Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
ALI_G
veterán
-
-
Integra
titán
válasz
NINJA_V
üzenetére
ez teljesen új volt nekem, mikor mondtad szombaton, újra kell gondolmon ezt az olajkérdést is és ennek megfelelően cserélni legközelebb

szerintem ez az év így rámegy majd a tesztelésekre, próbákra, és akkor jövőre már talán tudok annyira motorozni is, hogy érdemben is hozzá tudjak szólni
meg ugye ott az első futómű is.. -
NINJA_V
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Igen, ezt mondtam hogy ami a dobozon van az nem ugyan olyan mint a motorolajnal mert itt sulyra van....de pl van olyan hogy 10es van rairva de nehezebb a 15os olajnal....
szoval utana kell ennek mindig jarni 
Ezt sok szerelo sem vagja sajnos :S -
Topiccsendőr
addikt
az milyen már, hogy a PJ1 Cartridge Pro 3,5 ös az nagyjából az, ami a Castrolnál a 10w

-
NINJA_V
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Mokusoknak mindegy, csak jo legyen a marketing

-
NINJA_V
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Jol van majd megganyoljuk

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
NINJA_V
üzenetére
igen, csak ahány olaj, annyi féle viszkozitás, hiába van megadva, h 5W 7,5W 10W, akkora szórás van olaj és olaj között. idegesítő, hogy az olajoknál a leírásban ezek az értékek nem szerepelnek. mindegy, tézébe hátulra 5W kell mint utóbb kiderült

Vettem új rugót hátulra, meg fúvókakészletet, majd lehet reszelni

az új teló meg ahogy nézem nem bírta a fél napot, elkezdett folydogálni. Összerakom a régit normálisan, új szimeringgel, a saget meg belőjük valami előfeszítő koronggal. ez a terv legalábbis.

-
NINJA_V
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Pedig van tablazat

-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
autoteka2000-ret tudom még ajánlani, hívd fel a kovács ferit, oldalon a telefonszáma, talán ő tudni is fogja a konkrét adatokat amikre szükséged van.
ok, akkor meg megyek ahogy tudok

-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
milyen weboldalon jársz?

asszem a szombat esti felmotorozásnál befigyelt egy pici meghűlés, érzem a gombócot a torkomban és picit folyik az orrom is
szombatra rendben leszek, csak kapjak szabit.. reggel akarsz menni? nekem most a délutáni jobban bejött, meg akkor tudnék piacra menni szombat reggel kajáért 
-
Topiccsendőr
addikt
bakker, próbálok venni telóolajat webshopban, és a leírásnál az van, hogy óvja az alkatrészeket, meg megelőzi az olajfolyást, de az, hogy mi a viszkozitása hány fokon az sehol.
huszonhat marketing pdf et letöltök az olajról, abban is csak a fasság. belelőném az összeset a Dunába. -
tomyoy
senior tag
A 3éve megvan rész felett elsiklottam bocs, simán mehetsz különbözetire.
Itt eleve rendszer lényegét nem értem mire jó az, hogy ha valaki most megcsinálja az A1et akkor 1 éven belül leteheti az A-t, de ha kifut az 1 évből akkor teljes áron csinálhatja az A-t csak, amíg el nem telik 2 év ugyanis akkor megint mehet különbözetire. vagy csak túlkomplikálom

-
.mf
veterán
Igen, és itt is így van leírva:
- 21 éves kortól előképzettség nélkül (nincs még "A1" vagy "Ak" motorjogsid)
- 21 éves kortól 1 éven belül szerzett "A1" vagy "Ak" jogosítvánnyal
- 18 éves kortól 2 évnél régebben meglévő "A1" vagy "Ak" jogosítvánnyalTehát továbbra sem értem, hogy honnan veszed ezt a "csak 1 éven belülivel" dumát.
-
NINJA_V
tag
Itt egy link
Hellyel kozzel igaz...az elso mondatban ott a ket rendelet szama el lehet olvasni.. -
.mf
veterán
"Prof01: bizony így van, ha megvan az A1 vagy Akorl. akkor ahoz képest csak 1 éven belül mehetsz különbözeti vizsgával A-ra
"Nem tudom, hogy ezt honnan vetted. Egyrészt, ennek értelme nulla.
Amit ennek a környékén találtam, az annyi, hogyha a kor már megvan, de még az alsóbb kategóriára 2-nél kevesebb éves a jogsid, akkor további órákat kell venned (12 vs 8, ha már legalább 2 éves). -
tomyoy
senior tag
Eddig ez a legjobb táblázat amit találtam itt minden variáció megtalálható. Az a baj, hogy az autósiskolák sem tudják......
-
.mf
veterán
Az Ég áldana már végre meg, olvass hivatalos forrásokat... Ha a DühösJózsiBá.hu oldalon azt olvasod, hogy 2012-ben mindenki megdöglik, már kezded is ásni a sírod?
Amit leírsz, nettó baromság, gondold már végig. A kategóriák megszerzéséhez szükséges életkorban 2 éves lépések vannak, tehát A1-et leteheted asszem 16 évesen, ha az megvan + 2 év --> mehetsz Ak különbözeti vizsgára; Ak + 2 év --> mehetsz A különbözetire. -
Prof01
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Jó neked! Most bánom nagyon, hogy nem mentem el tavaly (mert mehettem volna).

-
Zolee_70
senior tag
Üdv minden Motorosnak!
Műszaki vizsgával kapcsolatban szeretném a tapasztalatokat begyűjteni.
Mivel idén szűkös az otthoni budget, úgy döntöttem, nem szervizben csináltatom meg a vizsgát, hanem én magam viszem el az NKH-hoz (Mozaik utca).
Kinek milyen tapasztalata van, mire számítsak? Egy CBF600 Hondát viszek, gumik jók, kipuf gyári, műszaki állapota jó (24 k km van benne, nem is lehet rossz).
Köszönöm a válaszokat előre is.
-
stifi
senior tag
én elvből nem fizetek ilyen "szolgáltatásért", van ezeknek a suttyóknak saját fizetésük, meg éppen eleget fizetünk még út közben a sok rejtett dologra...
20ezerből meg kb 3x telitankolom a motort, vétek lenne odaadni valami hájas seggű, zsíros kezű hivatalnoknak, aki naponta beszed még jópár embertől és utána elosztogatják egymás között a megfelelő helyekre..tőlem az ilyenek (meg pl. a rendőrök) nem kapnak egy fillért sem..
-
stifi
senior tag
nekem pont elég volt az A alapóraszáma, pedig életemben akkor ültem először motoron.. az más kérdés, hogy utána még sokat kellett tanulnom egyedül, de ahhoz elég volt hogy a nulláról biztonságos közlekedővé tanítsanak..
de pl a b125 délelőtti gyorstalpalója egy vicc annak aki nem motorozik.. -
tomyoy
senior tag
tavaly volt egy 150es keeway endúróm, azzal motoroztam egész évben, csak földúton és sárban
, most december óta meg egy hyo650gt-s, most hogy bejött a jó idő és pont a város szélén lakok, van lehetőségem itt a a külső utcákban körözgetni a helyi cégek körül( ipari park), tehát gyakorolni tudok(0 a forgalom).Prof01: bizony így van, ha megvan az A1 vagy Akorl. akkor ahoz képest csak 1 éven belül mehetsz különbözeti vizsgával A-ra

-
Prof01
veterán
Közben találtam egy ilyet: Bal oldali sávban:
"A jelenleg "A1" és "A korl." kategóriával rendelkezők figyelmébe ajánljuk, hogy a különbözeti vizsga mellyel nagy "A" kategóriára lehetett vizsgázni módosult. Jelenleg az tehet különbözeti vizsgát akinek az "A1" vagy "A korl." kategóriája NEM RÉGEBBI mint 1 év. Tehát aki a tavalyi év elején szerzett ilyen kategóriát és különbözeti vizsgát szeretne tenni az mielőbb jelenkezzen tanfolyamaink valamelyikére, mert az 1 év letelte után már nincs lehetőség a különbözeti vizsgára. Bővebb infóért hívj telfonszámaink valamelyikén."
Mégis igazam van?
-
-
tomyoy
senior tag
Én most tavasszal akarok menni A1 re( B-s könnyítéssel) ami 32e Ft környékén mozog, utána meg különbözetivel A-ra ami 52e Ft +2 új plasztik kártya ami 4e Ft(2x). A különbözetit 1éven belül le kell tenni, utána már nem lehet csak teljes tanfolyammal A-ra menni.
és azért így mer annyira drága az egyből A (140e), hogy azért 50e Ft-os különbség nem elhanyagolható.
-
Prof01
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Hát az nagyon korrekt akkor!

Vezetned nem is kellett egyáltalán, vagy hogy volt? -
shiNIN
tag
Itt azt írják, hogy a 2 év Ak után, 21 éves kor alatt nem mehetsz különbözetire, utána már igen. Erről nem tudok semmit, de nem is annyira súlyos, mintha egyáltalán nem lenne különbözeti.
Hoppá, a Honda CB400-ról leér az alacsonyabbak lába is? Bezzeg ahova én jártam, ott csak magasabb, szétvert motorok voltak, úgyhogy inkább vettem sajátot. De nem baj

-
runner 125
nagyúr
Nem kamu árak vannak a fentebbi oldalon, egyszerűen vidéken ennyivel drágább a jogosítvány.
Javarészt szerintem az árversenynek, konkurenciának tudható be.
Míg vidéken egy egy városban jó ha van 2-3 iskola, addig Pesten számtalan. Nem beszélve arról, h Bp.-n laknak 2.000.000-an, míg egy vidéki városban/agglomerációjában jóval kevesebben, így a fővárosban nyilvánvalóan több a potenciális tanuló. -
Prof01
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
-
shiNIN
tag
válasz
runner 125
üzenetére
Ja, elég nagy baromság lenne az eltörlése, s hallottam is volna róla, gondolom
Elég bajunk van anélkül is. -
shiNIN
tag
Hogy mivan? Lehet, hogy eltörölték? Engem eleve az zavar, hogy szét van választva, mikor jobb helyeken nem, s a motort is ugyanúgy kell kezelni, ha kicsi, ha nagy, a sima A-s vizsgákhoz használt motorok után bezzeg fel szabad ülni egy vadállatra, ami viszont már sokkal másabb...
Sajna nekem kvázi muszáj volt korlátost csinálnom, de ezt már előadtam párszor. -
Prof01
veterán
Szép napot/estét motoros társak!
Látom szóba került a jogsi téma, amelyhez kapcsolódóan nekem is lenne egy kérdésem:
Igaz az, hogy idén eltörölték a különbözeti vizsgát?
Mert nekem jelenleg Ak. jogsim van és ha a 40k-s vizsga helyett egy komplett, 100k feletti A vizsgát kell tennem, akkor nagyon mérges leszek...
-
gerg0
aktív tag
Akkor jó lesz ez a suli is. Nem fogok megint átjárni a város másik felébe, mint amikor a B-t csináltam csigáéknál 5 éve.
A kresz-el nem lesz gond, sőt már youtube-ról azt is tudom nagyjából mit kell csinálni egy motoron

A lehúzástól se félek, a B-nél kellett a forgalmin a Deák-igazolvány, így is. 92k volt össz.
-
.mf
veterán
Nekem még B-re sem volt jogsim, amikor a nagy A-ra megcsináltam

Mint itt még néhányan, én is Hartmann Ádámnál tanultam, kis cég, így ő az oktató is, nagyon rendes arc. Asszem SOS jogsi címen futnak.
---
Basszus mire hazaértem szülőktől, rohadt nagy szél lett és kezdett beborulni, így a tervezett délutáni motorozás elmaradt, délelőtt kellett volna még mennem

-
shiNIN
tag
Én csináltam egy csomó tesztet, biztos, ami biztos... Annyira nem is kellett volna pedáloznom, hogy meglegyen, de nem baj

Ma viszont szép idő volt. Mentünk egy köröcskét a közelben, volt benne Fenyőfő és Bakonybél, szép helyek. De hogy mennyi szar út van Veszprém megyében... Mindig is volt pár emlékezetes, de most valahogy jobban feltűnt, hogy mennyi. A szél is szórakozott néha kicsit, nekem is az idei 2. gurulásom (az első a szezonnyitó találkozó volt Sukorón), de jó volt
Bátorság szempontjából jobb vagyok, mint a gyenge tavalyi évemben bármikor (2010 novemberében voltam topon), talán idén sikerülni fog egy picit fejlődni... Most inkább visszafogtam magam, nagyon rászabadulni a motorozásra tavaszi napsütéses ereszdelahajam állapotban inkább nem kéne. No meg Alvaro is előttem volt. Majd megyek egyedül is persze. Néha ütközik az élvezetes motorozásról alkotott elképzelésem Alvaro "úgy megyek, hogy nehogy véletlenül fékezni kelljen, ha valaki szembejön az út közepén" hozzáállásával. Amúgy pici erdei útról van szó, ami kivételesen egészen jó volt, csak keskeny. Kedvelem a hangulatos kis utakat és menni akarok rajtuk. Nem 50-nel.
Megnéztük a Fenyőfő és Bakonyszűcs közötti földutat. Hupás, ahogy elvárható és néhol kicsit homokos... Azt annyira nem szoktuk szeretni.
Még nem tudnék többszáz km-eket menni, kissé görcsösen fogom a kormányt, főleg homokon és szélben...
Zircen meg kellett itatni Cilit, aki az utolsó cca. 1 km-t motor nélkül tette meg, annál az egyszerű oknál fogva, hogy kifogyott a benzin, volt tartalék, de nem tudtuk átállítani, nehezen mozgott a benzincsap. Még jó, hogy nem tolni kellett, hanem legurult a lejtőn
Picit 3 liter fölötti az átlag, de hát ez ilyen első tavaszi tank, széllel és mifenével, a legközelebbi valszeg jobb lesz. Nem mintha az olyan sokat számítana, én inkább élvezetre optimalizálok. Annyira jó, hogy itt lakom a Bakony keleti csücskén és a legközelebbi kis szerpentinhez csak le kell gurulnom az aszfaltig 
Rengeteg motorost láttunk, most mindenki rászabadult az utakra

-
stifi
senior tag
mondjuk ez mentalitás kérdése
én a főiskolán se nagyon jártam be órákra, tehát jegyzetelni sem nagyon volt alkalmam.. viszont a netről minden anyagot le tudtam tölteni, könyv se kellett hogy szépen mindenből levizsgázzak.. igaz a 3 éves sulit 7 év alatt csináltam meg (LOL), de munka mellett csináltam meg és elég régóta élek önállóan, magamat ismerve az is szép teljesítmény hogy egyáltalán befejeztem
még a B kategóriánál 10 éve én is végigültem az órákat és én is jegyzeteltem (+ sok teszt), ott is átmentem egyből
-
stifi
senior tag
tudnod kel, hogy az autósiskolák oktatói alvállalkozók, akár több iskolának is bedogoznak párhuzamosan, ilyenkor csak lecserélik a tetőn lévő logot attól függően éppen milyen tanítvánnyal vannak úton.. szóval a rutin és a forgalom nem az iskolától függ, hanem az oktató személyétől, ha már az első óra után nem találjátok a közös hangot azonnal váltani kell másik oktatóra, van annyi mint a szemét de kevés a jó.
a KRESZ pedig olyan, hogy meg kell tanulni, a képekre és közlekedési szituációs rajzokra rá kell érezni.ehhez elég 1 könyv, tök mindegy hogyan oktatják. olvasd el a könyvet párszor és csinálj rengeteg tesztet, úgy értem _rengeteg_ tesztet.
én spec az órákra be sem jártam (volt már jogsim B, a kresz része ugyanaz), csak óra végén ugrottam be aláírni a jelenléti ívet, simán átmentem, viszont mázlim volt mert jó oktatót fogtam ki, aki megtanított a motoros közlekedés alapjaira.
szóval halál mindegy szerintem melyik sulit választod, amelyik szimpi. úgyis lehúznak egy csomó pénzzel, válassz olyat amelyik bizalomgerjesztő.
-
gerg0
aktív tag
Sziasztok!
Tervezem letenni az A kategóriás jogsit. Életkor már nem probléma, de motoron még nem ültem.Erről az iskoláról valakinek van valami tapasztalata?
[link]lehet nem itt kéne megkérdeznem, hanem jogsis topicba

-
Integra
titán
válasz
NINJA_V
üzenetére
aha, fék határozottan jobb most, lehet hogy egy klikket még befelé tekerek, hogy jobban rátudjak markolni, kitapasztalom. de autópályán jóval határozottabb lett a fékezésem.
mf: most hogy mondod.. igen, tényleg munkanap. valahogy megpróbálok kikönyörögni egy szabit, hátha..

-
Integra
titán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
engem az egyik mz-s srác rendesen begyalázott, de legalább most már helyenként tudtam követni
jó nap volt nagyon, sokkal pontosabban és többet tudtam figyelni a tekintet hordozásra, nap végére pár kör szépen össze is állt, tavalyikhoz képest sokkal jobb kanyarsebességgel.
az alpokadriás kissrác pedig rettenet kb 3 körönként adott egyet
-
Djuree
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
az mz-dre kíváncsi vagyok
majd egyszer kimegyek ha lesz vmi mz verseny... -
-
Djuree
félisten
én lehet lenézek a kiállításra, pont pesten leszek. tavaly voltam, az nem volt túl nagy szám, kint több motort lehetett látni mint bent
meg kb. több volt a motorcsónak mint a motor 
TayRol: ja tényleg, basszus belépő is kell, arra nem is gondoltam hirtelen
akkor sztem én is ignorálom... -
stifi
senior tag
na lehet legközelebb odatolom magam én is, bár a jövő hetem necces, utána meg motorkiállítás, inkább ti gyertek fel pestre!
azért ma egy olajcsere befigyelt, ledumáltam a szervizzel a fokozatkijelző beépítését, a láncfeszítő és a gyertyák cseréjét, a hátsó sárvédő fényezését, szóval hatékony voltam!
amíg az olajat cserélték a srácok, kinéztem magamnak egy zsír új kabátot is
már csak 1 dolog kéne hogy a fentieket magaménak tudhassam: egy lottó ötös, mert úgy le vagyok égve hogy az már a bőrömön látszódik

-
Djuree
félisten
ment privibe, ha akarod dobd be ide is, én nem akarom, volt már belőle problémám, hogy a rajta szereplők közül nem mindenki egyezett bele, habár gondolom itt ilyen nem állna fent, de azért biztos ami biztos

persze azért a videón látszó másik 15 embert nem kell végigkérdezni
legközelebbre sztem lesz már normális kamerám, úgyis venni akartam, még egy ok hogy ideje lenne
-
ALI_G
veterán
Uh, én is fáztam.
6. benzinkúton (Szarvason) tudtam gumit fújni. Mind szar volt, kivéve a shell kútnál, de az meg nem fért oda. Kondoroson meg valami nagyon leégett, mert félpályás útzár, rendőrök, 5 tűzoltó kocsi.
Aztán mikor Csabáről jöttem haza, Mezőberényben is égett a nádas, 3 km-ről láttam az 5 méteres lángokat. Mikor odaértem (mellette megy el az út), éreztem a meleget
Jól esett már.Várjuk a videókat.

-
.mf
veterán
Megérkeztem én is. Kicsit korán sötétedik és hűvösödik, már kezdtem kicsit vacogni hazafelé

Jó volt összefutni, végre arcokat társítani az avatarokhoz
-
Djuree
félisten
na jó volt ez a kecsó, igaz nem pályáztam, de legalább dumáltunk egyet. majd legközelebb énis felmerészkedek az aszfaltcsíkra
na megpróbálom leműteni a telóról a videókat... -
harcikoca
senior tag
Ha kevés a kompresszió a motorban, ilyen 0,5-max 1 bar hengerenként, az lehet csakis kizárólag a szelepektől? mert a szerelőm lemondott a motoromról, mondva, hogy kész vége dugó-gyűrű minden csere. De én azt hallottam h ha szarok a szelepek akár 0 is lehet a kompresszió.
-
Integra
titán
Azert amikor az mz-s srac szetalazza a helyi meno bagozos slickes gsx-r-t meg s1000rr-t...

Ali merre vagy?? Lemeszeltek a rendorok az uton a xenonert?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Mesterséges intelligencia topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Crimson Desert
- Villanyszerelés
- A jövőben nem csak a gazdagok kiváltsága lehet az Intel CPU-k tuningja
- Raspberry Pi
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Dyson Purifier Humidify+Cool PH2 De-NOx (White/Gold)
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Sage Barista Touch garanciával/ 2x lefőzés csak!!
- iPhone 15 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944, 100% AKKSI
- GAMING PC! Ryzen 9800X3D / RTX 5070 Ti / 32GB DDR5 / X870 / 1TB NVMe / 1000w Gold! BeszámítOK
- 27% - Samsung ViewFinity S7 S27D700EAU IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / 5ms
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360M i5 8400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB RAMPAGE Shiva Adata 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

szoval utana kell ennek mindig jarni

, most december óta meg egy hyo650gt-s, most hogy bejött a jó idő és pont a város szélén lakok, van lehetőségem itt a a külső utcákban körözgetni a helyi cégek körül( ipari park), tehát gyakorolni tudok(0 a forgalom).

Amúgy egy 2006os DélTiroli DT 50 RSM 

majd egyszer kimegyek ha lesz vmi mz verseny...