(#1421) Peethy: Ha az oldalán volt úgy érthetőbb, de akkor is furcsa, hogy mitől nyomódott be a gomb. Annyira szorosan a bajonett tövében van, hogy nagyon nehezen hozzáférhető.
-
A Zéé
addikt
"+ csuklószíj + DIY gyors oldású vállszíj (ha obit kell cserélni jól jön)."
ezt meg tudnád majd mutatni képen? Valami hasonlón gondolkozok én is, mert rájöttem, hogy ez a gyári nyakbaakasztó annyira nem jön be. Valami olyan kellene nekem, ami ha kell csak egy csuklószíj szerű valami, de könnyen át lehetne szerelni ilyen black rapid szerűre, ha kell, és nem is barmolja szét a gép oldalát a mindenféle lifegő vasdarab, mint mondjuk itt.
-
aleister
veterán
3 hónap? Hogy a viharban? Nekem is addig volt a 17-50, de azt kétszer ellopták a postán.
Ahogy Király Linda mondaná "magyarok vagyunk, vagy nem".Tayrol:
Nekem a 24-70-re 2-4 hetet írtak. Meg is jött 3 hét alatt. Neked mivel van baj? -
TeeJay
félisten
igen gondoltam hogy a Nikon D7000 D7100 meg újabb vázak markolata azért kerül egy belépő szintű váz árába mert fém és szigetelt. na de ha egy Meike D7100 markolat ugyanazt tudja és minőségű
akkor mit számít hogy műanyag és nem szigetelt? cserébe megkapod 13-14ezer forintból ami a gyári markolat árához képest 7x olcsóbb legalább...
én a D90-et sosem vittem esőbe, az meg hogy por vagy cseppálló nekem mindegy mert a váz az, a markolatban meg nincs olyan sok dolog ami tönkremenne, főleg hogy a gép alján van.olcsó markolatban egyik sem lesz fém ez fix
max ha van egy felsőbb kategóriás Meike markolat is fémből de az meg már nem 13ezer forintra jön majd kipl 2 darab dekódolt akkuval együtt 60fontból kijön a Meike MB-D15 markolat
ez a mostani 356 forintos font árfolyamon 21360 forint körül van
szerintem elég baráti és a gyárival együtt 3 akkud van, azzal örök életedre el leszel
[link] -
dabgergo
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Metal topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Cyberpunk 2077
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Filmvilág
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest