- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Ez lehet a legnagyobb akkuval szerelt Snapdragon 8 Elite telefon
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- VoLTE/VoWiFi
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
HoaryFox #33854 üzenetére
Az a CPU nem igényli a folyadék hűtést: egyrészt jó a hővezetés a kupak és a mag között, másrészt nagyon alacsony az órajele/magfeszültsége/hőtermelése.
Teszt AIO-val (H110i GT): [link]
Jó ház szellőzéssel egy egyszerű heatpipe-os borda is megteszi, nem fog felpörögni rajta a venti.
-
cinemazealot
addikt
válasz
HoaryFox #33860 üzenetére
Nem feltétlenül. Én arra gondoltam (bár ez lehet, hogy házibarkács megoldás), hogy beteszed a legnagyobb bordát, ami befér a táp alá és aminek a bordairánya hátrafelé beforgatható, majd a 5,25"-es meghajtó irányából megfújod egy nagyobb (pl. 12 cm-es) ventilátorral. Így a meleget a házból fújod ki a CPU bordáján át a csatlakozó panel fölötti szellőzőn. Ezzel a proci is kaphat friss levegőt és az alaplapi alkatrészek is megkapják a szellőztetést. A baj ezzel persze még mindig az, hogy a táp és a csatlakozó panel közötti rés elég vékony, így nehézkesen tud kimenni a meleg levegő.
Próbaképpen viszont meg lehetne kísérelni a tápot fejjel lefelé beszerelni, ami így részben a procitól szívja el a meleg levegőt, ami ha jól van be-légcsatornázva és a befújó ventilátor légnyomása nagyobb, akkor csak segít neki az átszellőzésben. Ez persze csak egy elmélet, nem biztos, hogy jó.
Ráadásul azt is meg kell tudni oldani, hogy az 5,25"-es irányból legyen lehetőség megfelelő légbeáramlásra.
(#33861) kisza25
Én azért a nem vezető folyadék jelenlététől is megszeppennék. Nem tudom, mennyire használ az alaplapi alkatrészeknek (pl. kondik, alaplapi nagyfrekvenciás vezetékezések) ha átáznak. -
kisza25
félisten
válasz
HoaryFox #33856 üzenetére
én használtam kompakt vizet, simán lehet csendesre állítani.
Nekem az volt a gondom vele, hogy az alaplap nem tudta a 3 pines pumpát szabályozni, fix 5V-on hangtalan volt, de akkor meg kicsit kevés volt a 4,4Ghz-en hajtott i5-4690k-hez
Szóval, ha olyan az alaplap ami nem csak PWM szabályozást tud , hanem V-al is szabályoz, akkor simán jó lehet.
Nekem enermax lepa AC-volt
Arra azért figyelni kell, hogy ez merev csöves, neked kicsi hely esetén olyan kell ami flexibilis -
cinemazealot
addikt
válasz
HoaryFox #33856 üzenetére
Várj! A GeminII valóban jó cucc, de a hatékonyságához neki is szüksége van helyre és a levegő utánpótlásra és elvezetésre. Nem túl szerencsés, ha a táp nagyon rálóg a ventilátorra, de ezt csak tetézi, ha a meleg levegő nem is tud hová kipöfögni. Ráadásul az alaplapon van még néhány hűtőborda, amiket szintén nem kéne lógva hagyni.
Mi veszi körbe a proci hűtőt? Hátul ott a csatlakozó panel takaró lemeze, baloldalon ott a VGA, elöl a gépház (de ez nem játszik, mert a meleg levegő belső keringetése csak csók a halottnak) ... jobb oldalon meg ott a befújó venti? Magyarul, amit felmelegít a CPU-hűtő, az megy vissza a házba? Hát ööö...
Sőt, még előre sem tud kifújni a CPU-hűtő, mert ott vannak a RAM-ok.
Ez szerintem így nem lesz jó...
-
HoaryFox
őstag
válasz
HoaryFox #33834 üzenetére
Azon gondolkodám, hogy lehet egy kompakt vízhűtéssel kéne megoldani a porci hűtést, mert attól félek, hogy nem lesz elég légellátása a légkavarós hűtésnek. Ahogy nézem, ilyen pár mm helye lenne a hűtő és a táp között, ami ugye probléma, mert ha ventilátorral lefelé építem be a tápot, akkor csak egymástól szívnák el a levegőt.
Ugyanakkor egy vízhűtés ugye drágább, meg valószínű jobb hatásfokkal rendelkezne.Szerintetek mi lenne a jó megoldás?
Közben változott a konfig 1-2 ponton:
MB: ASUS B150I PRO GAMING/AURA
CPU: Intel Core i5-6400 2,8 GHz
RAM: 2x8 GB HyperX 16GB FURY DDR4 2133MHz CL14
VGA: ASUS STRIX-GTX960-DC2OC-4GD5 GTX960 4GB GDDR5 PCIE
HDD: WD Blue 2TB 5400 rpm 64 MB SATA3
SSD: INTEL 240GB 540S SATA3 2,5"
Táp: COOLERMASTER G550M
Ház: COOLERMASTER Elite 130
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged