Hirdetés
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Íme az új Android Auto!
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
TayRol
nagyúr
válasz
jasszer
üzenetére
Hiflo Filter jo szuroket gyart? Nemsokara viszem a motort 1000-es szervizre, s nem akarom a gyarit olajszurot 3600-ert megvenni, mert 1670-ert van HF-bol. Olajbol pedig motult gondoltam, a gyaribol 2800 literje.
mod: bar ha nem gyari a szuro akkor asszem ugrott a gari, mig olajnal ez nem szamit..

ALI: sorry, akkor nemtom melyik utca.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Boci_83
üzenetére
előző CBRembe tettem Vpower95öt,hogy takaritsa a szelepeket.hát eredménye az lett,hogy éjjel leálltam,nem mertem menni vele,annyira ronda hangja lett.
teljes megelégedéssel használom tizezer km-ek óta az ócsó kutak üzemanyagjait,emiatt sosem volt bajom velük.
főnököm mindig shellt tankolt a régi szutyukijába,most 200ezer kmnél elég tré a hangja.én sokkal jobban gyilkolom enyémet,170nél finoman työtyög.ja szombat-vasárnap mátrában leszek,motorral.
-
TayRol
nagyúr
válasz
enzodasilva
üzenetére
Itt all kinnt a parkoloban egy mattfekete 620-as, jol nez ki, nem tagadom, de meretben kb. fele a Banditomnak (na jo, csak joval kisebb).
-
Lakik valaki Szegeden?
-
ALI_G
veterán
valaki jön repülős napra?
vasárnap.ó, tényleg, GP lesz!!!
-
ferkoboy
senior tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Ha ez még igy is lenne az szerintem pusztán kevés.
Kulcsszó: adalékanyagok. Ebben vannak jelentös különbségek kutak között.
No meg egy valami. Nem mindegy mennyire használják azt az adott kutat - ezzel paralell merül fel, hogy a tároló tartályok tisztasága milyen. Következésképpen ha gyakran cserélődik az adott kut benzinkészlete, akkor csak nehezebben tud elkoszolódni a tartály. -
Boci_83
őstag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Hát ln valami olyat hallottam, hogy a MOL az átlag oktán számot jelöli az üzemanyagoknál, a Shell meg aminimum oktánszámot. Gondolom a tesco és a sok kis maszek kút, meg az álmait jelöli. Azt tudom hogy a környékünkön lévő kis maszek kutaknál nagyon rossz minőségű az üzemanyag. Sem az FZR nem ment tőle rendesen, köhögött, prüszkölt, sem a kerti gépek nem hajlandóak rendes üzemszerű használatra ezekkel az üzemanyagokkal. Ha nagyobb nevű benzinkútnál tankolok akkor nincs gond.
Cbr-el csak nagyobb nevű kúton tankolok, nem hat meg a 6-8 forint 12-15 liter menzinnél.
-
Gaboman
nagyúr
Srácok akkor hétvégén Tatabánya környékén egy mocizás?
-
feca81
aktív tag
oo,melyik nagy vas?
ma hazaertem,es mindketot beinditottam.nana',h mindketto szivato nelkul poccre indult
megcsinaltuk a nagyobbikon a feklampat is,meg kiegyenesitettuk a rendszamtablat,mert idegesitett
holnap megyek be szegedre vele,es kezdem az atiratast.a hangjatol meg mindig felall a szor a hatamon.istenem,egy kisebb extazis
amugy en is nyaraltam,es mar nagyon hianyzott,egy hetig nelkule.orulet
-
feca81
aktív tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
na visszateretm nyaralasbol.elkezdem olvasni a felgyulemlo reszeket.koszink szepen,az agysejtjeim jol vannak (mar ami megmaradt
)
a fekeket most neztuk meg ma.a hatso csak el volt koszolodva,kitakaritva a kapcsolot,tokeetes.az elsonel a kapcsoloban levo laprugo tort el,cseres. -
Kevo
tag
válasz
TayRol
üzenetére
Nitrohigítót nem annyira preferálnám, szerintem a festéket is vinné magával
Pl., tiszta alkohol lehet jó, de autósboltban van olyan spray, ami direkt koszeltávolító/matrica-eltávolító , én is olyannal szedtem le végül. A lényeg: bármit is használsz, végezz előtte próbatisztítást olyan részen, ahol nem látszik, de elvileg nem lehet gond.u.i.: ha van hozzá kendő, az lehet, hogy épp errre való. Gondoltam, hogy talán szemüvegtisztító kendő is jó lehet akár, hisz az is foltmentesen tisztít és az alkohol azonnal elpárolog, ergo szerintem nem tehet kárt a fényezésben, pláne a gyáriban. Remélem tudtam segíteni.
-
ferkoboy
senior tag
válasz
Nightmare
üzenetére
Oldalt a burkolatnál kell lennie, valoszinüleg egy müanyag van a végén, ami olyan mint egy tekerő.
Annak az egyik vagy másik irányba való forgatásával tudod állitani fel vagy le az alapjáratot.Amugy hogy mi lehet? Pl karbi. Az valószínű. Vagy a tied már injektoros? Lehet én is a benzinre gondolnék.
hétvonalas márkahelyen és társainál ne tankolj! (Te*co) Én S*e*l és M*l kutakon szoktam inkáb megtankolni a vasat. -
ALI_G
veterán
válasz
qpakcovboy
üzenetére
én is próbáltam rávenni haverokat kékestetőről lefelé, bár ott a fékbe is bele kellett volna nyúlni, úgy meg veszélyes ha versenyre megy a dolog, de én is ki akarom próbálni.
-
zsoltee10
addikt
válasz
bajnokpityu
üzenetére
van egy haverom, annak van ilyen. fasza kis gép, de tény, hogy szervizigényes. nagyon könnyű vele motorozni,mintha biciklizne az ember. viszont a 620-as gyenge, és nyűgös. múltkor pl. tankolás után ömlött belőle a benzin valahol. szép kis tócsa lett alatta.
állítólag ez ilyen. már többször javították emiatt. -
-
sowi
őstag
válasz
enzodasilva
üzenetére
persu rittyentett egy eleg jo leirast a monsta-rol nemreg ebben a topicban, keress ra, en is ilyenre vagyom masodik motornak csak egy 900asra...gyonyoru

-
Nightmare
senior tag
Tisztelt Fórumtársak.
Egy kis help kéne. Magasabb fordulatról visszavéve a gázt lefullad a motor. Illetve nem egyszerűen lefullad, hanem az alapjárati fordulat alá esik, és onnan nincs visszaút. Viszont alacsonyabb fordulatról pl 3000, semmi gond, szépen lecsorog 1000-re.Tegnap 10-ból 6X csinálta. És néha az indításnál sem az alapjáratra ugrik, hanem 500 körül, valami fura kattanást hallok, és felugrik a rendes fordulatra. Amit tudtam... a levegőszűrőt megnéztem, tiszta. A benzinre gyanakodtam, így a lehető legtöbbet tankoltam egy másik kút benzinjéből. 6 liter, a 13 régire. Most már nem fullad le, de amikor elveszem a gázt, még mindig néha 1000 alá ugrik. Mielőtt elviszem szervízbe...mit nézzek meg rajta?

Előre is köszönöm.

-
enzodasilva
csendes tag
Sziasztok!

Hónap végén szeretnék venni egy használt 620-as Ducati Monster-t, 2000-2002-es évjáratból. Mire érdemes odafigyelni szerintetek? Vannak esetleg saját tapasztalataitok?
Köszi!

-
Gaboman
nagyúr
Ismerősöm gépe ez a szép kis SV1000,vasárnap megyünk egy jót gurulni ha az idő engedi,ha minden igaz csatlakozik hozzánk 2fő de ez nem 100%.
Uticél:
Bakonycsernyéről indulok és Tatabánya,Tata,Neszmély,Nyergesújfalu,Esztergom és környéke.
Ha valakinek lenne kedve jönni írjon,vagy ha Esztergom környéki akkor találkozhatnánk.
1
2
3
4
5 -
jasszer
őstag
Van benne vmi, tegnap is sietek a Szentendrei úton, index a belsőbe lendületből, kisteherautós meglát a visszapillantóban, erre direkt nyomott egy erősebb féket, pedig senki sem volt előtte, kanyarodni, sávot váltani sem tudott volna, semmi. Büszke lehetett magára, mert a falábammal blokkoltam a hátsót és majdnem ráfutottam...
-
TayRol
nagyúr
válasz
zsoltee10
üzenetére
Na, most mar tenyleg izgulok, hogy jol tegyem fel...

Kevo: alkoholos tisztito alatt pl. nitrohigitot ertesz? Meg kis sem bontottam, s kaptam hozza egy feher kis lapos csomagot, nem tudom, mi lehet benne, talan torlokendo. De akkor csak azzal kell letorolnom, vagy azert ajanlatos alkesszal is?

-
törölt tag
válasz
qpakcovboy
üzenetére
remelem nem felejtettetek el h 'HAAARC HAAAAAAAARC!'

-
Kevo
tag
válasz
TayRol
üzenetére
Én előtte alkoholos tisztítóval -próbáld először valami kevésbé látható felületen- letisztítottam az előző maradványait (sebbenzin nem jó, olyan furcsán nyálkás marad a felület, míg az alkohol pikk-pakk elpárolog) és szemmértékre belőttem. Majd ezt követően a felső részt rálőttem és fokozatosan húztam le róla fóliát és haladtam lefelé, míg közben a bal hüvelyk ujjammal szépen lesimítottam, hogy ne legyen buborákos. Miután megvolt, párszor átsimítottam, hogy biztos mindenhol jól rátapadjon és már kész is volt. Nem tököltem hajszárítóval, stb., simán felraktam és kész, bár őszintén szólva azért paráztam rendesen. Mondjuk az tény, hogy ha egyszer letapad, akkor nem kell kiforgatni az újra táblát
Sok sikert! Menni fog 
-
ALI_G
veterán
Haverom még mindig árulja a Honda CBX750F-jét

de sajnos még nem vitték el, pedig már nagyon el akarja hozni az intruderjét. Esetleg valaki ismer olyat akinek kellene?
pontosabb adatok itt -
TayRol
nagyúr
Lama kerdes kovetkezik: van valami kulonleges modja a tankpad felrakasanak, vagy csak zsirmentesitem pl. sebbenzinnel ahova fel akarom rakni, oszt annyi?

-
[lAyCsI]
addikt
Vasárnap mentünk asszonnyal egy lájtos dobogókő karikát,
és jelentem az első teló 2 személlyel is jelesre vizsgázott,
szal ha valakinek túlságosan himbilimbizik a motor eleje
nagyon ajánlom a Wirth progresszív rugóit, mert tényleg
ég és föld a különbség, és aza 25 rugó nem vészes ár érte szvsz... -
Gaboman
nagyúr
Tegnap sikerült kapnom egy defektet Pusztavám és Bokod között,sajnos spray nem volt nálam így 1.5órát kellett pihiznem a moci mellett mire megérkezett az utánfutó.
A szomorú ebben a dologban hogy amíg ott várakoztam 117db autós (motort szállító autós is volt köztük)ment el mellettem de egy sem állt meg hogy megkérdezze mi a baj.
Pedig direkt leülve össze is húztam magamat a moci mellett mintha gondom lenne,hát így is reménytelen vállalkozás volt.
Sajnos ennyire nem érdekli az embereket mi van a másikkal.
Csináltam pár képet mert volt időm rá.
1
2
3
4 -
ALI_G
veterán
nekem 23-31-ig rossz. nem vagyok itthon. Kecskeméti repülős napra megyek, talán 16-án, de szerintem ebben a hónapban nem lesz új gumim, ezzel meg "felesleges" pályáznom, most csütörtökön is azért nem mentem, mert szóltam persunak, hogy ez a gumi kukába való sztem. Amíg persze nem kopott el, szeritntem nem volt rossz, de jó se. Túra gumi, ez van.
Szeptember elején még ráérek, de ha sokan kimentek pályára, akkor lehet elmegyek. Persu hátha hozza az MZ-t, frankó lehet vele menni

-
-
ALI_G
veterán
voltunk vásárolni

-
ALI_G
veterán
hi skacc, sorry, de végül nem tudtam átmenni tegnap sem, mert ezek az idióták már délben ittasak voltak és nekem kellett átfuvaroznom három körben őket siófokra, mert nem akartak vonatozni a selyemfiúk

majd egy kakucs alkalmával remélem összefutunk. Meló utáni lazítást túlélted?

-
ALI_G
veterán
üdv.
újra itthon!
Gondosan dokumentáltam a száraz tényeket.
1445,2 km-t mentem, vegyesen, 300 km autópálya, 600 km kanyargás a mátrában, egyszer át-tötymörögtünk Pesten is és az átlagfogyasztás:
5,19 liter!
nagyon frankó volt minden, egyben van mindenki, bár a 2 haverom besokallt párszor kanyarban....kis mákkal de megúszták esés nélkül. Én kissé bátortalanabban mentem, mert a gumim, mint írtam csontra le van használva most már, és olyan vízszintes a profil középen, hogy csak na
szóval egy laza 70k lesz egy szett gumma.
A másik meg, hogy múlt hónapban voltam 12000-es szervízen, most meg mindjárt 15000-nél fogok járni.
Ha valaki jár a balcsi déli partján,az menjen el megnézni a völgyhidat.... akkor előtte le kell menni a pályáról, mert föntről semmit nem látni az egészből, mert magas falak vannak oldalt, de lent iszonyat baba, ÉS lefelé jövet van egy kb. 10 kanyarból álló osztott pályás zárt útszakasz, amire a helyi motorosok (és mi is) úgy rátapadtunk mint gyöngytyúk a meleg takonyra
föl-le mentünk folyamatosan, bár parás, mert hiába jó az aszfalt minősége, szalag korlát van, ami nem jó -10 centiről! beszéltünk 2 helyi motorossal, egy ismerősük már ott maradt 
na majd szúrok képeket.
Feca egyben van még a nagyvassal? Rég láttam. -
Kevo
tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Persze, gumija válogatja. Havernak is valami echte túra gumija van és 2,6-al megy hátul, mert annál ez a jó érték. Amúgy Nekem Pirelli Diablo-m van és ennél a gumnál sokaktól hallottam az általam preferált értékeket. Ehhez ez a jó, mindnekinek ki kell tapasztalni, az a biztos.
-
bajnokpityu
félisten
sztem ez nem csak motortól függ,hanem magától a gumitól is.mikor legjobb gumi a sportec M1 volt,akkor csomó tesztben irták,hogy 2.1fölé ne fújja senki,mert alatta jobb.
jó nehezen akart ivre dőlni,és sokat kellett korrigálni,de hogy soha meg nem csuszott,az azért jó dolog.1x fújtam fel 2.3ra,pattogott,és hirtelen kopott,azonnal kiengedtem belőle.
mig a d207 2.4el hibátlan. -
Kevo
tag
Mennyi lehet a minimum körüli érték, ahol még normális a gumi felfekvése az aszfaltra? - Mentem én már elöl 1,6-al is (nem ellenőriztem egy ideig, hiba volt), és még ekkor sem volt nagyon gáz, csak hát ugye kanyarstabilitás az nemigen volt meg, kivéve nagy sebességnél, és hát elég könnyen beszitált az orra. Nekem a barátaim többsége 2,1-2,3-al megy, egy barátom, akinek SV1000-re volt ajánlotta az 1,9-2,1-et, kipróbáltam és nekem nagyon bejött, így érzem legnagyobbnak a kanyarstabilitást. Volt amúgy már 2,4-2,6 is, az első benzinkútig
Nagyon pattogott, kanyarban minden úthiba elrázta az elejét, míg 1,9-el ezeket meg sem érzem (nem gondoltam volna, hogy pár tized ennyit számít). Mondom, hogy kinek mennyi a jó, az nagyon sok mindenen múlik...ki kell tapasztalni, de tény, hogy kisebb nyomással jobban tapad a gumi, hisz jobban elnyúli az aszfalton, viszont jobban is kopik.persuader: ilyenkor nagy melegben sztem nem gond, ha kicsit alacsonyabb a nyomás, úgy is pikk-pakk bemelegszik a gumi. Fékezésnél nem éreztem, amit írtál, szerintem ezek a dolgok nagyon motor függők. Ha kicsit hűvösebb lesz és még lehet menni, akkor majd kicsit emelem a nyomást, de pl. az ALI_G által írt 2,2-2,6 nekem már nagyon sok volt. Nagy gázfröccsnél úgy éreztem, mintha elpattogna az eleje a kanyarban, kb. hasonlóan, mint mikor hirtelen gyorsulsz és érzed, hogy kicsit mintha emelgetné a motor az első kereket.
-
TayRol
nagyúr
No, ma megvettem a motortakaro ponyvat, olyan szurke Louisosat, XL-eset 3000 forintert, ejszaka mar a tesztuzem megy
Ill. megjott az Alpinestarst protektoringem, holnap tesztelem (no remelem nem eses kozben, csak hogy motorozni milyen).Egyebkent van kozuletek valaki a XV-kerbol?
-
Boci_83
őstag
Na hello all! Kicsit lakás felújításban vagyunk, de összedobtam a gépet egy kicsit a konyhában. Én is lemennék Kukucskára...
-
jasszer
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Szopó. Akkor az egyszerűség kedvéért bevések pár időpontot, ami nekem vszeg szabad lesz. Rájöttem hogy egyedül nincs kedvem kimenni.

Tehát, aki kijönnie velem Kakucsra, az az alábbi napokkal számolhat, mindenképpen reggel, nyitásra szeretnék odaérni:
Aug. 20., 21., 26., 27.
-
jasszer
őstag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Szívesen mennék, de a vasárnap nekem esélytelen, a hétfő reggelemet még át tudom alakítani, ha akkor is ráérsz.
-
Topiccsendőr
addikt
Ejj, jó alacsony nyomással mész, nálam ilyen nyomásnál, utcán, kemény fékezéskor berázza az első kereket, illetve úgy viselkedik, mintha nyakcsapágyas lenne. Vigyázz, azért túl alacsonyra ne ereszd. Szerintem a 2.2 az bőven jó. Ekkora különbséget én nem tapasztaltam a két guminyomás között, hogy elpattog, stb. 1.9 az szerintem utcára nagyon alacsony. De még pályán is elég melegnek kell lennie ilyen első kerék nyomáshoz.
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
DNS_65
üzenetére
Nem pályán próbáltam, hanem utcán. Hogy alkalmas-e pályára? Hát mit is mondjak. Én egy huszonéves szocimotorral pályázok, ami rendesen fel van gumizva. Ezzel azt akarom mondani, hogy véleményem szerint a choppereken kívűl minden motor jó pályára. A pilóta a gyenge pont, nem a motor. A ZXR 400 az jó kis dög, csak már egyre öregebbek vannak, egyre irreálisabb km óra állásokkal. Mivel Kakucson 2 ben szoktam menni és "robogózok", ezért egy nyomatékos motor jobban ki tud gyorsítani, ez előny. De ismétlem a pilótától függ, hogy milyen köridőt megy az ember, nem a motortól.
-
ALI_G
veterán
nekem most olyan 2,9-nek kellene lennie hátul, de csak melegen tudtam beállítani, így csak sacc per kb.
na de pályán sima volt a 2,2 - 2,6 (elől-hátul), most viszont nem. Gyárin most legalább stabil.
Mennyi lehet a minimum körüli érték, ahol még normális a gumi felfekvése az aszfaltra? -
Kevo
tag
Én is több guminyomást próbáltam már, de nekem a 2,1 elöl, 2,3 hátul már nagyon sok volt, kanyarban úgy éreztem, mintha elpattogna az eleje. Most 1,9-2,1-en járatom és nagyon jó, mind lassú, mind gyors kanyarvételnél, de szerintem nincs ideális érték, függ a motortól, a gumitól (túragumikat ált. keményebbre fújják, míg kanyarvadászok lightosabbra), vezetési stíllustól és legfőképpen a motorostól. Ezt mindenkinek ki kell tapasztalni, de ha nem bízol maximálisan a gumiban, akkor ne kockáztass (magyarán ne döntsd le), mert ha az ember fél valamitől, annál nincs veszélyesebb. Fő az óvatosság.
DNS_65: Kanyargós pályán lehet h jobb a V2 az alulról jövö nyomatékossága miatt - kanyar kigyorsításnál nagy előny a V2, pontosan a nyomatékossága miatt
Hogy pályán milyen, arra tényleg persu tud majd érdemben választolni. -
DNS_65
senior tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Persu, hol próbáltad a 650-est, kakucson v máshol?
Csak azért kérdezem, h mennyire alkalmas pályázásra ez a moci?
Elvileg teljesítményben hasonló a ZXR400-hoz(az 65 ez 70 körül).
Kanyargós pályán lehet h jobb a V2 az alulról jövö nyomatékossága miatt
Csak ugye sor4 vs. V2, meg a futómü a kawán sportosabb, meg az üléshelyzet is...
Bár az SV csak újabb konstrukcio, kevesebb lehet a baj vele, nem? -
-
Kevo
tag
válasz
Gaboman
üzenetére
Igazán nincs mit

ALI_G: emlékszel, anno, mikor mondtad, hogy Neked is Axo Primato csizmád van tanakodtunk, hogy mi lehet a sarkán az a lepattintható kütyü. Nos, leinfóztam mi is az: ez kérlek szépen arra jó, hogy ha ne adj Isten elesik az ember, akkor -abban az esetben, ha saroknál kapná az ütést- ez a kis ütköző az ütés következtében lepattan és ez által elnyeri az ütési energiát (olyasmi módon, mint a carbon bukók, hisz azok is a törés révén nyelik el az energiát) és nem engedi, hogy becsapódás során összecsússzanak és ezáltal eltörjenek/megrepedjenek a csontok a lábfejben. Szóval felettébb hasznos kis találmány

-
Kevo
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Sok minden, pl. visszaváltásnál rángatás nálam minden bizonnyal a rutinatalanságból ered (ugye 2 hónapos jogsi), de hát mivel tapasztalatokat kértek, hát azt írtam
Mint látom, azért sok mindenben megegyezik a véleményünk (ez jó, mert ezek szerint nem én vagyoktúl elfogult), pláne az utolsó mondatot illetően
Köszönöm az észrevételeket

-
Topiccsendőr
addikt
Nah én is hozzátennék ezt-azt
mivel én mindent kipróbálok, havertól még jóhogy elkértem ezt is 
Szóval a motyeszt egyáltalán nem nyomja, ha nyomja akkor bizony rossz a testhelyzet a motoron. Nagyon elöl ülős pilóták általában támasztják a kezükkel a kormányt, azaz a felsőtestük terhét tartják a kezükkel a hátuk helyett, ami miatt nem lehet normálisan terelni a motort ellenkormányzással, illetve nem érzi a pilóta mi történik az első kerékkel. Visszaváltásnál gázfröccsel semmi probléma nem jelentkezett nálam. Nem blokkolt soha. (monnyuk a TL 1000 S-t se blokkoltam) A nyomatékosságot aláírom, szépen tol alulról, viszont egy 600-as sornégyhez képest igen hamar kifullad, már 7000 nél lehet érezni, hogy már lassan elég lesz neki. Nem tol akkorát felül, viszont alulról jobban húz. Egyik lapról a másikra gyönyörűen lehet rakni, nagyon finom, keskeny motor, kanyarvadásztra való. Fékei pompásak valóban. Jobbak mint egyes sportmotorokon. Az első teló lágy, ezekre az utakra, amik nálunk vannak, arra ilyen a jó. Sportos vezetésnél persze észre lehet venni, de nem vészes. Jó kis gép. -
Kevo
tag
válasz
jasszer
üzenetére
Köszi, erre megérte várni.

A kátyúat elég jól viseli, a fütőmű szépen korrogál, a mélyebb kátyúk persze odavágnak, annyire ezért nem kemény a futómű. Pécsett elég rosszak az utak, de a városban simán lehet menni, a húzósabb (10-15cm mély) kátyúkat perzse kerülni kell, de a kisebbeket (3-4cm) simán veszi, bár én azokat is kerülöm, már ha módomban áll.
Melegíteni általában a következőképp szoktam: garázsban indítok, általában szivatót nem adom rá, hagyom alapjáraton (1000rpm/m). Szépen kitolom, kapuk becsuk, a hídon felkapom a kesztyűt, bukót, stb., csak szép komótosan. Kicsit (1-2 perc) üldögélek rajta, finoan húzom a gázt, tartom stabill 2000-ren, majd nagyon finoman elindulok (emlékeztek a KRESZ-könyvre: kímélő üzemeltetéssel melegre járatni
)de kb. 1km-ig nem engedem 3-3500 felé a fordulatszám-mérőt, csak finoman gurulok. Pár lámpa, addig is álldogálok, majd elkezdem neki finoman terelni, ált. 5-6000-nél elváltok, majd ha lementem kb. újabb 1km-t akkor már bátran merem neki húzni. Ennyi idő alatt szerintem simán bemelegszik. -
-
Kevo
tag
válasz
Gaboman
üzenetére
Jó estét mindenkinek!
Mindenek előtt elnézést szeretnék kérni, elsősorban [B]jasszer-/B]től, hogy csak most vetem "papírra" az SV650S-es tapasztalataimat, de ezidáig folyton közbejött valami, összecsapni pedig nem szerettem volna.
Nos, akkor jöjjön az elménybeszámoló, a könnyebb áttekinthetőség jegyében kategóriákra osztva.
Külső és kényelem:
Minidig is ez a motor tetszett, a kerekded formái, mégis vagány sportos. A külső ugye szubjektív, de én így látom. Az én motorom amúgy ilyen [link], mint a képen, csak annyiban más, hogy a felni teljes egészében fekete, ami véleményem szerint nagyot dob rajta.
A motor egyszerűen kényelmes: puha ülések, kellemes, elnyújtott testhelyzet. Ez utóbbit sokan nem értékelik ennyire, ezért is inkább a naked verzió mellett döntenek, hisz ott a kormány keskenyebb, magasabban és hátrébb is van, mint az S-es változatnál. Én 190cm magas vagyok, de nekem nagyon kényelmes, még hosszú távon sem fájdul meg a csuklóm, utassal annál inkább, annak ellenére, hogy ez ugye részben túra motor, ahol az utas nem ritka. Az utas ülés is kényelmesre sikerült, mivel elég alacsonyan van, könnyű fel és leszállni és az alacsonyabbak is gond nélkül elérik a tankot, így kényelmesen tudnak támaszkodni. A lábtartók jól elhelyezettek, hátul sem kell a nyakába húznia az utasnak a lábát, mint sok motornál. A kezelőszervek nagyon kézre állnak, minden ott van, ahol lennie kell. Az egyetlen negatívum az, hogy kezdetben, pláne farmerban (ezért is megyek bőrszerkóban) a tank eléggé nyomja a motyeszt (többen is mondták), szóval nagyon meg kelle taláni, hogy hol ül az ember, de mondom, bőrnadrágban az anyag merevsége miatt ez a tényező megszűnik.Menetteljesítmény, motor, a V2 örömei:
A motor -köszönhetően a V2-nek- igen nyomatékos, nagyon meg tud indulni, kanyar kigyorsításnál már az alsó tartományban is nagyon húz. 3000 környékén kezd el erősen húzni a motor és ezt tartja kb. 7000-ig...ott viszont megőrül és valami eszementül elkezd húzni, egészen 9-10000-ig, ami meglepett, mert tudtommal a V2-es motorokra nem jellemző a magas tartomány beli virgoncság. A legjobb az egészben, hogy ha olyan 10000-nél elváltod, akkor 7000 környékére esik vissza a fordulat, ont az ominózus tartományba és már kezdődhet is a móka. A V2 jellegzetesség, hogy eléggé rázza a motort, ami sokakat zavar, de van egy fajta utánozhatatlan hangulata. Ha rárántom a gázt és elkezd húzni a motor a finom rázás miatt a zsigerekben érezni, hogy az ember alatt megindul a ménes...valami leírhatatlan érzés. A V2-nek azonban vannak hátrányai is, amit be kell kalkuláni itt is: nevezetesen a visszaváltásokból eredő hátsó kerék blokkolás. Ha pl 3-ból akarok visszaváltani 2-be 4000-nél, már be is foga kerék és hallani, ahogy csúszik (érezni meg pláne). Magasabb sebesség-fokozatban ez a jelenség nem tapasztalható, 6-ból pl. simán vissza lehet váltani akár 2-t is, ha nagyon meg akarunk indulni.
A motor végsebessége elviekben 210-205km/h. Én eddig max. 200-at mentem vele, azt simán vitte. 180-190-ig pikk-pakk elgyorsul és még 160-170-nél is szépen meglódul.
Kanyarokban nagyon kezes, a megfelelő keréknyomással (ami 1,9 elől, 2,1 hátul és nem gondoltam volna, hogy ennyit számít 1-2 tized) szépen fekszik az ívre, csiki-csukikban könnyedén lehet átbillenteni, hisz maga a motor is igen könnyű. A nagy, íves, nyújtott kanyarok a kedvencei, azokat kellően nagy sebességnél is könnyedén, magabiztosan veszi. Mindezekből fakadóan –ahogy a kategória elnevezés is mutatja- túrázásra, sportos, dinamikus kanyarvadászatra egyaránt alkalmas.
Amit külön ki szeretnék emelni, azok a fékek: valami eszméletlenül fognak. A hátsón nemigen használom, max. városban, de az első kimagasló hatásfokú (ezt többen megjegyezték, akik már mentek vele). Nyugodtan rábízhatjuk magunkat.
A motor szélvédelme elsőrangú. 140-150-ig simán lehet túrapózban ülni, a fölött pedig a plexi szépen teszi a dolgát (már ha bebújunk alá), 200-nál sem kell attól félni, hogy levisz a huzat.
Utószó:
Hirtelen ennyi jut eszembe. Ha netán valami kimaradt, kérdezzetek csak bátran és szívesen válaszolok. Igyekeztem objektív lenni, annak ellenére, hogy imádom a motorom

Remélem sikerült

-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Alival beszéltem, hogy kellene majd valamikor közösen összeröffenni. Btw nekem most Vasárnap kizárva, holnap csoport-terápia (
), aztán Vasárnap józanodás. Utána meg füvezek 
-
Topiccsendőr
addikt
vasárnap reggel kakucsra valaki?
Aktív témák
Hirdetés
- Használt OnePlus Nord 3 5G 8/128GB, 91% akkumulátor, 12 hónap garancia!
- Dobozos ÚJ! HP ZBOOK Firefly 16 G10 /i7-1355U/16GB/1 TB SSD/FHD+/IPS/NVIDIA 4 GB Magyar bill
- Szép állapotú Apple iPad Air 5 M1 64GB, Wi-Fi + Cell, 90% akku, 12 hónap garancia!
- Hibátlan állapotú Samsung Galaxy S24+ 12/256GB, 12 hónap garancia!
- HP EliteBook 840 G11 Ultra 7 / 16GB RAM / 512GB SSD / FHD+ IPS / Garancia 2027.11.
- AKCIÓ! MacBook Pro 13 M1 8GB RAM 512GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- AKCIÓ! BESZÁMÍTÁS! Részletfizetés 0% THM ÚJ RTX 5090 több típusban 3 év garanciával 27% áfával
- Bontatlan Moleskine Smart Writing Set Ellipse digitális e papír füzet / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest