- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- iPhone topik
- Poco M3 - felújított állomás
- Honor Magic V2 - origami
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
válasz
Sanci789 #15399 üzenetére
Szerk.:
GibsonSG:
Vedd ki a gépet az asztalból, tedd olyan helyre ahol szabad körülötte a tér, és nézd meg milyen zajszintet és hőmérsékletet produkál. Ha jelentős a különbség, akkor talán megéri vele szenvedni, egyébként nem.
Mondjuk az is kérdés, hogy a 9 cm az a gép alja (tehát a táp) és az aljzat között van, vagy a "föld" és a hely alja között, ahol a PC van.
-
Sanci789
aktív tag
Sziasztok
Ilyen NZXT ledet szeretnék venni, de nem találtam sehol magyar boltot, a cég pedig csak az USA-ba szállít. Nem tudja valaki, hogyan lehetne ezt beszerezni?
Vagy tud valaki nagyon hasonló terméket? Mindenképpen ilyet szeretnék, nem pedig csöveket.
Köszi a válaszokat
-
PHM
addikt
válasz
Klayman #15395 üzenetére
Itt nagyobb esélyed van a szakértő segítségre.
Töltőből sokféle van, az adatlapját le kéne fényképezni. -
Danex
addikt
Hello, egy ilyet FiiO D03K Taishan D/A átalakító (DAC) tervezek venni a laptopomhoz mert az nem hajtja meg kellően a fülhallgatómat. A hivatalos weboldal szerint viszont nem ajánlják ,hogy rádugjam közvetlenül a fejhallgatómat a (lenne RCA -> jack) átalakítón keresztül.
Van ötletetek miért lehet ez a limitáció? Az erősítő max hangerőn adná tovább ami független lenne a gépen beállítottól?
-
GibsonSG
tag
Sziasztok!
Most költöztem be egy alsó tápas házba. A táp automatikusan szabályozza a venti fordulatszámát, és az az érzésem, hogy hangosabb lett. A gép egy asztalban van, 9 cm magasan tartja egy fadeszka. Ha a tápegység alatt kivágnám a fát, akkor mennyit javulna a hűtés, és a zajszint?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Klayman
csendes tag
Sziasztok.
Szeretnék találni valakit aki ért a töltőkhőz. Lenne egy aksis csavarhuzóm és az a gond hogy a töltője elszált. nem tölt... Szeretném megcsináltatni mert igy nem tudom használni kidobni nem akarom mert jó fajta masina ez.
tudna esetleg valaki ebben segiteni?
előre is köszönöm.
-
TomiLi
addikt
válasz
energy4ever #15392 üzenetére
Milyen magasak azok a memóriák, hogy 8cm-t kell kiemelni a cpu hűtőt?
-
Rivaul
addikt
válasz
energy4ever #15392 üzenetére
Nem fogod tudni másként megoldani sajnos. Kérdezz rá az említett topicban. Ha van lehetőség azt is elmondják de sztem bontás nélkül kizárt
-
Rivaul
addikt
válasz
energy4ever #15390 üzenetére
Milyen proci és hűtő? Ha csak nem egy régi cerka akkor felejtsd el a 8cm vastag réztömböt vagy bár mit... Esetleg vághatsz le azon oldali lamellákból ahol a memóriáknak kellene a hely. Leginkább az ajánlott topicokba fogsz megoldást találni cserén kívül.
-
Impressa
őstag
válasz
energy4ever #15388 üzenetére
Szia!
Itt:Hűtés, házak, tápok, modding folyamatosan ezt művelik. -
energy4ever
addikt
A CPU, es a CPU hutes koze kellene nekem valami, ami megemeli a hutest, hogy nagyobb ramok is elferjenek.
Mi lenne a legjobb koze? kb 8cm-el kellene kitoldani.
Arra gondoltam, hogy reztombot kellene odarakni, aminek a szeleit lekerekitem, hogy ne legyen nagyobb a procinal.
Van jobb otlet? A hutest nem szeretnem lecserelni! -
talpas
aktív tag
válasz
Szaki Bácsi #15385 üzenetére
Tudom a kérdésed nem ez volt, de azonnal hagyd abba az ehhez hasonló építést. Mondom ezt azért mert mint írod, hibákat okoztál. Szaki Bácsi Elektromossággal én pld. így, ezen a módon, nem, soha!. Hozzáért ha a hálózati megszakítót leverte azt azért sejted nem a mikroáram tette.
Kérdésedre.... valamit biztosan elküldött a 220V a tápban. Mérés kell a diódákra, szabályzókra, zárlat volt!!!.
Menj a strandra, csajozz, fess PC házat, stb. Csak jót akarok NekedGondold végig ha rátapadsz a fémházra az kinek jó? Hálisten lement a kismegszakító.
-
800.henrik
senior tag
Sziasztok!
Asrock G41C-GS lapban nem lehet állítani a cpu feszültséget... A bsel mod-ot hogyan csináljam? Pentium d 945 d0-m van.
-
Szaki Bácsi
tag
Sziasztok! Lenne egy nagyon nagy kérdésem. Van egy FSP650-80EGN típusú tápom. Na én ezt bele "faragtam" Egy Super Flower Aurora 600W-os táp házába. Mindezt azért, hogy moduláris legyen. Na amikor összeraktam, és bedugtam kipróbálni egyből lett egy nagy probléma. Amikor áramot adtam a tápnak, egyből leverte a biztosítékot. Utána átnézegettem, találtam egy lehetséges hiba forrást ezért azt megszüntettem. Ezek után megint leverte a biztit. Utána rájöttem, hogy a 220-ahol bejön, ott hozzáér a forrasztás a házhoz és ezáltal a földeléshez és ezért megy el az áram a házból ha bedugom. Oké. Akkor ezt is megcsináltam, és tényleg üzemel. De! Nem rendesen. Annyira képes, hogy minimálisan megmozdítsa a ventit. Ilyenkor mi a teendő, hogy üzemeljen, mit kéne cserélni vagy megnézni?
A választ előre köszönöm.
-
válasz
involver #15383 üzenetére
Igazából nem tudom, mi minden extrát kell egy ilyennek tudni.
Ha azért kell, hogy tesztelj, akkor fontos, hogy változtatható legyen az alaplap lefogatók helyzete, ha nem, akkor elég ha annak az alaplapnak megfelel amilyen neked kell.
Ha sok a passzív alkatrész a lapodon (chippset, VGA stb) akkor azoknak nem árt, ha van egy plusz légkavaró, ami tereli a levegőt a laptól. Ezen olyannak helyet nem látok.
De egyébként nem hinném, hogy gondot okozhat.
Ha sokat nem cserélgeted az alkatrészeket, akkor akár vehetnél egy fekvő házat is, és az alaplap lefogatásait meg a furatokat feltennéd a ház tetejére.
-
involver
csendes tag
válasz
razorbenke92 #15382 üzenetére
köszi.
Igen ilyesmire gondolok,csak szolidabb kivitelben
egy ilyesmi nekem azt hiszem elég lenne :http://www.scan.co.uk/products/cooler-master-lab-test-open-air-bench-case-v10-black-desktop-w-o-psu
ez tudd mindent nem?
-
válasz
involver #15381 üzenetére
Ez egy megálmodott móka egy ideje, abból a célból használják amire a neve is utal:
Tesztpad/Tesztasztal
Vannak különböző konstrukciók:
Ez szinte teljesen más, mint az előző
Nekem egy strike x-hez hasonló konstrukcióm van készülőben, csak a munkahelyen a lézeres fiúknak sok a melójuk, így nem tudják nekem lemaszekolni. Ha van rá lehetőséged, hogy lézerrel, vagy egyéb módon kivágasd az elemeket, elküldöm neked a SW3D modellt meg az összeállítási- és műhelyrajzokat.
-
involver
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom,hogy lehetne megvalósitani,de a házam helyet csak egy ilyen polcszerü dolgot szeretnék (fémböl,müanyagból) tehát amin az alaplap és a többi cucc"csupaszon lenne".
Nem tudom,hogy irhatnám le egyszerübben,de ha látatok már ilyet szivesen venném a tanácsokat vagy infokat. -
Ispy
nagyúr
Sziasztok!
Ilyen házam van. Szerintetek van olyan cucc (mondjuk ventiszabályozó), ami pont jó lenne az ODD nyilásába?
-
chriss81
tag
válasz
razorbenke92 #15373 üzenetére
Hát igen
Én is igy vagyok vele,fogalmam sincs hogy hova nyuljak.
-
WP14
őstag
Üdv!
Ilyen belső audio kábel hosszabbítót tud esetleg valaki "noname" változatban, ami nem ilyen drága?
Köszönöm a segítséget előre is. -
válasz
chriss81 #15371 üzenetére
Szia!
Utánanéztem ennek az egésznek, viszont én valami olyasmit találtam, hogy ez az egész egy külön áramforrásról üzemel, a gép kikapcsolt állapotában is, és különböző színekkel lehet különböző eseményekre fényeffektet csinálni. Még sem a feszültségéről sem a kiosztásáról nem találtam semmit.
petiwr:
Nem a tápforrással van baj, hanem azzal, hogy egyelőre nem tudni, konkrétan mi, hogyan és mennyivel üzemel. Ha ezeket ki lehetne deríteni, akkor már lehet kötögetni. Ez egy speckó házvilágítás, nem összekeverendő egy egyszerű LED szalaggal. Amíg nincs kiderítve, hogy milyen a vezérlése, szerintem ne dugdosson semmit se molex csatira, mert könnyen elszáll belőle a varázsfüst, és akkor nem működik majd tovább.
-
petiwr
senior tag
válasz
chriss81 #15369 üzenetére
Szia!
Nekem led szalag üzemel a tápomról 1 méter piros meg vagy 2 méter kék én ezt úgy oldottam meg hogy a led szalagot rá kötöttem egy molex csatlakozóra abból is csak sárga fekete ágra és így kapok stabil 12V ot ezt ajánlom ha 12V kell a ledeknek de ha jobb az alaplapod tudod szabályozni hogy hány voltot kapjon.
-
chriss81
tag
válasz
razorbenke92 #15370 üzenetére
Thx!!!
-
válasz
chriss81 #15369 üzenetére
Nem ismerem az ilyesféle egyedi bekötéseket, de így látatlanban 90% esélyt adok neki, hogy meg lehet csinálni. Persze a közvetlenül tápra kötés nem garantált, hiszen biztos valamilyen csökkentett feszt kapnak a LED-ek, de az a legkevesebb.
Még a mai nap folyamán megpróbálok keresni valami infót ezekről a megoldásokról.
-
chriss81
tag
válasz
razorbenke92 #15368 üzenetére
Megszüntetni a gyári floppy csatikat és lecserélni olyanra amit közvetlenül a tápra lehet kötni.
Szerinted megoldhato? -
-
chriss81
tag
Sziasztok!
Tudtok nekem segiteni?
Van egy Alienware Area 51-es házam.(elado)
Ebben ugye egy gyári Dell alaplap volt és a háznak az összes Led világitása széles Floppy kábeleken keresztül csatlakozott az alaplapra(3 csatlakozo).Ezek kb10-12 ledet irányitottak.
Ezt szerintetek meglehet oldani?? -
opeter70
senior tag
Sziasztok!
Elnézést, ha nem jó helyre írok, de nem találtam megfelelőbb topicot a kérdésemnek.
Tud valaki esetleg olyan szakembert itt a PH!-n, aki tud precíziós (CNC) fúrást csinálni?Van egy fekvő mATX házam, és a fedőlapján procihűtő feletti részt kellene kifurkálni, szellőzés céljából.
Most is vannak rajta furatok, de az csak kb 8 cm-es ventilátornak elég, viszont belekerült alá egy olyan procihűtő, amelynek 12 cm-es ventilátora van.
Tehát ezt a szellőző "rácsot" kellene megnagyobbítani, hogy a 12 centis venti is kapjon elég levegőt.Csak hogy világos legyen a dolog, egy kép arról, hogy hogyan is néz ki most:
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Jarod1
veterán
akai 2280 as hoz tud valaki kapcsolási rajzot?
-
Rivaul
addikt
válasz
razorbenke92 #15356 üzenetére
Nekem évek óta meg van már. A felszerelés paraméterei jók voltak eddig is. Annyi hogy akkoriban még más volt a bekötési meghatározás. Ami változott hogy motor indításnál kell hogy aktiválódjon és fél erőre kell halványodnia a tompított felkapcsolása esetén. Ezen kívül külön kapcsolót is kapott hogy én is állíthassam mindemellett. Eddig csak a tompított mellé volt bekötve s többször állítottak már meg hogy miért ég a ködlámpám
Erre magyarázhattam hogy az autóm soha nem látott még ködlámpát
Mostanában elég sokat macerálják az embert így inkább megcsináltam, mielőtt valaki nem tudná lenyelni hogy nem ködlámpa s jobban bele akarna menni a dologba
KillHatesOlcsóbban vettem annak idején. 16k-ért. Nem volt sok féle még s azok is vackok.
-
válasz
Rivaul #15352 üzenetére
Amúgy ez már tényleg off, de van egy ilyen:
http://www.origo.hu/auto/20110207-kotelezo-lett-a-nappali-vilagitas-az-uj-autonal.htmlEz alapján téged nemhogy piszkálni kéne, hanem követni a ledek miatt.
vagy esetleg ennek nem feleltél meg?
FELSZERELÉSI ELŐÍRÁSOK
A törvényalkotó különböző változatokat engedélyez. A betartandó távolságok és a sugárzási szögek azonban törvényileg előírtak.
* A helyzetjelző lámpaként való használat esetén a minimális beépítési magasság 350 mm és a maximális távolság a jármű szélétől 400 mm.
** Az < 1300 mm széles gépkocsik esetében a távolságnak legalább 400 mm-nek kell lennie.
Ha a nappali menetjelzőt helyzetjelzőként alkalmazzák, akkor az ECE-R 48 szerint a gyárilag beszerelt helyzetjelzőt véglegesen ki kell kötni.
. -
Rivaul
addikt
válasz
razorbenke92 #15348 üzenetére
Köszi. A többi cucc bírja a kocsiban, így ha ez is, akkor már nem állnék neki. Így is motorindításra kapcsol, sötétedik, kapcsolható stb. Ma szereltem át hogy ne piszkálhassanak miatta. Gombot kellett neki vágni, bekábelezni az utastérbe a vezérlést stb. Most így elég volt a barkácsolásból vele (főleg hogy ez Francia ami vel minden 2x olyan nehéz
)
Azért köszi. Elmentem a hsz-t lehet szükségem lesz rá még
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Esetleg annyi lehet a baki, hogy ha generátor nélkül pont 12V megy rá, akkor lehet hogy a dropout miatt nem fog menni, de javítson ki valaki.
Sajnos igazad van. Felfelé az autóban nem lehet gond. De még a legjobb típusnál is kell neki 2V tartalék, azaz minimum 14V bemeneti feszültség.
-
válasz
Ott a pont!
(felesleges volt az off, nagyon hasznos a hsz)
-
válasz
Rivaul #15344 üzenetére
Az LM7812-es IC-re simán rábízhatod szerintem, és ha van forrasztód, biztos meg tudod építeni.
35V bemenő feszültségig tűr a 12V-os. Datasheet
Esetleg annyi lehet a baki, hogy ha generátor nélkül pont 12V megy rá, akkor lehet hogy a dropout miatt nem fog menni, de javítson ki valaki.
Offoltam mert lassú voltam, és tárgytalan
-
válasz
Rivaul #15344 üzenetére
Ha ez kifejezetten autóba gyártott fényszóró/nappali menetfény akkor nem hiszem, hogy gond lesz a 14-15V mert a gyártó eleve számolt ezzel, de ha valami házi dolog amit valaki épített és az elektronikát 12V-ra méretezte akkor érdemes a 12V-os stabilizátort használni, mert az FIX 12V-ot csinál a 13-15V-ból.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
Rivaul #15344 üzenetére
Egy akku nagyon nagy áramot képes leadni. Mindegy neki, hogy 2 izzó vagy még LEDek is, a feszültsége ugyanaz marad (lehet pár mV különbséggel).
Az a lényegesebb hogy az alapból is magasabb fesz amit kap nem ártalmas-e neki illetve nem rövidítheti az élettartalmát?
Kérdés: hogy voltak kiszámolva az előtétellenállások, azaz mekkora feszültségre és mekkora áramot feltételeztek a LEDeken keresztül ahhoz képest, amire készültek. Ha a határon vannak, akkor igenis rövidül az életük. Ha autóhoz készültek, akkor számoltak ezzel. Elméletileg +20% igénybevételt kell kibírniuk a 12V-os tápláláshoz képest.
-
Rivaul
addikt
válasz
Lompos48 #15342 üzenetére
Úgy értem hogy ugyan arra a szálra volt kötve ami a rendes lámpát látta el. Abból gondolom hogy osztoztak a felvette áramon hogy mind 2 világítótest haloványabban égett míg közös szálról mentek. Ez igazából lényegtelen is, csak részletként osztottam meg. Az a lényegesebb hogy az alapból is magasabb fesz amit kap nem ártalmas-e neki illetve nem rövidítheti az élettartalmát?
KillHatesÉrtem. Láttam is ilyen szabályzót ami a kocsiba amúgy is előforduló ingadozást beállítja. Pár ezer ft és elvileg egyen 12v-ot biztosít. Amíg nem indítok rá addig ez meg is van de ahogy a generátor is beleszól azonnal 14,5-re áll a rendszer. Sok mindent nem zavar de a ledekről pont olvastam hogy nem szeretik. ezért is érdekel hogy mi lehet rájuk a hatás. Nem 2 forintos darabok.
-
válasz
Rivaul #15341 üzenetére
Ha van egy kis elektronikai skill-ed, akkor dobj be egy 12V-os stabot (7212-est) csavarozd valami fémre hogy azért legyen hűtése
Vagy ha nem vagy nagy elektromos spíler, akkor vegyél egy 12V-os feszültség szabályzót egy autósboltban, olyan 1500,- Ft körül van, az stabil 12V-ot csinál. -
Lompos48
nagyúr
válasz
Rivaul #15341 üzenetére
Eddig a tompítottak mellé voltak kötve így ezen a feszültségen osztoztak de most át lett kötve teljesen szabályosra, így saját ágról megy, viszont ennyit eddig nem kellett egyedül "lenyelniük".
Nem tudom hogy képzeled el az osztozást. Sorbakötve nem működött volna a dolog, párhuzamosan pedig mindkettő csinálta a dolgát és fogyasztotta az akku áramát saját igénye szerint. Tehát eddig is ugyanazzal a feszültséggel működtek mint most, csak nincsenek egymás mellett.
-
Rivaul
addikt
Autómon 12v-os DRL menetfények vannak.(Led-ek). Kimérve viszont 14,5v körül ad neki a generátor járó motornál. Mennyire fogja megviselni ez a ledeket? Eddig a tompítottak mellé voltak kötve így ezen a feszültségen osztoztak de most át lett kötve teljesen szabályosra, így saját ágról megy, viszont ennyit eddig nem kellett egyedül "lenyelniük".
-
PHM
addikt
válasz
Akcok94 #15338 üzenetére
Ez nem úgy tűnik, mintha 12V-os lenne.
Azt írja, hogy a HDD, illetve a PWR led helyére rakható, akkor pedig
sem külső, sem belső előtétje nincs. (Az az alaplapon van.)
Ez esetben több megoldás is van:
- Egyenként forrasztasz rájuk 1-1 360...470 ohmos ellenállást és úgy kötöd
őket a venti szabályzó kimenetére.
- 2-3 darabonként sorba kötöd őket, + sorba kötsz velük egy 270...150 ohmos
ellenállást, majd úgy kötöd őket a venti szabályzóra.
Előtte nem árt meggyőződni arról, melyik a ledek pozitív kivezetése.
Ezt megteheted úgy is, hogy a kék vezetékre a molex feketéjét kötöd,
a fehéret pedig egy 1Kohmos ellenálláson keresztül a sárgához érinted.
Ha a led világít, akkor a fehér a pozitív, míg a kék a negatív.
Ha nem világít, akkor cseréld meg a bekötést.
Ha így sem világít, vagy rossz a led, vagy valamit elnéztél. -
Akcok94
senior tag
-
PHM
addikt
válasz
Lompos48 #15335 üzenetére
Tudom, anno mintha olvastam volna róla, hogy gyártanak ilyet is.
De itt 3mm-es ledekről van szó, ahol külső ellenállás nélkül a
12V-26mA nekem teljesítményben kicsit soknak tűnik.
Ezen kívül az ebay-en kínálnak ilyen, külső ellenállással ellátott ledeket.
Ezért ez ugrott be elsőre.
Ettől függetlenül elismerem, könnyen lehet, hogy neked van igazad. -
Lompos48
nagyúr
Huszonéve van egy zacskó fiókomban 12V-os piros 5mm-es LEDekkel. Annak idején LEDgyártó haver készítette őket (félvezetőbe) integrált ellenállással. Gondolom nagyobbaktól inspirálódott. Mikroszkóp alatt se mondod meg róluk. (Közben elővettem és kipróbáltam a kéznél levő 15V-on. És azok
).
-
Akcok94
senior tag
üdv,
ma vettem ledeket, lamptron 3mm led,
valaki segít nekem hogyan is kössem be őket, 4db van és tüskés a bekötése(talán)
adatai -range 12-14V -26mA(12V) és ezeket szeretnék egy molexra rákötni mondjuk vagy van egy ventilátor szabályzóm ami csatornaként 12W és 1A tud. -
válasz
800.henrik #15330 üzenetére
Szia! Ennyi. Ide kell egy 25 kOhm-os poti.
-
>Deego..
senior tag
Érdekelne hogy itt a fórumon valaki tudva estleg vállalna egy 4 pines Y 3 ágú elosztó készítését?
-
800.henrik
senior tag
Sziasztok!
Asus a7n8x-x alaplapon hogyan csináljam meg a vcore modot? Csak egy képet találtam: [link]
-
válasz
Anaren91 #15327 üzenetére
Nos, ahogy itt nézem, ez nem olyan egyszerű dolog.
Itt láthatod a kábelkiosztását a kontrolernek. Amint láthatod, a power kábelei 3,3V illetve 7,2-9V feszültséget vesznek föl. Továbbá a PS2 kontroller több kábelen, is kommunikál, nem csak a szimpla DATA+ DATA- csatornákon. Tehát sajnos az átvágod, átforrasztod módszer nem alkalmas USB kommunikációra.
-
-
Anaren91
senior tag
Sziasztok. Tudna nekem valaki segíteni abban, hogy hogy lehetne egy Playstation 2 es kontrollert átalakítani usb csatlakozósra? Gépre akarom dugni de nem akarok 3k ért átalakítót venni. Gondoltam elvágom a kábelt és hozzákötök egy usb csatlakozót valahogy. Ez működhet?
-
-
válasz
razorbenke92 #15323 üzenetére
MAX8734 így keresd, csereszabatosak. HannStar alaplapokon (FSC gépeken) szokott lenni.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
razorbenke92 #15323 üzenetére
Ha máshol nem, akkor eBay-en. Türelem kell hozzá!
-
Szerintetek hol kaphatnék rt8203-as IC-t? Google nem ad magyar találatot.
-
válasz
TESCO-Zsömle #15321 üzenetére
A jolly-joker 555-ösel lehet megoldani:
Építesz egy astabil multivibrátort, amit a termisztor vezérel. A kalibrálhatóság miatt érdemes még egy potit is beszúrni...
-
TESCO-Zsömle
titán
Üdv!
Tud valaki kapcsolást/nyáktervet olyan elektronikához, ami képes kőmérséklet alapján PWM-jellel vezérelni 4-lábú ventilátorokat?
Köszi.
-
XCube
tag
Kedves kollégák. Eléggé rendhagyó kérdésem lesz, remélem hogy a közösség tud valami okosat mondani rá. Egy CoolerMaster Cosmos S házikóról van szó, amiben elszállt az érintésérzékeny bekapcsoló gomb. Aki ismeri a házat, esetleg bontotta már szét teljesen az meg tudná mondani, hogy miféle elektronika lakozik a homlokburkolat alatt? Esélyes, hogy itthon meg tudnám reparálni, újra működésre bírni? Nem szeretném "feleslegesen" szétszedni az egész házat, sajnos csak rövid ideig tartózkodok itthon Mo. -on és mielőtt elpályázok rendbe kéne raknom a masinát. Ha nagyon macerás, akkor jobb híján átszerelem a régi Utgard -ba, de ha lehet, akkor inkább elkerülném ezt a produkciót, illetve így sem akarom itt hagyni, hogy egy nyomorult mikrokapcsoló van rádrótozva az alaplapra.
A válaszokat előre is köszönöm
.
-
-
Akcok94
senior tag
válasz
razorbenke92 #15317 üzenetére
koszi, mennyit fogyaszt egy ilyen kis led?
-
válasz
Akcok94 #15316 üzenetére
Ide beírod hogy a Molex hány Voltos ágára kötöd (5 vagy 12) Source voltage, A LED üzemfeszültségét (Diode forward voltage) és az áramát (Current) mA-ben (Ha nincs meg, akkor a teljesítményét (W-ban) oszd le a feszültséggel (V-ban), és ossz 1000-el). Number of LED's be meg hogy hány LED-et akarsz üzemeltetni. Wiring diagram elé pötty, és szépen segít mindent kiszámolni, és le is rajzolja a bekötést.
-
Akcok94
senior tag
üdv,
vettem ilyen egyszerű ledeket,
és annyi kérdésem volna hogy ezeket egy molex tápelosztóval tudnám-e működtetni egy molexes dugóról? -
tornas
őstag
válasz
razorbenke92 #15314 üzenetére
Valóban...próbáld csak ki, hogy -4 -nek veszed a gyökét!
-
-
Rivaul
addikt
párommal kitakarítottuk a gyerekek szobáját. Kiszedtem mindenből az elemet amit nem fognak már használni. 60-pár darab jött össze... Elsőre ki akartam dobni de mondom van benne jó pár energiser, duracell stb... Kiméregettem őket s a következő értékeket kaptam, csoportokba rendezve: 1.6, 1.5, 1.4, 1.3v Az ezek alatt lévő értékeket hozó elemeket kidobtam de így is 48db megmaradt. Kérdésem hogy későbbi használatra érdemes-e eltenni az 1.4, 1.3-asokat is vagy inkább csak az "újszerűeket" tartsam meg? Hogy jó őket tárolni? nem hiszem hogy ennyi elemet elhasználok távirányítóba mostanában
-
tornas
őstag
válasz
razorbenke92 #15311 üzenetére
2 a négyzeten, az 4,
4-nek a gyöke, az 2. -
-
tornas
őstag
válasz
Lompos48 #15309 üzenetére
"Végigolvastad beszúrás előtt? Mi az, hogy le kell integrálni? És mi értelme van a négyzetre emelni, majd gyököt vonni műveletnek?"
Végig...
Valszeg tömören lett megfogalmazva, és a négyzetre-emelés meg a gyökvonás között is történhet számítás. Azért is idéztem úgy, ahogy van. Azt én is tudom, hogy egy számot négyzetre-emelni majd gyököt vonni ugyanaz lesz a végeredmény.
Azért köszi a linket.
-
Lompos48
nagyúr
válasz
tornas #15308 üzenetére
"A TrueRMS ereje nem a pontosság, hanem az, hogy bármilyen jelalak esetén képes meghatározni az effektív értéket. Ehhez le kell integrálni a jelet időben, majd négyzetre emelni, majd gyököt vonni. Bármilyen jelnél pedig ez nem is egyszerű. Középértéket sokkal könnyebb mérni."
Ez az idézeted megidézése.
Végigolvastad beszúrás előtt? Mi az, hogy le kell integrálni? És mi értelme van a négyzetre emelni, majd gyököt vonni műveletnek?
Pontosabb meghatározása:
"TRMS – True RMS – valós négyzetes középértéket – (valódi effektív értéket) mérő műszerek. DC csatolt mérés, így az egyenfeszültségű jel energiatartalma is (előjelhelyesen!) megjelenik az eredményben.
Ez jelenleg a megalkuvásoktól mentes, precíziós méréstechnika csúcsa, s várhatóan a jövőben is ez marad.
FIGYELEM! Csakis a DC-csatolt RMS mérés minősül valódi TRMS-nek!
Erre mindig figyeljünk, amikor a különféle gyártók által megadott műszaki adatokat tanulmányozzuk!"Vagy ha valaki tényleg pontosan akarja tudni, akkor böngéssze át ezt a dokumentumot.
-
tornas
őstag
válasz
föccer #15304 üzenetére
Mert átlagolja a fogyasztást, és nem pedig időben követi le. A PC-knek, és vele együtt minden olyan cuccnak, aminek kapcsi tápja van, azoknak nagyon hullámzik a fogyasztása. Egy mezei tecsó gazdaságos fogyimérő ezt a gyakori fogyasztásváltozást nem tudja lekövetni rendesen.
Egy ilyennel jobban jár, mert ez legalább "viszonylag" pontosan mér.
A CONRAD szerint TrueRMS-es, a dobozán és az adatlapján viszont nincs feltüntetve.Viszont most kaptam egy info-t, idézem:
"A TrueRMS ereje nem a pontosság, hanem az, hogy bármilyen jelalak esetén képes meghatározni az effektív értéket. Ehhez le kell integrálni a jelet időben, majd négyzetre emelni, majd gyököt vonni. Bármilyen jelnél pedig ez nem is egyszerű. Középértéket sokkal könnyebb mérni."
-
moha21
veterán
válasz
föccer #15304 üzenetére
Mert nem tud valódi effektív mérést ( true RMS ), így leginkább tisztán szinuszos eszközök mérésére alkalmas. a PC kapcsolóüzemű tápja meg tele van mindenféle zajjal ami hibás mérést okozhat. Ilyen alkalmas PC-re
-
Rivaul
addikt
-
Lompos48
nagyúr
válasz
kmisi99 #15300 üzenetére
Szorozni és osztani kell. Ha nem tudsz, akkor tudja/tudná helyetted a PC.
De:
ha 43 sec ... 1 fordulat, akkor 1 perc ... 1.395 fordulat, vagy 1 óra (60 perc) ... 83.721 fordulat.
Aztán:
Ha 430 fordulat ... 1kWh, akkor 83.721 fordulat ... 0.1947kWh, azaz 194.7 Wh
és:
mivel az eredmény 1 órára vonatkozik, akkor a mérőóra által mért fogyasztásból az eredő fogyasztása a gépednek 194.7W. Ez az, ami a villanyszámládra "...lerakódik, mint a guanó, keményen, vastagon..." (József Attilával szólva).
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Google Pixel topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Asus ZenBook Pro UX7602ZM OLED notebook - i9 12900H 32GB RAM 1TB SSD RTX 3060 6GB WIN
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest