Hirdetés
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bacus
őstag
válasz
goofy85
üzenetére
Ennek több oka is van. Az egyik, hogy sok 10e km-t lehet lemotorzni úgy, hogy csak hétvégén, csak jó időben, csak túrázva, stb.., ami messze nem ugyanaz, mint amikor az Árpád hídtól el kell rohanj valami déli kerületbe, hogy 15 perced van, hogy oda érj

A 30 cm egyébként bárhogy nézve is keskeny, a kormányom 1 m széles, ennyi hely azért kell legyen.
A kis sugarú körözéstől meg el lehet szokni, mert a valódi életben ritkán kell. -
goofy85
kezdő
válasz
bacus
üzenetére
Nekem legmeglepőbb dolog tréningen (része volt a jogsinak) az volt, hogy pl elmondásuk szerint rutinos (értsd sok-sok 10e kmet futott) motorosok mit szenvedtek egy valóban keskeny lassú folyosóval (30cm). Volt aki mondta, hogy ilyen széles helyen kocsik közt letett lábbal sétál előre
De a kis sugarú körözés se ment nekik. -
bacus
őstag
Nyilván a hibás mozdulatokat, beidegződéseket magadtól nem tudod kijavítani. Biztos jó a tréning, én még nem jutottam el egyre sem. (4-5 éve a szar idő miatt elmaradt). Azóta meg elég sokat motoroztam, sokféle társasággal meg egyedül is.
Voltam egy órát egy Rili napon nézőként, volt gyakorlat, ami biztos nem lett volna könnyű, pl mikor egy kis pályán 3-4 motor megy és figyelni kell, mert keresztezhetik egymás útvonalát.. elsőbbsége meg annak van, aki már kanyarodik..
Aztán láttam olyan tréningről képeket, ahol libikókás rámpán kellett áthajtani. Na azt pl józanul nem szeretném megpróbálni
-
Xero
nagyúr
válasz
Geresics
üzenetére
Az a gond szerintem, hogy mas keszsegeket fejleszt. A kepzes KELL es hasznos, de nem fogja megszoktatni az agyaddal, hogy autok kozott centizel. Megtanulhatsz szepen menni lepesben vagy lassu tempoval, de a tudat, hogy korulotted tobb 10-100 tonna vas van ami atmehet a nyakadon sokaknak ez gat lehet. A masik kerdes a forgalmi szituaciok es vezetoi viselkedesek felmerese. Hova nezunk pl. En kovetkezetesen tukroket elso kereket figyelem illetve kipufogokat ha van hogy lat-e, ramfordul-e, gyorsit-e, stb stb.
Egy szo mint szaz mind a ketto szukseges, hogy nyugodtan menj a sorok kozott.
-
bacus
őstag
Majd belejössz. A bpi dugózás többet ér minden tréningnél

-
goofy85
kezdő
Megvolt ma az első melóba motorozásom 2x42 km ebből kb 2x35 a nulláson.
Szépen megvártam a torlódások feloldódását, kétszer kísérleteztem előrecsorgással álló sorok közt, másodszorra elkezdett velem versenyezni az egyik autó, mert közben megindult a sor én meg pont az orrával egy vonalban álltam. Nekem nem szólt, így csak a kocsi mozgásából vettem észre, de hagytam nyerni
Holnap talán megérkezik a nyeregtáskám, ez a hátizsákozás nem az igazi. Jövő héten meg konferenciára megyek, az öltönyömet leküldöm, így a tanktáska és a nyeregtáska elég lesz elméletileg és mehetek hosszabb útra 2x200+ km. Utána meg vihetem az első ezres szervízre 
-
Xero
nagyúr
Ma Beke teren olyat lattam amit meg nem nagyon. CBR600RR tanulo motor.
Oke hogy kb mint a Hornet, csak na... Ezek utan varom hogy egy firebladen feszitsen a tanulo. -
Geresics
addikt
Na srácok! Leszögezném, hogy semmi érdekem nem fűződik az eladáshoz, de akivel közösen béreljük a garázst, az vett egy új motort, és a Varadero-ja eladó. A faszi nem egy aszfalthuligán, motoroztam vele párszor. Ráadásul valami műszerész-mérnök-üzemeltető, szóval tip-top állapotban van a motor! Amikor megláttam az árát megkérdeztem, hogy miért adja ilyen olcsón, és közölte, hogy azért ennyi, mert van hozzá fél milla extra! Nem is tudtam, hogy a Vara ilyen olcsó manapság!
Ha valaki ilyesmit keres, akkor ez most egy megnézést szerintem mindenképp megér, és csak azért teszem ide be, mert ismerem az eladót, a vezetési stílusát, és az alaposságát, ezért bátran ajánlom!
Hahu link -
LógaGéza
veterán
válasz
A Zéé
üzenetére
Akkor nem kockáztatok inkább, ahogy nézem olcsóbb egy új gumi, mint az autómra

Szóval mit érdemes venni? Főleg autópályára használom, de néha mennék vele Kakucsra pl.
150/60 R17 a hátsó mérete. Érdemes párban cserélni az elsővel?tboy93
Egy kb 3 centi széles volt a kiálló rész, nem tudom mennyi lehetett benne, majd megnézem ha leszerelik.Steven
Párom és tesója is gumis cégnél dolgozik, azt mondták nem javítják... A fő probléma itt a gumihiány, kérdés hogy mit lehet még kapni... -
LógaGéza
veterán
Kaptam egy defektet hazafele jövet hátsó gumiba. Ellentétes infókat kapok, szabad javítani, vagy ne kockáztassak?
Perszehogy akkor történik mindez amikor végre jó idő van, és járnom is kell be dolgozni... -
csongi
veterán
válasz
vlevi
üzenetére
Én is szoktam
. Sőt még hátra szaltót is csinálok. Fejben
Aztán ébredek álmomból, mert leizzadtam 
#134858bacus: Sztem hót felesleges. Ez nem fogja megakadályozni, hogy eltaposson.
Ha nincs meg a kultúra, akkor mindegy mit villog a lámpa sztem.
A megkülönböztető jelzéseit használó járműveket sem veszik észre.
-
vlevi
nagyúr
Szerintem az Africa Twinnel ez már nem rendeltetésszerű használat :)
A videó utolsó fél percében látható, hogy a csávó miben világbajnok.
[link]u.i.: 15x szabadtéri, 15x fedettpályás trial bajnok, csak, hogyha valaki megprobálná utánozni
-
dellfanboy
őstag
batmant latta vki? mi az mar megint, hogy nem tudnak normalis hangot keverni a motor ala hollywoodba??
-
Micsurin
nagyúr
Köszi!
Tudom first world problems
de egyetemre bejárni pont jó lenne, lapos, töltő, kaja egy kulacs inni meg 1 spirál füzet és meg is vagyok.Kérdés, hogy 14 vagy 15-ös megy-e bele... mert a saját 15,6-os de lassan cserés és úgyis Zephyrus G14-et néztem a céges meg saccra úgyis 14-es lesz.
-
bacus
őstag
a yt linket nézted?

Mióta a gyerekeim vezetnek, egyáltalán nem hiszek a hangos rendszerben, az engem jobban zavarna, hogy egész nap füldugózni kell, de a mai fiatalok semmit nem hallanak belőle. Lányom addig nem indul el, amíg nincs elindítva a lejátszó listája, amiben persze a legtöbb szám csak hangosan élvezhető
Hang nem jut be az utastérbe.. -
Xero
nagyúr
válasz
bacus
üzenetére
Tul hosszu volt a hetvege tenyleg teljesen felreertettem.
Mea culpa!
Erre az esetre a mostanaban divatta valt orokke ego indexek segitenek piciket, de teny, hogy ez igy edeskeves. Olyankor lehet jo a hangos rendszer a motor alatt.

#134859 Micsurin: Meg uton van, ha megjott kiprobalom 13,14,15-el is.
-
bacus
őstag
Mit érsz vele? Ez a hátadon van nem? Mész előre a sorok között, ami elvileg áll, de a gyakorlatban mindig van pár jármű aki nekiáll sávot váltani, nem néz körbe, futólag belenéz a visszapillantóba. Ha ez a csoda a hátadon van, hogy segít?
Az, hogy oldalról látnak e, abban az én ruhám, sisakom, a dobozon és a motoron lévő matricák segítenek. Hátulról szintén a doboz, feltűnő bukó sisak. Ha nincs hátsó dobozod és a kabát se elég láthatósági, oda jó a hátizsák. (bár én nem igen szeretek hátizsákot viselni)
Gondolom félre érthető voltam, de én jövök hátulról
A sima lámpáknál csak a villogó lámpák látszanak jobban. Legalábbis az én tapasztalataim szerint. -
Xero
nagyúr
válasz
bacus
üzenetére
Na en ezert vettem turahoz egy jo kis kozmunkas zold hatizsakot olcson louisrol.
-
bacus
őstag
válasz
csongi
üzenetére
"Láthatósági matricás a mocid" - persze van rajta minden féle fényvisszaverő, de hátulról érkezve ez nem játszik. Ott csak a lámpák látszanak. A kieg lámpákat 1 évvel ezelőtt tettem fel, gyári can-bus-os vezérlés, már önmagában ez nagyon javítja a láthatóságot, sorok között előre haladva a fénykürt 3x egymás utáni megnyomásával egy villogtatási mintát játszik le a motor 3x egymás után, (illetve kürt használatakor is). Ez is utat nyit..
A vészvillogóval felváltva villog a kieg lámp, ez is gyári, irányjelzéskor pedig lekapcsolja a megfelelő lámpát, ahogy a modern autók is.Ezeket nem én csináltam, nem én okosítottam.
Az amit most kapott "elektronikát", ez lehet soha nem lesz használva (de lehet 1x jól fog jönni).
Ilyen: https://youtu.be/CjY5m3wYxhwHa pedig mégis büntetnek érte - remélem azért nem nagyon - beszámolok.

-
-
Somatom
veterán
válasz
Pfiucska
üzenetére
Ez motortípustól is függ. Sztem a jó tanktáska:
-Alsó része merevített, onnan pedig bővíthető.
-A tankra külön egység rögzüljön, amire a tanktáska csattal, vagy zippzárral rögzíthető. Ez azért kell, mert akkor tankolásnál nem kell az összes, eligazított rögzítést feloldani.
-Legyen zsebből ráhúzható esőzsákja.
-Hasznos, ha hátizsákként is hordható.
-Jók a külső tárolórekeszek, sok bigyót el lehet bennük rakni, de ha nincsenek, akkor két, kínai piacos övtáskával pótolhatók.
PNA/telótartóval óvatosan! Én egyszer, nyáron benne felejtettem a PNA -t és konkrétan megolvadt és eldeformálódott a háza. -
Pfiucska
aktív tag
Valakinek van tapasztalata ezzel vagy ezzel a tanktaskaval? Ha van masik ami bevalt itt mar valakinek, az is erdekel.

Vagy barmi megoldas ahogy be lehetne pakolni 2 szemelynek a cuccait 2-3 napra. Jelenleg a parom felvesz egy hatizsakot es abba tesszuk a cuccainkat
ezt egeszitene (esetenkent valtana) ki egy tanktaska.‘18-as CBR500R-re lenne.
-
Micsurin
nagyúr
Itthon az ernő... 160k az 160k.

Azért a két motorra nem volt gyenge a 320 kiló.Kellett: Bontott karbi (el volt ütve a fészeknél a fala a bronzhengernek), új gyújtáskapcsoló (kicsit előtte is szorult a kulcs de kiderült annyira meg volt nyomorgatva, hogy ettől hagyott ki ki a gyújtás), szétszedték az elejét és összetették újra, hogy ne álljanak ferdén a villák + ha már itt volt kormány csapágy, hézag + karbi állítás.
Idővel a két tengely is cserés lesz... ~200k még.
Hát, menni megy egész kellemesen apumnak jó lesz, azért picit csalódás a kis Kawa állapota még mindig.
geresics Te értesz félre pont a tiedre próbáltam rámutatni, egyetértek veled. Ez mindig kicsit bizalmi alapú lesz meg érme feldobós, ahogy a motorozás maga is.
-
csongi
veterán
válasz
bacus
üzenetére
Előre kiegészítő lámpát tehetsz fel. Ami ködfényszóró, és csak a tompítottal együtt éghet.
A lámpa kialakítása ennek megfelelőnek kell lennie, és E jeles. A felszerelési helyet megadja KÖHEM.
Oldalsó, Sárga fényvisszaverő és lámpa lehet folyamatos működtetés alatt.
De ha jó emlékszem neked Láthatósági matricás a mocid. Sztem bőven elegendő. Aki figyel az figyel, aki nem annak aztán tökmindegy lesz.
használni pedig a Kresz szabályai szerint lehet. DLR, csak a gyári lehet.V.Stryker: Nekem is ilyesmi fog kelleni. De még nem foglalkoztam a témával. Előbb valami táskaszerűt kellene találnom. Aztán valami tartóféleséget készíteni.
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Csomagolós kérdésem lenne. Az új motorhoz is kellene valami dobozféle. Hátulra van, egy bukó belefér, oszt annyi. Nagyobb amúgy annyira most nem is kell. Hanem ha asszonnyal megyünk valahová, akkor csak kellene oldaltáska.
De belegondolva az egy évben (sajnos) 1-2 alkalommal kellene és ezért valahogy nem jön, hogy megint százezres összegeket dobáljak, meg konzol, meg a t.köm.
Esetleg valakinek van tapasztalata ezekkel a szövetes, kicsit merevebb táskákkal? Ruhaféle menne bele csak.
Kicsit attól aggódom, hogy alul úgy összezárnak V alakba. Tudom, a képeken marha pofásan merevek, de valóságban...A fényezést védeném ilyen átlátszó fóliával.
Van ezekről tapasztalatotok?
-
bacus
őstag
válasz
csongi
üzenetére
Ki fogom próbálni
, Ausztriába nem tervezem, hogy megyek.
Kerestem egyébként ide vágó szabályt, de nem találtam. Sehol nem írja, hogy folyamatosan fényűnek kell lenni, illetve nem találtam meg. A szabályozott fényerejű led-ek egyike sem az, csak a szemed látja folyamatos fényűnek.. Kíváncsi lennék azért a jogszabályra is, mert értem, hogy büntet, de mi alapján, az nem mindegy.. -
bacus
őstag
A motorok kieg. lámpái amolyan szürke zónák még ha jól tudom, bár ezért még soha nem állítottak meg. Na most ha ezek felváltva villognak az milyen bírságot jelenthet?
Pl. gondolok arra, hogy egy beállt úton a sorok között be-bekapcsolva (a villogást) rajtakapnak a használaton.. -
Methionyl
senior tag
Nálam maradt a kawa z400-asnak a teljesen új, gyári slip-on kipufogója. Hol érdemes hirdetni ha elszeretném adni? Egyáltalán szerintetek eladható?
-
A Zéé
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
Hopp, na ezt majd figyelgetem, köszi!
-
A Zéé
addikt
válasz
Geresics
üzenetére
Ahogy nézegettem őket a télen, úgy tetszettek meg egyre jobban
A gyári index az, ami túl bumfordi, illetve egy bukókeretet rakok még fel, mert abból a gyári narancssárga sztem jól mutat rajta.
A 390 Duke volt még reális opció (meg a Monster 696, amíg fel nem ültem egyre), abból öcsém vett egy újat még a télen, azzal is mentem párat, de azzal valóban nem volt meg a hű, de más világ érzés. Ez azért sokkal jobban illik az én méreteimhez, a karakteréhez meg majd hozzáedződök fejben is, tudásban is.
Épp ezért van tervben valami hasonló tréning, igen.
Csak lehetne valami közelebb is, nem csak kakucson, meg a Hungaroringen. Mire odaérek, csak az 250-300 km utazás, vagy egy nap pluszban. Ide építették nekünk ezt a ZalaZone pályát, remélem lesznek majd hasonló programok, mert ha valamire, erre nagyon jó lenne ez a komplexum... -
Geresics
addikt
válasz
A Zéé
üzenetére
Úúúúú, de tetszőős!Csak óvatosan, ez nem csak 15LE után tud ilyesztő lenni!

Tudod mit szoktam mondani mindenkinek! Irány tréningre vele! A kanyarodástechnikás tréninget ajánlanám legszívesebben Neked, mert van benne az a bizonyos "hű baszdmeg" gyakorlat, és az az ilyen hirtelen vasaknál később életmentő tud lenni!
-
GTVili
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ezt én is alá tudom támasztani.... sőt, rosszab lessz ha megkened valamivel. A leghígabb kenőanyagtól is letapad, nehezebb lesz kezelni.... pl gázbowden esetében remekül érezhető.
-
Somatom
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Így van.
-
Somatom
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Pont ezt akartam írni. A HD -n erősen túlméretezett a kuplungbowden és teflonos. Örök élet +1 nap.
-
goofy85
kezdő
válasz
tboy93
üzenetére
Nézzétek meg pontosan hova esik a karon a szakadás helye, valszeg ott dörzsölődik ki. Lehet öntéshiba, vagy csak nagyon megtörik.
Bazz, egyre jobban bennem van a para, hogy mi lesz segget védő oktatóautó nélkül a forgalomban velem, már csak kettőt kell aludni
Mondjuk első forgalmi óra előtt kb ennyire bennem volt akkor is, aztán elmúlott 5 sarok után. -
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Gyári bovden volt, 10e km-t futott gyak. uj motorrol van szo.
-
Somatom
veterán
válasz
tboy93
üzenetére
Én már vittem haza haver motorját kuplung nélkül. A megállás egyszerű. Még menet közben kipöccinted üresbe. Elindulásnál, ha lehet sebességben, behúzott kuplunggal önindítózni, akkor sanszos, hogy a kapcsoló a kar behúzására zár. Dugsz egy egyest, behúzod a kart és nyomod a gombot. Ha ez nem játszik, de nem vagy egyedül, akkor egy span lábbal meg tud tolni. Ha egyedül vagy, akkor izomból meg kell löknöd, aztán egyes. Ránt egyet, de elindul.
-
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Utángyártott puig karok vannak a motoron.
-
duni84
aktív tag
válasz
tboy93
üzenetére
márkaszervízben is mellé tudnak nyúlni. nekem pár éve az egyik nagyobb franchise (kawasaki + yamaha) szervízében állították már olyan feszesre a láncom, hogy azon csodálkozok hogy nem pattant el. persze ettől még bármi lehet. távdiagnosztikában nem vagyunk 100% biztosak
maga a bowden is tud olyat, hogy off the shelf hibás (habár pici az esélye) vagy tényleg elnyírhatta bármi, habár ha a kuplungkarnál van a bibi, ott sok variáció nincs: a befogatási és a forgáspontja miliméterre ugyanott lesz az utángyártott karnak is, mint a gyárinak (gondolom én), szóval látatlanban simán anyaghibát mondanék vagy azt, hoyg fent bement a por+víz és elcsiszolta idővel.
#134792 Geresics: nekem szintén fixen bent van a dobozban egy csere bowden a régi szép idők emlékére
egyszer hátha valami útszélén rekedtnek befűzhetem karma pontokért cserébe
-
-Mosquito-
őstag
-
bacus
őstag
válasz
tboy93
üzenetére
Motornál nem tudom, hogy lehet elindulni kuplung nélkül. Autót úgy vezetek kuplung nélkül, hogy kívülről nem venni észre.. Lehet motornál is, ha szakadt a bovden, attól még a kuplung kapcsolóját működtetve megy az önindító. (még sosem próbáltam)
Viszont az utána következő váltogatás, az motornál problémamentes, autónál nem annyira.
-
Amúgy elszakadt bovdennel haza lehetne még valahogy jutni lábon? Az oké, hogy ha már gurul a motor akkor tud az ember kuplung nélkül fel-le váltani ha elég ügyes, de megállásnál és elindulásnál mit csinálsz?

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
zgospel
üzenetére
Nem gyenge minoseg. En ugy tudom, a szimering ugy van kialakitva, hogy ne fogja annyira a csuszocsovet. igy viszont lazabbnak kell lennie, ezert van ez a jelenseg. Ez is a minel jobb rugozas erdekeben van.
A bevonat olyan 50-70e km nel jon le, hasznalatfuggo. De barmelyiken lejon. A showan is a titan nitrid, vagy a suzukikon kawasakikon, marchesinin a fekete dlc bevonat is.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 GB SSD
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Beats Solo 4 vezeték nélküli fejhallgató, bontatlan.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman S2 TG FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Holnap talán megérkezik a nyeregtáskám, ez a hátizsákozás nem az igazi. Jövő héten meg konferenciára megyek, az öltönyömet leküldöm, így a tanktáska és a nyeregtáska elég lesz elméletileg és mehetek hosszabb útra 2x200+ km. Utána meg vihetem az első ezres szervízre

A gyári index az, ami túl bumfordi, illetve egy bukókeretet rakok még fel, mert abból a gyári narancssárga sztem jól mutat rajta.