- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Netfone
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
canniball
nagyúr
válasz
Archttila #30412 üzenetére
Ez valóban elég fura. A reklám képeken egyáltalán nem ilyen, és ezen az "élő" képen sem. De lehet a rev.-váltás hozadéka.
-
canniball
nagyúr
válasz
szacsee #30234 üzenetére
Nem tudok ilyen listáról (persze attól még lehet). Az integráltak mind tudják a 24p-t, de a 3D-t csak a Bay Trail és az AM1 viszi (a Braswellből valamiért kikerült).
feketegergo!
A csatlakozó és a feszültség kell passzoljon (meg persze a teljesítmény a konfighoz). Hogy a folyamatos használatot mennyire viselik el azt nem tudom. -
canniball
nagyúr
válasz
szacsee #30226 üzenetére
Az Ivy nem tudom, de a 24p-t az Intel integrált lapjai is tudják, a 3D-t a Braswell nem, de az előd Bay Trail szintén viszi.
Ami a tápot illeti sok lehetőség itthon úgy tudom nincs, paneltáp az adapter.hu-ról vagy pico a wirelessboltból; de ha integrált mobo lesz akkor felesleges a 160-asban gondolkodni, egy ilyen rendszernek bővel elég akár egy 60W-os táp is.feketegergo!
Egy ilyen rendszernél egy ATX táp abszolút nem lesz hatékony. Viszont ha már addott, akkor szvsz nem érdemes paneltápra/picora történő cserében gondolkodni, mivel az elért fogyasztás-csökkenés talán sosem hozná vissza a bele feccölt összeget. -
canniball
nagyúr
válasz
#16939776 #29985 üzenetére
Én csak az általad linkelt oldalt néztem, az is ezt írja csak úgy hogy DDR3/-L.
Igaz nem Giga, de az Asrock Q1900-ITX lapomban lakott már DDR3 és DDR3L memória is, egyikkel sem volt gond (bár a feszültséget nem néztem hogy mire állította, csak bepattintottam őket oszt' jónapot); a weblapon is úgy írják hogy "DDR3/DDR3L".
Ez alapján arra a következtetésre jutottam, hogy csak arról van szó hogy Gigáék nem bírnak értelmesen fogalmazni. -
canniball
nagyúr
válasz
#25954560 #29020 üzenetére
Na igen, nekem csak hobbi a PC, ha dolgozol vele (videózol, virtualizálsz stb.) akkor más a tényállás. Vagy veszel a gyorsaságot igénylő részhez (drága pénzért) SSD-ket és a többit NASsolod, vagy lesz egy hangos géped munkára és egy másik halk a többihez. Vagy ha ennyi PC-d van eladod őket és a befolyt összegből csinálsz optikát.
-
canniball
nagyúr
Várd meg a VGA-t, ahogy írtad is lehet addig feleslegesen "stresszelsz" a dolgon.
Duracellm...!
Persze, nyilván a HDD valamennyi rezonanciát gerjeszt, de amíg ezt elnyomja más (pl. a motor hangja) addig nem biztos hogy érdemes ezzel foglalkozni.AxBattler!
Ha van elfogadható szint akkor nincs probléma.A HDD-vel meg ezek szerint sikerült belenyúlnod a "jóba".
&rew!
Én hosszú évek kísérletezése után vettem egy integrált, passzív hűtésű lapot (nekem szerencsére az is elég, nagy teljesítményt sosem akartam, csak csendet), adtam hozzá egy picoPSU-t és egy SSD-t, a HDD-t pedig elköltöztettem. Így jött el a boldogság kora.
Aki kényes a zajra annak szerintem mindenképpen érdemes szerverben vagy NAS-ban gondolkodnia. -
canniball
nagyúr
Én nem takarnám le (de ez én vagyok).
AxBattler!
Az a baj, hogy ez ördögi kör. Hangos a 3,5" HDD, ha kiiktatja az ember akkor hangos a kis venti, csere nagyobb/halkabb darabra, akkor a 2,5" HDD zavar, likvidálása után az eddig halknak gondolt venti zúg...nálam csak a passzív gép hozta meg az elvárt szintet. De azóta meg a hangfal alapzaja zavar, így azt is áramtalanítanom kell. Persze ha valakinek van elfogadható szint az könnyebb helyzetben van.Duracellm... & Patice!
Én sem értem: ha nem a rezonancia a gond, akkor miként segítene a fellógatás vagy a tüske? -
canniball
nagyúr
válasz
#16939776 #28401 üzenetére
Oh, mivel fent volt a "képtár" eszembe sem jutott legörgetni.
taranis!
Hidd el: egy leszabályozott halk venti egyáltalán nem zavaró egy HDD mellett (pláne ha esetleg 3,5"-os példányról van szó)!
Csatlakoznék Duracellm... javaslatához: ha megoldható legyen két külön gép. Nálam is így van: (még ha nem is mellette alszunk, de) ugyan egy gép is el tudná látni a feladatot de zavart a 2,5" vinyó hangja a HTPC-ben (a ventit nem hallottam mellette) így "kétfelé szedtem a feladatokat".
-
canniball
nagyúr
Nincs bekapcsolva a Good Night Led (legalul, jobbra)?
-
canniball
nagyúr
Értem. Ahogy AxBattler kolléga említette: 5.5/2.5-ös csati kell, valamint 12V. Ehhez pedig annyi A, hogy elég legyen. Utóbbi kettő általában fel van tüntetve az adapterek alján; a csatlakotót viszont szerintem csak próbával tudod kideríteni.
Ja és valóban, ahogy sysrq írja a polaritás sem mindegy. -
canniball
nagyúr
Ezek közül (csatlakozóban pont a kinézett paneltáphoz passzolnak) szerintem a 36W-os is elég lenne neked (de a helyedben én a 60W-osat választanám, akkor marad tartalékod ha pl. esetleg később belső HDD-re váltanál).
-
canniball
nagyúr
válasz
TheProb #27490 üzenetére
Úgy tudom a lapra integrált tápok korlátozott teljesítményűek, de mérget nem vennék rá és pontos adatot sem tudok.
A linkelt tápot én nem ismerem, de ha ennél maradsz akkor (mivel 19V-os) wide input-os Pico kell hozzá.
A ház sok mindentől függ, legfőképpen attól hogy mi lesz benne.
-
canniball
nagyúr
válasz
Chesterfield #27136 üzenetére
"A cél az lenne, hogy minél halkabb legyen."
Ha igazán halkat szeretnél, akkor én HDD nélküli gépet ajánlanék. Nyilván egyénfüggő, de engem a notivinyó hangja is zavar. Persze ha ilyen opció nincs...akkor valami 2,5" példányt vadássz!janos666!
Jól látod, sajnos manapság a 2db sata a divat, a többit külön vezérlővel oldják meg. De nálam pl. az Asrock Q1900-on ezen csücsül a rendszer-SSD és gondom még nem származott belőle. -
-
canniball
nagyúr
válasz
flashpointer #26481 üzenetére
Szerintem te nyúltál bele. Én is kényes vagyok a "zajokra", épp ezért most egy mozgó alkatrészektől teljesen mentes gép (Asrock Q1900-ITX+SSD+PicoPSU) fekszik itt mellettem az asztalon, az elődje egy FM2A85X-ITX volt és egyikből sem hallottam/hallok zavaró hangokat. Ha közvetlenül a lap fölé hajolok akkor hallani némi zizegést, de (nem tudom melyik alkatrészből és) ahhoz, hogy ez zavarjon kb. a gépet kispárnaként kéne használnom; cca. 60-70cm-re a fülemtől ebből már semmi nem hallatszik.
-
canniball
nagyúr
válasz
littledon #26453 üzenetére
Pardon, elfelejtettem hozzátenni, hogy amiről tudok.
Esetleg körülnézhetsz az AM1 platform háza táján is, az is majdnem teljesen integrált csak a proci jár külön, s bár a hűtője ugyan aktív de a tulajok szerint csendes; viszont hogy aludni lehet-e mellette azt nem tudom, ha gondolod kérdezz rá a topikjában. -
canniball
nagyúr
válasz
Gaben01 #16134 üzenetére
Én vásárlás előtt átnyálaztam pár tesztet, az egyik pont igazán nekem való volt: alap Intel vs. alap AMD (netezős konfigra gyúrtam különösebb igények nélkül), ott azt írták ilyen felhasználásra mindegyik ugyanolyan jó (CPU-ban is mindkettő bőven elég), így teljesen mindegy melyiket veszi az ember. Aztán "ha prociban mindkettő elég de az AMD-nél ott az IGP-tartalék akkor legyen az" alapon A4-5300-t vettem.
Mivel a PicoPSU korlátozza a felhasználható kraft mennyiségét visszavettem kicsit a teljesítményből (kikapcsoltam a TC-t és a CCC-ben levettem az órajelet 2300MHz-re). Így a fogyasztás dual RAM és SSD mellett bios/betöltés alatt 55-65W, idle 20-25W (ez visszavétel előtt ha jól emlékszem 30-35W körül volt), netezés alatt 35-40W. A hőfok a gyári hűtővel leszabályozva (ha jól emlékszem 50 százalék körülre) netezés alatt tegnap 27°C körül volt (kb. 20-22°C-os szobában, némi huzattal); erre a feladatra jobban leszabályozva is elég lenne, de akkor a körülötte lévő dolgok jobban melegednének mivel azokat is ez hűti. -
canniball
nagyúr
válasz
Arthuro_Adam #16074 üzenetére
Nem (csak) a W a lényeg, hanem hogy ebből mit tud a 12V-os ágon, azt sasold. A PicoPSU-k tipikusan jobbak ebben, csak persze drágábbak is...
-
canniball
nagyúr
válasz
Arthuro_Adam #16066 üzenetére
Biztos elég lesz A10-hez a paneltáp?
-
canniball
nagyúr
Itt egy teszt a 300W-os verzió tápjáról.
-
canniball
nagyúr
-
canniball
nagyúr
"Nekem sem volt még szerencsém semmilyen gumialátétes..."
Nekem volt egy Antec NSK2480-am, annak a szilikonos HDD-felfüggesztése (itt látható az alsó képen) szépen eliminálta a rezgést."Az ITX gépben viszont..."
...nálam csak egy SSD van, az a tuti néma megoldás. Adattárolónak pedig remek megoldás egy NAS/szerver, amit el lehet rakni olyan helyre ahol nem zavaró ha nekiáll dolgozni. -
-
canniball
nagyúr
válasz
Benőke #15093 üzenetére
"Nem vagyok érzékeny, de a táp venti hangosabb."
Így már érthető, ha ventis tápod van akkor nyilvánvaló hogy az elnyomja."Biztos van ahol rezonál, de azok az olcsóbb darabok."
Van egy Chieftec Dragonom még a régi, masszív szériából (~80kg-os koromban nyugodtan rá is ülhettem), anno nem keveset csengettem érte és bizony sajna ennek is tud korogni a gyomra. -
canniball
nagyúr
válasz
Benőke #15091 üzenetére
"...a gép karnyújtásnyira van de nem hallom..."
Akkor neked is rossz a füled, vagy nagy a környezeti zaj."...a ház sem rezonál..."
Szerencsés helyzetben vagy, sajnos nem mindegyik ház "ilyen rendes". Persze mint szó esett róla ha van ilyen jellegű probléma az kiküszöbölhető. -
-
canniball
nagyúr
válasz
Patice #15075 üzenetére
"Nekem két 750 GB-os WD Blue notivinyó van a gépemben. Semmit nem hallok belőlük. "
Akkor rossz a füled (vagy hangos(abb) a többi komponens).Nekem egy 500-as WD Blue-m van, a 3,5"-osokhoz képest valóban halk és ahogy írod nincs nincs felpörgési zaj sem, de azért adott esetben ez is be tudja rezonáltatni a házat és egy jellegzetes susogó hangja a 2,5"-osoknak is van. Ugyan ez nem mindenkit zavar és ha mindenképpen szükség van HDD-re akkor tényleg nincs ennél jobb választás, de aki kényes mindenféle zajra (mint pl. én
) annak ez is zavaró lehet.
-
canniball
nagyúr
válasz
Pista0001 #15019 üzenetére
Nem tudom azok milyen paneltápok voltak és milyen terhelésnek voltak kitéve...de mint írtam az én picom 12V-on 6A-t tud, az úgy vélem kellően szellős házba nem tervezek mást rakni csak a lapot, a procit, két memóriát és egy SSD-t, így ilyesmi eredményt várok, ez pedig nem jelenthet problémát.
-
canniball
nagyúr
válasz
szabi__memo #14889 üzenetére
Ebben is van ráció...
-
canniball
nagyúr
válasz
szabi__memo #14887 üzenetére
Ha jól látom pont az az üzletpolitikájuk egyik pillére hogy minden van raktáron. Meg ugye egy darabot rendelni jóval drágább mint többet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- Msi Mpg Z590 Gaming Plus Eladó!!!
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest