- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
titán
válasz
Geller72 #49435 üzenetére
Nem kell B550/X570re indokolatlanul sokat kiadni, ha 1/2-2/3 áron van B450 és akkor nem fáj annyira a váltás. Kivéve, ha létszükséglet a PCIe4.0, amire elég kevés az esély (VGAnak nem kell, az ezt kihasználó SSDk meg aranyáron mennek még jó ideig). Van náluk pl. Strix B450-I 48ért, 3900Xet ebbe is szó nélkül bele lehet tenni később, korrekt a VRM.
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Geller72 #40886 üzenetére
Ezeket a kalkulátorokat én már átfutottam 2 éve, a Cooler Master féle a legjobb.
-
válasz
Geller72 #40800 üzenetére
Linkeld légy szíves, mert 1050Ti-ből szerintem csak 2 slot-os LP létezik, GT1030-ból van 1 slot-os LP.
(#40810) Geller_1972
Faja, de ahogy nézem, ez meg hosszra nem fog beférni a Streacom-ba.
+ linkelnél webshop-ot, ahonnan értelmes áron szállítanak hazánkba is (garanciával)? -
energy4ever
addikt
válasz
Geller72 #40807 üzenetére
Te olvasol is, vagy csak nezzel? Tudod mit irt?
"Nincs LP ÉS single slot 1050Ti.
Vagy LP, vagy single slot létezik."Segitek:
Nincs LP ÉS single slot 1050Ti. (ebben a sorban az ES azt jelenti, hogy egyszerre LP, es SS)
Vagy LP, vagy single slot létezik. (Igen teis olyat linkeltel ami siman SS, es nem LP)Ispy: Asszonynak ASUS HD6570-je van LP, SS, de nem LP kerettel van bent a metiseben. Egy AMD A10-6800K-val megy hibrid CrossFire-ben.
-
válasz
Geller72 #40787 üzenetére
CPU: i5-8400 tűnik nekem az arany középútnak.
Alaplap: ez lehet a nehéz eset, túl friss még az új platform, kevés a megjelent deszka.
Ház: Raijintek Metis, vagy ugyanez Plus változatban.
Táp: Chieftec SFX-350BS, Zalman ZM350-FX, Kolink KL-SFX350, stb.(#40788) iltirisz
HDPLEX 160W DC-ATX + valami nagyobb, 19V-os HP, vagy DELL notitöltő. -
Pista0001
addikt
válasz
Geller72 #18718 üzenetére
Igen, meglepően
olcsónem túl drága, ezért is linkeltem be. Szerintem egyáltalán nem rusnya, a szokásos HAF dizájn. Elég átgondoltnak tűnik, és biztos nem okoz neki problémát egy nagy teljesítményű konfig. A táp elhelyezést is okosan oldották meg, nem kell gányolni senkinek, csak választani. Egyedül a mélysége nem szokványos, de gondolom van akinek ez nem okoz gondot. -
rbalint88
addikt
válasz
Geller72 #18256 üzenetére
Igen, ezért is lett végül a "régi"
i3-as procitól csodát nem kell várni, utánanéztem benchmarkoknak, ott a haswelles procik sem teljesítenek annyival jobban, igaz nem is a prociban volt durva az árkülönbség, hanem a lapnál volt majd' egy tízes közöttük (meg úgy voltam vele, hogy ha haswell, akkor hadd szóljon, legyen i5, az meg megint csak +15ezer, összesen az már 25...).
A felhasználáshoz annyit, hogy időm van, ha lightroomban nagyon elgondolkodna valamin. A filmezős igényeim pedig még a h61-es lap+g620, illetve a75+a6-3500 kombóval is ki voltak elégítve
Úgyhogy a józan megfontolás győzött végül a generált felhasználói igények helyett, meg hát a fogyasztása is barátságosabb így, mint i5 procival lett volna.PS: azért a HD4000 eléggé előrelépés a régebbiekhez képest...
-
-
F34R
nagyúr
válasz
Geller72 #18222 üzenetére
tapot megfordithatod ha van a hazon felul szellozo racs ugy lenne a legjobb.
En meg ezt neztem igaz nem olcso es kell hozza egy venti is meg plusszba
ventik kozul pedig ezeket : Noctua NF F12 , Gentle Typhoon ap15 vagy gt 2150, esetleg meg corsair sp120.
utolso kettorol osszehasonlito video [link]
en ha a penz es a hang nem szamit akkor a gt 2150-t vennem.
-
kisza25
félisten
-
Pista0001
addikt
válasz
Geller72 #18211 üzenetére
1700 km-ről a kompakt víz is megtréfálhat, szerintem üzembiztosabb (értsd: nagy tömegű léghűtő) kell neked.
A CM házban nagy hűtőt nem fogsz tudni elhelyezni, esetleg modding árán (táp előre). Ha ilyen elvárásaid vannak a géppel szemben, akkor
nagyobbmásik házra lesz szükséged. A Codegen MX31 jó lehet neked Scythe Ninja Mini hűtővel. A teljesítménye rendben van, a PCI-E slot felől elfér, RAM felől elképzelhető hogy pár bordát le kell vágni (nekem az alsó 4-et kellett). Az már alaplap függő hogy a házba passzol-e, de valakinek van már ilyen összeállítása, csak nem emlékszek hogy kinek, és milyen alaplapon. Árérzékeny(ebb) vonalon ott a Prodigy, de az jóval nagyobb (most már Phenom néven van kapaszkodók nélkül is), de a Lian-li is bemutatott a közelmúltban olyan házat, ami jó lenne neked (feltéve ha nincs 18-20 centinél hosszabb VGA-d). -
kisza25
félisten
-
HookR
addikt
válasz
Geller72 #17233 üzenetére
"Csere lesz a vége, tudom, de így már tartok tőle, hogy egyáltalán melyik cooler lesz jó rá. Any idea?
."
Nem véletlenül készült ám ez a lista.Tehát az Elite 120 Advanced adatlapja szerint max. 65mm magas hűtő kell neked, mint pl:
- Prolimatech Samuel 17 + Cooler Master XtraFlo 120 Slim venti.
- Xigmatek Janus
- Thermalright AXP-100
- Scythe Shuriken
- Xigmatek Durin (Határeset)
- Cooler Master Vortex 211Q
- Gelid SlimHero
- Scythe Kozuti
- Alpenföhn Silvretta
- Noctua NH-L9i -
törölt tag
válasz
Geller72 #17178 üzenetére
Ezt nem ismertem. Tényleg sokkal értelmesebb venti van rajta, mint amit meg kellett szoknunk.
A fit-PC-t csak azért linkeltem, mert kellett a 24/7.
Néhány topikban fel szokot tűnni "Nyunyu" fórumtárs, régebben pont ilyen számlázó-PC-ket telepített vakulásig. Ő eléggé lehúzta a kommersz ITX lapokat -
Mercutio_
félisten
válasz
Geller72 #17146 üzenetére
Jobbra fent beirod a keresőbe, hogy Gigabyte, Lian Li, Silverstone, vagy épp általánosabban csak azt hogy ház...
Alaplap honlapján a specifikációban általában feltuntetik ha van tdp limit.Ha a jövőben 2 slotos VGA a terv akkor a felsorolt házak + Silverstone SG05 jöhet szóba, a csak 1 slotos vga-t fogadó házak között közkedvelt az olcsó és aránylag jó elrendezésű codegen MX31 a tápot eladod belőle és veszel 4k-ért valami megbízható FSP-t itt ph-n ATX vagy SFX méretben.
-
zodo
nagyúr
válasz
Geller72 #17141 üzenetére
Ha későbbi terv dupla slottos natív vga akkor a slim házakat már el is felejtheted és a kiszemelt HKC SM01 árát is. Ennyiért nem kapni semmit nem hogy házat.
Különben a HKC SM01 = ATX2018 adatlapja és egy mostani hirdetés róla, képekkel.
Ebbe a házba is mint jó esetben a slim házaknál csak low profil és abból is az egy slottos vga tehető.
3,5 hdd is nagy többségben felejtős vagy barkácsolás igényeltetik.
Proci hűtő is valamelyik low profile típus cirka 6-7cm magasságú, ventivel.Szóval inkább a kocka méret irányába kell nézelődnöd ha atx tápegységet és normál vga-t szeretnél.
Cooler Master Elite 120 Advanced
BitFenix Prodigy
Lian Li PC-Q08 -
törölt tag
válasz
Geller72 #17146 üzenetére
ebben az arban tappal egyutt nehez
de eleg felelmetes erzes szamomra egy tokismeretlen tapra bizni a gepet. marmint lehet h jonevu gyarto cucca (bar az ara alapjan nem valoszinu), csak nem tudjuk.
ami fura h van a hkc-nek 430-as tapja, de az az ipon-nal is 6500 penz. nem lehet h eliras es csak a haz maga 7k?
ha pedig tenyleg ez az a tap, akkor van lokal topikja. nem tul bizalomgerjeszto
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest