- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
válasz
csemiubi #42307 üzenetére
Asrock Deskmini Olvasgass utána. Ház, alaplap, táp a készletben, kicsi, kompakt megoldás. Csak procit, ramot és a két háttértárat kell belepattintanod, másnak nincs is hely benne.
-
hegegabi80
addikt
válasz
csemiubi #42307 üzenetére
Na ez így már mindjárt jobb szerintem. De azért még megvárjuk az okosabbakat is.
Még a hdd-ből kellene megnézni a pontos típusszámot. Mindjárt ránézek még neked.Ha ezt a hdd-t nézted, akkor ok.
-
hegegabi80
addikt
válasz
csemiubi #42298 üzenetére
A ház ok, bár én ilyen célra lehet még kisebbet néznék, de ez egyéni ízlés kérdése.
Táp kicsit régebbi széria, ezt inkább még a tápos topikban kérdezd meg. De az tuti, hogy 350W-os is bőven elég, egy ilyen konfigot még egy 250-es bőven elvisz.
Ha nincs játék, meg komolyabb felhasználás, akkor i3-7100 bőven elég.
Mivel nincs tervben 1-2 év múlva a fejlesztés, fölösleges 3200 Mhz memória, mert az i3 2400 Mhz-ig kezeli. Hyper X Fury-ból van is 2400-as 8K-ból kijön.
Én alaplapból is olcsóbbat néznék, szerintem ilyen felhasználásra fölösleges, de a jobban hozzáértők megmondják.SSD ha eddig nem volt a gépben, akkor mindegyik megváltás lesz a korábbihoz.
HDD-ból pedig WD vagy Hitachi, Toshiba. Ezeket is a topikjában meg tudod nézni, mik az ajánlott típusok. -
MPeter87
őstag
válasz
csemiubi #42291 üzenetére
Hát.. Röviden:
Veszel egy overkill ramot, meg egy fos ssd-t, meg úgy az egész összkép érdekes, vagyis nem nagyon van meg.Bővebben:
Proci: Ha később fejleszteni szeretnéd, pl apróról, amikor kezdik olcsóbban adogatni a 1151es i5-öket, akkor én most inkább egy G4560-G4600-at vennék és majd mondjuk fél-1 év múlva apróról vadásznék valamit.
Vinyó: nem tudom ez a Seagate mennyire megbízható, de hosszútávra inkább beruháznék egy valamivel drágább WD 1TB Black-re (sz@r dolog, amikor bedöglik egy hdd, hidd el..)
Táp: nézd meg a tápos topic-ban az ajánlottakat
SSD: itt is inkább egy GoodRam Iridium Pro például, vagy valami ajánlott MLC-s az SSD topic-ból
Ram: az i5-7400/7500 is csak 2400MHz-en használja a ramokat, így totál felesleges most megvenni jó drágán egy 3200ast, kivéve, ha rövidesen szeretnél mondjuk Ryzen-re váltani, de akkor most szintén felesleges kiadás az intel konfig is.
Alaplap: passz
CPU hűtő: szintén érdemes lenne ellátogatnod a téma topic-jába és mondjuk venni egy olyat, amivel van tapasztalat, jó ventivel, jó áron
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
csemiubi #42270 üzenetére
Ha fejleszteni nem akarod akkor még 1 dologban érdemes lenne elgondolkodni, még ha jelenleg nagyon drága is: Normális SSD.
A SATA SSD- napjai meg vannak számlálva. Ma minden jobb konfigba NVMe (M2, PCIe) SSD-t lenne érdemes tenni ha az árát nem nézzük. Az Optane még irdatlan drága (és a 800p review-kat nézve csak 4k read IOPS-ben de ott tarol), de nagyjából mutatja mi ahova mozdulni fog a PC-s világ a közeljövőben. -
dugo_
veterán
válasz
csemiubi #42267 üzenetére
Nem ér 50ezret egy 4 magos i5.
ASROCK Z370M-ITX/ac
i3-8100És akkor fejleszthető lesz 6/12-re.
Esetleg ASROCK Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac + Ryzen 3 2200G. Ez grafikában sokkal erősebb, 8/16-ig fejleszhető.
CX430 is egy régi gyengébb CWT beles, nem túl nagy eresztés.
Coolermaster G450M - halk, félmoduláris, jobb féle CWT
Vagy ha sose lesz vga, akkor el lehet menni az FSP belsős BQ Pure Power 10 széria felé, mert abból vannak 300/350W-os darabok, szintén nagyon halkak, de félmoduláris kiépítés csak 400W-tól van.
-
ecaddsell
aktív tag
-
törölt tag
válasz
csemiubi #28644 üzenetére
A házal az a problémám hogy a DVD alatt a HDD nem kap friss levegőt, és a táp is alá fogja tolni a meleget. valamint nincs rendes szellőzése, hely eldugni a kábeleket.
Nem tudom hogy a méreteit mennyire venné be a gyomrod: Corsair Obsidian Series 250D szerintem alkalmasabb erre a feladatra, csendesebb, jobban kitalált ezért esetleg hosszabb ideig tudnád megelégedéssel használni, mint a C10-et.
Lehet a két méret között is találni félúton jó házat, jó szellőzéssel, halk működéssel, de abba az 5,25"-os hely az ami hiányzik, vagy nem fér el a toronyhűtő...
De a többiek is tudhatnak véleményt formálni a dologról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest