- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
athomi
veterán
válasz Nerazim #13397 üzenetére
Az hogy 79,-EFt volt (kiárusítás). Egy belépőkategóriás kínai Midea gyártmányú gép, külsőleg megtévesztésig Midea Blanc, de a specifikációi alapján valószínűleg a bele is sokban hasonlít. És pont úgy nem lesz hozzá alkatrész 10 év múlva, mint a 150,-EFt-os szintén belépőkategóriás kínai Sinclairod-hez. Egyébként szépen hűt az Airfel, nem hangos, nem zörög, nem rezonál, nincs semmi gondja, de 1 hónap alatt nem lehet korrekt kritikát írni. Majd 3-4 év múlva visszatérhetünk rá. A távkapcsolója masszív, kellemes fogású, logikus konstrukció, de nincs háttérvilágítás a gombokon, valamint a kijelző betekintési szöge felülről háttérvilágítás esetén siralmas.
A Dainkon-hoz mint olvashatod 15 évre visszamenőleg is van alkatrész és ritka a meghibásodás, amit egy olyan szerelő mond, akivel itt a fórumon sokaknak van tapasztalata és magasztalják (gondolom nem véletlenül). A te leendő szerelődről van tuti infód? Mert szakmunkásnak sokan nevezik magukat, de egyébként a munkájukra igényes, hozzáértő szakmunkások nagyon kevesen vannak az országban...
[ Szerkesztve ]
-
windy
tag
válasz Nerazim #13395 üzenetére
Mint már céloztam rá, a szerelőd, amellett, hogy ő fogja telepíteni a klímát, azért értékesítő is, és ennek van némi pszichológiája. Ha úgy gondolja, hogy megvesz téged azzal, hogy úgy próbál egy olcsóbb terméket eladni neked, beállítva ugyanolyan jónak, mint amilyen a drágább, akkor könnyebben beadod a derekad, hiszen úgy érzed, hogy jó üzletet csináltál. Szerintem ne ülj fel neki, van még Nyíregyen pár cég, akik tényleg klímatechnikával foglalkoznak, nem pedig csak mellékesen.
-
athomi
veterán
válasz Nerazim #13393 üzenetére
Eddig 30-40,-EFt difiről beszéltél. Most meg már 50 a difi?
-
Nerazim
őstag
Még mindig dilemmázok, és már nem tudom kinek higyjek, a mérleg egyik nyelvében a szerelő által mondottak vannak, aki úgy éreztem inkább a sinlcair-t ajánlja, a másik oldalon meg a fórumon olvasottak és a japán klíma van. A kettő között van cca 50e. Tényleg nem várok megerősítést csak próbálok eligazodni a sok info között ami nem könnyű.
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
windy
tag
válasz Nerazim #13387 üzenetére
Remek, hogy utánajársz a dolognak, ez a felelős fogyasztói magatartás
Én csak egy kicsit úgy éreztem, hogy a Sinclairrel kapcsolatban nem igazán véleményt vársz, hanem megerősítést....Azt pedig jó szívvel nem adhatok egy csehországi forgalmazó kétséges hátterű berendezésével kapcsolatban. Ha feleannyiba kerülne, mondjuk, mint egy Gree, akkor megérteném a dilemmát, de nem sok a különbség.
-
Zeki
nagyúr
-
krx21
nagyúr
válasz ricsi0307 #13376 üzenetére
Nálam ugyan ez volt csak nem 1 hónap után, hanem 3 év után... Én plusz finom szűrőt is használok! De túl nem szabad folytatni a gépet, különben nem úgy jár benne a levegő, ahogy kell.
A mókuskerék miatt eltávolíttattam a védő rácsot és a vertikális lamellákat. Ugyanis ezeket semmire nem használtam. Viszont ahhoz, hogy a mókuskerékhez hozzá tudjak férni, útban voltak. Így lett egy könnyen tisztítható gépem. Windyék ózonos tisztítást is nyomtak bele, biztos, ami biztos...
A kerék tísztításához elkél még egy jó ecset is a szereken kívül.
És egy darabig nem tudtam miért kell az órrcsepp..[ Szerkesztve ]
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz Nerazim #13385 üzenetére
Szerintem ezen hőmérséklet értékek mellett hozza a névleges hűtési és fűtési teljesítményét a klíma. (ha lehet hinni az adatlapnak)
pl. ha 7 fok alá csökken a külső hőmérséklet akkor a fűtési teljesítmény is csökkenni fog. Jobb, fejlettebb technológiájú és fűtésre is optimalizált klímák ennél alacsonyabb hőmérséklet mellett is képesek leadni a névleges fűtési teljesítményüket.
Dry bulb / Wet bulb hőmérséklet leírása: [link]
Levegő hőmérséklet száraz levegő esetén (Dry Bulb)
Páralecsapódási hőmérséklet nedves levegő esetén (Wet Bulb)[ Szerkesztve ]
-
Nerazim
őstag
Nézd én megértem amit mondasz, de te is értsd meg, hogy én nem erőltetek semmit, csak kérdeztem mivel erre való a topic többek közt. Ha már kiadok 100-200e egy gépre akkor szeretnék bizonyos lenni abban, hogy az jó helyre megy és megér minden egyes forintot.
[ Szerkesztve ]
-
windy
tag
válasz Nerazim #13385 üzenetére
Nagyon fontos lenne tényleg megérteni, hogy bármit írnak a Sinclair oldalán, az sehol nincs ellenőrizve, tehát mindent lehet nyugodtan marketingrizsának venni.
Tényleg nem értem, miért erőlteted ezt a Sinclair dolgot. Számtalan más hasonló noname klíma van, ami olcsó, felszerelik, aztán hűt, amíg hűt, lehet, hogy tíz évig semmi bajod nem lesz vele, de adatokat ne akarj tudni, mert azoknak csak akkor van értelme, ha egy független laborban (Eurovent) alá is támasztják azokat. Ellenkező esetben ezek csak annyit írnak, mint a papír, amire nyomtatják.
-
Nerazim
őstag
A Sinclairnek az oldalán ezt írja apró betűvel, ez mit jelent?
Hűtés: belső hőmérséklet 27°C DB / 19°C WB, külső hőmérséklet 35°C DB / 24°C WB
Fűtés: belső hőmérséklet 20°C DB / 15°C WB, külső hőmérséklet 7°C DB / 6°C WBAzt, hogy 7 fok külső hőmérsékletnél 20 fok belsőt tud max hozni? 6 nál meg már csak 15 -öt?
-
-
windy
tag
válasz tamas.nick #13378 üzenetére
Mindenképpen garanciális hiba, sürgősen kihívni a szerelőt, és addig nem használni, mert sokkal több kárt okozhatsz vele.
Sajnos a Panasonic sem hozza azt a minőséget már mint régebben (tíz éve)....
-
windy
tag
válasz ricsi0307 #13376 üzenetére
El kell, hogy keserítselek, ez nem por, hanem penész, vagy valami más gombatelep. Sajnos, mikor elindul a mókuskerék, akkor ezeket a gombákat és spórákat beszórja a helyiség levegőjébe, ahonnan a tüdőtökbe is jut belőle bőven. Érdemes minél sűrűbben kitakarítani, mert így inkább kellemetlenséget okozhat a klíma, mint komfortot.
Az éves karbantartási ciklus semmit nem jelent, az csak a garancia miatt fontos. Ha azt tapasztalod, hogy ilyen vagy hasonló a klímád belseje, akkor lényegesen sűrűbben is ki kell takarítani.
-
tamas.nick
aktív tag
Sziasztok!
Alig 2 hónapos klímám (Panasonic RE12RKE) kültéri egysége alacsony fordulatszámnál elkezdett zajongani pár napja, ha alacsonyabbra veszem a hőmérsékletet, akkor felpörög és nincs ilyen "kattogó" hangja.
[VIDEO] -
Zeki
nagyúr
-
ricsi0307
senior tag
Üdv újra. Másfél hónapja lett felrakva a klíma és már így néz ki a mókuskerék. Tudok ezzel valamit kezdeni? Főút melett lakunk, napi 10-12 órát megy, a kivehető szűrőt hetente takarítom az is így néz ki egy hét után. Az ajánlott karbantartási intervallum ugye az egy év, de szerintem itt ajánlott lenne a fél év. Mia véleményetek?
-
Zeki
nagyúr
Az a baj, amit anno is mondtál. Túl lent van a Daikin ára, és már a szaros kínai klímákkal kezdik hasonlítgatni, meg fikázgatni. Míg ha még mindig 250 ezer lenne a belépő modell, senki sem hasonlítgatná 160 ezres kínai/koreai klímákhoz. A Fujitsut nem szokták összemérni kínai modellekkel. Sem fikázgatni.
-
windy
tag
válasz Nerazim #13370 üzenetére
Azt, hogy egy szerelő (aki ugye értékesítő is a te esetedben, miért ekézte a Daikin alkatrész-utánpótlását, azt talán tőle kellene megkérdezni, de egy biztos : hazudott. Mivel az egyetlen japán gyártó, amelyiknek van hazai gyári képviselete, itt a legbiztosabb az alkatrészutánpótlás, és a mi tapasztalatunk is ezt mutatja. 15 éves gépekhez is mindent be tudunk szerezni a Daikintól, legyen az egyszerű lakossági gép, vagy nagyteljesítményű ipari. Az árak pontosan a többi japán gépek alkatrészáraival azonosak, tehát nem elrugaszkodottak.
Nem lehet összehasonlítani a Sinclair gépet a Daikinnal, ugyanis a Daikinnak az Eurovent által hivatalosan ellenőrzött adatai állnak szemben a Sinclair (Gree) gyártó által ellenőrizetlenül megadott adataival. A papír mindent elbír, egyszerűen ráírják, hogy A++, és senki nem ellenőrzi. Komolyan ez alapján akar bárki is vásárolni? Az általad megadott Sinclair márkanevű klímaberendezés egy Gree által kb 7-8 éve gyártott modell, valamikor 2008-ban még Sanyo néven is forgalomban volt. Ennek már semmi köze az eredeti Simclair klímagyártóhoz, ugyanúgy, mint a Frigidair, a York, az Orion, stb, már csak nevek, melyek alatt noname kínai terméket veszel esetleges háttérrel,
-
TeeJay
félisten
van egy közel 15éves Panasonic Hi-Fi-m amit örököltem mégis mai napig jó a távirányítója...
nem kell szétnyomni meg örökké leejteni és akkor a klíma hamarabb fog tönkre menni mint a távirányító ugyebárMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Nerazim
őstag
Akkor nem értem, a szerelő miért ekézte ennyire a Daikin alkatrész utánpótlását...és a többi részével mi a helyzet, tényleg horror áron van egy-egy alkatrész vagy abból is van olcsóbb utángyártott? Bár akkor felmerül a kérdés hogy megérte -e a felárat a drágább klíma, ha mondjuk egy főalkatrész megy tönkre.
Abban még vki tudna segíteni, ha pusztán a számadatokat nézzük akkor a Sinclair ASH-09AIR2 és a Daikin FTXB25C közül melyik a jobb, és miért a Daikin ?
Jövőhéten szeretném beszereltetni a kettő közül vmelyik lesz, van köztük kb 30-40e difi.
[ Szerkesztve ]
-
-
athomi
veterán
válasz Nerazim #13361 üzenetére
Múltkor még 60-at írtál. 15-25,-EFt reális lehet, normális TV-khez is ennyi körül mozognak a gyári távirányítók.
-
Zeki
nagyúr
Az biztos hogy sokkal jobban néz ki ez az új Daikin. És nem csak jobban néz ki, de adataiban is jobb.
Most ezzel az árelőnnyel meg durván rácsapós.Ez most olyan dolog lehet, mint anno az 5kW-os on/off, ami nem is on/off volt.
És aki ennek a tudásnak a birtokában volt, az le is csapott rá. -
windy
tag
Talán érdemes utánanézni a dolognak, mielőtt ilyet írsz. A hivatalos angolnyelvű Daikin katalógus 37. oldalán található az FTX..K/RX..K készülék. Mivel teljesen friss tipusról van szó, ismervén a gyártót, még kb. három-négy évig fogják ebben a formában gyártani, apró módosításokkal.
-
la_cc
addikt
Pana-ból melyik típusokat ajánlanátok 3.5 és 5 kW-ban?
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
windy
tag
válasz #46372352 #13343 üzenetére
Mint már megírtam az FTXB sorozatból volt néhány zörgősebb kültéri egység, de ne gondold, hogy a többi gyártónál ez nem fordul elő. Mivel az utóbbi három négy évben nagyságrendekkel megnőtt a Daikin eladások száma (Fujinál Magyarországon kb. tízszer nagyobb forgalmat csinál a Daikin, a Mitsunál meg hússzor), így az ekkora arányban telepített gépekre vetítve kell értékelni azt a néhány meghibásodást, amit elég könnyen lehet orvosolni, nem kell hozzá alkatrész, csak meg kell igazítani.
A szagokról. Senkit nem akarok megsérteni, de a klímaberendezés leginkább csak azokat a szagokat tudja kifújni magából, amit előtte a helyiségből beszívott. Egy telepítési hiba lehet esetleg még a háttérben, ha a kondenzvíz nem folyik el rendesen és a csőrendszerben a pangó víz bebüdösödik, és azt lehet érezni a klíma bekapcsolásakor. Tizenöt év alatt egy gépnél tapasztaltunk nagyon kellemetlen szagot vadonatúj gépnél, ez Hitachi volt, és ott talán ki is derült, hogy a beltéri egységnél használt ragasztóanyag a nedvességgel érintkezve el kezdett rohadni, és penetráns bűzzel árasztotta el a helyiséget. Már nem tudom, hogy az importőr hogy kezelte ezeket az eseteket mi azóta Hitachi gépekkel nem nagyon foglalkozunk.
-
windy
tag
válasz #46372352 #13345 üzenetére
Az említett Daikin gép Fujitsu alternatívája az ASYG..LUCA, míg a Mitsubishitől a MITSUBISHI MSZ-FH..VE
tipus. Nagyjából hasonló az áruk is, szolgáltatásaik, energiahatékonyságuk, zajszintjeik. Minőségben Daikin, Mitsu, Fuji az én véleményem szerint a sorrend, de ezzel bárki vitatkozhat. -
TeeJay
félisten
A J3 végű az nem az FTX__K újabb változata?
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Nerazim
őstag
&
A ház kívülről mennyire szigetelt?Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
Nerazim
őstag
Nekem az étkező meg a konyha között egy szabad 130cm széles szabad nyílás van, ajtó sincs rajta mégis ezt mondta...mindegy a puding próbája az evés, lesz ami lesz beruházunk most egyre, mert fűtés nélkül nem lehet, de így akkor csak most egy Sinclair-re, ha ez bevállik akkor jövőre a többi helyiségbe is esetleg.
-
pjen
félisten
válasz Nerazim #13331 üzenetére
Végeredményben ez marhaság.Nekem a két Pana klíma a két szobában van az ajtóval szemben az ablak mellett.Ráadásul az egyik nem is az ablak felé fúj.A két szobán mindíg nyitva a 90 es ajtó.A főldszint kb 75 négyzetméter a két szoba pont a fele.1 max 2 c-fok eltéréssel egyforma a hőmérséklet.
-
Nerazim
őstag
Na megvolt a nagy klímás felmérés. Kijött megnézte, mondta, hogy klímánál fűtésben csak egy helyiségben kell gondolkodni, hűtés az más tészta ott tud áramolni a hideg, de a meleg nem. Kétfajta klímával foglalkoznak: Daikin meg Sinclair. A kettő között 40-50 e különbség van hasonló teljesítménnyel, ugyanúgy 3év gar. van mindkettőre. Annyit mondott ami kicsit elgondolkodtat, hogy ha a Daikinba vmi tönkremegy 3 év múlva az jóval költségesebb mint egy Sinclair-nél. Pl: távirányító ha besz@r akkor az 60e, míg Sinclairnél ennek a töredéke (talán 8e). És azt is mondta, hogy elég jó az alkatrész utánpótlás a Sinclair -nél is. Természetesen a Daikin-é a legjobb ezt nem vitatta, viszont a Midea-t köpedelemnek nevezte
-
Male
nagyúr
válasz athomi #13329 üzenetére
Megtettem már
Semmi érdemleges, csak hogy mit tartalmaz a karbantartás, mennyibe kerül, stb. Az érdemi rész, hogy évi két karbantartásra szerződünk 3 évig, nekem csak a hozzáférést kell biztosítani az egyeztetett időpontban, legyenek meg a papírok olyankor, stb. Nekik pedig hogy kötelességük az egyeztetett időpontban megjelenni (ez nem történt meg, keddre már végre konkrét időpontot ígértek, amikor egyszerűen nem jöttek), elvégezni a munkát, és igazolni a karbantartást...
Arra vonatkozóan nincs semmi, hogy mi van, ha nem teljesítik...Ami még érdemleges az a weboldalukon, hogy a szerelésre élettartam garanciát vállalnak, de ha nem ők végzik a karbantartást, akkor csak két év van a szerelésre.
[ Szerkesztve ]
-
Male
nagyúr
Karbantartás - garancia témában: Ha a garancia feltétele az évi 1-2 karbantartás, a klímát telepítő céggel (akiktől vettem a klímát, és ők is szerelték fel), karbantartási szerződést is kötök, de egyszerűen nem jönnek ki megcsinálni a karbantartást, csak az ígérgetés megy (áprilisban kellett volna jönniük, azóta nem érnek ide), akkor mit lehet tenni? Egyszerűen buktam a garanciát? Vagy másik céggel is megcsináltathatom a karbantartást, nem lehet ebből gond? (Pl garis probléma esetén menne az egymásra mutogatás, hogy biztos a másik cég rontott el valamit?)
Fujitsu LTCA-ról van szó, amit fűtésre használok, emiatt a 10 év bukós, de elvileg 3 év így is van... a jótállási jegyre mondjuk most nézem, hogy csak két év van írva :S ...tollal meg beírták, hogy évi 1 karbantartás kell, de a fűtés miatt tudtommal kettő kéne, ennyire is kötöttünk szerződést. (tavaly november elején vettem, még nem volt egy karbantartás sem)Mit lehet, érdemes tenni ilyenkor?
-
athomi
veterán
Akiknél az alábbiakat adja a jogosultság ellenőrzésénél, azok csak értékesíthetnek, de nem szerelhetnek, vagy szerelhetnek is?
Képesítések:
HR-I (helyhezkötött)
A vállalkozás a 14/2015. Korm. rendelet szerint klímagáz értékesítésére és vásárlására nem jogosult.
A vállalkozás a 14/2015. Korm. rendelet szerint berendezések értékesítésére és vásárlására jogosult.[ Szerkesztve ]
-
Nerazim
őstag
Ők azok egyébként. Van refi dögivel. Adószám alapján is stimmel a cég. Inkább vmi olyasmire gondoltam, hogy megkérdezni, hogy pl: a falat furni fogja vagy vésni, mert azért nem mindegy. (nekem legalábbis) Ilyen gyakorlati kérdésekre gondoltam. Vagy olvastam olyat az indexes fórumon, hogy kívülről nem szokták pur habbal kitölteni a lyukat hanem csak belülről.(#13321) pjen
Igen az lesz az első kérdés még mielőtt azt mondaná : helló[ Szerkesztve ]
-
Zeki
nagyúr
válasz Nerazim #13320 üzenetére
Anyád hogy van?
---
Amúgy meg elkéred a cége adószámát, és utánanézel, hogy jogosult-e szerelni, árulni.
Meg elkérhetsz tőle pár referencia munka címét.Az oldal tetején a lenyithatós Összefoglalóban ott a link, ahol ellenőrizni tudod az engedélyét.
Utána beírhatod ide, hogy milyen ajánlatot kaptál.
[ Szerkesztve ]
-
Nerazim
őstag
Sziasztok!
Holnap jön ki hozzánk a klímás ember. Milyen kereszt kérdéseket tegyek fel neki?[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
Midea Blanc, az idei modell, elvileg inverteres.
Csináltam egy kis videót remélem hallatszik rajta.
Sungoo: nem csak automatán csinálja.
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
Nerazim
őstag
válasz Sirandrish #13301 üzenetére
Nem tudom sajnos én csak tippelek, hátha valaki a guruk közül megválaszolja
[ Szerkesztve ]
-
bb0t
senior tag
válasz Flashcash #13313 üzenetére
Nem tudom, hogy a ventinek ilyen szakaszolt hangúnak kell e lenni. Ilyenkor a hang felerősödik, elhalkul, felerősödik, elhalkul, tehát nem egyenletes.
[ Szerkesztve ]
Talán azoknak való leginkább a hatalom, akik nem vágynak rá. Azoknak, akiket (...) a sors állít az élre, akik szükségből öltik fel a palástot, s aztán maguk is meglepődnek rajta, mennyire jól illik a vállukra.
-
bb0t
senior tag
Mi lehet az oka annak, hogy a légkondi olyan hangot ad ki mintha kint fújna a szél. Tehát nem egyenletesen fújja a levegőt. Meghibásodott?
-
sinick
senior tag
Sziasztok!
Jövő héten szerelnek nálam 2 klímát. Leszednek 2 db Daewoo DSB070LH-t és ugyanarra a konzolra, ugyanarra a csövezésre (legalábbis ez a terv) felraknak 2 db Cascade Change Pro GWH09KFP-K3DNA5G klímát, beltérit és kültérit. Beltéri és kültéri között csak falvastagság van.
Úgy olvasom itt, hogy a Gree-kre jellemző, hogy rezonál, ha a cső kevesebb, mint 3 méter. Jól tudom? Ha igen, akkor a klímás is tudja vagy vitatkoznom kell vele? Ablak nélküli főfalon van, az épület saját telkemre eső oldalfalán.
Amúgy milyen ez a klíma? Ha jól olvasom ez a fajta kínai még vállalható. Ez az a fajta? Ezt a típusjelölést itt sehol sem olvastam. Klímás azt mondta, hogy évek óta sok ilyet és nincs vele gond.
Jól látom, hogy a garancia 5 év? Ez teljeskörű vagy 1+x vagy 2+x év korlátozott? Telepítési hibára is 5 év vonatkozik?
Köszi: sinick
-
BBéci
legenda
Azért nem lehet megmaradni a közelében, mert a hatalmas légtér miatt szinte folyamatosan teljes erővel kell működnie. Amennyiben több egységgel oldod meg a klimatizálást, akkor más a helyzet.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
la_cc
addikt
Hogy érted, hogy nem lehet megmaradni alatta? Lehűti a helységet, utána meg tartja a hőmérsékletet. Az összes így működik, nem?
+ (#13298) windy
Tudnátok megbízható és valahogy, kinéző típusokat ajánlani Daikin és Pana-ból?
Erről a 2-ről például mi a véleményetek?
[ Szerkesztve ]
~ ~ ~ Q('.'Q) Q=('.'Q) ~ ~ ~
-
Sirandrish
legenda
válasz Nerazim #13289 üzenetére
Ez így megy? Csak olyan klimara vállalnak garit amit ok hoznak?
Every game has a story...Only one is a legend...The legend is back! This year...the Legend is reborn! The Legend of Zelda! --- A Zelda azért létezik, mert néhány évente meg kell csinálni a világ legjobb játékát....
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ Besen BS20 Smart 11-22kW elektromos autó töltők GARANCIÁVAL, számlával, készleten
- új Newskill Valkyr fekete gamer, irodai szék
- Eureka Mignon Specialita 17NX
- Fibaro okos radiátor termosztát szett (Fibaro Heat Controller+Temperature sensor) - z-wave
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását