- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Légies iPhone halvány színei
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Google Pixel topik
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ph_5.5
aktív tag
válasz
szeva000 #50171 üzenetére
Érintkezöket probáld megtakaritani...hátha.
Vr2 legalább orvosolhato. A régi jo eséllyel kuka. Ezért tartom viccesnek hogy hadználtan sokan még 200 felett hirdetik, pedig rajzban nem erös, stabija 1 Fé t tud... És szét vannak hajtva többnyire.
A vr2 jobb, drágább, mástol is olvastam hogy minden elöjel nélkül megállt a motor. -
ph_5.5
aktív tag
válasz
szeva000 #50169 üzenetére
Vr1?
Csurgo Lacit érdemes keresned vagy Kalocsay fiait. Net mi dkettöhöz ad tel számot. Laci a Pillango parkban dolgozik, de pár éve is már csak délutánonként volt hivhato.Illetve vr1 esetén nem biztos hogy lesz még alkatrész.
Vr2 swm motor van, az ugy rémlik márkaszervizben 70e - 100e közötti történet.
-
m3ss
veterán
válasz
szeva000 #22999 üzenetére
"Csak tudnám,hogy mitől lett rossz egyik napról a másikra....."
mondjuk az tenyleg eleg erdekes...ilyet nem kellene csinalnia. vagy lehet kulonbozo szinhomerskletu vilagitasokra mas korrekcio kellene? erre en gyanakodtam amikor nikonom volt..de lehet nem ez volt, akkor targytavonkent annyira nem nezegettem az obikat.
nalam canonon inkabb emiatt voltak problemak.
lehet targytav gondok vannak nalad is, vagy zoom egyik meg masik vegen mas korrekciot kerne.de az is lehet shiftelejjen a dslr. de en most inkabb nem is panaszkodok, durvan pontos most az egesz szettem.
-
torzo
őstag
válasz
szeva000 #22990 üzenetére
Beszéltünk erről már priviben. Ez a kép frankó, nem vitás. De számoljunk csak! 70-200/2.8VR2 használtan is 500k. A TC Soligor ehhez képest már nem pénz, de az is 30-40 k. És akkor van egy frankó obid, meg 400 mm-ed, meg 5.6 rekeszértéked. Ezt a Bigma is megteszi használtan 250 k-ért, ami amúgy karc egy optika.
Ááááá, nem! Ehhez jó isotűrő váz kell inkább. A d7100 amúgy frankó, de magas iso-n elég harmatos szegényke. Csak kell a FF, ha ilyen vágyak dolgoznak az emberben. -
aleister
veterán
válasz
szeva000 #15994 üzenetére
"Nekünk 90%-ban 200mm vagy felette kell gy.táv"
És ez kit érdekel? Az emberek nagy részének meg a normális gyutáv kell. Vannak itt jópáran (lásd a hsz-edre érkező nem kevés reagálást), akik jóval nagyobb területről rendelkeznek tapasztalattal, és érdekes mód ők nem irkálnak ilyen blődségeket.
"hajnalban vagy este felé.Ilyenkor lassú a fókusz és pontatlan"
Lásd fenti.
Ugye azért tudod, hogy vannak olyan fotózási szokások amiket nem érintenek a fényviszonyok vagy épp nem lényeg a fókusz?
Ugyanazt a bullshitet nyomod, mint amikor valakinek meg akartad a múltkor magyarázni, hogy nem lesz jó neki makróra a Sigma 105, mert rossz fényviszonyok között bizonytalan az AF-je.
Arról nem is beszélve, hogy ahogy az MTF charton lovaglók megkapják néha, hogy az élesség csak egyetlen attribútuma egy üvegnek a sok közül, úgy ugyanez elmondható az AF-ről is. Van akinek sokad rangú, hogy bizonyos kisszámú esetben mit szerencsétlenkedik az AF. Na most képzeld el mit gondolnak ezen emberek az olyan épületes kommentről, ahol az AF alapján szaroznak le minden létező üveget a Nikkoron kívül?Legközelebb írd azt, hogy a te szűk felhasználási területedhez, bizonyos napszakokban nem voltak megfelelőek a 3rd party obik, ahelyett, hogy ánblokk lefosoznád őket! Az esetek nagy részében másoknak tökéletesen beválnak, sőt jobbak, mint adott esetben egy túlárazott Nikkor.
-
Deadzone41
őstag
-
Chance
tag
válasz
szeva000 #15646 üzenetére
Köszi a tanácsot, de a d90-et is nemrég szereztem, szóval nem túl esélyes a váltás, pláne nem felső kategóriára. Elhiszem, hogy jó a Nikon, de azért 150 helyett 240 az már nagyon nem mindegy. Én úgy gondolom, hogy hobbira 240-es üveg nagyon luxus, igazából már a 150 is tűréshatár az én értékrendem szerint.
@Eperkutyus, iRico
Köszi nektek is! -
Real_Necro
veterán
válasz
szeva000 #15592 üzenetére
Most pakoltam el... már éhes vagyok.
Lőttem még pár képet -19-en. 70-en érezhetően jobb lett. 200-on meg mintha semmi nem változna.
Kutyus:
Ja, minden mínuszos lett. Tami 17-50 most -12, Nikon 12-24 -8, Nikon 70-200 -19. Remélem hétvégén jó idő lesz, megyek és tesztelem élesben. Nikonékhoz egyelőre nem adnám be, előbb teszt.
-
Real_Necro
veterán
-
imyourfriend
őstag
válasz
szeva000 #15355 üzenetére
Én mikor megvettem, megnéztem monitornyi világításnál mit produkál fekete klaviatúrán.. és hát mindig betalálta a fókuszt, 50/1.8G-vel egyetemben. A 70-200-as Sigma meg volt hogy tévesztett, igaz csak 1-2szer de előfordult. Mindenesetre úgy érzem ha 70-200VR1 lenne a vázon akkor az ugyanúgy tenné a dolgát mint a többi Nikon lencsém.
-
Real_Necro
veterán
válasz
szeva000 #15297 üzenetére
Akkor kezdek nem csodálkozni azon, hogy napok óta nem kapok normális értékeket a Tami 17-50 kalibrálásánál. -8 és -13 között adott már ki mindenfélét. Egyik nap eljövök szabira és egész nap a tesztet fogom neki tolni, de előbb rápakolok egy Nikon üveget vázra és meglesem azzal mennyire pontos. Persze legyen szép napsütéses idő hozzá.
Kalibrálással kapcsolatban majd lehet kereslek priviben, bár most nem jut eszembe kérdés.Szerk.:
Amúgy azon csodálkozom, hogy szép napsütéses időben meg semmi probléma nincs. Szóval lehet még az is, hogy én bénázok el valamit.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
szeva000 #15318 üzenetére
Az úgy elég szenya. De ezért jó Tamira az 5 év gar. Viszont a random elé-mögével (inkonzisztenciával, és ezt a szót úgy imádom) a rohadt szerviz sem tud mit kezdeni..
Az inkonzisztens obik szimlán el vannak baxva. Úgy ahogy írom. Valami hiányzik a reverse-engineered AF rutinjukból, ami fázisalapú AF létére olyan pontosan és ugyanoda viszi újrafókuszáláskor az üveget, mint a gyári. Tehát nem tévesztget, mikor olyan a kedve.
-
aleister
veterán
válasz
szeva000 #15312 üzenetére
Gondolom Eperkutyust akartál írni.
Lentebb említetted, hogy 5 eltolásnyi különbség volt a 2 vége között. Akkor mégsem annyira jó ez az egy beállítható offset. Ebben el kell ismerni, hogy jobb a Canon.
A szép az egészben, hogy a szerviznek van ilyen dokkolója. Azon keresztül kalibrálnak obit. Tehát elvileg, ha nem az a jelenség, mint neked a Tamron 90-nnél, akkor pontossá tehetőnek kellene lennie az obiknak.
Bár a 35-ös már bebizonyította ennek az ellenkezőjét.
-
törölt tag
válasz
szeva000 #15308 üzenetére
Aha. Jóóóó kis progi ez ám
Az én Tamim napsütésben, jó időben nem téveszt. Tényleg pontos. Beltérben már jó(nak tartott) fények mellett is romlik kicsit, pl. stúdióban is 10-ből 2 mellé. Nem is fogom ott használni többet szerintem. Azért még mielőtt a többiek félreértenék a dolgot, nem sznobizmus van itt, hanem konkrétan nagyfelbontású vázon sztem jobban kijönnek az AF hibák, ha 100% nézetben vagy. Jobban megmutatja, mi marad éles, mi nem, hol a fókuszsík. Tehát jobban kell teljesítenie bármilyen üvegnek is rajta.
-
törölt tag
válasz
szeva000 #15306 üzenetére
Aha, az úgy ügyes és okos.
Egyébként örülök, hogy kihoztad ezt a 3rd party fikázást a fókuszra és végre "tudományosan" alátámasztva. Standard zoomnak megtartom a Tamit, mert megszoktam. De hogy több nem-Nikkor üvegem nekem soha nem lesz már, az is biztos. És ilyenkor, mikor ilyeneket olvasok, megnyugszom, hogy oké, nem én vagyok a helikopter.
-
törölt tag
válasz
Én a sharpness-t nem fókuszra értettem, de nyilván az is beleszól - főleg, ha mellélő.
Jó kis ábrák. Próbáltad azt, hogy megismétled ? Vagy Focal több ismétlésből kalkulál ki egy adott értéket ? (Nehogy az legyen, hogy a +4-es érték egy pillanatnyi, de az esetek 25%-ában jön csak elő például, amúgy meg +6 vagy +2 kéne neki, esetleg semmi). Nem ismerem a progit még. Leszedtem, de nem néztem. Érdekes.
-
m3ss
veterán
válasz
pff. vege meg eleje kozott 5 diffi van? az kb azt jelenti hogy kis targytavnal hasznalhatatlan nyitva, nem? ha csak egy erteket tudsz kalibralni...es ezt szervizben sem tudjak orvosolni?
meg jo h fenyeros zoom obim nincs es nem is volt, engem mar a fixek is kiboritanak -
törölt tag
válasz
szeva000 #15285 üzenetére
Sztem nem vészes. Ok, lehet én is levinném 8-ra, de az üveg nagyon-nagyon jó, MTF chart-okat maxolja (a 2.8 VR II), f4-en. Itt inkább a TC20-tól függ a kép. A TC20E III-at viszont lényegesen jobbnak írják mindenhol, mint elődjeit. Szerintem tágon sem lenne életveszély (azaz 5.6-on). Egy teljes osztályzatot romlana a kép, nagyon jó-ról simán jó-ra. Köbö. Ami azért még nem a lágy kategória.
Majd képeket kérünk
-
imyourfriend
őstag
válasz
szeva000 #15278 üzenetére
Örvendek a dolognak, reméljük nem koszolódik tovább.
Nálam szokott rakoncátlankodni olykor a 70-200 stabis Sigma, de az árából kiindulva elfogadom ezt a dolgot. Majd ha úgy adódik VR1 vagy VR2 lesz belőle, bár utóbbi árának nagyot kell esnie hogy esélyes legyen egy vételre.
Beküldöm valamelyik nap, megpucolják aztán várok 2000-2500 expót majd véleményt alkotok. Bár már amúgy is zárcserélt a vázam, szóval előfordulhat hogy összekoszoltam obicsere közben.
-
m3ss
veterán
válasz
szeva000 #13174 üzenetére
tehat minden obi ami szar 3rd party?
azert ezek a -20-as ertekek elegge aggasztoak...be kellene az obijaidat is kalibraltatni, vazhoz. csak hat eleg huzos osszeg. en pont ezert vettem ujan a canon 50-est is. najo nem csak ezert, hanem ha nem tetszik majd az 5d 8 napon belul visszavihessem az obit...10-20e kb kalibralas, attol fuggoen h milyen uveg? gondolom nikonnal sem sokkal olcsobb.
es ezek utan vegyek mondjuk egy 85 1.8-at hasznaltan 80e-ert gari nelkul, amikor +20e ujan, ingyen kalibralas, gari, stb... -
m3ss
veterán
válasz
szeva000 #13165 üzenetére
azert ez erdekes. ugyanazok az obik amik pontosak voltak d90-en, d600-on pontatlanok?
be sem tudod kalibralni?
amugy en is szerettem a d90-et, annyiert nagyon jo vetel. ha lett volna 3 azonos iranyba teveszto obim el sem adom. na meg ha lenne hasznalhato 35-ose a nikonnak dx-re...szerencsere nincsez a fokuszkalibracio meg vmi agyrem amugy. elmondani nem tudom mennyire orulok hogy nincs ilyen feature-om, meg pontos mind3 obi. ellottem 1-2e+ tesztkepet csak a d300+35 1.8-cal...soha tobbet meg1x, beleorulsz
focal vagy garis cuccok kellenek. beadni egyszerre mindent aztan szorakozzon vele a markaszerviz.
(#13168) szeva000 milyen mozgo dolgokat? peldakepek? azert nekem is teveszt az 5d, ha 60km/h-val felem futo whippetet akarok lekapni tag rekesszel
-
dabgergo
őstag
válasz
szeva000 #13126 üzenetére
Köszi, értem.
Viszont baromi sok rosszat olvasni erről a lenspen cuccról, hogy összekarcolja a szenzort stb... ez azért elég nagy kockázat nem? Lehet akkor már inkább veszek vmi géles cuccot, arról eddig csak jót olvastam, vagy el van túlozva és teljesen korrekt ez a lenspen is? -
dabgergo
őstag
válasz
szeva000 #13122 üzenetére
Egyébként a linkelt csomagban mi jelenti a nagy pluszt?
Ilyen rocket blower-em van. A többi cucc az meg micsoda?Egyébként válaszoltak újra a Nikon USA-tól és azt mondták h ha akarom akkor beküldhetem. (Érdekes h egész USA-ban két helyre lehet csak küldeni a gépeket.) De amúgy a postaköltség bőven több lenne mint ez a lenspen cucc, szal először most megpróbálom azért ezzel.
-
t_a_m_a_s
addikt
válasz
szeva000 #6397 üzenetére
Sztem kérdezz olyan emberkét is,aki nem portréra használja a gépet
Én, saját tapasztalataimból kiindulva határozottan állítom, hogy bármelyik belépő tükröst bármelyik kitobival használva - természetesen minimális technikai és fotózási ismeretek mellett - a végeredmény köröket ver bármelyik kompaktra.
Kompakt és tükrös illetve tükrös és tükrös különbség meg kb olyan mint ha aközött néznéd a különbséget, hogy van autód vagy nincs autód, illetve ilyen vagy olyan autód van...
-
MC Pite
veterán
válasz
szeva000 #6397 üzenetére
Sztem a tükör csattogása, az evf elhagyása és a nagyobb, kötöttebb felépítésű váz semmiképp sem előny a tükrösöknél.
De nyugodtan mond(játok) hogy miért jobb a tükör, ha valamit kihagytam a pakliból, előző beszélgetésből úgy tűnt számunkra fontos dolgot nem tud... Én ezeket veszem/vettem észre amíg össze tudtam hasonlítani a kettőt; egy apsc milc evf-el nálam jobb helyen van a kicsi szivemben mint ugyanez tükörrel, egyedül a sok olcsó és jó obi amire még várunk (bár a Fuji gyári parkja olyan [lesz év végére], hogy jobbat nem is nagyon kéne keresgélni).
Nem a szappantartókból induljunk ki(-evf +motoros zoom), hanem fényképezőkből, amiket fényképezőként lehet használni.A profik sportfotózásra 2kg-s vázakkal és brutális portrémarkolattal meg termosz méretű üvegekkel úgy érzem most más tészta; most a 3000-5000-7000 szériához hasonlítjuk az X meg Nex gépeket mondjuk (meg a jobbik mft cuccokat is bevehetjük a pakliba.)
Persze én szeretném a legjobban hogy úgy fossam a karaktereket hogy 3-4 rendszert 1-1 hónapig nyúztam már és ezekről tudjak beszámolni.
De érdemes böngészni mft/aps milces képeket, nyálelválasztás megindul, teháteredmény pipa, használni meg fasza, fél nap után nem kérdnéd vissza a tükröst az tuti
-
MC Pite
veterán
válasz
szeva000 #6397 üzenetére
Ez a szerencse hogy sehogy
Egyébként túristacsattogtatásra meglepően fasza kis eszközt látok...
Ja, QX10 és 100.Érdekes hogy a többiekhez képest mintha kicsit... hm, nem törné magát a nikon? Érdemi ellenfele se a G1X-nek, se nem próbál be aps milcbe (az A nem tűnik slágergyanúsnak) vagy egyéb újdonsággal (mint ez a Sony fón-kamera)...
szerk: Sőt, úgy nézem a G1X még meg is eszi az A-t, 64000as isoval kezdtem az összehasonlítás, az 1,5"os szenzor a zoomobival jobb jpgeket dobál ki magából...
Fuji/Canon/Oly/Pana letolják a kis (dslrnél kisebb) gépet piacáról mint a huzat... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Windows 10
- Mikrotik routerek
- Milyen monitort vegyek?
- Villanyszerelés
- Ne legyetek bátorak, ha ezt a rollert választjátok - OOTD T10
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple Mac Mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest