Hirdetés
- iOS alkalmazások
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Google Pixel topik
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Apple iPhone 17 - alap
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Turbo fokozatra kapcsolt a OnePlus
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- CES 2026: A Lenovónál már akasztják a jövőt
Aktív témák
-
válasz
Sixkiller6
üzenetére
Hát nézd. Azt tudnod kell, hogyha nincs 3-4 méter vastag vasbetonba öntve a motor, akkor ellopják. Lehet, hogy betonostul.
Megoldások a következőek.
1: Ha tudod, akkor betolod a panelba, hogy zárt ajtó mögött legyen. Ehhez közös képviselőt is meg kell kérdezni, persze csak akkor van értelme, ha zárva szokott lenni az ajtó, és be tudod tolni. Itt letakarod, raksz rá 30 tárcsazárat, és körbeplántálod mozgásérzékelős gépágyúkkal.
2: Benzinkút. Hát ide is kell költeni, dübelezni az aszfaltot, hogy mindkét kereket leláncolhasd. Márha a kúton megengedik. Érdemes világított-megfigyelt helyre rakni. Tárcsazárak itt is melegen ajánlottak, meg egy takarófólia rá.
3: Összeállsz pár környékbeli motorossal, és béreltek egy garázst. Erre nem árt riasztót szerelni. De. Garázssor általában néptelen, a legjobb riasztó sem ér szart sem, ha nem figyelnek fel rá (emberi közöny (aka "szarokbele-nemazéngondom), pesten fokozottan jelentkezik).
4: Veszel egy biciklit. Én ez utóbbit javaslom pestre. Ha nincs olyan ismerősöd, aki közel lakik, házba épített garázsa van, de legalább olyan, ami zárt területen, aláakanázva, kutyával, plazmaágyúval védve, akkor szerintem ne vegyél gépet, mert ellopják.
De ha nem is lopják el, akkor meghúzzák kulcsal, lefújják festékkel, letörik a tükröt/idomot, felborítják, stb...Azért gondolod át

5: vagy betolod egy fizetős, elzárt-őrzött parkolóba. Kérdés, hogy az őr kinek a haverja, és kinek fogja megengedni, hogy eltolja a paripát.
Megmondom neked őszintén, hogy nekem kerítés mögött, lefüggönyözött garázsban, télen néptelen tájon, vasajtó mögött van a motor, de 1-2 napont lemegyek megnézni, hogy mi a pálya. Nyáron jó, mert 50-60-70-80 ember van az üdülőnkben, így igen feltűnő lenne, ha nem én tolnám kifele a motort, de télen így is para, hogy 700 méter a városi kapitányság.
-
ALI_G
veterán
válasz
Sixkiller6
üzenetére
Sokan csinálják pesten, hogy egy jól láthatóan, vagy tudhatóan bekamerázott helyen lelakatolja ezer féle képpen és imádkozik minden éjjel, de tény, hogy egy benzinkútról nem hiszem hogy ellponak egy mocit. Persze olyan kút ami éjjel-nappali.
Több motorossal összeállni is jó ötlet. Haverom szegeden szintén egy haverja garázsában parkírozik, meg én is egy havernál tárolom (egy rekesz sörömbe került
de ő nem is használja a garázst). -
Sixkiller6
őstag
Tisztelt motorosok,
segítségeteket és tapasztalatotokat szeretném kérni.
Az a kérdésem, hogy milyen megoldások, trükkök vannak motor elhelyezésére?Szituáció a következő: Zuglóban (Örstől nem messze) a kertvárosi rész mellett egy panelban lakom, és nagyon örülnék ha motorral tudnék munkába járni, meg persze bele a nagyvilágba. A gond csak az h itthon nem tudom hova rakni a gépet. Garázsvétel nem opció, annyira drága, esteleg motorosokkal összeállva venni/bérelni garázst, de ezt megszervezni kissé macerásnak tűnik.
Esetleg állandó parkoó vhol a közelben?kösz, ha tudtok vmi ötletet
-
válasz
Silencer83
üzenetére
VTR-t arra mondtam, hogy kerékbe tör, meghajlít, rokkantá tesz, az utas meg egy fapadon ül

2004-ben már volt RR. De akkor már inkább egy 2005-ös RR. Az az igazi. Look like RCV, usd villa, áthangolt blokk. Az az igazán szép-jó 600RR... előtte-utána meg... hagyjuk
1000RRből is az első volt az igazán szép. Szerintem... (repsol vagy HRC)
Bár, ez után Persut majd ki kell engesztelnem egy bambival, de szerintem RCV design akkoriban ütött minden versenytársat. Szerintem ez mostanság fokozottan igaz. -
Integra
titán
válasz
Silencer83
üzenetére
r6
egy fazer áll a garázsban itt is
de fateré, nekem csak szárnyas jöhet szóba, neki is az lesz a következő
-
Silencer83
addikt
-
Integra
titán
válasz
Silencer83
üzenetére
huha, 17es felnik? +20le...

-
Integra
titán
válasz
Silencer83
üzenetére
volt már 2004-ben rr? vagy akkor még csak f4 volt?
felhasználó barát szempontból, kezességből, futóműből a cbr f4 a tuti és az rr, erre mérget vehetsz, de ha a külső nem jön be akkor r6 még mindig. -
válasz
Silencer83
üzenetére
Ha párodat is akarod vinni, akkor ennyi erővel már VTR-t is vehetnél

Szal, ha őt is szeretnéd vinni, akkor inkább valami túrásabb gépet vegyél. Ha nem akar menni, akkor nem szóltam (inkább az R6
) -
Integra
titán
válasz
Silencer83
üzenetére
hát a kettőből az r6 szvsz
-
Silencer83
addikt
udv Sracok!
Angliaban elek mar egy ideje a Parommal ( ez a 9.ik honap
) , es ugy dontottem meglepem magam egy motorral.
( anno egy Aprilia Futura AF1 125osom volt )
Ket motor fele huz a szivem, 2002 es evjaratu R6-ot neztem, ill egy 2004es Kawa 636-ot.
Egy honapon belul szandekozom megvenni, addig nezegetek itt-ott teszteket, velemenyeket stb. -
Integra
titán
nagykőrösin ma kifelé már jó korán észrevettem egy motorost, nagy tempóval ment a belső sávban, de láttam hogy tele a belső, én a jobb sávban mentem, de levágtam neki még fél sávot, hogy ne kelljen befékeznie és jobbról kielőzhesse a bent csoszorgó tetűket és tovább téphessen.
erre befékezett mikor elhúzott mellettem és megköszönte jó hosszan, aztán rárefiztem nyugtázásnak, erre vészvillogózott egyet, majd ráhúzta a gázt és eltűnt.
azért ilyenkor örülök
-
ALI_G
veterán
válasz
SzalaiG
üzenetére
gyorsulást találsz 100-ra 200-ra, sztem honda honlapján is.
Én úgy járattam be, ahogy a szervízben mondták meg ahogy a könyvébe bele van írva. Remélem átlapozgattad már!
Én úgy járattam be, hogy 500 km-ig csak a max. fordulat fele (nekem 6000), aztán +2000/perc. 1000 km-nél kellett első szervízbe vinni, onnantól már én 10k-ig pörgettem és 1500 km után már egyre erősebben közelíteni a piros tartományt (de nem ott járatni sokáig és), persze nem állandóan

Az elején nem szabad hirtelen nagy gázt adni alacsony fordulaton (, mert megterheli a még be nem járt alkatrészeket), amikor pedig 500, 1000, 1500 környékén jársz kilóméterben, akkor mindig bele-bele kell kicsit csípni az éppen megengedett maximális fordulat fölé.
Az egész bejáratásra igaz, hogy alacsony fordulaton nem szabad járatni, mindig meg kell várni, hogy valamennyire bemelegedjen, rövid távra nem használni és sűrűn váltani, hogy a váltó is bejáródjon.
2000 km végére lehetőleg minden fordulat tartományt használj ki váltogatva és érzés szerint amit még kíván, hogy az élete során ne kerüljön olyan helyzetbe, amit még előtte nem kapott fiatal korában.Talán a legfontosabb tanács, amibe senki se köt bele, hogy változatosan kell használni a bejáratás folyamán és 100-200km-eket menni minimum egyhuzamban.
-
SzalaiG
addikt
Hol lehet találni olyan adatokat, h mennyi lehet a gyorsulása 100ra, 200ra?
Fogyasztás? Kocsiknál mindig megadják, motornál miért nem?
-
SzalaiG
addikt
Bejáratási tanácsok?
-
SzalaiG
addikt
Halálos motorbaleset Beleden[Link]

Már megint az autós a hibás...
Jó volt a kampány tavaly, h figyelj rájuk!!! Kéne az idén is!!!
-
sowi
őstag
válasz
SzalaiG
üzenetére
semmire, nem szabad hagyni, hogy nagyon alacsony fordulaton hasznald a motort, mert akkor erolkodik es nem biztos hogy ereje teljeben lesz kesobb, amugy en a drz-t nem nagyon jarattam, nem is lett semmi baja, ugyhogy kezdek kevesbe hinni ebben a nagy bejaratas fetisizmusban
-
ALI_G
veterán
válasz
SzalaiG
üzenetére
Én sose piszkáltam a 125-ös MZ-m
Olyan kis átlagos volt. 500 Ft-ot költöttem rá
Ja bocs, az elején venni kellett rá egy hátsó gumit, mert el volt rohadva itt-ott.horneten is van szivató, engem nem zavar. Csak első beindításnál kell. Mondjuk egy ABS-t én is elviselnék, lehet hamarabb fejlődne a tudásom.
Vigyázz a bejáratásra, bár gondolom erre amúgy is figyelsz.
-
SzalaiG
addikt

Erre vártam, h injektoros legyen.
Anno MZ-vel kezdtem. Pros 125ös ETZ. Csavarig szétszedve, felújjítva, fényezve.
Új főtengely, henger, dugó+gyűrű, hengerfej és összes sallang. A 15eFtba kerülő moci a végén 147400Ft-ba volt és mégse ment úgy ahogy illett volna. Másé mindig koszos, szakadt és ment mint állat, ez meg folyton nyafogott. Utáltam a berugót és a szivatót. Ettől mindenképp meg akartam szabadulni. Most végre sikerült. Az előd 250es már legalább önindítós volt, de ez már full automata. Csak elfordítom a kulcsot, indítok és megy.
Plusz az apró részletek:
ABS, dual fék, középsztender. szúros-szemű-kacsintós fejidom.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
bocX
tag
hali!
cserélt már valaki kormányt túra mocin? én sv kormánycserén gondolkodom, mármint hogy szélesebbre, körlámpás, nem fejidomos, így elviekben megoldható. inkább tapasztalatokat várok, mer' nemtudom belevágjak-e majd egy ilyenbe. állítólag fordulékonyabb...bár nagyobb kanyarban nemtudom...nekem kérdőjeles, de ha van valakinek javallata, ellenjavallata szívesen fogadom. köszi!

itt (délnyugat Mo.) süt a nap. 18,5°C. széles utat!

-
SzalaiG
addikt
-
Integra
titán

New innovation from Honda to respond the Global Warming issue. Unlike other motorcycles, this Honda Cub come with a new concept by using Hydrogen fuel as it power source. So, no more gasoline.
This model is currently still in the concept, the design is based on a very popular model of Honda motorcycle in use today, the Honda Cub. -
ALI_G
veterán
ó dik'! láttátok a mobilarenan, hogy motoros navit teszteltek?!?! [link]
-
ALI_G
veterán
válasz
üzenetére
A kocsiban is olajnyomás mérő van. Olaj szinten nézze meg aki akarja a pákával. Tavasszal megnézem, meg ha füstöl a vas
tavaly nyáron esőben motoroztunk 10 fok körül a hegyekben és füstöltem mint állat. Akkor megnéztem, de egy centiliter se fogyott.
tudod, az a lámpa ami addig világít pirosan, amíg rá nem adod a gyújtást és fel nem épül az olaj keringés. Ha nem alszik el, ciki
-
ALI_G
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
ha nincs megfelelő olajnyomás akkor nem szól a gép? Mármint pl. az enyémen van visszajelző és a tieden is.
Vibráció meg 2000 alatt sincs nekem. Esetleg ha csúnyán meghúzom ilyen alacsony fordulatnál. De ha érzek vmi rázkódást, visszaváltok. -
ALI_G
veterán
válasz
Topiccsendőr
üzenetére

hanyadik lettél ma?
basszátok meg felmentem ma pestre szegedről vonattal, venni olcsón egy használt laptopot amit nem sajnálok, erre az ürge nem vette fel. Aztán még 3 órát vonatoztam haza, ezzel elment egy napom. Holnap ráértek "kiskakast játszani a dombon"?
-
borsi
tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére

Talán...

-
törölt tag
-
Integra
titán
bazmeg ennyire nem lehetnek debilek az emberek...
-
Lejszi
senior tag
Automata traffipaxokat szereltek az alábbiakban felsorolt helyeken lévõ
közlekedési jelzõlámpákba Budapest területén. Az alábbi lista tuti,
mivel a felszerelõ cégtõl jött:a Róbert Károly krt-on a Róbert Károly krt. és a Reitter Ferenc utca
sarok után következõ elsõ lámpasor
Ferenc krt. - Üllõi út sarok
Rákóczi tér, József krt. (Nyugati felé)
Attila utca - Alagút sarok
Hegyalja út - Jagelló út sarok
Fehérvári úti piacnál
Budafoki út
Margit krt. - Bimbó utca sarok
Moszkva tér
Kõbányai út (Egészségháznál)
Kõbányai út - Könyves Kálmán krt.
Szentendrei út felüljáró + minden lámpasor
Csillaghegyi elágazásig
Flórián tértõl a Tímár utca irányában három lámpasor
Szamuely utca - Petofi híd felhajtónálAz automata traffipax lényege, hogy piros lámpánál lefotózza a tilos
jelzésen áthaladó jármûvet, zöld jelzésnél pedig a keresztezõdésen (mért
szakaszon ) az áthaladási sebességet.A sebességmérõ mûszer három fotót készít és rögzít a keresztezõdésben
-
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
Köszi, ma is megérte felkelnem

A másik dolog az erőlködés, és az ez miatti vibráció volt, ami miatt nem tanácsolják az alacsony fordulaton közlekedést.Én ennyit tudok, ami miatt nem fogok alacsony fordulaton közlekedni.

-
-
Asszony bejelentkezett tanfolyamra, es ennek kapcsan sikerult megtudnom, hogy szeretett bokorugrom a maga 29 kW-javal teljesen alkalmatlan motoros tanfolyamra, mivel A kategoriahoz 35 kW feletti teljesitmeny kell, A korlatozotthoz meg 25 kW alatti. Biztos van benne logika, de...
-
Nightmare
senior tag
Sikerült a rutin vizsgám, jövő héten már megyek a forgalomba

Csak ne lett volna ez a rohadt meleg, azt hittem rám rohad ez a diszkógúnya

-
válasz
[lAyCsI]
üzenetére
Mondta már pár szerelő nekem, hogy nagyon alacsony fordulaton un félszáraz kenés alakulhat ki a főtengelycsapágyaknál, ami fokozott kopást vált ki. Ráadásul a blokk erőlködik, remeg, nincs olyan szép járása mint 3-4ezertől.
Persze ez függ a motortípustól is, egyhengeresnek a 3 ezer is alacsony, a goldwingnek meg a 2ezer is elég.Igazából nem értem én sem, de hallgatok a szervízesekre.
Totalbike.hu-n a motordoki is leírta valakinek, ha van kedved, keresd meg. Többen mondták már ugyanezt nekem. -
feca81
aktív tag
válasz
jasszer
üzenetére
nekem ugy tunik,5.000Ft-bol meguszom a dolgot,es ebbe benne van minden
kiveve a pda tarto es a kormany kozotti konzolt.az meg ugyis egyedinek kell lennie,mert a sima kormanyra szerelheto nekem nem jo.nincs szabad felulet neki.kenytelen vagyok vmi mas megoldast keresnimod: azert egy kepet,leirast,v vmit dobhatsz rola,erdekel.+ hatha tudok otletet szerezni belole

-
feca81
aktív tag
válasz
Topiccsendőr
üzenetére
na meg anyam,nem?
bar ha azt nezzuk,van mar intelligens mosopor is,amiegybo la foltokat tamadja.ennyi erovel lehet commandos olajreszecske is
bar commandos legye na talpan,aki meg a kipufogobol is visszajon
-
Topiccsendőr
addikt
válasz
feca81
üzenetére
Debizony. Ez egy 2T motornál jó tulajdonság, de 4Tnél hazugság

MEg egyébként is, miért nem hiszed, ez egy intelligens olaj, és az olajlehúzó gyűrűnél hátúlról oldalazva támad, kikerüli, majd megtisztítja a gyertyán az elektródát, éskérlek visszakúszik a kartelbe. Ez olyan hihetetlen? De maga nem ezt kéééri? -
feca81
aktív tag
tegnap felhivtam az uj szerelomet,h mi a helyzet a szinkronnal.sirva rohogtem,mikor meselt

eloszor is szetkapta a karbit,mert mondtamh, egy tisztitas se arthat.kiderult,az egyik alapjarati fuvoka ki volt razkodva,es omlott befele a benzin. (szegeny 3-as hengerem). ezek utan mar nem is meglepo,h az osszes letezo beallitocsavar el volt scavargatva a szelrozsa minden iranyaba. a szerelo csodalkozott,h ez beindult,nempedig hogy tetem vele 500km-t
es a legszebb, a 400-as FZR fuvokai vannak benne.kicsit nagy sztem.most vadaszunk kisebb fuvokakat
azt mondta,miutan belotte ezekkel a fuvokakkal,idezem: "ugy jar,mint egy zsebora". hidegen is poccre indul.a javitasi koltsegt meg nem mertem megkerdezni
Aktív témák
- OLED TV topic
- iOS alkalmazások
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Aktiválható a DLSS 4.5 az új GeForce driverrel
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Google Pixel topik
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3521
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600 XT 6GB Zalman S2 TG Cooler Master 650W
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644
- Apple iPhone 16 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

de ő nem is használja a garázst).

) 1500km-től tépheted neki mint atom