- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- LTE frekvenciák
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crabface
senior tag
válasz
Apollyon #54043 üzenetére
Founders Edition 1080ti, 250w. Nekem egy gigabyte 3060ti gaming OC volt az 220w-ot bekajolt. És a három venti meg a flow through dizájn miatt az egész házat befűtötte magán kívül. Blower kártya meg hátul eregeti a nyolcvan fokot és a házban csak a backplate fűt minimálisan. De értem, hogy sokkal újabb és tele van tachnologiaval meg future prooffal.
flashpointer: Vanguard-ban tökéletes volt a dlss. Mással jelenleg nem játszom amiben egyáltalán lenne ilyen funkció.
-
PROTRON
addikt
válasz
Apollyon #54040 üzenetére
Jaja XBOX series S killer feladatra összerakott minimális méretű konfigokba jó lesz (mielőtt még megkapnám, igen papíron a teljes konfig teljesítmény igénye egyelőre nagyobb). Ugye az marketing papíron 120 fps-t igér meg RTX-et, de valójában egyszerre nem tudja de még külön-külön is csak feltételekkel...
Illetve amikor csak tropára ment 1080-ak lesznek a piacon, akkor már ár-érték arányban is jó választás is lesz.
-
Pista0001
addikt
válasz
Apollyon #48202 üzenetére
Még 2012-ből, de már nem emlékszek, hogy feladósba vagy kabinosba kellett-e tenni. Mellesleg az enyém nem is volt összerakva, ház nélkül hoztam csak a komponenseket.
Kinyittatták a táskát, és amikor kiderült, hogy mi az, a kislány azért felvonta a szemöldökét, de átment :)
-
törölt tag
válasz
Apollyon #43170 üzenetére
Egyszerű szerkezet, a talp tömege buffereli a hőt, van körbe egy heat-pipe ami szétosztja a hőt és a talpra ráforrasztott spirál is üreges, gázzal van töltve, minden szála úgy működik mint egy kis teljesítményű heatpipe. Maga az ötlet szuper, mert olcsó gyártani, könnyű és hatalmas felületet ad.
Működik jól szellőző helyen/szabadon, de úgy kell számolni hogy ilyen optimális esetben is 80-90C° ig elcammoghat. Szóval nyári melegben a cpu alapórajelre lehet számítani állandósult 100% terhelésre.Szerintem sokkal esztétikusabb, könnyebb mint bármelyik passzív hűtő a hasonló képességekkel megáldva.
Feltéve hogy van elég hely, mert a felső rész átmérője a (80-asnál)130mm, nálam pont jó, mert a hátlapnál mm-re de elfér, és a bővítő kártya felett ér véget, így ott is éppen OK.De ilyen körülmények között egy fele annyiért vásárolt CM Hyper 103 bordája is tökéletesen "hűti" a 45W-os CPU-t, és annak még a felfogatása is elég pazar. 60-90C° között energiagazdálkodással, 60-70C° fix 1.6Ghz-en, energiagazdálkodás nélkül. Audio masteringre, zene hallgatásra van használva, de soha semmi probléma nem volt vele pedig sokadik éve 365/24/7 megy.
-
HookR
addikt
válasz
Apollyon #40979 üzenetére
Az ATX táp mélysége jellemzően 140-220mm közötti, de akadnak kuriózumok rövidebb és hosszabb változatban is.
(#40982) tomic: Ennél a két háznál annyival jobb a helyzet, hogy a megkötések csak hosszú nyákos VGA használata esetén értendőek. A VGA terének rovására lehet hosszabb a táp. A QB One esetében az alaplap van útban.
- Antec ISK600 "Compatible with all ATX standard power supplies (140 x 150 x 86mm)"
- Fractal Design Node 304 "ATX PSUs, up to 160mm in length (To fit in combination with a long graphics card, PSUs with modular connectors on the back typically need to be shorter than 160 mm)"(#40986) Iginotus: Autodesk Inventort használok. Ha csak hobbi tervezgetésre kell, akkor a Sketchup egyszerűbb, gyorsabb beletanulni és mivel egy rakás, már lemodellezett hardverkomponens tölthető le hozzá, elindulni is könnyebb vele. A Modding és házépítés elméletben - 3D, tervek, ötletek, skiccek topikban segítenek, ha kérdésed akad.
(#40988) Mercutio_: Csak hobbi.
-
törölt tag
válasz
Apollyon #40476 üzenetére
Hirtelen rákeresve 4-5 gyártó indított terméket. Ez is egy Intel-féle szabvány, a thin-itx iránt is hirtelen halt el az érdeklődés, lehet hogy ennek is az lesz a sorsa, de az esélyt, és egy két hátba verést az induláshoz adjuk meg neki.
Sajnos amíg itt van kizárt hogy sokan szándékosan ide jönnének a kérdésükkel, így a forgalmunk akadályozza az információ cserét, felfutását. Egy HTPC topikban lehet jobb helye lenne, de ide küldenék a usereket tanácsért hűtés-táp ügyben, akkor még szétszórtabb lenne az infó.
Ha születne egy logut cikk az alá belehetne gyűjteni, kiraknám összefoglalóba, alá mehetne a csevej.. ha valaki megírja kiteszem.Ez legyen az út vagy egy új topkiindítás?
-
törölt tag
válasz
Apollyon #34048 üzenetére
Nekem még van két nagyon régi samsung PM800 aminek 230MB/s a vége, és az "i7" mellett sem éreztem veszettül gyorsabbak a 530/480-as samsungot. Sőt a játékgépemben is csak 500/200-at tud az SSD, ott sem volt érezhetően gyorsabb a "modern" samsung, pedig 2x több pontot kapott, fele annyiba kerül, és kétszer akkora területű mint az Datacenter-grade SSD
5 db ITX-gépben van ssd-n az op. rendszer, ha a ramdiszket is annak vesszük, akkor 6.
Az M.2. egyiknél sem hozna akkora hasznot ami miatt vágynék rá, nem vagyok akkora PRO user.
-
imibogyo
veterán
válasz
Apollyon #34018 üzenetére
Valahogy engem nem nyűgöz le ez az M.2 csatolós SSD
Nekem most kellett nem régen (1 éve kb.) visszatérnem normál Sata csatolós SSD-re és bizony "ég és föld" a különbség. Aki azt mondja, hogy azt a plusz 100-300 MB/s-et nem lehet észrevenni a mindennapokban az vagy hazudik, vagy csak "böngészésre" használta a gépét, vagy olyan M.2 és Sata SSD párost próbált aminél ez tényleg így van. A Kingstone az nekem sem volt valami fürge (330-as írás 550-es olvasás ezt szinte bármelyik Sata-s SSD is tudja) de az utána következő Predator nagyon durva ugrás volt (600-as írás 1300-as olvasás, amit ki sem tudott szolgálni a lapom teljesen). Én egy-egy komolyabb 3D-s modellnél (ArchiCAD, Sketchup) hatalmas különbséget érzek reszponzivitásban és gördülékenységben a két csatlakozás és megfelelő SSD-k között. Persze alap gépezésnél 0, azaz nulla a különbség, tiszta sor, ahogy az is hogy elég erős gép kell, hogy ki tudd használni az SSD teljes potenciálját.Szerencsére az új lapom (valójában a régi, mert visszatértem ATX-re a PCI csatoló miatt) tud fogadni M.2-es SSD és hamarosan veszek is majd bele. A jelenlegi Sata-s pedig majd megy csak a játékoknak, vagy pedig külső házba USB3-as "pendrive"-nak.
aztán láttam hogy mivel jár a használata, brutális hőfok...
Mit jelent számodra a brutális? Mert mondjuk az, hogy komoly írás közben felmegy 50-70 fokra, az szerintem minden, csak nem brutális (az ennél magasabb hőfokok pedig szerintem szimplán rossz elhelyezés, vagy rossz tervezés következményei). A procid is annyin jár ha izomból terheled, a dVGA meg még a 70-80-at is nyaldossa. És akkor mi van? Komolyan baromira túl van ez a téma lihegve. Ezek az eszközök tervezve vannak ezekre a hőfokokra (igazából sokkal magasabb hőfokot is elviselnek rövid időre), tehát normális házszellőzéssel nem lesz semmi probléma velük. És gondolom nem 7/24-ben fogod izzasztani az SSD-t. Nekem direkt top-flow hűtőm van mondjuk jelenleg passzívan, de amikor volt rajta venti, akkor program szerint nem ment az SSD 48 fok fölé. Ez szerintem tökéletesen elfogadható. -
Mercutio_
félisten
válasz
Apollyon #32878 üzenetére
Amennyiben furmark+Prime95 együttes futtatására szeretnéd használni a gépet
Anno ugyanaz az oldal tesztelte az ISK 110-et 65W-os i3 procival, abból talán ki lehet indulni.
Egyébként nem a külső kocka a szűk keresztmetszet, hanem a belső táp 12V-os ága, ami ha jól rémlik 5A-t tud stabilan.
A 2,5"-os vinyók 5V-ról mennek, az az ág valszeg bőven belefér a maradék 30W-ba. -
skyli
senior tag
válasz
Apollyon #32876 üzenetére
Hűűű tényleg, igazad van
ezt nem is tudtam, hogy igp-nél ennyit számít
Nem hiszem, hogy a 8GB ram kevés lenne neki a következő 7-8 évben, szóval nagyon köszi, hogy szóltál! -
válasz
Apollyon #32878 üzenetére
Hátigen, főleg, ha az a 90W a szokásos tápkockában jön. Alulfeszelve, órajel-korlátozva, kiswinyóval elmegy, de tápkockában 4magos alá inkább 180W-osat tennék. A pico rész is 90W-os? (ezekből eddig 100w alattit nemigen láttam)
"The 102W reading on the AC side means the system is probably consuming around 80-85W DC." - azaz 20W-ot akarunk egy sík felületű, műanyag borítású eszközből elfűteni
? Persze, gamernoti-tápok erre vannak kitalálva, ha tápkocka, akkor ott, vagy a mobil munkaállomások tápjai környékén érdemes keresgélni.
-
válasz
Apollyon #32876 üzenetére
Nagyon nyúzva, viszont ütősebb extra árampusztítók (VGA, 3.5"/7200rpm winyók) nélkül:
(NUC: U-sorozatú 15W-os, Cubi 2 plus/Liva One: i3-6100T, Cubi 2 plus vPro: i5-6500T (4/4mag).
#32875: Az ilyen kockatápokat messziről kerülném 50W feletti fogyasztás felett, pláne a nem márkás (Dell, HP) darabokat*. Imibogyo kolléga rakott össze egy komoly használatra szánt AC/DC konverterrel gépet, én is hasonlót vettem -sajna még nincs összerakva, a puzzle fele még postán.
*Az eddigi ilyen tápjaim 50% feletti terhelésnél (laptoptáp játék közben) elég durván melegedtek, egy műanyagkockából elég nehezen távozik a hő. Pedig a fogyasztásmérő szerint közel se jártunk a maximális értékhez.
-
törölt tag
válasz
Apollyon #32524 üzenetére
Manual: [link] (4 oldal) szerint nem kell átkapcsolni, 100V-240V-ig (47Hz-63Hz) egy tartományban elboldogul bármilyen hálózattal.
szerk.: Európában elvileg nem lehet olyan kapcsolóüzemű tápot (elektronikai berendezést) forgalomba hozni, aminek a PFC-je(ez kötelező) csak a 230V-os hálózottat támogatja egyedül.
-
HookR
addikt
válasz
Apollyon #32518 üzenetére
Általánosságban elmondható, hogy a kis méretű kuckó és a pico/paneltáp + AC adapter kombináció feláras a tömegben termelt, nagyobb méretű ATX/SFX-es házakhoz képest. A gyári paneltápot gixer esetén később bármikor kiválthatod picoPSU-val (paneltáp is akad, csak a méretek és rögzítési pontok nincsenek szabványosítva).
"van esélyem mondjuk fele ennyiért, vagy akár csak 20K alatt beszerezni egy hasonló ház + táp kombót, vagy nyeljem le a békát és ez egy nagyon jó választás?"
Van, csak egyrészt az olcsóbb tápmegoldásokkal nincs elegendő tapasztalat, hogy nyugodt szívvel ajánlani lehessen őket, szóval csak saját felelősségre. Másrészt a többi kuckóval valamilyen kompromisszumot kellene kötni, például:
- 2,5"-es meghajtóhely a hűtés útjában.
- nagyobb méret.Olyan sajnos nincs, hogy minden szempontodnak megfelel és olcsó is. Ha nem ragaszkodsz a 2,5"-es meghajtókhoz, és beéred az M.2-es SSD-vel (így a CPU-hűtő zavartalan maradhat), akkor a Chieftec IX-01 / IX-03 / IX-04 / IX-05-öt, illetve a LC-Power 1520BMI / 1530BMI / 1540BMI / 1550BMI-t érdemes meglesni.
(#32514) energy4ever: Neked is ez utóbbi kuckókat és az Antec ISK 110 VESA-t javaslom, mivel szempont a VESA rögzíthetőség.
-
HookR
addikt
válasz
Apollyon #32512 üzenetére
Antec ISK 110 VESA - 2db 2,5"-es meghajtót tehetsz az alaplapi tálca alá, így azok nincsenek a CPU-hűtő szellőzésének az útjában. A tápos verzió megfelel az igényeidnek. Belefér a gyári hűtő, illetve ha nem találod elég csendesnek, később lecserélheted például egy Noctua NH-L9i-re.
(#32506) PREM1Z: Az a gyanúm, hogy inkább a Milyen alaplapot vegyek?, vagy esetleg a Azonnali alaplapos kérdések órája topikban találsz olyasvalakit, aki tudja a választ a kérdésedre.
(#32507) energy4ever: Amint letisztul, hogy végül is milyen összeállítás lesz, tudunk házat is ajánlani. Mást érdemes választani az I3 + GTX 750 Ti-hez, mint a bővítőkártya nélküli APU-s konfighoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- One mobilszolgáltatások
- Gyúrósok ide!
- EAFC 25
- TCL LCD és LED TV-k
- Asztalos klub
- Erőgép kompakt tábla formájában a Redmitől
- Lítium-ion/Li-ion akkumulátorok
- További aktív témák...
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest