- iPhone topik
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Yettel topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
Vettem a klímáshoz Sanyitol felület fertőtlenítőt. Van valakinek tapasztalata, hogy ez jobb mint az általános klíma tisztító spray-k?
-
krx21
nagyúr
Most tisztítottam ki a klímámat. Régebben talán már írtam, hogy szerintem nagyon gusztustalan módon vannak összeszerelve, tervezve ezek a beltéri egységek (szinte mindegyik). Abból a szempontból, hogy pont azt a részét iszonyat nehéz takarítani, amelyik leginkább penészedik!!! Az pedig nem más mint a mókuskerék... Sokan azt hiszik, hogy a porszűrőt lemosni és a lamellákat befújni elég, pedig itt ritkán van penész... Ahol a gyakorlatlan szem általában nem is nézi, ott viszont idővel bizony igen sok lehet. A mókuskeréken... Hát mihez a legnehezebb hozzáférni? A mókuskerékhez. Az én klímámból kivarázsolni még szakembernek is 1 óra volt. Iszonyatosan széjjel kell hozzá szedni.
Felteszem a kérdést, miből állna egy olyan konstrukciót gyártani, amiből 5 perc alatt ki lehetne szedni???
Én neki sem álltam szétszedni most, hanem egy házi készítésű szerszámmal, a fogak között egyesével dörzsöltem ki a penészt. Ez is egy jó óra volt.
Ajánlom mindenkinek, hogy időnként vessen egy pillantást a mókuskerékre közelről és ha azon kicsi szőrös szennyeződést lát, akkor tudja, hogy az bizony penész... -
krx21
nagyúr
Sziasztok, Van egy régi On/Off-os multi Split klíma. Nagyon úgy néz ki, fogyóban van már a gáz belőle.
R22 való bele. Beszerezhető még valahol, vagy helyettesíthető valamivel? A válaszokat előre is köszönöm... -
krx21
nagyúr
-
krx21
nagyúr
válasz
diablo1984 #18282 üzenetére
Igen, a kültériben. Különben a kinti kondenzvíz odafagyna a -20 ban...
-
krx21
nagyúr
válasz
diablo1984 #17482 üzenetére
Inverter... Amúgy nekem biztos hogy 5 fok alatti a lamella, mértem többször is...
-
krx21
nagyúr
válasz
diablo1984 #17479 üzenetére
Neked még így is ki kell hogy olvassza magát? Akkor nálad tényleg 5 fok a fagypont.
-
krx21
nagyúr
válasz
diablo1984 #17476 üzenetére
Mint írtam a kifújt levegő hőmérsékle sok mindentől függ. Max ventin lehet 10-12 fok körül...
Nálad a fagyáspont 5 fok? -
krx21
nagyúr
válasz
diablo1984 #17473 üzenetére
Próbáltad mérni már? Próbáld meg. Állítsd a klímát 18 fokra és a venti ne automatikusan menjen, hanem csak max 2-es fokozaton... Több ideje van a levegőnek hűlni és ilyenkor bizony lehet mérni 5-8 fokot is... Persze a szobában lévő alap hőmérséklete is számít... Ezért a legjobb ha meg tudjuk mérni közvetlen a lamellát, ami az ismert okok miatt soha nem lehet 0-1 fok alatti....
-
krx21
nagyúr
válasz
qnadam #17451 üzenetére
Úgy gondolom a klímád teljes rendben van és a hatékonysága is normális... Ha biztos akasz lenni benne mérd meg mondjuk 2-es fokozaton a szájánál közvetlen a kifújt levegő hőmérsékletét, vagy ami még pontosabb a hűtő lamellák hőmérsékletét... A kifújt levegő kb. 5-9 fokosnak kell lennie, a lamellának pedig 2-3 fokosnak...
-
krx21
nagyúr
válasz
Mr.Knight #17458 üzenetére
Szerintem meg teljesen felesleges például munkaidőben otthon hűteni a szobát... Feleslegesen megy és koszolódik is. Mikor én haza érek, akkor nem is lenne egészséges 22 fokos szobába belépni. Rögtön bekapcsolva 15 perc után jó idő van és igen gyorsan vissza szabályoz. Ez az átmenet pedig pont kell is.
Van teljesítmény mérőm és látom, hogy bekapcsolás után 20 percel már 4-500 watt a max fogyasztás nappal, éjszaka pedig 150-250watt körül van. 1 szó mint 100, egy jó méretezett klíma kb. 1,5 óra alatt lehűti a szobát a maxra, ilyenkor az elején persze többet fogyaszt, de nem annyit mitha 10-12 órát menne míg nem vagyok otthon... Szerintem tévedésben vagy ha azt gondolod így spórolsz, hacsak nem 2-3 órákra mész el naponta... -
krx21
nagyúr
válasz
theballa32 #17449 üzenetére
Érdekesség képpen max. A 22 fok bőven jó!
Bár kevesebbet fogyasztana az biztos... -
krx21
nagyúr
válasz
theballa32 #17447 üzenetére
Hát olyan 24, de inkább 25c. De én mindig kikapcsolom, ha el megyek...
Attól is függ mivel mérem és hol... Van vagy 4 digitális hőmérőm, mindegyik mást mutat...
Ami még érdekes lehet, hogy ebben a (főleg tegnap) melegben, mennyire melegszik fel a szoba klíma nélkül?
Nálam olyan 28-29C is volt... -
krx21
nagyúr
válasz
theballa32 #17445 üzenetére
Gondolom helyi adottságok. Nálam kicsebb szobát nem tudok így lehűteni...
-
krx21
nagyúr
válasz
theballa32 #17443 üzenetére
Akkor kicsit nekem hihetetlen ez a 22 fok...
-
krx21
nagyúr
válasz
theballa32 #17440 üzenetére
Uhh. Hány KW és mekkora szoba?
-
krx21
nagyúr
válasz
theballa32 #17431 üzenetére
Nem csak 22 fokra van állítva???
-
krx21
nagyúr
válasz
Sirandrish #17368 üzenetére
Gyakorlatilag igen, de azért igen hamar nem megy tovább, mert a szobát nem tudja tovább hűteni, mert a teljesítmény adott...
Ha például csak 25 fokra tudja lehűteni maxon, adott nyári melegben, akkor hiába teszed 20-19-18 fokra, akkor is csak maxon megy, a szoba nem tud tovább hűlni...
A további hűteshez javítani kell a szoba szigetelését és vagy nagyobb klímát kell venni.. -
krx21
nagyúr
válasz
Sirandrish #17365 üzenetére
Nincs ilyen.
-
krx21
nagyúr
válasz
baturhorka #17360 üzenetére
Hát az nem ez műszer eleve... Nekem is van vagy 3, mind mást mutat mindig.
-
krx21
nagyúr
válasz
baturhorka #17356 üzenetére
Kérdés hol, mivel méred...
-
krx21
nagyúr
Elhiszem, hogy tapad meg benne ez az... Nekem csak egy pollenszűrős szúnyog háló volt felette.... Mikor lehettem éreztem, hogy a klíma megtáltosodott... Egyszerűen jobban hűtött. Azóta eszembe sem jut plusz szűrőt tenni bele, sőt a két kis gyári plusz szűrőt (kis méretű szén és valami más) is kiszedtem.
Nekem ilyen célra van külön egy Daikin légtisztítóm. Ami természetesen a földön van...A másik pedig ha nem egyenletes a szűrő a lamellák előtt, akkor nem egyformán megy a levegő az egész felületen, tehát még kevésbé hűt... Én azt mondom csak a gyári és semmi több, ki van az találva...
-
krx21
nagyúr
válasz
diablo1984 #17212 üzenetére
A mitsubishit is említheted, sőt...
-
krx21
nagyúr
A belépő Mitsubishi DM35 készülékről mit lehet tudni? Egyik barátom hirtelen rendelt egyet...
-
krx21
nagyúr
válasz
kmisi99 #17135 üzenetére
Ha a közvetlen a szájánál méred, akkor kevesebb kellene, hogy legyen. Olyan kb. 6-9 fok. Attól is függ milyen ventilátor fokozaton. A legnagyobb fokozaton még jó is lehet a 12C
Viszont érdekesség képpen mondom, ha fogyóban van a gáz, akkor túl hideget fúj (fagy a gép), mielőtt egyáltalán nem hűtene... -
krx21
nagyúr
Azért ez ennél komplikáltabb. Én se, de gondolom Te se örülnél neki, ha a szomszédod, az ablakod fölé szerelne 30-40cm-re egy kompresszort. Nagyon sok helyen látom így. Még ott is ahol az erkély adott.
A melegben este Te kinyitod az ablakot, akár csak bukóra. A szomszéd pedig bekapcsolja a klímát.
Ha abban a szóbában alszol, szerintem mindenki beláthatja, hogy zavaró tud lenni. Régen az ON/OFF-os készüléknél ez hatványozottan gond lehetett. Ma jó eséllyel egy halk klíma nem zavar, de klíma és ember válogatja... A közvetlen szomszéd beleegyezése esetén érzem korrekt megoldásnak. -
krx21
nagyúr
Nos én 3.5KW alatt nem vennék...
Valamint ami nem japán azt ajánlani sem fogják sokan. Én mindenképpen egy japán belépőnél kezdenék el gondolkodni. (Mitsubishi, Daikin, Toshiba...)
Nekem volt noname (nimbus), 3 év után már nagyon hangos volt. Csörgött, zörgött...
Most egy Mitsubishi van már ha jól számolom az 5. éve! Olyan a hangja mintha tegnap lett volna felszerelve.
Gondold el hány évre tervezed? Valamint a telepítési költség mindkettőnél ugyan az... Nem beszélve a garanciális, szervizes, alkatrész szolgáltatásról... -
krx21
nagyúr
válasz
Csabroncka #16651 üzenetére
Én inkább 3.5KW-ot vennék, mert alig drágább és kb. az is addig le tud szabályozni...
-
krx21
nagyúr
válasz
Csabroncka #16625 üzenetére
Én speciel a melegben nem tudok aludni...
Olyan valamin vitáztok, ami teljesen ember függő... Még az a szerencse, hogy mindenki úgy használja a klímáját ahogy szeretné. -
krx21
nagyúr
válasz
Grande Ale #16577 üzenetére
Nekem az erkélyen van, bizonyos teljesítményen (frekvencián) nekem is rezonált... Majd 3 lába alá tettem kis alátétet, hogy kicsit máshogy álljon. (direkt nem mind a 4 lába alá..) Azóta jó...
-
krx21
nagyúr
válasz
Grande Ale #16575 üzenetére
Sajnos előfordul... Meg kell "nyomorgatni" hátha megjavul. Mást nem nagyon tehet tenni, hacsak nem tudod kinyomozni pontosan hol rezeg...
-
krx21
nagyúr
válasz
SzilagyiTibi #16476 üzenetére
A "léghűtők" csak még nagyobb páratartalmat csinálnak... A ventilátor pedig szintén nem jó, hisz nem hűt, viszont huzatot csinál, ami szintén nem jó.
Ha jót akarsz aludni melegben én csak a split klímát ajánlom... -
krx21
nagyúr
válasz
#95590400 #16455 üzenetére
Van hogy a ventilátor kerék annyira penészes, hogy érdemes kiszerelni az alapos tisztításhoz... Ilyenkor még mögötte is rendesen ki lehet törölni a klímát.
Ha csak kevésbé penészes, szóba jóhet, hogy nem szerelik ki, hanem csak ecsettel és gőzzel tisztítanak...
De ha már láttál ilyen mókuskereket, akkor tudod, hogy kiszerelés nélkül csak kompromisszumos a tisztitás.
Egy gyakorlott szakember 15 perc alatt kiszereli, amúgy... -
krx21
nagyúr
válasz
kmisi99 #16449 üzenetére
Ajánlom mielőbb tisztítsd ki az egészséged védelme érdekében. Lehet benne penész, gomba...
Ha nagyon dzsuva, akkor profikra bíznám és szét is szereltetném, ha kell. A mókuskerék is teli lehet penészel.(nekem úgy is lett rajta, hogy mindig volt takarítva...)
De minimum egy alapos gőztisztítás, majd fertőtlenítés. -
krx21
nagyúr
válasz
SeniorTilla #16349 üzenetére
Van benne fagyvédelem. Ha túlságosan lehűlne a lamella, vissza szabályoz...
-
krx21
nagyúr
válasz
theballa32 #16212 üzenetére
És mi evvel a baj???
-
krx21
nagyúr
válasz
TeeJay #15879 üzenetére
Lehet kapni ilyen szűrőket persze, (nem kifejezetten klímába) de érdemes figyelembe venni, hogy a klímát nem erre tervezték, az elhelyezkedése is alkalmatlan erre. Persze idővel bekoszolódik a szűrő, de nem fogja azt a szűrési hatékonyságot hozni, amit elvársz. Ha tennék bele, akkor csak olyat amelyik kevésbé folyt...
Sőt van is nálam egy pollenszűrős szúnyog háló a tetején, úgy csináltam hozzá keretet, de ez csak inkább a klímát védi a mechanikai szennyeződésektől...
Ha komolyabban szeretnél levegőt szűrni, akkor egy jól elhelyezett, nagy teljesítményű légszűrőt javaslok, akár többet is. Viszont ezek sajnos drágák...
Ha mégis komolyabb szűrőt teszel klímába, vizsgáld meg mennyit folyt... -
krx21
nagyúr
válasz
TeeJay #15870 üzenetére
Jó az a filter, de drága... Én biztos nem finanszíroznám, keresnék olcsóbbat.(kb. 30.000 ft 4-5db) Azon kívül a klímát jelentősen tudja folytatni egy szürő. Ami nem annyira fogja vissza, az nem is szűr annyira, ráadásul a klíma magasan van, a levegő tisztitássához minél alacsonyabb az ideális..
-
krx21
nagyúr
válasz
Darko_addict #15834 üzenetére
Ha büdös, akkor én biztos, hogy az ajánlott fertőtlenítő eljárást választanám. A "sima" lemosom és befújok típusú tisztítás nem elég ilyenkor... Az említett árba valószínűleg nincs is több...
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- iPhone topik
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- PlayStation 4
- Battlefield 6
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest