-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beckham087
csendes tag
Hey! Köszi a válaszokat, ezek alapján módosítottam kicsit a konfigot. Marad a moduláris táp, és jönnek ventik.
Más kérdés: nem nagyon figyeltem az elmúlt években az árakat, érdemes lehet várni a vásárlással Black Friday-ig, vagy a PC komponensek árai nem szoktak jelentősen csökkenni ilyenkor?
(egy kb 10% környéki csökkenésért azért még kiülném azt a 3 hetet)
-
Beckham087
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy mini-ITX builddel kapcsolatban. Jelenleg egy 3ik generációs i5-öst használok, SATA SSD-vel. A gépet munkára használom (online poker, egyszerre több klienst futtatok illetve különböző elemző-, és hud programok futhatnak egy időben). Jelen állapotában kezd kicsit akadozni a dolog. Alapban is kicsit akad amikor új asztalt nyitok, ha pedig közben veszem is a játékomat (későbbi elemzés céljából) akkor főleg.
Az új gépet is főleg erre a célra használnám, 2 monitor, és egy TV lenne rákötve (TV csak filmezés céljából)Erre a gépre gondoltam:
- Ház: Fractial Design Node 202
- Táp: Thermaltake 450W Toughpower SFX Link
- Alaplap: GIGABYTE Gaming AB350N-WIFI Link
- CPU: Ryzen 5 1600
- Venti: Noucta NH-L9A hűtő: Link
- Memória: Corsair 2x8GB 3200MHz: Link
- SSD_01: Samsung 960 EVO 250GB M.2 (rendszer)
- SSD_02: Tökmindegy milyen 500GB körül
- VGA : GTX1050 TiAzért döntöttem az AMD mellett, mert úgy tudom hogy az AM4 foglalt még 2020-ig megmarad így későbbi upgradek könnyebben mehetnek a szeretném.
Kérdéseim:
- Jó e ez az alaplap vagy érdemes x370-es chipsetest keresni?
- Ha jól tudom a Ryzen hivatalosan még csak 2667MHZ memóriát támogat, (tuininghoz nem értek..) de azért gondoltam 3200-asra hogy a későbbiekben majd új proci beépítése esetén is ki tudjam majd használni.
- Egy ilyen kis VGA mellé érdemes még külön ventiket venni a házhoz?
- Kell e a moduláris táp vagy jó valami egyszerűbb is?Bocsi ha hosszú lett, minden hozzászólást/kritikát köszönök!
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Goddess of Victory:Nikke
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- One mobilszolgáltatások
- Milyen notebookot vegyek?
- VR topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Spórolós topik
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- Milyen széket vegyek?
- További aktív témák...
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- ASUS x870 Hero + 7800x3D
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston Fury Renegade DDR5 6400mhz kit
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged