- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aaron14
őstag
Hétfőn voltam egy fotózáson (fashion). Egy darab studiovakut használt a fényképész és az eredmény profi lett. Nyilván ez attól is függ, hogy milyen témájú képekről van szó. Használta octobox-szal és búra nélkül és, általános szórt fénynek.
Sokat fotóztam már kültéren, ahol egy nagyobb derítővel vagy tükörrel csodákat lehetett művelni. A studiovaku olyan fotózásokra kellene nekem, mikor itthon tárgyfotózom, vagy az említett tesztekhez, beautykhoz. Nem egy studiot akarok magamnak felépíteni, csak szeretném ha ezekre a fotózásokra nem kellene bérelnem, plusz itthon is ki tudnám tapasztalni, mire alkalmas a lámpa. Egyértelmű, hogy sokszor elengedhetetlen min. 3 lámpa, de azt studioban megoldom.
Ez a Mikrosat 5R jónak tűnik és szimpatikus az erős állandófény. Állvánnyal, rádiós kioldóval, octobox és beauty dish fényformálókkal, valamint egy táskával ez körülbelül mennyiből jönne ki? 250.000?
Egyébként jelenleg egy Nikon D90-et használok (5 éves, 50.000 expoval), 50-es és 80-as 1.8-as obikkal, valamint egy 16-85-tel. Mind Nikkor. Eddig csak az ISO-t éreztem hátránynak, meg jó lenne egy 35-ös 1.8-as obi, de 100.000 expo felett veszek majd egy új vázat és már nem szeretnék feleslegesen befektetni rá.
Ha valaki ezért csak hobbifotósnak tart, akkor szerintem nem velem van baj. Egy fotós nem a felszerelésétől lesz profi. Persze kell egy jó alap, de nem hiszem, hogy milliókat kellene most 5-7 studio vakura elköltenem.
-
bandigno
senior tag
& JohnyBlue
Köszönöm! Láttam ezeket az oldalakat, viszont sajnos régóta nem rendelhető! Amúgy egy ilyesmi visszafordítható (persze tekerhető) dologban gondolkozom! Ennek a belsejét meg finoman dörzspapírral mattra lehet csiszolni és nincs bevillanás!
ha esetleg valakit komolyabban is érdekel: ez az obi és ez a napellenző rá, amitől szerintem a fenti utángyártott univerzális is jobban véd a naptól!persze biztos nem voltak hülyék, mikor ezt tervezték rá!
btw, tapasztalatotok híján belevágtam a fejszét saját magam és rendeltem egyet! reményeim szerint jövő hét második felében meg is érkezik! ha valaki kiváncsi a rajzolására, élességére, stb, akkor majd szívesen töltök fel képeket! 210 euro volt postával, kirajzolja az fx-et is!
-
Real_Necro
veterán
Igen, csak előbb majd szólj, tartom a kukás zsákot.
Jönnek lassan az ünnepek, karácsonyi fények, ideje lesz leporolni a D7100-at. Éppen azon filózom mi lesz a jobb. Tami 17-50 f/2,8 esetleg megspékelve egy kis vakuval, vagy fix 50-es vaku nélkül? Tami jobb lenne beltérre a gyutáv miatt, 50-es viszont fényerősebb, meg nyitva élesebb. Még nem került a váz sem ilyen fényviszonyok közé, szóval kíváncis leszek D90-hez képest mennyiben más.
-
gab.m
senior tag
Ez valo igaz, 99%ban portrekhoz hasznalom oket, ezen belul 90%ban belteren, szoval kornyezeti strapa es gepvazon torteno ide-oda koccanas nem eri oket. En abszolut elegedett vagyok veluk, 1/8 teljesitmenyig kb hozzak is a D750 6 fpset, szoval a feltoltesi idovel sincs bajom.. Egy dolog hianyzik: egy olyan kioldo amivel vazrol tudnam allitani is oket, de ehhez meg minimum 1 yn560at is kene vennem az ujbol. Na de ez mar tenyleg vakutopic. Ja, es spanyoll:kabbe
-
Ha nem mászna el, akkor azért egy PZ oldal sem írná le.
De a két képet gyorsan össze is dolgoztam:
Az 5,6-os képre beletettem 3 részre a 2.8-as képet.
Tisztán látszik, hogy 2,8-on élesebbek a beosztások a 100 - 15-ös számok közötti részen.(#21381) Eperkutyus: egyszerűbb így, összedolgozva a két képet
-
törölt tag
A teljes fókuszsík tolódik, és onnantól lehet "számítani" +/- ugyanannyi DOF-ot (azaz többet, ahogy rekeszeled). Azaz mögötte 2/3, előtte 1/3 durván.
Akkor látod úgy, hogy csak mögötte nő a DOF és előtte nem, ha pont annyival nő a DOF elöl, mint amennyivel hátrébb csúszik a fókusz. Ilyenkor megtévesztő a dolog és kb. az jön le, hogy a fókuszsík marad, csak a DOF nő hátul, holott nem ez van.
[link] Itt látszik is a 120-ason, hogy a DOF picit nő elöl is - csak nem láttatja magát annyira, mivel a fókuszsík, ahonnan indul a DOF kvázi, eltolódik hátra a fenébe
Egyszóval, 2.8-hoz képest a "nullát" tolja el a shift.
-
-
Byk01
őstag
Mennyi értelme van egyáltalán két különböző rendszerre tervezett objektívet összehasonlítani?
Vagy annyira általános, hogy Canonra Nikon obi megy, mert az a DxO-nál 2 ponttal többet kapott?
Nem a kép a legfontosabb, amit az adott RENDSZERrel el lehet érni? (most a művészi látásmódot meg a többi szubjektív tényezőt vegyük ki)Szerintem úgy kell működnie, hogy azt mondom, szükségem van xMp felbontású képre, ami y gyújtótávolságú objektívvel, z érzékenységen készült. Nézzük meg, melyik rendszerrel kapok jobb eredményt.
Ez nem alma vs körte, szerintem, hanem golden vagy starking almából lesz-e finomabb az almaleves. -
törölt tag
Valami nem tiszta odaát, vagy a méréshez használt Canonok szenzor előtti szűrői szólnak bele. De inkább az előbbire tippelnék. Passz. Ilyen mélyen nem vagyok benne...
Ez itten e egy érdekes cikk, offolósba is belöktem a napokban. Ennek fényében felmerül, hogy ha DxO üveget tesztel, milyen géppel (szenzorral) teszi, illetve a szenzorok ugyanazok-e ("normalizálva" vannak-e egymáshoz képest), mert nem elég felbontást nézni, kell a szenzor előtti szűrő stack-et is figyelembe venni... ez a cikk legalábbis nagyon érdekes dolgokra világít rá.
És ha már abszolút végső pontszámot akar adni egy DxO egy üvegnek, hogy az mennyire éles, és - tegyük fel - ugyanazzal a szenzorral, megmókolt bajonettel stb. méri őket, csak hogy ugyanazt mutassa egy teszt, vajon ez a jó módszer ?
Vagy az, ha Canon-t Canon-ra csavar, Nikont meg Nikonra , tök eltérő AA szűrővel (vagy annak hiányával) ? Mert ha eltérő a szűrő, más a szenzor, akkor egy Nikkor 70-200 és egy Canon 70-200 máris alma-körte lesz, míg ha ugyanazzal a szenzorral mérik meg, vagy egyéb módszerrel, lézerrel, akármivel, maradnak egymáshoz képest alma-alma, amire lehet adni a végén egyet, hogy Canon 90 pont, Nikon 89, mittomén.
De így ez nekem elég zagyva.
PZ gépvázon mér, FX-eik Canonnál ödéma, Nikonnál meg D3x, szóval kb. hasonló megapixel, tuti eltérő filterekkel a szenzorok előtt, de legalább a skála is más kicsit + gyakorlati szemmel méri meg őket, nem vegytisztán.
Ahh, bonyi ez.
-
aleister
veterán
Hogyne lenne tesztegyenlőség. Csak rajtad múlik, hogy milyen szűrési eredményeket állítasz be. Ha szerinted az megfelelő, hogy különböző vázakon tesztelt obikat vetsz össze, az nem a DXO hibája. Ő adott egy hatalmas adatbázist, de az, hogy miképp használod fel, és értékeled a benne található információt, csak rajtad áll.Ne vedd magadra. Egyformán utálok mindenkit.
Komolyra fordítva a szót, nem veled van bajom, hanem ezzel az általános szemlélettel, miszerint a tesztoldalak, szarok, ördögtől valók, a bennük lévő mérések semmit sem érnek.
De. Érnek, de ahogy más is mondta, tudni kell őket kezelni. -
Dare2Live
félisten
DXOt mint minden tesztet tudni kell értelmezni.
Nem magában tesztelik hanem vázzal. Canonnak 22mps tud max a váza és ott is ott a szürő. nikonnak 36mp és nincs szürő.
hamár nagyon hasonlítani akarja az ember akkor a 20/22mps Canon löjje a 24mps Nkonhoz. DXOban szépen össze lehet nézni.
pl 24-70 2.8. kvázi nincs difi ha 22 vs 24mps vázat nézünk.
[link]70-200ak minimális a difi alig rosszabb canon 22/24mps váznál de amint berakjuk a D800Et hirtelen: [link]
-
törölt tag
Azok után, milyen cikket olvastam a napokban a szenzorok előtti szűrőkről és azok vastagságáról, hatásairól a képre, stb, szerintem is baromság a DxO. Még az is megfordult bennem, hogy fizetik őket fű alatt, mint a Tomshardware-t az Intel. PZ kevésbé tűnik professzionálisnak egy DxO-hoz képest, mégis inkább elhiszem.. (a LensTip is jó).
-
Freddy76
addikt
Hát, basszus, ha nekem lenne egy fél millás vázam, amire rohadt drága objektívet kellene csavarnom, marhára idegesítene, ha lennének olyan reálisan várható körülmények, amikor nem szolgál ki. FF-et sokan bokehimádatból vesznek, 1.4-en azért már nem kell a napra mérni fényt, hogy 1/8000 jöjjön ki...
De én már csak ilyen anyagias vagyok. Fujiban is ott a szenzációs 56/1.2 obim, pazar felépítés, mesés rajz, csodás bokeh, relatíve lassú af. De basszameg, ennyi pénzért ne legyen lassú. Ahogy a lányom mondaná: Azta paszta cipőpaszta!
-
imyourfriend
őstag
Azt várom hogy egy picit nagyobb réteget találjanak meg az akcióikkal. Tegyük fel fényerőtlen telék körében pl 55-250 vagy 70-300 stabis darabok. Lehet hogy nem reális dolog de személy szerint jobb ötletnek tartom a nép számára mint azt ami most van. Bár ez is jobb mint a semmi tegyük hozzá és örüljünk neki.
off.
-
Dare2Live
félisten
Teli vannak hibás újonnan 300-1misiFt vázakkal.
Teljesség igénye nélkül amiről én tudok.
D80 metering rendszer mindt spot. D7000 AF rakat obival problémás. D600 szenzor problémák. D610 bal oldalon jó a fokusz, jobb oldalon nem. D800ak fokusz problémák, zár/tükör akkorát dob nem müködik reciprok, D810 ld link. -
Balinov
titán
persze,persze, minden fel sarkosit ezerrel, de sztem az egyik kommentben van a lenyeg.
Kártyás vásárlásnál a webshopok küldenek a banknak egy zárolási kérést egy összegre ami gyors és azonnali, zárolja a vevő számláján az összeget, amihez 15 NAPIG csak a webshop férhet hozzá, senki más.... TEHÁT a sikeres visszaigazolásnál a "rendszer" már tudja, hogy pénz van, pénz lesz biztosan. Szóval a termék ki van fizetve....
magyaran KF_nel a vevo es az elado is vedve van.
Persze a legegyszerubb az lenne, amit mondjuk UK/IRL-ben az Agos nevu (kurvanagy) katalogusbolt csinal. Neten lecsekkolod, megnezed, hogy az aru a neked kenyelmes kozelben levo uzletben van-e raktaron, ha igen, par adat megadasaval le tudod foglalni. Bemesz, meg emberhez sem kell beszelni, van 2-3 terminal, erintokijelzo, beutod az egyedi foglalasazonositot, megkerdezi, hogy szeretnel-e mas termeket is hozzaadni, keresz-e szatyrot!!, majd Pay now, kartya beilleszt, keypadon pin megad, szamla, ugyfelszammal kivesz, kartya kivesz, leulsz a szekekre vagy nezelodsz a boltban, kozben nezed, hogy a te sorszamod hogy all a Queue-ban, aztan mikor mondjak, hogy 666, odaslattyogsz, bemutatod a blokkot, leszignozzak, odaadjak a cuccot es elegedetten tavozol a rákba. A foglalast 2 vagy 3 napig tartjak, utana ujra szabad keszlet lesz.
Egy ilyen rendszert szerintem (jo, lehet a bolt meretobol kifolyolag nem ennyire szofisztikaltat) nem lenne nagy durranas bevezetni. A foglalas vedi a vevot, hiszen annak birtokaban nem kell potyara bemennie atvenni, vedi az eladot is, hiszen fizetes (mindegy,hogy kasszanal kp-val/kartyaval/ajandekutalvannyal, vagy terminalos kartyas megodlassal) utan tudja elhozni a vasarlo a cuccot, legyen az macskavalagkaparo, vagy 50"+os UHD TV
-
törölt tag
Amúgy nem arról van szó, hogy csődközel lenne, vagy ilyesmi, tehát a cikk is kissé pánikkeltő. Arról van szó, hogy nyereség ellenére csúnyán alulhozták a várakozásokat (nagyobbat reméltek, amikor a terveket készítették és most a tények mást mutatnak).
De azért jelezni jelez valamit és annak nagyon örülök, hogy fejek hullottak nagyon magasan, kb. tojnak az ügyfélszükségletekre.
A Canon ugyanezen átesett a 90-es évek végefele és nagyon jót tett neki.
Reméljük, itt is így lesz.Én azért még remélem, van remény arra, hogy a 800-asomhoz az egyetlen komolyabb feature, egy 2-pontos AF offset kijön valami firmware frissítés formában. Tudom, a kezem belelóg a bilibe..
Kissé ciki, hogy bármilyen zoom-nál mai napig egyetlen AF fine tune érték lőhető be a teljes zoom tartománynak, amikor 70-en és 200-on lehet, tök mást kérne az obi. Sigma-val ez nem gond, a dokkal ugyanazon értékre lehet hozni a gyutávokat, így végül egyetlen értékkel korrigálható a dolog vázban.
Nikon szintén orvosolhatná ezt, vagy firmware-rel a vázhoz (azaz többhöz, mert ez sokmindenkinek jól jönne), vagy ő is adjon ki egy USB dokkot. Még a szervizköltségeit is csökkentené.
Egyéb csodára, mint 300-as N-es wifi-re, vagy hasonló marhaságra már nem is gondolok, főleg nem vázba építettre... elég nekünk az a kis csinos WT4 a vakupapucsba, körbekábelezve a gép oldalába magát, 100Mbit kábel és 54Mbit wifivel, arany áron, nem ?
-
*Ropi*
félisten
Tudod, hogy én sem, de van az a helyzet, amikor sokat gyorsít a dolgokon.
(#16877) m3ss: Azt is, de leginkább cégeknek termékfotókat.
(#16878) Real_Necro: Azt csak akkor ha rajta van a menyasszony egy "alkatrésze".
(#16879) Eperkutyus: Az ő munkájához ilyen kompakt illik:
-
törölt tag
Én is a spontán híve vagyok, elmondjuk a modellnek persze, hogy ne széttett lábbal álljon, hanem így-úgy-amúgy, de utána elkezdek poénkodni, trollkodni, valamit, amire felnevet és akkor katt.
Csak van, amikor olyan dolog zavarja őt utólag, amire senki nem gondol konkrétan, mert nem tudja, hogy a modellnek azon a ponton (arc, test, bármi) baja van ott magával.
Szóval jó az a kijelzősdi. Nekem nagyon sokat segítene.
De Ti is jól járnátok, mert a next-gen tükrösöket adnák aranyáron, a mainak megfelelő "gagyi" tükrösöket pedig szolídabban, így vehettek máris kettőt belőle.
Más: szeretnék hugomnak vmi kompaktot, de lövésem sincs, mit.
-
*Ropi*
félisten
Általában két dolog miatt nem szeretnek valakit: az egyik, hogy olyan negatív tulajdonsága(i) van(nak), ami(k) miatt nem tetszik a másiknak, a másik, hogy olyan pozitív tulajdonsága(i) van(nak), ami(k) miatt nem tetszik a másiknak (pl. jobban tud valamit nála). Tehát gyakorlatilag mindenért utálhatnak...
-
flash-
veterán
"A lehetőség nyitva áll előtted, hogy haladjon a topik"
mivel én egy kezdő vagyok épp tőletek várom a dolgot
Amit azért páran megtesznek, pl Eperkutyus akinek irásaiból nagyon sok mindent olyat meg lehet tudni amit máshonnan se könyvből,se netről nem lehet.(vagy ha lehet akkor nem sok helyen) -
Balinov
titán
na, annak az otletgazdajat szaros, rozsdas vaszreszelekes gumicsizmaban futtatva, szivlapattal megcsapkodva hajtanam vegig bronx-ban egy nagy I hate N***gas tablaval a hatan
torzo: ez valami uj, kontrollpontok nelkul, egyenlore free (talan csak beta teszt vegeig) valtozat.
-
JohnyBlue
addikt
Betegen fetreng otthon
Kuytus vigyek egy porszívót? Kicsit átalakítjuk és rádugom az arcodra
-
roberto47
csendes tag
Nekem aztán tök mindegy ki hiszi el és ki nem. Nálam így pontos a fókusz és kész... Így vagyok vele boldog
Nem szeretnék ezzel vitát generálni, ezért nem is írtam eddig róla sehol, mert szerintem sem kéne így működnie. Csak fel akartam hívni tisztelt fórumtárs figyelmét, hogy nem egyedi esetről van szó. Ha részletes tesztekben megbizonyosodik róla hogy nála is ez a gond, akkor meg már ketten vagyunk akinél fent áll a probléma. -
m3ss
veterán
hmm de gyors lett, daralja a kepeket. vmiben legalabb legyen mar jo
amugy tobbet bent en nem fokusztesztelek. tegnap belottem sigmat default:0, focusadjust +7. jo volt elemekre, fel meternel, 1 meternel, 2 meternel...eles kepet kint csak akkor lottem vele, amikor felem futott az unokatestverem
most kint belottem saccra default: +10, sigma +19-re. kicsit frontos
de hat folyt kov..remelem egyszer beallitom.egyik memkartyan collinnak maradt 1 fotoja, 2011-es macska
-
-
imyourfriend
őstag
Jó csak érted, elvárnak az emberek egy bizonyos minőséget. Jelen esetben megkapják mivel elkészült már régebben az acélos lencse. Majd mondják hogy drága.. Valamelyest drágának tűnhet, viszont acélos darab lett és az f/2.8 stabit nem kell ecsetelni mellette. Mindez 300-as végéig, ha épp nincs rajta teleconverter pluszba. 30-as helyett már jött, így előfordulhat hogy 50 meg 85 is megérkezik, várom már én is.
Olyan érzésem van mintha 3 paripa vágtázna és a Sigmának most 2 paripa előnye van a versenyben bizonyos tekintetben.
szerk: kerítettem minap egy 32 gigás Sandisk sticket a D7000-be, mit ne mondja kell egy kártyaolvasó is mert pendriveként jobban használható mint a 8 gigás ami itthon van.
Ráadásul a vázban is fürgén szedi a lábait.
-
imyourfriend
őstag
-
Throme
veterán
MESTER
Tőled nem is vártam mást. Gondolom pü-ben Ropinak megírtad úgy is.A fórum szabályzata nem tiltja a szabad véleménynyilvánítást kulturált formában.
Ha ez nem lájk a részemről, akkor nem fogok lájkolni. Ha nem viseled méltósággal ne képelj (normális hangvételű volt a hsz-em). Ha szakmai "értékelést" akarsz nem biztos, hogy mindenkitől azt kapsz, vagy elfogadod, vagy nem...
Értem én miért töltesz képet a fórumra... ugye nem baj, ha ez valakinek feltűnik...Benne volt a válaszodban - egyébként - az ami építő és beláttam, hogy a kompozíciót miért úgy választottad meg, csak a sértettségből, lenézésből kellett volna visszavenned, és akkor elsőre elfogadtad volna, hogy volt abban valami, amit írtam (nem pedig haver koma barát megerősítése után). Ezt pedig nem tudod úgy se megmagyarázni.
Ja, ne aggódj, nem tudsz megsérteni
Ha találkozunk még PH talin és elfogadsz egy sört, akkor a vendégem vagy. -
aleister
veterán
Hát ez valóban nagyon konstruktív volt. Köszönjük Emese!
A Throme-nak írt dolgok meg tipikusan gyöngyöt a disznók közé effekt. Ezt is megtarthattad volna magadnak. De legalább tökéletesen alátámasztottad a felhozott dolgokat. Szép munka.(#3795) Furkoo:
Olyan fícsörökhöz kell nekik unofficial 3rd party hákot használni, ami a Nikonoknál alap. Pl focus trap.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- SSD kibeszélő
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- World of Tanks - MMO
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- Panasonic Lumix gx80 + sok tartozék
- Csere is érdekel! Canon C100 super 35mm cinema kamera +Canon EF-S 18-135 obi +Power Zoom adapter
- Nikon Z50 II kit (DX 16-50 f/3.5-6.3 VR, DX 50-250 f/4.5-6.3 VR)
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Olympus OMD E-M1X újszerű állapot
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest