Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Macrodroid
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Betáblázta magát az Oppo
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
mintha injektorosak lennének,nem?
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Nem tom. Ennyire nem merültem bele a témába, csak van itt városban egy srác, 3 éves RS-t már 5ször szedték szét, és költöttek rá eddig még egy motor árát. Na jó, ez túlzás, de van benne pénz rendesen

-
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Hát...
Én 2.5-3 hónap alatt mentem 12500at a 125össel, azóta a srác belerakott még kétszer ennyit, és teljesen hangtalan a blokk, olajat nem eszik, és meg vannak vele elégedve
Másikkal egyetértek

-
ALI_G
veterán
hányan voltak kint?
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Flashback
üzenetére
Ehh, kösz nekem is tetszik a motorom

El kell ismerni az az R1-es nagyon jól ment, csak minek egy Euroringre megy ki parádézni? Meg halálos féktávolat venni? Nem értettem a fickót... Menjen ki licenszes edzése a Hringre, ne veszélyeztesse a többi tanulni kivánó motorost... Ott parádézzon, ahol 1-59-et mennek egy hatszázassal. Mindegy. Mi fent voltunk a baleset előtt is, láttalak is akkor, legalábbis felismertem a motorodat. Nekem nagyon szarul ment, bazz elfelejtettem motorozni. A srác hova rakta fel a képeket? Tudod a fotós csóka? -
Uhhh... Ma voltunk kint Euroringen. Kicsit későn értünkt ki 14 fele. Egyórás jegyet váltottam.
Hát hú az első pár kör nagyon szokatlan volt. Folyton azt csekoltam ki hol kerül ki. Aztán mikor már úgy magamhoz képest jól éreztem a dolgokat akkor a cél utánni kanyarba történt egy baleset Egy R1, egy 750-es SRAD, meg talán egy ezres CBR volt a kavicságyban. Piros zászló, leállították a pályázást.
A boxutcában összefutottunk Persuékkal. Ők voltak olyan elszántak és jöttek, mégegyszer köszönöm nekik hogy ejöttek!!! Beszélgettünk, lecsekkolták a motoromat. Meg én is az övéiket. Hát Persu a Yamahád álomszép mégegyszer megjegyzem. Meg az-az 1000-es TL sem volt csúnya
Először azt mondták hogy kiesett 15 percet nem adják vissza. Aztán kisebb közefelháborodás utánn felmehettünk és lepályázhattuk az "elveszett" időt.
Ekkor léptek le Persuék. Mi pedig lepályáztuk a maradék fél óránkat.
Összeségében: Qrva jó volt bátra ajánlom mindenkinek, sőt még kötelezővé is tenném
A végére már szo-szo belejöttem, de már a köridők nem érdekeltek a kanyarokat próbálgattam. Eddig a nagymotoros karrieremet (a jogsit nem számolva bele) kb 1100km-t vezettem le. Szerintem ahhoz képest ez már nem rosz: [link]Szóval legközelebb aki él és mozog az jöjjön mert marha jó, és azt a 6 rongyot megéri azaz egy óra!!! Vagy 11-et fél nap! Lehet variálni hogy mondjuk ketten mentek egy géppel/belépővel.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
norbi1992
üzenetére
na neeeehomálykodj kérlek. Km állásokat mondd, ne sztereotípiákat. Csak az 50 köbcentis Minarellik tudod mennyit elmennek egy dugóval? El sem hinnéd.
Nameg ha A 4 üteműben van egy crash nem hinném, hogy megúszod 3 dugattyúcsere árából. A kétüteműben semmi bonyolult alkatrész nincs, jóval egyszerűbb a 4 üteműnél.
-
Topiccsendőr
addikt
Ez a "ráköltöd a gatyádat" kicsit erős, mindenesetre több benzint, olajat eszik, viszont az sportmotor, nem csak olyan idomokat raktak rá. A sportmotorok fenntartása drága. Inkább ennyi a különbség. Azaz Honda - A ból B be blokk, RS sportmotorblokk. Hogy is hívják ezt biológiában? Mimikri? Amikor koppintja az egyik, veszélytelen élőlény a mérgező élőlény mintázatát hogy ne zabálják meg a ragadozók?
-
bajnokpityu
félisten
ezért sztem erős túlzás ez az életed végéig elkisér.én sztem egy ilyesmi CBR jó ha elmegy bontás nélkül 30ezret.mondjuk a 100-110es véggel jó sokáig eltart ez a km szám.
a japánban készült honda visszatérő hülyesége,minthogy vezműlánc,meg feszszabályzó amugy nem csak CBR 600asokra jellemző.XX,régi ezeregyes CBR is szarok. VFRnek meg a Vtecig ugyanolyan gyenge volt a szabija. ami inkább dicséri a hondát,h ezeken a jellemző hibákon kivül nem várható semmi más tipushiba,és ezeket meg lehet orvosolni,akár végleg.
-
Keress karbis cbr-t. 350-400 körül már kapsz, jó állapotút. 1.5-2L/100km 110 utazó, sportdobbal jó hangja is van. Idomsérültet kapsz 250-300 környékén is.
Aprilia azért megy, mert 2T, és a gatyádat ráköltöd javításra, viszont "megy". Honda meg 4T, és életed végéig elkísér, ha vigyázol rá, viszont gyengébb. Ennyi a különbség. -
bandus
veterán
elég régóta szemezgetek 125-ös mocikkal, csak még nem szántam el magam, hogy összegyűjtsem a pénzt, meg igazán nem is volt olyan, ami annyira tetszett volna. mintenképp szupersportot szeretnék, kezdénske meg gondolom a 125ös lenne az ideális. normálisan akarok tudni motorozni, mielőtt nagyobb motort vennék majd.
a két alternatíva ugye az aprilia meg a honda volt, amit ismertem. az aprilia árban, hát hogyismondjam.. kiba.. drága, a hona meg nekem gyengusnak tűnik az apriliához képest. persze laikus vagyok, szívesen olvasom mindenki véleményét a témáról
mod: most nézem a cbr is 820k újonnan
amikor legutóbb néztem még 600 volt "csak". -
jasszer
őstag
Úgy tűnik a "klasszikus" piaci szegmensekben, hagyományos kategóriákban már nem tudnak mivel előrukkolni, eljött a "hibridek / öszvérek" ideje. (Honda Dn, Aprilia Mana, satöbbi) Legalábbis a 2T/50 - 4T/125 "sportmotor" nálam ennek számít.
(és ezzel nem a CBR-t akarom leszólni, a tesztek alapján tetszetősre sikerült) -
bandus
veterán
gsx-r 125, kíváncsi leszek mennyibe fog kerülni. a hír újból felkeltette érdeklődésem a motorozás iránt

-
SzalaiG
addikt
Európa legszebb motoros útjai:[link]
-
SzalaiG
addikt
Frontálisan ütközött egy motor egy Trabanttal: [link]

-
ALI_G
veterán
nyalják meg a makk*m, hogy az M1-nek nem jön be az online adása, az eurosport-nak meg 30*40 pixelesben adják. Épp, hogy kivettem, hogy Talmácsi kiesett

retek motort gyorsan szedjék nekem össze. -
stargazer
senior tag
válasz
DroneZ^
üzenetére
én is mindig szerettem volna ilyet kisgyerekként. nekem mind a kettő mocskosul tetszik, eredetiben is hullavagány, de ez a felspécizett változat is nagyon durván istencsászár!
olyannyira hogy ilyenkor mindig arra gondolok, hogy bárcsak születtem volna liliputinak! a kicseszett 190-es magasságomhoz nem lesz egyszerű megfelelő arányokkal rendelkező motort találni...
dehát mindig ez van, az embernek mindig az ellenkezője kell annak ami van. ha valaki göndör az mindig arról álmodozik hogy bárcsak lenne egyenes, és fordítva. ha lenne egy zsír yamaha tmaxom, biztos mindig gyorsabbat szeretnék, ha lenne egy fz6n-em akkor meg tuti mindig egy jó kis maxirol ábrándoznék. 
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Elektronikát hozzáhangoltad?
-
DroneZ^
őstag
Ezt ki nem ismeri: [link] ,kedvenc kismocim, a hangja akár a nagyoké, fogyasztása akár a távírányítós autóké... és 6le, jól megy méreteihez képest nagyon... és íme egy picit átszabottabb verzio: [link] ,durva mi?
Kiskoromban, mindig ilyet szerettem volna, azt mondta fater, "sosem veszek neked ilyet fiam, csak megölnéd magad egy ilyen motorral... "dehát múltak az idők, és 50-ről tavaly váltottam 125-re, jövőre jön a végleges nagykategória...
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Nightmare
üzenetére
tőlem kérdezed?mikori érdekel?
2001esek többet ettek,cserébe nyomatékosabbak voltak.ezeknek még volt a vezműlánc-feszitő visszahivásuk.ez csak jó,mert nekem pl 12ezernél uj vezérlést adtak ingyé.2004ben volt utóljára normálisan állitgatható futóműve.utána egy alapállapotban kissé kényelmesre(hazai fő és mellékutakra, 80kilós emberre)hangolt majdnem fix futóművük volt.
2004ig :állitható volt előfesz,ki be rugózási csillapitás elől-hátul
2004től: előfeszités,és ennyi.ez amugy elég,ha közúton akarod használni, és nem az atompreciz kanyarodás a legfontosabb.súlyra az előfeszités állitása elég.nekem kb 100kilómra,és kicsit forszirozottabb,precizkedőbb stilusomra betekertem enyémen a csillapitást, mindkét irányban elől.szar felületen viszont gyökkettővel tudok igy közlekedni.
-
Topiccsendőr
addikt
Kipróbáltam a gyári légszűrőt egy 50 km es szakaszon, nem rángat, részterhelésről hirtelen gáz és semmi rángatás. Evvalami fantasztikus. Ennyit a parasztvakítós sportlégszűrőkről...
-
-
SzalaiG
addikt
Hali!
Voltam a LIDL-be. Vettem térd és vesevédőt, de a beszéldetős cuccos elég gagyinak tűnt 2,5e-ért így otthagytam. Tapasztalatok e cuccal?
-
Nightmare
senior tag
Látom különözőek a vélemények a melegítésről, a lényeg az, hogy ne legyen baja a motornak.

Lenne egy kérdésem. Konkrétan mik a rossz tapasztalatok a CBR-F-el? Mivel ilyet szándékozok venni, így érdekelnének a gyenge pontjai. Vhol (lehet, hogy rosszul) olvasam, hogy lehet állítani a lengéscsillapító keménységét. Vagy ezt más típusra, esetleg márkára érettem?

-
stargazer
senior tag
segítsetek! milyen motort vegyek majd?
nagyon tetszenek a maxi robogók:
1.) yamaha tmax 500. ez áll az első helyen mert van abs
2.) gilera fuoco. ez csak a második helyen áll mert ehhez sincs abs
3.) burgman 400. ez a harmadik mert nincs abs (a nagy burgman nem tetszik) és a fuoco-t a két első kerék miatt biztonságosabbnak érzemkönnyen lehet őket kezelni, nem kell váltani, praktikusak, viszonylag sok cumó beléjük fér, teljesítményük normál, elég jól le vannak burkolva, ezáltal elég jó a szél- és egyéb időjárásvédelmük, és könnyen tisztíthatók.
átmenet az aprilia mana ami szintén nagyon jópofa, bár az mcn-en azt írták igaz arra jó ha hétköznap ingázol, hétvégén meg kicsit szórakozol, de csak ingázásra vagy csak szórakozásra vannak sokkal jobb megoldások is olcsóbban. habár nekem valszeg ez lenne a legjobb választás (hiszen fogalmam sincs mire fogom használni a motorom ha egyszer lesz, lehet hogy csak hétvégente gurulok, de az is lehet hogy ingázok is vele), de szintén nincs abs. de lehet h lesz. ha lesz akkor több mint valószínű hogy ez lesz az.
vagy legyen valamilyen csupasz all-rounder? merthát amiket eddig felsoroltam, mind olyan 2,2milió körül van, és azért ennél olcsóbban is kaphatnék valamilyen erősebb all-roundert... de azok mellett szinte csak a teljesítmény szól...
-
qwertzz
csendes tag
Valaki ment már Buell-el?
-
ALI_G
veterán
vki megtudja mondani, hogy neten holnap hogy tudom és hol tudom nézni a MOTO GP-t?
-
-
ALI_G
veterán
hát azért amennyi olaj van a motorban összesen azt belehellem 5 perc alatt
Mivel a váltó is olajban fürdik így az is melegszik szépen a blokkal szerintem.Tüzi: azért a saját motorom akksiját had ne merítsem le indulás előtt

de én szoktam olyan nyáron hogy fél órával indulás előtt kitolom a napra (persze próbálom úgy, hogy a fényezés árnyékban legyen a fánál a blokkot megtűzze csak a nap). Na akkor kívülről olyan forró tud lenni nyáron mintha akkor állítottam volna le... -
Nippon
őstag
válasz
Nightmare
üzenetére
Hehehe, hát motorja válogatja. Ha én 2500-3000 ig forgatnám a gixxert, akkor azzal többet ártanék vele szegénynek.
Az én receptem: motor kitol, beindít. Addig felöltözök és nyitom a kaput, ha elérte a 60 fokot, akkor elidnulok és 6000 fölé nem pörgetem amíg be nem melegszik jobban. Ha elérte a 80-at akkor már kaphat, de akkor sem tiltásig és nem hirtelen nyélgázzal.
A helyben járatás egyáltalán nem hülyeség!Ui: Attól, hogy a vízhőfok beállt, attól még az olaj lehet "hideg". Nekem volt egy fasza kis VTI Civicem, amikor beállt a víz, akkor még 5km-ert vártam amíg elnyomtam neki. Annyi kellett az olajnak, hogy jó legyen. Szerencsére nem 3km-re laktam a munkahelyemtől!
-
válasz
Nightmare
üzenetére
Én nem értem, hogy akkor a versenymotorokat miért gázfröccsel melegítik
Pedig ők értenek hozzá. Hidegen haladással az a baj, hogy 40-50 fok alatt az olaj nem úgy ken, mint kellene neki. Hidegen a motornak húznia kell az egész kócerájt, ergó a csapágyak is terhelést kapnak. Üresben is persze, de akkor csak az alaktrészek mozgatását kell legyőznie.
Én mindig megvárom, amíg a hőmérő megindul, utána indulok el. 15-25 km, amíg óvatosan bánok a gázzal, utána már mehet a menet.
De ezzel a hideg indítás utáni azonnal elindulással nem értek egyet. Azzal igen, hogy nem kell tiltásra pörgetni amíg nem melegedett be. -
ALI_G
veterán
várjunk csak!
ez nem úgy van, hogy olyan mint egy db walky, csak van rajta kimenet meg bemenet és ezt a vackot a kormányra kell rögzíteni és oda bedugni a fülest meg a mikrofont. Az meg töltő lenne hozzá, két fajta, egy hálózati meg egy autós.
és ebből annyit kell venni ahány motoros akarja használni. Egyébként meg sima walky-ként is működik ha jól látom, mert van rajta hangszóró meg akkor mikrofon is.
Jól látom? -
ALI_G
veterán
válasz
zsoltee10
üzenetére
és a másik az hogyan működik?
mert azt írta a doboz, vagyis kis ábrákon mutatta, hogy van egy olyan walki-talky vagy mi meg egy füldugós egység. Te nem ezt láttad? A füles oké, hogy bemegy az én fülembe a sisak alá, de a másikat egy motoros hogy használja?vagy messze járok a doboz tartalmát illetőne? Mert ha az használható, akkor veszek sürgősen egyet, mert két motoros már nehezebben kommunikál, veszélyes egymás mellett menni és úgy beszélgetni, hogy merre kell menni

szóval szted az milyen, vagy aki még látta a csomagot?
[link]
ja és a szivargyúlytónak is csak kocsiban van értelme (na jó, hallottam már motoron is, hogy heggesztettek
)ja és viszont ha két szettet kell venni, akkor már sztem drága (pontosabban nekem nem ér meg annyit)
-
DroneZ^
őstag
Na megkérdezem még 1x, valaki nemjön mocizni hétvégén? Uncsi egyedül és nemcsak azé, biztonságosabb többen ha valami gáz van... dobogókőre vagy pest-pestmegye környékére gondoltam, távolabb közelebb, kitudja
szóval? csak én szeretek állandóan mocizni? 
SzerK: Csak 125ccm, de azt nagyonkeményen küddöm, kihozok belőle kanyarban mindent, egyenesben 110

-
DroneZ^
őstag
válasz
Nightmare
üzenetére
akkor én nagyon kímélem a motoromat ezekszerint
megis érdemlni 
szerk: ugymegcsusztam az uj gumimmal

azittem meghalok... Michlen Pilot Race... tudom h nagyon finoman kell velemenni párszáz km-en, de valahogy könnyen elfeledkezek róla, mind1, napvégére kikopot már háromnegyede a zsírnak ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ALI_G
veterán
ezzel ti egyetértetek?
A Totalcar ajánlása: a motor elindítása után kb. 2-3 másodperc várakozás. Ezt az időt remekül ki lehet használni akár a biztonsági öv bekapcsolására, akár a tükrök gyors ellenőrzésére. Ezt követően azonnali elindulás. Cél a maximális fordulatszám fele. -
ALI_G
veterán
válasz
zsoltee10
üzenetére
én írtam sokkal fentebb, hogy mit vettem.
én is néztem, de nem használnám ki. Motorozás közben nem akarok telefonálni (pedig a motorolás az nekem pont jó lenne), az megvár, zenét hallgatni veszélyes szerintem (bár egyik haverom csinálja), az utassal meg ha beszélni kell akkor lassítok és hátrafordulok picit, hogy halljam. Engem már kevésbé hall
de én arra lennék kíváncsi, hogy hova rakod az adaptert és onnan hogy vezeted ki magadnak a füledbe meg az utas fülébe? Sajnos zsinóros.
A másik amit árultak meg full fasság mert csak egy füles van hozzá a másik egy "CB" rádió szerű amit csak az autós társaink tudnak használni. Vagy tévedek és rosszul írhatták rá?
Csak mert az megérne 8k-t mivel 5km-es a hatótávolság, haverral lehetne beszélni úgy motorról motorra.ja én még ilyen törlőt vettem plexihez. 10 db van egy dobozban, 500 huf, az nekem elég egy évre és jól jön ha túrázni megyek, mert nem egyszer volt, hogy csúnya bogarat kaptam pont látótérbe. Zsebkendővel akartam letakarítani de még vizesen is beleragadt a zsepi a bogárba.

-
Zolee_70
senior tag
Én ezt a szerviz-otthon-pecsét ügyet úgy oldottam meg, hogy miután lejárt a garancia, készítettem egy táblázatot a szervizkönyv méretében, és ebben írom, hogy mikor, mit csináltam a géppel,, és én sk. aláírom. Nem fizetek a szerviznek olyanért, amit magam is el tudok végezni - kis odafigyeléssel - azonos minőségben. És amit én csinálok, az valóban meg van csinálva, az az olaj, anyag, stb van beépítve, amit én vettem, és tudom, hogy jó minőség.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
zsoltee10
üzenetére
Jah, gondold el, hogy ebben 7 100 km környéke volt, amikor tőle vettem. De szerencsére a kardinális dolgok teljesen rendben vannak. Ez a visszatekerős buli meg a balfékeknek jó, de ha kifogsz egy korrekt embert, az meg fogja tőled venni, hidd el. Én is íratom a szervizkönyvemet, pont ilyen megfontolásból, bár már figyelmeztetett a szervizvezető, hogy lejárt a garancia, aszitte még van, azért írta be a könyvbe. Majdnem bocsánatot kért, amiért bepiszkolta a szép üres lapokat. Nah, ez folyik itt kérem szépen. Híg folyós és mindent eláraszt. Alapértelmezettnek az van beállítva, hogy garanciáig irogatjuk...
-
Zolee_70
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
A haver alatt nem azt értem, akivel egy utcában lakom, hanem azt, akivel eljárok motorozni, , inni egy sört, akit gyerekkora óta ismerek, ismerem anyját-apját, stb.
Szóval akiben bízok. Az említett "haver" nem ez a kategória, kivéve, ha elmondta vétel előtt a gányolást. -
zsoltee10
addikt
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Tudod az a vicces, hogy a piacon található sok szemét, és átb@szós tulaj, meg szalon miatt nem lehet eladni az igazán szép állapotú motorokat.
Az én mocimban most lett 18000km, de olyan szinten gyári állapotú, hogy a szerelő nem is hitte el, hogy 18000-es szervizre vittem már, azt mondta, hajszálra olyan,mintha 1000-es szervizre vinném. Minden szalon állapotban van rajta, a fékbetéteken se látszik kopás, a lánc mostanáig a gyári beállításon volt, most kellett 2mm-t húzni rajta. Az olaj, ami kijött belőle, elment volna még egy csereintervallumot, annyira szép volt.
Ami kiegészítőt vettem rá, az mind gyári, vagy jó minőségű cucc. Aztán, ha majd 50000 lesz benne, és esetleg el akarnám adni (eszemben sincs), akkor majd a visszatekert szarok mellett nem tudom majd eladni.Egyrészt mert senki nem hiszi majd el, hogy mindent megkapott, amit kell, és vigyáztam rá, mint a szemem fényére, másrészt megveszik helyette a 20000-re visszatekert vasat. Jó lenne már, ha nálunk is büntetőjogi felelőssége lenne a visszatekerésnek végre.
Meg jó lenne, ha az általad hiányolt igényesség végre nem elvétve lenne megtalálható kishazánkban.qpackovboy: Nem akarok kamu pecsétet, egyébként meg mivel vagyok előrébb, ha 10 ropiért valaki bele pecsétel? Attól nem lesz olcsóbb az olajcsere. Az olajjal együtt most megúsztam 13500Ft-ból. Legközelebb egy 20-as lenne, és ez nem tetszik. Nem azért mert sajnálom rá a pénzt, hanem mert nem akarok ugyanarra jóval többet fizetni. Normális áron is adhatná az olajat, akkor nem lennék mérges.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Nightmare
üzenetére
Az összes egyszerre. A helyben járatás károsságával nem értek egyet. Max a természetre káros, aláírom. De agyébként igaza van, el kell indulni, azt csókolom. Szóval tulképp csak kötözködtem a totalkaros zsurnaliszta írásával, mert kicsit overactingolt az alapjáratnál. Rátett néhány lapáttal a kazánmelegítő.
-
Nightmare
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Szakadjak meg ha értem...
Ez most kőkemény kritika, vagy vicces kritika, netán poén?
Nem értem... -
Nightmare
senior tag
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Idomokba bele van pecsételve, de a kerekek küllőiben is van két szám, vagy a fékcsőre is rá van nyomva. Ülés másik oldalát nem javaslom, mert sokszor cserélik az egészet. De netes hirdetések 80 százaléka hazudik évjáratnál, vigyázzatok. És aránytalanul drágák az Aeroxok. Sokszor MBK-t sóznak az emberre Aerox helyett Yamaha matricákkal. Vannak érdekességek. 10 ből 9-et úgy elhajtanék a ... ba hogy csak nyekken. A piac fele konténerből öszelapátolt olasz szemét

-
Topiccsendőr
addikt
válasz
Zolee_70
üzenetére
Nah, a havertól vételt ne is emlegesd... Magyarországon senkitől sem szabad venni, mert nagy a pénztelenség. Én most szögeltem össze havertól vett R6-omat, hát amihez hozzányúlt az egy fos lett. Hiányzó airbox csavarok, de K&N légszűrő, ahogy kell, az van - max a legyeket tartotta távol a blokktól, másra nem volt jó. Jah de, arra jó, hogy úgy öblítse a hengereket, hogy a szerencsétlen injektor még véletlenül se tudjon annyi benzint adni, hogy középtartományban hirtelen gáznál ne rángasson. De jó sportos (a kezét törném le). Vagy egy tonna port biztos beszopott azóta szegényke. Levágott hátsó sárvédő, felhajtott rendszám, ami popszegeccsel volt felrakva egy lemezre, ahogy kell, a rendszámom persze Szlovákia határán már kettétört, még jó, hogy nem is eresztettek át felhajtott rendszámmal. Az akkumulátortartó műanyag fenetudja miért egy CSIV feliratú madzsarisztáni csavarral felerősítve, kifelejtve persze egy kis csapot aminek hiányából kifolyólag majdnem elmállott a műanyag, és szakad le minden, amit tart... Ennél már csak a Dexion Salgó a nívósabb... Egy japán motorban. Még jó hogy mindent be tudtam szerezni nagyonolcsón egy R6 bontóban. Most új gyári légszűrő, hátsó sárvédő, amin rendszám is elfér - kettérepedve, meg gyönyörű eredeti csavarok mindenhol. Már csak a fém fékcsőszett lóg ki a sorból, mert olyat vett a paraszt, ami hozzávaló és belever a fényszóró hátuljába. Akit legközelebb meglátok hogy a sufnijában bütyköli a motorját arra rendőröket hívok, komolyan mondom.
-
Nightmare
senior tag
válasz
Zolee_70
üzenetére
Pontosan, ezt írtam le én is. Nehogymár 10 percet kelljen várni, és ha valakinek sűrgős dolga van? El lehet indulni óvatosan bemelegítve. Attól nem lesz baja a motornak.
Egy kis olvasnivaló
Egyszer...és mindjárt keresek még...
qpakcovboy ez így logikus. Sok olyan ismerősöm van, aki álló motornál ül a kocsiban. Jó, télen nem árt neki 1 perc, de nyáron 2-3 perc alatt üzemmeleg a motor. Több benzin fogy, és elbaxxuk az időt vele. 10 percet járatni...
minek? -
Zolee_70
senior tag
A használt motor vásárlásban ez benne van., ha nem havertól, rokontól veszed (nem véletlenül 70%-a az újnak az ár).
Másik megoldás a szalon.... -
Nightmare
senior tag
válasz
zsoltee10
üzenetére
Ezért írtam le...

DroneZ^ : én is cbr-f-et akarok majd venni, sztem jó választás.
A melegítésről. Sztem ennyire nem kell rigolyásnak lenni. Több helyen tájékozódtam ez ügyben, és a következőre jutottam.
Alapjáraton rövid 1-2 perc járatni, majd óvatosan, alacsonyabb fordulaton(nem nagyon alacsonyon, mert az sem jó, mint a túl magas) meleg motorig menni, aztán go. Pl az én autómat így melegítem: indítás után rögtön megyek, kapu bezár, majd óvatos gázadással, max 2500-3000 RPM-ig pörgetem. Amikor látom, hogy elindult a hőmérő, akkor kicsit jobban, bátrabban, amikor már teljesen meleg akkor meg lehet neki nyomni. -
qpakcovboy
őstag
válasz
Nightmare
üzenetére
Több helyről halottam ,hogy megveszik az új motort a jómódú gyilkosok beleraknak egy tizest vagy még annyit sem egy szezon alatt aztán eladják, és jövőre jöhet az új. Megcsináltat rajta egy szervízt, Te meg örülsz, hogy megkapod a bolti ár 70%-ért.
Ő meg bukott a motoron 200-400 ezret, de pont nem zavarja, belekalkulálja a motorozásba. Ráadásul minden évben új motrral feszíthet
-
Zolee_70
senior tag
"járatom a motort üresben 10 percig, megjön az alapjárat, akkor huzok elöször gázt, 5 perc kicsit huzotatom neki, elindulok"
Ez a másik véglet, és teljesen felesleges. És mit csinálsz 15 percig, amíg melegszik?
Semmi ilyesmit nem kell csinálni egy korszerű motorral. Beröffented, felveszed a kesztyűt, sisakot (1 perc), aztán gyííí. Teljes bemelegedésig maximum 4000 1/s. -
DroneZ^
őstag
Most már egyértelmű, nekem CBR600F kell, csak elötte nakedem volt meg faternak is és rászoktam, megszerettem a naked stilust... szóval a CBR kicsit, vagiy jóval dőlősebb, szoknom kell majd
csak ne zsibbadjon le az egész alkarom
de eddig mindenki azt regélte erről a jószágról hogy az 1ik legkényelmesebb... bár a mostani uj gsx-750f is elgondolkodtató, olyan mint 1 régebbi gixer csak meredekebb az orridom és a plexi, olyan furcsa...más:

Pl vegyük ezt: valahogy stabilabbnak érzem, kanyarban kicsit supermoto-sabb.. bár érzem hogy a fejem nagyon magasan van és nagy dőlésnél főleg kijön hogy a magasan levő test kicsit húz befele, de jó gumival fékkel elég jó... Szélvédelem nulla.. Amúgy a nakedek hogyan viselkednek a speedel szemben kanyarban?

Nightmare: A 20 éves csöndes gyilkos... az nem lehet profi aki ilyet csinál, én járatom a motort üresben 10 percig, megjön az alapjárat, akkor huzok elöször gázt, 5 perc kicsit huzotatom neki, elindulok és még 15 percig ilyen harmadfordulatig pörgetem ki.... én szeretem a motorokat, legjobb barátaim

-
Nightmare
senior tag
Kiváncsi vagyok a véleményetekre.
Mit gondoltok arról a motorosról, aki vagy 20 éve motorozik már, de így tesz...
Egy régebbi kawasaki, mondom neki, indítsa mán' be, hadd halljam a hangját. Beindul, mondom szép...erre ő, még hideg a motor...és szépen 5-ször 6-szor 2-3 másodpercre
tiltásig pörgette a motort...lassan kezd melegedni mondattal a végén. Ez az indítás után max 10 másodperccel lehetett.
És akkor azt mondja vegyem meg az övét, ha meglesz a jogsim... 
-
zsoltee10
addikt
válasz
SzalaiG
üzenetére
Nem.
Voltam 18000-es szervizen. Csak olajcsere volt, meg légszűrő tisztítás, meg a láncon húzott egy picit - ez volt az első láncállítás.
Viszont majdnem megszívtam. Vittem az olajat, meg a Hiflo szűrőt is. Erre mondja a Zsolti (Pécs, Steelhorse motor), hogy befejezték ezt a mindenki mindent hoz dolgot, csak akkor szervizeli le a vasat, ha ott veszem az olajat, meg a szűrőt. Végülis rendes volt, mert az olajat berakták, csak szűrőt kellett gyárit vennem, így most van egy fölös Hiflo szűrőm, ami ugyan jó rá, de nem teszik rá sehol garancia mellett.
Az olajban az bosszant, hogy megvettem 12l-t 1800Ft-ért, és most nem tudom majd felhasználni, ellenben megvehetem ugyanazt 3500Ft-ért minimum.

Tud valaki olyan szervizt egyébként, ahova lehet vinni legalább olajat?
Egyébként a szerelés+szűrő 9k volt.
qpakcovboy: Fogalmam sincs, de ezen a kütyün nem fogsz nezét hallgatni. 1 füldugó van csak, ami baromi zavaró zene hallgatásra.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
DroneZ^
üzenetére
gyári dobbal nem sok különbség van.F2esemet nézték gyári dobbal ezresnek,motorosok...
amugy meg a honda ahol lehet fogaskereket alkalmaz vezésrlésnél, pumpák felé,tehát emiatt vonyítanak.de sztem manapság a többi japán gyártó is egyre inkább alkalmazza ezt a megoldást,nagyon helyesen,tehát a gixerek,kawák is egyre vinyítósabbak. a dobnak meg sztem gyártófüggetlen a hangja. -
DroneZ^
őstag
Lehet egy hülye kérdésem? Mert nagyon kíváncsi vagyok... Vegyünk egy valamilyen (visszamenöleg 3 évig mondjuk) CBR600F-et és egy valamilyen GSX-R 600-ast, mindkettőnek alapdobja van, mik a különbségek, melyik sipitósabb, melyiknek mélyebb a hangja? (csakmert 1 gixer elment mellettem és nagyon elcsábított a hangja, sajna nemtom mekkora volt de sztem fülre 750...
)ui: kva jo idö van, valaki van 250ccm alatt? nem megyünk el gurulni valamerre? egyedül már nagyon uncsi, haverok meg nem akarnak egyszerűen még véletlenül sem ráérni... remélem a hétvégén is legalább ilyen jó lesz az idő...
Aktív témák
Hirdetés
- ASUS Rog Ally Z1 Extreme, 2027.01.12-ig gyári garanciás, hálózati töltőjével, szilikon tokkal eladó!
- HP 250 G7,15.6",i5-1035G1,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14",i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH,jó akku
- Lenovo ThinkPad T480s,FHD,14,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11,TOUCH
- Ugreen Revodok Max Thunderbolt 4, dokkoló, port többszöröző állomás
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4270, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4493
- Apple iPad Air 5.Gen 64GB 100% (1év Garancia) - AKCIÓ
- Honor X6 /4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! Asus B150M i5 7600K 16GB DDR4 240GB SSD RX 580 8GB Kolink Aviator DeepCool 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

). tanulni kell, holnap ZH

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Meg jó lenne, ha az általad hiányolt igényesség végre nem elvétve lenne megtalálható kishazánkban.
tiltásig pörgette a motort...lassan kezd melegedni mondattal a végén. Ez az indítás után max 10 másodperccel lehetett.