- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lompos48
nagyúr
válasz
04ahgy #13897 üzenetére
De nem szigetel.
Természetesen ez igaz. Nem állítottam abszolút ártelemben. De a vita a víz vezetése által okozott veszélyből indult. Márpedig az egyszer desztillált víz 10 µS/cm azaz 100kΩ-os ellenállás körlüli értéket mutat (ez egy 1cm oldalú kocka két szembenálló lapja között mérik). Márpedig egy alaplapon az ott fellelhető feszültségek mellett nincs olyan félvezető, ami ilyesmiért "megharagudna".
Csak zárójelben: a félvezetőiparban használt deionizált (desztillálás és ioncserélős szűrés után) víz fajlagos ellenállása már >=10MΩ. -
-
04ahgy
nagyúr
válasz
Lompos48 #13876 üzenetére
Még a gyógyszerkönyvi tisztaságú desztillált víz is vezet, csak nagyon kicsit (ugyebár ott van benne az autoprotolizációból származó hidrogénion és hidroxidion). Desztillált víz esetén is működik a vízbontás, csak nagyon lassan, mert alig vezet. De nem szigetel.
Amúgy az alaplapokat, VGA-kat rendesen mossák a gyártási folyamat részeként, vízzel, többször is. (Tudom, hogy te tudod, nem neked szánom. Tudjuk kinek.
)
HGyu
-
andrade
senior tag
válasz
tornas #13895 üzenetére
" szerves üveg!"
Nade atyafi a szerves üveg kifejezés azóta van amióta a plexit feltalálták és az már régen volt!Plexiglas a német neve kémiailag poli-metil-metakrilát.
Az meg nem igaz hogy nem adok használható ötleteket 17 éve csinálok javítok számítógépet és a gyakorlatban megcsinált dolgokat amik még működnek is mondom el a kérdezőknek.Mint amikor a tápventillátor gyártási hibáját dokumentáltam és kijelentettem hogy a Yate Loon ventillátor adott időszaki darabjai bizony gyártási hibától szenvednek. -
tornas
őstag
válasz
andrade #13888 üzenetére
Jaj persze, gondolhattam volna... CSAK TE TUDHATSZ MINDENT!!! De persze rosszul gondolnám, ha így lenne.
"A link nem ér semmit össze vissza kevernek fogalmakat! Hozzá nem értő fordítás!"
Akkor már értem miért nem linkeled a forrásaidat, mert szerinted mindegyik sz@r. Ezeket a dolgokat csak te tudhatod... Nemdebár??Nekem is van vegyész oklevelem. Megyei 4. voltam 8. általánosban. Akkor ezek szerint én is mindent tudok...
Legjobb tudomásom szerint az üveget, mint anyagformát és tulajdonságot, azt a SiO2 alapú anyagokra értelmezik leginkább. Az pedig szervetlen anyag. A "szerves üveg", mint fogalom, az csak egy vegyi sajátosság, ami egy vagy több adott szerves anyagra vagy anyagcsoportokra vonatkozik. De mindegy...
Viszont ha lehet, ne tömd mások fejét értelmetlen, fölösleges és hamis infókkal! Csak fölöslegesen növeled a hsz.-idet. Amit én úgy értelmezek, hogy egyszerűen csak a magasabb rangra pályázol, hogy lehessél valaki. Pedig ettől aztán nem leszel több...
Ha hasznos fórumtárs szeretnél maradni, akkor legyél igenis hasznos tagja a fórumtársadalomnak. Akár itt, akár máshol. Írj valós és értelmes dolgokat! A fölösleges megjegyzések leírását kerüld, vagy a korábban elhangzottakat ha lehet, ne ismételgesd! Főleg a TÉVES infókat NE!
És linkeld a nem saját anyagaidat, és / vagy add meg a forrásukat is!
Részemről ennyi!
Kösz, hogy elolvastad!OFF
-
intercooler
őstag
válasz
Soseee #13877 üzenetére
A régi és az új led lábkioszása jóeséllyel nem egyezik. Vagy ha mégis rá tudod dobni arra a kis PCB-re a ledet, nem fog lelógni és hozzáérni a mellette lévő alkatrészekhez?
Nagy valószínűséggel eltér
Hogy hozzá ér-e máshoz azt csak akkor tudom ha itt lesz a led. Akkor így úgy látod megoldható lenne? Tudnál segíteni milyen ellenállásokat potikat vegyek?
-
andrade
senior tag
válasz
tornas #13889 üzenetére
" A kötődő láncok addig kötődnek tovább, ameddig a polimerszálak csak bírják, így tartós műanyaghálót alkotva. Ezek a polimerek több millió polimerszállal kötik össze az összeragasztandó felületeket, így különlegesen erős köteléket alkotva."
A térhálós anyag és a láncmolekula nem azonos vegyület! Térhálós a sziloplast polimer láncmolekula a PVC! Az akrilátok is térhálósak.
-
andrade
senior tag
válasz
tornas #13887 üzenetére
Tudod okleveles vegyész vagyok merő véletlenségből! Ha nem értettem volna hozzá hogy lett volna kereső foglalkozásom 25 évig? Ugyan nem szerveskémia a szakterületem de azért nem vagyok teljesen hülye hozzá! A ferrobond nem gyanta, hanem szerves üveg! A link nem ér semmit össze vissza kevernek fogalmakat! Hozzá nem értő fordítás!
-
-
tornas
őstag
válasz
andrade #13882 üzenetére
Ha a korrózióra gondolsz az nem igazán fog létre jönni, mert a réz (mint anyag) a nyákon szigetelve van és a tekercsek is. A chipek, kondik, ellenállások stb-k... lábai meg általában azonos anyagcsoportba tartoznak. Az ón és az alu, vagy az acél közötti korrozív folyamat nagyon lassú. Egy rövid mosás ideje alatt nem számottevő a jelenség mértéke, szinte semmi.
Egyébként nálam a vízmentes alkohol (ilyen is van ám) a tuti. Csak jól meg kell szárítani, ami viszonylag gyorsan megy.
-
andrade
senior tag
válasz
Lompos48 #13881 üzenetére
"Ugyan a ragasztó megkötése polimerizációt jelent"
A polimerizáció sok molekula összekapcsolása lánccá.Pld etilénmolekulák vinil-klorid molekulák.A ragasztók megszilárdulása addició és térhálósodás eredménye.A szilicium alapúak térhálósodnak a kétkomponensűek addicióval (összeadódással) szilárdulnak meg.
A ferrobond pld cianoakrilát, víz hozzáadására ecetsav lehasadással szilárdul meg.Ezért van a megszilárduló anyagnak kicsit szúrós szaga. -
Lompos48
nagyúr
válasz
andrade #13880 üzenetére
Ok, legyen a tiéd!
Ugyan a ragasztó megkötése polimerizációt jelent, ami sem vízben sem alkoholban (és egyáltalán) nem egy megfordítható folyamat (tehát mégegyszer nem lesz ott akrilsav), de hagyjuk! Miért baj, ha vezeti az áramot? Bekapcsolva mosod? Az alkohol meg a reziduális víz meg elpárolog. Mi itt a gond? De ezt majd magyarázd másnak, mert én maradok a víz kitűnő mosási erényeinél nagyon sok év (félvezető)ipari tapasztalattal.
-
andrade
senior tag
válasz
Lompos48 #13879 üzenetére
Az akrilsav alkoholban oldódik semlegesen, vízben viszont savasan hidrolizál ionos formában és az az oldat már vezeti az áramot.
A régi plexi poli-metil-metakrilát (szerves üveg) és vannak most a cianoakrilát típusú ragasztók amik folyékonyak de víz felvételével megszilárdulnak.(a levegőből veszik fel a vízet, ezért van hogy ezeknél a ragasztóknál a szilárdulást ráleheléssel gyorsítani lehet) -
Lompos48
nagyúr
válasz
andrade #13878 üzenetére
Ha már akrilsav, akkor jó tudni, hogy az oldódik vízben, alkoholokban, éterekben kloroformban. Így meg mindegy, hogy víz vagy alkohol. És akkor sem a víz fog vezetni, hanem az akrilsavból a lében keletkező ionok. Ez egy dolog, a másik pedig, hogy tudtommal az akrilsav ténylegesen jelen van a ragasztókban, de csak szilárdulás előtt. Szilárdulás után a megkeményedett anyag már egy teljesen passzív akrilát, amilyen a plexi vagy a fogászati protetikában használt anyagok.
De attól mehet a 96%-os alkohol a kétkedőknek. Csak azért szóltam bele, mert a deionizált víz (még tisztább, mint a desztillált víz) klasszikus mosóközeg/-anyag még a félvezetőgyártásban is nemcsak a szerelt elektronikában.
-
Soseee
csendes tag
válasz
intercooler #13870 üzenetére
Hmm... Úgy még talán meg is tudnád oldani, de most hogy megnéztem a képeket a szétszedett bill.-ről felmerült még egy kérdés:
A régi és az új led lábkioszása jóeséllyel nem egyezik. Vagy ha mégis rá tudod dobni arra a kis PCB-re a ledet, nem fog lelógni és hozzáérni a mellette lévő alkatrészekhez? -
Lompos48
nagyúr
válasz
andrade #13875 üzenetére
Erről már volt szó: a víz önmagában szigetelő, nem vezet. A 70%-os alkoholban nem ásványvíz keveredik, tehát nincs tele ásványi sókkal és egyéb ionokkal. Természetesen nem áztatni kell a lében, bár egy alaplap is nyugodtan mosható desztillált vízben, ha utána megszárítjuk becsületesen. A 96%-os jobban old. Ennyi.
-
Zsamolzsa
tag
Napot.
Szeretnék venni Patikában alkoholt,ezzel lehet tisztítani a kártyán lévő ramok felületét mert szeretnék felrakni utólag hűtősüniket.Raktam rá hűtést,de amiket adtak hűtősüniket és azok két oldali ragasztói xarok,lepotyognak és vettem Accelero két komponensű hűtőragasztót?
A pricin is ma cserélek hűtőt.A proci tetejét és a hűtő felületét is lehet vele tisztítani? -
ZetorGumi
addikt
válasz
Wind-Storm #13872 üzenetére
Nem a miért a lényeg, hanem az, hogy lehet-e vagy nem.
Amugy erre én is kíváncsi vagyok, hogy mi értelme oda rakni.
-
Wind-Storm
őstag
válasz
jobbacsabba #13868 üzenetére
Mi a frászért akarsz az alaplap mögé hangszigetelőt tenni?!?!?!
Hangban semmi haszna nem lesz, de melegedésileg legalább jól átmelegszik tőle a lap. -
ZetorGumi
addikt
válasz
jobbacsabba #13868 üzenetére
Annyira nem fog átmelegedni, hogy ráolvadjon.
-
rafreeman
csendes tag
Köszönöm a válaszokat, szerintem a keményebb ragasztóval lesz dolgom.
-
Soseee
csendes tag
válasz
intercooler #13860 üzenetére
Az USB papíron 500mA-t tud leadni. Az ilyen RGB ledek, mint amit te is mutattál 20mA-t felszippantanak színenként (60mA/led) Így max 8db-ot tudsz bepakolni a billentyűzetbe, ami szerintem nem fog homogén színt adni. (ha kisebb a fényerő, akkor kisebb a fogyasztás is természetesen) A helyedben az eredeti nyákba ültetett alkatrészeket nem molesztálnám...
-
ZetorGumi
addikt
válasz
jobbacsabba #13865 üzenetére
Üdv.
Attól függ milyen anyagot akarsz alá tenni. Ha nem vezető anyagot, akkor nyugodtan. -
jobbacsabba
aktív tag
Üdv!
Tehetek-e közvetlenül az alaplap alá hangszigetelést?
Köszi,
Csaba -
andrade
senior tag
válasz
Wind-Storm #13863 üzenetére
Pontosan azért mondtam a két verziót a puha ragasztót meg a keményet.A puhánál elfordítani kell próbálni.Semmi esetre nem emelni
-
andrade
senior tag
válasz
rafreeman #13861 üzenetére
Feszegetés nélkül pedig nemigen tudod.Két eset van vagy ilyen félkemény ragasztó fogja vagy egy megkeményedő.A félkeménynél fínoman elkezded jobbra balra csavarni ha megmozdul akkor nyert ügyed van.A keménynél éles csavarhúzó pengével alányúlva ide oda csavarni fínoman a pengét.Mindkét esetben nem szabad emelni a paneltől a procit.Inkább lefele nyomni.
-
rafreeman
csendes tag
Helló! Mivel tudom eltávolítani VGA ramról az öntapadós hűtőbordát hogy ne legyen baja a ramnak? Feszegetni csak végső esetben szeretném, ti biztos tudtok rá valami bevált megoldást. Köszi
-
intercooler
őstag
válasz
Soseee #13859 üzenetére
Na szóval, ami fontos lenne külső tápról nem akarom. Van 1 usb hub a billbe azt meg lehetne csapolni nem? úgyse nagyon használom.
Az, hogy a zöld helyére kötöd a kéket, lehet hogy nem lesz nyerő, mert más a ledek nyitófeszültsége. Igen erre is gondoltam, de ha jól látom azon a kis nyákon van az ellenállása, az helyett kellene más (illetve úgyis más nyákot kellek csinálni/csináltatni)Így megoldható lenne?
Esetleg tudna majd valaki segíteni a nyákok elkészítésében majd ha mindent lefixáltunk? persze nem ingyenMérjek valami feszeket vagy akármit? mekkora ellenállások potik kellenek?
-
Soseee
csendes tag
válasz
intercooler #13858 üzenetére
Valószínűleg a bill. világítása PWM vezérléssel megy. (impulzus szélesség modulált) Az, hogy a zöld helyére kötöd a kéket, lehet hogy nem lesz nyerő, mert más a ledek nyitófeszültsége. Ha mindenképp RGB-t szertetnél, akkor szerintem érdemes egy komplett külső vezérléssel megoldanod. (ha mindenképp az általad vázolt megoldást választod, akkor a minimum az, hogy a harmadik színt egy teljesen külön tápról hajtsad. (ne a bill saját tápjáról))
-
intercooler
őstag
válasz
Wind-Storm #13857 üzenetére
Concard az marha drága ez viszont jó
Meg is van a led [link]
Akkor vázolnám mit szeretnék van 1 saitek cyborg keyboard v7 billem vidi
Ebbe szeretnék kék szint is varázsolni RGB smd ledekkel. Na már most a billben jelenleg RG ledek vannak. És úgy szeretném hogy a gyári vezérlöröl menne 2 szin (piros kék) és a potikról keverném hozzá a zöldet!! Ehhez vajon mik kellenek? milyen adatokat kellek megadni hogy tudjatok segíteni?
bill szétszedve -
Wind-Storm
őstag
válasz
intercooler #13856 üzenetére
Az trimmerpoti lesz sztem.
Esetleg még ez: [link]
Van még Conrad, bár az drága azt hiszem... -
intercooler
őstag
válasz
Wind-Storm #13855 üzenetére
-
Wind-Storm
őstag
válasz
intercooler #13854 üzenetére
Lomex ? nézted már?
-
intercooler
őstag
Sziasztok tudnátok ajánlani valami hazai webshopot ahol kapni potikat meg smd rgb ledeket, elfogatható áron?
-
gryphus
csendes tag
válasz
Wind-Storm #13852 üzenetére
Ez nekem is megfordult a fejemben, de nem akartam barbárkodni, gondoltam rákérdezek, hátha...
inkább akkor marad kék... -
gryphus
csendes tag
Üdv!
Van egy Alpenföhn Nordwand proci hűtőm, amihez gyárilag egy kék ledes venti jár. Lehetséges valahogy a ledet kikapcsolni/kiiktatni?
-
Wind-Storm
őstag
válasz
speed3456 #13847 üzenetére
Ezt a sok szerencsétlen napok óta tartó értelmetlen tanakodást...
Ha nem sajnálod a potmétert, hogy esetleg kisül, akkor fogadd meg a tanácsom és próbaképpen kösd sorosan a venti 12 Voltos ágával, ennyi.
Bár ennyi terheléstől szerintem nem lesz baja.
Ha nincs meg ez a hűtő amihez kitalálva lett, akkor úgy se tudsz mit kezdeni vele... -
Jégtörő
aktív tag
Erről valakinek tapasztalat, ki is lehet vele kapcsolni a ventilátort mennyire finoman szabályozható?
-
mr_ricsi
veterán
"A ahova a töltőt kéne dugni jack mellé egy "9/12V DC" cetli van ragasztva"
Szedd szét.
Először is mérd meg az akku kapocsfeszültségét terhelés nélkül. Ha 5.7V-nál kevesebbet mérsz, akkor az akku mehet a kukába
Másodszor nézz bele a lámpába, hogy látsz-e valami töltőelektronikát. Ha nincs, akkor a 9/12V-ot felejtsd el, mert oda egy 7-7.2V/2A-es áramforrás kell. -
Danex
addikt
Hello, egy kézi "reflektort" (Car Jack SL 0635) kéne feltölteni, azonban nincs meg a töltője...
A ahova a töltőt kéne dugni jack mellé egy "9/12V DC" cetli van ragasztva, ha én ezt egy külső racknek a molex csatijából kihúzom a 12v-ot akkor azzal tudom tölteni biztonságosan?
Előre is köszi!
-
-
andrade
senior tag
válasz
speed3456 #13837 üzenetére
A processzorhűtő nem az automatika miatt hangos hanem a ventillátor zaja miatt.Van két azonos felszerelhetőségű venti az egyik ugyanolyan adatok mellett sokkal zajosabb mont a másik.Pld vettem silent elnevezésű hűtőt ami egyáltalá nem volt csendes lecseréltem a ventit és csendes lett.Ezért jó ha olyan processzorhűtőt használunk amin a venti más gyártmányra is cserélhető.
-
speed3456
aktív tag
válasz
mr_ricsi #13836 üzenetére
a procit hűti de az automatikának hála rohadt hangos, és fölöslegesen mert a speedfan programmal viszább vettem a fordulatot aztán 1-2 fokkal lett melegebb. Ez sztem PWM-es.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
speed3456 #13823 üzenetére
"szeretném megoldani hogy a gyári LGA775-ös hűtőm fordulatát állítgassam vele. Az a kérdés hogyan csináljam meg?"
Ha a venti még mindig a procit hűti, akkor sehogy. Inkább bízd az automatikára: az alaplapi biosra és a procira.Ha már nem a procit hűti, akkor jön a következő kérdés, hogy a hűtő nem 4 vezetékes, azaz PWM-es fordulatszábályzású-e?
-
andrade
senior tag
válasz
Wind-Storm #13833 üzenetére
Kérdező! Hol a potméter és a gombja?
-
andrade
senior tag
válasz
Wind-Storm #13829 üzenetére
A ventinek áramot is kell biztosítani amit a potméter változtat!
A potméter háza meg a gomb nem is egy helyen van! -
speed3456
aktív tag
válasz
Wind-Storm #13829 üzenetére
bocsi de elég ratyi a fényképezőgépem (minden helyzetben homályos xD ) a telómon meg most rossz a kamera szoftver.
nincs rajta más csak két kábel.
-
speed3456
aktív tag
válasz
Wind-Storm #13827 üzenetére
-
andrade
senior tag
válasz
speed3456 #13823 üzenetére
Ez egy sima potméter aminek látom az alaplapi 3pines dugóját és kell egy aljzat amibe meg a hűtő 3 pinese megy és a potméterrel lehet a fordulatot változtatni. Azt tudni kéne nincs e a hűtő ventillátoron termisztor mert az akkor változtatja a fordulatot a potmétertől függetlenül.
-
speed3456
aktív tag
Szasztok! Van egy ilyenem és szeretném megoldani hogy a gyári LGA775-ös hűtőm fordulatát állítgassam vele. Az a kérdés hogyan csináljam meg?
-
mr_ricsi
veterán
válasz
intercooler #13817 üzenetére
"Szerinted?"
Igen, ez így működhet. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Citroware #13812 üzenetére
A kézikönyv nem a működését írja le, hanem a használatát mutatja be, és elmagyarázza a funkcióit.
A LED azért villog most, mert a procidnak lecsökkent a fogyasztása. Például azért, mert a videót a VGA kártya játsza le hardverből, és ezért nincs dolga a procinak. Ha zavar a villogás, akkor ragaszd le a LED-et egy kis fekete szigetelőszalaggal. Vagy ragaszd le mindet, és akkor nem lesz kivilágítva a házad belseje.
-
intercooler
őstag
válasz
Soseee #13818 üzenetére
Aha értem kösz
miért kell neked vezeték nélküli 15csatornás kapcsoló a gépbe? a Több jobb (meg nem sok külömbség van árban a 10 illetve 12-es között
bayen kijön 6k-ból. Kapcsolót nem akarok a gépre rakni ronda + nem illene a mod-hoz
Már csak így hirtelen összeszámolva kell 8 csatorna
-
Soseee
csendes tag
válasz
intercooler #13817 üzenetére
Az általad linkelt oldalon, a 4.képen ott a válasz a kérdésedre:
1-2 normally open
2-3 normally closedTehát ami 1-2 pin közé van kötve az vezérlés nélkül NEM kapcsol be.
Ha azt akarod hogy a gép indításával együtt induljanak a dolgok, akkor azt a 2-3 közé kell kötni.
Amikor valamelyik csatornát kapcsolod akkor vált a 2-3-ról 1-2-re.És csak off-ban: miért kell neked vezeték nélküli 15csatornás kapcsoló a gépbe? Ráadásul úgy bekötve, hogy a dologk a géppel együtt induljanak??? Nem egyszerübb egy sima, mezei kapcsolóval megoldani? (abból az 50$-ból vehetsz, nem keveset...)
-
intercooler
őstag
válasz
mr_ricsi #13816 üzenetére
Manualt nem találtam, de beszélgettem haverral hogy valószínűleg nincs is szűkség memóriára. Mivel van 3 kivezetése 1 2 3 és a 2 esröl kapcsol az 1 es re vagy a 3asra, ebből gondoljuk hogy váltó kapcsoló vagy is az 1ik ponton kikapcsolt állapotba is zárva van pl az 1-es 2-es pont között. Vagyis ide kellem kötni amit a géppel 1üt indítok. Szerinted?
-
mr_ricsi
veterán
válasz
intercooler #13813 üzenetére
Ki-be kapcsolni tudod vele a cuccokat, de fordulatot vagy fényerőt nem tud szabályozni.
Egy dolgot javasolnék: keresd meg a manualját, és nézd meg, hogy memória van-e a mikrokontrollerében. Ha nincs, akkor jól gondold át a megvásárlását, mert egy idő múlva nagyon fog idegesíteni, hogy minden gépindítás után be kell kapcsolgatnod a rákötött dolgokat.
-
andrade
senior tag
válasz
intercooler #13813 üzenetére
A ventillátorokat minek kellene kapcsolgatno ki be? Azok a melegedés megakadályozására vannak!
-
intercooler
őstag
Sziasztok!
Véleményt kérnék erről
Azt tervezem hogy a gépben ezzel kapcsolgatnám a ledszalagokat led-eket ventiket stb. Működhet ez
-
válasz
mr_ricsi #13811 üzenetére
,,Elég gáz, hogy pénzt adsz egy nemolcsó dologért, de arra már nem veszed a fáradságot, hogy a kézikönyvét is áttanulmányozd!"
Nem azért vettem, hogy tanulmányozzam a működését, nem az a dolgom, hogy szakértő legyek, hanem hogy a célt, amire használom, kiszolgálja. Ami különbséget én észrevettem, hogy 1 évig folyamatosan égett, nem vibrált, most viszont idegesítően vibrál, mikor munkára késztetem a gépet, pl filmnézéskor. Játéknál még nem néztem.
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Citroware #13807 üzenetére
"ez esztétikai jelleggel van ott"
Elég gáz, hogy pénzt adsz egy nemolcsó dologért, de arra már nem veszed a fáradságot, hogy a kézikönyvét is áttanulmányozd!
Ugyanis a LED-ek benne vannak, és van funkciójuk is.
4fázisú a proci feszszabályzója, és ezek a LEDek jelzik, hogy adott pillanatban hány fázis van használatban. -
AaronBass
tag
Sziasztok!
Adott egy Chieftec gps 550 ab a táp! Ez egy am2-es konfigot hajt video kártya nélkül!
Elcseréltem volna ismerősömmel, a gps 450es tápomat, csak amikor beizzítottam volna az 550est, bekapcsolásnál villant egyet a hdd-power-neon, meg abban a pillanatban a ventik felpörögtek és ennyi. Kivettem a vga-mat, az 1ik ramomat, és a vinyómat, így maradt a lap-cpu-1db ram, és még így is ez a hiba jelentkezett! (i3-mas gépem van epu lappal, szóvel még kevesebbet is eszik mint a 65nm-es am2es konfig!) Most visszaraktam ismerősöm gépébe ott meg tökéletesen üzemel! Mindent portalanítottam így az nem lehetett gond, illetve kábelek közt nem lehetett zárlat sem!
Van tippetek, hogy mind ezt miért csinálja?
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv. Ab. -
jozsi252
veterán
Sziasztok
Szeretnék venni Aerocool V12XT ventivezérlőt. Azlenne a kérdésem hogy van-e valakinek ezzel tapasztalata hogy milyen?
Vagy maradjak inkább a Scythe Kaze Master II-nél inkább? Esetleg a pro verziónál?
-
válasz
andrade #13806 üzenetére
Kikapcsolt állapotban egyik sem világít, ez esztétikai jelleggel van ott, túl nagy fényereje is van, idegesítene is, ha kikapcsolt állapotban világítana akár csak az egyik is. Ígyis felvillanyozza nekem sötétben a szobámban azt az egész sarkot.
MSI P67A-C43 (B3) alaplap.
-
andrade
senior tag
-
-
válasz
Wind-Storm #13803 üzenetére
Nem, a HDD az elöl van, ez meg majdnem teljesen hátul (és felül) világít.
De még az alaplapon van.
-
Üdv!
A házamban (Coolermaster HAF 912 plus) van hátul kék fénycső. Nagyon szép, de az utóbbi időben azt vettem észre, hogy vibrál. Minél nagyobb terhelés alatt van a gépem, annál jobban vibrál. Alaphelyzetben alig, de ha már valamin dolgoznia kell a gépnek, mintha diszkóban lennék. Ez korábban nem volt így. Én valamiféle tápellátási problémára gondolok.
Mit lenne a megoldás erre, hogy újra folyamatosan égjen?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Már elérhető a PIONER című MMOFPS demója
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Honor Magic V2 - origami
- Milyen notebookot vegyek?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude E6500 - Intel P8600 I 3GB I 160GB I DVDROM I 15,4" WXGA+ I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged