Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Macrodroid
- Microsoft Rewards
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Kasza08
üzenetére
10éve motorozok,van egy cbr600asom,110lóerővel.
azt mondom,h az aeroxom meglepően élvezetes a maga 3-4-5lóerejével.CBRhez képest labilis vázával.tök jó,ahogy úthibákon közelebb jön a kormány
robik között nagyon jónak számit amugy a futóműve(elől hátul hidraulikus szelepelt csillapitású,ami pl az SR50,és az F12esen kivül nics másik robin.még a gilera runnernek is csak zsirpatronos),és brutális a féke.olyanokat vettem észre magamon,h ülök az ülés széle felé,és vadászok a kanyarra,ne bukjak sebességet
engem nem zavar,h nonstop 8-10ezret pörög,és hogy kb 90nél vége.városba pont jó.még belefér 15-20kilóméter a város környékén,de hogy 100kilómétert nem mennék vele 1 nap az is ezer százalék.de ha azt várod,hogy egy 125-250es 40 lovas gépekkel fogod tartani a tempót,hát nem fogja.nem létezik annyi tuning...
én nagyon nem vennék 50es motorvázas gépet.pont semmire nem jó,és keményen bukja az árát.másik,nemtom ujonnan akarsz első motort venni? ne tedd. úgyis sérülni fog.
-
Kasza08
őstag
Túlnyomórészt városban használnám, de 1-2 nagyobb túra is becsúszna. 50ccm-es jogsim lesz nemsokára, de nem is akartam volna 125/50-el próbálkozni. Csak 50-est vennék.
Hát ez az, hogy nekem mind1, hogy kell-e váltani vagy nem, csak menjen. Ezt is, azt is szeretem.
40 a megengedett, de nem akarom, hogy a haverok a 125-250-es motorokkal rám várjanak. Nem szeretünk gyorsan menni, de a túrista tempót se
szvsz. Aerox a befutó, de még várom a véleményeket.sowi:Na ja, de akinek van robogója és váltós is, az azt mondja, hogy megfogom unni, hogy csak húzni kell.
Mondjuk egy Aeroxot nem biztos, hogy megunnék

-
ALI_G
veterán
Csütörtökön majd megy valaki Kunmadarasra? Engem hívtak otthoni haverok.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Kasza08
üzenetére
ha számit,egy előző tulaj által 17.5ös karbival és leo dobbal gányolt aeroxom is van.sportáttétel,stb.ami gányolás létezik az gyári henger mellett,az ezt megkapta.na ezzel 2x20km-t teszek meg végig nyélgázzal időnként.hosszú emelkedők,és 1 mázsa utassal nehezitve.balcsira azért nem indulnék el vele,de a többivel sem BPről.
városban viszont kegyetlenül lehet vele alázni,és még praktikus is.gyakorlatilag minden nap használom,de hogy életem végéig csak ekkora teljesitményem legyen,az azért nem tetszene... -
feca81
aktív tag
válasz
Kasza08
üzenetére
a TZR 50 se megy sokkal tobbel.talan az viszi a 110-et,de egy 50ccm-es motortol ne varj sokat. varosi hasznalatra sztem a legjobb a robogo,de ha szeretsz valtogatni,akkor mindenfelekepp a tuzer. amugy is a megengedett 90,minek akarsz tobbel menni?
en a helyedben inkabb egy 125-ost vennek,felteve ha van jogsid.jogsi nelkul mar ne kockaztass 125/50-nel,nem eri meg. -
feca81
aktív tag
csak en nem a kereskedesben akarom,mert valoszinusitem,h csak szettet lehet venni.nekem meg az mar nem kell,mert mar igy is boven tulleptem a felujitasi keretet.az idei nyaralasom arabol fedeztem mar. eleg nekem egy szimpla 50ft-os fuvoka is,nem kell meregdraga yamaha corp-os 5000ert
meg akkor inkabb benzin,mint fuvoka
amugy tegnap megittuk az aldomast a gepre.marminthogy ujra feltamadt poraibol.aztan mi is felkeltunk abbol a porbol
hihetetlen jo otletei vannak az embernek ilyenkor.a lenyeg,h arra gondoltam,ha en elviszem szinkronra,a szinrontesterrel ok meg tudjak mondani,h mekkora fuvoka kene bele,nem?elvegre annak az a feladata,h beallitsa az optimalis kevereket,es osszehangolja a karbikat. szoval hetfon amint kinyit a bolt,szolok nekik,hatha meg tudjak csinalni,es nekem nem kell bajlodni vele.
mar 292km-nel tartok.gyorsan belemegy az az 1000
-
Kasza08
őstag
Szerintetek melyik lenne a legjobb választás, az alábbi szempontok szerint?
Tanulómotor, elmenjen balatonig meg vissza, városi használat, kevés szervízelés.A kiszemeltek:
Yamaha TZR 50, Yamaha Aerox, Aprilia RX 50.Nagyjából egy árkategóriában vannak, mindegyik tetszik. Kicsit húz a szívem az Aerox felé, de nem tudom, hogy kibírná-e a Balaton oda-vissza távot 90km/h-al.
Köszi előre is.
-
SzalaiG
addikt
CBF600SA van itt valakinek?
-
No. Mivel sor 4, a kétközbülső henger ugye kevésbé tud hűlni.
Main Jet (főfúvóka) :1,4 (ezek a hengerszámok) #102.5 2,3 (ez a két belső henger) #100
Idle jet (alapjárati fúvóka): 1,4 5CL2 2,3 5C3
Utánaolvastam egy bookmarkolt linken az enyémnek is, méretet nem fogsz találni. a # + szám alapján kell rendelni, vagy keresni...
Szóval méretet ne keress. Ezzel a kóddal a kezedben battyogj be a kereskedésbe, és mond meg, hogy ilyen fúvókát szeretnél.Ja, meg szrezz bele CR8EIX típusú NGK iridium IX gyertyát, ha már cserélsz benne azt is. Hidd el, hogy jobb

-
feca81
aktív tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
igen lehet,de most csak nagymotorra tudod lerendszamoztatni,nem pedig segedmotorra. oriasi kulonbseg

-
ALI_G
veterán
válasz
bajnokpityu
üzenetére
ja, simsont tuti lehet, mert a milyenk rendszámos volt, lehetett vinni személyt, de mivel rendszámos volt, kellett műszakiztatni, meg asszem úgy több a biztosítás is, nem?
-
feca81
aktív tag
anno meg az ex-exszerelom kicserelte az alapjarati fuvokakat nagyobbra,h kovessuk a kompresszio hianyat. csakhogy most mar kompresszio van,es vissza kene tenni az eredetit,mert iszonyat benzinszag arad belole.rengeteg benzint pazarol a tulmeretezettt fuvokakon.raadasul kene egy szinkron is neki,de addig nem tudom megcsinalni,mig nincsenek meg az uj,eredeti fuvokak. ezert keresem most gozerovel a meretet,h meg tudjam venni. fuvokakat hasznaltan senki nem ad el,csak komplett karbisort.az azert meg kicsit draga lenne

-
feca81
aktív tag
meg semmi hir roluk,csak pletyka szinten,h hamarosan bevezetik.
mas:
megerkezettt a sajat hutosapkaja a motornak.kivulrol dettora ugyanolyan,mint a kawa mtx 500-asnak,mindossze egy szamban ter el. az enyemen 0,9 mg a kawan 1,1 van.gynaitom ez a nyomasra utal,h hol nyit a rugoja. a lenyeg,ez is megvan
mar csak a fuvoka kene,meg szinkron. -
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Felhívtam őket telón, asszondta a néni, hogy küldjek neki faxot. Bemenni akkor kell, ha a fél év lejárta elött rakatod vissza a motort forgalomba. Legalábbis ez az én verzióm. Aztán nem tudom. Én nekiállok motorozni a biztosítós papírokkal a zsebemben. Megállít a rendőr, odaadom neki azokat. Ennyi.
-
feca81
aktív tag
ujabb problemaval allok szembe

megnezte ma leirast,h mekkora is a pilot jet. a kovetkezoket talaltam:
pilot jet: #12.5
pilot screw: 3.0
pilot air jet: #107.5a pilot screw-ot meg ertenem is,3-as csavar,tiszta ugy. de mi a joisten az a #??? meg ha ez mm-ben van megadva,v estleg tizedmm-ben,akkor hatalmas. nekem 51-es fuvokat mondtak alapjaratira.de akarhogy nezem,ez nem az

meg a starter jet van a legkozelebb a 0.6-os meretevel. de ott is van egy starter jet #42.5-os meret. vki utbaigazitana?lehetoleg ne a budos pitsaba
-
Skodry
aktív tag
Sziasztok nagy up a topcnak!
Szertnék juniusban vásárolni mocit akinek a következő típusok közül van eladó oclsón!!az írjon pm-et.
gilera kk kz 125
Yamaha TZR 125
ezeken felül mx1 spo 1 2 szóba jöhet.
üdv. -
ALI_G
veterán
[OFF]hajszálpontosan V 0.2-nél jár

[/OFF]
[B]SzalaiG:[/B] Ahogy Zsoltee mondja. 100 fölött marha sok energiát pocsékol a motor arra, hogy tartsa a tempót, mert akkora a szél elleneállása. A legjobb érzésre összehasonlítani, hogy ha 130 fölött elengeded a gázt akkor hamarabb 100 alatt vagy mint egy kocsi satu fékkel, pedig te hozzá se értél. Ekkora a szél ellenállása. 130 felett nekem kényelmetlen menni mert mindenemet viszi a szél, hosszú távon még a nyakam is megfájdul tőle, hogy folyton tartani kell.
Mindez akár egy kis idommal is gyorsan leveszi a tehert rólad.Tippre olyan 0,5 liter lehet 100 km-en a különbség mondjuk ha A-ból B-be közlekedsz városok között.
Ja igen, ha kocsinál fent hagyod a tető boxot, akkor az a nagyon jól kialakított kés alakú dobozka is hozzádob fél litert a fogyasztáshoz. -
sowi
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
hogy allsz a v2 projecttel?
-
feca81
aktív tag
komolyan mondom megorulok. vki magyarazza mar el,h mi a main jet a pilot jet,es a starter jet? ja meg meg van needle jet is am. a main valoszinusitem, a fofuvoka. a needle az tufuvoka lenne? de mi a masik ketto????melyik az alapjarati?
-
stargazer
senior tag
úúúúbakkeeeeer! tegnap láttam egy zsír új z750-est élőben full narancssárga meg fekete! hát ez valami nagyon harcosan néz ki bakker! iszonyú durva komoly játékszernek néz ki bakker!
bakker!
-
feca81
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
nekem semmi,csak en nem vagyok kawa parti.valahogy jobban tetszenek a hondak es a yamahak. itt abszolute kulsosegekrol beszelek.
mod: ma gurultunk egyet Szeged utcain Ali_G-vel. gyonyoru a motorja,nagyon megfogott a szine
jo volt vegre tassal motorozni,neha unalmas egyedul. -
Nightmare
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Ezt most nem egészen értem.
Illetve értem, csaképpen azt nem, hogy miért nem.
Ugyanolyan otto motor, károsítja a környezetet, nem? Értem, hogy ez van, csaképpen az okát nem, mert autóból kiindulva kéne, hogy legyen zöldkártya is...Sztem újnál 4 év, utána meg 2 év a műszaki.
-
Nightmare
senior tag
Hali. Lenne még pár kérdésem.

Műszaki mennyi ideig érvényes a motorra, és mennyibe kerül? Szintén a zöldkártyára is érvényes a kérdés.

-
SzalaiG
addikt
ALI_G
Mennyi a fogyasztása a Hornet-nek?
-
feca81
aktív tag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
sv ,suzuki kizarva nalam
nalam max R6, CBR 600F, es esetleg nagyon esetleg kawa ninja 600-as johet szoba. ne kerdezd miert,a cipot se logika alapjan veszem,hanem a szepsege miatt
ha volna penzem akkor meg egy 749-es ducati
-
feca81
aktív tag
megjott a fesszab tegnap. es lass csodat,egybol tolt 13,5V-tal.9ezres fordulaton se engedi tovabb 14-nel.tovabb nem huztam,mivel bejaratos ugye
szoval ez volt a gond.azota mar megtettem 50km-t, osszesen mr 88 van a gepben. hidegen viszont nehezen indul.en a karbira gondolok,mivel nagyobb alapjarati fuvokaka vannak benne,h kovesse a kompressziohianyt.de azota a kompresszio ugyebar visszatert.ill karbiszinkronra is gyanaxom. melegen azonnal. sztetek? -
Még mindig nem jött meg az a ku..a kötelezős csekk. Mostmár kezdem felhúzni az agyam, asszem megyek motorozni csekk nélkül. Rendőrnek meg odaadom a biztosítós papírt

-
Stalker-2572
veterán
Megint voltam Dakart nézni.
Első 10 minding nagyon paraszt módjára ment
Képek sajnos nem lettek jók a felhős égbolt miatt 
-
qpakcovboy
őstag
Én a suzuki hollósban csalódtam, fejidomot vittem fényezni a srác mondta hogy a matricát letakarják és úgy fényezik, mert a három darab közel 10 ezer, mondtam neki hogy inkább szedjék le és legyen szépen lefújva.
A fényezés jól sikerült egy helyen nem az igazi de nem szúr szemet. A matrica viszont azóta sem jött meg, nem igazán lehet őket elérni telefonon ha fel is veszik valamivel leráznak, tegnap odamentem személyesen, megrendelték mégegyszer mondván hogy ilyen cikszámon nincs matrica....
Na mind1 elég körülyményesek, legközelebb kipróbálom a fullgas-t -
feca81
aktív tag
válasz
szilchi
üzenetére
lenyegtelen hol vagy regisztralva.anno en is a nemeten regisztraltattam,mert nem kellett hozza dombornyomasu bankkartya. azota mar szereztem
de en ezzel a nickkel vasarlok az amcsi, angol,ausztral ebayrol is. na meg a nemetrol is termesztesen. egyseges a rendszer.egy regisztracio az osszes ebayhez. az az egyik odlala, h olcso,de most meg a posta is ingyenes! en rendelek toluk egytankpadot,es 2 plexit
-
törölt tag
na, most szalltam le godzillarol. gyorbol jottem az m1-en. ot utan mar nem szamoltam az ut menten osszetort, arokbahajtott, korlatramaszott kocsikat. viszont rettentoen kellett vigyorognom a buko alatt, mert hat mi mast tehettem volna szakado esoben
tiszta kaosz. valahogy az emberek ugy gondoljak h attol meg h nem latnak keresztul az esofuggonyon, nem kell lassitani. valahol itt lehet a torokbalinti leagazo...nem...ket meterrel korabban volt...
remelem jon meg joido
banzai, -
feca81
aktív tag
-
feca81
aktív tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
tudom ajanlani azt a szerelomet,akit felejelntettem.a robogokhoz ert.az egyiksrac robogojat szepen megcsinalta,csak ne fizess neki elore
de az is szegedi
-
feca81
aktív tag
válasz
szilchi
üzenetére
ebayen olcson kapsz vadiuj tukroket. en pl most 4500Ft-ert rendelek plexit az FZR-hez. csak viszonyitaskent a szatuna 7700-ert akarja adni... ja es ebben benne van a postakoltseg is,mert most nincs postakoltseg akcio van
veszek tankpadot is 1000Ft-ert.ennel lattam tukroket is olcson. cbr 600, honda vfr, suzuki gsxr, meg yamaha R6.de lehet va mashoz is.
kell link? -
feca81
aktív tag
van egy ficko szegeden.o csinalta nekem a hengert. lenyegeben ebbol el.utangyartott dugokat keszit 2T gepekhez.termeszetesen a hengerhez is ert.eletemben nem lattam ennyi dugot,mint ott
o csinalta mega simsonom.kemeny 3000Ft-ot kert el a simson ujraperselyezeseert + az uj dugo gyuru csapszeg keszletert. olyan kompreszio lett benne,h ihaj! + meg sikbakoszorulte a hengert,meg a hengerfejet,mert kifujt. ha gondolod,esa kozleben lax,szivesen odaadom a szamat. -
szilchi
őstag
Üdv.Tegnap történt egy "érdekes"
folog,méghozzá az,hogy menet közbe gondolt egyet a bal visszapillantó és leesett menet közben
.Szerencsére 2 km-re voltam otthontól és éppen útban oda,szal nem volt gond(meg rendőr sem..)Ahogy néztem,ez a hiba is szvsz a szerelő számlájára megy,mert nem tette vissza a rezgésszűrő gumit a tükör és a fejidom tartó rögzítője közé.A rezgések meg gondolom én kikezdték a 18 éves tükör anyagát.Szerintetek meg lehet azt hegeszteni??Milyen anyagból van?Érdemes még egyáltalán hegeszteni,vagy inkább újat venni?Írtam a Lakamoto Hondának mailt,mivel állandó éjszakás lévén nem tudtam telon elérni őket,mert reggel még nincsenek nyitva és mikor felkelek már zárva voltak.Válasz eddig nuku...pedig több mint egy hete írtam nekik.Majd valamikor megpróbálok elöbb kelni...bár ha még mailre sem válaszolnak..
-
qpakcovboy
őstag
Ajánlom figyelmedbe Rendesek és segítőkészek, riszpekt

-
feca81
aktív tag
-
bászki mivé lett ez a világ.
Ma voltam beadni felújításra a főtengelyemet, és a hengert, és majdnem seggre ültem mikor mondta a csávó hogy cirka 15-17K lesz.
Mondom fasza. Lassan aranyáron lesz ehez is minden. Mondjuk nem ez a fő probléámám, hanem az hogy kurvára lehúzzák az embert.
Az alkatrészek 85% "kisipari fos", elvétve lehet már csak minőségi cuccokat kapni hozzá.
Láttam már taiwani hajókart eltörni 5-600km megtétele után.
Ja és itt még nem is annyira drága, volt ahol 22K mondtak rá.
Az az érdekes hogy kérdeztem pár helyen és maga a munkadíj 2-3K/db, szal legrosszabb esetben is maga a munkadíj 6K.
Csak azt nem értem hogy az anyagon mi kerül 10-12K-ba
Cakk pack ahogy számoltam dúrván 40K-ba van egy kis táskányi alkatrész és a felújítás.
(csapágyak, szimeringek, tűgörgők, kuplung lammellák. kicsi-nagy kuplung fogaskerék, kuplunglánc, henger-főtengely felújítása, + munkadíjak meg pár apróság) -
Robi_73
őstag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
Sziasztok!
Köszi a közös gurulást!!!

Rob még eljött velünk Vácig, ahol egy hívás után el kelett sajnos mennie.
Felesleges volt haza rohannom, túl reagálták a dolgot!
-
Nightmare
senior tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Én mint abszolút tudatlan kérdezem ezt. Csak gondolkodtam, hogy miért lehet drágább egy honda, mint egy suzuki. Akárhogyan elmélkedem, csak egy CBR jön ki végeredménynek. CBF-el az a baj, hogy a régiek nem tetszenek annyira, az újakat meg nehéz megtalálni jó árban...ugye annyira nem régi modell, így drágább is. Csak egy kicsit tartok egy 7-8 éves motortól. Ezért igyexem tájékozódni, illetve minél fiatalabbat keresni.
Jó, hogy itt vannak tapasztaltabb kollégák, ezért is szeretek a ph-ra járni.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Nightmare
üzenetére
talán mert megbizhatóságban mindig jobb egy honda mint egy suzuki.honda 2 dolgot szoktott elszúrni : feszszabi és vezműlánc.de a VF sorozat óta nem nagyon volt más konstrukciós hiba.ezeket meg vagy időben jelzi a gép,vagy van rá korrekt végleges megoldás.a suzuki,kawa meg aknákat hagy a rendszerben.
mondja ezt egy honda fan,meg bolondbiztos megoldásokat használ,és itthoni minőségű szerelőparknál ez sem mellékes.suzuki szereti úgy megoldani pl a kuplungot,hogy 3 helyen kell finomállitani,ezt meg a szerelők nem veszik komolyan.tulaj meg csodálkozik, h 5ezret bir egy SV650 kuplungja.
-
Nightmare
senior tag
Miért drágább az ugyanolyan évjáratú CBR, mint a GSX-R? Holott a kezdő ára mind a kettőnek ugyanaz? Köbcentiben minimális az eltérés, teljesítményben meg ugyanazok.
Ha így van, akkor inkább hajlok a suzukira, mert ennyi pénért fiatalabb motort kaphatok...kérdés, hogy megbízhatóságban és alkatrészellátásban melyik a jobb?

-
ALI_G
veterán
válasz
Stalker-2572
üzenetére
dakar light

-
törölt tag
Paromnak megvolt az elso rutinpalyaja
egy cbf250-est kapott (feketet, mert az szebb, mint az ezustszurke
) es randaliroztak korbe-korbe egyesben
csapattak durvan, elindulas, megallas, elindulas... az elet szep 
mar gondolkodhatunk neki motoron zxr400 meg ilyesmi
Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Assetto Corsa EVO
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Elden Ring
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Hálózati / IP kamera
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- REVELAL K2Y-PRO16 16BIT ISA HANGKÁRTYA
- ÚJ! Raspberry Pi 4 Model B 4GB+táp+ ház+sd kártya+micro hdmi
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Új! Kingston ValueRAM 8GB DDR4 3200MHz KVR32S22S8/8
- Számítógép, Laptop, I3-7.gen, 8GB DDR4, 240GB ssd, magyar bill, 15,6"-os Full HD kép, gyári töltő
- MSI Thin GF63 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-12450H - 8GB - 512GB - RTX 3050 4GB - Win11 - Gari - MAGYAR
- Asus Rog Ally Z1 Extreme 6 hó garancia, számlával!
- Apple iPad mini 4 (A1538) 128GB Wi-Fi Asztroszürke
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ugyanolyan otto motor, károsítja a környezetet, nem? Értem, hogy ez van, csaképpen az okát nem, mert autóból kiindulva kéne, hogy legyen zöldkártya is...

folog,méghozzá az,hogy menet közbe gondolt egyet a bal visszapillantó és leesett menet közben