- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
stevewonder
aktív tag
Ezért kérdezem, hogy mi a helyzet. Mondjuk itt mindenki azzal érvel a japánok mellett, hogy nagyon jó az alkatrészellátásuk. Az meg nem szempont, ha nem romlik el
Scop, seer értékeket, ha nézem, akkor tényleg jobb egy gree vagy hitachi, de én is nehezen hiszem, hogy a megbízhatóságuk jobb lenne.
-
törölt tag
Úgy tudom, hogy csak a VRF technológiát gyártja Kínában nem pedig a RAC-ot. Mondjuk 2000 óta van partnerségben a Midea a Toshibával és az mégis ajánlott. Olyat nem csinálhat egyik nagy cég sem nem hiszem el, hogy a rossz minőséget átcímkézi a saját nevére.
"Onnan tudja az infókat, hogy ebben az iparágban dolgozik 15+ éve."
Ez nem jelenti azt, hogy akkor a Bosch átcímkézi a rossz cuccokat. De javíts ki kérlek! Pontos információt adj vagy írást vagy bármit ami ezt a tényt bizonyítja, hogy a nagy cégek "átcímkéznek" -
törölt tag
-
törölt tag
Azt írják a tájékoztatón, hogy évente minimum 1 alkalom. Ha városban/nyárfa verte helyen van, akkor évente több alkalom. Külvárosban lenne, szóval egyik eset se indokolt.
Ha jól gondolom, ebben az árkategóriában nem nagyon van jobb ajánlat? Amit kicsit sokallok, az a kiépítés. Bruttó 70k alaphangon, szerdán jönnek felmérni.
-
jim bcs
nagyúr
Ha lézeres hőmérővel jók voltak a hőfokok akkor a hűtőközeg is jó. Nem szokás felénk se rárakni az órát feleslegesen ha nincs bibi, nem lehet úgy le/fel csatlakoztatni hogy egy kis hűtőközeg ne távozzon. Ha nagyon retkes a beltéri azt az ózon se oldja meg, úgyis le kell szedni és darabokra szedni majd úgy kitakarítani vegyszeres fürdőben.
Az itt leírtak egy tökéletes klíma szerviz egyes pontjai, így kellene minden klímásnak eljárnia.
-
DeFranco
nagyúr
teljesen jó a wifi és a daikinnál tudtommal nincs is olyan brutál felára. mi a távirányítót nem is használjuk már, tervezem is kivenni belőle az elemeket, bele ne folyjon. sokkal "szebben" kezelhető a wifivel a klíma, az nekünk csak extra hogy távolról is elérjük, viszont a programozása így egy álom.
az igaz, hogy akkor viszont a rendes távot jobb elfelejteni mert tényleg nem igazol vissza de ez nem gond.
-
BullZeye
veterán
Én is így indultam neki, Home Assistanttal és Raspberry Pivel akartam automatizálni.
Ha otthon vagyunk, és a nappali hőmérséklete 28°C vagy felette van és a külső hőmérséklet magasabb érték, előrejelzés szerint eső/lehűlés nem várható, akkor hűtsön amíg ébren vagyunk, vagy amíg a külső hőmérséklet nem változik.
Viszont teljesen fölöslegessé vált a dolog, mert a "meleg" mint kiderült elég relatív, így sokszor értelmetlenül bekapcsolt, pedig nem is volt melegünk, és volt 25°C mikor szakadt rólunk a víz.
Így hamar áttértünk a "ha melegünk van bekapcsoljuk és úgy hagyjuk estig".
(#24008) qnadam
Olyan helyen van a klíma, és olyan a nappali elrendezése, hogy a fuvallat ha akarom eljut szinte mindenhova egyszerre, de legalábbis nagyon rövid időn belül a gócpontokon (kanapé, asztalok) a hőmérséklet elviselhetővé válik.
És igen, gyári wifivel ki-be lehet kapcsolni, de mint írtam, szerintem fölösleges a wifi, de annyit nem ér amennyibe kerül. Mondom ezt úgy, hogy 40~ eszköz csüng a wifin jelenleg, és mind okos otthonba integrálva. -
BullZeye
veterán
Ne vegyél Wifi-t, semmi értelme.
1) Távirányító nem frissül soha, így ha wifin állítod, akkor távirányítón marad a régi, elég bosszantó.
2) Kb 1 perc alatt hideget csinál, így időzíteni sincs értelme, se távolról ki-be kapcsolni.
3) Brutál felára van, és még fogyasztást sem mér. 10 dolláros Sonoff Pow R2-t beszereltem, és az kb többet is tud mint a 20k(?) wifi egység. Nem mellesleg ezzel is ki tudom kapcsolni, ha esetleg bekapcsolva maradt fölöslegesen.Én megvettem, mert okosotthonba gondoltam integrálom, és ez a része megy is, viszont a fogyasztásmérő hiánya kb teljesen fölöslegessé tette az egészet, persze horror árat fizettem érte.
Amúgy fogyasztásmérő legalább annyiban jó, hogy látom, hogy akár 2000 wattot is megeszik mikor elindul, aztán hamar beáll 180-190-200 wattra a fogyasztás, szóval napi 50-60 forintot eszik a klíma nekünk szigetelt lakásban.
-
jim bcs
nagyúr
-
Zeki
nagyúr
Úgy tudom, igen.
Killerlaca
Igen, azt jelenti.
Majd egyszer erre is ráállnak a hekkerek, és tök jó buli lesz túlfűtött, vagy túlhűtött lakásba hazamenni...ArGa
Mit enged a pénztárcád. Mindig van jobb, hatékonyabb, megfelelőbb... csak ugye a rászánt keret szab határt mindennek.
-
Chaser
legenda
Sztem meg nincs rendben, 50 brutto is eleg szep, konzollal, csovel, tisztesseges munkaert arra meg azt mondom oke
Errol jut eszembe az utso reg. villanyasz akivel arakrol beszelgettunk, 90-ert ugy ugrottak rajuk h dolgozzanak majdnem megijedt:d 16rol 32a bovites volt, elozo tag 150et mondott az embernek, o meg 90et, kerdezte az emberke komolyan tole h kulonbozo technikak vannak v mert volt annyival dragabb a masik ajanlat? ( :
Azt speciel.nem ertem, mert kell 3-4m magasra rakni a kulterit, legjobb tudomasom szerint 2-3m alulra-felulre mehet, persze lehet tevedek, alulra biztos, mert erre rengeteg klima van jarda feletti kulterivel -
BullZeye
veterán
Köszi, sajnos még nem nagyon válaszolt (nem online azóta). Van valami olvasni való amit ajánlatok? Összefoglaló elég általános, nem terjed ki, hogy melyik gyártónak van legtöbb és legjobb garanciája.
250-300k körül szánnánk mindenestül klímára, de pl azt nem tudom, hogy egy 2x1 méteres átjárón átmegy e a levegő étkezőbe és onnan 2x0,8m ajtóün 10m2 szobákba?Vagy inkább lőjem be a 30 m2 nappali-konyhát? Daikinnak tényleg ez az egyetlen kinézetű klímája van ebben az árkategóriában?
250k körül lehetetlen bluetooth-os távirányítóval szereltet kapni? Ezek állíthatóak, hogy pl 0-16ig kapcsoljon ki, és 16-18ig érjen el egy 25°C-ot és tartsa éjfélig?
Elnézést a sok kérdésért, de ma-holnap be kéne lőnöm mi kell, hogy arra szereltessük be álmennyezetbe a dolgokat.
-
8nemesis8
veterán
Úgy írták mások, hogy az Airfel Daikin csoport része és a Midea gyártja.
Igazából közel felébe kerülne a légkondi, ha megbízhatóságban ekkora a különbség, akkor átgondolom, de árban jelentős!A fogyasztástól így már nem félek! Ha havi pár ezer forintot dob a villanyon, akkor nem érdekes!
Éves karbantartást elég ha én végzem vagy mindig szaki kellene? -
Chaser
legenda
sok gyártó csilliárd dolgot gyárt, nincs már kb főporfil, lg is gyárt mindent, oledben most egyeduralkodók, akik oledet gyártanak tőlük veszik a panelt, mégse mondanám h az oled a főprofiljuk, inkább az egyik főprofiljuk
én mindig úgy vagyok vele bármiről van szó adott típusokat kell nézni, nem magában a nevetkaptam egy ilyen daikin ajánlást, ehhez mit szóltok?
ezt az éves fogyasztást h számolják? hasraütnek egy számot h mennyit megy és kész?
ha egy 3kw-os megy napi 10 órát maxon - tudom nem úgy dolgozik, de átlagnál mondjuk legyen ennyi - az 30kwh, 30 nap alatt 900, és évesekre adnak meg ennyit, hol a hiba? -
theballa32
tag
Ameddig nincs konkrét hibajelensége pl a Hitachi-nak,addig nem értem,hogy miért kevésbé ajánlott mint a többi.Egy konkrét márka legjobbnak beállítása számomra picit álszent dolog.Nekem pl a technikai dolgokban a Sony a kedvencem,de nem húzom le a többi márkát,mert lehet másnak az Lg a jó.Nem kötekedni akartam,csak nem tartom indokoltnak a kevésbé ajánlott plecsnit.És tényleg csak egy észrevétel akart lenni,nem pedig kötekedés
-
tknof1871
őstag
Oké. Tegyük fel majd veszek split klímát. Az milyen koncepció, hogy a kültéri egység az legyen az erkély padlóján. Ott van elég hely, csak le kell tenni. Az erkély és az utca között pedig nyitva lesznek az ablakok amikor megy a légkondi. A szoba és az erkély között az egyik ablakot nem használjuk, abba legyen belerakva a beltéri egység.
Azért így mert ha kültéri egységet teszek a ház oldalára akkor engedély kell a lakószövetkezettől és eleve ráz a hideg ha falfúrásra gondolok. Az olcsó egyszerű gyors szerelés híve vagyok.
-
Csabroncka
addikt
Nem elvetemült ötlet, mi idén még egy Toschiba 6000 BTU-s öreggel hűtöttük az 54 nm két részletben 26 fokra (lejjebb nem is lehetett).
Viszont a klímakipufogót belekötöttük a fürdőszobai elszívóbaez volt a kulcs a hatékonyabb hűtéshez.
De sokkal többet fogyaszt, és körülményes beállítani, minden alkalommal szétszedni...stb. Szóval ahogy te írod inkább ne és egy split.
-
kmarci25
veterán
Igen, a 27-28 tényleg sok, nálam tegnap délután-este otthon 25 fokra volt állítva (egy ablak bukóra volt nyitva).
Szerk.: persze, egyénfüggő, de én úgy tudom, hogy nem egészséges túl nagy hőmérséklet különbséget beállítani.
Más: éppen tegnap a klíma hőmérője pont egy fokkal mutatott többet, mint a saját digitális hőmérőm. Vajon melyik lehet a pontosabb?
-
Kroni1
veterán
Oké, és ha az elsődleges szempont a hálók lehűtése, akkor az alaprajzon hová helyeznétek el azt ami a hálókat hivatott hűteni?! Itt attól félek, hogy az egyik hálóban hideg lesz, a másik kettőben meg alig lehet majd érezni valami javulást..
Az egyébként, hogy egy 10cm szigetelés van a házon gondolom számít majd valamit? Mondjuk most a 9-en lakunk szigetelés nélküli panelban, ennél biztosan jobb lesz..
-
Zeki
nagyúr
Igen, el kell mosni a gép szűrő részét legalább havonta, meg a szűrőket cserélgetni. Nem olcsó. Nálunk télen is kell a falu "tiszta" levegője miatt.
Sweetraver
sima ionizátor. Valamire jó, de a porra nem.
Neten veszed, ágyad mellé rakod, ha beválik örülsz, ha nem, 2 héten belül visszaküldheted. -
s7rangR
csendes tag
100+áfáért adná a szerelő az Rcoolt.
Közben megtaláltam a fórumon windy kommentjét, hogy ha probléma van, akkor a supporttal gondok lehetnek az ilyen csodagyártóknál, úgyhogy szerintem ez felejtős lesz.
Esetleg tudnátok ajánlani 2,5-es megbízható japán alap klímát?
Daikin FTXV25AB, FTXV35AB -re azt írták a fórumon, hogy Gree gyártás, úgyhogy az felejtős.
Modern funkciók annyira nem izgatnak (wifi meg hasonlók). Hűteni/fűteni tudjon, meg ne zakatoljon nagyon kint/bent.
Bruttó 150e-s árkategóriában gondolkodom.
Daikin FTXB25C / RXB25C esetleg jó választás lehet? -
Dani '85
csendes tag
Hello koxx,
nem értek a klimákhoz illetve a gyártóikhoz, épp azért írtam a forumba.
Amiben az expertek segítségét kérném, hogy adjanak tanácsot abban milyen klíma tudja a linkelt Hamilton hoz hasonló features öket plusz jól kinéző designos illetve nem horror árú 300 +.
A két Daikin nem néz ki jól a Hamilton hoz képest, tudom ez szubjektív ....
Köszi szépen a segítséget.
-
deja vu
addikt
De azért segít valamennyit az allergiámon?
Privátban írhatnál mondjuk 10 megbízható boltot, mert tudom, hogy már késő van, de olyan klímás kéne aki 1-2 héten belül telepíteni tudná. Vagy már be vannak táblázva? Még május van, csak nincs még 1 hónapos várakozási idő, legalábbis remélem.
Szerk: De ha nem tiltja a szabályzat akkor ide is lehet írni a megbízható boltokat ahol telepítik is.
Köszi a segítséget! -
Mentolka
senior tag
Elolvastam, és igen! Egyébként, kérdezz már Te tőlem "nem hülyeségeket" a zOs-es HSM működéséről!
Nálam: 40cm fal egyik oldalán beltéri, másik oldalán kültéri. Elérhető magasságban, családi ház falán. Szerintem, 4 luk bent 4 luk kint meg egy amin átmennek a csövek. Összekötni, és kész!
-
Mentolka
senior tag
-
hugi0
őstag
Akinel vasarolni fogok nincs daikin. - remelem ertheto miert is maradt a masik 4 ceg.
15m2-re miert rakatnal velem 3,5-os gepet ?Segitseget kertem megpedig a megjelolt cegektol melyiket erdemes illetve melyiktol nem erdemes vasarolni.
Vagy melyik cegnek melyik termeke nem ajanlott, es melyik igen.Ha eljosz hozzam es megkerded milyen rozsos barna kenyeret ajanlok, en meg majd mondom, hogy "van finom kukoricas kenyerunk". . .
Meg hozzafuznem: fontos a halk ejszakai mukodes.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest