- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
8nemesis8
veterán
válasz
hegegabi80 #43471 üzenetére
Azt nem szeretném, max a csavarból, mert a csavar cseréjével nem észrevehető a MOD.
MATX lappal használod a metis-t?
A tálcát hogyan kell ehhez átalakítani vagy vágsz bele egy matx méretet? Oda már külön VGA nem fog férni ha jól gondolom!? -
8nemesis8
veterán
válasz
hegegabi80 #43455 üzenetére
Az lesz, de a csavar felét le kellene reszelni, ha jól látom. Bár érzésre, ha nincs ott, akkor is stabil az alaplapi tálca, de az oldallak hajlamos a benyomódásra, így tényleg a reszelés lehet a megoldás rá. Nálad akkor nem így néz ki?
-
8nemesis8
veterán
válasz
hegegabi80 #43450 üzenetére
Hát nem örülnék neki, ha így lenne, de ezek szerint talán azt.
Egyébként nem tökéletes az oldalán az illesztés így de azt hittem ebbe az árba még talán ez belefér.
Várom majd, ha sikerült megnézni, hogy nálad milyen! -
8nemesis8
veterán
válasz
hegegabi80 #43440 üzenetére
-
8nemesis8
veterán
Mi a szösz? Elég kézenfekvő név pedig
Azok, amiket a képek is láthatóak? Esetleg van hozzá link? Lehet érdekelne!Ez nagyon baráti és ha jól emlékszem, akkor egy általad elkészített fájl alapján dolgoztak? Esetleg ez elkérhető?
Egyébként marad így is, hogy kiáll a gépház síkjából vagy próbálod tovább fejleszteni más irányba?
Nálam mindenképpen posta lenne, Szegedtől messze van egy plexiért.Ez a plexi mennyire karcálló?
Ti beszéltetek rá.
Illetve fórumokon sok jó átalakítást láttam és nekem is bejön. Nem fehér lett végül, Plusba nem volt fehér sehol raktáron már, de néztem sok képet és az ezüst máshol nem volt túl zavaróan szálcsiszolt. Fényforrás függő, ha telibe vakuzza valaki nem szép, egyébként abszolút beleillik a mac ökoszisztémába szerintem. Fehér talán kevésbé illene.
A ház összességében tetszik, sajnos, hogy a csavarokra vigyázni kell, mert nagyon könnyen lehetne metszeni új menetet a gépházba. Továbbá ami érdekes, hogy az alaplapi tálca mögött, ami van oldallap mintha nem lenne minden kóser.
Az alaplapi tálca és az előlapra 2 normális csavarral és egy kintebb lógó csavarral van rögzítve. Úgy vettem észre, hogy erre felfekszik kicsit az oldallap. Ez nálatok is ilyen? -
8nemesis8
veterán
válasz
hegegabi80 #43440 üzenetére
Köszi!
A sima megoldással az lett volna a gondom, hogy nem nagyon találtam értelmes porszűrő kialakítást és ami a Pluson van, az meg nagyon baba szerintem.
Már elkezdtem belakni, de délután lövök egy képet a hátsójáról, ott látható a lényeg!
-
8nemesis8
veterán
Hmmm ez került 1300-ba? vágással mindennel?
Jók a thumbscrews-aid. Nem tudom magyarul hogyan mondják. Hol érdemes beszerzeni ezeket? ebay, ali és társai vagy itthon van nem túl feláras forrás? Varázslós boltban megkérik az árát úgy láttam, igaz jó sokat is adnak érte.
Jól néz ki a plexi, üveget mennyire lenne macerás így vágatni?
-
8nemesis8
veterán
Ez szép és jó, de ahogyan látom az áron is sikerült emelniük.
Kis kuckóhoz úgyis a legjobb az egyedi méretű kábel talán, ATX SFX átalakító meg nem a világ végeui.: Én ist most vettem az SF 450-et, de nem gondolom, hogy ezzel sokkal, de sokkal jobban járnék.
Bár lehet csak én vettem jó áron az SF450-et 27ért, de most amazonon 108 Euro az új. -
8nemesis8
veterán
Ez a gyári venti nem túl hangos egyébként?
Nah ez jó hír, mert nem egy nagyon bika ez a hűtő, bár tesztek alapján méretéhez és árához képest nagyon is korrekt, de nem az van, hogy akkora hűtővel éred el ezt a hőfokot, ami a CPU árával vetekszikA felső részébe rakható 3,5"os HDD ugye jól emlékszem?
Vagy alulra, de akkor 2,5" nem fér oda. -
8nemesis8
veterán
Akkor csak halkan.
Pontosan melyik a házad?
Extra venti? CPU hűtő mik?
HDD, SSD?sati: Ez mikor lesz? Persze ráér szerintem.
Egyébként furcsaság, hogy rádugtam a hardvert és mintha bekapcsolna, majd kattan és lakapcsol a gép majd 1 másodperc múlva újra bekapcsol és utána működik. Nálad is így megy?Még nincs meg a friss hardver, ezzel azzal próbálgatom
-
8nemesis8
veterán
Az a baj, hogy nem nagyon van vagy drágán. Körbeírtam 5-6 webshopnak nem lehet beszerezni most sajnos, ami van raktáron az van.
Így elkezdtem gondolkozni 3 opcióban is.1. Veszek feketét ami Plusos
2. Veszek fehéret simát és vágok vagy vágatok rá felülre egy 140mm-es ventinek (nem lesz dedikált VGA egyenlőre így felesleg ennél több)
3. Agyalok a szürkén.Továbbá habár a Metis tetszik a Silverstone FT03 mini egy fokkal talán jobban tetszik, bár annak vannak hátránya az árát nem nézve is. Alacsonyabb cpu hűtő befogadás. Minőségibb és kisebb footprint.
Vannak érvek.Még alszok rá 1-2őt közbe olvasom a 40 000. hozzászólától a topikot
-
8nemesis8
veterán
A Corsair SF450-nél hogyan láthatom, hogy hanyadik revízió?
Annyit láttam, hogy rev AD, de nem látok egyértelmű infót, hogy ez hanyadik kisadás.Hamarosan összeáll az ITX hackintosh
-
8nemesis8
veterán
válasz
Shin Chen #43288 üzenetére
Klafa, VGA nélkül egészen szellős lehet a kicsike. A fenti venti pont beleérne a 3,5"-os HDD-be?
Nekem mondjuk 1 hely elég, így az lentre simán jó lehetne...ahogyan nálad is van.
SFX tápot vettem, még a Metis is kérdéses, mert sajnos a Plus verzió, ami frankóbb lenne hűtés szempontból nem éppen jó áron van, ha fehéret szeretnék belőle.. -
8nemesis8
veterán
válasz
#16939776 #43287 üzenetére
Persze, de nyilván ehhez vastagabb ár is társul
A Metis mellett a nagy kedvens ez az FT03 Mini, így még nem sikerült döntenem, a Metis olcsóbb lenne, de a Silverstone annyival minőségibbnek tűnik képekről és picit kevesebb helyet is foglalna el az asztalról szerintem!Köszi a tápkapcsolási tippet!
Neked volt Metis-ed egyébként? Kíváncsi lennék, hogy összehasonlítva a Silverstone házzal mit mondanál!? -
8nemesis8
veterán
válasz
hegegabi80 #43282 üzenetére
Köszi a linket és véleményt.
SFX táp mellett döntöttem végül, mert nem erőltetném a régebbi ATX tápomra és még nem fix a ház kérdése és nekm akarok pár héten belül újabb tápot venni, a gépre emg szükség van és a forint gyengülése sem éppen segítség most.
Szóval Corsair SF 450-et vettem, a legtöbb tesztbe a top 1-2-be sorolják és valami 7 év garanciával nem is tűnik már annyira vészesnek. ITX ház lévén szerintem kell, hogy moduláris legyen a táp is.Ringman: Most is annyi a kiszállítás, tehát ha mást is rendelsz ingyen kihozzá és pont ismerősnek kell majd projektort rendelni talán...
-
8nemesis8
veterán
Igen láttam a hirdetését, ennyit nem biztos, hogy megér nekem 2000+posta. Feléből megoldom én is vagy még az sem kizárt, hogy sfx tápos házat veszek.
Jelenleg 3-4 nagyon szimpatikus ház van, többek között a Metis is ilyen.Egyébként láttam, hogy volt itt olyan, aki ATX táphelyre SFX tápot 3ponton rögzített egy alátét segítségével. Ha hordozva nincs, talán az is megteszi átmenetileg!
-
8nemesis8
veterán
Te a sima Metis-t vetted Classis vagy ablakos verziót?
Jól emlékszem, hogy nem Plus-t írtál, ugye?Jól néz ki a téma.
Corsair SF450-es tápon agyalok én is, megvolt vagy mostani beszerzés? Nem nagyon kapni már itthon szinte sehol... Az emag garanciáját, pedig nem tartom életbiztosításnak!Hogyan oldottad meg a SFX táp adapter kérdését?
Egyébként nekem ez a kábelrendezés, ami nálad van megfelelő, szerintem frankó lett! -
8nemesis8
veterán
Akkor keresnem kellene fehéret.
Nézegetek fórumokat és nem tudok rájönni, hogy ez az alaplapi tálca hogyan kerül ide? Láthatóan egy 2,5"os meghajtóra van tervezve az alaplap mellett, de én akármelyik gépházat néztem Metis (plus), Styx nem látok ilyen tálcát.Ez pedig a Sytx, ugye? Ott már van lehetőség kábelrendezésre is...
-
8nemesis8
veterán
válasz
Shin Chen #43266 üzenetére
Jobban megnézve a színeket lehet ez a leginkább jó. Macbook helyére jönne a gép elsősorban.
Fehérben gondolkoztam, de ha jól látom az sima fehér és nem ez a szálcsiszolt mintázatú, mint az ezüst vagy fekete mondjuk.A 3,5"-os HDD-vel nincs gondod? Hallható, amikor felpörög?
-
8nemesis8
veterán
válasz
#16939776 #43265 üzenetére
Igen az
Hát ezek vatta újak, NAS-ba RED széria, annyira azért nem rossz.Így ami kimaradt, menne a gépbe, de ha nem, akkor nézek neki valami külső házat majd talán.
Jó ötlet ez az egérpados megoldás, egyenlőre szűrőt hanyagolom.
Miért váltál meg a Silverstone háztól egyébként? Vagy rosszul értem és nem Metis-ed van?Később sem akarok komoly VGA-t, időm nincs játszani, PS4 is használatlanul ott fekszik csak, sok játékkal...
Alaplap nélkül be tudom kapcsolni a tápot vagy kelleni fog egy lap + a HDD-k?
Köszi a sok segítséget.
Már csak a ram kérdést kellene tisztázni és mehetne a rendelés.
Esetleg abban mennyire vagy otthon? -
8nemesis8
veterán
válasz
#16939776 #43255 üzenetére
Most nézem, hogy te voltál, aki azt megtette. Elég komoly kis mod, főleg a táppal.
Most viszont nem teljesen világos, hogy neked egy a Silverstone házad van vagy a metis? Olvasom vissza a topikot, de lassan haladok.Egyébként itt úgy látom egy városban lakunk.
Nem nagy tárhely kell 2-3TB elég lehet + SSD, de ha nem muszáj ezért nem vennéd disket. Otthon állnak a 3,5"os új red-ek, meg green HDD-k... Ezért is szeretném felhasználni.
Ezt pont akartam kérdezni, hogy porszűrővel lehet-e olcsn bővíteni otthon, mert ez például engem zavar, hogcs nincs szűrő.
Nálam ugye nem lesz VGA, később is max egy közép kategóriás, mert nem játszom. i5-89400 mellé, nem gondolnék nagy melegedést, de azért felkészülök inkább
Úgy láttaam, te tápokban otthon vagy.
Van egy 8 éves FSP Everestem (nem használom olyan 3-4 éve, de pár hónapja bekapcsoltam, akkor ment 1 napot), ami 500wattos. Szerinted az új konfigot meghajthatom vele 1-2 hétig, amíg eldöntöm a ház kérdést és a tápot, hogy atx vagy sfx kell?Ispy: Köszi a tippet. Ez a bolt elég drága, bár tény, hogy nagyon sok mindent be tudnak szerezni.
Igazából most ezen agyalok, hogy a Silverstone ft03 vagy ez a Metis esetleg Styx legyen. Igazából sok helyen olvastam rosszat az itx lapok vrm és egyéb melegedéséről és picit félek tőle, bár ez inkább tuningnál lenne érdekes, ami nálam nem lesz... -
8nemesis8
veterán
Elsőre vékonynak tűnt aztán videó alapján már láttam, hogy nem nagyon vetemedik.
Azt mondod, hogy ha a classicot nézném az nem a legjobb az itx laphoz a plus verzió felső ventillátora ennyit számítana?
Nézegetem, alig pár helyen kapni itthon. Van valami tuti beszerzési forrása? -
8nemesis8
veterán
válasz
#16939776 #43233 üzenetére
Szia!
A moddingosra gondolsz?
OlvastamMiért? Melegedés vagy rezonancia miatt?
Akkor tegyem külső házba?
NAS-ba azért nem akarom, mert a HDD-t csak backupra használnám, így naponta 1-2szer keresnék rajta valamit csak.
Néztem ez a házat már, de valahogyan olyan pelenka anyagúnak tűnik. Szellőzésre milyen ez a ház? Egyébként méretre még pont jó is lehetne akár -
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Nézegettem ezt a Silverstone FT03 mini-t. Jó lenne minél kisebb helyet foglaljon az íroasztalon a gép.
Szemllőzésre sem tűnik vészesnek, egy i5 lenne benne, de VGA nélkül, később is talán max egy közepes VGA lenne benne. 3,5"os HDD és 2db SSD szinte tuti. Léghűtéssel jó lehet?Alternatíva van esetleg? Ami nem tetszik benne, hogy SFX táp kell bele és nem a normál ATX. A nem mini verzió, pedig túl nagy és drága már sajnos. Tudnátok segíteni?
Jah igen, mini-ITX lenne a cél, de ha m-ATX és nem sokkal nagyobb az még simán jó lenne, sőt melegedés szempontból jobb is talán!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged