Hirdetés
- iPhone topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sátán44
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Biztosítást mikor tudok rá kötni?
-
runner 125
nagyúr
válasz
Sátán44
üzenetére
NKH (csak NKH első hazai forg. helyezés esetén!) műszaki állomáson bejelented, odaviszed a motort minden papírjával. Megcsinálják az alap vizsgálatokat, majd azokkal elmész a NAV vámudvarába, ahol némi papírozás után kapsz egy csekket a regadó mértékéről, azzal elmész a postára, befizeted. Befizetés után vissza a NAV, ott befejezik a papírozást, majd minden doksival irány a kormányablak, ahol megkapod a forgalmit, rendszámot, majd vissza a vizsgabázis ahol némi papírozás után mehetsz haza, már a motorral, lábon.
Ismerettséggel fél nap, ismerettség nélkül 1-2 napot rá kell szánnod, vagy keresel egy neppert, aki 25-30.000ft-ért végigszopja helyetted a napot.
-
Sátán44
addikt
Tudna valaki abban segíteni, hogy mostanában mi a menete a külföldről (Ausztria) behozott motor forgalomba helyezésének? Szombaton vettem egy 2010 -es Suzuki Gsx 650F-et. Minden szükséges papírja megvan, meg a gyári alkatrészek is.
-
vendingo
veterán
Ma lett új akkum, már csak műszakiztatni kellene a mocit, mert lejárt pár napja. Amúgy yuasa lett végül, az volt készleten. A boltos savazta, töltötte.
-
bigdady
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Bezárt... Megértem
-
bigdady
nagyúr
Hali
Pest megye M5 melletti reszén vagy Dél-Pesten hová érdemes menni megfordíttatni a hátsó gumit forgásirány szerintire...?
-
p87
senior tag
Ma felkészítettem a mocit a szezonra.
Olajcserét csináltam, rakom vissza a mágneses leeresztőcsavart, nyomatékkulccsal 30nm-re beállítva húzom vissza, fura volt, hogy olyan sokat tudok rajta tekerni, egyszer csak egy halk reccs és picit megugrott a csavar.
Megállt bennem az ütő, hogy megszakítottam a blokk menetét.
Csavarom ki nézem a blokkot nem látok semmit, olajos is volt, nézem a csavart egybe volt, nézem jobban, kezembe kettéesett.

Még jó, hogy nem tört bele, mert akkor nem tudom, hogy szedtem volna ki...
Akinek ilyen van, sürgősen feljtse el!
Ja és nem ebay-es, de így biztos valami kínai szutyok. motoralkatreszek.eu-ról van, valami 1500Ft volt régebben, gyárival megegyező minőségűként hirdetve. -
JoinR
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Én erre azt szoktam mondani, hogy csinálja meg olcsóbban, aki tudja
Egy jármű ára nemcsak az anyagból és technikából áll (meglepődnél, anyagárban mennyire olcsó egy új autó). A járműipari szereplők elég keserves, általában egyszámjegyű haszonkulccsal működnek, úgyhogy egyszerűen ennyi az annyi; csak mi keresünk keveset... -
zgospel
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Nem jó az összehasonlítás

Vitarából nem csak itthon de exportra is rengeteget adnak el. A Vitara közlekedésre van, jön-megy, hűt-fűt, zenél, van csomagtartó, és kb ennyi a funkciója. Vezetni az emberek többsége vezet, autót a nagy többség nem kedvtelésből hanem szükségből vesz.
A DL1000 meg hobbira van, amivel a szabadidejüket töltik néha. Eleve motorosból kevesebb van sokkal, és motorosokon belül is csak egy rétegnek szól.Plusz azért sem jó az összehasonlítás, mert a DL1000 az motorokon belül nem ugyanaz a kategória mint a Vitara autókon belül.
A közlekedésre való motorok sokkal olcsóbbak. A Vitara szintje Suzukin belül inkább a GSX250R ami 1,4 millió újonnan. De vitatkozzunk a szinttel és legyen eggyel felette az SV650, az 2,3 millió.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
HoaryFox
üzenetére
Mert az autóhoz nem kell tervezés? Ezt mondom, hogy arányaiban egy autót tervezni sokkal komolyabb feladat, sokkal több anyag és technika kell bele. IGaz,hogy többet adnak el belőle, de az arányszámok akkor sem stimmelnek szerintem. Pl. egy DL1000 4millió..... 4,8 millióért veszek egy Vitara -t....

-
HoaryFox
őstag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Azért azt a motort nem kevés mérnök órával meg kell tervezni, le kell tesztelni, marketing, szállítás, beszállítói árak, stbstb.
És akkor ki tudja, hogy ezt az árat az eredetihez képest mennyire faragták le, hol lehetett fillérb.szni az alkatrészek árán, hogy nagy minőségromlás ne legyen.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
üzenetére
A konkurensekhez képest nincs nagy diferencia. Amúgy érdekes, hogy egy autóhoz képest milyen irracionálisan drága egy új motorkerékpár. Ha megnézzük a szükséges fejlesztést, a bele való anyagot, hogy az ABS-en kívül nagy biztosági extrák nincsenek, töréstesztek sem kellenek, hifi, stb nincs...... igazából vicc az egész.
-
törölt tag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
A CB500X legnagyobb baja szerintem ez lesz.
Akit jól szellőző Level 2-es protektor érdekel, annak érdemes megismerkednie a Dainese Pro-Armor protektorokkal (létezik protektoringben is). Most, a hétvégén fedeztem fel, hogy ilyen is van.

-
Micsurin
nagyúr
válasz
-Mike-
üzenetére
Kicsit hamarabb akarnék váltani mint, hogy annyit összerakjak motorra.Ha végig olvastad a hszt akkor gondolom leesett mi a bajom, pont úgy kalkuláltam, hogy a keret felét a kis sárga fogja adni igen ám de ha nem adom el időben akkor esélytelen lesz később addig meg mit csináljak vele nézegessem ? Ha használom meg óhatatlan, hogy előbb vagy utóbb kellene rákölteni... azt meg nem tudom lenne e értelme.
Dukenak még a méreteivel lenne bajom most, hogy ültem Pegan, FMX-en nem akarok méretileg hasonló motort megint mint a Hyo. Élvezném ha nem teliben roggyantva érne le a lábam a motorról, hanem úgy fél talpasan vagy talpasan... már pedig a kis Duke hiába bazi nagy élmény fakor és volt kényelmes igen az volt a Hyo után de ha az FMX vagy a Pegahoz mérem közel sem volt annyira kényelmes az a méret / hely kiosztás a számomra.
Ezzel az 182 környékével még csak kirívó se lennék, de retek kasszás pók alkatnak mennék el a leginkább hosszúak a lábaim na...

-
Micsurin
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Pedig már nagyon kacsintgatnék kifelé...

Mostaniban 57 ezer van benne... jó esetben kapnék érte négyszázat. Ha rá kéne költsek tuti tökön szúrom magam itt most komolyabb dologra gondolok mint pl a benzin szint jeladó ami kivan kopva a max környékén mert ritkán engedem szezonban fél állás alá a tankot ezért zömében mocizás elején vagy végén csúrra töltöm és kikopott a felső állásban a jeladó ezért ha maxon van a tank akkor sétálgat fel-le mintha kontaktos lenne az óra..., ha még egy szezont beleeresztek akkor 99%, hogy már a fejemen marad 60xxx kilométerrel a szívében. Ha most esetleg eladnám és elmenne mondjuk 380-ba akkor lenne 600-am amiből nagyon jó esetben még egy százat hozzá köhögök, de vegyük a 600-at átírva, hogy ha kell alapvető ráköltés legyen még rá... arról nem beszélve marhára unom, hogy igaz, hogy minden van még a minden is ha alkatrész kell de csak Koreából 3-4 hét + szállítási időben, és minden valami koreai webshopból (angol felület megtéveszthetné az embert de itt ott a nyelvtani hibák árulkodóak...)
Ennyiből akárhogy nézem a piacot lószar van meg veréb... vagy GS500E-s Suzi ami matuzsálem korú, vagy talán ha összeállnak a csillagok lepapírozott Er5 és 1-1 régebbi Pega. Nem is értem az árakat mindegy...
Eszméletlen tanácstalan vagyok, hogy mégis mi tévő legyek a legszarabb az egészben, hogy az A2 tovább korlátoz még ha esetleg tennék is egy korlátlant akkor máris megint magam alá vágnék...Marhára kezdem unni és végtelenül kezd frusztrálni, hogy vagyok motorozok de mégse motorozok mert néha már már komolyan elagyalok, hogy elmenjek e ma mivel az újabb 200 legalább és lassan átfordul a 6X-be...
Ha meg most eladom a franc se tudja meddig lenne mi nem lenne, mert egy 2000 előtti GS-be marha élet, hogy nem ugranék bele egy lepapírozott ER5 talán szívesen vennék amiben kevesebb van és hason korú, tehát marad az FM ami néha fel fel bukkan 600 környékén vagy marad a morfondírozás mi legyen... mivel a 800-900 kilót meg kezdem sokallani aki jön a megmondtammal azt megtalálom álmában
egy A2-es vasért akkor már korlátlan 100-150 közt valahol és marad egy 450-500 ahhoz hozzá rakok egy 150-200 és 600-700-ért már lehet azért vadászni.... 
Na de akkor megint kiganéznám magam alól a motort 1-2 évre...
(OFF)Eldurranok eladom a vérbe szerzek egy GTK Ufo civicet és átcsapom a blokkot a Jazzbe... és lehet zargatni egyik másik Jazz tagot a hungaroringen a K20-szal...
(/OFF) -
runner 125
nagyúr
válasz
Micsurin
üzenetére
Az tudomásom szerint a Dominator fojtott blokkja.. harminvalahány lóval. Mindenhol azt írták h iszonyú gyenge, totál semmilyen motor. Supermotozni gyenge és nehéz, városi szaladgálóshoz indolkolatlan nagy a ccm és a tömeg, túrázni, nagyokat motorozni meg kevés és kényelmetlen hosszú távon. Szóval, a Honda szerint mindenre jó, de a gyakorlatban semmire nem jó igazán.

..én kihagynám, az tuti.
-
Micsurin
nagyúr
Mentem ma FMX650-nel...

Eddig DRZ, Pega pipa, F650 pipa, már ez is és maradt az XT.
Tudunk mi itt bármi nagyon rosszat a Honda FMX650-ről?
Azt leszámítva, hogy a gyári tunning kittel 100-as benya kell neki az emelt kompresszió arány miatt.Elvileg Dominatorból származik a blokkja.
Nagyon bejött talán eddig ennek tetszett legjobban a karaktere és az ülés pozi.
Bár az a végtelenül ronda hányás műszerfalnak nem nevezhető valami....
-
Domyzilah
tag
válasz
2thletme2day
üzenetére
Üdv.
Én rendeltem onnan egy Schuberth R2, és elég hamar megjött, viszont más színűt küldtek.Az ügyfélszolgálat hamar reagál az emailre. Azt mondták erre, hogy ha visszaküldöm (az én költségemre) akkor ők kicserélik.Nekem macera lett volt visszaküldeni postán ezért hagytam az egészet a fr..-ba. Tény, hogy olcsóbb, mint máshol, de én gyanítom, hogy ezek a túl leárazottak mind régebbi modellek, raktáron megmaradtak.Remélem, hogy tudtam egy kicsit segíteni a döntésbe. -
Khaosz55
addikt
Úgy tudom a láncot egyáltalán nem szokás mosni.
-
-
ath
senior tag
Amiota revmatch valtok lefele es kuplung nelkul felfele, sokkal kevesbe nyulik, foleg nem szakaszosan. Kb 15e km alatt talan 2x kellett allitani. Ritkan takaritom/fujom
-
vendingo
veterán
Én 100 lovashoz való láncot használok a 62 lovas gépemhez, állítólag ez így tartósabb lesz.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Én is petróleummal és ecsettel mosogatom, úgy 4-5 alkalommal évente. Láncfújás MOL teflonos láncspray-vel kb. 500 km-enként. Nekem eddig nagyon bírja, bár a GS500 (pláne az én nagypapás-túrázós stílusomban) sem szaggatja túlzottan. A Regina-t ugyanígy kezelgettem, mégis állandóan nyúlt (viszont legalább nem szakaszosan).
-
p87
senior tag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Nekem nem vállt be a 525Vx gold Did lánc.
10k km alatt kuka, pedig rendszeresen takarítva és fújva volt max. 700km-enként és esőt egyszer sem látott.
Feszesseget vagy 6-7szer biztos be kellett állítani, annyira megnyúlt. Az x gyűrűk úgy szétmentek, hogy kilógtak nehány helyen a láncszemek közül és újjal kilehetett a darabkáit tépni.
Petróleummal tisztogattam nagyrészt lehet mégse olyan kímélő?
Ennek ellenére megint ilyet vettem, mert olcsóbb, de ha legközelebb is ilyen szar lesz RK-t veszek. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
etnies
üzenetére
Egyetértek. De tudod hányan cserélik ki ekkor? Nah meg aztán a legtöbb lánc 6-7k után már láthatóan szakaszos...
Nah meg a pucolásról és a mosogatásról nem is beszélek...
Szopás nah mindegy honnan nézed...
(Nekem, én utáltam csinálni, pedig szerelni szeretek... de ez nem szerelés ez szopás.
nah jó leálltam...
) -
zgospel
őstag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Igazad is van meg nem is

A fújkálás szerintem pont nem nagy truváj, még nekem is megy
Mögé rakok egy kartonpapírt vagy újságot és fújom, aztán fordítok a kereken, fújom, amíg körbe nem ér. Nem kúrok össze vele semmit a kartonpapíron kívül. Még csak túl gyakran sem fújkáltam, kb 6-800 km-ként vagy ha elkapott egy eső.
Szívesen megspórolnám ezt a pár percet én is, soha nem hiányozna, de azért nem is egy tragédia.A feszességállítást meg letudom annyival hogy munkábamenet útbaejtem a szervizt és megkérem hogy állítsák be, mert nekem nincs hozzá szerszámom (megfelelő nyomatékra lehúzni). Így a baszakodás is letudva, és ezt általában törzsügyfeleknek ingyen megcsinálják 2-3 perc alatt, pedig mindig rákérdezek hogy mivel tartozom. Persze előtte telefonon szoktam velük egyeztetni hogy melyik reggel vihetem, nem csak úgy odaállítok
Meg nem mintha gyakran kéne hozzányúlni, kivéve amikor még új a lánc vagy már elhasználódott.Így nekem nem tűnik macerásnak
Én is boldog lennék ha nem kéne vele baszakodni, de csak emiatt én személy szerint nem határolnám be hogy milyen motorom legyen. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Én is ezt hittem, amikor megvettem a GS500-at vadiúj, de olcsó Regina lánccal. Minden egész napos túra után feszességállítás, 15 ezer km alatt - a rendszeres tisztítás és kenés ellenére is - elpusztult. Utána felkerült az arany színű, erősített DID, és 9 ezer km alatt még nem kellett utána feszítenem. Erről ennyit....
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
Azért ezt most durván leegyszerűsítetted. Szerintem a legnagyobb szopás a feszesség beállítás, megkeresni a legfeszesebb részt, már ezért tologatod össze vissza mint egy barom, na akkor ahhoz beállítani, leméricskélni, kicsit túlhúztad rúgdoshatod vissza, mikor leszorítod akkor elmegy akkor megint felllazítani, lecsekkolni az egészen megint hogy mennyire feszes lett a legfeszesebb szakaszon. Fújkodni, összecseszi mindenedet a takony akkor azt sikálgatod a fényezésről, a ruhátokról, a dobozról... nah egyszóval szopás...
Volt láncos motorom, soha többet, egyszerűen semmi nem szól nekem mellette... -
vendingo
veterán
válasz
Hauptmann
üzenetére
Szopni? Én 500 kilométerenként lefújom 2 perc alatt, aztán ennyi. 25000 környékén meg csere. Hatalmas szopás valóban.

Ismerős a kardán miatt szopott albániában. Trailerrel jött haza, mert ott nem tudták a csoda bmw-t szervizelni. Láncot meg simán kapsz gyakorlatilag bárhol.
-
Hauptmann
veterán
válasz
dellfanboy
üzenetére
Nem akarok a lánccal szopni, ezért kell a kardán.
emre,
Köszi, megnézem az általad említett típusokat.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Még a 700-ason sincs ABS -nekem az "utolsó" motoromon viszont kell hogy legyen.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
JoinR
üzenetére
De a videóban azt mondják, hogy sokkal jobb a friss verzió, mint az eddigiek voltak, főleg a light terepes képességei. Na én erre a tulajdonságára vágyom leginkább - a jó öreg GS 500 után. Azzal nem lehet még egy murvás úton, földúton sem végig menni az instant pofára esés veszélye nélkül.
szerk: a GS földúton csúszkál, tolja az elejét, a legkisebb huplin is felüt - horror!
-
emre
veterán
-
Hauptmann
veterán
Sziasztok,
500 ezer-1 millió Ft között milyen kardános motor létezik a Yamaha XJ 900S-en kivül? Átülnék a robogóról rendes motorra, és több helyről hallottam, hogy ez a Yamaha annyira nem kezes, nem épp kezdőnek való. Kényelmes túragépben gondolkodom, chopper nem kell.
-
Geresics
addikt
TotalBike videó: Honda CB500X
-
Micsurin
nagyúr
Engem copat a jó isten....

Valamelyik vezérműlánc feszítő patron minden évben elfossa magát, most éppenséggel a hátsó henger patronja ment el vadászni és akadt meg valamiért... Pedig nem olaj nyomással operálnak... még jó, hogy tavaly kettőt vettem....
Ezekben a rugós vackokban mégis mi tud tönkre menni?

Plussz egy a Varta akkunak én tavaly dobtam ki hatéves korában, szintén Varta lett helyette.
-
Geresics
addikt
válasz
vendingo
üzenetére
Nekem Varta Powersports AGM van!

-
vendingo
veterán
Varta akkumulátort mennyire ajánlanátok? Helyi boltban ez lenne, de mindenki az exide-ot mondogatja. Nincs kedvem rendelni, inkább vennék helyben. Most banner volt benne, nem tudom mennyi idős, de zárlatos lett.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
tboldi
üzenetére
Hát igaza is volt most is. Egyébként szelep állíts, karbi szinkron, gyertya csere van terítéken és ha már ott volt, mondtam, hogy nézzünk bele, mégis eltelt 13 év. Felesleges volt, de így nyugodtabb vagyok, mert egy nehéz indulás után b.szott volna az ideg,hogy miért nem néztük meg.

-
Horvi
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Mit kellett a rugóstaggal csinálni? Vagy csak sima felújítás volt?
Egy kérdésem is lenne a nagyérdeműhöz. A hátsó rugóstagon van rebound állítási lehetőség és a manual azt írja, hogy állítsam be a kívánt poizícióba amíg nem érzek/hallok egy kattanást. Viszont nekem fokozatmentesen lehet tekergetni szóval nincs kattanás. Gondolom ez nem túl jó
Ezzel lehet kezdeni valamit? Vagy felújítás egyből és attól majd "megjavul"? -
-Mosquito-
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Amíg garis a motor,addig kötelező oda vinni. (Nix gari akkor fájdalmas tud lenni 40-50eKm környékén előforduló szöghajtás hiba 850eFt és vadi új 1-2eKm de előfordul a ~25eKm vezérműtengely kopás is. Az előbbit természetesen gariban javítják/cserélik,de az utóbbinál nem volt garancia,így 3Milláért új blokkot ajánlottak fel a ~3éves 1200Rt-be.Nem vette meg,hanem megoldotta jóval olcsóbban,okosba. Prémium termék prémium árakkal..
Most az új Gs-re akár 5év garit is lehet venni,66eFt-ért. Hülye aki ennyiért nem veszi meg.Ui.
Most üzent Déczi,kész a rugóstagom. 40eFt lesz. -
runner 125
nagyúr
Alapmű, Herl Károly 90 éves.
Hatalmas forma!
Tessék megnézni az előző 3 videót is, aki még nem látta, pár perc csupán, de addig is, 3 idezet:
"..és ez a dob nem vót' rajta, csak itt a cső.., levettem, olyan hangja volt bazmeg, hogy ment a qrva anyjába mindenki.."
"...ezek Csepel alkatrészek, tudod?! Egy motorbicikli alkatrész, munkára vannak előkészítve, majd aztán ez lesz összerakva, ..oszt' adom el őket.. Mindig csinálok valami kis pénzt a nyugdíjhoz.."
"Csúnya nőt itt még nem láttam! Aszongya', 18 éves...így, becsukott szemmel, mind jöhet!"
Józan ésszel, élni akarással teli, tökéletes időskor ideális képe maga az öreg! Ettől él, ez tartja életben, a nők, motorok, történetek. Nagy tisztelet neki.
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok,
ismerősömnek egy 98-as kawa er 5 mocija van. Az a kérdésem, hogy az első fékbetét mikor kell cserélni, tehát mennyi a minimális ajánlott réteg mm-ben ami után ajánlott cserélni a betétet?Illetve nem tudja valaki mekkora az ajánlott láncfesség ?
-
2thletme2day
őstag
válasz
dellfanboy
üzenetére
Nem volt még a fejemen C4 de mindenképp próbálok egyet rendelés előtt. A füldugózást unom már nagyon de kényszerből muszáj vagyok használni. A jelenlegi sisakom annyira gyatra hangszigetést illetően, hogy akármekkora távra megyek kell a füldugó. Mindamellett nem is szellőzik szinte semmit és már a plexi mechanika is ki van kopva.
-
runner 125
nagyúr
válasz
zgospel
üzenetére
A technikai újítások megjelenését nem vitatom, a teljesítménymaximummal való büszkélkedéssel azért nem értek egyet. Az nem minden és a kezdeti RR-ek blokkjai hullottak is szép számmal szét.. ami akkor szintúgy "új irány" volt a literes sportmotorok körében..
Tehát, úgy gondolom, h a japánok mindig is próbáltak egy használható, tartós, kevésbé drága fenntarthatóságú motort gyártani. Nyilván, az erő folyamatosan nő a japánoknál is, de talán ők a racionalitást és az elveket kevésbé adják fel.Pocee
Félreértettél, nem kikeményíteni akarom teljesen, csak valamennyire keményíteni, h alap esetben se üljön be annyira, és jobban lekövesse az utat.
-
runner 125
nagyúr
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Ezeket az óradíjakat kötve hiszem h bármelyik magánszemély kifizeti garin túl.. pontosabban ha igen, akkor nagyon gyéri pénzügyi intelligenciával bír..
Nyilván, más az amikor valakinek van egy cége, s amúgy is kell a költségszámla, vagy eleve nagy cég az adott jármú tulajdonosa és akkor "nincs választás ki kell köhögni" elven elviszik.
Mindenesetre egyébként tudjuk h nem túl megbízható technika.. persze vannak kivételek, de azért szervizigényt tekintve abszolút az élen jár és ez nyilván egy kódolt, mérnökök által fejlesztett márka tulajdonság. Az is profit, az is bevétel.
DE, azért ilyen rezsióradíjak mellett baromi kíváncsi lennék, h arányaiban megérné-e bekockáztatni a garancia meglétét azzal, h az ember elfelejti a gyári szervizt és ezen összegekből inkább kifizeti az esetleges hibákat.
Bizonyos típusoknál lehet érné a tulajt némi meglepetés, pozitív irányba. -
-
zgospel
őstag
válasz
Khaosz55
üzenetére
Többnyire egyetértünk.
Kivéve a marketinges részt. Ducatinak meg a Harleynak sokkal jobb az életérzése amit árulnak
Amit, amennyiért és amilyen mennyiségben ők el tudnak adni, na ahhoz képest a BMW a kanyarba sincs 
Távol áll tőlem hogy BMW buzi legyek, de azt nem lehet eltagadni hogy amikor az S1000RR megjelent az ledobta az atombombát a sportmotorpiacra. Ott a többi gyártónak erősen megremegett a kezében a toll. Elég megnézni hogy a japánoknak mennyi időbe telt mire hasonlóval jöttek elő, 2015-ös R1 személyében. A Hondának meg a Suzukinak csak 2017-re jött össze.
De ott van az R verzió: kanyar-ABS, elektromos futómű, lefele gyorsváltó elég sokára lett más hasonló kategóriás motorokon is elérhető. -
Khaosz55
addikt
válasz
zgospel
üzenetére
Nekem most az mt09-en az olajcsere (motul 5100)+ szűrő munkadíjjal 20 K volt a hivatalos szakszervizben.
Vehetnék BMW-t, de nem veszek elsősorban érzem a túlárazást a terméken, cascon, és szerviz szolgáltatásban. Véleményem szerint vannak ár érték arányban sokkal jobb gyártók ezen a téren.
Engem sosem hozott lázba valamiért a BMW.
Egyszer egy srác mondta nekem, hogy a BMW-nek a legjobb a világon a marketing politikája. Aki vesz egy BMW-t az elhiszi, hogy a világ legjobb motorján motorozik.
Sok ismerősömmel beszéltem aki nem motorozik, sosem volt motorjuk, de lenne nekik az tuti BMW lenne. Más nem is jöhetne szóba. Hát erről ennyit.
-
zgospel
őstag
válasz
-Mosquito-
üzenetére
Jó de ez BMW
Ott egy olajcsere+átvizsgálás 80 ezer 
Yamaha márkaszervizben 8500 volt az óradíj.
-
-
zgospel
őstag
A lényeg hogy csinálj róla videókat
Dodor most hétvégente 5 ezerért csinálja az olajcserét, ami még márkaszervizben is csak 4 volt. Úgyhogy hajrá 
Amúgy 7-9 ezer között simán van egy szerviz óradíja. Nem volt még szerencsém teleszkópolaj cseréhez, de gondolom nincs meg 1 óra alatt, vagy igen?
-
dellfanboy
őstag
válasz
2thletme2day
üzenetére
volt mar a fejedeb c4? vagy igy latatlanba rendelnel?
amugy meg fuldugo
-
2thletme2day
őstag
Üdv
helmetcity.co.uk oldalról rendelt már valaki? Eddigi keresgéléseim alapján itt a legolcsóbb a bukósisak amit kinéztem magamnak (Schuberth C4) de csak akkor ha erre már nem jön rá semmilyen más költség. Mivel Angliából jön elvileg nem kéne lennie plusz költségnek de azért a megerősítés jó lenne.
Egyébként használ valaki Schuberth C4-es sisakot? Kíváncsi lennék a tapasztalatokra vele kapcsolatban. Jelenleg egy olcsó Lazer Bayamo sisakom van de egyrészt már öregecske/kopottas szegény, másrészt meg rohadt hangos. A zajszint miatt kacsintgatok egyébként erősen a Schuberth felé.
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- Xiaomi Roborock S6 Pure robotporszívó hibátlan állapotban.
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- Újszerű Acer Aspire A515 - 15.6"FHD IPS - i5-1335U - 16GB - 512GB SSD - Win11
- Seagate Desktop SSHD 2TB 3,5" - ST2000DX001 45-80%
- Lenovo ThinkPad P14s Gen 1 i7-10510U 32GB 1000GB Nvidia Quadro P520 14" FHD Gar.: 1 év
- Új! AKRacing Premium Master gamer szék
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Meg nem mintha gyakran kéne hozzányúlni, kivéve amikor még új a lánc vagy már elhasználódott.