Hirdetés
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Új belépő a Honornál
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Íme az új Android Auto!
- Fotók, videók mobillal
- Microsoft Rewards
-
Mobilarena
Motoros topik

Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Micsurin
nagyúr
@Mike:

@etnies: VTR nem tetszik formára, egyáltalán így hiába halhatatlan Honda
kihagyom.@Ferdzsoo: Nem is feltétlen befektetésként, azt írtam legközelebb már rendes melo mellett ülnék tovább az meg ha azzal számolok, hogy 1-2 éven belül cserélnék most utána + az egyetem 3,5-4 éve ami tudjuk, hogy nem annyi (Mérnökinfót nem sokról hallottam aki csutka borulás mentesen tolta végig.
) akkor kijön, hogy ha veszek most valami újat (picit lentebb a pár éves téma) akkor az ~6-7 évre lenne sacper kb minimum, mivel a következő lépcső árban már feljebb van azzal bevárnék egy stabil melóhelyet ahol legalább 1-2 éve ott vagyok.Btw a kis duke nem jó A2-höz téma, ez már az a motor amire azt mondom "korpásodik a hajam" és engedek... ha nézek egy egy-két-három évest, @Ferdzsoo és köszi, hogy azért ebbe ha nem is direktbe de belenyomtad volna az orrom... 2015-ös ez még egy A-kat árával is megállna ~1,5-ben, és van egy három éves motorom amibe kb ha egy szezonnyi kilométert beletettek.

@runner: "eladósodás" ezen elagyaltam, hogy esetleg nyáron német tanfolyam + melo, ősszel a sárgát meghirdetem akkor talán kövi nyárra sikerül annyit összerakni, hogy eltudjam hozni a kis vasat, legfeljebb bevállalok 2-3 weblapot év közben. Mivel szakközépből megyek a Prog / Elektro tárgyak nekem az első évben sétagaloppok, hála az SG mateknak azzal se lesz nagy gond így az első év még könnyen vehető akadály lesz ha mással szívatom magam pluszba is. Ellenben lenne egy motor amit én "török be" és nem kell attól tartsak ha valami beszarik akkor gyaloggalopp maradok. Ez játszik akár a fentebb linkeltre is, tekintve 13k egy ilyen motornak nem kéne, hogy tétel legyen ha csak nem nyélen tették bele.

Azt hiszem dellfan állítása a helytálló nem tudom miért de a kis dukera jön az inger. Hiába ültem és vittem haverom 600-as gixxerét nem adta valahogy azt az élményt mint az a kis méregzsák abban a félórában kb. Nem akartam elhinni de nem volt gyakorlatilag súlya a motornak.
Egyre egészen biztosan jó volt ez a próba egyébként már pedig arra, hogy rájöjjek a mostaniból sem igazán a lovak hiányoznak nekem, mármint nem a a top end az ami jó lenne ha nem érne véget 150-160 közt, hanem benne lenne az a teljesítmény tömeg arány amivel szinte dobálni lehet a kanyarokban.
[...] talán harmadik motorra eltalálom kb mi kellene a valagam alá? Vagy hiú ábránd...
@boldi:Milyen komoly érveket tudsz az SZE mellett... komolyan... eddig a duális Oracle és Audi volt a fő érvem.

-
runner 125
nagyúr
válasz
JoinR
üzenetére
Használtam 3 évet, beleraktam 17k km-t, a pénz pedig nem inflálódott %-ban kifejezve annyit (kumulált 5,58%) , mint amennyivel a motor értéke csökkent 3 évvel öregebben, 17.000km-rel többel az órájában.
Tehát, ebben benne van, h eleve jó áron vettem 2015-ben, vigyáztam rá, az állapota ugyanolyan maradt, tartalmas hirdetésszöveget írtam hozzá (télen, 1 hét alatt elment), illetve h a használtmotorok árszintje az új motorárak extrém (bőven inflláció fölötti) drágulása miatt folyamatosan megy fölfelé.zgospel
Persze, kell hozzá kitartás, szerencse, türelem h az ember jót vegyen, meg talán némi tapasztalat.
De ez általános tapasztalatom egyébként, h iszonyú sok az impulzus, érzelmi alapon döntést hozó vásárló a piacon. Ezért találnak sok a gatya darabok is hamar gazdára. Nekem is van néhány ilyen cimborám.. eldöntik egyik h nekik hétvégére motor KELL és vesznek is..
A tudatos vásárló meg figyeli a piacot folyamatosan, sok mindenre rájön magától is az ember ezen időszak alatt, és ha potenciális jelölt kerül képbe, akkor pedig azonnal cselekedni kell. De tényleg.
Endurot szerintem simán kerestem aktívan fél évig..Az meg megintcsak ritka eset, h valaki megvesz 7-10 évre egy nagymotort. Mindig lesz jobb, újabb, vagy szimplán más kategóriát próbálna, stb.
vlevi
Az átfogó használtmotor drágulás szerintem nem csak az utóbbi 3 évben ment végbe, hanem az elmúlt jó 6 évben.
vendingo
Ok, de ez egy szélsőséges példa.. kuriózum, unikum, komoly történelmi felmenők, kevés megmaradt példányszám, megbízhatóság, stb. Pláne ahogy OT közeli korba ér 1-1 típus, gyors mértékben elkezd nőni az ára.
-
vendingo
veterán
válasz
runner 125
üzenetére
Az én motorom ára minden évben magasabb lett.

7 éve 600k volt egy ilyen AT, most 1,2-től indulnak a kultúrált darabok. Külföldön még több.
Jövőre lesz egy nagyobb ugrás, 30 éves lesz.
Most tavasszal beszélek a szerelőmmel, hogy mennyi lenne OT vizsgáztatni. -
vlevi
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
Nehéz mostanság a használt, vagy új árakkal kalkulálni, mert az elmúlt pár évben iszonyat módon felmentek a használt motor árak, így, való igaz, amit megvettél 3-4-5 éve, annyit drágult közben a használtpiac, hogy, ha most akarnád megvenni az akkor megvett motort (hasonló típus, hasonló kor), akkor szívrohamot kapnál.
-
zgospel
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Mondjuk azt tegyük hozzá hogy ez a ritkább eset, hogy patika állapotban tudsz venni használtat. Nyilván nem lehetetlen, kell hozzá sok idő, türelem, meg valamennyi szerencse is. Neked is összejött már többször, nekem is az eddigi egy vásárlásom ilyen volt, de ezek a kivételek inkább.
Az sem biztos hogy az 1-2-3 éves motor amit árulnak az szinte új motor. Például Full Gasnél meg lehet nézni hogy mennyi relatíve fiatal motor van fent az újkori áránál jóval olcsóbban, azt mégsem pörög. Még tavaly amikor S1000R-re hegyeztem akkor láttam náluk van több is eladó, relatíve jó áron, aztán lekérdezve valamiért mégis már több mint 2 éve hirdetik, változatlan áron, tehát 1,5 éves korában amikor beszámították már akkor annyi volt az ára. Igaz hogy nem jártam jobban utána, de ha olyan tuti vétel lenne akkor nem hiszem hogy több mint 2 éve ott állna náluk.
Én nem érzem az általatok vázolt értékvesztést problémának ha hosszú távra veszi saját magának valaki, mert akkor szerintem lényegtelen hogy mekkora volt az értékvesztése az első években. Ha 2-3 év után eladná akkor lényeges, de mondjuk 7-10 év után ha még megvan akkor már ez nem kéne hogy szempont legyen. Pláne hogy ez egy hobbi.
Meg aztán ritkán de vannak olyan anomáliák hogy a használt majdnem új árban megy, pl a német piacon a 2017 vagy utáni Tuono, vagy itthon autós példa a Suzuki Vitara szívóbenzinesei

-
JoinR
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Ha 3 év alatt nem lett volna infláció, akkor azonos eladási árnál bukó nélkül szálltál volna ki (egyéb járulékos költségeket hagyjuk is)...de volt

-
Ferdzsoo
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Ugyanez. Én a régi CBF-emet 100.000 forint bukóval adtam el 3 év +20k km után.
Bár látom hogy a vfr-nél ez már nem lesz meg, de nem is akarom eladni...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
runner 125
nagyúr
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Jam, ugyanígy álllok hozzá én is. Mindkét VFR-t mikrokarcmentes állapotában vettem, 6, illetve 2,5 évesen, az új árnál 45-40%-kal olcsóbban.
Egy percig nem bántam meg egyiket sem. Sőt, azt bánnám mocskosul, ha 2-3 év használat után én buknám el azt a 40%-nyi új vételárat.
S, ha még az ember résen is van és vigyáz a motorjára, akkor bukó nélkül sem lehetetlen kiszállni belőle. A 800-ast ft-ra pontosan annyiba adtam el, mint amennyiért vettem 2015-ben, 3 év használat és + 17k km-rel. -
V.Stryker
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
Szerintem neked egy kicsit vissza kéne venni a stílusodból. Nem tudom, hogy rossz napod van-e vagy alapból vagy ilyen ,de azért ezt a pökhendiséget nyugodtan vedd vissza itt légyszives.
-
dellfanboy
őstag
-
törölt tag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
Köszi, de így is sokat számolok megtérülést.
Az üzenetem lényege annyi, hogy a robogózás nekem vastagon megtérül az autózáshoz képest. De ismétlem ez nagyon függ a konkrét esettől. Egy hétvégi, csapatós motornál nyilván nem lehet ilyesmiről beszélni. A tömegközlekedés, vagy a bringázás nekem nem opció, a robogóhoz képest anyagilag is bukta lenne, de a munkám eleve nem is engedi az ilyesmit. -
Ferdzsoo
addikt
válasz
üzenetére
Te most rossz dolgot hasonlítasz össze rosz dologgal. Te a két rossz közül a jobbik rosszat hasonlítod össze a rosszabbik rosszal. Attól hogy egy robogót olcsóbb fenntartani mint egy autót, attól az még nem befektetés.
Csak költségcsökkentés.
Hasonlítsd össze a robogót mondjuk tömegközlekedéssel, vagy kerékpárral, vagy akár még egy e-bike-al is.
Félelmetes hogy milyen költségei vannak egy gépjárműnek, linkelek egy táblázatot, ezt szépen töltsd ki és láss csodát...
link -
törölt tag
válasz
Ferdzsoo
üzenetére
"A jármű és a befektetés szó egy mondatban összeegyeztethetetlen."
Annyira azért nem biztos, de tényleg nagyon egyénfüggő a dolog. Ha csak az üzemanyag költségen elért megtakarítást nézem és semmi mást, akkor 65 ezer kilométernyi városi robogózás termeli vissza az SH300-am teljes árát. Ha érvényesítem a futásteljesítményből fakadó értékvesztésbeli különbséget és az autó magasabb üzemben tartási költségeit, akkor ez jóval kevesebb. Ez megint egyénfüggő, nálam ez kb. 40 ezer kilométert jelent, azaz ekkora robogós futásteljesítménynél meg is térült a motorkám teljes ára (vs. új Mondeo). De az igazi tétel nem is ez, hanem a megnyert idő, ami az esetemben 40 kilométerenként 1 óra, ami csupán a nemzetgazdasági átlagbérrel számolva durván 1400 forint. A fentiekkel számolva 20-25 ezer kilométer alatt már megtérült a befektetés, utána már nyereséget termel az autóhoz képest. Nyilván nem ezért vettem, de ez is egy számszerűsíthető szempont. Ha az ember magasabb keresetű, akkor még szebbek ezek a számok.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
Ne legyen már üldözési mániád baszod. Csak ráfűztem a hsz-edre, mert épp minap néztem őket én is,csak azért még nem írtam be.

-
Polemius
senior tag
válasz
V.Stryker
üzenetére
Az a megfejtés, hogy vannak akik megengedhetik maguknak, hogy elhozzák tőlük a motort, pár év után meg visszaadják (nem került a nevedre míg nem fizetted ki) és elhoznak egy másikat. Mert más típust akarnak, vagy nagyobbat, vagy újabbat, stb. Kényelmesebb nekik, nem kell bajlódni adás-vétellel, eladással, szervizelni is oda hordják, nem kell fórumon vadászni szerelőt.
-
Ferdzsoo
addikt
válasz
üzenetére
A jármű és a befektetés szó egy mondatban összeegyeztethetetlen. Kivéve ha bicikliről vagy e-bike-ról van szó kb...
A megspórolt idő amiről te beszélsz pedig kizárólag akkor igaz ha többet keresel abban a napi plusz 1 órában mint amennyivel olcsóbb lenne egy másik közlekedési forma. Ha korrektül utánaszámolsz ez magyarországon nemigazán életképes...
(főleg nem egy motorral)
A motor mindegy mekkora, a mai napig luxuscikk, annyi járulékos többletköltsége van. Egy új motor meg pláne.
Kolléga helyében főleg ennyi idősen ennyi motoros tapasztalattal, SOHA nem vennék új motort. Még most lassan 10 év motorozás után SEM vennék új motort és nem azért mert nem tehetném meg.Ahogy elnézem kb 500.000ft különbség van egy használt 12k-t futott és az új között..
Egy 12k km-t futott motor új. Mondhatunk bármit ez van. Ahogy kitolod a tiedet pont majdnem ennyit fog érni. Ha egyszer álló helyzetben eldőlsz vele akkor ennyit sem. Egyszerűen nem éri meg. Mi lehet szerinted akkora hiba egy 12.000-et futott motoron ami annyira zsebbenyúlós? (Micsurintól kérdezném) -
Geresics
addikt
válasz
dellfanboy
üzenetére
183.80kg?

Szép nagy darab öcséd van!![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
Csak ne a Red Baron -ba. Azok hogy tudnak életbe maradni ezekkel az árakkal? Minap is ránéztem valami motorra és ami 500k volt átlagba a piacon, náluk 800.

-
törölt tag
válasz
runner 125
üzenetére
"Már ne haragudj, de motoros topikban én motorból, s mint élvezeti eszköz indulok ki."
Ezt természetesen megértem és elfogadom, nekem is élvezeti cikk elsősorban.
A megtérülés egyénfüggő és a kicsit komolyabb gépeknél nyilván ritka is. Ha ez a szempont, akkor az ember vegyen egy 125-ös Kymco robeszt, akkor gyorsabban kijön a matek. 
-
etnies
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
A duke csapatós, fun motor. Semmilyen szinten nem alkalmas kommutálásra.
Vtr250 nem játszik? Szerintem az belefér az A2-be, én bejártam vele Európát. Nem egy erőgép, de akár pályázni is lehet vele, persze ritkán előzve.
-
runner 125
nagyúr
válasz
üzenetére
Már ne haragudj, de motoros topikban én motorból, s mint élvezeti eszköz indulok ki. Van nekem is robogóm, a helyén tudom kezelni, a megfelelő a topikban.
Az SH300-at most teljesen irreleváns felhoznod, mint példa. Mert sem ő, sem én, sem a topik nem spórolás, napi ingázás miatt tart motort. Ettől függetlenül azzal valóban lehet spórolni (az első tizenévben max önigazolás és az asszonak beadott duma szintjén
), ugyanis mire az 1,85M ft-os vételára visszajön a napi + 1 óra munkával, a harmad fogyasztással, és a fenntartási, szervizelési költségeivel együtt, az idő. -
törölt tag
válasz
runner 125
üzenetére
Abban természetesen igazad van, hogy a kis Duke nem a pályára való, de egy-egy huszonévesen megtett Budapest-Győr táv azért még nem fogja összetörni a kollégát. Diákként viszont én sem adósodnék el.
"A jármű önmagában egy rossz "befektetés", még akkor is ha az ember készpénzben vásárolja. A motor, mint luxustermék meg pláne, hisz a fenntartása közel annyi, mint egy átlagos kisautónak."
Nem feltétlenül... Minimum napi egy órát spórolok a budapesti forgalomban még akkor is, ha elkerülöm a dugulós csúcsidőszakot (napi 40 kilométer oda-vissza a város szélétől a Belvárosig). Az már önmagában is nagyon sok. A felszabaduló időt többlet munkára fordíthatja az ember, vagy minőségi szabadidőhöz jut ilyen módon. Ha ehhez hozzáadom a 6 literrel alacsonyabb fogyasztással megspórolt összeget, még szebb a kép.
-
Geresics
addikt
A pénz jelenbeli és jövőbeli értékét is érdemes hozzászámolni, ha már hitel, kölcsön, miegymás...
Arról nem is beszélve, hogy a Suzukinál mintha épp 0%THM-es hitelt olvastam volna valamelyik nap facebook hirdetésben... -
Micsurin
nagyúr
válasz
JóGéza
üzenetére
0,23... de szeretjük a mérnököket.
Lehet egy időre inkább jegelem az egész motor témát és kitalálom mi legyen a kis sárga sorsa is...@runner: Most nagyon röviden írok erre, holnap kifejtem. Valamit akkor is kell nézzek amiben nem 2-3 év van hátra. Mivel egy másik 30-40 ezret futott az annyit adna, 2-3 év, 30-45 ezer km és ismét komolyabb hozzányúlás, főleg a magyar használt piacot nézve. Ilyen tekintetben meg meg is hirdethetném élből a mostanit. (Már ezen is agyaltam
) Mire elvégzem a mérnőkinfot (már ha elsőre bejutok...) akkor is leghamarabb 3x -esen fogok úgy keresni, hogy e felvetett opció játszon, akkor meg van még tíz, tizenöt évem és vagy nem fogom már bírni magát a nagyobb vasat, vagy B te láttál már idősebb szoftverfejlesztőt?** Te sem? C, ha nem jön össze marad gyak a szalag munka 150-ért akkor meg az egész felejtős, per pill egy érettségi+OKJ arra elég talán... 
-
vendingo
veterán
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Engem már teljesen hidegen hagy a motorok teljesítménye. Tudja azt, amire a gyártó szánja, aztán ennyi.
Én simán ellennék a 300-as versys-el is. 72-lóról léptem vissza 62-re, nem bántam meg. Ha a 48 lóra fojtott változatot vettem volna se érdekelne.Persze nagy egyenesekben ott a vágy, hogy milyen jó lenne ha... de ennyi. Amúgy 80-100 tökéletes utazónak nekem, pályán 110-120 szokott lenni.
-
Pocee
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
hatalmas +1
ahogy kitolod a szalonból már buktál is is a motoron x%ot,majd egy év múlva még többet és jó formán még mindig csak kamatot fizettél.volt zsír új motorom 5év hitelre 2001ben életem legrosszabb döntése volt ahogy megszabadultam tőle megfogadtam,hogy soha többet hitel.akkor már inkább ha van lehetőség,családon belül megoldani.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Micsurin
üzenetére
Megértem az érveket a KTM mellett, azt viszont nem h diákként miért akarsz eladósódni...
A jármű önmagában egy rossz "befektetés", még akkor is ha az ember készpénzben vásárolja. A motor, mint luxustermék meg pláne, hisz a fenntartása közel annyi, mint egy átlagos kisautónak.
Persze az ember, h bírjon ellenállni, amikor a média minden bugyrában a létező összes konstrukciójú hitel, kölcsön "reklám" van a képébe nyomva.. az ellenkezőjére természetesen már a kutya nem hívja fel a figyelmet.. Miképp lehet és kéne takarékoskodni, milyen szakmát érdemes választani, vagy egyáltalán h kéne bánni a pénzzel.Mindenki maga dönt a pénzügyeiről, én is voltam diák, nekem is voltak vágyaim, de volt bennem annyi kitartás, önmérséklet, türelem, elszántság h kivártam amíg tisztességesen keresek és meg tudtam venni egy összegben a saját keresetemből. Eladósodás, ablakon kiszórt (kamat) pénzek nélkül.
Tehát, sem megbántani, sem a zsebedben turkálni nem akarok, csak próbákok segíteni, próbálom azt a nézetet leírni, ami szerintem működik és hosszú távon kifizetődő. -
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Geresics
üzenetére
Köszi, akkor átgondolom még és úgy is kiderül mit kapok nyáron sms-ben...

De több mint valószínű, hogy egy kis Duke irányába indulok, nyerek vele 4-5 tök nyugodt évet a pályát meg amúgy se különösebben fenyegetem. Ültem rajta, mentem vele nagyon tetszik mind amit tud (még ha itt sokaknak a 44 ló a vicc kategória is...
) mind a megjelenése.@boldi:Köszi a megerősítést!
Kis Jazz se szeretné szerintem az állandó pályás nyúzást, sőt ott még a fogyasztás is bő 1,5x lenne.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Geresics
üzenetére
Ne a Pegasoból indulj ki, természetes hogy vele én sem csinálnám az autópályázást.
De a komoly egyhengeresek nem is a Pegasónál kezdődnek.
Azt is leírtam hogy áttétel függő.
SMC 660 ami 65-70 lóval rendelkezik, mínusz 60 kg a Pegasohoz képest, egy hosszabb áttétellel is sokkal rugalmasabb mint a Pegaso röviddel.
De itt vannak a következők, KTM Duke 690R, Husqvarna 701, ezek alaphangon ütik a 190-200 tempót. -
Micsurin
nagyúr
válasz
zgospel
üzenetére
12Km....

Nem rossz, már szinte nem lenne előnye a kis KTM-nek, de még mindig rájönne a Yamaha ára ami ha jól rémlik valami 2,3 körül van a Harmatinál, igaz az lehet fojtva rendelni, de akkor adtunk a szarnak egy pofont drágábban mivel továbbra is kellene még 100-150-ért az A kategória. A miért nem jó a fojtott nagyobb motor témát meg azt hiszem pont egy hónapja kb, hogy kitárgyaltuk.
Használtan 20-30k-val az órában meg ott lenne árban mint a Duke.
Fenntartása miért lenne olcsóbb? Nem hiszem, hogy az alkatrész ára annyival kedvezőbb lenne mint amennyivel drágább a javítása a sor2-nek!?mod.: Ha a yamahatop árlistája up to date akkor 1,8-ba állna meg az új MT03 ami szintén sor2, azzal már esetleg vállalható ez a táv érdemben? Lenne annyira "játékos" mint a kis Duke? Utóbbira tényleg nem jut más az eszembe egyszerűen annyira könnyen tekereg az ember alatt.
-
Micsurin
nagyúr
-
Geresics
addikt
válasz
Gaboman
üzenetére
Az, hogy tud menni annyival, nem jelenti azt, hogy jó is neki.
Nem tudom, hogy milyen egyhengeres az, ami 180-190-el megy, de a Pegaso-m (azzal a Minarelli blokkal, ami az általad is említett XT660X-ben is van) végsebessége asszem 168!(#104450) Micsurin
A nem szereti azt jelenti, hogy ha órákig, napokig ugyan azon a fordulatszámon forog, és nincsenek terhelésváltások, akkor bizony enni fogja az olajat! Én egy picit messzebb mentem, mint Horvátország...
Amikor először mentem vele így, akkor meg is ijedtem, de a Yamaha márkafórumon megnyugtattak, hogy ez ilyen, és ne menjek pályán napokig... -
Micsurin
nagyúr
válasz
zgospel
üzenetére
Keret nem lett meghatározva, pont abból indulok ki, hogy a mostanit beforgatva lenne olyan 500-600 alapnak, és ha a maradékot elhoznám 2-3 évre, amit egyetem mellett még egy starbuckos pultosból is tudnék tartani a duális mellett, kényelmesen kilehetne gurítani egy kis Duket pl 1,75m körül.
És pont a keret és az anyagiak végiggondolása miatt érné meg hosszabb távon egy új, még ha a beugrás drágább is mint egy 10 év körülinél,de utóbbinál nem az lenne a kérdés kellene e rá költenem idővel hanem az, hogy mennyit. Plussz egy kis Dukekkal még az A korlátlan is eltudom tolni valamivel, az megint 100-150.
És erőlelépés lenne mindenképpen, -25KG + ~14Ló, érzésre meg nem is tudom egy lapra tenné a 250-esem meg a kis 390est.------
Arról nem beszélve ha idén esetleg lecsúszok és nem jutok be egyetemre maradok Technikusin, ami nem ér semmit ellenben 32 pontot ad még a felvételinél a következő évben... és egy év azalatt tudok még tolni az alapomba és még könnyebb lehet akár kigurítani a kis gépet. -
Micsurin
nagyúr
válasz
Geresics
üzenetére
Ti feltételeztek mindenképpen autópályát, komolyan, de tudom itt országúton mindenki 70/90.

De amúgy a nem szeretik mit is takar? Barátom már másodjára tette meg a Mo - Horváth utat az F650-nel és 2 vagy 3x álltak meg és teljesen jól bírta neki is a rotax. Itt meg közel se akkora erő próbáról beszélünk, ha egy új 370cc-s egy hengeres nem tud teljesíteni 148 km-es szakaszt közel sem kopp gázon akkor egy nagyon tré konstrukcióról beszélünk szerintem.
A 2004-es GT-m ami harmadával kevesebb pacival rendelkezik tudja abszolválni gond nélkül.
Nagyobb vas újonnan egészen biztosan nem jöhet szóba pusztán az ára miatt és főleg a fenntartási költségei miatt. Használtan meg benne lenne a hiba faktor egy 10 éves motornál már bőven. Ha meg már részletezek akkor veszek valami kisebbet amit én török be magamnak és tekerem bele az életem első felét.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Geresics
üzenetére
Az SM610 vagy SMC660, XT660X nevetve mennek autópálya tempót, mindenféle gond nélkül, itt inkább az a kérdés te bírod e rajtuk a folyamatos 130 kilométeres sebességnél a szelet.
Te leszel rajta a szűk kereszt metszett nem pedig a motorblokk.
A nagy cm3 egyhengeresek 180-190 között is mennek végre áttételtől függően, úgy hogy a 130 tempó nagyon is kényelmes utazó nekik. -
zgospel
őstag
válasz
runner 125
üzenetére
Egy baja lehet az MT-09nek, az ergonómia. Azt a motort muszáj kipróbálni vásárlás előtt mert tök más rajta ülni mint az átlag motorokon. Sokaknak nincs semmi bajuk vele, de nekem például nagyon rossz volt: a lábaim hegyesen és kifelé álltak, a karjaimat furcsa pózba kényszerítette a kormány, az ülés is nagyon a tankra lejtett, és a fékkarokat sem lehetett jól beállítani. Bár nem ültem még supermoton de szerintem az MT-09 testhelyzete eléggé supermotos, csapatni biztos nagyon jó, de nem hiszem hogy elmenni vele egész napra kényelmes lenne.
Pedig az a sorhármas blokk kurva jó, főleg A módban, és kb bicikliként lehet dobálni a motort.Ha az ergonómiája vállalható lenne számomra akkor már itt állna a ház előtt az SP verzió, de eléggé kiábrándultam a tesztkör után

-
Gaboman
nagyúr
válasz
Micsurin
üzenetére
Nem gondolkodsz rosszul ha tényleg szimpatikus az amit tud a 390, én is azt mondom hogy az újnak nincs párja.
Nem kell attól félned hogy mennyire szervizelték szakszerűen az éves során, valójában annyi kilométer van e benne mint amivel megvetted.
Volt e csúszva, törve stb.........
Annyi bizonyos hogy a használt motorban mindig is ott lesz a rizikó, egy újnál ilyen gond nincs, te teszed fel rá először a fenekedet.
Te leszel aki először mész el vele motorozni, bejáratni.
Ismerni fogod az előéletét. kapsz egy nyugalmat és persze garanciát is rá. -
Micsurin
nagyúr
válasz
Micsurin
üzenetére
Kifutottam az öt percből.
Teljesítmény adó:
11040Ft <-> 29325FtÉs akkor a bizt. díj különbözetet még nem néztem, ami hiába elenyésző ha a saját jogsimhoz mérve ha apáméra veszem közel se fogok hasonló árakat kapni rájuk.

Esetleg ami szóba jöhetne az a Z300 és az MT03 de azok a szememnek nem szépek, és utóbbi még drágább is.
Az econ által linkelt MT09 árán meg elhoztam úgy a kis Duket, hogy a nevemen van és megtankoltam már, ha veszem az MT átírását is akkor még ~85 rugó maradt is a zsebemben, az meg nem kevés a várható egyéb egyetemi költségeket tekintve.
Ha Győr ha Szeged.Az MT az az eset amibe beleforgatnám a kis Duket esetleg a későbbiekben, de az semmiképpen sem fenntartható szerintem suli + diákmeló mellett.

-
Micsurin
nagyúr
válasz
runner 125
üzenetére
És számolj még rá egy fullos A kategóriát.
Az éves költségei meg közel 2-3x lesz a kis Dukenak.
Arról nem beszélve, hogy ha azon gumit kell cserélni, meg a kis Duken ott is lesz nem kevés diffi, fékek stb stb banán effektus és a mennyit bír el az ember ha van egy nagy vasam amit havonta 1x megtekerek sokat értem vele.

F650-nel mentem, nem akart az szétrázni pedig ha valami az ráz mint az állat, inkább a motor a kérdéses a szememben mennyire bírná, de eddig olvasottak alapján elvileg nem jönne zavarba.1,648-ért adja a FulGas, 45100 az átírás, és ~135 a regadó ha jól néztem 1,8-ban megáll.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Micsurin
üzenetére
Ez a motor max városi és agglomerációs használatra való.. 1 henger, tartós 130-nál szétráz mindened, szerintem felejtős Bp - Győr távokra.
Az biztos, h én kihagynám.
Ha annak nézed a teli új árát, 1,75 fölött vagy. Econ linkelt pl. egy MT-09-et. Ég és föld, ott 1,8-ért kapsz egy közel bemutatómotor állapotnak örvendő, minden teszt szerint qrva jó 850-es motort, amit valszeg nem fogsz kinőne 1-2 éven belül, mint esetleg a 390-es Duke-ot.
Sor 3, kezelhető, ha kell mocskosul megy, könnyed - best buy a kategóriájában. -
vendingo
veterán
válasz
vlevi
üzenetére
Mit mondjak én?

Nem sok motor van, ami nagyobb az enyémnél.Ma űltem apukám 50-es robogóján. Brutális érzés volt, mint egy gyerekmotor, azokkal a babakocsi kerekekkel.
Micsurin: 300-as versys? Asszem az se drága újonnan, amikor vettem a motorom, 1,6 milla körül voltak a bemutatódarabok.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
Gaboman
üzenetére
Ha már sok vagyok majd a topik mester seggbe rúg érte max.

Nem tervezek utassal, nagyon hosszú ideig....haveroknak van vasa, szempilla meg időt és pénzt visz.
Pont a második sor miatt agyalok rajta, eleve heti szinten kapna Győr - BP-t, gondolom a tartós 130-at azért a kis Duke is bírja elvégre ezt már a GT is tudja, minden egyéb esetben a rövidebb magasabb moci játékosabban viselkedik, és meglepően ugrott a magaméhoz mérten. (GT hosszabb, nagyon lent a súlypontod és bazi nehéz a kategóriához mérten... majd 180 a teljes tankolt tömeged.)
Pakolni meg... annyi cuccot vinnék magammal mint most, pont annyit amennyi belefér a Kappa hátimba, laptop + pár jegyzet + kaja itthonról.
Ami érdekes volt, hogy 182 vagyok mégis teljesen kényelmes volt az üléspozíció azt nem tudom külső szemlélő számára , hogy hathattam rajta de ezt nagy ívben tojom le.
Biztosítás etc nem érdekes téma, apum (82-es jogsi előnyei...) már kezd beletörődni, hogy egy kis KTM is lehet a nevére kerül.
@Mike: Degeczen születtél ugye?
Ha nagy verklit néznék, hogy vasutasan fogalmazzak akkor az is az új Duke szériából kerülne ki -> 790.@Gaboman:
Azért indultam meg az új, esetleg nem sokkal nagyobb vas vonalon mert apumnak abban igaza van, ha elmenne a GT akkor tudnék bele tolni 500-600-at, és maradna valami 1-1,1 azt meg elhozni 2-3 évre nem tűnne ördögtől valónak. (még a trébucksban keresettből is összejönne) És meglenne az a nyugalmam az újjal ami sose lenne ott egy 10+ éves nagyobb vasnál a tudat, hogy én húzom először a szarvát és még nem volt trehány letojom gazdája, ha veszek egy 600RR-t esetleg ~800 körül és még kell rá locsoljak akkor nem sokkal jönnék ki jobban, és lenne egy vas amire bő 2-2,5x annyit kell évente költeni rá csak a fenntartása miatt, a gumi fékbetét lánc egyebekről nem beszélve és hiába van ott a Mike által említett évi +13*10 Ló ha nem használnám ki, igaz nem tudhatom ha lenne ott többlet paci akkor mi lenne de a mostanival is jól érzem magam igazából pusztán csak attól félek, hogy most vagyok ~fél idős azzal a nem egész 56 ezerrel és ha kell ráköltsek komolyabban akkor Koreából alkatrészt, pl: 1 dugó ~16k + száll + vám + áfa = ~27k-ban állnék meg valahol, egy motorral aminek a piaci értéke ~400-450 ezer. És nem akarok belefutni úgy a következő 4-5 évembe, hogy esetleg félúton ott maradok vas nélkül, vagy a mostanira irreális összegeket kell locsolni, hobbi meg gyakorlatilag nekem csak a motor van, nem iszom nem bulizom lassan semmit nem csinálok csak bámulom a mész száradását télen,csak a motorra költők épp ezért ha moci nélkül maradnék egyetem ideje alatt tuti beleörülnék főleg Győr környékén ahol egy köpésre lennének az osztrákok, F650-es haverom először kerülne végre kb a szomszédba....
Már pedig 56 ezer ehhez a heti 1 ingázás oda-vissza Gy - BP-hez, plusz a hét közbeni tekergések és a hétvégi élmény mocizásokhoz sok még ha az eddigi éves 10-15 ezres futás lehet nem is módosulna, de akkor 2-3 szezon van még a blokkban reálisan, nem azért mert rossz konstrukció vagy már most zörög, de kis motor forog, én sem 90-100-zal használom elődöm sem gondolom, hogy így tett látni azért a veretések nyomait itt ott.
Újjal meg halál nyugalom lenne 3-4-5 évig, addigra kezemben lenne kényelmesen egy Járműmérnöki / mérnők infos papír és angol + német felső / közép, esetleg sikerül elhelyezkedni, akkor meg még mindig lesz remélhetőleg annyira érték álló a kis Duke, hogy egy 800-900 ezer körül eltudjam adni (5 év körül, ~40-50 ezerrel az órában esetleg 50-55) és a korábbihoz hasonlóan beletudjak ugrani esetleg ugrani a 790-es nagyobb tesóba.
Plussz, azt nem tudom a kis Jazzt, hogy tárolnám Győrben motort még csak csak, szerezek garázshelyet, vagy keresek valakit akivel tudok társulni bérlés szempontjából, de autó azért érezhetően drágább lenne.
Arról nem beszélve azért a Jazz hiába gokart az is 6-7 körül eszik, és messze költségesebb mint egy kismotor. -
törölt tag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
(#104437) Bogyó bá'
Érhető is, ezt a motort eleve olcsó és kezes városi élménymotornak szánta a gyártó, nem várható el tőle, hogy túragép legyen. Mondom ezt úgy, hogy az SH300-am ülésének átalakításán gondolkodom, hogy egy picit túrásabb (kanapérobogósabb) üléshelyzetet is lehetővé tegyen.

Azért egy hasonlót is elfogadnék, ráadásul ez jó áron van.
(#104438) Mentolka
A Pinlock egy márkanév, amely mára szinonimája lett az általa ellátott funkciónak. Ez kb.ugyanazt tudja, csak egy másik gyártótól, másik márkanéven.
(#104439) vlevi
A barátomnak van is egy új 650-ese (sárgában), nagyon tetszik. Az az én magasságomhoz is jó.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
üzenetére
Én nagyon vágytam a 390-es DUKE-ra, de mindenütt azt írják a tesztekben, hogy még egészséges (nem porckorongsérves) embernek is baromi kényelmetlen egy-két óra után, még az opcionális (és drága) "komfortüléssel" is. Ja, meg gyakorlatilag pakolhatatlan, a gyári oldaldobozok semmit nem érnek, más meg nem fér el rajta. Csak túrázni kéne....
-
törölt tag
Pinlock helyett, olcsón. Itt a honlap is.
A Duke 390-re ráültem már, annyi elég is volt, nem 190-es emberekre van az a motor tervezve.
Amúgy biztos nagyon jó lehet azoknak, akik nem a "majom a köszörűkövön" testtartásban ülnek rajta. -
Gaboman
nagyúr
válasz
Micsurin
üzenetére
Ha főleg 1 személyes motorozás a cél akkor jó lehet a kis Duke.
Az újnak nincs párja, mivel nem kell az előéletével foglalkoznod.
A R6, GSXR 10+ éves motorok legtöbbje kapott már rendesen az élettől.
Dukhoz majd idővel veszel Akra kidörrentőt ,k&n légszűrőt, nyitott légszűrőház, Powercomandert.
Ezek mind sokat dobnak rajta, szerpentinezni tökéletes gép lehet. -
Micsurin
nagyúr
390-es Duket használ valaki vagy valakinek a sógorának a vejének a tesója?

Ültem ma egy 2018-ason ismi vett. Hát, hűha ahhoz a súlyhoz az a blokk, enyhén benne a bugi.
130-ig teljesen fasza, utána lomhul de addig nagyon feelingje van a cuccnak, legalábbis nekem nagy élmény volt.1,65+regadó+casco esetleg, de új vas lévén több mint ajánlatos lenne, apám nagyon dünnyögi. Hát nem is tudom... egy 10+ éves motort ~600-800-ért még ha erősebbek is, GSXR,600RR esetleg R6 amiket ugye néztem, vagy egy új kis KTM. Nem tudom kihasználnám e a plusz kakaót... cserébe 4-5 év teljes nyugalom. Pályán nem kóricálok... untat. Hű de túrákat nem csinálok, Mátrába viszont nagyon fun lenne, a mostanihoz mérten: 30 -> 43hp és -25Kg
-
Geresics
addikt
válasz
julius75
üzenetére
Itt találod. Árak a legalján.
(A "cikk" erős kifejezés, inkább csak összehasonlítom a két modellt...
(#104423) Bogyó bá'
Nálam 1-1,5mp alatt betölt (PC + Digi-net) -
zgospel
őstag
válasz
vlevi
üzenetére
Ha már motorárak: 2019-re felnyomták az árakat a kereskedők, ez pl ma fogadott emailben:

Pedig ezek a modellek semmit sem változtak, semmit sem fejlődtek. A legmegdöbbentőbb az MT-10 ára ami eddig 4,7m körül volt. Csak viszonyítás képpen a Tuono Factory elektromos futóművel,legjobb Bremboval, stb stb 5 millió, tehát olcsóbb.
De a Suzuki GSXS1000 is tavaly még 3,3m-ért ment akciózva 3,5 helyett, idén már 3,6m és semmi nem változott azon sem.
Biztos meg van az oka, de én nem nagyon értem
-
vlevi
nagyúr
Na, emberek lehet összeszámolni a malacperselyben lévő aprót.
Kiderült a KTM 790 Adventure modellek ára
Valahol olvastam, hogy 1-1 elejtett elszólásból azt ki kihallotta valamelyik újságíró, hogy tervben van a 790SMT, vagyis kisebb kerékkel, országútibb változat.
Arra kíváncsi leszek. -
emre
veterán
A napokban akadtam rá miközben túravideókat kerestem, érdekes módon alig van infó erről a bevállalós székely gyerekről. Roppant sajnálom hogy az indulásáról lekéstem, de most volt időm pótolni a videóit és le a kalappal előtte.

-
törölt tag
válasz
runner 125
üzenetére
A legtöbb konfliktushelyzetet simán kezelni lehet, seggnyalásra semmi szükség. De előfordul az is, hogy a vállalkozó maga mondja meg az ügyfélnek, hogy inkább máshova vigye a pénzét.
Nem kell mindenkivel üzletet kötni... -
Geresics
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Csak, hogy kerek legyen: a boltot meló mellett csináltuk haverommal, aki infó tanár, így a nyitva tartásunk hétköznap délután (14-18-ig), és szombaton délelőtt (10-14) volt. Nyilván a hosszú távú tervünk az volt, hogy majd ebből nekünk sok-sok pénzünk lesz, amire viszonylag gyorsan rájöttünk, hogy nem fog megvalósulni, mert aki számtech alkatrészt akar venni, az pont tudja, hogy működik a netes keresés és rendelés, így átálltunk hobby üzemmódba. Aztán a haverom szólt, hogy felmegy Bp-re dolgozni, és egyedül kellett volna vinnem a céget, ami (tekintve, hogy nem tanár vagyok, és nem érek rá egész délután) alapból is megoldhatatlannak tűnt, ráadásul első gyermekem is úton volt, így a bezárás mellett döntöttünk.
Az olyan dolgokról, hogy megnyitás után 1 hónappal szemben velünk nyílt egy másik számtech bolt, már nem is beszélek. Ekkor jöttünk rá, hogy az emberek nem azt nézik, hogy hol kap jobb szaktudást, hanem, hogy melyik bolthoz van közelebb parkoló. Persze idővel rájöttek, hogy megéri azt a 13 métert még megtenni, de 1 évig küzdött a srác, a szokásos "megoldjuk blokk nélkül, és összemókoljuk" mentalitásban, ami eleinte látszott a mi forgalmunk csökkenésén... -
runner 125
nagyúr
válasz
Geresics
üzenetére
Ha 3 év után megszűnt ez a "hobbybolt" (létezik ilyen, h valaki hobbyja miatt vállalkozik, vagy nyit valamit és nem a profitorientáltság vezérli?! Nanemá..), akkor nem lehet h igaza volt?

Viccet félretéve, volt idő h ügyfeleztem én is, soha nem volt egyetlen egy olyan szitu sem, ami eddig fajult volna. Mindig, mindenre van és volt normális keretek között válaszom. El lehet zavarni, két vállra lehet rakni úgy is bárkit, h fel sem tűnik neki az, h te burkoltan elküldted a pitsába. Mégsem fogja egy ilyen, általad említett szitu után székürtölni a neten, h ez egy boozy cég, fikáztam az áraikat és kidobtak.. Mai világban ki kell nyalni a seggeket, mert 2 kattintás és telekúrja a netet a cégedről vélt vagy valós sérelmei kapcsán.. ez meg senkinek sem hiányzik.
Mivel az én példám működött és működik, így bocs, nem tudok azonosulni ezzel sem.
-
Geresics
addikt
válasz
runner 125
üzenetére
Attól, hogy valaki vállalkozó, még nem kell mindent lenyelnie!

Még 2010-2013 között hobbiból (tényleg!) volt egy szám.tech. boltunk haverommal Pécsett. Egyszer volt egy olyan, hogy bejön emberünk (talán köszönt is), elkezd nézelődni, és elkezd mindent fikázni. Új termékeket, meg a bizományban ott hagyott alkatrészeket is. De így, hogy "mi ez a fos", meg "ki a faszomnak kell ilyen szar", meg "mi értelme egy ilyen fosnak", stb-stb. Egy ideig ignoráltam, de úgy 5 perc után közöltem vele, hogy ott az ajtó, ki lehet menni, ha itt minden fos. Rámnéz, elvigyorodik, majd közli, hogy azonnal akar a főnökömmel beszélni. Mondom az is én vagyok, szóval vagy eltakarodik innen magától, vagy segítek benne, de a lépcső akkor kellemetlenebb lesz. Hebegett, habogott, kétszer mondtam neki, hogy indulás, aztán amikor elindultam, hogy kinyitom neki az ajtót, akkor elsomfordált. 2 hónap múlva jött megint, de akkor már nem szólt egy szót sem, csak vett egy henger DVD-t, fizetett, és elment...
Attól, hogy valaki vállalkozó, attól még nem kötelessége eltűrni mindent...
-
runner 125
nagyúr
válasz
dellfanboy
üzenetére
Jahm, vállalkozó (talán most már hivatalosan is, bár a mamlasz fia tuti feketén sertepertél körülötte.. nem véletlenül látszik csak néha a keze, vagy a lába..).
Ha valóban hülye az ügyfél, nem szabad h mindezt éreztesse vele, vagy megsértse és még neki álljon feljebb. A vállalkozó első körben magát adja el.. mindehhez végtelen alázatra, sok türelemre van szükség, a szakmai kvalitások mellett..
Tehát, ha nem tud kommunikálni, (konfliktus) helyzetet kezelni, néha nyelni és nulla érzelmi intelligenciával bír, akkor menjen el alkalmazottnak valahova 8 órába. Ott csak szerelnie kell fix 250k-ért. De vállalkozóként ne rinyáljon, h néha betéved 1-1 hülye.., sőt, még ha fel is ismeri, nem kéne videóba foglalni, mert ezzel pontosan magát is minősíti.
Vagy amit írsz, vegyen fel valakit, csak a garázsműhelybe hova ültetné le, a szín alá?!Tehát, az ilyen "kiborulásos videóból" (nem láttam) is érezhető, h nincs a helyzet magaslatán.. Meg egyébként is, nagy általánosságban, így 50 és 60 között ha ő annyira pro szerelő lenne, mint aminek tartja magát, egy, a poros, koszos garázsból kialakított "műhelyt" illett volna már kinőni és XXI. századi munkakörülményeket teremteni magának és az ügyfeleinek is.
-
dellfanboy
őstag
válasz
nyogo83
üzenetére
szerintem tevedsz. az ugyfelekbol el, fuggetlenul attol, hogy kisarcu/nagyarcu kekhaju- zoldhaju. ha nem birja kezelni oket vegyen fel egy szoszi macat aki majd elboldogul veluk. igy ket legyet ugy 1 csapasra, o is foglalkozhat avval amihez ert + teremtett 1 uj munkahelyet

-
nyogo83
senior tag
Nem vedem Tasit de sejtem mitol kapta fel a vizet.
Az egyik haverom akinek motoros ugyfelei vannak, sokszor elgondolkodik rajta, hogy mostantol csak olyan emberek mehetnek majd hozza, akiket ismer es evek ota hozza jarnak, mert egyre nehezebben tudja toleralni az elmult 1-2 evben megjelent idiotakat.
A Tasi altal is felvazolt jelenseg valo eletbe: Az ember bejon, de akkora arccal, hogy alig fer be az ajton. "Na cso, jottem XY dolgot csinaltatni a motoromon, mennyi lenne?"
Elmondjak neki, hogy ennyi meg ennyi, de idopontot kell kerni mert 1 honapra be vannak foglalva.
Hat ot az nemigazan erdekli, O most itt van, neki csak most jo, direkt azert jott, meg ha o fizet, akkor miert nem lehet most megcsinalni, mert hat latja hogy a szerelo all (epp ket motor kozott cigiszunetet szunetet tartott a srac, de amugy az udvar tele volt motorral)"
Egy darabig nyomta olyan stilusban, mintha koszonetet kellene neki mondani, hogy dolgozhatsz neki, meg mintha mindenkit a seggebol rantottak volna ki.
Majd sertodotten elment.Na es ez egy a sokbol, mert durvabbak vannak az utobbi idoben. Toleralni kell a kereskedelemben, de nem mindent, foleg ha olyan helyzetben hogy nem vagy raszorulva. A Tasi helyeben (mint ahogy a haveromeban is) en is minden zokszo nelkul elkuldenem a francba, ilyen emberrel en nem dolgozok a sajat szakmamban sem.
A normalis hangnem, az ertelmes illedelmes kommunikacio ami hianyzik rengeteg emberbol mostanaban.
-
Micsurin
nagyúr
Szerintem meg... szomorú, hogy a stílúsára vevő a magyar motoros társadalom.

Van külföldön is számtalan vlogger akik nem féknek belemarkolni a gázba mégis emberi a stílúsuk és szerethető. Lásd régen Dan vagy SixFoot (kezdenek mindenessé vállni... RJ és Snake viszont a régiek), ha meg technikás hobbi versenyző kell ottvan Meddes, technikában szerintem megeszi Dodort bámikor mégis normális, nincs elszálva magától ilyen alpári stílúsban.
Amit ez a csávó újabban lemüvel a legalpáribb drosztos hiéna taxistól is különb... (No offense a sárga kocsisok felé most!)
-
Rent
senior tag
Dodornal en is lattam valamelyik korabbi videojanal, hogy mugentol ingyen (tudjuk, hogy a szponzora, nincs ezzel semmi gond) kapja a ruhakat. Pillanatra en is csodakozva neztem, hogy miert hirdeti par ezer ft-al olcsobban az osszeizzadt, kopott hasznalt cuccait, mint a listaar.
Nyilvan azert, hogy rengeteg komment legyen es beszeljenek rola, negativ reklam is reklam, es ez a Mugennek is az, mert nem Ot szponzoralnak, ha nem hozna a szamokat.
Teljesen jol csinalja, nyilvan van egy stilusa, ami megosztja az embereket, de az latszik, hogy k-ra ert ahhoz amit csinal. Nekem bejon a nyers, oszinte stilusa, ha visszanezitek 10 eves videokat, latni, hogy mar akkor is ilyen volt.
Erdemes megnezni ezt a videot tole amiben kifejti a dolgokat es pontot tesz szinte mindenre: [link] -
Rent
senior tag
Tasit meg Dodort össze kellene ereszteni, hogy vitassak meg az olasz motorok elonyeit, hatranyait. 😂
Tasi egyik nap hogy szidta az olasz motorokat, leginkabb az Apriliat.
Erdemes megnezni, ha meg nem lattatok a 2017-es Aprilia rsv4 tesztet Dodortol, nem lattam meg tole ennyire omlengo videot. Brutal kontraszt a ket video az apriliarol. Igaz, hogy teljesen mas modell a ketto, de szerintem elmeny nezni Dodor velemenyet. 🤣😂Tasit amugy ma sem ertettem. Felrakott egy videot, amiben kifejti mekkora gyokerek azok a Pumpa Pityuk akik felhivjak kulfoldrol, hogy nekik jovohetre kell idopont. Nem tisztelik pl ezt a sracot, akinek a motorjat epp szereli, mert O ki tudta varni a sorat, rakolti a motor teljes arat egy regi 750 gixerre, pedig nem is erne annyit. O jobban tiszteli sokkal ezt a sracot, majd kajak leoltja hogy minek vett uj fekbetetet, fogaskereket uj gumik helyett, vegen a sracon csattan az ostor. 🤣😂🤪😂 Komolyan Tasi az uj Balazs show.
[link] az Apriliarol.
-
etnies
senior tag
válasz
runner 125
üzenetére
Én már azt sem értettem, miért lett népszerű.
-
Geresics
addikt
válasz
V.Stryker
üzenetére
Ez az ember nem buta. A stílust meg szándékosan választotta, bár könnyen tudott is vele azonosulni, és rendszeresen át is esik a ló túloldalára. A szponzorok meg nem nézik, nem olvasnak kommenteket, csak statisztikai adatokat! Ez már csak így megy, ezért is tesz neki most ez a kommentcunami jót, és ő közben meg röhög a markába.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Geresics
üzenetére
Borzasztó, hogy mindenkivel milyen hangnemet ütött már meg. Primitív ember az már fix. Hát remélem ezt a cégek is követik és komolyabb cég már nem fog vele hirdetni. Szánalmas az ember. Mondja a nagy tartalmatlan igét és olyan sötétség van mögötte, hogy túltesz Tasin is, mert az legalább nem ekkora prosztó csak buta.
-
Geresics
addikt
válasz
Madwe
üzenetére
Nem is az a zavaró nálam, hogy pénzt kér azért, amit ingyen kapott, mert igazából semmi sincs ingyen. Jól írta valaki, ez egy béren kívüli juttatás amiért cserébe neki dolgoznia kell. Azt is jól írta valaki, hogy ha kap a nagyitól valaki egy iPhone-t, akkor Ő sem ingyen fogja tovább adni. Az sem zavar, hogy van, amit 2 szezon és esések-kelések után drágábban ad, mint most a bolt akciósan, mert aki hülye, megveszi.
Abban pedig tökéletesen igazad van, hogy valami annyit ér, amennyiért megveszik, de attól még szánalmas az, hogy ha valaki odaírja, hogy ez drága, akkor megnézi a facebook profilját, és személyeskedve sértegeti, hogy csak 1,5MFt-os motorja van...Amúgy, ha tényleg az van, hogy így növeli a komment-áradatot, és a facebook látogatottságát, akkor egy zseni, mert még én is elolvastam mindent, de ezt én nem nézem ki belőle...
-
Madwe
nagyúr
válasz
Geresics
üzenetére
Ugyan pl az ilyen idézetektől én is a falat kaparom, meg az egész ember stílusától is, ettől függetlenül az, h mit mennyiért árul, abban nem látok hibát - nem kell megvenni, de aki ezekért valamilyen oknál ennyit adna, hát vegye meg! minden annyit ér amennyiért megveszik, ha te is el tudnál adni dolgokat ennyiért, hidd el te is eladnád - miért adnál el bármit olcsóbban, mint amennyiért megvenné valaki?
Persze lehet küldetéstudat/bizonyos anyagi szint ami felett már lehet "jótékonykodni" - de ettől függetlenül én ezt nem lehúzásnak látom, csak a piaci értékének kapitalizációjában.Az más kérdés h a kommentjeiben amikben ezekre reagál bicskanyitogató paraszt stílusban teszi - de nyilván nem véletlen, az ő "közönségének" ez kell, ez tetszik...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- foobar2000
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Hálózati / IP kamera
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- iPhone topik
- Amazon Fire TV stick/box
- További aktív témák...
- Elektromos Roller KIXIN HX X8
- Kompakt méretű Jura Ena micro 90 One Touch beépített cappuccino fejjel
- Bontatlan WORX Landroid Vision M600 AI-alapú robotfűnyíró eladó!
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- DeLonghi Magnifica S I Gőzölőkar I Szervizelve I Garancia I Számla I Beszámítás
- iPhone 17 256 GB Black - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GQ50F-B FHD 165Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude Precision Üzleti gépek, 2-in-1 gépek, 10-12. gen.
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4428
- Eladó Samsung Galaxy A12 4/64GB fekete / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

kihagyom.

(főleg nem egy motorral)