- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Klímamester
csendes tag
válasz
fi:zi'k #8519 üzenetére
Mondjuk ez a cég nem annyira szerelhet klímát, de még csak nem is forgalmazhat, mivel nincsenek meg a jogosultságaik. A hatóság adatbázisában még csak nem is szerepelnek.
Mindenképpen le kell ellenőrizni minden céget, mielőtt vásárol vagy telepíttet bárki klímaberendezést, ellenkező esetben a garanciális ügyintézés igencsak kétséges lesz.
Ez a közvetlen link, ahova be kell írni az adott cég adószámát, és a rendszer megmutatja, hogy jogosult-e a vállalkozás a tevékenységre : https://nemzetiklimavedelmihatosag.kormany.hu/ellenor.php?sRefid=lfcqvd857tn9om4ensv018e6n4
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
fi:zi'k #8452 üzenetére
Fűteni nem kell tudjon, hűteni olyan 23 fokot tudjon akkor is ha kint 40 fok van (bent idén nyáron legmelegebb 33 fok volt). Tájolás -> link (állmenyezett van végig, és oda kértem elektromos kivezetést, szóval ha ott lenne nem bánnám mert nem kell az árammal barmolni ott). Zajszint passz, nincs viszonyítási alapom, nagyon hangos azért ne legyen. Keret passz, ide ár érték arányba keresem a legjobbat, de ha kellene írni valamit akkor legyen beszereléssel max olyan 300. Illetve itt a nyár vége, nem tudom ezeknek mennyit esnek az áruk, de ha nagy akciók szoktak lenni akkor tudok várni.
-
vizipok74
csendes tag
válasz
fi:zi'k #8419 üzenetére
Cáfolj pls. Mennyibe kerül egy 104nm-es ház padlófűtésének a munkadíja. Lehet hogy túl keveset becsültem?
inkább 2millió? Mennyi a hőtehetetlensége? Éjszakára visszaveszed, mennyi idő mire lehűl 4 fokot? Az hogy nem szeretem a követ, írtam hogy szubjektív. De gondolom az sem igaz, hogy komfortosabb. Képzeld van rokon is és ismerős is, akinél van padlófűtés. Konkrétumot, ne oltást. No offense! -
-
Quqesz
nagyúr
válasz
fi:zi'k #8408 üzenetére
Az erkélyek is oldalt lógnak...Padlófűtést most rakott egyik szomszédom,de nem vizeset,hanem elektromost. Csak bedugja a konektorba oszt meleg a padló(jó,ennél azért komolyabb). Nekem nem hiányzik és nappaliba pl inkább veszek egy szőnyeget,esztétikailag jobban tetszik nekem. De hogy ti milyen szőrszálhasogatók vagytok....1%-on vitatkoztok,holott az emberek legnagyobb része örül hogy lyuk van a hátsóján
-
Zeki
nagyúr
-
superecneB
őstag
válasz
fi:zi'k #7948 üzenetére
Igen, jól látod a felelőtlen text másolás áldozata lett a nappali.
2. emelet köztes szint, a hőmérséklet most 33-34 fokra ment fel igaz nem volt lehúzva a redőny a glettelések miatt. (de 2-4 foknál nem jelenthet többet).
Az elérni kívánt hőmérséklet az ~22 fok lenne. (itt most lehet túl lövöm, 40 fokos kinti hőmérsékletnél nem fogok 22-t becsavarni valszeg.)Tekintve hogy gőzölt vasbeton falak vannak a vésés kilőve vízszintesen. Mekkora helyet hagyjak kábelcsatornának?
-
Bali27
addikt
válasz
fi:zi'k #7798 üzenetére
Egyébként mikor érdemes csináltatni? Mármint melyik hónap? Szerelők leterheltsége gondolom most elég nagy lehet. Mert azon spekulálok hogy augusztus közepe van, és ezt az 1 hónapot ha már 7 évet kibirtam ebben a lakásban csak kibirom valahogy, de jövő március környékén???
-
Bali27
addikt
válasz
fi:zi'k #7794 üzenetére
Léteznek olcsóbb inverteres klímák amiben éredemes lenne gondolkodni?
Gondolom a nyílászáró csere nem sokat érne, mivel így is az aránylag jól záró redőnyeim le vannak engedve folyamatosan.(hidegek az ablakok) A falból meg jön a meleg.
Elfelejtettem írni hogy a nappalimba van egy 3,5KW-os AEG mobil klima, de amikor nagy nehezen lehűti 29 fokra a nappalit, mondjuk 1 óra alatt, kikapcsolás után (mértem az időt) 1 perc és ujra 32 fokos volt a szoba. -
Quqesz
nagyúr
válasz
fi:zi'k #7713 üzenetére
CineDoG1
Valami hasonló volt nálunk mikor felszerelték a nu style-t. Mindég kidobott egy hibakódot és nem hűtött. Srác már full ideges,de volt annyi esze,hogy leellenőrizze a bekötéseket. Az övé rendben volt,de kiderült a beltériben a kimenők fel voltak cserélve,persze hogy nem indult el a kompresszor(gyárban benézték és ugyan ez a kommunikációs hibát dobott)..Vesztor87
Én a helyedben ha nincsen pénzed figyelném az árakat és hátha kifutó készleten találsz vmit. A nagykerek már nem sokat fognak berendelni,szezon vége van nagyjából,kövi akció meg tavasszal lesz,ahogy a többiek írták. -
süti5
őstag
válasz
fi:zi'k #7713 üzenetére
Azt le sem írom, mi a véleménye a samuról
Mesélte miket szopnak vele javításkor, meg mennyi romlik el, sok panel-vezérlő hibás, annak a cseréje 70-80 körül van talán.
Daikint ajánlotta ezekkel együtt is nagyon, sok telepítés mellett gyakorlatilag nincs javítás, vagy csak ilyen egyszerű és hogy őszinte legyek, eddig nekem is bevált, ha ennyi lesz az össz baja, hogy a kültéri zizegett kicsit, ezentúl is elégedett leszek -
Zeki
nagyúr
válasz
fi:zi'k #7701 üzenetére
Azt kéne megérteni, hogy akciózás akkor van, ha a nagyker meg akar szabadulni a készlettől. Most meg szerintem kurvajól fogy.
Sok klímás cég meg webshop már most is alig valamit tesz csak a nagyker árra, akkora a verseny.
Nem véletlen, hogy egy áruházas samsung/whirlpool klíma drágább mint egy árversenyes Daikin. Ami kineveti ezeket minőségben.
Inkább szezon végén kellene pár naponta bejárni a hiperekbe, és nézegetni a klímákat, hátha valahol valami osztályvezető úgy dönt, hogy ideje megszabadulni tőlük. Mert akkor lesznek majd reális áron kaphatók. -
netkoo
senior tag
válasz
fi:zi'k #7612 üzenetére
Szia .
DK a fekvése féliga földben a falak tégla és vakolat a nyílás zárok hő hang szigeteltek.
Jelenleg 23.5 fok van tudom mit akar a az asszony másnál 30fok van...
(De pl kint főz a kertben már 1 hete )ne melegítse fel a lakást.. egy szoba +nappali.CineDOG1
az nem sok én amiket néztem klimák azok mind 1410 k körül vannak de nem tudom melyik jó .. -
nesa
veterán
válasz
fi:zi'k #7593 üzenetére
nekem a legnagyobb ablak ele amit egesz nap sutne a nap 3 fuge bokor van ultetve ez mar kb 7 eve megvan, nyaron teljessen leszuri a napfenyt telen meg mivel a fuge hamar eldobja a leveleit beengedi a fenyt.
(#7594) pjen
Mondjuk a panel inkabb csak atlagos belmagassagu vagy lehet inkabb atlag alatti -
Foobar
tag
válasz
fi:zi'k #7480 üzenetére
Nem lehet esetleg, hogy a titánium apatit fotokatalitikus szűrő ad egy kis furcsa szagot az átmenő levegőnek? Most olvasom a specifikációkban, hogy ilyen van benne). Esetleg ha kivehető, akkor én egy kísérletet tennék úgy, nélküle pár percig. Nekem van egy Daikin légtisztítóm, de sztem el is fogom adni, mert pont ezzel a szűrővel van bajom, (ugyanilyen, vagy hasonló titánium apatit fotokatalitikus szűrő!) számomra kellemetlen a szaga (természetesen akkor is érzem, ha MAGÁT a szűrőt szagolom), és természetesen anélkül a légtisztító nem tölti be a funkcióját, szóval... nekem nem vált be.. Kivettem belőle, járattam pár percet, -- így nuku szag.. Mondom tehát, ha magát a kivett szűrőt az orromhoz emelem, úgy is érzem. Tehát semmi kétség... Szóval nekem így ez nem vált be sajnos.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fi:zi'k #7469 üzenetére
Létezne, hogy 60+ óra alatt nem szellőzött még át?
Nem nagyon volt még kínai gumitalpú papucsod, vagy bármilyen gumi alapú tárgyad kínából
Nálunk egy üveg/befőttesüveg-nyitó szenvedi sanyarú sorsát az erkélyen két éve, mivel 2 éve olyan kínaigumi szaga van, ami nem megy ki belőle, hogy rendesen a döglegyek is ívben elkerülik.Mindazonáltal néhány nap alatt még akkor sem lenne szabad kifejezetten büdösnek lenni, ha valami miatt megáll benne a csepptálcán vagy a csőrendszerben a víz.
Az okkal büdös kezeletlen(ebb) klímák kifejezetten savanykás/kesernyés, lábszagú szagot(kamaszfiú-öltöző, vagy közismert nevén kandesz) árasztanak. Ha ez nem kifejezetten ilyen, akkor nagy eséllyel nem a később szokásos penészedés/gombásodás okozza, hanem valami más. Egy gyári új tiszta klímánál extrém körülmények között is kell idő, míg kialakul az elszaporodás, és amíg hűt, nem is szaporodnak túlságosan. A baj inkább az, amikor felmelegszik, de nedves marad hosszú ideig.
-
Vasy09
őstag
válasz
fi:zi'k #7466 üzenetére
Nekem egy hete szerelték fel a Daikin-t, mikor kedden először bekapcsoltuk, nekem is büdös volt, pont olyan, mint amikor a kocsiba kikapcsolod a klímát és utána nyomja azt az áporodott szagot! (mondjuk a kocsiba tisztitani kéne) Párom szerint csak az új műanyag szagot éreztem, de szerintem nem.
Ez volt kedden, még éreztem szerdán is kicsit, de tegnap már semmi szag! Remélem tényleg páromnak volt igaza és csak az "új" szagot éreztem!
Bár szerintem nem, de most úgy néz ki, hogy jó lesz!
Ja, és ezt is előttem bontották ki, tehát tuti vatta új volt a beltéri és a kültéri is!
-
nesa
veterán
válasz
fi:zi'k #7381 üzenetére
Nem tudom, ez sok mindentol fugg, mostanaba pl felesegem otthon babazik, sutoget, fozoget ilyenkor elszokott szaladni 30-32+ ig is, meg mind 2 dolgozni jartnk 29-30 korul megalt, nekem fontos hogy paratlanitsam is a lakast, tehat nem csak a hutes a szempont, nekem nem mind1 mekkora paratartalom mellet van pl 25 fok, telen sem kapcsoltok ki a futest mig elmentunk otthonrol, en ezzel is futok, es most telen is ugy lesz hogy mig nemvagyunk otthon kb 10 orat akkor is menni fog max 2fokot lejebb veszek.
-
Zeki
nagyúr
válasz
fi:zi'k #7352 üzenetére
Én szoktam átnyomni fűtésre a hűtés végén.
---
Simán lehet penész a mókuskeréken!
Azt nem elég befújni, dörzsölni is kell.Nálam a Daikinban is volt penész így pár év után, mert a konyha-nappali egyben, és inkább a konyhában van a cucc.
De a Pannonklímás karbantartó szétszedte, megsuvickolta, plusz gőztisztítás, aztán a végén jött az atomcsapás, az ózonos fertőtlenítés. Ráhúzott a beltérire egy rávaló zsákot, abba ment bele egy vastag cső, a másik fele meg az ózon generátorba. Aztán 15 percnyi gyilkolászás volt a beltériben. Patent lett. Szag nincs, penész sincs, ami biológiai, az meghalt. -
krx21
nagyúr
válasz
fi:zi'k #7275 üzenetére
Jól teszed... Mert:
Hát én nem ezt tapasztaltam... Ha nagyon tűzi a nap akkor 1000-1200wattra is felugrik a max teljesítményen, az elején... Ha nincs közvetlen napsütés, ez a hirtelen max terhelés megelékszik kb 800 wattal...
Persze a készített tető mekkora javulást okoz azt nem tudom, ekkorát lehet nem... De a strandtól tudom milyen fontos lehet egy kis árnyék. Gondolom a hőleadónak is jólesik... -
Zeki
nagyúr
válasz
fi:zi'k #7232 üzenetére
Por ellen jó védelem lehet pl a Daikin légtisztító hajtogatott szűrője. Ez a polleneket is megfogja és elég vékony, szóval be lehet tenni a fedél alá, ahol beszívja a levegőt. Kicsit visszavesz a kifújt levegőből, meg kicsit halkabb is lesz a gép, de már pollen mentes levegőt fúj ki. Ahol egész nap megy, ott jól átszűri így a levegőt.
-
Quqesz
nagyúr
válasz
fi:zi'k #7232 üzenetére
Sztem nem számottevő a por mozgása a klíma miatt. Kb mintha huzatot csinálsz. Amúgy sztem abban megegyezhetünk, hogy minden szerelőnél a Daikin a favorit,aztán meg kinek mennyi pénze van. Engem pl nem izgat milyen hangos a kültéri(sokszor a szomszéd hangosabban dajdajozik),de családi házban lakom(azért hallottam olyan haiert,ami engem is zavarna). Ez társasháznál már szempont. Mi egy nagyobb lakóparkban lakunk és nég nem láttam itt pl Daikint.....
-
Zeki
nagyúr
válasz
fi:zi'k #7092 üzenetére
Én tudtam hogy drágák, de van nekik cms nyilvántartó rendszerük, meg meglévő ügyfélnél hiba esetén 24-48 órán belül kint vannak, meg ilyesmi... ha jól emlékszem.
2 éve a szomszédomnál windyék voltak, meg a frigotrade mint árajánlat adók, és igen, nem kérdés hogy ki győzött.
Csak azért ajánlottam nekik két céget, nehogy azt mondják mint itt egyesek, hogy én mindig csak ugyanazt az egy céget ajánlom mindenkinek.
Amúgy ismerem személyesen a Frigotrade főnököt, ő szerel is ha kell. Normális csóka, csak legyen 2-3 órád egy helyszíni felmérésre, meg vastag pénztálcád.
A Pannonklímás windy már csak felmérni jár ki a motorjával. De ő nem sokat lacafacázik, gyorsan megmondja a frankót, milyen klíma meg hova a célszerű. -
Lehiñito
senior tag
válasz
fi:zi'k #7065 üzenetére
Ha a hálóban lenne, akkor mehetne a kültéri az erkélyre, ha a nappaliba, akkor csak az ablak alatt lehet opció gondolom. Ez a két szoba kb 30-35m2. Kiszolgálna egy ekkora területet egy 2,6-os?
Anyagi téren jó lenne ha 200 fedezné szereléssel együtt. Ha tudnám, hogy nem lesz sokáig idén tartósan 40fok akkor tavaszra áttenném a vételt és lehet h rászánnék többet ha indokolja. De kezd elegem lenni a 30fokos belső hőmérsékletből.(#7066) CineDOG1: melyik márkák a preferáltak ha inverteres 2,6ost nézzük ami már elfogadható tulajdonságokkal bír?
Nem hitelből szeretném.
-
krx21
nagyúr
válasz
fi:zi'k #7027 üzenetére
Mondom a kényszer helyzet nem jogosít fel, amennyiben zavarja a szomszédot persze. És akkor gondoljatok bele ha még a régi jogszabály is élne, építési engedély kellene hozzá, + a szomszéd jóváhagyása...
Mindig forditva is kell gondolkodni, mi lenne, ha a te ablakod felett zúgna és téged zavarna... Jobb egyeztetni..
Nálunk idén telepített így a szomszéd egy midea-t. Szerencsére nem az én oldalamon..Az utcán hallani, ha megy.... Persze vannak halkabbak is, de ez relatív . Hasonló a helyzet a kondenzvíz elvezetésével, náluk van aki nyugodt szível az alsó szomszéd kicsi kertjébe csöpögteti. Hiába na, panel mentalitás... -
membrandj
nagyúr
válasz
fi:zi'k #6982 üzenetére
Megveszed Jóskától a klímát. Béla rakja fel. Bedöglik. Kihívod Bélát, megmondja,hogy ez szervíz. Szerinted neki mi köze van hozzá,hogy bedöglött? Nem fogja ingyen leszedni neked, elvinni a szervízbe és visszahozni, felrakni.A garanciát nemtőle kapod, hanem attól, akitől VETTED.
A garancia él, csak nem a szerelő felé, hanem a kereskedő felé.
Szemben, ha az rakja fel, akitől veszed is a klímát, akkor nincs kérdés, mert mindenképp az Ő dolga a szervízelés.
Daikin-t folyamatosan elírom..Félreértések elkerülése végett, Béla legyen xy KFT, Jóska pedig yx Kft.
-
-
-
j3st3r
csendes tag
válasz
fi:zi'k #6900 üzenetére
Brutto 222-t ajanlottak a FUJITSUra (ASYG12LLC) es kb 55 a szereles. Ha tudsz ettol olcsobbat, kerlek szolj. Ha neadjisten szombaton, vagy pentek delutan ki is jonne az illeto beszerelni, en lennek a legboldogabb e,mber hetvegen (foleg, ha meg tudom venni az objektivet is, amit kineztem)
-
membrandj
nagyúr
-
Julot
aktív tag
válasz
fi:zi'k #6797 üzenetére
Tokkal vonóval 180k. Ha mindenképpen muszáj, akkor kicsit még tudok hozzá rakni, de inkább kevesebből jöjjön ki. Ahogy nézem a webshopokat 120-130k körül van 2,5-2,6kW.-os Gree, Midea, ha ehhez 40k szerelési költséget számolok akkor 160-170k... Én így okoskodok, de kérdés, hogy ez így mennyre lenne jó, és ki szerelné be nekem megbízhatóan itt Pécsett?
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- ZIDOO médialejátszók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Battlefield 6
- Napelem
- Xbox tulajok OFF topicja
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One mobilszolgáltatások
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3019, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3015
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1000GB 1 év garancia!
- 137 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest