Hirdetés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
-
Hoorus
őstag
Ez érdekes.. Nekem Midea van, 3,5 kw-os, inverteres és az semmit sem fogyaszt kikapcsolva.. Szintén fogyasztásmérőről megy.. A fogyasztásmérő biztosan jól méri, mert egy telefon töltőt is kiírja, hogy mennyit vesz fel....
Más kérdés: a "dry" opció a ventillátor funkciót jelentheti nálam? Igazából még soha nem használtam..
[ Szerkesztve ]
-
BlacKSouL
addikt
Egy 17W-os ledes "villanykörtének" annyi fénye van, mint egy hagyományos 100W-os izzónak, tehát egy szobát teljesen kivilágít. De a 20W-os halogén asztali lámpám is elég jó fényt ad. A ledes tévé kikapcsolva 0,5W körül fogyaszt. De a mostani pc-m bekapcsolva, terhelés nélkül i3-as processzorral, 4G rammal, 3 vinyóval, és egy alsó-közép vga-val szed ki a hálózatból 46 W-ot.
Ennek tükrében az a 17W az szerintem nagyon sok kikapcsolva. (Klímán a csak ventilátor üzemmód max fokozata 20 W nálunk )
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
talpas
aktív tag
Nekem igen szimpatikus a mért 17.akárhány tized W. ennél a készüléknél. Ennyit 2-3db ledes irányfény, megeszik übereznemesziksemmitvazze mert ledes zokszó nélkül, vagy 2x ennyit bezabált mindenkinek az 55-ös TV.kikapcsolva, huszon évig. A kategória azért nem összehasonlítható.Adatokat légyszi ide a készülékről, hisz mindenki erre kiváncsi.
[ Szerkesztve ]
"Veled, Uram, de nélküled..."
-
talpas
aktív tag
válasz BlacKSouL #4483 üzenetére
Igen, mikor kikapcsolva, csak bedugva. Nemtom, készenlét. Amin átfut az áram, az már nekünk térítésköteles. Hung. tájékoztató.
cleric én ajánlom a megbeszélés telepítővel, szerelés, garanciális intézések, tapasztalatok, Ő szemszögéből is. A referenciát meg nyomozd ki magad, legyen v. rálátásod arra a személyre, cégre. De ez a saját véleményem.
[ Szerkesztve ]
-
BlacKSouL
addikt
A kikapcsolt állapot az az amikor fogod, bedugod a konnektorba és kész? Arra nekem soknak tűnik a 30, de még a 17 W. is. Mi vesz fel olyankor?
Többit nem ismerem, de a Samu kikapcsolva max. 5W. Bedugáskor pár percig. Utána 2,5W. De ennél valami magyarázat is van, mert a wifi egységet meg kell hajtania kikapcsolva is, különben nem lehetne bekapcsolni róla.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
talpas
aktív tag
Elnézést kérek lejárt az időm és a szövegek nem íródtak ki próbálkoztam mint a "lőtérikutya" .
Ez meg a típusa. 2,5KW max. gépkönyv szerin 30W-ot eszik kikapcsolt állapotban, 5x5-ös szobában használom.Átmeneti időszakban, évszak váltáskor nagyon frankón adja a meleget is.Havri1 Benne a pók
[ Szerkesztve ]
-
talpas
aktív tag
Lelőttem, mennyit eszik. 2. a turbó fokozat, összes ledet kiírta maxra. Közben még lenyomtam 24 fokra.
csak 230-ban kikapcsolva[ Szerkesztve ]
-
cleric
tag
üdv,
a fórum rövid olvasgatása után az jött le, hogy egy kb 50nm-es lakás behűtéséhez egy 3,5kw-os split légkondi kéne.
A márkáról viszont lövésem sincs. Anyáméknál egy nagyobb szobát hűtünk egy Panasoniccal, már több mint 8 éve bírja hiba nélkül, persze takarítva van, és a kültéri egységet minden télre bebugyolálom.
A mai Panák is ilyen jók?
https://lightyear.com/go/adam149
-
Mercutio_
félisten
válasz Daffchy #4475 üzenetére
A cső végét 45 fokban ferdén le szokták vágni a szerelők pont az ilyen hang miatt. (olyasmi mintha belefújnál egy sörösüveg szájába)
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Daffchy
őstag
Állandó jelleggel csinálja, nem a gázt sajnos... biztos nem az.
Egy az egybe olyan, mint anno a fali kazán (gáz) kéményébe belekapott a szél és detto ez a hang volt... a baj csak az, hogy teljes szélcsend van tegnap óta. Ledugózni nem tudom a cső végét mert a 6.-on lakom és ahhoz kábelcsatornát mindent bontanom kellene, hogy behúzzam a csövet...
-
talpas
aktív tag
válasz Daffchy #4469 üzenetére
Én is tapasztaltam ezt a hangot, ráadásul mintha visszacsapó szelep is kattanna. Blükk-Blukk_ne nevess
Nekem más típus van, próbáld meg a kifolyót ledugózni, van-e hang. Ha egyértelmű, onnan jön a hang akkor fordítsd más irányba cső végét. Lehet, pont az uralkodó szélirányba áll és beletolja - szívja a levegőt. Lehet még, hogy létrejön a kéményhatás, huzat a kifolyón, zárj le és tömíts minden lyukat a lakásban a teszt erejéig.[ Szerkesztve ]
-
Daffchy
őstag
Sziasztok!
Kb 2 hónapja szereltek fel egy Daikin FTXV35 típusi klímát a lakásunkba.
A kezdetektől feltűnt, hogy mintha valami szélzaj jönne a beltériből bekapcsolt állapotban.
Nem, nem a kifújt levegő hangja, hanem mintha belefújna a szél néha, gondoltam itt a vízkivezetőre, szeles időben belefúj és az, de most teljes szélcsendben is generálja a jelenséget, mintha 2-3-4-5 másodpercenként belefújna a szél.Össze vissza csinálja, nincs benne rendszeresség.
Mitől lehet?
Nem egy Vortex, hogy ilyet csináljon... az elején ennyire drasztikus nem volt a hangja, most zavaró...
-
neduddki
nagyúr
HI!
ijjen kongyival mar regenikottem volnaminden futest a franba es rohognek a markomba...
udv
neduddki
mod: foleg Nalad ahun a hazfal csak a beletes ellen van me hot ugyse szigetel
[ Szerkesztve ]
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
neduddki
nagyúr
HI!
akinek sok pize van es meg minidg nem erti a hoszivatju lenyeget az csak ahsnzalja... /mindezt egy ~5os coppal gatja eg:- )))/
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Mercutio_
félisten
Háziasszony tartozék?
Kérdés: Télre van valami olcsó huzat, amivel a külső egységet le lehet takarni, hogy ne verje eső/hó ne koszolódjón amikor nincs használva?
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Fancy-boy
addikt
Esetleg van itt klíma szakember/szerelő?
Lenne egy Split mobil klímám, amivel problémák adódtak.
Több klímást is felhívtam, de azt mondják ezek ritka rendszerek, ezért nem igazán megoldható az alkatrész beszerzése.
De valószínűleg csak alaposan ki kéne tisztítani... -
krx21
nagyúr
válasz olandbak #4458 üzenetére
Ha hűt, akkor gáz biztos van benne... Felesleges méregetni... A fertőtlenítést meg minden szezon előtt és UTÁN! kell csinálni... Házilag teljesen megoldható... Ha nagyon nem értesz hozzá, hívj egy szakit aki nem misztifikálja túl a dolgokat és megmutatja... Egyébként kb. ennyi az egész: Így kell klímát fertőtleníteni A fejpánt nem kötelező!
[ Szerkesztve ]
-
olandbak
csendes tag
sziasztok!
egy kis segítséget szeretnék kérni a fórumozó közösségtől. Biatorbágyon most vásároltunk egy lakást, amiben van klíma. Márkája General line. Hibátlanul teszi a dolgát, hűt rendesen, nem büdös. Viszont az eladó szerint még soha nem volt ránézve. A kérdésem ezzel kapcsolatos lenne, hogy tudnátok-e valaki megbízható szakembert vagy céget javasolni aki átnézné nekünk a készüléket, kitisztítaná meg megtenne vele minden olyat amit kell Nem tudom, hogy amíg hűt, addig gáz szökéséről sem lehet szó?
Illetve mit javasoltok, járassuk addig amíg jól működik, ha meg baja lesz akkor nézessük meg? Fertőtlenítéssel érdemes házilag próbálkozni?
Köszi előre is a válaszaitokat! -
addikt
A gépet egyelőre tesztelgetem, tényleg nagyon halk, bár a kültérinek van egy nagyon mély pulzáló brummja, ami bár nem zavaró, inkább csak furcsa, de kíváncsi lennék hogy másnál is hallható e ilyesmi akinek hasonló Panasonicja van.
Közben volt alkalmam megnézni egy "referencia" gépet, ami ugyanilyen (faterom szereltette tavaly, ez alapján történt a választás is, mert tetszett, illetve azóta is nagyon meg van vele elégedve). Ugyanúgy benne van az a mély "brumm" a kültérinél. Amúgy így is halkabb az átlag belépő brand modelleknél, szóval nem panaszkodok, csak szeretek minden hülyeségen aggódni ha új dolgot vásárolok
-
addikt
válasz Klímamester #4455 üzenetére
Akkor olvasd el újra amit írtam Az említett cég 20 éve nyomja az ipart, és ugyanúgy jelen vannak bp-n mint ahogy vidéken is (ezért emeltem ki direkt hogy ne tévesszen meg senkit a vidéki székhely). Olcsónak se mondanám őket, egyszerűen csak korrektek.
[ Szerkesztve ]
-
Klímamester
csendes tag
Sokan elkövetik ezt a hibát, hogy vidéki szerelővel szereltetnek, mert azok olcsóbban vállalják néhány ezressel, mint a Pestiek. Pedig a klímaszerelő választásnál az egyik legfontosabb szempontnak a közelségnek kell lenni, mert ha bármi baj van a készülékkel, a szomszéd kerületből lényegesen olcsóbban és hamarabb fog kiugrani a szerelő megoldani a problémát, mint 150 km távolságból. Számos helyen voltunk már egy-egy vízcsepegésnél, gázelszökésnél, javítani, mert a nagy melegben a száz km-re lévő szerelő csak több nap után jött volna ki megoldani a problémát.
-
addikt
No, ma felszerelték végre az Pana. Etherat (E12-QKE). Persze pont most lett tűrhető idő kint, de azért behűtök, nem érdekel, majd vesz fel mindenki kabátot!
Ők szállították/szerelték, nagyon precízek voltak és korrektek, még a kábelcsatornákat is kihézagolták szilóval, meg eltakarították az utolsó kis porszemet is, szóval le a kalappal. Ne tévesszen meg senkit hogy fonyódiak, sok helyre járnak, komoly referenciáik vannak Bp-n is (én is bp-i vagyok).
A gépet egyelőre tesztelgetem, tényleg nagyon halk, bár a kültérinek van egy nagyon mély pulzáló brummja, ami bár nem zavaró, inkább csak furcsa, de kíváncsi lennék hogy másnál is hallható e ilyesmi akinek hasonló Panasonicja van.
[ Szerkesztve ]
-
Mtbsrác
senior tag
Ide is beteszem hátha érdekel valakit
Na ittvan a HD klíma amit kérdeztem most szétkaptam megnéztem mi van benne.
Hát nem egy bonyolult szerkezet de a kábelezés elég kusza Viszont a lényeg a hanggal kapcsolatba.
Volt két cső ami hozzáért az oldalához egyik gumiharangal volt védve a másik nem, így mind2-t annyira
visszanyomtam hogy ne érjen semmihez semmise. Annyira nyomtam beljebb hogy semminek se érjen hozzá. Azóta összetettem de még nempróbáltam ki mert elkellett otthonról mennem. Itt van pár kép a berendezés lelkéről:- talán mondd vkinek vmit az alkatrészek
Kompresszor: kép megvan fordítva
[link]
Egész:
[link]
Kábelezés:
[link]
Rezgéselnyelő:
[link]A hangjáról egy video, nemennyire hangos csak a kamera erősíti fel:
[link][ Szerkesztve ]
-
kekkola
senior tag
Nem vagyok nagy klímás, annyira nem csipázom, nekem annyira kell, hogy ne ragadjon rám az ágynemű éjszaka 25-27fok körül teljesen jól elkarcolok. Ettől függetlenül én is a 3,5kw felé hajlok és itt is megerősítettetek benne. Kisebb zaj, nagyobb teljesítménytartalék, és nem pörögne állandóan. Köszönöm a választ mindenkinek
Azért ha van még valakinek tanácsa, véleménye, azt szívesen olvasom!O+8T
-
MODERÁTOR
-
süti5
őstag
válasz kekkola #4442 üzenetére
Szerintem a 2,5-ös állandóan pörögne, mondjuk az is kérdés, mennyire szeretnél hűteni.
Én pl. mindig szeretem a 20-22 fokot, így 3,5-es alatt nem tennék be ilyen lakásba az tuti.
Da ha valaki szereti a melegebbet is, lehet elég a 2,5-es, majd jön valaki okosabb és megmondja a tutit. -
kekkola
senior tag
Kb. déltől napnyugtáig odasüt és nagyon be tud melegedni volt kint egy szerelő és azt mondta hogy a 2,5-es elég mert a légköbméter kb jó ahhoz a teljesítményhez. Az ablakok vatta újak, most lett a lakás felújítva, csak hát ugye hatalmas méretűek. Redőny van, tehát a melegedés valamennyire gátolt.
O+8T
-
kekkola
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék klímát szereltetni a lakásomba. A típust kinéztem, igazából a teljesítményen gondolkozom.
Lakás paraméterei: panel, összterület 55m2 (1+2xfél szoba), a nappaliba szeretném rakatni ami 25m2 és a nap által sütött oldalon van, DNY-i irányba néz az ablak (a másik két szoba ellentétes "hideg" oldalon van). Az épület nem hőszigetelt külön. A kérdésem az lenne hogy 3,5 kw vagy 2,5kw? ÜdvO+8T
-
togeti
tag
Sziasztok,
Csak egy gyors visszajelzés az itt ajánlott [link] -ról.
Még a nyári csúcsforgalomban is tudtak 1-2 héten belüli időpontot adni,telefonon és írásban is normális kommunikáció volt.A szerelés napján pontosak voltak,profik,precízek,nem hagytak koszt,ügyeltek a precíz szerelésre,nem húzták az időt,nem töketlenkedtek.Normálisan elmondtak minden tudnivalót,türelmesen beüzemelték a készüléket a tulajdonossal.Egyelőre minden jól működik a géppel(Mitsu 2,5 kw).Ha továbbra is így marad,akkor minden forintot megért!
Nagy köszönet [link] -nek! -
Mtbsrác
senior tag
De pang a topic. Látom mindenkinek tökéletesen működik minden
Kérdés:
HD azaz a Hamilton Digitalt ki készíti? Lehet tudni róla valamit?
-
-
BlacKSouL
addikt
Fogalmam sincs. Talán a lakás légtömörsége/szigetelése?
Cégnél bent télen 15%-ig (!) is lement(és azt hitelesített műszerrel mértem). Oda már én is vetettem egy párásítót, az nehezen felküzdötte 22-24% köré. Ugyanekkor otthon önmagától 60-65% volt, oda meg kellett egy légszárító. Mindkét helyen "távfűtés", vagyis radiátor van.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BBéci
legenda
válasz BlacKSouL #4412 üzenetére
Érdekes, nálunk télen, fűtési szezonban lecsökken 30 %-ra, ezért szinte folyamatosan párásítok, kánikulában viszont simán eléri a 65 %-ot is, nem győzöm a klímával csökkenteni. Hogy lehet ez?
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
neduddki
nagyúr
-
hcs57
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Akkor maradjunk a párásítónál. Míg egy párásító kijön 15-20k-ból, addig a klímába ezt minimum 50, de inkább 80k-ért tennék bele. Ennyivel többet kéne fizetni érte. Persze ha megvennék, felőlem.
Mondjuk nálunk a legnagyobb szárazság idején sem megy 37% alá a páratartalom, télen meg kifejezetten 60 fölött lenne szárítás nélkül, szóval számomra ez a rés nem létezik. Akkor már többet ér az, hogy nyári 35 fokban 1-2 napos távollétről hazatérőben telefonról beizzítom, és mire hazaérek, 32 helyett 24 fokos a lakás.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
neduddki
nagyúr
HI!
apr15-jun30 28.3kWh e12sq
udv
neduddki
mod: csak eszmeb eyutt: 76nap, 1824ora es ne taaom mennyi a keszenletije
-
BlacKSouL
addikt
Be van az tömve, úgy hívják léghűtő. Mivel tele kell önteni vízzel, amit elpárologtat, és azt kifújja a szobába. Tehát léghűtés helyett inkább beszélhetnénk párásítóról. De hasonlóképp van a párásító mint céleszköz. Tudom, ezt kéne hogy egyben betegyék a klímába, de nehogymár még a kávét is a klíma főzze reggel...
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
ngabor2
nagyúr
Az alacsony párával valószínűleg ez se tud mit kezdeni. Mindössze annyi, hogy a hűtés erősségét úgy szabályozza, hogy a nagyon párás levegőből nem 25 rel%-ra szárít, hanem 35-45 körül megáll. Mondjuk az inverteresek, ha jól tudom, kb. mind ilyenek. A napfény-érzékelőre leszek kíváncsi.
Mercutio_ és neduddki: nagy nehezen sikerült kiszedni egy nem túl bő listát, abból választottam. Hogy mennyibe fog a végén nekem kerülni, azt nem írom be, de messze ez alatt az ár alatt leszek
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Igen a 707-es. Valóban Japán gyártmány, meg is látszik a minőségén. Cserélgettem a szűrőit, de soha semmi gondom nem volt vele.
Én is kb ennyiért vettem anno. Jól néz ki ez az új modell.
[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Zeki
nagyúr
Az MC707?
Az már sajnos nincs is. Nálam az ionizátora is folyamat megy, mikor be van kapcsolva. Az tényleg japán gyártmány.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Nekem is van a Daikin klímám mellé egy szinten ugyanilyen gyártmányú légtisztító, érezhetően jobbá teszi a levegőt, de sajnos már akkoriban is (2006) borsos ára volt, most meg sem merném nézni mennyibe kerül.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest