Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Milyen GPS-t vegyek?
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
oneak7
tag
Sziasztok!!
Ki milyen márkát javasol 200e ft-ig?? 2.5 max 3.5 kw teljesítményre gondoltam!
-
MODERÁTOR
válasz rasurosenpai #6589 üzenetére
Vegyél egy daikin ururu sararát az tud mindent. Igaz nem jön ki ennyiből
Szerintem ezért az összegért nem kapsz ilyen tudású klímát.Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
brummmogo
tag
Szia!
A víz kültéri elvezetésével kapcsolatban a közös képviselő jár el ha szabálytalanságot észlel. Ha megoldható akkor mindenképp magad gyűjtsd. Még nem hallottam, hogy a házunkban ebből probléma lett volna, de ez nem jelenti azt, hogy nem is lesz. Márpedig utólag kényelmetlenebb lehet a megoldása, mint eredetileg is így tervezni.
Panel esetén ha felszereled burkolás előtt, akkor burkoláskor úgyis leszerelik tartó konzolostól és ugyanaz fog történni visszaszereléskor mint amit itt leírtak. Burkolat megbontásával ugrik a gari. Sokan trükköznek azzal, hogy nem bontják meg, hanem a burkolatra teszik fel a kültérit, de szerintem egy 20-30 kg-s eszköznek nem biztos, hogy elég a burkolatra felszerelés.
Ahogy írtad a beépített erkély vékonyabb beton fala már jobb alapot nyújthat.
Helyszíni felméréssel érdemes próbálkozni, mert az én konkrét elképzelésemet is egyből szétzúzták érveikkel a kiérkező szerelők. -
Scobbyka
tag
Sziasztok
Szemezgetnek az ősök ezzel a mobilklímával: VORTEX VAP-A12A1D
Nyaralóba kellene egy szobába és ugye csak nyáron lenne használva. (kb szerintem 20m2)
Mi a vélemény a típusról?Köszi előre is a válaszokat!
Scobby
-
rasurosenpai
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Első emeleti délnyugati 32 nm-es, 3 méteres belmagasságú, galériás lakásomba szeretnék klímát venni. Elsősorban a téli fűtés miatt, de nyáron is bekapcsolnám egyszer-kétszer. Olyan bő a választék (és nem találok túl jó keresési szűrőket), hogy nem tudom a listát 2-3 berendezésre leszűkíteni. Leírnám a szempontjaimat fontossági sorrendben, és szeretném, ha javasolnátok 1-2 terméket, ami nagyjából megfelel a célnak.
- Fűtés: elsődleges, hogy a fűtési funkciója jó legyen
- Halk: a kattogó konvektor miatt is döntöttem a technológia-váltásban. Mivel a legtöbbször éjszaka lesz használva, ezért nagyon fontos, hogy szinte hallani se lehessen a működését. Az ablak fölé lenne szerelve, kb. 4 méterre tőlem.
- Olcsó üzemeltetés: Itt két dolog számít: egyrészt az áramfogyasztás (hatékonyság), másrészt a karbantartás költségei. Olyan klímát keresek, aminek a szűrői/fogyó alkatrészei moshatók, vagy tényleg nagyon olcsón (1000 Ft alatt) cserélhetőek, illetve legalább A osztályú.
- Légszűrők: mivel Pesten élek, fontos lenne, hogy a korom és kipufogógázok szűrve legyenek
- Megbízható legyen: ne kelljen sokszor szerelőt hívni.
Extra:
- Távoli irányítás/időzítés: Csak akkor fogom használni, ha otthon vagyok, ami az estét/éjszakát jelenti. Ha pár perccel előbb be tudnám kapcsolni, mielőtt megérkezem, az kényelmes lenne.
- Párátlanító/Párásító funkció: megfelelő páratartalmat tudjon tartani a lakásban.A keretem 200-250.000 forint
Köszönöm előre is,
Laci -
mm00
aktív tag
Épülő lakást be lehet klímacsöveztetni, úgy hogy később ha lesz rá lehetőségem, akkor csak a klímaegységeket kelljen feltetetni?
-
rgeorge
addikt
Egy LG E18SQ-ról van szó, a beltérije ilyen (nem a miénk, talált fotó):
A terelő csak függőlegesen állítható és miután a felső részén fordul, a max. állása is a vizszintesnél lejjebb van.
A légcsatorna jó lenne, de ebből többet kell beszerelni, vagy van olyan széles is, mint a beltéri?Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Locutus
veterán
A gree az jó márka? Az itteni klíma szerelők azt favorizálják...
És azon belül melyiket érdemes egy 25nm helységhez (inverteres split) ?Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
krx21
nagyúr
Van ilyen sajnos... Először is megfelelő gumibakra kell tenni a kültértit... A jelenség oka, hogy a kompresszor pont olyan frekvencián rezegteti a kűltérit, hogy a burkolat vagy egyéb alkatrész az illesztéseknél zörög...
Amikor zörög meg kell nyomorgatni, nyomkodni a kültéri egyég burkolatait, jó esetben elmúlik. Ha kideríted mi zörög, akkor már nyert ügyed van...[ Szerkesztve ]
-
BaLee
addikt
Véleményetekre és ötletetekre lennék kíváncsi.
Jó 1.5 hónapja szereltek nálunk klímát, a június eleji nagy melegben használtuk pár napig illetve az utóbbi 1 héten.
DAIKIN FTXB25C / RXB25C típusú klímák lettek szerelve, mindkettő tetőkonzolra pont a szobám fölé (emeleti szoba, felette padlás, és felette a klíma). Ezzel nem is volt gond, június elején használtuk is nem is volt semmi gond. Az elmúlt pár napban vettem észre, hogy ha elindítom az egészet akkor a kültéri berezonál eléggé és hangos is, berezegteti a tetőt, ha megfogom a falat a szobámba akkor is érezni. Eddig ha ilyen volt max az első 10-20 percben lehetett hallani nappal, de aztán gondolom ahogy lehűtötte a levegőt már nem volt gond.Most viszont folyamatosan hallani. Ma éjszaka felkeltem és bekapcsoltam éjszakai üzemmódban a klímát mert meleg volt, 1 órás időzítővel és így is lehetett hallani, hogy rezonál a kültéri. Június elején ugyanezt megtettem, de éjszakai módban olyan szinten volt hangtalan a klíma (mind a beltéri, mind a kültéri) hogy tényleg nem is lehetett hallani.
Mi történhetett? Előfordulhat az ilyen tetőkonzolos megoldásnál, hogy valami kilazul vagy egyszerűen csak melegebb van mint 1 hónapja és ezért rezonál most?
[ Szerkesztve ]
-
Konfigos
őstag
Üdv
Kicsit hosszú lesz az irományom,de hálás lennék pár tapasztaltabb tag véleményére.Igazából csak most találtam a erre a topicra,így a vásárlás része már oda,de attól függetlenül lenne pár kérdésem hátha tudtok nekem segíteni.
Mivel nem saját ingatlanba élek ezért a split klimák szóba se jöhettek,így maradt a mobil verzió(mobil splitet sajnos nem találtam használtan),de mivel családi ház(kb 90-100nm) nyilván nem megoldható hogy teljes hűtése legyen.Alapvetőleg hőszigetelt,és műanyag ablakos ház,de télen hideg nyáron forró,valamit nem jól csinálhattak meg.Oly annyira hogy a szoba hőmérséklet tavaly volt 36 fok is ott ahová vettem egy mobilklímát.A belmagasság is nagy,több mint 3 és fél méter.Csak a hálószobát szeretném/szerettem volna lehűteni hogy aludni lehessen legalább.Gondosan utána néztem mit kell figyelembe venni,és így egy 2 csöves Orbegozo ADR 35-ös gépet vettem meg használtan fóliásan 25 ezer forintért,az hogy megérte-e majd kiderül.A kivezetést megoldottan az ablakon 2 idommal,és körbe is szigeteltem így nem jön vissza a meleg és bármikor el is távolítható.
Maga a klíma a ráírt adatok szerint 1500W-ot vesz fel és 3.5kW vagy ha úgy tetszik 12000Btu hűtőteljesítménnyel operál.Gyakorlatba ez szerintem elég kellene hogy legyen egy 25nm-es szoba lehűtésére.Igen ám de van pár érdekesség,bemérten hogy mennyit zabál ténylegesen,kb alapból 1600W-ról indul,és felment egészen 2100W-ig is tegnap majd később lecsapta magát az apc hosszabitó(2kw-ig lehet terhelni). Gondoltam ez nem normális,ezért szétszedtem,mivel nem áll tőlem távol a barkácsolás teljesen szétkaptam kompresszorig a gépet és kitakarítottam/fertőtlenítettem.Sokat javult a helyzet,de 1740W alá nem megy be a fogyasztása,és valamiért a hőmérséklet is megrekedt 25 foknál,kb 12 órája megy egyhuzamban,elég hamar elérte a 26 fokot,(30 fokról indult) de ez az 1 fok már szenvedés neki,óránként kb 0.2 fok megy le már csak,kb itt lehet a vége vagy gázhiányos lehet a gép?16 fokos levegőt fúj ki.Pár napja egy magasabb hőmérsékletet állítottam be,akkor 3 percig kapcsolt ki a gép,utána újra be 3-4 percig,és így tovább.Arra már rájöttem hogy falsot mér az érzékelő benne mert túl közel volt a kifúvócsőhöz,ezért amikor összeraktam távolabb raktam a hőcserélőn és mostmár a tényleges szobahőmérsékletet mutatja kb.
Létezik hogy napi 12 órát kellene mennie a gépnek hogy tartsa ezt a "semmi" 25 fokot is?És mindezt majd 2kw-al egy szobára..elég combos számla lenne.
Másik érdekesség még,hogy teszteltem úgy is,hogy bekötöttem a kintről beszívó csövet és úgyis hogy nem,és valamiért gyorsabban hűlt le a legtávolabbi sarokba mérve ha nem volt bekötve a másik cső..
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
válasz faramuci69 #6579 üzenetére
Ja, elég sokat tud, kis csövön külső levegőt is tud befújni, meg párásítani is tud, ha kint párás a levegő.
Ha van rá pénzed, vegyed. -
faramuci69
csendes tag
Sziasztok,
esetleg tudnátok pár jobb modellt javasolni? Lehet itt is jobb megvenni a pár évvel korábbi modellt, mert a fejlesztések csak silányítanak
Nem a dizájn a lényeg. Néztem "DAIKIN URURU SARARA" ezt a típust, ami elég jónak tűnik, bár nem olcsó. Kisebbet nem is láttam belőle, ami egy hálóba is elég lenne. -
lazac_
tag
-
rgeorge
addikt
Van egy jó(?)féle, de óriási (>5kW) klímánk, ami sajnos csak lefelé tud fújni, ami a 3.3m-es belmagasság ellenére (a lehető legmagasabbra szerelték fel) kellemetlenül a szobában lévőkre fújja a hideg levegőt. Valószínű más típust kellett volna választanunk, de most egyelőre ezt szeretnénk úgy megbarkácsolni, hogy ezt a kellemetlenséget csökkentsük. Egy terelőre gondoltunk, ennek van valami értelme, és ha van, akkor hogy érdemes megvalósítani?
Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Zeki
nagyúr
válasz faramuci69 #6568 üzenetére
A megbízhatóság a lényeg, meg a csöndesség. Úgy a kültéri egység, mint a beltéri.
-
Zeki
nagyúr
Alpin technika megoldható. Még a szigetelés ELŐTT! szereltesd fel, de jelezd a telepítőnek azt a dolgot.
Ugyanis sok szigetelős cég azt mondja, ha te megbontod a szigetelést, akkor bambi a garanciának. Az egész háznak. Hogy mi mit bír, meg lehet, az személyes felmérésen derül ki. -
vzozo
senior tag
Sziasztok! Három kérdésem lenne, mivel egy ideje tervezek már klímát beszereltetni, de még lélekben nem vettem rá magam, hogy nekiálljak az egész hercehurcának...
- Láttam az egyik topiktársnál gond a kondenzvíz elvezetés. Elvileg nem "illik" az utcára kifolyatni, de kb. nálam is ez lenne a helyzet, hacsak nem akarom a szobában egy vödörben gyűjteni.
Van erről valami hivatalos (állami, önkormányzati) mondás, szabályozás, vagy egyelőre vadkelet van, és lehet egyszercsak szólnak, hogy azonnal tüntessem el az utcára néző kifolyót?
- 8. emeleti a lakásom, a szerelés ilyen esetekben hogyan szokott kinézni? Elég durván hangzik az "ablakon kilóg a mester" scenarió, vagy tényleg, mi van ilyenkor? Esetleg várjak, amíg szigetelés céljából elkezdik felállványozni az épületet, és akkor talán meg lehet egyezni a kivitelezővel az állvány használatáról?
- 8. emelet, panel, és az erkély be van építve (tehát egybenyitva a szobával). A kültéri egységet elbírja az az igen vékonynak (tűnő) eredeti erkélyi betonelem, vagy célszerű a másik szoba rendes külső falára tetetni, és úgy átcsövezni?
Sorry, lehet naiv kérdések, de egyelőre ezek vannak a fejemben...
-
windy
tag
válasz lumiukko #6570 üzenetére
Ez egy jó régi Gree tipus, alapjában véve nem rossz gép, ennyi pénzt megér. Viszont, a cég, melynek honlapján találtad, nem hozhat forgalomba jelenleg törvényesen klímaberendezést, így szerintem kétséges a tőlük való vásárlás. Ellenőrizd le a céget, mielőtt vásárolsz, hogy elkerüld a későbbi kellemetlenségeket.
Az ellenőrzést ezen a linken tudod megcsinálni : http://nemzetiklimavedelmihatosag.kormany.hu/ellenor.php
-
lumiukko
tag
Esetleg erről a gree-ről vélemény?
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz faramuci69 #6568 üzenetére
Alapvetően a japán gépek (pl.: Daikin, Fujitsu, Mitsubishi, Panasonic, Toshiba) képezik a krémjét a klímáknak.
Nem (csak) a funkciók számától lesz drága a gép, hanem a tervezési és alkatrész minőségtől. (is).96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
faramuci69
csendes tag
Sziasztok!
Két szintes családi házba kellene klímát vennem. Az érdekelne, hogy melyek a közép-felső kategóriás gyártók/modellek, valamint hogy miben jobbak ezek a készülékek? Gyakran hiába drága egy gép, még sincs rajta több olyan funkció, ami az olcsóbbakban megvan.Mire érdemes figyelni még? Szeretnék minél halkabb, alacsony fogyasztású, megbízható szerviz hálózattal rendelkező darabot. Az állíthatóság nem a legfontosabb, úgy is leginkább felfelé menne. Fontos, hogy ne legyen egy baktérium telep, bár azt nem tudom, hogy itt mire kell figyelni. Látom van amelyikben antibakteriális szűrő van, de lehet, inkább a tisztíttatás a fontos.
Üdv,
Faramuci -
Met
nagyúr
Méter ára van azoknak a csöveknek amik a beltéritől mennek ki a kültéri egységhez?
Mert vagy az ágy fölé lehetne vagy a tv fölé. Engem nem érdekelne hol van de barátnőm szerint a tv felett hülyén néz ki az ágy fölött meg a fejükre esikNem írtam árat mert nem idénre tervezem, de ilyen árakkal lehet jövőre se
[ Szerkesztve ]
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
petyus_
senior tag
válasz BlacKSouL #6507 üzenetére
Inkább steril szaga van, tehát biztos nem gomba, meg nem is állandó, néha szoktam csak érezni.
Sajnos most egyébként megint szólt a közös képviselő, hogy nem mehet az utcára a víz, úgyhogy muszáj lesz megoldást találnunk, abban tudnátok segíteni, hogy egy 2,5kW-os klíma kb mennyi vizet "termel" egy nap alatt? Gondolom attól is függ, hogy mennyire van meleg, azt lenne jó tudni, hogy ilyen több napos 30+ hőmérséklet mellett mennyi vízre kell számítani?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Egy jobb minőségű 2,5kW-os (daikin, fujitsu, mitsubishi) elég lehet, de ha biztosra szeretnél menni akkor 3,5-eset veszel. Árat nem írtál, de ezek nagyjából 180k+45-50k szereléssel mennek.
Úgy emlékszem windy azt írta, hogy a daikin a leghalkabb.[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
Egy kb. 25nm-es normál belmagasságú szobába milyen klima kellene és kb. mennyiből jönne ki?
Tégla építésű, nincs szigetelve kívülről, déli fekvésű és legfelső emelet, lapostetős ház.
Főleg éjszakára kellene."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
BITBOYS
addikt
Ezt nem igazán értem, akkor itt valaki hazudik:
mod: Illetve a Samsung is 5 év garanciával adta a készülékét, amit lassan 10 éve vettem. 5. évben is jöttek és szerelték ingyen ha szükség volt rá.
[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
Szerintem meg rosszul látod.
NEM A NAGYYKEREK TALÁLTÁK KI, HOGY MEGFINGASSÁK AZ EGYSZERI KLÍMÁST!
Az állam hozta ez a szabályt, az állam fingatja szinte minden évben a szerelőket, a mindenféle kártyák beszerzésével, amik jelentős pénzekbe kerülnek. Most kitaláltak még egy dolgot, ami megint külön pénzbe kerül a klímásnak. Lassan már arra is valami (sok pénzbe kerülő) kártyát kell beszereznie, ha klímaszerelés közben fingania kell.
A nagykerek úgy gondolták hogy ezt az utolsó rendelkezést nem tartják be, erre az egyiket jól megbüntették.
Az állam a sok kocaklímást akarja kiszorítani, de közben a rendes klímaszerelőknek is egyre többe kerül a muri. -
krx21
nagyúr
Hát az visszont elég baj, ha csak arra megy ki a játék, hogy esetleg ki tudnak bújni a garanciális javítás vagy csere alól... Üzletpolitikailag sem biztos hogy ez egy adott márkánál helyes, mert ha kötegszenek a nagykernél, akkor a telepítőnek kellemetlen. Ezért majd olyan márkát fog legközelebb ajánlani ,telepíteni ahol gördülékeny a garancia ügyintézése. És ez szerintem teljesen logikus...
Ugyanakkor persze van egy jó oldala is, hogy nem fognak hozzá nem értők telepíteni, ugye... De tudni kell, hogy ez egy két élü penge...[ Szerkesztve ]
-
MrRL19
senior tag
helló
segítséget szernék kérni , h milyen csőt vegyek(és hol) mobil klimához (ablakon menne ki)
köszönöm előre a segítséget
Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R
-
windy
tag
Eléggé nagy a szigor, de nem is ez a lényeg. Ha jól belegondolunk, a garanciális felelősségvállalás mindig is egy kellemetlen kötelesség. Ahol lehet, mindenki megpróbál kibújni alóla. Ha egy klímaberendezés garidőn belül meghibásodik, akkor az importőr mindig vizsgálja az ilyen alapvető dolgokat : Megvoltak-e a kötelező karbantartások, a telepítés szakszerű volt-e? Stb. Nos, ha itt talál egy olyan kapaszkodót, hogy nem a megfelelő jogosultságokkal rendelkező cég telepítette, akkor azonnal megvan a jogalapja, hogy megtagadja a garis alkatrész kiadását.
-
lumiukko
tag
Sziasztok!
Ajánlható minőségű oldalfali split klímát (~2,5kW) lehet szerezni 200k alatt szereléssel együtt, vagy mondjak le róla? Ahol én néztem a javasolt Daikin legolcsóbb modelljei is bőven e fölött vannak beépítéssel. Előre is köszi!
-
Zeki
nagyúr
Nem véletlen rakta be windy. Ezt eddig nem tartották be a nagykerek, aztán az egyiket 2millárra megbünteték, azóta mind rájött mi a törvény.
Kurvanagy szopás lesz itt a tudatlanoknak... ugyanis a nagyker nem is adhat ki olyan szerelőnek klímát, aki nem jogosult.[ Szerkesztve ]
-
windy
tag
Ha ugyanabban az árban lenne mindhárom, akkor Daikin, Fuji, Mitsu lenne nálam a sorrend ezek közül a gépek közül. Mindenesetre jelenleg sokkal fontosabb, hogy milyen céggel telepíttteted, ugyanis a későbbi esetleges garanciális ügyintézéskor eleve ki lesz zárva a gariból az a készülék, amelyiket nem jogosult cég telepített. A jogosultságot nagyon egyszerű ellenőrizni a NKVH oldalán, itt :
http://nemzetiklimavedelmihatosag.kormany.hu/ellenor.php
A cég adószámát beírva a honlap megmutatja, hogy az adott vállalkozás egyáltalán hozzányúlhat-e hivatalosan osztott rendszerű - split- klímaberendezéshez. Ha nincs a cégnek - vállalkozónak jogosultsága, akkor a telepítést nem végezheti el. Az importőrök nem adnak garanciát az ilyen cégek által telepített berendezésekre.
-
ZJanos
újonc
Az én kérdésemet elsodorták az események, pedig kiváncsi vagyok windy véleményére is: tehát e három készülék közül melyik a javasolt? Minimális árkülönbség van közöttük, így nem ez a fő szempont.
FUJITSU ASYG12LLCC/AOYG12LLCC
DAIKIN FTXB35C/RXB35C
MITSUBISHI HJ INVERTER MSZ/MUZ-HJ35VAA többiek válaszát pedig köszönöm!
-
windy
tag
válasz Peter.70 #6536 üzenetére
Mind a Fujitsu, mind a Daikin igen jó minőség, nehéz igazán tanácsot adni, hogy melyiket válaszd, a tíz év gariról az előbb már írtam. Az én saját tapasztalataim egy kicsit a Daikin felé billentik a mérleg nyelvét, de persze ez csak a személyes véleményem. Talán, ami legjelentősebb érv, az, hogy van a gyártónak hazánkban gyári márkaképviselete, e miatt a Daikint választanám.
-
AMDPista
tag
Sziasztok!
120 nm-es, kétszintes családi házba szeretnék klímát.
Milyet és mekkorát kell venni?
Valaki tud segíteni?
-
Peter.70
addikt
Sziasztok melyik lenne jobb választás?
FUJITSU ASYG 9 LLCC vagy Daikin FTXV25AB
Még egy olyan kérdés, hogy a gree mennyire megbízható márka? ( tudom, hogy kínai ). Mint alternatíva szóba jöhet, kb 40 ezer az árelőnye a másik kettőhöz képest ( lista áron )
-
krx21
nagyúr
válasz fi:zi'k #6531 üzenetére
Nem mondom, vagy tudom, hogy gond van vele, de szerintem a Mitsubishi vagy a daikin jobb klíma...
Ha választani lehet akkor én a 3 közül azt hagynám ki... Igazából annak a véleményére lennék kíváncsi aki szerelt mind a háromból jó sokat és nem elfogult semelyikkel sem, de szerintem olyan telepítő nincsen...[ Szerkesztve ]
-
ZJanos
újonc
Köszi!
Már olvasgattam a fórumot és pont ezért redukáltam le a lehetséges választást a japán márkákra.
Az FTXB Daikinról jó visszajelzéseket találtam, de arra lennék kiváncsi, hogy konkrétan ebből a hármas listából egy hozzáértő melyik típust választaná (közben találtam egy Fujitsut). Az áruk kb. megegyezik. Én nem vagyok képben, ezért minden tanács jól jön.FUJITSU ASYG12LLCC/AOYG12LLCC
DAIKIN FTXB35C/RXB35C
MITSUBISHI HJ INVERTER MSZ/MUZ-HJ35VA[ Szerkesztve ]
-
ZJanos
újonc
Sziasztok!
Szerintetek melyik a jobb választás a kettő közül? Az ár nagyjából egyezik.Daikin FTXB35C / RXB35C
MITSUBISHI HJ INVERTER MSZ/MUZ-HJ35VAKöszönöm a segítséget.
-
Flashcash
Közösségépítő
Szerintem inkább vegyél egy jó minőségű japán 2,5-3kW-os klímát, mint 3,5-ös kínait.
Nálam egy 2,5kW-os Mitsubishi 24+19nm-es szobákat (belmagasság 3,8m) legfelső emeleten, nem lapostetős házban le tud hűteni.[ Szerkesztve ]
-
windy
tag
A 2,5 kW-os gép elég lenne a szobába, de összevonva a két szobát, már kevés lesz. 3,5 kW-os készülékből 140.000 forintért csak noname-t kapsz, esetleg beragadt tavalyi Samsungot, ha van még valahol (én ezt sem ajánlom jobban, mint a kínait.) 160 ezer alatt csak Gree, Midea van. 170 ezerért már kapsz Mitsubishit, ami már igen jó választás.
-
Crvsh3R
senior tag
Sziasztok!
Nemrég vásároltunk egy lakást amibe 2013-ban beszereltettek egy Samsung klímát. Eddig nem volt saját klímánk, szóval ezzel kapcsolatban lenne kérdésem. A légterelőt balra-jobbra ahogy láttam a leírás alapján kézzel lehet balra-jobbra állítani és ha jól láttam 2 db gyufaszál nagyságú és kinézetű műanyag rúddal. Ezeknek jól vettem észre, hogy csak 2 állása van (balra-középre-jobbra)? Nem szeretném erőltetni és eltörni.
Samsung Galaxy A52s 5G || Steam: Crvsh3R || Nintendo Switch OLED || NS friend code: SW-6235-6627-3408 || Hirdetéseim (Switch kiegészítők, stb.): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/crvsh3r/index.html
-
fi:zi'k
nagyúr
válasz Dr. Romano #6519 üzenetére
Annyira ne köszönd.
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Blaise
veterán
Szerintetek egy ilyen klíma hogy teljesít?
-
Lala6
őstag
Sziasztok!
Klíma vásárláson töröm a fejem, de annyi típus van, hogy képtelen vagyok választani.
Lakótelepi lakásba lenne egy kb. 25nm-es szobába felszerelve, de a kisebbik szobát is hűtené néha a közös ajtón keresztül, a kis szoba kb. 12nm.
Papír szerint elegendő lenne a 2,5kw teljesítményű is, de én inkább a 3,5kw-os példányokat nézegetem, nem sokkal drágább, és inkább nagyobb legyen, mint túl kicsi.A keret rá kb. 140 - 150 000- Ft (plusz a szerelés 40 - 50 000).
Tudtok nekem ajánlani olyan készüléket, ami megbízható, és a kültéri egysége sem túl hangos?
Az árukereső szerint a bestbuy a Samsung AR5000 típusa, ez árban is jó lenne, csak nem tudom, hogy tényleg jó-e?
-
membrandj
nagyúr
válasz Dr. Romano #6510 üzenetére
Én beszéltem ismerőssel, akinek mobilklímája van, nem is az olcsóbbik fajta ~ 80k körül vette.
2 mondatba el tudta mondani a lényeget. Hangos: Aludni nem lehet mellette. Nem hatékony: Mivel kivezetés miatt nyitva kell lennie az ablaknak, legalább résnyire, ezért napközbe ömlik be a meleg.Max 2-3 fokkal tudja levinni a hőmérsékletet. Az 50k-s gondolhatod,hogy még ennyit se tud.
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
BITBOYS
addikt
válasz Dr. Romano #6510 üzenetére
Ilyet újonnan is nehéz beszerezni és most egyáltalán nem kapható, még hasonló se mo-n. A sima mobilklíma zajos, hangos és sokat fogyaszt. Nem fogsz tudni aludni mellette. Akkor inkább egy nagy venti
-
krx21
nagyúr
A döntés a tied, én akkor bukóra nyitnám, jó esetben a kinti levegő nem olyan meleg, ilyenkor inkább a falak melegítenek még. Nappal fogyaszt a legtöbbet, akkor be sem kapcsolod?
BlackSoul
Végre egy értelmes távirányító !
Nekem a lehető legdrágább Mitsubishi klímám van, akkora távírányitóval mint egy kisebb vágódeszka, de a ventilátorok állítása 1 gombal történik! Bődületes, pedig elférne rajta még egy qwerty billentyűzetet is...[ Szerkesztve ]
-
BlacKSouL
addikt
válasz petyus_ #6505 üzenetére
Nem mindegy milyen fura. Ha büdös, savanyú, lábszagú, kellemetlen, akkor ott baj van, valahol nagyon agresszívan tenyészik a gomba/baktérium.
Ha fémszagú, olyan mint a szökőkút mellett, vagy olyan mint a tömény NaCl illata, vagy csak olyan "steril" szag, akkor az normális. Ahogy lehűti és szárítja a levegőt, és tisztítja is egyben, megváltozik az érezhető illat, a részletes hátterét nem tudom. Ha mondjuk egy klimatizált helységben nincs sokáig ember, akkor különösen érezni.
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BITBOYS
addikt
válasz Dr. Romano #6502 üzenetére
Erre most le kellene csapnod Mizushi Japán Mobil Split Klíma Alkalmi és ritka lehetőség! Ennyiért ajándék!
mod: Ha nem veszed meg esküszöm megveszem én és eladom drágábban
(#6499) asha07lcc Egy klímaszerelőnek elhiszem, akkor elnézést a félrevezetésért.
(#6505) petyus_ Járasd meg rendesen, közben szellőztess. Pár óra alatt el kell tűnnie a szagnak.
[ Szerkesztve ]
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
2 hete szerelték be a klímát a lakásba, sokat még nem kellett azóta használnunk, most 1-2 napja megy többet, és azt vettem észre, hogy kicsit fura szaga van a levegőnek. Gondolom ennyi idő alatt biztos nem lett penészes, vagy ilyesmi, normális ez? Arra gondoltam, hogy talán mivel még új, ezért "újszaga" van, de gondoltam azért megkérdezem.
-
Zeki
nagyúr
válasz Dr. Romano #6502 üzenetére
Mobil klíma sem. Talán használt. Léghűtőt meg véletlen se vegyél.
Mobil klímából meg szinte mindegy. Egyszerű gépek azok. -
Dr. Romano
veterán
Üdv
Max 50k keretből (de a lehető legolcsóbban) szeretnék várolni klímát. Ahogy néztem ebbe csak a mobil klímák férnek bele. Egy normál méretű szoba lehutése lenne a feladat. Tudnátok ajánlani pár típust?
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest