- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- 65 órányi zenét ígér az Audio-Technica új TWS fülese
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tthom
senior tag
Jajmán, ne kötözködj.
Gyári 2cm-es hűtővel megy, gondolom 2nél nem tovább.Ha megmondod hogy teszteljem, megnézem, hogy mit szól hozzá..
Szerk: ritkán van szükségem a teljes 6 magos csomagra turbón, inkább csak sok alkalmazás fut egymás mellett gép. Tervben van másik ház, amibe belefér nagyobb hűtő.
-
-
Archttila
veterán
Oldalsó panel S12A intake. [link] 1080ti-vel rakják össze ugyanilyen konstrukcióban, szóval remélem nem lesz gond
Ebben az elrendezésben alacsony fordulaton 50-53C avg. a CPU/VGA (bár az új Noctuával még nem tesztelték)
Ha be fúvásra rakom a két alsó ventit akkor feleslegesen felfűti a procit/lapot, és a VGA lamelláira fújt levegő is csak egy újabb zajforrás lesz.(#43388) Duracellm...
Köszi!
Front audioval évek óta nincs gond. Tudom kicsit rémesnek tűnik de hidd el csalóka...
Kábelkötegelő elfogyottA tápkábel krimepelésénél-összerakásánál, síkba kiterítve volt csavarodás-feszültség a szálakban?
A kábelt mint azt már korábban postoltam készen vettem de igen, az egyik fele úgy emlékszem (a gyári is) meg van csavarva, de ezt majd VGA összeszerelésnél még ellenőrzöm! Vagy másféle csavarodásra gondolsz?
-
Mercutio_
félisten
Specification fülnél
- 1 x Ultra M.2 Socket, supports M Key type 2280 M.2 SATA3 6.0 Gb/s module and M.2 PCI Express module up to Gen3 x4 (32 Gb/s) (with Summit Ridge, Raven Ridge and Pinnacle Ridge) or Gen3 x2 (16 Gb/s) (with A-Series APU)*
*Supports NVMe SSD as boot disks
-
HookR
addikt
"...amibe belemegy, abban sem lehet kb semmire sem használni az x16 slotot."
Bár igen ritka, azért akad Mini-ITX ház 3 nyílással bővítőkártyák számára (pl. Jonsbo/Cooltek C2, NCASE M1, Primo P115)."...de legpontosabban dtx-es"
A DTX mélységre 244mm, mint a MicroATX* esetében. A Mini-DTX az, ami a 203x170mm-ével közel áll a linkelt MicroATX lap 191x170mm-éhez.* ahol is a 244x244mm mint maximális méret van meghatározva.
"Egyébként az ilyen kis (gagyi) lapokra direkt azért rakják a 2. slotba a 16x pci-e csatit, hogy ITX házba ne legyenek jók. (ez csak saját vélemény, de ide a rozsdás bökőt, hogy így van)"
Valószínűleg egyszerűbb így az alkatrészek elhelyezése és a vezetékezés az alaplapon, mintha az x16 slot lenne beljebb. Na meg az x16-os slot-ban dupla széles bővítőkártya mellett leginkább így marad szabadon használható az x1-es sín, mintsem fordított elrendezésben. -
choco01
addikt
Elpida+CSX meg CSX+Kingston meg Elpida+Kingstonnal próbáltam meg mindnel ugyan ez volt, ramtest nem dobott hibát, meg laptopokban működik mind együtt.. A lapban is működik de amint nem nyulsz hozzá 5 percig kifagy.. Szóval a lapnak nem tetszik valami..
azért kérdem mert akkor lehet veszek még egy ugyan ilyen csxet mellé.. De ha az sem jó neki..
Pista+cinema:
Sosem fagyott meg ki ha nem nyulsz hozzá?
-
Ispy
nagyúr
Én is szoptam egy jó nagyot öccsém gépével a corsair cl15-ös ramokkal, végül az lett a megoldás, hogy kivettem a saját gépemből és azzal ment, intelnek meg mindegy. Nekem egy életre elment a kedvem az amd-től.
Azért az gáz, hogy a budget ramokkal nem megy, úgy kell vadászni, hogy melyik jó, ráadásul a qvl listában is csak a heroin árban lévő kittek vannak benne, ofkorz.
-
choco01
addikt
Mindjárt megnézem ott is, ebayen néztem.
-
ecaddsell
aktív tag
Igen az a lényeg, hogy mindenki magának meg tudja indokolni
.
Ha láttam is azt az oldalt akkor sem hagyott mély nyomokat bennem (sajnos egyre romlik a memóriám...).
Mostanában inkább erről a környékről nézegetek:
https://www.pcper.com/reviews/Storage/Intel-Optane-SSD-800P-58GB-118GB-and-RAID-Review-3D-XPoint-Goes-Mainstream/Perform-3Vsz. nem olyan rossz az EVO, de nem offolnék tovább.
jokeph
Nem követem mi az a töménytelen PCIe használat ITX-es lapon. 16+4 sáv amit a Z270 ad (részben chipsetből) azért elég kellene legyen. Alatta persze lehetnek gondok. -
jokeph
nagyúr
Minden soroddal csak egyetérteni tudok.
Mellesleg, a pci-e SSD-vel elég sokan szivnak, főleg aki minden csatlakozót (pci-e sávot) szeretne használni, a közép és alsó kategóriás lap+CPU párosok ebben pedig nem dőzsölnek.
Szerintem mire nekem lesz ilyen SSD-m, lecserélem addigra a Z270-es lapom is valami újabb cuccra.
-
-
csemiubi
tag
Köszönöm szépen az infókat! Pontosabban kell leírnom mit is szeretnék, és kezdjük elölről
1. Alza.hu-ról szeretnék venni mindent, az ÁFA miatt. (innen kellene válogatni)
2. Fejleszteni nem akarom, a jelenlegi (10!) éves gépemet cserélném egy olyanra ami kiszolgál a következő 10 évben.
3. Erre kell: torrent, film, youtube, zeneszerkesztő szoftverek. Ha kell, tudjak pár perces mobillal készített videókat vágni rajta. (Ehhez nem kell külön VGA ha jól gondolom)
4. Corsair 250D ház a méretei miatt lenne tökéletes, nem tudom jó választás-e?
Ezek ismeretében milyen konfigurációt javasolsz/javasoltok?
Köszönöm szépen a segítséget!
-
csemiubi
tag
Köszönöm, javítottam!
Sziasztok!
Na ezt sikerült összeszednem az alzáról:
Corsair 250D
MSI H110I PRO
SilentiumPC Fera 3 HE1224
Intel Core i5-7400
Kingston 8GB KIT DDR4 2133MHz CL14 HyperX Fury Black Series
Kingston A400 120GB 7mm
WD Blue 1TB
Corsair CX430A gép erre kell: torrent, film, youtube, zeneszerkesztő szoftverek.
Milyen ez így?
-
törölt tag
egy e350-et fel tudok itthon eleszteni es megnezni, csak nemtom az segit-e. igaz en anno az 1.65GHz-rol felhuztam 2.2-re, de a tudomanyos kivancsisag kedveert kiprobalhatom 1.3-on is.
szerk: nem segit
Mercutio_ : viszonylag friss a teszt, (Update: 2017-09- 5), szoval segithet, hacsak azota nem valtott a yt -
Ha Edge vagy IE alól nézi a YT-ot, akkor H264 és nagyon jó hardveres gyorsítás van alatta.
Chrome vagy FF alatt, még kényszerítve is a H264-et, nem bírja., max a 720p-t. (Atom x5-Z8350-nel van tapasztalatom)
Edge alól konkrétan nem terheli a processzort, a felület nem megy, minden borzasztó lassú, de a videó, az bezzeg dübörög a háttérben. Még megállítani sem tudod, ha nincsen rá processzoridő.
Bár végigolvasván az internetet, az E2-3800 mintha erősebb lenne az Atom x5-Z8350-nél. -
vegyszer
addikt
Nekem AC/DC adapteres táp volt az LC-Power 1320mi házához.
A gyári paneltápot előbb egy PicoPSU-ra cseréltem a sok kábel miatt. De az AC/DC maradt. 2011 márciusától 2017 novemberéig gyakorlatilag 7/24-ben ment. Meg is fáradt az említett AC/DC adapter. Ciceregni kezdett, és egy idő után forró lett, és terhelés alatt melegen lekapcsolt...
A paneltápot még nyűvik utolsó információim szerint. -
-
Ringman
félisten
igen, azt olvastam, de elvileg ehhez ingyenes (bár végülis mindegy is, nem azon a 4€-n múlik)
Discontinued models compatible to AM4:
Kabuto, Kabuto 2, Mugen 1 (SCINF-1000), Samurai ZZ (Rev.B), Grand Kama Cross (Rev.B), Yasya, Rasetsu, BIG Shuriken(SCBSK-1000), Ninja Mini (Rev. B), Kama Angle (Rev. B), Ninja 2 (Rev.B), Ninja Mini(Rev.B), Zipang, Zipang 2, Kama Cross (SCKC-1000), Katana 2, Mine Rev. B, Orochi(SCORC-1000), Ninja Plus Rev.B, Ninja CU.Scythe EU GmbH offers the AM4 upgrade kit firstly for Mugen 5, which is based on the latest HPMS II mounting system. In order to receive one of the free AM4 upgrade kits, users just need to contact the Scythe EU GmbH Support Team and to supply the invoice of the purchased Mugen 5 along with proof of purchase of an AM4 motherboard or the Ryzen™ CPU. The HPMS II AM4 upgrade kits are ready to be shipped to customers from Europe.
de lehet hogy én értelmeztem félre a fenti bekezdést (a revB az hpms ii) és a free csak a mugen 5-re vonatkozik
-
Iginotus
addikt
30 perc furmark után
Biztos vagyok benne, hogy lesz ez még melegebb is mivel itt kb csak a VGA melegszik.... De 10 perc után beállt és utána a ventilátort pörgettem feljebb. Hát hangos lettMajd levettem a ház oldalát és néztem a ram és Vram on a hütőbordát, azok is 70-74 C fokosak..
Kellemes hajszárító meleget tolt ki magából a gép.Jól meg kell szellőztetni, mert elég zsúfolt lett.
-
imibogyo
veterán
Sokat lemodellezek, de sok megtalálható neten is. Várunk szeretettel ebben a topikban. Ha pedig csak egy két ötlet érdekel, akkor innen is válogathatsz (legtöbbjét megtalálod a topikban is linkelgetve, természetesen a 3d-s tervek mappa tartalmára gondolok)...
-
prolad
addikt
Nekem is egy pure wings van még rajta, 500 alatt megy egy kicsivel. Azt néztem eléggé alulméretezték a gyártók a kártyák többségénél a hűtést, palit is elég meleg extra hűtés nélkül.
Nem veszi vissza, más a limitáló tényező, 1850 körül indul, aztán beáll 1822-re, azt tatja bármeddig.
Már csak a CPU-t kéne alulfeszelni és elég jók lennének a hőfokok alacsony zaj mellett. -
prolad
addikt
Sajnos nem fér el, akárhogy forgatom, nem tudom becsavarozni. Ha keresztben van túllóg oldalra, kb 2-3mm-t, ha hosszában teszem, akkor belóg a VGA alá és nem tudok ventillátort tenni rá.
Így lehet nem a legjobb megoldás, de a táp és a hűtő is tud szellőzni, állítva használom a házat, így a rögzítések is tartani fognak. Ha majd lesz kedvem lehet szétszedem még eygszer, mára ennyi elég volt. -
pillevas
csendes tag
Oké hiszünk neked.
De akkor mért írják le? Nem akarok vitatkozni írjon olyan aki kipróbálta és i3 7100 próbáltam erről tudok írni és amiről olvasok. De hanem hiszünk a wikinek akkor mért hiszünk az OC tesztnek?
Igazából azt akartam a kollégának leírni hogy ez a ház jól szellőzik csak okosan kell a ventit betenni, hogy ne menjen tele porral. -
pillevas
csendes tag
És 0-24h ben maxon megy? Hagyjál már! És egy húzott procin gyári hűtő van?
Elég sok tényezős a dolog.
A háromszoros szorzót honnan veszed? Weboldal?
Aki aktív szellőzést akar annak számolnia kell némi szélzajjal vagy méretes passzív elemekkel.https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Core_i7_microprocessors
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Core_i3_microprocessors
-
Igaz, de nem mindegy mennyire melegszik, és mennyire kell pörögnie benne a ventinek.
Pl. Antec elcseszte az ISK300-asok tápját, egy elég gyengécske 150W-os PSU került bele, kb. 70%-os hatékonysággal... ami ráadásul egyedi dizájnnal rendelkezik, cserélni sem lehet, utólag max. egy pico/panel tápot tudsz mókolni bele.
-
Beckham087
csendes tag
Hey! Köszi a válaszokat, ezek alapján módosítottam kicsit a konfigot. Marad a moduláris táp, és jönnek ventik.
Más kérdés: nem nagyon figyeltem az elmúlt években az árakat, érdemes lehet várni a vásárlással Black Friday-ig, vagy a PC komponensek árai nem szoktak jelentősen csökkenni ilyenkor?
(egy kb 10% környéki csökkenésért azért még kiülném azt a 3 hetet)
-
HookR
addikt
Éppen néztem is, hogy a Gigabyte Z370N WiFi-nél kiemelt képességként fel is van tüntetve a 'Smart Fan 5' részeként. SF5-ös lapok még például:
- GA-AB350N-Gaming WIFI
- GA-H270N-WIFI
- GA-Z270N-Gaming 5
Feltételezem, hogy akkor ezek is tudják, de persze ez még megerősítésre vár. -
Geller72
veterán
Akkor ez szarul fog érinteni..
De találtam másikat is, ami dettó..
-
Goose-T
veterán
Vagy kifeszíteni a helyére egy fekete harisnyát, oszt jóvan.
Igényesebbek hangfalselyemmel is próbálkozhatnak.
Annyi hátulütője van a Big Shuriken 2-nek, hogy csak normál magasságú RAM-ok férnek alá, a magas hűtőbordás tuningcuccok nem. Félreértés ne essék, nem kell alacsony profilú, sokan a normál magasságú modult mondják annak.
Az ott baloldalt, az egy igazi alacsony profilú modul, mellette pedig egy normál méretű.
-
Speed®
titán
Ja..írtam az eladónak, ez most komoly-e, mert viccnek durva. Természetesen szerinte a hirdetésben közölt képen ez látszott, a deformációk ventilátor fel/leszereléskor keletkeztek, ill. tökéletesen funkcionál. Namost azon a képen 1 oldal "látszik", a többit meg megpróbálhatjuk a kézbesítőre fogni, de felesleges..összevert teliganaj bontószökevény.
Jelenleg áztatom..zuhannyal nem jött le a retek, kefe kell :S Szárítás után kiegyengetem, aztán teszt..ha minden stimmel vele, indulhat a modding.Nerazim
Ja, végülis moddolt/egyedi -
törölt tag
sajat topicja az sff.net-en. szerintem nem nyeklik-nyaklik a haz.
-
MPeter87
őstag
A newegg review-k alapján azért elég vegyes a kép, kb a fele negatív ennél a 2 terásnál. Ez alapján inkább kihagynám ezt a Seagate vinyót. Néztem a FireCuda-t is, de ott is hasonlóan vegyesek a tapasztalatok. WD Black 1TB-nál alig van negatív vélemény, de ennél nagyobb kellene.
(#39728) HookR
Sajna az már sokkal költségesebb megoldás lenne. Van egy 120as Adata SX930 a laptopomban, ezt át tudnám rakni az új gépbe, így SSD-t külön nem terveztem venni.
Ha ezek a cuccok elvannak kényelmesen egy kevésbé jól szellőző házban is, akkor viszont lehet ezek közül választok majd. Köszi! -
Archttila
veterán
Igen közben rájöttem
köszi!
Nem baj nekem igazából a bt modul miatt érdekes a dolog, net az UTP-n jön.
Egyébként jelenleg (gyárilag) Broadcom van benne és tökéletesen működött amikor használtam. (TP-Link 1043ND v2/ LEDE 17.01.2)szerk.: ja, hogy ennyire vissza kell menni az időbe
ebben a méretben nem létezik bt 4.1 -es kártya. Remek.
-
Melorin
addikt
Ahová szokták, passzolom, gondoltam ezeket is fel lehet csavarozni valahogy a házakba.
Még nem tudom, hogy milyen házam lesz pontosan, de hajlok a Metis, CM 110 és hasonló házak felé. Ezekbe gondolom paneltápot sem egyszerű beszerelni, ezért gondolkodtam más fajtában is, de elbizonytalanodtam. -
-
törölt tag
Mester,
Még a következőt szeretném megkérdezni az általad leírt konfigurációval kapcsolatban: külső csatlakozókat külön kell kérni hozzá? Gondolok az USB, hangkártya és internetkábel csatlakozójára.
Bocsi, de ahogy tegnap írtam, eléggé kiestem a képből az utóbbi évtizedben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Synology NAS
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Építő/felújító topik
- Anime filmek és sorozatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Rábólintott az EU, eltakarítja az illegális termékeket az AliExpress
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- E-roller topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged